Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Europa 2017

2.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 22 januari 2017 17:41
    De afgelopen week was voor mij één bak met ellende, werkelijk alles zat tegen.
    Zelfs toen ik gisteravond hier nog wat wilde schrijven, ik was een half uur bezig met wat tikwerk op het het toetsenbord, en plotseling was de verbinding met IEX weg en was ik alles kwijt.

    In de competitie gaat het ook niet best, ik zit in de achterhoede, zelf heb ik nog wel een poging gedaan om de sleepkabel aan de bagagedrager van de ploegleider aan te haken, helaas, hij was al uit het zicht.

    En tot overmaat van ramp ben ik afgelopen week ook nog al fietsend door een malloot in een auto voluit in de flank geraakt en ik kwam in een soort hoofd-schouder formatie met een forse klap op het asfalt terecht, wat er dan door je heen gaat is geen pretje en het is heel onwerkelijk.
    Het was een geluk bij een ongeluk dat het precies tegenover het ziekenhuis gebeurde zodat ik snel afgevoerd kon worden.
    Tsja, daar zit je dan met een hersenschudding, schaafplekken en al je botten doen pijn, en vooral een paar gekneusde ribben is absoluut geen pretje.

    Het meeste wat mij echter pijn doet is dat mijn 15 jaar oude maar altijd zeer goed onderhouden stalen ros naar de filistijnen is, het was nog echte Hollandsche Glorie, niks geen onderdelen van Chinese meuk waarvan de lasnaden al scheuren bij de eerste beste flinke hobbel.
    Ik ben er inmiddels achter gekomen dat de kwestie met de verzekeraar een hoofdpijndossier gaat worden, ze zijn niet echt scheutig en ik wil de veroorzaker daarom hartelijk bedanken en hem adviseren om maar eens bij Specsavers langs te gaan.

    Vanmorgen zat ik nog onderuitgezakt in mijn draaistoel te kijken naar Harrie, voor mij is dit altijd het rustpunt van de week met veel onderliggende humor.
    Zelfbenoemde beursgoeroes komen langs, of de blokhuttenslijter, de visboer, de drankenhandelaar en de nodige andere vage gasten en oplichters waar je de nodige bedenkingen over hebt.
    Ook roepen ze al jaren sinds eigenlijk het begin van de crisis dat we het ergste gehad hebben en dat er weer licht aan het eind van de tunnel gloort.
    Pas maar op dat het geen spookrijder is.
    Ze betalen er ook de nodige duiten voor, de enige die geen geld schijnt te betalen is Willem van Hanegem, hij krijgt zelf 25 Gulden toe per keer dat hij op komt draven.

    Na afloop ging ik maar weer eens een stukje fietsen, ik heb gelukkig ook nog m'n oude legerfiets, ik laat mij namelijk niet zo snel uit het veld slaan en trok ten strijde.
    Ik kwam langs het staalbedrijf waar ik ooit in de jaren 80 mijn eerste echte baan kreeg, het was een pracht ervaring en ze bouwden hele grote scrubbers die wereldwijd in de offshore hun weg vonden.
    Nu ligt het pand er verladen bij, het ziet er verpauperd uit, het is vergane glorie, we worden links en rechts door Aziaten ingehaald.
    Onderweg weer het nodige gezien, mensen op straat gunnen elkaar steeds minder het licht in de ogen, hoe zou het toch komen.

    Afgelopen vrijdag was er de kroning van Trump in de Verenigde Staten.
    Ondanks dat ik hem een ongeleid projectiel vind ben ik wel blij met hem, je moet je toch niet voorstellen dat Clinton daar gestaan zou hebben.
    Zijn vader zat ook in bouw en moest niks hebben van zijn torenhoge ambities, hij bouwde vroeger juist sobere woningen voor de fabrieksarbeiders.
    Misschien raakt hij zijn wilde haren nog wel eens kwijt en komt hij tot bezinning, ik hoop dat hij de goede weg kiest, je moet echter wel het geld hebben en een hele lange adem.
    Wijsheid komt tenslotte met de jaren.

    De Verdeelde Staten Van Europa modderen intussen maar door en de eenheid raakt steeds verder zoek net als de band met de burgers.
    Grote bedrijven trekken er zich weinig van aan, ze zoeken zelf wel hun weg in de wereld op zoek naar handel en hebben een hekel aan domme bureaucratische regelgeving.

    De paniekindicator staat op bijna het laagste punt ooit, koers-winstverhoudingen lopen ook op en rekenen dus op oplopende winstcijfers.
    Het zou mooi zijn wanneer het uitkomt, pas echter altijd op je tellen.

    www.youtube.com/watch?v=YFSgYa8YfWk
  2. [verwijderd] 22 januari 2017 18:00
    Allereerst beterschap René.
    Verder, vóór het lezen al op de ab-knop geklikt, scheelt weer scrollen (ons bin je weet wè).
    Ten slotte: het jaar is nog niet om. Wie weet sta je met hoofd en schouders gewoon bovenaan 31 januari.
    Maarrrr, meedoen is belangrijker.

    www.youtube.com/watch?v=nEidbkibsiE

  3. nobahamas 22 januari 2017 23:23
    Trump heeft mij behoorlijk bezig gehouden deze week.
    En ik weet nu eindelijk waarom deze naam direct al iets negatief bij me oproept.

    Kreeg een app-je van een kennis die al weken spreekt over mister Dump.
    Hij had een leuk stukje gelezen in het NRC, ik plaats het hier even.

    Stille hoop
    19 januari 2017

    In 1953 schreef Annie M.G. Schmidt de kinderroman Abeltje, waarin de hoofdpersoon met zijn lift in Amerika terechtkomt. Ook een mottenballen verkopende handelaar reist mee. Op een gegeven moment wordt deze man op dubieuze gronden (zijn mottenballen zouden genezende krachten hebben) tot president verkozen. Hij verknalt echter alles doordat hij het volk niet begrijpt. Hij maakt zich zeer ongeliefd en wordt uiteindelijk door het volk afgezet. Zijn naam: de heer Tump.

    Misschien had Annie M.G. Schmidt wel voorspellende gaven.

    Arnd Wolvetang

    www.nrc.nl/nieuws/2017/01/19/stille-h...

    Verdomd, nu weet ik waar die vieze smaak vandaan kwam bij het horen van Trump.
    Ben nog wel even wezen googelen op Annie MG in relatie tot Trump, en kwam er achter dat bovenstaand artikel grotendeels jatwerk is van Arjen Fortuin die de uiteindelijke winst toch weer gunt aan een vrouw.

    www.nrc.nl/nieuws/2016/11/11/wanneer-...

    Het laatste nieuwsbericht wat mij bereikte kwam uit China, maar zou zomaar door Juffrouw Klaterhoen verzonnen kunnen zijn:

    De Chinese regering heeft bijna 130 golfclubs in het land opgedragen geheel of gedeeltelijk te sluiten. De sommaties maken deel uit van een campagne tegen illegale golfbanen, die al langer loopt. 
    Golf is lange tijd een populaire sport geweest onder Chinese ambtenaren en hoogwaardigheidsbekleders. Sinds 2015 verbiedt de Communistische Partij haar 85 miljoen leden om golf te spelen. Volgens de Communistische partij is golf een "domein van corruptie".

    Een wel heel niet welgevallige maatregel voor golfkoning Tump en zijn handelspartners.
    Mogelijke tegenmaatregelen zie ik al voorbij komen:
    Importbeperking van ping pong ballen?
    Denk zomaar dat het tijd wordt om mister Tump te informeren dat het merk Au ping toch echt Nederlands is.
  4. gam gam 23 januari 2017 01:08
    Nou zeg, bijna dichterlijke ontboezemingen hier in het weekend. Leuk om te lezen ook al kom ik hier eigenlijk alleen maar om te proberen "het sentiment" te peilen.

    Ondertussen de titels op Het IEX Netwerk:
    9 simpele manieren om slimmer met je geld om te...
    Geen geld om te beleggen? Deze vier tips kunnen...
    Nederlandse belegger laat zich de pis niet lauw...
    Nepnieuws bedreigt quant-belegger
    De beste asset allocator van 2017
    Vietnam: De emerging market to be
    Amsterdam beste kantorenmarkt Europa
    2016 recordjaar crowdfundingplatform voordekunst
    Investeren? Doe uw huiswerk

    Hadden jullie dat ook dat er op school van die types in je klas zaten die belachelijk hoge cijfers haalden? Wat een uitslovers zeg, zoveel tijd besteden aan hun huiswerk.
  5. [verwijderd] 24 januari 2017 11:50
    easyJet says weak pound, higher fuel to weigh on profit

    De zwakke pond drukt het verwachte resultaat over 2017 met 105 miljoen. Dat is een kwart van de netto winst van het afgelopen boekjaar (per sept 16).

    De financiële ratio's (roa, roe) verslechteren. De fcf is negatief. De koers is in ruim 1 jaar tijd van 1740 pence eind 2015 zakt naar 994.5 pence vandaag.

    www.aandelenfabriek.nl
  6. [verwijderd] 24 januari 2017 13:07
    Na eerder Next, Pearson, easyJet is BT Group de volgende 'double digit' verliezer. Dankzij gerommel met cijfers van de Italiaanse dochter.

    easyJet raakt Gunther's portefeuille rendement. BT. eist geen slachtoffers bij de deelnemers.
    Gunther is gelijk kandidaat #1 voor de rode lantaarn aan het einde van de week. Hij heeft concurrentie van OnO die met Philips dieper in het rood gaat.

  7. [verwijderd] 26 januari 2017 03:19
    Totaal rendement YTD

    Ivan neemt de leiding over van JP. WW zijn meuk staat op 3. Nieuwelingen thepouw, hosternokke en Michiel handhaven zich aan kop.

    RDP zet de opgaande lijn van afgelopen jaar door en is op 7 terug te vinden. Bianchi is gezakt naar 8, BEN op 9 en Nobahamas op 10 vullen de bovenkant van de lijst.

    Onderaan neemt flosz de rode lantaarn over van OnO. Artomo is weer terug bij af, nu door YOOX-net-a-porter.

    Gemiddeld behalen alle spelers een rendement van + 3.0%. De BCE wannabees +4.4% ! Bij de modellen behaalt de momentum portefeuille met +5.2% het beste rendement, en scoort low volatility met -0.2% een onvoldoende.

    www.aandelenfabriek.nl/beurscompetiti...

  8. [verwijderd] 26 januari 2017 10:43
    De individuele portefeuille overzichten staan nu ook online.

    RDP heeft gekozen voor een mix van grondstoffen fondsen, financiële waarden en automobiles. Hij profiteert vooral van de stijging van Arcelor, Boskalis, Mediobanca en Commerzbank. Zijn beloning is een 7e plaats en hij zet daarmee de stijgende lijn van afgelopen jaar door.

    Bianchi weet te profiteren van de positieve ontwikkelingen in Italië maar legt het af tegen de grondstoffen en financiële portefeuilles. Hij behaalt het hoogste rendement van de laag risico portefeuilles. Zijn parels zijn Interpump en S. Ferragamo.

    BB leek uit de bocht te vliegen maar hij heeft zijn Ferrari toch in het goede spoor weten te houden. Hij herstelt en wint terrein.

    OnO presteert flets deze jaargang. Zonder het DL kompas zwalkt hij doelloos over de Europese wateren. Hij is met BAM een ongewis avontuur begonnen.

    Met de herhaling van zetten in K1 met stijgende koersen van grondstoffen fondsen en financiële waarden zullen de portefeuilles samengesteld op basis van fundamentele waarden wederom in de verdrukking komen. Na een korte opleving staan bolo, marique en CP weer in de onderste helft van het klassement.

    Rond DurianCS hangt een plotse stilte. Zijn portefeuille laat uitschieters omhoog en omlaag zien. Met Ubisoft verliest hij en met Genmab, Covestro en Picanol heeft hij winnaars in huis gehaald. Een mooi resultaat voor deze aansprekende portefeuille.

    www.aandelenfabriek.nl

  9. [verwijderd] 26 januari 2017 11:50
    Op BATS een 20% hogere notering voor Actelion. Die heb je in the pocket. Mijn complimenten met je keuze.

    flosz blijft nog even aan het infuus, zie ik :)

  10. Royal Dutch Pim 26 januari 2017 18:18
    quote:

    Coldplay schreef op 26 januari 2017 10:43:

    De individuele portefeuille overzichten staan nu ook online.

    RDP heeft gekozen voor een mix van grondstoffen fondsen, financiële waarden en automobiles. Hij profiteert vooral van de stijging van Arcelor, Boskalis, Mediobanca en Commerzbank. Zijn beloning is een 7e plaats en hij zet daarmee de stijgende lijn van afgelopen jaar door.
    Het jaar is nog heeeeeeeel lang. In mijn echte porto heb ik alleen K+S zitten en daarnaast "gratis" calls over uit straddles (winst gepakt op de puts): Aegon, BMW en Commerzbank.

    Boka en MB staan op watchlist, even het goede moment afwachten. Zit zelf voor ong. 80% in de $$$ USA.

    Lees wel mee maar ben druk met andere (leukere) dingen momenteel, succes aan allen en CP wederom hartelijk dank!
  11. forum rang 6 marique 27 januari 2017 19:35
    HOLLANDS GLORIE

    WEEK 4


    stijgers:
    bigb van 20 naar 13
    hirsh van 17 naar 10

    dalers:
    bolo van 8 naar 14
    jansenH5 van 9 naar 15
  12. nobahamas 27 januari 2017 23:57
    Valt me nog alles mee na de "seepert" met Kone
    (K = seepert is Fins voor zeepert)
    Wartsilia dekt gelukkig de lading
    ( W = goede vriendin)
  13. [verwijderd] 28 januari 2017 00:35
    idd Noba

    Wärtsilä aan de goede kant met +9% en Kone aan de verkeerde kant van de lijst. De parel in je portefeuille blijft Advanced Metallurgical Group NV, die ook weer 6.1% plust deze week.

    morgen maak ik de lijstjes af

2.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.071
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.862
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.143
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.997
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.993
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.581
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.090
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.526
ASML 1.762 76.432
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht