Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Delta Lloyd Terug naar discussie overzicht

Delta Lloyd 2017

1.768 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jake90 17 januari 2017 10:55
    quote:

    zjeeraar schreef op 17 januari 2017 10:27:

    [...]

    JDM en DL hebben samen een kapitaalbelang genomen TMG van totaal maar liefst 29,65%

    Zou JDM dan toch juist nu een hoger bod op DL gaan doen....

    Een onverwacht move van beide partijen....

    JDM gaat Delta Lloyd echt niet privatiseren...
  2. [verwijderd] 17 januari 2017 10:58
    quote:

    Sparge schreef op 17 januari 2017 10:37:

    [...]
    Belang gestegen±
    Het belang van Dasym (meer dan 20%) lijkt te zijn verdeeld tussen John de Mol en Delta Lloyd, die beide al aandeelhouder waren in Dasym. Naast de melding van De Mol heeft Delta Lloyd gemeld dat het belang in TMG is gestegen naar 11,2%.

    Het is nog onduidelijk wat De Mol wil met zijn belang in TMG.
    Delta Lloyd heeft zijn steun al toegezegd aan het bod van Mediahuis en VP Exploitatie.
    De duidelijkheid over de verkoop van de aandelen ontstond dinsdagmorgen door een melding bij de Autoriteit Financiële Markten.

    DL verkoopt na de overname door de JDM hun deel TMG aan de Mol en voor DL komt er een nieuwe CEO..........Zou toch een prachtig scenario zijn.......
  3. [verwijderd] 17 januari 2017 11:00
    De Mol neemt de aandelen TMG prive ipv via Dasym zijn zakelijke investeringsvehicle.
    Heeft ie bij TomTom ook gedaan.
    Wel opmerkelijk dat Delta Lloyd nog z'n belang uitbreid. Dat snap ik niet helemaal.
  4. [verwijderd] 17 januari 2017 11:10
    quote:

    de speurneus schreef op 17 januari 2017 11:00:

    De Mol neemt de aandelen TMG prive ipv via Dasym zijn zakelijke investeringsvehicle.
    Heeft ie bij TomTom ook gedaan.
    Wel opmerkelijk dat Delta Lloyd nog z'n belang uitbreid. Dat snap ik niet helemaal.
    Hier zit nog wel een 'zakelijk' addertje onder het gras.
    Het is nu juist wel erg opvallend dat zij binnen DL samen optrekken in TMG.....
  5. Hans_K 17 januari 2017 11:55
    quote:

    zjeeraar schreef op 17 januari 2017 11:10:

    [...]

    Hier zit nog wel een 'zakelijk' addertje onder het gras.
    Het is nu juist wel erg opvallend dat zij binnen DL samen optrekken in TMG.....
    Zoals gezegd; John wordt mogelijk via TMG op een of andere manier gecompenseerd.
  6. [verwijderd] 17 januari 2017 12:11
    Als de consolidatieslag in de verzekeringssector doorgaat, zou Aegon, dat dinsdag ruim 1 procent lager koerst, wel eens de volgende verzekeraar zijn die opgepikt wordt. Aegon sleept wat blokken aan het been mee, maar kan toch een interessante overnameprooi zijn.
    Door Leon Brandsema

    Het moet gezegd worden: de laatste maanden doet Aegon het zo slecht nog niet op de beurs. De verzekeraar vaarde met succes mee op de Trump-rally voor financials en steeg de laatste 3 maanden met bijna 40 procent. Ten opzichte van het dieptepunt van het afgelopen jaar, 3 euro, staat de verzekeraar nu zelfs bijna 70 procent hoger. Deze dinsdag zakt het aandeel Aegon dik 1 procent weg, waarschijnlijk door een adviesverlaging van Citi.
    #Aegon cut to Neutral from Buy at Citi PT € 5.50 (Bloomberg)- Rein Schutte (@reinschutte) 17 januari 2017
    Maar trekken we de grafiek wat breder, dan zien we Aegon al jarenlang spartelen in de marge. Sinds de financiële crisis van bijna 10 jaar geleden worstelt Aegon tussen de marge van grofweg 3 tot 7 euro. En dat terwijl een aandeel van het bedrijf aan het begin van dit millennium nog meer dan 30 euro waard was.

    Aegon is slecht gepositioneerd voor de toekomst
    In tegenstelling tot veel financials, banken en verzekeraars, ging het bij Aegon op de beurs niet pas mis op het moment dat de financiële crisis begon. Al in de periode 2001-2003 zakte het aandeel Aegon van 35 euro tot ongeveer 5 euro. Een herstel richting de 15 euro werd vervolgens in de kiem gesmoord door de crisis.
    Maar dat Aegon al aan het begin van dit millennium zo hard wegzakte, laat zien dat Aegon niet goed gepositioneerd is voor de toekomst. Dat komt omdat de verzekeraar voor een heel groot deel afhankelijk is van levensverzekeringen. En dat is in Nederland nou net een business die op sterven na dood is en ook nog een gigantisch blok aan het been van verzekeraars.
    Het komt allemaal door de woekerpolisaffaire, waarin miljoenen klanten met ongeschikte levensverzekeringen kwamen te zitten waarvoor hoge kosten werden gerekend. Het dossier sleept zich al een goede 15 jaar voort met vele (collectieve) rechtszaken en het einde lijkt nog lang niet in zicht.
    Het vertrouwen is weg en Aegon heeft geen alternatief
    De woekerpolisaffaire heeft 2 gevolgen gehad. Ten eerste is het vertrouwen in verzekeraars tot een nulpunt (of zelfs daaronder) gedaald, bij klanten en verzekeringsadviseurs, en ten tweede is er in Nederland bijna niemand meer die nog een levensverzekering wil afsluiten.
    Daar ligt het pijnpunt voor Aegon, want de verzekeraar is compleet afhankelijk van de levensverzekeringen. Kijk bijvoorbeeld naar de cijfers over 2015 (de jaarcijfers van 2016 zijn nog niet bekend): Van de 1,9 miljard dollar winst die Aegon maakte, kwam een schamele 17 miljoen uit zogenaamde non-life verzekeringen. Schadeverzekeringen, zoals de inboedel-, opstal- en autoverzekering.
    Nu in Nederland de bodem voor levensproducten kurkdroog is, hebben verzekeraars de vruchtbare grond van schadeverzekeringen nodig om toekomstbestendig te zijn. Aegons concurrent ASR is een voorbeeld van een verzekeraar die er in dat opzicht goed voor staat met een omvangrijke schadeportefeuille die nog winstgevend is ook, want dat lukt ook niet alle verzekeraars.
    Lees ook: Waarom saai maar degelijk ASR pluim krijgt van ABN-analist
    Het aantal nieuw verkochte levensverzekeringen van Aegon daalde in Nederland in 2015 met 48 procent ten opzichte van 2014. De kans is klein dat Aegon die trend nog gaat keren de komende tijd. En het lijkt te laat om nu nog een succesvolle positie op de markt voor schadeverzekeringen op te bouwen. Overgenomen worden of een fusie lijken dan een logische uitweg voor Aegon.
    Waarom het aantrekkelijk is om Aegon over te nemen
    Op basis van bovenstaande zou je kunnen concluderen dat het alleen maar ellende is bij Aegon, maar toch zijn er wel pluspunten aan te wijzen voor verzekeraars die interesse hebben in Aegon.
    Innovatiedrang is een belangrijk pluspunt van de verzekeraar. Het gaat niet altijd met succes, maar Aegon is niet bang om nieuwe initiatieven in de markt te zetten. Online autoverzekeraar Kroodle was niet bepaald een succes, maar daar staat bijvoorbeeld de oprichting van Knab Bank tegenover, dat het vooralsnog alleraardigst doet. Ook online hypotheekadviseur EyeOpen kende een aardige entree.
    Aegon durft te innoveren op de manier waarop trendwatchers het graag zien: buiten het eigen bedrijf. Nieuwe initiatieven worden apart opgezet en krijgen de vrije hand om zich te ontwikkelen. Innovatiekracht is niet het sterkste punt van de verzekeringsbranche, dus voor een geïnteresseerde partij zou dit een groot pluspunt kunnen zijn.
    Wie wil Aegon hebben
    De vraag is dan natuurlijk: welke verzekeraar op de Nederlandse markt zou Aegon willen kopen. De markt ziet er als volgt uit: als de overname van Delta Lloyd door NN Group definitief doorgang biedt, zijn er vijf grote partijen over. Naast NN en Aegon zijn dat ASR, Achmea en Vivat Verzekeringen.
    De kans dat NN zich op korte termijn in nog een overname zal storten lijkt klein. Daarnaast lijken ook ASR en Achmea niet op Aegon te zitten wachten, beide verzekeraars hebben aangegeven niet te azen op grote overnames.
    Dan blijft Vivat over. Het vroegere Reaal is inmiddels overgenomen door het Chinese Anbang, die een flinke kapitaalinjectie in de armlastige verzekeraar hebben gedaan. Het Chinese geld zou wel eens de nodige deuren kunnen openen. Dat er genoeg geld voorhanden moet zijn bleek wel uit het feit dat Anbang na de overname van Reaal ook keek naar de opties om ASR - dat uiteindelijk naar de beurs ging - uit handen van de overheid te nemen.
    En Vivat zou qua profiel ook een goede match zijn voor Aegon. Met Reaal als grootste speler in de verzekeringsgroep heeft het bedrijf duidelijk een profiel van schadeverzekeraar, waarmee het Aegon dus goed aanvult. Ook heeft Vivat met het bekende merk Zwitserleven een stevige poot in de pensioensector, waar Aegon ook een flinke positie heeft.
    Rest nog een groot nadeel te noemen bij het overnemen van Aegon. Waar het ooit begon als een Nederlandse verzekeraar zijn de activiteiten inmiddels uitgegroeid tot in 20 landen, met inmiddels grotere takken in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarin zullen Nederlandse verzekeraars niet geïnteresseerd zijn, enkel in het Nederlandse gedeelte. Dat zal dus eerst losgekoppeld moeten worden van de andere activiteiten en zal een overname tot een complex geheel maken.
  7. forum rang 4 Guus_Geluk 17 januari 2017 12:29
    quote:

    Hans_K schreef op 17 januari 2017 11:55:

    [...]
    Zoals gezegd; John wordt mogelijk via TMG op een of andere manier gecompenseerd.
    Dat zou wel een smerige streek zijn.
  8. Biobert 17 januari 2017 12:35
    quote:

    de speurneus schreef op 17 januari 2017 11:00:

    De Mol neemt de aandelen TMG prive ipv via Dasym zijn zakelijke investeringsvehicle.
    Heeft ie bij TomTom ook gedaan.
    Wel opmerkelijk dat Delta Lloyd nog z'n belang uitbreid. Dat snap ik niet helemaal.
    Ik wel: Delta Lloyd wil ook uit Dasym en is uitgespat door betaling in aandelen TMG. Delta Lloyd biedt vervolgens die aandelen weeer aan aan het Mediahuis of aan de Mol, afhakelijk van de uitkomst van het duel tussen de Mol en het Mediahuis
  9. [verwijderd] 17 januari 2017 15:22
    quote:

    Biobert schreef op 17 januari 2017 12:35:

    [...]

    Ik wel: Delta Lloyd wil ook uit Dasym en is uitgespat door betaling in aandelen TMG. Delta Lloyd biedt vervolgens die aandelen weeer aan aan het Mediahuis of aan de Mol, afhakelijk van de uitkomst van het duel tussen de Mol en het Mediahuis
    We hebben de A, we hebben de F, we hebben de M.

    AFM.
  10. Hans_K 17 januari 2017 16:01
    Bij TMG ontstaat nu toch nog een biedingsstrijd (EUR 5,445 en bod was EUR 5,25). Laat dat een voorbeeld zijn voor DL.
  11. [verwijderd] 17 januari 2017 16:52
    Nog een paar dagen voor de concurrentie om NN weg te schenken voor een habbekrats.

    JDM / DL / TMG...........het grote geld gaat rollen........hahah.

    Ik heb mijn stukjes nog stevig vast...
  12. [verwijderd] 17 januari 2017 17:10
    quote:

    zjeeraar schreef op 17 januari 2017 16:52:

    Nog een paar dagen voor de concurrentie om NN weg te schenken voor een habbekrats.

    JDM / DL / TMG...........het grote geld gaat rollen........hahah.

    Ik heb mijn stukjes nog stevig vast...
    Zijn we ook verlost van die kl...handelaren....eindelijk......
  13. forum rang 6 IQ 17 januari 2017 17:39
    Bij NN zit iedereen achterover, wachtend met een grote sigaar, bespreken met elkaar hoe die vele miljoenen die van der Noordaa gaat krijgen over te maken via welk belastingparadijs, geloof mij DL is op zeker verkocht aan NN, zelf de belofte die is gedaan door van der Noordaa uitbetalen van dividend wordt niet nagekomen, kortom als aandeelhouders zijn wij gewoon misbruikt, denk dat wij allemaal aangifte moeten doen van diefstal, c.q. misbruik.
  14. [verwijderd] 17 januari 2017 19:07
    Delta Lloyd heeft vaak slecht gedaan met haar deelnemingen, maar nu bij TMG spinnen ze garen. Delta Lloyd wordt nu ook weer meer waard.

    Het belang van Dasym (meer dan 20%) lijkt te zijn verdeeld tussen John de Mol en Delta Lloyd, die beide al aandeelhouder waren in Dasym. Naast de melding van De Mol heeft Delta Lloyd gemeld dat het belang in TMG is gestegen naar 11,2%.

    Het is nog onduidelijk wat De Mol wil met zijn belang in TMG. Delta Lloyd heeft zijn steun al toegezegd aan het bod van Mediahuis en VP Exploitatie. De duidelijkheid over de verkoop van de aandelen ontstond dinsdagmorgen door een melding bij de Autoriteit Financiële Markten.
  15. forum rang 5 Louis7 17 januari 2017 19:42
    quote:

    zjeeraar schreef op 17 januari 2017 16:52:

    Nog een paar dagen voor de concurrentie om NN weg te schenken voor een habbekrats.

    JDM / DL / TMG...........het grote geld gaat rollen........hahah.

    Ik heb mijn stukjes nog stevig vast...
    Ik neem aan dat je DL bedoelt om weg te schenken voor een habbekrats..
    Ja, nog een paar dagen wachten, we laten ons verrassen..
  16. DerksVisie 17 januari 2017 22:33
    Dit is dan toch weer een interessant bericht, en blaast weer een klein beetje hoop in overnamestrijd:

    Beursblik: Citigroup verlaagt koersdoelen NN en Delta Lloyd

    Dinsdag 17 januari 2017 12:45
    Adviezen blijven neutraal
    (ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft het koersdoel voor NN Group verlaagd van 33,00 naar 28,00 euro, met behoud van het Neutraal advies, vanwege de onzekerheid rond het overnamebod op Delta Lloyd. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de bank.
    De analisten wijzigden hun ramingen voor de winst per aandeel nauwelijks maar kwamen toch uit op een hoger koersdoel omdat de winsttaxaties zijn doorgerold naar het volgende jaar.
    De analisten wezen op de hoge waardering van het aandeel NN en de verminderde kans op extra kapitaalteruggave, nu het bedrijf Delta Lloyd wil overnemen. Hoewel de schulden van NN Group na de overname niet erg hoog zijn, zal NN mogelijk een deel van het kapitaalsurplus willen gebruiken om zijn schuldpositie na de overname te verlagen.
    Het koersdoel voor Delta Lloyd werd verlaagd van 5,50 euro naar 5,40 euro met een Neutraal advies. De analisten zien weinig opwaarts potentieel ten opzichte van het overnamebod van NN van 5,40 euro, gezien de magere hoeveelheid kapitaal die Delta Lloyd zelfstandig genereert. Dat verlaagt de kans op dividend, terwijl er nog wel neerwaarts risico is als de overname zou afketsen.
    NN moet rekening houden met de volatiele resultaten van Delta Lloyd in de afgelopen jaren. Citi voorziet een daling van de Solvency II-ratio van Delta Lloyd met 8 procentpunt in het vierde kwartaal, vanwege nieuwe sterftetafels voor Nederland en een langlevenswap die mogelijk niet mag meetellen voor de Solvency II-eisen.

    De overname is nu opeens onzeker? Eerde verhoogde Citigroup haar koersdoel van NN juist van €26,00 naar €33,00.
  17. forum rang 4 Guus_Geluk 18 januari 2017 08:46
    quote:

    DerksVisie schreef op 17 januari 2017 22:33:

    Dit is dan toch weer een interessant bericht, en blaast weer een klein beetje hoop in overnamestrijd:

    Beursblik: Citigroup verlaagt koersdoelen NN en Delta Lloyd

    Dinsdag 17 januari 2017 12:45
    Adviezen blijven neutraal
    (ABM FN-Dow Jones) Citigroup heeft het koersdoel voor NN Group verlaagd van 33,00 naar 28,00 euro, met behoud van het Neutraal advies, vanwege de onzekerheid rond het overnamebod op Delta Lloyd. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van de bank.
    De analisten wijzigden hun ramingen voor de winst per aandeel nauwelijks maar kwamen toch uit op een hoger koersdoel omdat de winsttaxaties zijn doorgerold naar het volgende jaar.
    De analisten wezen op de hoge waardering van het aandeel NN en de verminderde kans op extra kapitaalteruggave, nu het bedrijf Delta Lloyd wil overnemen. Hoewel de schulden van NN Group na de overname niet erg hoog zijn, zal NN mogelijk een deel van het kapitaalsurplus willen gebruiken om zijn schuldpositie na de overname te verlagen.
    Het koersdoel voor Delta Lloyd werd verlaagd van 5,50 euro naar 5,40 euro met een Neutraal advies. De analisten zien weinig opwaarts potentieel ten opzichte van het overnamebod van NN van 5,40 euro, gezien de magere hoeveelheid kapitaal die Delta Lloyd zelfstandig genereert. Dat verlaagt de kans op dividend, terwijl er nog wel neerwaarts risico is als de overname zou afketsen.
    NN moet rekening houden met de volatiele resultaten van Delta Lloyd in de afgelopen jaren. Citi voorziet een daling van de Solvency II-ratio van Delta Lloyd met 8 procentpunt in het vierde kwartaal, vanwege nieuwe sterftetafels voor Nederland en een langlevenswap die mogelijk niet mag meetellen voor de Solvency II-eisen.

    De overname is nu opeens onzeker? Eerde verhoogde Citigroup haar koersdoel van NN juist van €26,00 naar €33,00.
    Van mij mag de koers van NN flink crashen, ze hebben het zondermeer verdiend. En Noorda moet achter de tralies, deze incompetente bestuurder heeft in korte tijd een hoop ellende veroorzaakt voor de aandeelhouders.
  18. Trader 18 januari 2017 09:51
    quote:

    whoiam schreef op 18 januari 2017 09:27:

    Wat is laatste dag van mogelijk bod nu?
    Is ook mijn vraag. Ik denk eraan om mijn stukjes te verkopen. Maar alleen nadat die termijn is verstreken.
1.768 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.064
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 379
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.087
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.395
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.615
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht