Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 965 966 967 968 969 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 januari 2017 19:40
    Miljardenorder voor Boeing

    Boeing levert 205 toestellen aan de Indiase prijsvechter Spicejet. Dat meldt vrijdag persbureau Bloomberg. De megaorder heeft een totale waarde van $22 mrd, gebaseerd op catalogusprijzen .

    Met de nieuwe toestellen wil Spicejet de concurrentie aangaan met de Indiase marktleider Indogo, op een snel groeiende luchtvaartmarkt. De vliegtuigen, waaronder 100 737 Max 8 jets, worden tussen 2018 en 2024 geleverd. Eerder bestelde Spicejet al 55 vliegtuigen van dat type. Voor Boeing is dit de grootste Indiase order die het bedrijf ooit heeft ontvangen.

    Volgens cijfers van Iata groeide in India het aantal binnenlandse passagiers in 2015 met 18,8% tot 80 miljoen personen. Spicejet is in omvang de vierde luchtvaartmaatschappij in India met een marktaandeel van 12,8%.
  2. [verwijderd] 14 januari 2017 16:24
    www.at5.nl/artikelen/164493/wethouder...

    De voormalig PA van Rutte functioneert niet naar behoren, ze snapt het spel niet helemaal.
    Amsterdam wil juist verschoond blijven van dit soort korte termijn figuren, we hebben er toch van geleerd?

    "Maar ze zijn gewoon onmisbaar"...in hun perceptie ja! iedereen is vervangbaar, de president, de paus, de koning, de boekhouder, de buschauffeur, de minister, dus ook de bankmedewerker.
    Pak maar een stad of land verder, vlieg maar een half uurtje langer door richting oosten...Polen, Oostenrijk, Griekenland, Hongarije, weg ermee!
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 januari 2017 18:32
    FD:
    Vissen vangen met afstandsbediening
    Wie heeft eigenlijk bepaald dat drones door de lucht moeten vliegen? PowerVision heeft een drone ontwikkeld die onder water… uh — tja — vliegt. Handig! Handig? Ja! Voor wie? Voor de visser die wil checken of er vissen zwemmen op z’n stek natuurlijk.

    Vissen is niet voor luie mensen; je moet de hele dag naar de dobber staren. Zitten. Liggen in een tentje. Wat drinken. Iets eten. Nieuw aas op je haakje doen. Werken aan je werptechniek. Lokaas in het water gooien. En wachten.
    De PowerRay Fishfinder gaat op zoek naar de meest visrijke plekken. De drone heeft een camera en stuurt de visser foto’s, zodat deze kan zien waar het lokaas gedropt moet worden.
    De PowerRay Fishfinder gaat op zoek naar de meest visrijke plekken. De drone heeft een camera en stuurt de visser foto’s, zodat deze kan zien waar het lokaas gedropt moet worden.

    Dat moet makkelijker kunnen, dachten de techneuten bij PowerVision. Ze hebben een onderwaterdrone — de PowerRay Fishfinder — ontwikkeld die op zoek gaat naar de meest visrijke plekken. Het ding is bestand tegen dieptes tot dertig meter en uitgerust met een zogenoemde Fishfinder sonar, zodat het vissen kan spotten die zich nóg veertig meter dieper ophouden. Verder beschikt de drone over een blauw LED-lampje dat vissen nieuwsgierig maakt en hen aantrekt. Ook kan de drone op elk gewenst moment en op elke gewenste plek aas lozen om vissen te lokken.

    De robot is voorzien van een camera en wifi, stuurt video’s en foto’s naar de visser van de onderwatersituatie ter plekke zodat deze op zijn telefoon of tablet precies kan zien wanneer hij de drone lokaas moet laten droppen, wat de temperatuur en de diepte van het water is. En ja, het levert dus ook simpelweg mooie plaatjes op.

    Voor de échte liefhebbers is het ook mogelijk om er een VR-bril bij te kopen. Daarmee kun je 360 graden in de rondte meekijken met de drone én het apparaat met hoofdbewegingen besturen.

    De PowerRay Fishfinder is vanaf eind februari te bestellen; het is nog niet bekend wat de prijs zal zijn. Let op, deze eerste versie van de drone is niet in staat de vis aan het haakje te doen. Nog niet.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 januari 2017 07:23
    Faillissementen op laagste peil sinds 2008
    5 min geleden

    DEN HAAG (AFN) - Het aantal faillissementen in Nederland is vorig jaar gedaald naar het laagste peil sinds 2008. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

    Het CBS telde in 2016 in totaal 4396 bedrijven en instellingen die failliet gingen. Dat was bijna een vijfde minder dan in 2015. Vorig jaar gingen bovendien bijna vierduizend minder bedrijven op de fles dan in 2013, het jaar waarin het aantal faillissementen piekte.

    Vorige maand werd de stekker uit 328 bedrijven en instellingen getrokken. Dat waren er 88 minder dan in november.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 januari 2017 11:39
    Handelsoverschot eurozone loopt op
    5 min geleden

    LUXEMBURG (AFN) - Het gezamenlijke handelsoverschot van de eurolanden is in november met 13 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte Europees statistiekbureau Eurostat maandag bekend.

    De waarde van de export vanuit de eurozone naar de rest van de wereld was in november 25,9 miljard euro groter dan de waarde van de import. Een jaar eerder bedroeg het overschot 22,9 miljard euro.

    De export van de eurolanden naar landen buiten de muntunie groeide in november met 6 procent op jaarbasis. De import steeg met 5 procent.
  6. forum rang 10 voda 16 januari 2017 16:06
    ECB kocht voor bijna 19 miljard euro aan obligaties op

    Centrale bank voert aankopen op.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor 18,9 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, flink meer dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die maandag werden gepubliceerd.

    Door de aankopen in de week eindigend op 13 januari steeg de teller op weekbasis met 18,9 miljard euro van 1.265,6 miljard naar 1.284,5 miljard euro. Een week eerder kocht de centrale bank nog voor 11,0 miljard euro op.

    De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van 203,7 miljard naar 207,2 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 23,0 miljard euro, iets meer dan de 22,9 miljard euro een week daarvoor.

    Afgelopen week kocht de ECB verder voor ongeveer 2,2 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 54,0 miljard euro bedragen.

    Maandelijks wil de centrale bank gemiddeld voor 80 miljard euro aan obligaties en andere leningen opkopen. Vanaf april 2017 zal de ECB dit tempo evenwel verlagen naar 60 miljard euro per maand.

    De euro/dollar noteerde maandag op 1,0604.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 januari 2017 18:03
    IMF: groei economie versnelt
    3 uur geleden

    De wereldwijde economische groei zet komende twee jaren door, vooral dankzij de extra kracht van opkomende economieën.

    Dat blijkt uit het nieuwste tussenbericht van de World Economic Outlook van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

    Dit jaar stijgt die wereldgroei licht: van de schatting over geheel vorig jaar van 3,1% toename naar 3,4% groei in 2107. Voor 2018 bedraagt de groei volgens het instituut dan in totaal 3,6% wereldwijd.

    Het IMF noemt die groei waarschijnlijk, ondanks geopolitieke crises, het tumult rondom de verkiezing van Donald Trump en de gevolgen van de Brexit-uitslag.

    Opvallend is dat het IMF zijn eerdere inschatting van het effect van de Brexit heeft aangepast. Voor 2017 becijfert het een verbetering van de Britse economie, met 0,4% extra, tot 1,7% jaargroei. De Britse markt ,,heeft zich beter gehouden dan was verwacht", aldus het IMF. Maar in 2018 worden de wolken boven het eiland donkerder, met 0,3% teruggang tot 1,3% groei.

    Motor

    Opkomende economieën zoals China en India winnen sinds eind 2016 terrein. De landen profiteren van de effecten van de al ingeprijsde belastingsteun die de toekomstige president Trump heeft afgekondigd voor de Amerikaanse markt. Die belastingsteun in de VS vormt ook de motor voor de versnelling van de hele wereldeconomie.

    In de opkomende landen is het beeld overigens gemengd. China houdt zijn al enige kwartalen door positievere groei vast, met ruim 6% toename, maar India, Brazilië en Mexico presteren juist minder. Mexico krijgt last

    Voor 2017 komt anderzijds de groei van de ontwikkelde economieën zoals de VS en eurozone uit op 1,9%, voor 2018 op 2%.

    Deze actualisering van maandag komt licht boven de vooruitblik van oktober 2016 uit.

    Obstakels

    In grote lijnen, aldus het IMF, slaat de weegschaal met risico's negatief uit voor de wereldwijde ontwikkeling van de economie. Het economisch programma van Donald Trump blijft volgens het IMF, dat in april zijn definitieve vooruitblik voor het jaar presenteert, naar gewicht het grootste obstakel. Onzeker is of en hoe het wordt uitgevoerd.

    Met de onzekerheid rondom de nieuwe president, groeit de Amerikaanse economie wel met 2,3% en in 2018 met 2,5%, samen 0,25% meer dan in de verwachting van oktober vorig jaar.

    Protectionisme en de gerichtheid op de eigen economie zijn volgens dit onderdeel van de Verenigde Naties eveneens stevige risico's.
  8. forum rang 10 voda 16 januari 2017 18:06
    @ DZR:

    Het valt mij al langere tijd op dat jij, in mij ogen positieve berichten hier, op deze dooms draad plaatst! Is daar een specifieke reden voor?
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 januari 2017 18:17
    quote:

    voda schreef op 16 januari 2017 18:06:

    @ DZR:Het valt mij al langere tijd op dat jij, in mij ogen positieve berichten hier, op deze dooms draad plaatst! Is daar een specifieke reden voor?
    ik wil laten zien dat ik eigenlijk een zeer positief persoon ben.....!!

    :-)8
  10. forum rang 5 Ed Verbeek 16 januari 2017 20:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 januari 2017 18:17:

    ik wil laten zien dat ik eigenlijk een zeer positief persoon ben.....!!
    Vooral dat "eigenlijk" is veelzeggend :-)
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 januari 2017 13:08
    Wal-Mart neemt tienduizend extra werknemers aan

    Gepubliceerd: 17 januari 2017 12:48

    De Amerikaanse winkelketen Wal-Mart is van plan voor het einde van het jaar tienduizend extra werknemers aan te nemen. Daarnaast zal het bedrijf een groot deel van het personeel extra scholing aanbieden.

    Ook zal de onderneming indirect 24.000 mensen aan het werk zetten, omdat het bedrijf miljarden gaat investeren in uitbreiding en verbouwing van zijn winkels.

    Wal-Mart zegt dinsdag in een verklaring alom aanwezig te zijn in duizenden gemeenschappen en een belangrijke rol te spelen in de ondersteuning en het creëren van banen. Wal-Mart is met circa anderhalf miljoen werknemer naar eigen zeggen de grootste private werkgever in de VS.

    De aankondiging van Wal-Mart zal goed vallen bij de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump, die graag ziet dat Amerikaanse bedrijven in eigen land investeren.

    Onlangs pronkten ook andere bedrijven al met hun toewijding aan het scheppen van banen in de VS. Zo meldde Stanley Black & Decker dat het gereedschap in de VS gaat vervaardigen, waarvoor extra personeel nodig is. Ook webwinkel Amazon kondigde aan honderdduizend extra banen te scheppen.
    Door: ANP
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 januari 2017 20:41
    Vuilnisman moet gevonden geld afstaan
    1 uur geleden

    HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een vuilnisman uit Hendrik-Ido-Ambacht moet de ruim 15.000 euro die hij had gevonden tijdens het werk teruggeven aan zijn werkgever.

    Dat meldt RTV Rijnmond.

    De man deed de vondst twee jaar geleden, toen hij een printer uit elkaar haalde. Hij gaf een collega 3000 euro om zijn mond te houden. Korte tijd later biechtte de man bij zijn baas op wat hij had gedaan, maar hij weigerde het geld te geven. De rechter gaf hem eerst gelijk, maar in hoger beroep verloor hij.

  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 januari 2017 20:42
    Eekhoorn grote bedreiging netwerken
    2 uur geleden

    LONDEN/WASHINGTON - De grootste bedreiging voor belangrijke infrastructuur zoals die voor elektriciteit en computers wordt niet gevormd door ’vijandelijke staten’ en andere duistere hackers maar door de eekhoorn. Dit is de conclusie van een onderzoeker van storingen van netwerken over de afgelopen jaren, meldde de BBC dinsdag.

    Onderzoeker Cris Thomas heeft met het project CyberSquirrel 1 in Engelstalige meldingen naar de oorzaak van problemen in netwerken in 2016 gezocht. Op een conferentie van veiligheidsexperts in Washington, zei Thomas dat hij het onderzoek is begonnen „om iets af te doen aan de volkomen belachelijke beweringen over cyber-oorlogen die worden gelanceerd door hooggeplaatsten in regeringen en in de industrie.”

    Thomas ontdekte dat de schade die door dieren wordt veroorzaakt kolossaal is en zelden serieus wordt genomen. Hij registreerde bijvoorbeeld 1700 stroomstoringen die in totaal vijf miljoen gebruikers troffen en die werden veroorzaakt door voornamelijk eekhoorns, vogels, ratten en slangen. De eekhoorn blijkt verreweg de gevaarlijkste hacker.
  14. forum rang 10 voda 18 januari 2017 16:59
    Beursblik: ECB houdt vast aan monetair beleid

    Na aanpassingen december voorlopig geen wijzigingen voorzien.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank zal donderdag niet verrassen met zijn rentebesluit en vooral de boodschap uit december blijven benadrukken. Dit verwachten economen en analisten.

    "Het is onwaarschijnlijk dat er deze keer iets nieuws komt van de ECB. De laatste vergadering was een relatief succes, met eigenlijk de verkapte aankondiging dat men ging taperen", volgens beleggingsstrateeg Luke Bartholomew van vermogensbeheerder Aberdeen.

    In december kondigde de ECB een verlenging aan van het maandelijkse obligatie-opkoopprogramma tot december 2017, maar tegelijkertijd werd bekend dat de opkopen vanaf april afgebouwd worden van 80 miljard naar 60 miljard euro per maand. De centrale bank benadrukte daarbij wel dat het opkoopprogramma indien nodig langer kan doorlopen, en in ieder geval totdat er bewijs is van een aanhoudende verandering in de ontwikkeling van de inflatie. De ECB streeft naar een prijsstabiliteit van rond de, maar net onder 2,0 procent.

    Momenteel ligt de inflatie in de eurozone daar nog altijd onder. In december stegen de consumentenprijzen met 1,1 procent op jaarbasis. Dat was evenwel de sterkste toename van het consumentenprijspeil in drie jaar tijd. In november 2016 stegen de prijzen met 0,6 procent.

    Beleggingsstrateeg Bartholomew wees er in zijn voorbeschouwing op dat het niet lang zal duren voor de markt zich weer af zal gaan vragen op het QE-programma nog verder verlengd zal worden en of de hoogte van de opkopen verder wordt ingeperkt. Bovendien voorziet de marktvorser in de komende maanden meer weerstand binnen het bestuur van de centrale bank, omdat de inflatie in Duitsland sneller oploopt dan in de eurozone. In december stegen de Duitse consumentenprijzen met 1,7 procent op jaarbasis.

    "In een echt functionerende monetaire unie maakt dit geen verschil want de ECB let op de inflatie-ontwikkeling in de eurozone als geheel. Maar Duitsland kent een diep gewortelde nervositeit over stijgingen van de inflatie. En als je daar de bekende antipathie van de Bundesbank ten opzichte van het onconventionele beleid van de ECB bij op telt, heb je een recept voor een grotere weerstand tegen Draghi binnen het uitvoerend bestuur van de centrale bank", schetste de beleggingsstrateeg.

    Economen van Bank of America Merrill Lynch verwachten ook weinig spannends van het rentebesluit. "We denken dat [Mario] Draghi zo saai als mogelijk over zal willen komen en de boodschap uit december zal herhalen", aldus de marktvorsers, die met name zullen letten op de opmerkingen van de voorzitter van de ECB over de inflatie-ontwikkeling, en eventuele technische aspecten van de obligatie-opkopen.

    Wat betreft de koersontwikkeling van de euro, verwacht Bank of America geen grote beweging van de Europese munt, omdat het momenteel allemaal draait om de Amerikaanse dollar met de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump in het vooruitzicht.

    Econoom Marco Valli van UniCredit verwacht donderdag een redelijk milde Mario Draghi te horen, waarbij het van belang zal zijn dat de voorzitter van de ECB de korte termijn ontwikkelingen zal scheiden van die op de middellange termijn.

    "Hij zal waarschijnlijk erkennen dat de risico's op de korte termijn duiden op een sneller oplopende inflatie en een meer gebalanceerd groeivooruitzicht. Belangrijker is echter dat Draghi zal benadrukken dat de onzekerheid groot blijft en de outlook voor de middellange termijn, die het meest relevant is voor het monetaire beleid, niet veel veranderd is ten opzichte van vorige maand en dat de ECB daarom een ruim monetair beleid wil blijven voeren", aldus Valli.

    Het belangrijkste rentetarief van de ECB staat momenteel op 0,00 procent, terwijl de depositorente 0,40 procent negatief is en de strafrente 0,25 procent bedraagt. Het rentebesluit wordt donderdagmiddag bekendgemaakt, met daarop volgend de persconferentie van voorzitter Draghi.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 januari 2017 09:42
    Delphine Boël komt met eigen servies
    13 min geleden

    Delphine Boël, kunstenares en beter bekend als de buitenechtelijke dochter van de Belgische koning-emeritus Albert, komt in maart met zelf ontworpen porseleinen servies: borden, kopjes, kommen en schalen.

    Dat meldt donderdag Het Nieuwsblad.

    Op het witte servies staat 'blabla' geschreven, net zoals veel van haar andere kunstwerken. "Blabla is mijn favoriete thema. Het is een waterval van woorden, als was het een allergische reactie op de kracht van roddels, geruchten en nietszeggende, alledaagse onzin", aldus Delphine Boël (48). De collectie wordt uitgebracht bij Serax. Eerder had Boël ook al sjaals met het blabla-thema op de markt gebracht.

    In februari wordt haar rechtszaak tegen koning Albert voortgezet. Delphine wil kort samengevat dat hij zijn vaderschap, waarover eigenlijk geen twijfel bestaat, erkent.
  16. @iPlof 19 januari 2017 10:35
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 19 januari 2017 09:42:

    Op het witte servies staat 'blabla' geschreven,
    @DeZwarteRidder,

    Houd toch eens op met al die onzin te posten hier.
    Doel van deze draad is events waar te nemen die mogelijk weer tot een crisis kunnen leiden zoals in het verleden ook is gebeurd.

    Geen dagelijks non-nieuws posten hier aub, de grap is nu wel gemaakt en is nu niet meer grappig.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 januari 2017 13:31
    "Omzetexplosie" schoenen- en modewinkels in laatste kwartaal 2016

    Gepubliceerd: 19 januari 2017 11:11 Laatste update: 19 januari 2017 11:11

    In de laatste drie maanden van vorig jaar is de omzet bij mode-, schoenen- en sportwinkels fors gestegen. De omzet in de modebranche steeg met 8,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

    Schoenenwinkels zagen hun omzet met 7,6 procent stijgen en de verkoop in de sportdetailhandel nam met 7,8 procent toe, zo meldt brancheorganisatie InRetail donderdag.

    Door de eindspurt steeg de totale omzetgroei van modewinkels in 2016 met 1,9 procent, vergeleken met 2015. Schoenenwinkels zagen vorig jaar de omzet met 2 procent stijgen en sportwinkels noteerden een groei van 2,5 procent.

    InRetail zegt voor komend jaar vergelijkbare omzetgroei te verwachten.

    Er werden in het laatste kwartaal van 2016 vooral meer babykleren en –schoenen verkocht. De verkoop van baby- en kindermode steeg met 15,2 procent. Verder werd er 11,8 procent meet omzet geboekt met de verkoop van kinderschoenen.
    Consumenten durven volgens deskundigen weer geld uit te geven
    Zie ook: 'De retailcrisis is nu echt voorbij'
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 965 966 967 968 969 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.000
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.854
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.980
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.732
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.976
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.774
Allfunds Group 3 1.109
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.112
AMG 965 125.535
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.096
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.552
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.061
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.246
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.504
ASML 1.762 76.028
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.563
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 april

    1. Japan handelsbalans maart volitaliteit verwacht
    2. ASML Q1-cijfers
    3. Just Eat Takeaway Q1-cijfers
    4. CM.com Q1-cijfers
    5. TomTom Q1-cijfers en jaarvergadering
    6. VK consumenten- en producentenprijzen maart
    7. KPN jaarvergadering
    8. EU inflatie maart (def.) Voorlopig cijfer: 2,4% YoY. Kerninflatie: 2,9% YoY volitaliteit verwacht
    9. Abbott Laboratories Q1-cijfers
    10. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht