Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Tweede kamer verkiezingen 2017

19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 247 248 249 250 251 ... 958 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 januari 2017 14:23
    Erdogan valt door de mand:
    -------------------------
    De Turkse geestelijke Fethullah Gülen speelde volgens Europese inlichtingendiensten waarschijnlijk geen rol in de couppoging in Turkije in juli. De Turkse regering ziet de in de VS wonende Gülen als het 'brein' van die couppoging.
    President Recep Tayyip Erdogan had voorafgaand aan de staatsgreep al plannen om tegenstanders uit het leger te verbannen, schrijft The Times dinsdag op basis van een inlichtingenrapport van Intcen.
    www.nu.nl/onrust-turkije/4395921/feth...
    ----------------

    Dictator Sultan Erdogan mag evenwel met zijn burgers doen en laten wat hij wil van de EU (gevangen nemen, martelen, alles ontnemen etc.), onder de dreiging dat hij de grenzen weer openzet. Assad mocht dat weer niet, terwijl hij precies hetzelfde deed.

    Stelletje schijnheilige europarlementariërs .....
  2. forum rang 6 izdp 17 januari 2017 14:29
    Kort door de bocht je vergelijking met Assad.
    Daar kwam een groot deel van de bevolking in opstand. In Turkije niet.
    En ja Erdogan is een despoot van het ergste soort.
  3. [verwijderd] 17 januari 2017 14:35
    quote:

    izdp schreef op 17 januari 2017 14:29:

    Kort door de bocht je vergelijking met Assad.
    Daar kwam een groot deel van de bevolking in opstand. In Turkije niet.
    En ja Erdogan is een despoot van het ergste soort.
    Een deel kwam tegen Assad in opstand @izdp ..... een deel.! net zoals in Turkije een deel het niet met Erdogan eens is en wie in opstand tegen Recep komt, is de sjaak.

    Dat het in Syrië uiteindelijk een groot deel werd, kwam doordat de EU en VS wapens ging leveren aan een breed scala van verzetsgroepen. Toen Assad die bloedig ging neerslaan, kwamen er meer mensen in het verzet .... maar dat het een groot deel werd, is feitelijk door het westen uitgelokt.
    Veel Irakezen zeggen dat ze het, ondanks de praktijken van Saddam, toen beter hadden dan nu. Sinds het westen zich ermee ging bemoeien, werd de zaak alleen maar erger ...
  4. forum rang 6 izdp 17 januari 2017 15:24
    Je gaat nog steeds door de binnenbocht met je vergelijkingen en beweringen.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 januari 2017 15:24
    quote:

    mineset® schreef op 17 januari 2017 14:35:

    [...]Een deel kwam tegen Assad in opstand @izdp ..... een deel.! net zoals in Turkije een deel het niet met Erdogan eens is en wie in opstand tegen Recep komt, is de sjaak.

    Dat het in Syrië uiteindelijk een groot deel werd, kwam doordat de EU en VS wapens ging leveren aan een breed scala van verzetsgroepen. Toen Assad die bloedig ging neerslaan, kwamen er meer mensen in het verzet .... maar dat het een groot deel werd, is feitelijk door het westen uitgelokt.
    Veel Irakezen zeggen dat ze het, ondanks de praktijken van Saddam, toen beter hadden dan nu. Sinds het westen zich ermee ging bemoeien, werd de zaak alleen maar erger ...
    Man, hou toch op met deze leugens.....!!!
  6. [verwijderd] 17 januari 2017 15:56
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 januari 2017 15:24:

    [...]
    Man, hou toch op met deze leugens.....!!!
    Is de waarheid te confronterend voor je ?
  7. [verwijderd] 17 januari 2017 15:59
    quote:

    izdp schreef op 17 januari 2017 15:24:

    Je gaat nog steeds door de binnenbocht met je vergelijkingen en beweringen.
    Aangezien een meerderheid zo ver door de buitenbocht gaat, dat ze telkens maar weer over de vangrail schieten ... neem ik de korte binnenbocht maar. Al hield ik het midden aan, dan zou ik voor die meerderheid tóch nog te kort door de bocht gaan ;-)
    Ik doe het een beetje als Max Verstappen .... en een commentaar dat die jongen krijgt van de andere rijders, maar kijk eens waar hij in het klassement staat :-)
  8. forum rang 6 Chiddix 17 januari 2017 16:38
    Wat schrijft de Dagelijkse Standaard over Trump en Europa? Trump maakt gehakt van Angela Merkel. Merkel s catastrofale vluchtelingenbeleid leidde tot Brexit.
    Merkel Duitsland gebruikt de EU als middel om eigen doelen te bereiken.
    Voorts zegt Trump, mensen en landen willen hun eigen identiteit en zitten niet te wachten op buitenstaanders die hun land binnenkomen en vervolgens kapot maken.
    Wat Trump onder kapot maken verstaat, weet ik niet. Begrijp wel identiteit en cultuur bewaren. Maar de kern van zijn betoog is, dat 1 leider misbruik maakt van het EU bondgenootschap en lak heeft aan de 27 andere lidstaten. Ze voelt zich de grote leider van de EU en haar wil is wet.
  9. forum rang 6 izdp 17 januari 2017 16:41
    quote:

    mineset® schreef op 17 januari 2017 15:59:

    [...]Aangezien een meerderheid zo ver door de buitenbocht gaat, dat ze telkens maar weer over de vangrail schieten ... neem ik de korte binnenbocht maar. Al hield ik het midden aan, dan zou ik voor die meerderheid tóch nog te kort door de bocht gaan ;-)
    Ik doe het een beetje als Max Verstappen .... en een commentaar dat die jongen krijgt van de andere rijders, maar kijk eens waar hij in het klassement staat :-)
    Nee, je moet aan schaatsen denken.
    Met niet wisselen en 2 x de binnenbocht nemen rij je een scheve schaats en volgt diskwalificatie ;-)
  10. forum rang 6 izdp 17 januari 2017 16:43
    Oud nieuws alweer Chiddix. Zoals ik al schreef over de geweldige reactie van Merkel.
    De roze olifant kan daar nog wat van leren.
  11. forum rang 6 Chiddix 17 januari 2017 17:03
    T is oud nieuws maar iets uitgebreider. Iemand beweerde op dit forum of op het vluchtelingen draadje , dat immigratie niets met Brexit te maken heeft. Dan zit je er goed naast. Ook de berichtgeving uit de UK legt een link met immigratie.
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 17 januari 2017 17:11
    quote:

    BEN stierig schreef op 14 januari 2017 20:19:

    "Woningcorporaties worden sterk bevoordeeld. De grondprijs voor sociale huurwoningen wordt 215 euro per vierkante meter, ongeacht de locatie. Bij verkoop of verhuur in de vrije sector moeten woningcorporaties extra erfpacht afdragen. Voor Centrum is dat 284 ­euro per vierkante meter.

    Maar dat brengt de erfpachtgrondwaarde slechts op 499 euro per vierkante meter voor een woning in Centrum en de ­totaalprijs voor een woning van 50 vierkante meter op 24.950 euro. Bij een vierkante meterprijs van 6000 euro (en een WOZ-waarde van drie ton) en een straatquote van 60 procent moet de particuliere erfpachter in Centrum 160.380 euro betalen. Ruim zes keer zoveel."

    Om hier nog even op terug te komen: bovenstaand citaat is afkomstig van tegenstanders van de nieuwe erfpachtplannen in Amsterdam, en dat is te merken ook. Hun cijfers voor die 'ter vergelijking' gekozen koopwoning zijn zwaar overtrokken. Meer realistische voorbeelden zijn te vinden aan het eind van deze link:
    www.parool.nl/amsterdam/erfpachtdesku...

    Hier zal ik het zelf even voorrekenen voor een met een gemiddelde woco-woning te vergelijken (dus niet al te luxe of mooi gelegen) koopwoning van 50 m2. Verrekening van een nog lopende canon laat ik voor 't gemak buiten beschouwing (maar zal het niet duurder maken).

    Stap 1. De prijs van € 6000 per m2 woonoppervlak geldt alleen voor het centrum (niet voor alle huizen daar) en luxe huizen in de betere buurten. In andere wijken, en zeker buiten de ring, is het (veel) lager, gemiddeld over heel Amsterdam thans ongeveer € 4327.
    Maar omdat sociale huurwoningen tot de onderste helft van de totale woningvoorraad behoren, is het beter om de mediaan te nemen. Die is € 3103 per m2 (gebruik de factor 337/470 te vinden in:)
    www.huizenzoeker.nl/woningmarkt/noord...

    Stap 2. Dit zijn recente vraagprijzen, de realisatie zal vaak iets lager zijn. Daarvoor trek ik 5% af.
    Bovendien: de nieuwe erfpachtvoorstellen van de gemeente gaan niet uit van huidige WOZ-waarden, maar die uit 2014. Dat scheelt volgens de gemeente 28%. Maar ik zal het bescheiden houden op de helft, dus een extra 14% eraf . Resulteert een m2-prijs van € 2535.

    Stap 3. Voor de genoemde straatquote van 60% geldt hetzelfde als voor de m2-prijs: veel te hoog geschat. Dat geldt alleen voor centrum etc. Volgens een zeer recente publicatie van de gemeente ligt het voor de 'meergezinswoningen' (wat de meeste woco-woningen zijn) veelal in de range 25%-40%, voor buitenwijken lager (Bijlmer: < 10%!).
    Ik hou het even op 30%, wat voor een woning van 50 m2 een 'grondprijs' oplevert van:
    (30% van 2535) x 50 = € 38025.
    Een koper/eigenaar kan dit voor eeuwig afkopen, met een extra korting van 10%.

    Voor € 34222 wordt hij dus eigenaar van de grond onder zijn huis, en heeft hij nooit meer last van erfpacht. Dus niks 6 keer zoveel, slechts 37% meer dan de afkoopsom voor een woco!

    Komt nog iets bij. Omdat de grond na afkoop van de erfpacht 'tot het huis gaat behoren', wordt het huis (bij verkoop) meer waard. De eigenaar ziet dus t.z.t. een groot deel van zijn afkoopsom terug!
    (Voor de WOZ maakt het niet uit, want die wordt volgens de wet nu al geacht 'incl. grond' geschat te worden.)
    En nog een leuk detail voor nieuwe kopers die besluiten direct de erfpacht af te kopen: zij kunnen dat bedrag bij hun hypotheekaanvraag opnemen, en er vervolgens HRA over genieten!

    Voor woco's ligt dit allemaal anders, die kennen geen HRA en moeten aan allerlei voorwaarden en afspraken voldoen. Zie mijn volgende post.

  13. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 17 januari 2017 17:17

    VERVOLG over ERFPACHT in Amsterdam, woco versus particulier.

    De erfpachtregelingen voor woco's in Amsterdam zijn een tamelijk ondoorgrondelijk samenraapsel van oude regelingen, algemene voorwaarden, nadere afspraken en latere convenanten. Niet zomaar gelijk te schakelen met particuliere koopwoningen, ook niet bij een stelselwijziging.
    Mocht een woco een woning willen liberaliseren of verkopen dan betalen ze bij afkoop van de erfpacht volgens de nieuwe voorstellen iets minder dan de particulier (zie mijn vorige post).

    Maar dat kan je niet of nauwelijks bevoordeling noemen omdat een woco dat verkopen/liberaliseren niet naar willekeur mag doen. Zij moeten een behoorlijk percentage sociale verhuur handhaven, soms zijn er ook afspraken over buurtverbetering, ze hebben last van EU 'daeb'- regels, en last but not least:
    zij moeten de verhuurdersheffing van minister Blok betalen!

    Iets waar een particuliere eigenaar nog nooit van gehoord heeft. Heb je het nog steeds over subsidie voor woco's, BEN?

    Tenslotte:

    – In 2002 heeft de NMA na een klacht van de VEH tegen de gemeente Amsterdam officieel uitgesproken dat de gemeente in dezen niet als commerciële partij handelt, maar als regulerend en besturend overheidsorgaan, en als zodanig het volste recht heeft om de erfpacht voor woco's anders in te richten dan voor particulieren. De VEH kreeg dus ongelijk.

    – Ik ben verder geen erfpachtdeskundige en woon niet in Amsterdam. Over erfpacht op zich heb ik geen mening (behalve dat het me ingewikkeld en qua 'straatquotes' nogal willekeurig lijkt), het ging me hier alleen om de kwestie woco versus particulier. Die dus geen 'kwestie' is maar een storm in een glas water.

  14. Cézan 17 januari 2017 17:19
    quote:

    Chiddix schreef op 17 januari 2017 16:38:

    Wat Trump onder kapot maken verstaat, weet ik niet. Begrijp wel identiteit en cultuur bewaren. Maar de kern van zijn betoog is, dat 1 leider misbruik maakt van het EU bondgenootschap en lak heeft aan de 27 andere lidstaten. Ze voelt zich de grote leider van de EU en haar wil is wet.
    Ben dan zeer benieuwd naar een aanstaande summit tussen Trump en de EU leiders. Nato/Navo issues zullen dan zeker aan de orde komen en nog meer heikele kwesties.

    Met Putin is wel al een meeting belegd, meen ergens in het Noorden, Iceland.. ergens end Januari.
    Las het onlangs nog in de Guardian in een uitgebreid artikel.

    Kunnen we checken of al die hoffelijkheden over en weer welgemeend zijn of toch meer een onderdeel zijn van een tactiek/strategie van beide zwaargewichten.

    Met Trump never a dull moment.
  15. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 17 januari 2017 17:34
    quote:

    BEN stierig schreef op 14 januari 2017 22:26:

    Gaat niet eens zozeer om excessen, maar om de ontstane cultuur. Net als bij banken. De poppetjes zijn niet eens zozeer de schuldigen alswel de cultuur. Iedereen gaat vanzelf zo handelen binnen dergelijke organisaties.

    Woco's zijn veelal asocialer geworden dan commerciële verhuurders.
    Dat van die cultuur, daar ben of althans was ik het wel enigszins met je eens.
    Asocialer dan commerciële verhuurders vind ik een boude bewering.
  16. [verwijderd] 17 januari 2017 17:34
    Grappig Han. Zelfs met al je correcties kom je toch nog uit op een forse subsidie voor woco's.

    Waarom niet gewoon dezelfde formule voor iedereen? Woco of particulier.

    Dit is dus precies de reden waarom de EU zich bemoeit met beleid van woco's. Staatssteun.
  17. forum rang 6 Chiddix 17 januari 2017 17:34
    quote:

    Cézan schreef op 17 januari 2017 17:19:

    [...]

    Ben dan zeer benieuwd naar een aanstaande summit tussen Trump en de EU leiders. Nato/Navo issues zullen dan zeker aan de orde komen en nog meer heikele kwesties.

    Met Putin is wel al een meeting belegd, meen ergens in het Noorden, Iceland.. ergens end Januari.

    Putin zal Trump erop wijzen , dat na de val van de Berlijnse muur er afspraken werden gemaakt , dat de EU zich niet oostwaarts zou uitbreiden. Er wordt verwacht , dat Trump zich van de goede kant laat zien en de sancties tegen Rusland opheft. In combinatie met afspraken over kernwapens. Denk , dat de Krim geen onderwerp is.
    VS streven ook goede betrekkingen na met de EU als Trump in het Witte Huis zit. Hij zei, het maakt mij niet uit of dat met de EU is of afzonderlijke lidstaten. Of landen de EU verlaten, heeft geen invloed op zijn beleid. Hij voorziet indien de EU de immigratie geen halt toeroept, er meer landen de EU gaan verlaten.
  18. [verwijderd] 17 januari 2017 17:43
    quote:

    izdp schreef op 17 januari 2017 16:41:

    [...]

    Nee, je moet aan schaatsen denken.
    Met niet wisselen en 2 x de binnenbocht nemen rij je een scheve schaats en volgt diskwalificatie ;-)
    diskwalificatie vind ik wel een zware hoor ... verschil in mate van interpretatie zou ik het eerder noemen.
    Hoewel ik het flink scherp stel, wordt de soep nooit zo heet gegeten, als hij wordt opgediend ... maar weet iedereen tenminste wel over welke soep het gaat ... snappie.

    Zo gaan we van autoracen, via schaatsen naar eten. Nu jij weer ;-)
  19. [verwijderd] 17 januari 2017 17:47
    quote:

    Cézan schreef op 17 januari 2017 17:19:

    [...]Ben dan zeer benieuwd naar een aanstaande summit tussen Trump en de EU leiders.
    Met Trump never a dull moment.
    Tot nu toe waren dat altijd stoffige vergaderingen waarop iedereen feitelijk al wist wat er gezegd zou worden. Om het nog wat 'jus' te geven, werd er dan maar gefeest, duur gegeten etc.

    Ik zou het lachen vinden als Trump daar politiek incorrect zou optreden en eens flink in het kippenhok zou schoppen. Ook bij Trump wordt de soep niet altijd zo heet gegeten als hij wordt opgediend, maar degenen die te snel zijn ... branden wel hun bek :-)
  20. forum rang 6 izdp 17 januari 2017 18:01
    Met veel peper in je soep dan maakt heet of koud niet zoveel uit. Nou jij weer.
19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 247 248 249 250 251 ... 958 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.163
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.478
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht