Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Wake Up!

6.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 294 295 296 297 298 ... 326 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. whammy 18 januari 2017 20:21
    Zo is dat Tatan, herdenken nergens meer voor nodig.Een bloem en kaars voldoet en op naar het volgende en zo wordt de mens immuun gemaakt. Hij/zij kan tenslotte ook niet alle leed in de wereld op de schouders nemen.
  2. whammy 18 januari 2017 20:24
    quote:

    izdp schreef op 18 januari 2017 19:27:

    Een enkeltje?
    Genoeg barakken over om te memoreren.
  3. forum rang 6 izdp 18 januari 2017 20:31
    Ho er zit iets belangrijks tussen.
    Herdenken is zeker bedoeld voor je eigen land en hoe het kon gebeuren en soort bevestigen telkens weer: Dat nooit weer laten gebeuren.

    Syrie is bv van een totaal andere orde. Ander land en bevolkingsgroepen die tegenover elkaar staan om allerlei redenen en vele landen die zich moeien.

    Die man en niet meer herdenken wil de geschiedenisles van zijn land vergeten.
    Dat is echt erg, want zeker zijn land is gebaat bij herdenken en: dat nooit weer!
  4. forum rang 6 NewKidInTown 19 januari 2017 07:42
    Dat nooit weer laten gebeuren. De USA de binnenlandse aangelegenheden van andere landen laten bepalen. Door CIA-kantoren en en militaire bases in zoveel landen wereldwijd. Opruimen en nooit weer laten gebeuren. Heel misschien gaat Trump er een heeeel klein beginnetje mee maken. In ieder geval beter dan Killary die de agressie alleen maar verder wilde uitbreiden.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 januari 2017 09:32
    Goldman Sachs overweegt halve exit uit Londen
    Gisteren, 21:11 Johan Wiering

    Goldman Sachs denkt er hard over na om de helft van zijn zesduizend medewerkers in Londen naar elders te verplaatsen. Deze plannen zijn een reactie op de onzekerheid die de Brexit met zich meebrengt.

    Het Handelsblatt bericht hierover. De zakenbank zou de medewerkers vooral naar New York en Frankfurt willen verplaatsen. Duitslands op vier na grootste stad mag zich volgens een bron verheugen op handelaren en topmanagers die verantwoordelijk zijn voor regelgeving en naleving.

    Backofficepersoneel zal naar verwachting in Polen worden gestationeerd. Verder zouden zakenbankiers met Franse en Spaanse bedrijven in hun portefeuille veelal in die landen aan het werk gaan.

    Andere vooraanstaande banken overwegen zich eveneens deels uit Londen terug te trekken of hebben hier al een besluit over genomen. Zoals het Britse HSBC, dat duizend medewerkers naar Parijs overhevelt.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 januari 2017 09:35
    Te koop: gekrompen mensenhoofd
    7 min geleden Pieter Ploeg

    Nijmegen - Liefhebbers van bijzondere verzamelobjecten kunnen hun collectie nu uitbreiden met een mensenhoofd dat in Nijmegen te koop staat voor 49 mille. Het lichaamsdeel is afkomstig uit het Amazonegebied en honderden jaren oud.

    Het afgehakte hoofd is op een speciale manier geprepareerd door de Jivaro Indianen, die het in de vijftiende eeuw als een trofee bij koppensnellers-rituelen gebruikten. Kort na de onthoofding hebben ze de schedel destijds vervangen door een steen, waarna de huid is gekookt, waardoor deze ging krimpen, maar wel een min of meer natuurlijke vorm rond de steen heeft kunnen behouden.

    Het object Shrunken head (gekrompen hoofd), dat nu in de collectie van de Museumwinkel in Nijmegen is opgenomen, staat te koop voor 49.000 euro. „Dat is veel te duur omdat we ’m eigenlijk helemaal niet kwijt willen. Maar als iemand het er voor over heeft, is ie weg”, zegt directeur Edwin van Zoelen.

    Volgens hem zijn deze authentieke shrunken heads bijzonder zeldzaam. „En er zijn veel namaak-hoofden in omloop. Maar dit is een echte, die je onder de 25.000 euro nergens op de wereld zult vinden”, weet Van Zoelen.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 januari 2017 10:03
    Sterkste stijging huizenprijzen sinds 2002
    1 uur geleden

    DEN HAAG - De huizenprijzen zijn vorige maand het sterkst toegenomen sinds mei 2002. Koopwoningen waren in december 6,7 procent duurder dan in dezelfde maand in 2015, meldden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster vrijdag.

    In heel 2016 zijn de prijzen door de bank genomen zo'n 5 procent omhoog gegaan. De huizenprijzen laten al een paar jaar weer een stijgende lijn zien. Vergeleken met het dieptepunt van de woningmarkt in juni 2013 zijn huizen bijna 14 procent duurder geworden. De gemiddelde prijs van bestaande koopwoningen bevindt zich inmiddels weer op het niveau van november 2005. Dat is wel nog altijd een kleine 11 procent onder het piekniveau van augustus 2008.

    Dinsdag werd al gemeld dat het aantal verkochte woningen in december ruim een zesde hoger lag dan een jaar eerder. In totaal wisselden in de laatste maand van vorig jaar 25.280 huizen van eigenaar.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2017 09:51
    'Google en Facebook machtiger dan CIA'
    Gisteren, 14:47

    Multinationals zoals Facebook en Google hebben meer technologische kennis in huis dan veiligheidsdiensten CIA en MI6.

    Daarvoor waarschuwt hoogleraar Mary Cummings van de Universiteit van Duke. Ze noemt de grootmachten uit Silicon Valley 'bedrijfsstaten': hun activiteiten als een winstmakend bedrijf komen steeds meer op het terrein van militairen, veiligheidsdiensten en regeringen van landen.

    De combinatie met honderden miljarden in kas, enorme ontwikkelingsprogramma's die de slimsten tegen hoge salarissen aan zich binden, maakt deze bedrijven machtiger dan veel landen in de wereld.

    De bedrijven die ooit als sociale media of zoekmachine zijn begonnen, hebben dankzij onderdelen in drones, zelfrijdende auto's, robots en kunstmatige intelligentie meer macht in huis dan het leger, stelt Cummings aanwezig tijdens het World Economic Forum in Davos.

    Robottechniek

    Het kennisniveau is bij deze bedrijven dermate groot geworden, dat hun toegenomen invloed in de wereld nauwelijks meer te volgen is voor het gewone publiek.

    Maar afgelopen jaren hebben ze veel meer macht opgebouwd ten koste van overheden en specifiek het leger, stelt Cummings.

    Google en Facebook werken bijvoorbeeld ook aan plannen om in buitengebieden internet te bieden, met satelieten en drones op grote hoogte. Daarmee komen zij direct op het terrein van de luchtmacht. Daarnaast bezitten de bedrijven een groot kabelnetwerk op de zeebodem.

    Het probleem is dat landen geen zeggenschap over de technologie hebben, maar iedereen kan de robottechnologie van Google kopen.

    Volg financieel nieuws direct met deze gratis app van DFT
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2017 15:31
    Brazilië: 30 raadselachtige moorden
    4 min geleden

    BELÉM - In de noordoostelijke Braziliaanse stad Belém heeft zich tussen vrijdag en zaterdag een reeks van dertig raadselachtige moorden voltrokken.

    Volgens de krant Folha de São Paolo is dat tien keer zoveel als het dagelijks gemiddelde. In 25 van de gevallen zou het gaan om regelrechte executies. Zo werden slachtoffers doodgeschoten, terwijl ze op straat stonden te kletsen met vrienden.

    De Braziliaanse media speculeren over een wraakactie van de politie, omdat de moorden plaatsvonden enkele uren nadat een politieman in een vuurgevecht met criminelen omkwam.

    Journalisten trekken een vergelijking met wat vorig jaar in de Zuid-Braziliaanse stad Londrina gebeurde, toen na een moord op een agent tien mensen werden doodgeschoten en vijftien personen gewond raakten.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 januari 2017 15:36
    Grondstoffen voor plastic raken langzaam op

    Wageningen University & Research
    Gepubliceerd: 13 januari 2017 14:47 Laatste update: 16 januari 2017 10:08

    Plastic wordt vaak gemaakt van niet-hernieuwbare, fossiele grondstoffen. Deze grondstoffen zoals aardolie, aardgas en steenkool, raken langzaam maar zeker op.

    Bovendien ontstaan door de winning van deze stoffen milieuproblemen. Daarom zoekt Wageningen University & Research naar duurzame alternatieven. Biomassa -plantaardig en dierlijk (rest)materiaal- is een belangrijke alternatieve bron.

    Plantaardig restmateriaal, een onderdeel van biomassa, wordt nu vooral gebruikt voor voedsel en veevoer. Maar zelfs wanneer dat ervan gemaakt is, blijven er nog restproducten over. Bij de verwerking van suikerbieten blijft bijvoorbeeld pulp over. En wat blijkt? Daar kun je onder andere plastic van maken.

    Wageningen University & Research doet onderzoek naar suikerrijke biomassa

    Van plastic tot verf

    In 2017 vervallen de suikerquota: vanaf dat moment gaan er waarschijnlijk meer suikerbieten geteeld worden. Het is dus enorm interessant om te bekijken wat je met de restproducten van deze grondstoffen kunt doen.

    Samen met grote en kleine bedrijven werkt Wageningen University & Research (WUR) aan nieuwe producten die uit suikerbietenpulp gemaakt kunnen worden. Men weet ondertussen al dat je componenten uit de pulp kunt gebruiken voor bioplastic, coatings, verven en lijmen. Er wordt onderzoek gedaan naar nog veel meer waardevolle toepassingen, bijvoorbeeld wasmiddel-bestanddelen en andere chemicaliën.
    Frisdrank uit een suikerbiet

    Bioplastics zitten in veel meer producten dan jij als consument weet. Voor je het weet drink je cola uit een fles gemaakt van suikerbieten. Want WUR werkt samen met diverse industrieën aan frisdrankflessen uit suikerbiet-componenten.

    Jacco van Haveren, programma manager bij WUR vertelt: "Uit ons onderzoek blijkt dat je uit suikers producten kunt maken die tot boven de 300 graden verhit kunnen worden en ook nog eens transparant zijn. We doen dat door suikers met behulp van chemie om te zetten naar effectieve bouwstenen, waaruit biobased materialen gevormd kunnen worden."

    "De materialen die je dan krijgt, kun je vervolgens verwerken tot bijvoorbeeld een fles. Uit onderzoek blijkt ook al dat zo’n biobased fles niet alleen duurzamer is, maar ook de houdbaarheid van de producten erin kan verhogen."

    Wil jij hier meer over weten? En over andere duurzame initiatieven van Wageningen University & Research? Lees dan verder op de themapagina www.wur.nl/biobased-economy.
    Door: Wageningen University & Research
  11. forum rang 6 izdp 22 januari 2017 16:36
    Steenkool raakt op????
    Suikerbietenpulp wordt volledig voor veevoer gebruikt.
    2 x een incorrect argument gebruiken is een doodzonde voor elke wetenschapper, in dit geval ook totaal onnodige argumenten.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 januari 2017 07:17
    ‘Middenklasse hoopt vergeefs op Trump’
    Gisteren, 23:00 Martin Visser

    Economen zijn heel sceptisch over de beloftes van Donald Trump. Tweederde van hen denkt dat de Amerikaanse middenklasse het niet beter zal krijgen onder de nieuwe president.

    Dat blijkt uit een enquête van economenwebsite MeJudice onder 42 Nederlandse economen. Op de vraag of Trumps plannen zullen leiden tot een betere positie van de middenklasse in de komende tien jaar antwoordt 64,3% negatief.

    Stijgende prijzen

    “De maatregelen om internationale handel te beperken kunnen misschien op korte termijn de werkgelegenheid bevorderen”, zegt Eelke de Jong, hoogleraar Internationale Economie (Radboud Universiteit). “Maar op de lange termijn verhogen ze de prijzen die de Amerikanen als consument moeten betalen.”

    Hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen (UvA) vreest dat Trump een handelsoorlog zal veroorzaken. “Dat schaadt de export-industrie, leidt tot lagere reële lonen en zal tot vergeldingsacties leiden, van bijvoorbeeld China. En dat leidt eerder tot een wereldwijde recessie dan tot meer groei.”

    Breuk met concensus

    Trump wil honderden miljarden investeren in wegen, tunnels en andere infrastructuur. Verder is hij van plan de belastingen te verlagen. Ook wil hij vrijhandel vergaand inperken en oude industrie in de Verenigde Staten beschermen en naar het buitenland verdwenen banen terughalen.

    Van de ondervraagde economen denkt 28,6% dat Trump het einde van de globalisering inluidt. “Trumps verkiezing en de economische politiek die hij voorstaat markeert een breuk met 35 jaar Davos-consensus”, stelt Ewald Engelen, hoogleraar Financiële Geografie (UvA). “Wat de elite moet vrezen is dat Trump na acht jaar stompzinnige begrotingstekortreductie weleens succesvol zou kunnen zijn.”

    Econoom Fieke van der Lecq (hoogleraar VU) ziet ook grote veranderingen op het gebied van vrijhandel, maar schrijft dat niet aan Trump toe. Over globalisering schrijft ze in de enquête: “Het (voorlopig) einde was al ingeluid.”
    Despoot

    Over de veerkracht van de Amerikaanse democratie zijn sommige economen heel somber. 52,4% van de economen is bang dat de democratie geschaad zal worden door de bestuursstijl van Trump. De meesten schrijven eerlijk dat ze geen politicoloog zijn en daarmee geen deskundige op dit terrein, maar velen hebben er desondanks wel een opvatting over.

    “Trump heeft alle trekken van een kwaadaardige despoot”, meent hoogleraar Bas Jacobs (Erasmus Universiteit). “Hij maakt nu al meer kapot dan ons lief is. Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat het Congres Trump overal zal gaan stoppen.”

    “Te hopen valt dat die ‘checks and balances’ sterk genoeg zijn, maar ik ben er gezien het optreden van Trump na zijn overwinning en zijn ‘Godfatherlijke’ stijl van de zaken regelen, weinig gerust op”, aldus hoogleraar Frank den Butter (VU).
    Sterke groei

    Een derde van de geënquêteerde economen verwacht dat de grootschalige investeringen van Trump een nieuwe periode van sterke economische groei in de VS zullen inluiden. “Transport- en infrastructuur-investeringen zijn goed”, vindt hoogleraar Banking en Finance Dirk Schoenmaker (Erasmus Universiteit).

    “Echter de plannen voor de energie infrastructuur (schaliegas en kool) zijn desastreus voor het milieu en daarmee op langere termijn voor de bevolking en de economische groei.

    Volgens Jacobs zal Trumps beleid op de lange termijn slecht uitpakken: “Trumps plannen hebben op korte termijn zeker positief effecten (investeringen en belastingverlagingen). Maar ze zullen op de lange termijn grote economische schade veroorzaken: minder handel, minder concurrentie, meer financiële instabiliteit en grotere ongelijkheid.”
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 januari 2017 07:31
    Trump houdt aangifte toch geheim

    Amerikaanse president breekt met lange traditie


    Dit had ik al verwacht, volgens mij is Trump helemaal geen miljardair en wil hij dit geheimhouden.

  14. forum rang 6 izdp 23 januari 2017 11:10
    En hebben deze economen niets gezegd over de financiering van al de plannen, de rente, koers van de $, de- of inflatie, staatsschuld, kortom alles wat behoort tot hun vakgebied?
  15. [verwijderd] 24 januari 2017 12:30
    Positive Money zoekt ‘chief economist'

    Het Britse Positive Money is op zoek naar een ‘chief economist'. Of eigenlijk… een opvolger voor haar oprichter, Ben Dyson. Ben heeft de organisatie namelijk verlaten. Ben is overgestapt naar de Bank of England (BoE). Daarmee heeft de Britse centrale bank een tweede grootheid uit de monetaire hervormingsbeweging ingelijfd. Eerder werd Michael Kumhof door de BoE als Senior Research Advisor aangesteld. Ben en Michael houden zich binnen de BoE nu bezig met digitaal geld. Een goede opstap dus, een aanstelling bij Positive Money. Ook voor wie een carrière bij de bank ambieert. Informatie over de aanstelling op de site van Positive Money.

    positivemoney.org/2017/01/chief-econo...
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2017 13:32
    Economisch adviseur Trump krijgt $123 miljoen mee
    13 min geleden Ruben Eg

    WASHINGTON - Gary Cohn, de belangrijkste economische adviseur van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump, krijgt van zijn oude werkgever Goldman Sachs meer dan $100 miljoen mee.

    Cohn krijgt de royale vertrekpremie vanwege zijn ‘langdurige leiderschap, uitmuntende bijdrage en onderhouden van sterke klantrelaties’ bij Goldman Sachs, zo blijkt uit stukken van de zakenbank.

    De invloedrijke Wall Street-bankier is door Trump aangesteld als voorzitter van de National Economic Council. Dit instituut geeft leiding aan de coördinatie en ontwikkeling van het economisch beleid van de Amerikaanse president.

    Bonussen

    Bij elkaar krijgt Cohn voor $65 miljoen aan bonussen mee die hij anders de komende drie jaar uitgekeerd had gekregen. Hier komt nog voor $58 miljoen aan aandelen bij, die Cohn vervolgens kan verkopen.

    Met nog eens $40 miljoen aan salaris en variabele beloningen over 2016, kan Cohn binnenkort $163 miljoen van zijn oud-werkgever op zijn rekening verwachten. Cohn moet hier nog wel belasting over betalen.

  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2017 14:23
    Vrouw overleeft tornado in vliegende badkuip
    1 uur geleden

    SHREVEPORT - Een Amerikaanse vrouw die zittend in bad schuilde, heeft maandag op wonderbaarlijke wijze een langsrazende tornado overleefd.

    De zware wervelstorm in de zuidelijke staat Louisiana met een doorsnee van 750 meter lichtte het dak van haar huis, tilde de vrouw met bad en al op en sleurde haar mee. De 75-jarige Charlesetta Williams werd zittend in haar bad enkele honderden meters verderop in een bos door de storm neergegooid. Als door een wonder stapte ze ongedeerd uit bad.

    Een lokale weerman sprak de vrouw: ,,Ze kon zich weinig van haar vlucht herinneren, maar ze zei wel dat ze geluk heeft gehad dat ze alleen wat schrammen en bulten heeft,'' meldt de Washington Post woensdag.

    Bij diverse tornado's in het zuiden van de Verenigde Staten kwamen afgelopen weekeinde negentien mensen om het leven.
6.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 294 295 296 297 298 ... 326 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.071
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.862
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.143
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.997
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.993
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.581
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.090
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.526
ASML 1.762 76.431
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht