Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 december 2016 17:18
    Onderzoek naar fraude bij Credit Suisse

    Gepubliceerd op 2 dec 2016 om 08:31 | Views: 2.778

    ZÜRICH (AFN/BLOOMBERG) - Zwitserse autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar mogelijke frauduleuze activiteiten van een medewerker van de Zwitserse bank Credit Suisse. Hij zou volgens ingewijden onvoldoende onderzoek hebben gedaan bij de werkzaamheden die hij verrichtte voor twee voormalige collega's, die al langer worden verdacht van fraude.

    Het onderzoek draait om de vermogensbeheerder TG Investment Services, die werd opgericht door de twee verdachte ex-werknemers van Credit Suisse. Zij zouden met hun fraude hebben getracht om verliezen van enkele honderden miljoenen Zwitserse frank te verdoezelen.

    Dit vorig jaar gestarte onderzoek komt bovenop de affaire waarbij een bankier van Credit Suisse toegaf de verliezen van Russische en Georgische klanten te hebben weggewerkt met neptransacties. Beide zaken betreffen klanten in opkomende markten, die een belangrijke rol spelen in de ambitie van Credit Suisse om zijn vermogensbeheertak verder te laten groeien.

    Credit Suisse ging niet in op het onderzoek naar de eigen werknemer. De bank benadrukte wel dat de zaak zich niet richt op het bedrijf zelf.
  2. forum rang 10 voda 2 december 2016 17:19
    'Hoge boete Odebrecht in fraudezaak Petrobras'

    Gepubliceerd op 2 dec 2016 om 09:40 | Views: 3.248

    RIO DE JANEIRO (AFN) - Het Braziliaanse bouwconcern Odebrecht krijgt samen met dochterbedrijf Braskem van de Braziliaanse en Amerikaanse autoriteiten een boete van 2,5 miljard dollar vanwege betrokkenheid bij het grote omkoopschandaal rond staatsolieconcern Petrobras.

    Dat meldden bronnen rond de zaak aan persbureau Bloomberg.
    Volgens de autoriteiten zijn Odebrecht en Braskem schuldig aan het omkopen van managers van Petrobras in ruil voor contracten. Odebrecht en Braskem zouden schuld erkennen. Vorig jaar werd de topman van Odebrecht opgepakt in verband met de zaak. Die topman Marcelo Odebrecht, de kleinzoon van de oprichter, werd veroordeeld tot meer dan negentien jaar cel.

    De omkoopzaak bij Petrobras is de grootste ooit in Brazilië. Ook het Nederlandse SBM Offshore is in de affaire verwikkeld.
  3. forum rang 10 voda 7 december 2016 16:28
    Drie banken alsnog beboet voor prijsafspraken rentederivaten

    EU eist bijna half miljard van JP Morgan, Crédit Agricole en HSBC.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese mededingingsautoriteiten hebben een boete opgelegd van 485 miljoen euro aan Crédit Agricole, HSBC en JP Morgan Chase voor prijsafspraken over rentederivaten. Dit meldde de Europese Commissie woensdag.

    De banken spanden samen bij het prijzen van elementen van de rentederivaten en wisselden gevoelige informatie uit, in strijd met Europese mededingingsregels, stelde Brussel. De overtredingen vonden plaats in de periode september 2005 tot mei 2008, in de hele Europese Unie.

    JP Morgan Chase kreeg het leeuwendeel van de boete, met 337 miljoen euro. Crédit Agricole moet 115 miljoen euro betalen en HSBC, dat slechts één maand mee deed, moet 34 miljoen euro betalen.

    Bij de schikking van 1,5 miljard euro die in december 2013 werd getroffen met Deutsche Bank, RBS en Société Générale in dezelfde zaak werden hogere bedragen betaald, omdat deze banken langer deelnamen aan het kartel.

    De Britse bank Barclays, die het kartel had onthuld, ontsnapte daardoor aan een boete van 690 miljoen euro. Deutsche Bank moest 466 miljoen euro betalen, SocGen kreeg een boete van 228 miljoen euro opgelegd en RBS 131 miljoen euro.

    De drie banken die nu alsnog zijn beboet wilden niet aan de schikking meewerken.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 19 december 2016 16:27
    Deutsche Bank schikt voor minder met Amerikaanse autoriteiten - media

    Boete valt naar verwachting fors lager uit dan eerder genoemde 14 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank bereikt mogelijk al deze week overeenstemming met het Amerikaanse ministerie van Justitie over een boete vanwege de uitgifte van door hypotheken gedekte obligaties. Dit meldde persbureau Reuters maandag op basis van een bron bekend met de situatie.

    "Er is een goede kans dat de kwestie van tafel is voor de Kerst", meldde een bron aan het persbureau, toevoegend dat een aankondiging mogelijk woensdag al op stapel staat.

    In september werd bekend dat het Amerikaans ministerie van Justitie de bank een boete wilde opleggen van 14 miljard dollar vanwege de verkoop van zogenoemde rommelhypotheken. Deutsche Bank erkende destijds in gesprek te zijn met de Amerikaanse autoriteiten, maar gaf tevens aan een veel lagere boete te voorzien. Goldman Sachs schikte begin dit jaar voor een vergelijkbaar vergrijp voor een bedrag van 5,1 miljard dollar.

    De door persbureau Reuters geraadpleegde bron bevestigde dat de Duitse bank naar verwachting "fors minder" dan de eerder geëiste 14 miljard dollar zal betalen. Deutsche Bank weigerde commentaar te geven.

    Het aandeel Deutsche Bank noteerde maandag 3,0 procent lager op 17,78 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 20 december 2016 16:34
    Credit Suisse wees schikkingsvoorstel Amerikaanse justitie af - media

    Zwitsers mikken volgens bronnen op betere deal.

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft een schikkingsvoorstel van de Amerikaanse justitie afgewezen. Dit schreef persbureau Reuters maandagavond op basis van bronnen.

    Credit Suisse kreeg het voorstel om tussen de 5 en 7 miljard dollar aan schikkingsgeld over te maken, vanwege diens betrokkenheid bij de verkoop van hypotheekbeleggingen met een groot risico, die in eerste aanleg ten grondslag lag aan de financiële crisis van 2008.

    Eén bron meldde het persbureau dat Credit Suisse mikt op een betere deal. Volgens een andere bron hebben Credit Suisse en autoriteiten daar vorige week gesprekken over gevoerd.

    Reuters schreef maandag dat een oplossing op zijn vroegst deze week op tafel zou kunnen komen. Mochten de onderhandelingen stuk lopen dan kan Credit Suisse worden vervolgd.

    Het aandeel Credit Suisse sloot maandag 1,8 procent lager op 15,45 Zwitserse frank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 21 december 2016 16:34
    Zwitserse toezichthouder beboet banken voor rentemanipulatie

    Diverse grootbanken betalen gezamenlijk bijna 100 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Een handjevol grote banken is door een Zwitserse toezichthouder beboet voor het jarenlang manipuleren van belangrijke rentetarieven. Dit meldde mededingingsautoriteit Swiss Competition Commission, of COMCO, woensdag.

    De boete, die is opgelegd aan onder andere JPMorgan Chase, Citigroup, Barclays, Société Générale en Credit Suisse, komt uit op 99 miljoen Zwitserse frank, omgerekend 92,6 miljoen euro. Royal Bank of Scotland en Deutsche Bank hoefden als klokkenluiders geen boete te betalen.

    Volgens COMCO vormden JPMorgan en RBS een "bilateraal kartel" waarmee het Zwitserse frank/Libor rentetarief werd beïnvloed tussen 2008 en 2009. De benchmark wordt door veel banken gebruikt om te bepalen tegen welke voorwaarden ze aan elkaar lenen, maar ook om derivaten te prijzen.

    Daarnaast spanden RBS, Citigroup, Deutsche Bank en JPMorgan samen om de Japanse yen/Libor bemchmark te manipuleren in een periode die liep van 2007 tot 2010. Toezichthouder COMCO onderzoekt nog of ook andere banken, waaronder UBS en HSBC zich schuldig hebben gemaakt aan het beïnvloeden van deze benchmark.

    Verder maakten Deutsche Bank, Barclays, RBS en Société Générale zich tussen 2005 en 2008 schuldig aan het manipuleren van de Euribor-rente.

    Alle banken die deelnamen aan het manipuleren van de rentetarieven hebben een schikking getroffen, aldus COMCO. Wel kunnen ze via de rechter nog in beroep gaan tegen de beslissing van de toezichthouder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 21 december 2016 16:51
    Vestia legt miljoenenclaim bij Deutsche Bank neer - media

    Schade geraamd op minimaal 800 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Vestia heeft bij het High Court of Justice in Londen een miljoenenclaim gedeponeerd tegen Deutsche Bank, volgend op het derivatendebacle bij de woningcorporatie. Dit schreef Het Financieel Dagblad woensdag.

    In de rechtbankstukken die de claim onderbouwen, raamt Vestia dat Deutsche Bank ten minste verantwoordelijk moet zijn voor 800 miljoen euro van de totale schade van de Nederlandse woningcorporaties. De totale schade kwam uit op ruim 2,5 miljard euro, becijferde het FD.

    De stap tegen Deutsche bank lijkt opmerkelijk, aangezien de redding van de woningcorporatie gepaard ging met een schikking. De banken gaven de woningcorporatie destijds lucht door de oplopende financiële verplichtingen van Vestia aan de banken te bevriezen, aldus het dagblad. Doordat bijna alle banken, behalve Credit Suisse, ervan af zagen om het volle pond van Vestia te eisen, werd een faillissement van Vestia afgewend.

    De schikking bevat volgens het FD evenwel een belangrijke clausule, waardoor Vestia het recht heeft behouden banken alsnog aansprakelijk te stellen. In geval van fraude, omkoping of ander ernstige verwijtbaarheid aan de kant van de banken, mag Vestia ondanks de schikking alsnog procederen tegen haar banken, schreef het dagblad.

    Volgens Vestia zijn nu nieuwe belastende feiten aan het licht gekomen over de rol van Deutsche Bank in de derivatenkwestie. "Dat rechtvaardigt volgens Vestia de schadeclaim tegen Deutsche Bank", aldus het FD.

    In het lopende strafproces wegens vermoedelijke omkoping van de Vestia-treasurer Marcel de Vries door derivatenhandelaar Arjan Greeven zouden aanwijzingen boven water komen dat Deutsche Bank op de hoogte was van smeergeld dat Greeven toestopte aan De Vries. De omgekochte treasurer laadde vervolgens zijn corporatie vol met derivaten, van onder meer Deutsche Bank.

    Vestia mocht volgens de wet en haar statuten als woningcorporatie uitsluitend actief zijn in de volkshuisvesting. Veel van de derivatentransacties met Deutsche Bank zouden daarbuiten vallen, omdat ze volgens Vestia louter speculatief waren en niets met volkshuisvesting van doen hadden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 21 december 2016 16:51
    Oud-manager BlackRock moet jaar de cel in

    Gepubliceerd op 21 dec 2016 om 16:35 | Views: 117

    LONDEN (AFN) - Een voormalig manager van vermogensbeheerder BlackRock is veroordeeld tot een jaar cel vanwege handel met voorkennis. De 45-jarige Mark Lyttleton, die eerder voor de Britse tak van BlackRock werkte, bekende eerder schuld in twee zaken. Hij maakte bij de zwendel gebruik van handige constructies en niet geregistreerde telefoons.

    Lyttleton zou voordeel hebben gehad bij de handel in aandelen van energiebedrijven Encore Oil en Cairn Energy. De oud-manager gebruikte een schimmige constructie waarbij de handel liep via een anonieme bankrekening, een Zwitserland gevestigde vermogensbeheerder en een Panamees offshorebedrijf waarvan zijn vrouw de begunstigde was.

    Lyttleton werkte al 21 jaar in de financiële wereld van Londen. Hij werd in 2013 opgepakt samen met zijn vrouw die later werd vrijgepleit. Twee maanden voordat hij werd gearresteerd stopte hij als vermogensbeheerder. De zwendel zou hem 35.000 Britse pond (41.500 euro) hebben opgeleverd.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 december 2016 18:58
    Perrigo-claim tegen Coucke en co is een feit

    20/12/16 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

    Bron: Trends

    De Amerikaanse farmareus Perrigo, de overnemer van Omega Pharma, heeft zijn claim tegen verkopers Marc Coucke en het investeringsfonds Waterland ingediend bij Cepani, het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie.

    Perrigo meent dat de twee verkopers de omzet van Omega Pharma hebben opgesmukt door opgeslagen producten als omzet te boeken. Coucke ontkent elke vorm van gesjoemel. Waterland liet al weten dat het gerust is in een goede afloop. Dat schrijft De Tijd.
    Jarenlange procedure

    Coucke en Waterland moesten in het kader van de verkoop van Omega Pharma 248 miljoen euro opzijzetten om eventuele claims op te vangen. Als er problemen rijzen, kan de koper aanspraak maken op (een deel van) dat bedrag. 127 miljoen komt van Coucke, 75 miljoen van Waterland, de rest van drie andere fondsen die mee investeerden in Omega. De claim is de formele start van een procedure die jaren kan duren.

    Vorige week bleek nog dat Coucke het sportvoedingsmerk Etixx terugkoop van Perrigo. Volgens de ondernemer is het de bedoeling om Etixx verder uit te rollen en te ontwikkelen. Het nieuws volgde op de aankondiging dat Perrigo mogelijk tot 80 banen gaat schrappen. (Belga/NS)
  10. forum rang 10 voda 21 december 2016 22:22
    Miljoenenboete Goldman Sachs vanwege rente-manipulatie

    Amerikaanse bank betaalt 120 miljoen dollar vanwege beinvloeden ISDAfix.

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs moet een miljoenenboete betalen vanwege het jarenlang manipuleren van de referentie benchmarkrente ISDAfix. Dit maakte de Commodity Futures Trading Commission woensdag bekend.

    De Amerikaanse bank zou tussen 2007 en 2012 geprobeerd hebben de benchmark te manipuleren. De ISDAfix is een referentierente voor swaprentes. Sinds april 2015 heet de benchmark de ICE Swap Rate.

    "We zijn blij dat deze kwesties zijn opgelost en hebben al stappen ondernomen om ons beleid en procedures te verbeteren", zei een woordvoerder van Goldman Sachs woensdag.

    Goldman Sachs betaalt een boete van 120 miljoen dollar. Eerder moest Citigroup vanwege soortgelijke claims al 250 miljoen dollar afrekenen, terwijl het Britse Barclays voor dergelijke manipulatiepraktijken een boete van 115 miljoen dollar kreeg.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 22 december 2016 21:11
    Barclays voor rechter wegens rommelhypotheken

    Gepubliceerd op 22 dec 2016 om 21:06 | Views: 0

    NEW YORK (AFN) - De Britse bank Barclays is in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens misleiding van investeerders aan wie schuldpapier is verkocht met rommelhypotheken als onderpand. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten waarin persbureau Bloomberg inzage heeft gehad.

    De wijdverbreide verkoop van obligaties op basis van te makkelijk verstrekte, Amerikaanse hypotheken, was een van de belangrijkste oorzaken van de kredietcrisis. Die stak in 2007 in de Verenigde Staten de kop op en sloeg het jaar daarop over naar Europa en de rest van de wereld.

    Barclays verkocht Amerikaanse klanten schuldpapier op basis van hypotheken met een totale waarde van 31 miljard dollar. Van die leningen bleek ruim de helft niet te kunnen worden afbetaald. Daardoor verloren de effecten hun waarde en gingen de kopers voor vele miljarden dollars het schip in, aldus de Amerikaanse justitie.
  12. forum rang 10 voda 23 december 2016 14:23
    Ook Credit Suisse schikt met Amerikaanse autoriteiten

    Schikking van in totaal krap 5,3 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft met het Amerikaanse ministerie van Justitie een principe-akkoord bereikt over een schikking van krap 5,3 miljard dollar vanwege de uitgifte van door hypotheken gedekte obligaties. Dit maakte de Zwitserse zakenbank vrijdag voorbeurs bekend.

    Het schikkingsbedrag van 5,3 miljard dollar bestaat uit een boete van krap 2,5 miljard dollar en 2,8 miljard dollar bedoeld om de pijn bij consumenten te verzachten. Credit Suisse zal dit laatste bedrag betalen over een periode van minimaal vijf jaar.

    Credit Suisse zal 2 miljard dollar voor belastingen reserveren voor de kwestie, bovenop het eerdere bedrag dat de bank al had gereserveerd.

    Deutsche Bank liet eerder vanochtend ook al weten te hebben geschikt met de Amerikaanse autoriteiten. De Duitse grootbank ging akkoord met een schikkingsbedrag van 7,2 miljard dollar, flink lager dan de 14 miljard dollar die het ministerie van Justitie in september nog oplegde.

    Het aandeel Credit Suisse sloot donderdag 0,9 procent lager op 15,33 Zwitserse frank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 23 december 2016 14:37
    Deutsche Bank treft miljardenschikking in VS

    Gepubliceerd op 23 dec 2016 om 07:05 | Views: 2.145

    FRANKFURT (AFN/DPA) - Deutsche Bank heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse autoriteiten over de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in aanloop naar de financiële crisis. Het financiële concern liet in de nacht van donderdag op vrijdag weten dat er een akkoord is met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

    Deutsche Bank betaalt een boete van 3,1 miljard dollar (circa 3 miljard euro). Daarnaast stelt de bank een bedrag van 4,1 miljard dollar ter beschikking voor verlichting van de hypotheken bij de Amerikaanse klanten.

    Amerikaanse autoriteiten stelden eerder dit jaar een boete van 14 miljard dollar voor om verdere vervolging af te kopen. Deutsche Bank wees die schikking af. De bank had voorzieningen ter waarde van ruim 6 miljard dollar getroffen in verband met de dreigende boete. Tegen Deutsche Bank lopen nog enkele andere grote zaken, onder andere voor valutamanipulatie en verdachte handelstransacties in Rusland.

    Credit Suisse

    Naast de schikking met Deutsche bank over wangedrag, dat uiteindelijk leidde tot het ineenvallen van de Amerikaanse huizenmarkt en een wereldwijde financiële crisis, kwamen de autoriteiten ook tot een akkoord met het Zwitserse Credit Suisse.

    Dat financiële concern betaalt circa 5,3 miljard dollar. Daarvan gaat 2,8 miljard dollar naar huiseigenaren en gemeenschappen die werden getroffen door het kelderen van de huizenprijzen. Naar verluidt had Credit Suisse een voorstel van 5 tot 7 miljard dollar eerder afgewezen.

    Obama

    De boete komt voort uit een initiatief van president Barack Obama in 2012. Die wilde banken verantwoordelijk houden voor de hypotheekproducten die ze verkochten terwijl ze investeerders misleidden over de risico's. De praktijken speelden een grote rol bij het ontstaan van de grootste crisis sinds de jaren dertig van de vorige eeuw.

    Een reeks Amerikaanse banken is al beboet. Nu richten Amerikaanse aanklagers zich op Europese banken. Naast Credit Suisse en Deutsche Bank zijn dat Royal Bank of Scotland, Barclays en HSBC.
  14. forum rang 10 voda 12 januari 2017 17:54
    Toezichthouder beschuldigt Fiat Chrysler van gebruik sjoemelsoftware

    Handel in aandeel stilgelegd.

    (ABM FN-Dow Jones) Fiat Chrysler heeft, net als concurrent Volkswagen, met software de uitstoot van zijn dieselauto's gemanipuleerd en daarmee de regels overtreden. Dat heeft de Amerikaanse Environmental Protection Agency bekendgemaakt in een formele kennisgeving.

    Volgens de EPA installeerde de autofabrikant de software in de Jeep Grand Cherokee en de Dodge Ram Trucks.

    In een reactie liet Fiat Chrysler weten "teleurgesteld" te zijn dat EPA het bedrijf formeel in kennis heeft gesteld van een overtreding. De fabrikant wilde juist graag meewerken aan een minnelijke oplossing.

    Fiat Chrysler zou al maanden hebben gewerkt aan het voorzien van EPA van informatie. Graag wil de fabrikant aan de toezichthouder laten zien dat de gebruikte technologie in orde is.

    Volkswagen bereikte juist woensdag een schikking over het dieselschandaal en zal 4,3 miljard dollar aan boetes betalen.

    Het emissieschandaal werd in september 2015 bekend. Volkswagen heeft toegegeven 11 miljoen dieselauto's te hebben gemanipuleerd, waarvan 600.000 in de Verenigde Staten.

    Nadat het aandeel Fiat Chrysler zo'n 16 procent daalde, werd de handel stilgelegd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 januari 2017 19:06
    'Goeroes zijn van firma list en bedrog’
    1 uur geleden Martijn Klerks

    Malcolm Gladwell? Een sprookjesverteller. Het 7S-model van McKinsey? Nauwelijks beter dan de verhalen van de gebroeders Grimm. Jim Collins? Een kwakzalver. Richard Engelfriet, online columnist en spreker, gooit met zijn boek 'De succesillusie' de knuppel in het hoenderhok van goeroes en consultants.
    Engelfriet, van huis uit socioloog, zag zijn verbazing over tal van managementtheorieën de laatste jaren omslaan in verbijstering. „Ik kan er gelukkig om lachen, maar ik ben wel een illusie armer.”„Ik ging op zoek naar wetenschappelijke bewijzen, maar die bleken niet te bestaan”, vertelt de schrijver.

    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27421...
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 januari 2017 19:33
    Rambam: programma doorgestoken kaart
    RTL schrapt De Succesfactor
    2 uur geleden

    AMSTERDAM - RTL heeft het tv-programma De Succesfactor (RTL7) per direct geschrapt. Aanleiding is een uitzending van het VARA-programma Rambam donderdagavond. De makers laten daarin zien hoe ze met het fictieve uitzendbureau Topp Recruitment een ondernemersprijs in de wacht sleepten. De prijsuitreiking is het belangrijkste onderdeel van De Succesfactor.

    „We hebben de uitzending van Rambam kunnen bekijken. Dit is een zeer ernstige zaak. Wij hebben dit verder onderzocht en naar aanleiding van onze bevindingen zijn wij genoodzaakt per direct het betreffende programma niet meer uit te zenden”, laat de omroep weten in een reactie.

    Rambam richtte het fictieve uitzendbureau op om aan te tonen dat de ondernemersprijs van de Succes Awards, waarop het programma gebaseerd is, doorgestoken kaart is. De makers sleepten een ondernemersprijs in de wacht met het niet-bestaande bedrijf.

    Uitgekookt

    Volgens Rambam is de prijs een uitgekookt verdienmodel. ’Zogenaamde winnaars betalen 12.750 euro (ex. btw) om bovenaan te eindigen in hun branchecategorie. Daarvoor ontvangen ze niet alleen een prijs, maar ook een item in het programma De Succesfactor op RTL7’, zo klinkt het.

    Uit het speurwerk van Rambam blijkt dat voor iedere deelnemer een nieuwe branchecategorie in het leven wordt geroepen, zodat iedereen wint. De Succes Awards kent branchewinnaars in ruim 500 verschillende categorieën. Geschat wordt dat er daarmee een omzet van ruim zes miljoen euro wordt gegenereerd.

    Vorig jaar reikte oud-premier Jan-Peter Balkenende de hoofdprijs uit tijdens de live-finale van het programma.

    De uitzending van Rambam over de Succes Awards is donderdag 12 januari om 22.05 uur te zien bij de VARA op NPO 3.
  17. forum rang 10 voda 16 januari 2017 16:14
    AFM ziet meer fraudeurs in beleggingsmarkt

    Gepubliceerd op 16 jan 2017 om 13:37 | Views: 1.815

    AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vorig jaar aanzienlijk meer frauduleuze partijen gesignaleerd die beleggers willen misleiden dan in 2015. Volgens de toezichthouder worden die organisaties ook steeds geraffineerder en agressiever in hun pogingen om beleggers te overtuigen met hen in zee te gaan.

    De AFM ontwaarde vorig jaar 22 zogeheten boiler rooms, een verdubbeling ten opzichte van 2015. Boiler rooms zijn frauduleuze organisaties die gehaaide verkopers laten bellen naar potentiële beleggers, om ze te interesseren voor waardeloze aandelen.

    De AFM ontvangt daarbij steeds meer signalen dat gedupeerden van een boiler room worden gebeld door andere fraudeurs die hen tegen een forse aanbetaling willen helpen om het verloren geld terug te krijgen. ,,Beleggers krijgen echter geen hulp en kunnen fluiten naar hun geld'', aldus de AFM.
  18. forum rang 10 voda 16 januari 2017 19:24
    Rolls-Royce schikt omkoopschandalen
    Gepubliceerd op 16 jan 2017 om 19:10 | Views: 0

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse industrieconcern Rolls-Royce heeft voor omgerekend meer dan 760 miljoen euro aan schikkingen getroffen wegens vermeende omkooppraktijken. De producent van onder meer vliegtuigmotoren verklaarde maandag alles bij elkaar circa 670 miljoen pond te betalen aan autoriteiten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Brazilië.

    Rolls-Royce zou in diverse landen steekpenningen hebben uitgedeeld om contracten binnen te slepen. In Brazilië werd het bedrijf in verband gebracht met het omvangrijke omkoopschandaal bij het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras. De schikking moeten nog worden goedgekeurd door de rechter.
  19. forum rang 10 voda 20 januari 2017 20:53
    Société Générale schikt in VS voor hypotheken

    Gepubliceerd op 20 jan 2017 om 19:44 | Views: 156

    NEW YORK (AFN) - Société Générale heeft voor 50 miljoen dollar met justitie in de Verenigde Staten geschikt in een zaak over hypotheken. De Franse bank werd aangeklaagd omdat het de waarde van beleggingen in hypotheken onjuist zou hebben weergegeven aan investeerders. Die verloren daardoor veel geld.

    Uit onderzoek bleek dat 40 procent van de onderzochte leningen niet aan de overheidseisen voldeed. De bank erkende fout te hebben gehandeld. Met de schikking voorkomt het verdere strafvervolging.

    Diverse andere banken in de VS en uit Europa gingen SocGen al voor in verband met aanverwante praktijken. Zo moest Deutsche Bank meest recentelijk 7,2 miljard dollar aan boete en schadevergoeding betalen.

    De boete komt voort uit een initiatief van voormalig president Barack Obama in 2012. Die wilde banken verantwoordelijk houden voor de hypotheekproducten die ze verkochten terwijl ze investeerders misleidden over de risico's. De praktijken speelden een grote rol bij het ontstaan van de financiële crisis.
  20. forum rang 10 voda 6 februari 2017 16:08
    DNB beboet GSFS voor speculeren met pensioenfonds

    Ook individuele bestuurders krijgen boetes.

    (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandsche Bank heeft boetes opgelegd aan GSFS Asset Management voor grootschalige speculatie met geleend geld via de Stichting GSFS Pensionfund, die de bonussen van de medewerkers van de vermogensbeheerder belegt. Dit meldde de toezichthouder maandag.

    DNB stelde vast dat de Stichting GSFS Pensioenfonds "in bewuste en nauwe samenwerking" met GSFS Asset Management op grote schaal dividendarbitrage heeft verricht. Daarbij werden aandelen ingekocht met geleend geld of derivatenconstructies.

    Daardoor werd er veel meer belegd dan de ingelegde premies, "soms tot wel achthonderd keer", volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven, dat uitspraak deed op 15 november 2016. Zo was bijvoorbeeld het balanstotaal van 354 miljoen euro aan het einde van 2012 honderd keer zo groot als de pensioenverplichtingen op dat moment.

    Het fonds verdiende geld door op grote schaal aandelen te kopen, kort voordat het dividend op het betreffende aandeel betaalbaar werd gesteld. Omdat het pensioenfonds geen dividendbelasting hoefde te betalen, was het aandeel meer waard voor de koper dan voor de verkoper en konden partijen dit voordeel met elkaar delen.

    Om te voorkomen dat het pensioenfonds koersrisico zou lopen, werd de levering van het juridisch eigendom bij de transactie uitgesteld tot na de dividenduitkering. De winst uit deze handel kwam voor een groot deel terecht bij GSFS en niet bij het pensioenfonds, blijkt uit de documenten.

    Het pensioenfonds gedroeg zich hiermee als een ondernemer en niet als een pensioenfonds, stelde het rechtbankcollege, dat een beroep van de vermogensbeheerder vorig jaar afwees.

    De beleggingsstrategie vertoonde overigens veel overeenkomst met de hoofdactiviteiten van GSFS Asset Management.

    De werkwijze van het pensioenfonds was naar oordeel van DNB "ernstig" en "niet integer", onder andere omdat dit tot onacceptabele risico's voor deelnemers kon leiden.

    Het basisbedrag voor overtredingen van de pensioenwet bedraagt 500.000 euro. Het bedrag voor GSFS Asset Management werd echter verhoogd naar 4,98 miljoen euro, mede om het behaalde voordeel te ontnemen, stelde de toezichthouder. Dat behaalde voordeel werd geraamd op 4,94 miljoen euro.

    Het Pensioenfonds kreeg een boete van 10.000 euro en drie pensioenfondsbestuurders ieder een boete van 25.000 euro. Een leidinggevende van GSFS Asset Management kreeg een boete van 50.000 euro.

    Verzoeken van de vermogensbeheerder om de boete niet te publiceren, om "voorziene onherstelbare reputatieschade" te voorkomen, werden niet ingewilligd.

    Het GSFS verweerde zich vergeefs door te stellen dat ze de pensioenwet niet kan hebben overtreden, omdat deze niet van toepassing is op de vermogensbeheerder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
2.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.153
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.221
AMG 965 125.624
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.256
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.637
ASML 1.762 76.787
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht