Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 302 303 304 305 306 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 mei 2016 16:24
    Griekse rente zakt onder 7 procent

    Gepubliceerd op 25 mei 2016 om 13:14 | Views: 2.664

    ATHENE (AFN/BLOOMBERG) - De rente op Griekse staatsleningen met een looptijd van tien jaar is woensdag voor het eerst sinds november onder de 7 procent gedaald. Dat gebeurde na het nieuws dat Griekenland een nieuwe uitbetaling krijgt van 10,3 miljard euro door de eurolanden en verlichting krijgt bij zijn schulden.

    De ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) heeft in de nacht van dinsdag en woensdag besloten het geld vrij te maken voor Griekenland. De uitbetaling, die er volgt na instemming door de nationale parlementen in de eurolanden, komt in delen. Een eerste bedrag (van 7,5 miljard euro) zou Griekenland al in de tweede helft van juni tegemoet kunnen zien. Hiermee kan het Zuid-Europese land een aantal forse afbetalingen doen. Zonder steun van zijn geldschieters zou Athene mogelijk in de financiële problemen zijn gekomen.

    Op korte termijn en na het einde van het huidige steunprogramma, in 2018, zegden de eurolanden schuldverlichting toe. Op veel langere termijn wilde de eurogroep zich niet concreet vastleggen, maar werd de belofte gedaan dat Griekenland ook in de toekomst zal worden geholpen als dat nodig zou zijn.
  2. [verwijderd] 25 mei 2016 16:31
    Als je nou echt wilt weten wat er Europa aan de hand is, dan raad ik je aan het volgende artikel te lezen. Leestijd minder dan 10 minuten.
    Het verklaart de Europese Crisis en de totaal onnodige verdieping daarvan en laat meteen zien hoe onvoorstelbaar onnodig die is.

    fd.nl/economie-politiek/1095082/niema...
  3. forum rang 10 voda 16 juni 2016 18:42
    Hoppa!

    EU stuurt 7,5 miljard naar Griekenland

    De Griekse regering kan begin volgende week 7,5 miljard euro op haar bankrekening tegemoet zien. De ministers van Financiën van de eurozone hebben daarvoor donderdag in Luxemburg het licht op groen gezet.

    Het bedrag, uit het Europese noodfonds ESM, is onderdeel van een derde steunprogramma van maximaal 86 miljard euro. Het ESM, een permanent financieringssysteem voor EU-lidstaten in problemen, is de grootste geldschieter van het land.

    Volgens eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem voldoet Griekenland aan de voorwaarden voor een nieuwe tranche. Het land moet zwaar hervormen en bezuinigen. De Griekse minister Eucleidis Tsakalotos zei in Luxemburg dat 2015 ,,een moeilijk jaar" is geweest, ,,vooral voor de Griekse burgers." EU-commissaris Pierre Moscovici (Economische en Financiële Zaken) hoopt dat het geld ,,zuurstof'' zal brengen in de Griekse economie, die volgens hem in de tweede helft van dit jaar kan groeien met 3 procent.

    www.ad.nl/buitenland/eu-stuurt-7-5-mi...
  4. forum rang 10 voda 19 juni 2016 20:06
    Kapitaalrestricties Griekenland mogelijk dit jaar opgeheven
    Van onze redacteur

    Vandaag, 14:42

    Update: vandaag, 17:26
    (reuters)

    Griekenland gaat mogelijk eind dit jaar alle huidige kapitaalrestricties opheffen. Die restricties werden eind vorig jaar juni op het hoogtepunt van de eurocrisis ingevoerd. Dat heeft het hoofd van de Griekse vereniging van banken zaterdag gezegd, zo meldt persbureau Reuters.

    Reddingsplan

    De kapitaalcontroles, die onder meer de hoeveelheid geld dat kan worden opgenomen beperkte tot €?420 per week, werden ingevoerd om een kapitaalvlucht te voorkomen. Griekenland was vorig jaar in moeilijke onderhandelingen verwikkeld met Europese geldschieters over een reddingsplan.

    Tussen november 2014 en juli vorig jaar stroomde er meer dan €?50 mrd uit de banken uit vrees dat Griekenland mogelijk uit de euro zou gaan, zo bericht Reuters.

    Hervormingsplannen

    ‘Persoonlijk denk ik dat het grootste deel van de restricties, misschien wel alle restricties, deze herfst en tegen het eind van het jaar kunnen worden opgeheven’, aldus Louka Katseli van de vereniging van Griekse banken op de Griekse televisie, meldt Reuters.

    Volgens Katseli is al aan een van de voorwaarden voldaan, nadat Griekenland deze maand al succesvol een eerste beoordeling heeft uitgevoerd van zijn hervormingsplannen. Dat heeft het vertrouwen van beleggers versterkt.

    Onderpand

    De volgende stap is als de Europese Centrale Bank Griekse obligaties accepteert als onderpand, waardoor Griekse banken toegang krijgen tot goedkope financiering, aldus Katseli.

    fd.nl/economie-politiek/1156689/kapit...
  5. gerrit 69 21 juni 2016 12:13
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/26048...

    Juncker : Griekenland is op de goede weg
    16 min geleden
    De regering in Athene is het goede pad ingeslagen om een nieuwe crisis te voorkomen, maar het is van belang dat het Zuid-Europese land zich houdt aan het akkoord met de internationale geldschieters. Deze boodschap bracht de voorzitter van Europese Commissie , Jean Claude Juncker.

    Volgens Juncker zijn de recente resultaten die Griekenland heeft behaald bij het onder meer het terugdringen van begrotingstekort bemoedigend te noemen.

    Wel benadrukte Juncker dat de regering en het parlement in Athene de hervormingsplannen moet blijven omarmen.

    Eerder deze maand werd het licht op groen gezet door de eurogroep om €7,5 miljard over te maken naar Griekenland.
  6. forum rang 10 voda 21 juni 2016 16:33
    Juncker prijst vorderingen Grieks herstel

    Gepubliceerd op 21 jun 2016 om 12:53 | Views: 2.290

    BRUSSEL (ANP/RTR) - Griekenland is volgens Jean-Claude Juncker op de juiste weg om de crisis in het land te boven te komen. ,,De resultaten zijn bemoedigend'', zei de voorzitter van de Europese Commissie dinsdag bij een bezoek aan de Griekse hoofdstad Athene.

    Volgens Juncker is het nu zaak dat de Grieken de nieuwste bezuinigingen en hervormingen die zij hebben toegezegd ook daadwerkelijk ten uitvoer brengen.

    Onlangs werd in Brussel de uitbetaling goedgekeurd van nog eens 7,5 miljard euro aan steun voor Griekenland. Als het land aan een aantal voorwaarden heeft voldaan, zal later nog een extra uitbetaling van 2,8 miljard euro volgen. Inmiddels hebben de Europese steunfondsen ESM en EFSF al bijna 171 miljard euro aan noodsteun aan Griekenland uitgekeerd.
  7. forum rang 10 voda 2 september 2016 20:40
    Dijsselbloem: Griekse economie groeit weer

    Gepubliceerd op 2 sep 2016 om 20:20 | Views: 208

    AMSTERDAM (AFN) - De Griekse economie begint na jaren van krimp weer groei te laten zien. Dat zei minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem in een interview met persbureau Bloomberg.

    Dijsselbloem gaf verder aan dat de Europese lidstaten klaar staan om verdere steunbetalingen te doen aan Griekenland. Eind vorige maand liet het Griekse statistiekbureau al weten dat in het tweede kwartaal de economie met 0,2 procent is gegroeid op kwartaalbasis, terwijl in de voorgaande periode nog sprake was van krimp. Griekenland verkeert al ongeveer acht jaar in een diepe crisis, met een kwart van de Grieken werkloos.

    Hij meldde verder dat het economisch herstel in Europa doorzet en dat meer moet worden gedaan om investeringen te vergroten. Dijsselbloem verwacht dat de inflatie en rente nog voor langere tijd laag zullen blijven.
  8. forum rang 10 voda 10 oktober 2016 20:11
    Athene krijgt 1,1 miljard uit EU-noodfonds

    Griekenland krijgt per direct 1,1 miljard euro uitgekeerd uit het Europese noodfonds. Dat hebben de ministers van Financiën van de eurolanden vandaag besloten. Zij oordeelden ook dat Athene nog even moet wachten op 1,7 miljard euro voor het wegwerken van betalingsachterstanden.

    Redactie 10-10-16, 19:52 Laatste update: 19:53

    0 reacties

    Griekenland zou deze zomer een betaling van zo'n 7,5 miljard euro krijgen. Maar die transactie werd uitgesteld, omdat de ministers van de eurolanden vonden dat Athene te laks was geweest met de beloofde hervormingen.

    Het Zuid-Europese land zou vandaag dus eigenlijk 2,8 miljard euro krijgen, maar ook die betaling werd nog even opgeschort. De eurogroep wacht op gegevens of het geld voor het wegwerken van betalingsachterstanden ook daadwerkelijk daarvoor is gebruikt.

    Voorzitter van de eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, zei ,,optimistisch en positief" te zijn over de ontwikkelingen in Griekenland. ,,Athene heeft de vijftien maatregelen die we hadden gevraagd geïmplementeerd. De Griekse economie groeit nu drie kwartalen achter elkaar."

    www.ad.nl/buitenland/athene-krijgt-1-...
  9. [verwijderd] 11 oktober 2016 18:58
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef op 17 maart 2010 20:23:

    Misschien kan de Jager beter expertise dan poen geven aan de Grieken. Lijkt me zinvoller, dan domweg leningen 'te garanderen'.

    www.fd.nl/artikel/14428087/papandreou...



    Draadje leeft nog steeds..... Na ruim 6 jaar zijn we feitelijk geen moer opgeschoten, behalve dat de obligaties heel veel lucht bevatten.
  10. forum rang 10 voda 27 oktober 2016 21:32
    Strijd over Griekse schuldverlichting
     
    door Ruud Mikkers

    Brussel/Luxemburg - 
    Griekenland gaat op voor schuldverlichting. Binnen de eurogroep worden de stellingen al betrokken. Haviken als Duitsland, Nederland, Finland, Oostenrijk en Slowakije zijn hierover minder enthousiast dan de Zuid-Europeanen.

    Er zijn nog twee eurogroepvergaderingen dit jaar, maar die van november komt waarschijnlijk nog te vroeg. In december echter moeten de ministers van Financiën van de eurolanden een besluit nemen welke maatregelen zij bereid zijn te nemen. Cruciaal want het moet voldoende zijn om het IMF, dat nog komt met een eigen update van de Griekse schuldhoudbaarheid, terug aan boord te krijgen van het hulpprogramma.

    Dinsdag ging het licht definitief op groen voor de uitbetaling van een tranche van €2,8 miljard. Griekenland ligt nu officieel op schema met de hervormingen die het z’n schuldeisers had beloofd. Nu wordt achter de schermen gewerkt aan de volgende grote stap: die van de volgende fase in het programma en het draagbaarder maken van de schuldenlast.

    Gunstiger voorwaarden

    In mei kwamen de eurolanden al overeen dat er naar maatregelen kan worden gekeken als Griekenland vorderingen maakt met afgesproken hervormingen. Maar gezien de publieke opinies in landen als Duitsland en Nederland, ligt het onderwerp zeer gevoelig. Uitgesloten is al dat de schuld wordt weggestreept. Maar over gunstiger voorwaarden (rente langer vastzetten, langere looptijden) kan worden gepraat.

    Voor de korte termijn is schuldverlichting niet nodig. „Wat op de langere termijn nodig is, moeten we bezien”, zegt Klaus Regling, baas van het ESM, het Europese noodfonds dat Griekenland terzijde staat met miljarden.
    Op zijn sobere kantoor in het zakendistrict van Luxemburg-stad geeft hij tekst en uitleg over het Griekse hulpprogramma. Voor de korte termijn is er geen probleem omdat er in 2013 al een hoop is gebeurd (een rentevakantie van bijna 10 jaar, langere looptijden), waardoor de Grieken hun schuldenlast nu prima kunnen dragen. „De rentekosten van Griekenland als percentage van het bbp zijn hierdoor lager dan bijvoorbeeld van Frankrijk en België”, zegt de Duitse econoom.

    Kwijtschelden rentesprong

    Op tafel liggen het verlengen van looptijden van leningen van de reddingsfondsen. Gemiddeld bedragen die nu 28 jaar, wat kan worden opgerekt naar 32,5 jaar. Verder is het vastzetten van (een laag) rentetarief een optie en wordt gekeken naar het kwijtschelden van een rentesprong die de Grieken voor een deel van hun schuld in 2017 zouden maken.

    Het totaal aan leningen uit het derde hulpprogramma aan Griekenland is sinds vorig jaar zomer opgelopen tot €31,7 miljard. In het programma is in totaal ruimte voor 86 miljard, maar waarschijnlijk hoeft dat bedrag niet helemaal opgesoupeerd te worden en is het dus ruimschoots genoeg.
    Regling verwacht dat Griekenland volgend jaar voor het eerst weer zelf de kapitaalmarkt op gaat. Of het daarvoor nog eens noodzakelijk is dat er naar verdere schuldverlichting wordt gekeken, wordt na afloop van het ESM-programma halverwege 2018 bekeken.

    Aantrekkelijk

    „We willen Griekenland weer aantrekkelijk maken voor buitenlandse investeerders. Iemand die in bijvoorbeeld de Griekse economie wil investeren kijkt ook naar belastingen. Gaan die omhoog? Misschien niet nu omdat de lasten draagbaar zijn, maar hoe is dat over twintig of dertig jaar?”, aldus Regling.

    Wel is er een belangrijke kanttekening. Als de rentes voor langere tijd op een lager niveau worden vastgezet, dan kan dat betekenen dat de rente op korte termijn omhoog gaat. Zekerheid in de toekomst is namelijk niet gratis.
    Dat er schuldverlichting voor de Grieken gaat komen wordt onvermijdelijk genoemd door betrokkenen. De grote vraag is echter hoeveel. Omdat het om de langere termijn gaat is de onzekerheidsmarge groter. Regling: „We willen niet meer geven dan nodig is en niemand kan vandaag zeggen wat Griekenland in 2018 of later nodig heeft.”

    Dijsselbloem

    Aan eurgroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem de schone taak om alle kikkers in de kruiwagen te houden. De Grieken lopen na de krankzinnige zomer van 2015, toen het land langs de financiële afgrond scheerde, weliswaar weer in de pas, maar hoe lang is de vraag.

    Athene maakt al weer bewegingen om onder een met Brussel overeengekomen streven van een primair begrotingsoverschot van 3,5% na 2018 uit te komen. De haviken weten zich gewaarschuwd.

    Bron: DFT Premium
  11. forum rang 10 voda 22 november 2016 15:09
    Beursblik: meer vertrouwen in Griekse banken

    Moody's voorspelt marginale winstgevendheid.

    (ABM FN-Dow Jones) Moody's beoordeelt de vooruitzichten voor het Griekse bankwezen in de komende 12 tot 18 maanden niet langer als negatief maar als stabiel. Dit meldde de kredietbeoordelaar dinsdag in een rapport.

    Moody's verwacht dat Griekse banken in 2016 en 2017 "marginaal winstgevend" zullen zijn, door lagere voorzieningen voor slechte leningen en lagere operationele en financieringskosten.

    De Griekse banken hebben namelijk weer toegang tot de interbancaire markt voor kortlopende financiering. Daardoor zijn ze minder afhankelijk van liquiditeitssteun door de Griekse centrale bank, hoewel ze daar in elk geval volgend jaar nog zwaar afhankelijk van blijven.

    Ook de berg probleemleningen blijft een uitdaging: eind vorig jaar heeft nog 40 procent van de Griekse leningen een betalingsachterstand, verwacht Moody's, tegen 45 procent halverwege dit jaar.

    De kapitaalbuffers waarmee Griekse banken onverwachte verliezen kunnen opvangen lijken stevig, met gemiddeld 17 procent, maar de helft daarvan is van dubieuze kwaliteit, waarschuwt Moody's: dat zijn uitgestelde belastingvorderingen, die afhangen van de zwakke kredietwaardigheid van de Griekse overheid.

    Moody's voorziet voor 2017 weer een economische groei van 1,8 procent in Griekenland, dat langzaam opkrabbelt na de ontwrichtende schuldencrisis die eerder dit decennium de Europese muntunie liet wankelen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 28 november 2016 17:46
    'Griekenland wil vaste rente op leningen'

    Gepubliceerd op 28 nov 2016 om 14:20 | Views: 2.132

    ATHENE (AFN) - Griekenland probeert zijn schuldeisers zover te krijgen dat zij de rente op staatsleningen aan het land vastzetten op het huidige, zeer lage niveau. Dat meldt persbureau Reuters maandag op gezag van bronnen in Athene en op de internationale obligatiemarkt.

    De Grieken hebben de afgelopen jaren voor in totaal 228 miljard euro aan leningen ontvangen, van met name de overige eurolanden. Die hebben daarvoor twee noodfondsen in het leven geroepen, die geld lenen op de kapitaalmarkten. Zelf kunnen de Grieken dat niet door de slechte financiële situatie van hun land.

    De variabele rente die de fondsen betalen op hun schuldpapier, wordt doorberekend aan Griekenland. De regering in Athene vreest dat de leenkosten de pan uit gaan rijzen als de rente weer stijgt. Daarom dringt zij nu de rente nog extreem laag is aan op vaste tarieven. Dat moet helpen de schuld draaglijker te maken.

    Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stelde eerder dit jaar al voor de Grieken met een vaste, lage rente te helpen hun schuldenberg af te bouwen tot een houdbaar niveau. Het IMF kreeg daarvoor de handen evenwel niet op elkaar, omdat de eurolanden dan zelf op zouden moeten draaien voor eventuele verliezen bij de noodfondsen.
  13. forum rang 10 voda 29 november 2016 16:20
    Griekse economie groeit sterker dan verwacht

    Gepubliceerd op 29 nov 2016 om 12:01 | Views: 3.367

    ATHENE (AFN/BLOOMBERG) - De Griekse economie is het afgelopen kwartaal sterker gegroeid dan verwacht. Dat bleek uit een nieuwe raming van het nationale statistiekbureau.

    De Griekse economie groeide in het derde kwartaal met 0,8 procent op kwartaalbasis, waar eerder werd gerekend op groei met 0,5 procent. In het tweede kwartaal groeide de economie nog met een naar boven toe bijgestelde 0,4 procent. Op jaarbasis was sprake van een groei met 1,8 procent.

    De Griekse export nam kwartaal op kwartaal met 3,7 procent toe, terwijl de invoer met 10 procent daalde.
  14. forum rang 10 voda 13 december 2016 16:43
    IMF en eurolanden oneens over Griekenland

    Gepubliceerd op 13 dec 2016 om 11:24 | Views: 1.965

    WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft nog altijd een fundamenteel meningsverschil met de eurolanden over de verdere aanpak van de Griekse economie. Daarbij eisen de eurolanden meer bezuinigingen, terwijl het IMF juist vreest dat die opstelling het herstel van de Griekse economie de nek zal omdraaien.

    Dat stellen topeconomen van het IMF in een artikel op de site van het fonds. Daarin benadrukken ze dat de vraag om extra bezuinigingen in Griekenland niet van het IMF komt. Het fonds zou liever zien dat er een minder ambitieus doel voor het overschot in de Griekse financiën wordt gesteld en dat de aandacht wordt verlegd naar hervormingen die de Griekse economie op termijn sterker maken.

    Het huidige beleid in Griekenland bedreigt volgens het IMF de groei, omdat problemen op het gebied van belastingen en pensioenen niet worden aangepakt. Ruim de helft van de Griekse huishoudens is nog altijd vrijgesteld van inkomstenbelastingen, terwijl de uitgaven aan pensioenen vergelijkbaar zijn met die van de rijkste landen in Europa.

    Noodleningen

    Doordat die zaken niet worden aangepakt, moet Griekenland diep snijden in investeringen en andere uitgaven van de overheid. Daardoor komen basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg en infrastructuur steeds verder in het gedrang. Met het in de ogen van het IMF ongeloofwaardig ambitieuze doel voor het overschot op de Griekse begroting wordt dat probleem alleen maar groter, stellen IMF-hoofdeconoom Maurice Obstfeld en Europa-directeur Poul Thomsen in hun artikel.

    De eurolanden beloofden Griekenland in mei een nieuw pakket noodleningen voor de komende jaren, in ruil voor extra bezuinigingen en hervormingen. Het IMF leverde de afgelopen jaren steevast een bijdrage aan de steun voor Griekenland, maar heeft nog altijd niet besloten om deel te nemen aan dit nieuwe pakket.

    Het IMF blijft bij zijn standpunt dat Griekenland een flinke schuldverlichting én hervormingen nodig heeft om zijn economie weer op het juiste spoor te krijgen. Als de eurolanden en de Grieken besluiten hun bezuinigingsdoelen te handhaven, dan eist het fonds dat de bijbehorende maatregelen vooraf wettelijk worden vastgelegd.
  15. forum rang 10 voda 14 december 2016 21:01
    Eurogroep schort verlichting van schuldenlast Grieken op

    De eurolanden zetten een beloofde verlichting van de Griekse schuldenlast in de koelkast omdat de Griekse premier Alexis Tsipras 617 miljoen euro wil geven aan een miljoen gepensioneerden met een laag inkomen. De eenmalige uitkeringen komen in de plaats van een kerstbonus die Athene op last van zijn schuldeisers moest schrappen.

    Redactie 14-12-16, 18:50 Laatste update: 18:51 Bron: ANP

    3 reacties

    Volgens een verklaring van eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem (Financiën) menen ,,sommige lidstaten" dat de actie van de Griekse regering mogelijk niet spoort met afspraken die zijn gemaakt in het steunprogramma voor Griekenland. Voor schuldverlichting is unanimiteit vereist, die er nu niet meer is.

    De eurogroep besloot op 5 december Griekenland lucht te geven door een aantal aanpassingen in het schuldenpakket, zoals het verlengen van looptijden van leningen en het vastzetten van rentepercentages. In januari wordt bekeken hoe het verder moet.

    www.ad.nl/economie/eurogroep-schort-v...
  16. gerrit 69 15 december 2016 00:33
    Tsipras wil in ieder geval meer doen dan de loze belofte van Rutte 4 jaar geleden.
    De armoede is groot in Griekenland en vooral bij de ouderen die van een uitkering moeten leven.
    Met zijn voornemen geeft hij een deel van de arme bevolking wat lucht en iets meer koopkracht, wat uiteindelijk toch weer goed is voor een impuls van de economie.
  17. forum rang 10 voda 4 januari 2017 16:18
    Griekse ministerie van Justitie doet inval bij Novartis - media

    Zwitserse farmaceut beschuldigt van omkoping.

    (ABM FN-Dow Jones) Functionarissen van het Griekse ministerie van Justitie hebben een inval gedaan bij het kantoor van Novartis in Athene, in verband met een onderzoek naar fraude bij de Zwitserse farmaceut. Dit meldde persbureau Reuters woensdag op basis van commentaar van een functionaris van het ministerie.

    "In het kader van een gerechtelijk onderzoek, dat in december is gestart, zijn officieren van het ministerie van Justitie de afgelopen dagen in de kantoren van Novartis op zoek naar bewijzen van mogelijke omkoping", meldde de functionaris aan het persbureau.

    Het Griekse ministerie van Justitie startte het onderzoek na mediaberichten over de betaling van steekpenningen door Novartis aan artsen en ambtenaren.

    Vanuit Zwitserland meldde de farmaceut op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in Griekenland en in afwachting te zijn van meer informatie. "Wij verlenen onze volledige medewerking aan verzoeken van lokale en buitenlandse overheden", meldde het bedrijf.

    De farmaceut ligt ook in de Verenigde Staten onder vuur vanwege beschuldigingen dat Novartis de federale overheid te veel in rekening heeft gebracht. De farmaceut betwist de beschuldigingen, maar ziet zich tevens geconfronteerd met een onderzoek in Turkije, nadat een anonieme klokkenluider het bedrijf ervan beschuldigde steekpenningen te betalen om zich te verzekeren van zakelijke voordelen ter waarde van een geschatte 85 miljoen dollar.

    In 2015 schikte Novartis voor 390 miljoen dollar met de Amerikaanse autoriteiten na beschuldigingen van omkoping in een poging de verkoop van zijn medicijnen te stuwen.

    Het aandeel Novartis noteerde woensdag 0,9 procent lager op 74,35 Zwitserse frank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 11 januari 2017 13:48
    Strooizout bevriest in Griekenland
    redactie 11-01-17, 09:52

    5 reacties

    Verkeerschaos en ongeregeldheid in het noorden van Griekenland door zware sneeuwval en lage temperaturen. Zelfs het strooizout is door de strenge vorst aangekoekt, waardoor het niet over de wegen kan worden verspreid.
     
    Burgemeester Yiannis Boutaris zei vanmorgen dat de regio sinds 1960 niet zo'n kou heeft meegemaakt. Veel waterleidingen zijn gesprongen.

    Ook op eilanden in het noordelijk en oostelijk deel van de Egeïsche Zee ontstonden problemen. Hier en daar is geen elektriciteit. Rhodos beleefde voor het eerst in vijftig jaar lichte sneeuw.

    Meteorologen waarschuwen ondertussen voor overstromingen omdat de sneeuw door stijgende temperaturen gaat smelten.

    www.ad.nl/buitenland/strooizout-bevri...
  19. forum rang 10 voda 23 januari 2017 17:15
    ESM en EFSF verlichten Griekse schuld

    Maatregelen in december al goedgekeurd door Eurogroep.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM) en de Europese faciliteit voor de financiële stabiliteit (EFSF) hebben afgelopen vrijdag een aantal maatregelen doorgevoerd die de schuldenlast voor Griekenland op korte termijn moeten verlagen. Dit maakten beide partijen maandag bekend.

    De maatregelen werden op 5 december al goedgekeurd door Europese ministers van Financiën en moeten het renterisico voor Griekenland verlagen, onder andere door de schuld deels om te zetten van een variabele naar een vaste rente. Ook zou het makkelijker moeten worden om de schuld af te lossen

    "Als deze maatregelen volledig zijn doorgevoerd, zou dit de staatsschuld van Griekenland ten opzichte van het bruto binnenlands product met zo'n 20 procentpunt moeten laten dalen in de periode tot 2060", stelde CEO Klaus Regling van het noodfonds EFSF en directeur van het ESM. De bruto financieringsbehoefte van Griekenland zal hierdoor in dezelfde periode met bijna vijf procentpunt dalen."

    De lagere schuldenlast heeft geen gevolgen voor de begroting van de Europese lidstaten, stelden de organisaties.

    Het renterisico voor Griekenland wordt verlaagd op drie manieren. Ten eerste start een ruil van obligaties met variabele rente, die aan Griekse banken zijn verstrekt door het ESM om de Griekse banken te herkapitaliseren, voor obligaties met een vaste rente. De tweede maatregel bestaat uit renteswaps die moeten voorkomen dat Griekenland meer rente moet betalen op zijn leningen als de markten gaan stijgen. De derde manier is erop gericht de leningen aan Griekenland te "matchen" met obligaties van gelijke looptijden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. [verwijderd] 28 januari 2017 18:27
    Als de EU zijn steun aan Griekenland
    niet verandert,komt de Griekse economie
    nooit uit het dal en groeit de Griekse
    schuldenberg explosief.Dat staat in een
    nog vertrouwelijk rapport van het IMF
    waarover de Financial Times beschikt.

    De hervormingsprogramma's die onder
    druk van de EU op gang zijn gebracht,
    zijn volgens het IMF onvoldoende en de
    bezuinigingen hebben een averechts
    effect.Het IMF roept de EU op veel meer
    te doen om de schulden te verlichten.

    Het IMF kan besluiten niet meer mee te
    betalen aan Europese steun,als het die
    steun onsuccesvol vindt.Nederland stelt
    IMF-deelname als voorwaarde voor steun.
6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 302 303 304 305 306 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.268
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.300
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.038
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.767
Alfen 12 16.221
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.244
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.258
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.645
ASML 1.762 76.821
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.647
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht