Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,380
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    135.801 Gem. (3M) 81,1K
  • Bied

    27,240  
  • Laat

    27,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Overname door Gilead?

290 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. aston.martin 26 september 2016 18:46
    quote:

    fred12345 schreef op 26 september 2016 17:55:

    [...]

    Vandaag een kleine 8% naar beneden, maar nog lang niet genoeg.
    Dit bedrijf wil zelf overnames gaan doen in plaats van overgenomen worden, dat is per definitie slecht voor de koers dus de daling gaat nog door.
    Is dit erg? Nee, ieder heeft een dikke winst en kan straks laag bijkopen.
    Dat Galapagos het miljard euro aan cash gedeeltelijk wil investeren in interessante moleculen/ bedrijfjes schijnt voor jou een nieuw gegeven te zijn. Dit feit is nochtans al vele maanden gekend en ook al meerdere keren gecommuniceerd.
    Als jij dus denkt dat de koers daarom gaat terugvallen... keep on dreeming.
    Nu verbaast het me ook niet meer dat volgens jou zelfs het niveau van de 40 euro terug getest kan worden.
    Ben je echt niet beter op de hoogte of doe je maar alsof en ben je gewoon een basher?

  2. [verwijderd] 26 september 2016 22:08
    @ visje: het valt niet altijd mee om berichten op de juiste draad te posten. Jij startte dit draadje (waarvoor hulde) met een duidelijk onderwerp. Daarom een kopie van mijn post deze middag op een andere draad, de post hoort eigenlijk hier thuis.

    Elke keer als Onno het woord neemt licht hij een tipje van de sluier.
    Het belangrijkste nieuws in het interview is dat GILD meer dan 15% mag bezitten tijdens de standstill.
    Voor mij maakt dit veel duidelijk.
    Onze grote koper zou wel eens GILD kunnen zijn.
    Vorige week kreeg men bevestiging van de resultaten van Crohn en voor hen was dit het vooraf afgesproken moment om tot actie over te gaan.
    Er kon volop gekocht worden aan deze koersen. Ze willen zo snel mogelijk het maximale % inslaan zonder te moeten overgaan tot een bod op alle aandelen.
    Volgens Belgisch recht moet een partij die de 30% overschrijdt een bod doen op de rest van de aandelen.

    Onno vertelde het volgende tijdens het interview vandaag:
    "het percentage tot waar ze mogen kopen hebben we niet disclosed.
    BNR: Eh, Waarom niet?
    Onno:Ja, dat vonden we niet nodig."
    Uiteraard is dit niet nodig: in deze specifieke overeenkomst bepaalt Belgisch recht meteen het max. %

    Een overname komt er, maar nog niet onmiddellijk.
  3. visje2 27 september 2016 20:38
    @Cajoeber ik denk niet dat Gilead de grote koper is want anders zouden we reeds een melding overschrijding 15% hebben moeten gehad. Overigens schreef een andere poster dat gebruik kan worden gemaakt van het overname speculatie fenomeen dat de koers een tijdelijke opdwing geeft van zo'n 10 %. Moet er zelf niet aan denken want stel dat bod komt er dan mis je zo 40 tot 50 %.
    Reden dat ik dit draadje begon, zat in de overtuiging en wil van Gilead om de tent over te nemen. Denk dat bevriende partijen Gilead hierbij helpen op basis van het geloof in de vent en de tent. Er wordt ook al gedacht aan een Jansen en Jansen/Johnson en Johnson scenario.
  4. seren 27 september 2016 20:55
    er zijn meer mogelijkheden.
    onderstaande conclusie is ook een mogelijke verklaring van de koers en het volume.
    Wat wil Onno? Wat wil Gilead?
    Allebei willen ze een grote overname, dus waarom niet samen een deal?

    Gilead helpt Galapagos aan een hogere koers, Galapagos doet een grote overname, Gilead koopt verder in tot bijv 40% in een veel groter Galapagos.

    En iedereen heeft wat hij wil.

    @Beagle, als dit nog niet het plan was, dan kan het alsnog vanaf nu het plan worden

  5. diederique 29 september 2016 11:01
    niet of maar wanneer..

    Gilead May Not Acquire Galapagos, For Now

    Though Galapagos takeover news is doused for now, it may be temporary. Based on when Gilead gets the liberty to raise stakes, the speculations are expected to refuel which may lead to a renewed rally in Galapagos shares and Gilead’s revenue prospects.

    www.investopedia.com/news/gilead-may-...
  6. beurs_noob 29 september 2016 14:03
    Interessant leesvoer over M&A standstills.

    A customary and reasonable term is somewhere between 12 and 24 months. The duration of the standstill period should principally be based on (a) how long the proprietary information provided by the target company remains of significance and (b) how much time the target’s board believes it needs to complete the sale process.

    Gezien (bijna) niemand die inhoud kent verklaart dat wel de volatiliteit van het aandeel wanneer de geruchtenmolen draait.
  7. [verwijderd] 29 september 2016 14:55
    quote:

    beurs_noob schreef op 29 september 2016 14:03:

    Interessant leesvoer over M&A standstills.

    A customary and reasonable term is somewhere between 12 and 24 months. The duration of the standstill period should principally be based on (a) how long the proprietary information provided by the target company remains of significance and (b) how much time the target’s board believes it needs to complete the sale process.

    Gezien (bijna) niemand die inhoud kent verklaart dat wel de volatiliteit van het aandeel wanneer de geruchtenmolen draait.
    Door wie of wanneer de overname zal plaatsvinden is nog koffiedik kijken maar dat een dergelijk bedrijf wordt overgenomen voor een behoorlijk bedrag staat voor mij vast. En daarmee is alleen geduld gemoeid.;-)
  8. forum rang 4 K. Wiebes 30 september 2016 20:16
    quote:

    aston.martin schreef op 25 september 2016 11:44:

    ...
    4. Ook CEO Onno van de Stolpe zelf hoeft in geval van een overname zijn droom nog niet op te geven.
    Er kan best een constructie uitgewerkt worden waarin Gilead eigenaar van Galapagos wordt maar waarbij Galapagos zijn huidige bedrijfsvoering gewoon verder zet. Een soort zelfstandige dochteronderneming zeg maar en vergelijkbaar met de situatie Johnson & Johnson / Janssen Pharmaceutica.
    Galapagos zou kunnen doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe medicatie en die zelf op de markt brengen. Onno zou zelfs CEO kunnen blijven.
    Ook bij Janssen gebeurt het zo al tientallen jaren....
    Bron: FD

    Onno:
    ..."Ik kan me nog wel voorstellen dat we met Gilead over een spin-out
    voor de researchtak onderhandelen. Dat zij na een overname verder gaan
    met de belangrijkste medicijnen en dat de rest van Galapagos wordt ondergebracht in een niet-beursgenoteerde onderneming. Het bedrijf krijgt
    dan een tweede leven"...

    Wel het héle artikel lezen. Even 'n gratis account aanmaken voor maandelijks 'n aantal gratis artikelen.

    fd.nl/ondernemen/1169617/farma-heeft-...
  9. forum rang 4 aossa 30 september 2016 20:29
    Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos, geeft in een gesprek met het Financieele Dagblad inzage in het mysterie rond Gilead.

    De voorbije weken laaide de speculatie over een overname van Gilead op Galapagos nog eens op. 'Ze kunnen ons nu niet overnemen', zo drukte van de Stolpe de geruchten de kop in. Galapagos heeft bij de ondertekening van de samenwerking eind vorig jaar namelijk een clausule over een standstill laten opnemen. Gilead mag dus geen bod lanceren zolang die stanstill niet afgelopen is.

    Maar het blijft een mysterie hoe lang die standstill duurt. In een gesprek met het FD gaat hij daar dieper op in. 'We vinden het te koersgevoelig om daar meer informatie over te geven. We zijn bang dat er enorm op gespeculeerd wordt', klinkt het.

    Toch laat hij wat in zijn kaarten kijken. 'Waarschijnlijk zette u in op vijf jaar en Gilead op één jaar. Dus bent u uitgekomen op twee tot drie jaar?', vraagt de interviewer. 'Zo is het proces ongeveer wel gegaan ja. Uiteindelijk zijn we een acceptabele periode overeengekomen', luidt het antwoord van de CEO.

    We zien Galapagos niet floreren in een groot farmabedrijf. Vroeg of laat zal er dan een reorganisatie volgen en zal onze onderzoekstak sneuvelen.

    Van de Stolpe wil niets liever dan dat Galapagos zijn eigen koers blijft varen. 'We zien Galapagos niet floreren in een groot farmabedrijf', zegt hij. 'Vroeg of laat zal er dan een reorganisatie volgen en zal onze onderzoekstak sneuvelen.'

    Maar Gilead afhouden wordt niet makkelijk. En dat beseft de topman ook. 'Gilead heeft het onderwerp één keer ter sprake gebracht. Vorig jaar bij de bespreking van de samenwerking. Daarna niet meer. Maar ik kan me niet voorstellen dat Gilead niet zou geïnteresseerd zijn in ons bedrijf, zeker omdat ze niet alle eigendomsrechten over filgotinib (potentieel medicijn voor reuma en andere ontstekingsziektes) hebben gekregen. Dat zal hen niet lekker zitten.'

    ik kan me niet voorstellen dat Gilead niet zou geïnteresseerd zijn in ons bedrijf, zeker omdat ze niet alle eigendomsrechten over filgotinib hebben gekregen. Dat zal hen niet lekker zitten.'

    Een overname zou bovendien betekenen dat Gilead, eens filgotinib op de markt is, geen royalties en mijlpaalbetalingen aan Galapagos moet betalen. 'Het zijn grote bedragen die ten koste gaan van de winst van Gilead. Een overname loopt via de balans. Dat is aantrekkelijker dan elk jaar grote bedragen te moeten betalen.'

    Galapagos zit intussen op een cashberg van zo'n 1 miljard euro, waarmee het zelf op overnamepad kan gaan. 'Half gekscherend heb ik wel eens gezegd dat we zo snel moeten groeien dat het voor Gilead niet aantrekkelijk meer is om ons over te nemen. Maar we moeten natuurlijk zelf overtuigd zijn als we een overname doen.'

    Bron: De Tijd
  10. [verwijderd] 30 september 2016 21:29
    quote:

    hoebeet schreef op 30 september 2016 20:16:

    [...]

    Bron: FD

    Onno:
    ..."Ik kan me nog wel voorstellen dat we met Gilead over een spin-out
    voor de researchtak onderhandelen. Dat zij na een overname verder gaan
    met de belangrijkste medicijnen en dat de rest van Galapagos wordt ondergebracht in een niet-beursgenoteerde onderneming. Het bedrijf krijgt
    dan een tweede leven"...

    Wel het héle artikel lezen. Even 'n gratis account aanmaken voor maandelijks 'n aantal gratis artikelen.

    fd.nl/ondernemen/1169617/farma-heeft-...
    Lijkt dat Onno toch de deur voor een overname niet helemaal dicht gooit..
  11. visje2 2 januari 2017 18:35
    Allereerst de beste wensen voor 2017. Haal dit draadje maar weer eens naar voren omdat er inmiddels toch weer een groot aantal nieuwe lezer op dit forum zijn en omdat er nog onvoldoende kennis is m.b.t. de (overname) kansen voor Galapagos.
    Gilead deelname steunt Galapagos koers.
    De mogelijke overname van Galapagos door Gilead is hier in dit draadje al uitvoerig beschreven en de Gilead deelname tegen een koers van 58 Euro per aandeel zorgt voor een prettige ondersteuning van de Galapagos aandelenkoers. Koerstechnisch hebben we desondanks dalen en toppen gezien, maar is de begin en eind koers van 2016 gelijk gebleven. De voortgang in de ontwikkeling gaat voorspoedig zonder grote tegenvallers. Dit jaar staat toch op overnamegebied in het teken van de eind dit jaar aflopende lock up periode, die beide bedrijven zijn overeengekomen. Voorts blijft het onduidelijk wanneer de standstil periode afloopt.
    Lockup en standstil geen invloed.
    Beide momenten lockup en standstil zijn overeengekomen na onderhandelingen waarin Gilead de wens te kennen had gegeven Galapagos te willen overnemen en Galapagos dit niet zag zitten, waardoor een compromis werd afgesproken. Galapagos wordt nu op de beurs genoteerd tegen een kleine 3 miljard Euro, een zelfde bedrag waartegen J&J in 2011 het vaccin bedrijf Crucell heeft overgenomen om het ontbreken van vaccin expertise in haar ontwikkelingen inhoud te geven.
    Dit gebeurde na een eerdere substantiële deelneming in het aandelen kapitaal, naar analogie van Giliead in Galapagos. Het verschil tot nu toe ligt verscholen in de ambitie om meerwaarde met Galapagos te realiseren vanuit hun sterke platform technologie. Galapagos hoopt met de standstil tot wellicht 2019 zoveel waarde te kunnen toevoegen dat een overname onmogelijk wordt gemaakt of zodanig wordt bemoeilijkt dat er een hoofdprijs voor wordt betaald.
    Overnameprijs
    Big farma beschikt over diepe zakken en bedragen van 5 miljard of meer behoren in deze sector tot de kleine overnames. Onlangs werd een bod van hetzelfde J&J van ca 25 miljard voor een biotech firma van de hand gewezen. Big farma beschikt in steeds mindere mate over al in gevorderd stadium verkerende medicijnen en gaat daarom over tot koop met het vele geld waarover ze beschikken. Gilead heeft ook in die richting geredeneerd, waarbij zij 2,2 miljard zouden hebben kunnen uitsparen voor de koop en de ontwikkelingsvergoedingen voor filgotinib. Geschatte royalty afdrachten vanaf 2020 van een miljard per jaar aan Galapagos worden met het verstrijken van de tijd meer en meer realiteit. Een eventuele koop zorgt tevens voor een boost in de verlies en winst rekening omdat die loopt over de balans. Zodoende zou meer winst kunnen worden getoond.
    Samenwerking
    De eerste drempel, de lockup, komt dus eind dit jaar te vervallen. Vraag op dat moment wordt; gaat Gilead verkopen om de eventuele overnameprijs te drukken of gaat het juist meer aandelen kopen om bij een overname minder te hoeven betalen. Speculeren hierover blijft koffiedik kijken. Belangrijker zal de samenwerking tussen beide bedrijven zijn en die loopt op dit moment naar beiden tevredenheid. Gilead moet wel de druk van haar aandeelhouders weerstaan om overnames te doen. Galapagos zal na ontvangen mijlpaalbetalingen ook begin 2017 nog steeds kunnen beschikken over een kleine miljard kasgeld. De aankondiging om hiermede overnames te zullen doen is tot nu toe niet gerealiseerd. Een teken dat Galapagos uiterst behoedzaam te werk gaat. De gedachte dat ABBVIE wederom een substantieel belang zou willen opbouwen in Galapagos naar aanleiding van CF zal verstorend kunnen werken, maar wordt m.i. klein geacht, omdat bij een overname, CF voor haar behouden zal blijven. Optimale samenwerking tussen Gilead en Galapagos blijft de basis voor succes, die alleen verstoord zou kunnen worden door overname plannen van andere big farma bedrijven. Diverse scenario’s behoren tot de mogelijkheden waaronder ook de afkoop van rechten, maar alles heeft zijn prijs en immatriele voor en nadelen.
  12. visje2 13 augustus 2017 09:43
    Het is al weer een tijdje geleden dat er op dit draadje is gereageerd en de koersontwikkelingen waren de afgelopen tijd weer ouderwets heftig. Toppen en dalen gingen gepaard met mega omzetten en een aandelen emissie voor het aandeel Galapagos. Tijd voor een update.

    Standstill en lockup.

    De lock up periode voor aan- of ver-koop van Galapagos aandelen door Gilead loopt medio december dit jaar af. De samenwerking tussen beide bedrijven loopt als een trein met de uitrol van filgotinib in diverse ontstekingsziekten en de verdere testen voor toevoegingen aan filgotinib om de werking verder te versterken. Inmiddels is het deelname percentage van Gilead in Galapagos door de recentste emissie, tegen een koers van circa 80 euro, gezakt naar zo’n ca.13%. Na de lock up mag Gilead haar aandeel terug brengen of uitbreiden tot een niet nader genoemd percentage. Gezien de waarde ontwikkelingen en financiele belangen voor Gilead zou een vermindering mijnsinziens eenvoudig kunnen worden uitgesloten. Voorgaande bijdragen in dit draadje becijferen de financiele impact van filgotinib, welke alleen maar is toegenomen in de tijd door verdere uitrol in andere ziekte gebieden. Vraag is echter tot welk percentage mag Gilead bijkopen en zou dit de verhoudingen tussen beiden kunnen verstoren. Omtrent het percentage zijn al diverse discussies gevoerd, maar aangenomen mag worden dat dit waarschijnlijk op 20% zal liggen. Dit betekent een 7% bijkoop potentie, overeenkomend met een 3,5 miljoen aandelen. Huidige shortposities van 2% (1miljoen aandelen) niet mee gerekend een aardige hoeveelheid om substantieel de koers te ondersteunen.
    Samenwerking.
    Uitbreiding door Gilead zou verstorend kunnen werken op de goede samenwerking en verwacht mag worden dat Gilead in overleg met Galapagos zal treden voor haar rechten uit te oefenen. Op dat moment komt de overname wens weer in beeld. Onno van der Stolpe en het management team hebben tot nu toe een overname afgewezen maar zijn in de loop van de tijd wel iets anders gaan denken over andere vormen van samenwerking naar het voorbeeld van overname van Actellion door J&J. Galapagos zou hierbij in de Actellion rol verder kunnen als zelfstandig bedrijg gericht op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Ongetwijfeld is en wordt hier al met elkaar over gesproken.
    Kortom voldoende beweging en opwaarts potentieel te verwachten. Even los van de ontwikkelingen in de pijplijn, waar naast filgotinib in ontstekingsziekten en Cystic Fibrose ook IPF (mederwerkers enthousiast en Onno tempert) zich lijkt te gaan waarmaken. Een veelbelovende ontwikkeling op het gebied van Osteoarthritis zou kunnen uitgeroeien tot een vierde pijler onder het Galapagos bouwwerk.

  13. JAR51 13 augustus 2017 09:59
    + MOGELIJKE 5e PIJLER

    29-7-16 MorphoSys en Galapagos starten evaluatie van IL-17C antilichaam MOR106 bij patiënten met eczeem (atopische dermatitis).

    Lopende Fase 1 studie in gezonde vrijwilligers gaat over in onderzoek bij patiënten met atopische dermatitis • Gunstige veiligheidsresultaten in gezonde vrijwilligers met enkelvoudige oplopende dosering (SAD) va in studie tot op heden • MOR106 eerste publiek aangekondigde klinische studie in de wereld met antilichaam gericht op target IL-17C Mechelen, België en Martinsried/München, Duitsland;

    Zoals eerder bekendgemaakt, wordt de rapportage van de resultaten van de volledige studie, inclusief het MAD-gedeelte in patiënten en SAD-gedeelte in gezonde vrijwilligers, VERWACHT IN DE 2E HELFT VAN 2017.

  14. C200 13 augustus 2017 10:03
    quote:

    visje2 schreef op 13 augustus 2017 09:43:

    H
    Standstill en lockup.

    De lock up periode voor aan- of ver-koop van Galapagos aandelen door Gilead loopt medio december dit jaar af.


    Dit weet niemand. Kan net zo goed eind 2018 zijn.
  15. forum rang 4 harvester 14 augustus 2017 14:54
    quote:

    JAR51 schreef op 13 augustus 2017 09:59:

    + MOGELIJKE 5e PIJLER

    29-7-16 MorphoSys en Galapagos starten evaluatie van IL-17C antilichaam MOR106 bij patiënten met eczeem (atopische dermatitis).

    Lopende Fase 1 studie in gezonde vrijwilligers gaat over in onderzoek bij patiënten met atopische dermatitis • Gunstige veiligheidsresultaten in gezonde vrijwilligers met enkelvoudige oplopende dosering (SAD) va in studie tot op heden • MOR106 eerste publiek aangekondigde klinische studie in de wereld met antilichaam gericht op target IL-17C Mechelen, België en Martinsried/München, Duitsland;

    Zoals eerder bekendgemaakt, wordt de rapportage van de resultaten van de volledige studie, inclusief het MAD-gedeelte in patiënten en SAD-gedeelte in gezonde vrijwilligers, VERWACHT IN DE 2E HELFT VAN 2017.

    Klopt en in dat onderzoek is Galapagos degene die het tempo bepaalt, zoals Gilead dat bij filgotinib doet.
    Morphosys loopt overigens ook aardig. J+J mag sinds kort een product daadwerkelijk verkopen dit kwartaal en dus strijkt Morphosys binnenkort royalties op. Verder lopen er bij hun 25 onderzoeken bij meerdere partners op andere indicaties, waarvan het mogelijk is dat partners daar een update van geven voor eind 2017 (zie half jaar bericht op Morphosys.com). Er zijn overigens een aantal Galapagos aandeelhouders die ook in Morphosys beleggen, waaronder harvester.
290 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht