Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 430 431 432 433 434 ... 1261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 januari 2017 16:17
    Seinen wijzen op rode start Wall Street

    Beleggers willen zicht op fiscaal en handelsbeleid VS.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de opening 0,21 procent in het rood op 2.261,25 punten.

    In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,24 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index.

    De markten in Europa kregen maandag kans om de inaugurele speech van de Amerikaanse president Donald Trump te verwerken die vrijdag na het slot op de Europese markten aanving. Omdat Trump weinig liet doorschemeren over zijn beleidsplannen, kwam de dollar wat onder druk te staan.

    Analisten van Accendo Markets wezen op de protectionistische toon van Trump, wat slecht nieuws kan betekenen voor de wereldhandel en zorgde voor een vlucht naar veiligere beleggingen.

    Er waren geen macro-economische cijfers. Alleen de Bundesbank meldde dat de Duitse inflatie deze maand verder kan oplopen naar 2 procent, mede vanwege duurdere olieproducten, na de verrassend hoge 1,7 procent van december. De ECB streeft al jaren vergeefs naar een hoger inflatieniveau rond 2 procent in de eurozone, wat op termijn de hoge schuldenlast in sommige landen van de muntunie zou moeten verlichten.

    De Aziatische beurzen sloten vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 daalde 1,3 procent tot 18.891,03 punten. maar de Chinese Shanghai Composite steeg 0,44 procent op 3.136,77 punten, terwijl ook de beurzen in Taiwan en India hoger eindigden. Zorgen over een mogelijke negatieve impact van Amerikaans protectionisme op Aziatische economieën werden gedempt door het besef dat het veel tijd vergt om internationale handelsverdragen ingrijpend te wijzigen. De verliezen in Japan werden aangevoerd door de sectoren visserij, financiële dienstverlening en de farmaceutische sector.

    Zowel de aandelenbeurzen op Wall Street als de dollar daalden. Beleggers willen graag meer duidelijkheid over het fiscale beleid en de plannen voor handelsverdragen onder de nieuwe president Donald Trump.

    Trump heeft kort na zijn inhuldiging op vrijdag leiders uit Mexico en Canada uitgenodigd om over het Noord-Amerikaans vrijhandelsverdrag Nafta te heronderhandelen. Ook is de Britse premier Theresa May uitgenodigd om een basis te leggen voor een handelsverdrag met het Verenigd Koninkrijk.

    "Terwijl de potentiële wijzigingen in het belastingstelsel en financiële regelgeving sinds de verkiezingen een netto positieve impact heeft gehad op de aandelenmarkten, is het handelsbeleid een grote onbekende", zei analist Bill Merz van U.S. Bank Wealth Management.

    Analisten spraken van een gebrek aan details over het economisch beleid in de inhuldigingsspeech van Trump van afgelopen vrijdag. Trump uitte in zijn toespraak vooral protectionistische retoriek en zei minder over de geplande uitgaven aan infrastructuur, die een belangrijke rol speelden in de rally van de dollar sinds de verkiezingen.

    Olie noteerde vrijdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 52,60 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 55,04 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0730. Dat was lager dan bij het begin van de handelsdag in Europa, toen het muntpaar nog op 1,0743 bewoog, maar hoger dan bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag toen er een stand van 1,0680 op de borden stond.

    De Bundesbank meldde maandag dat de inflatie in Duitsland in januari zou kunnen uitkomen op "een goede 2 procent", waarmee de grootste economie in de eurozone voor het eerst het beoogde niveau van de ECB zou halen. Dit zou een voorbode kunnen zijn van het einde van het opkoopprogramma van de ECB. Dat programma heeft sinds 2014 de koers van de euro met 6,5 procent laten dalen ten opzichte van de dollar, meldde de Bundesbank verder.

    Er staan voor maandagmiddag geen macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten op de agenda.

    Bedrijfsnieuws

    McDonald's heeft in het vierde kwartaal van 2016 een lagere nettowinst behaald doordat ook de omzet lager uitviel. "Een solide vierde kwartaal", zei CEO Steve Easterbrook desalniettemin in een toelichting op de kwartaalcijfers. Later dit kwartaal zal McDonald's meer details van de nieuwe strategie bekend maken, evenals financiële doelstellingen afgeven. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs.

    Halliburton heeft ook in het laatste kwartaal van 2016 verlies geleden, maar wist wel het marktaandeel te verstevigen, meldde de oliedienstverlener. CEO Dave Lesar wees erop dat Halliburton "significant" marktaandeel wist te winnen. Het aandeel daalde in de handel voorbeurs.

    Netwerkaanbieder Sprint Corp zal een derde van de muziek-streaming-dienst van rap-zwaargewicht Jay Z overnemen, maakten de bedrijven maandag bekeend. Jay Z kocht de dienst in maart 2015 voor 56 miljoen dollar van het Zweedse Aspiro.

    Foxconn Technology Group overweegt een investering van 7 miljard dollar in een fabriek voor televisies met platte schermen in de Verenigde Staten, zei topman Terry Gou zondag in Taiwan. Wel is er stimulering nodig is om de deal te laten doorgaan. Foxconn heeft de Japanse fabrikant Sharop overgenomen en zou met de fabriek 30.000 tot 50.000 banen in de Verenigde Staten kunnen creëren.

    Vrijdag werd bekend dat Apple een aanklacht heeft ingediend tegen Qualcomm, vanwege het beperken van de toegang tot bepaalde patenten van het halfgeleiderconcern. Apple eist 1 miljard dollar voor een rechtbank in Californië.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 2.271,31 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 19.827,25 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent op 5.555,33 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 23 januari 2017 16:18
    Minder winst voor McDonald's

    Omzet onder druk in vierde kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) McDonald's heeft in het vierde kwartaal van 2016 een lagere nettowinst behaald doordat ook de omzet lager uitviel. Dit meldde de Amerikaanse fastfoodketen maandagmiddag.

    "Een solide vierde kwartaal", zei CEO Steve Easterbrook desalniettemin in een toelichting op de kwartaalcijfers.

    De omzet van McDonald's daalde met 5 procent van 6.341 miljoen naar 6.028 miljoen dollar, of met 3 procent tegen constante wisselkoersen.

    Operationeel verdiende de hamburgerketen echter 5 procent meer, namelijk 1.969 miljoen dollar, maar netto daalde de winst met 1 procent van 1.206 miljoen tot 1.193 miljoen dollar. Rekening houdend met wisselkoerseffecten lag het nettoresultaat op jaarbasis echter een procent hoger.

    De vergelijkbare omzet in Amerika, een belangrijke graadmeter voor de markt, daalde met 1,3 procent. McDonald's schreef dit toe aan een lastige vergelijkingsbasis, nadat het een jaar eerder naar eigen zeggen "met groot succes" het All-Day Breakfast concept lanceerde. Internationaal nam de vergelijkbare omzet, dat wordt gebaseerd op hetzelfde aantal restaurants, met 2,8 procent toe. Deze stijging was vooral te danken aan de goede prestaties in het Verenigd Koninkrijk.

    Over heel 2016 behaalde McDonald's een 3 procent lagere omzet van 24.622 miljoen dollar, waar het een winst op wist te behalen van 4.687 miljoen dollar, een stijging van 3 procent. De vergelijkbare omzet steeg bijna 4 procent. Daarmee was de vergelijkbare omzetgroei het sterkst sinds 2011.

    Topman Easterbrook zei vol vertrouwen te zijn dat McDonald's op het juist pad zit met de reorganisatie die het momenteel doorvoert. Wel waarschuwde de CEO dat de hamburgerketen in het eerste kwartaal van 2016 de wind goed in de rug had, waardoor de vergelijkingsbasis voor de komende cijferpublicatie niet eenvoudig is.

    Later dit kwartaal zal McDonald's meer details van de nieuwe strategie bekend maken, evenals financiële doelstellingen afgeven.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 23 januari 2017 16:18
    Trump wil belastingen enorm verlagen

    Belastingtarief voor middenklasse en bedrijven kan halveren.

    (ABM FN-Dow Jones) De kersverse Amerikaanse president Donald Trump wil de belastingen voor de Amerikaanse middenklasse en voor Amerikaanse bedrijven "enorm" verlagen, tot een niveau van 15 tot 20 procent, in plaats van het huidige tarief van 35 procent of meer. Dit zei de Amerikaanse president maandag tijdens een persconferentie.

    Trump zei ook dat hij de regelgeving voor bedrijven "enorm" wil verminderen en dat het makkelijker moet worden worden voor bedrijven om banen te scheppen voor de binnenlandse fabricage van producten.

    "We gaan niet stoppen met handelen, we blijven handelen, maar we gaan onze producten hier maken", zei de president ten overstaan van bedrijfsbestuurders tijdens een van zijn eerste reguliere persoptredens in Washington.

    Amerikaanse bedrijven die hun banen naar het buitenland verplaatsen, kunnen echter rekenen op forse importheffingen, zei de president. "Dat is misschien geen vrije handel, maar ik noem het eerlijke handel", aldus Trump.

    Dit soort persconferenties zullen voortaan waarschijnlijk elke kwartaal plaatsvinden, beloofde de president, "of zo vaak als jullie het nodig vinden."

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 23 januari 2017 16:22
    Rode cijfers Halliburton

    Wel winst marktaandeel in dalende markt.

    (ABM FN-Dow Jones) Halliburton heeft ook in het laatste kwartaal van 2016 verlies geleden, maar wist wel het marktaandeel te verstevigen. Dit bleek maandag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de oliedienstverlener.

    "Ondanks het turbulente jaar voor de energiesector ben ik erg tevreden met onze resultaten in 2016", zei CEO Dave Lesar die er op wees dat Halliburton "significant" marktaandeel wist te winnen.

    In het vierde kwartaal behaalde Halliburton een omzet van 4,0 miljard dollar, ruim een miljard dollar minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Op kwartaalbasis steeg de omzet echter met 5 procent, terwijl de operationele winst verdubbelde.

    De operationele winst daalde op jaarbasis van 144 miljoen naar 85 miljoen dollar en netto leed Halliburton een verlies van 149 miljoen dollar. Daarmee lag het verlies flink hoger dan de 28 miljoen dollar die een jaar eerder nog in de boeken werd gezet.

    De resultaatontwikkeling van Halliburton was beter dan voorzien, maar de omzet bleef wel achter op de verwachtingen.

    In heel 2016 lag de omzet van Halliburton op 15,9 miljard dollar, een derde minder dan de 23,6 miljard dollar in 2015. Het verlies liep op van 671 miljoen naar 5,8 miljard dollar. De mislukte fusie met Baker Hughes, door toedoen van de Amerikaanse toezichthouder, kostte Halliburton afgelopen jaar ruim 4 miljard dollar, waarvan 3,5 miljard dollar als beëindigingsvergoeding. Daarbovenop kwamen nog eens afschrijvingen ter waarde van 3,4 miljard dollar.

    "De voorgenomen deal tussen Halliburton en Baker Hughes neemt belangrijke concurrentie weg, zorgt voor scheve verhoudingen op de energiemarkten en raakt de Amerikaanse consument", aldus de Amerikaanse procureur-generaal Loretta Lynch op zes april in een toelichting op het besluit om de deal niet toe te staan.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 23 januari 2017 19:41
    Qualcomm onderuit na claim Apple

    Technologiebedrijf claimt een miljard dollar van halfgeleiderleverancier.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Qualcomm behoorde maandag tot de grootste dalers op de Amerikaanse beurzen, nadat Apple vorige week vrijdag nabeurs een claim indiende tegen de halfgeleiderleverancier.

    Apple claimt 1 miljard dollar van Qualcomm, een dominante speler in de markt voor chipsets, een belangrijk component voor mobiele telefoons.

    De leverancier zou het Apple onmogelijk hebben gemaakt om voor een andere leverancier voor chipsets te kiezen. Ook zou het bedrijf hebben getracht om "onredelijke en kostbare" patentvoorwaarden vast te leggen.

    De juridische adviseur van Qualcomm noemde de claim van Apple ongegrond, meldde The Wall Street Journal.

    Nomura Instinet verlaagde het koopadvies voor Qualcomm naar Neutraal en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 80,00 naar 70,00 dollar. De zakenbank stelde in een rapport dat "recente gerechtelijke uitspraken en claims sterker en breder dan verwacht zijn". De analisten vrezen daarbij dat dit kan leiden tot uitstel van goedkeuring van de overname van het Nederlandse NXP Semiconductors. Nomura rekende eerder nog op afronding van de overname in de tweede helft van 2017.

    Behalve de claim van 1 miljard dollar van Apple kreeg Qualcomm vorige week ook al een claim aan zijn broek van de Federal Trade Commission. Eerder betichtte de Zuid-Koreaanse FTC het bedrijf al van illegale tactieken om een monopolie te behouden op een cruciaal type chip. Dit leidde tot een boete van ruim 1 biljoen Koreaanse won, of omgerekend ongeveer 865 miljoen dollar.

    Het aandeel Qualcomm verloor maandag 12,0 procent op 55,33 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 23 januari 2017 22:11
    Wall Street sluit in het rood

    Eerste beursdag onder Donald Trump eindigt met klein verlies.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag met een kleine min aan de nieuwe handelsweek begonnen.

    De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,3 procent naar 2.265,20 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 19.799,85 punten en de Nasdaq sloot fractioneel lager op 5.552,94 punten.

    Volgend op de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten afgelopen vrijdag, kwam 'The Donald' maandag met zijn eerste concrete plannen naar buiten. Trump beloofde naast "enorme" belastingverlagingen voor bedrijven en voor de middenklasse, ook importheffingen te zullen invoeren voor Amerikaanse bedrijven die hun productie naar het buitenland verplaatsen omdat dat goedkoper is.

    Leiders uit Mexico en Canada kregen een uitnodiging om over het Noord-Amerikaanse vrijhandelsverdrag NAFTA te heronderhandelen. Ook de Britse premier Theresa May ontving een uitnodiging om een basis te leggen voor een handelsverdrag tussen Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

    Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets hecht Trump een groot belang aan protectionistische maatregelen, wat zijn aangekondigde plannen om de belastingen te verlagen en te investeren in infrastructuur overschaduwt. Maris Ogg van Tower Bridge Advisors voegde daaraan toe dat "mensen aandacht moeten schenken aan wat hij [Donald Trump] in zijn eerste 100 dagen als president bereikt, en niet zoveel aan wat hij zegt".

    Olie noteerde maandag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent op 52,83 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 55,33 dollar.

    Afgelopen vrijdag bleek uit data van oliedienstverlener Baker Hughes dat het aantal actieve olieplatforms is gestegen tot 551, het hoogste niveau sinds begin 2016. "Als de Amerikaanse productie in het huidige tempo blijft groeien, dan zijn de gevolgen van de OPEC verlagingen rond Labor Day [begin september] geneutraliseerd", aldus Tyler Richey van The 7:00's Report.

    De euro/dollar noteerde op 1,0743. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0712 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0694 op de borden.

    Beleggers krijgen deze week een flink aantal cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt te verwerken. Bovendien volgt dinsdag de voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie, op donderdag gevolgd door het cijfer over de Amerikaanse dienstensector. Vrijdag volgen nog cijfers over de economische groei in het vierde kwartaal en het consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan.

    De bedrijfskalender bevat verder een stroom aan kwartaalcijfers. Maandag nabeurs opent Yahoo de boeken, op dinsdag gevolgd door onder meer 3M, Alibaba, Johnson & Johnson en Verizon Communications. Woensdag staan de cijfers van Boeing, AT&T en eBay geagendeerd en op donderdag geven onder meer Caterpillar, Ford Motor, Alphabet, Intel Corporation en Microsoft inzicht in de prestaties over het afgelopen kwartaal. Chevron, Colgate-Palmolive en Honeywell besluiten de handelsweek op vrijdag.

    Bedrijfsnieuws

    McDonald's Corporation boekte in het laatste kwartaal van 2016 een 5 procent lagere omzet van 6.028 miljoen dollar. Tegen constante wisselkoersen daalde de omzet met 3 procent. De vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten daalde met 1,3 procent, volgens de hamburgerketen te wijten aan een lastige vergelijkingsbasis. Het aandeel verloor 0,7 procent.

    Halliburton leed in het vierde kwartaal van 2016 een nettoverlies van 149 miljoen dollar, tegen 28 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kelderde met ruim twintig procent tot 4,0 miljard dollar. CEO Dave Lesar toonde zich erg tevreden met de cijfers, ondanks "het turbulente jaar voor de energiesector". Het aandeel daalde 2,9 procent.

    Qualcomm kelderde 12,7 procent, nadat Apple vrijdag nabeurs tegen de halfgeleiderleverancier een claim indiende ter waarde van 1 miljard dollar. Qualcomm zou het Apple onmogelijk hebben gemaakt om voor een andere leverancier voor chipsets te kiezen. Ook zou het bedrijf hebben getracht om "onredelijke en kostbare" patentvoorwaarden vast te leggen. Nomura Instinet stelde in een rapport dat "recente gerechtelijke uitspraken en claims sterker en breder dan verwacht zijn". De analisten vrezen daarbij dat dit kan leiden tot uitstel van goedkeuring van de overname van het Nederlandse NXP Semiconductors.

    Een Amerikaanse rechter blokkeerde de voorgenomen fusie tussen Aetna en Humana, aangezien dit de concurrentie zou bedreigen met onder meer hogere prijzen. In juli 2015 kondigden Aetna en Humana aan samen verder te willen gaan. Het aandeel Aetna verloor 2,7 procent en Humana steeg 2,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 23 januari 2017 22:33
    Yahoo schrijft weer zwarte cijfers

    Transactie met Verizon met een kwartaal vertraagd.

    (ABM FN-Dow Jones) Yahoo heeft in het vierde kwartaal van 2016 weer zwarte cijfers geschreven, waarbij de omzet flink in de lift zat. Dit bleek maandag nabeurs uit de cijfers van het internetbedrijf.

    CEO Marissa Mayer zei in een toelichting op de cijfers "zeer tevreden" te zijn met de resultaten die het bedrijf kon overleggen en "ongelooflijk trots" te zijn op de uitvoering van het strategische plan.

    De omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 1.273 miljoen naar 1.469 miljoen dollar. De opbrengsten uit de mobiele activiteiten stegen daarbij van 291 miljoen naar 459 miljoen dollar.

    In tegenstelling tot vorig jaar bleek Yahoo in het afgelopen kwartaal winstgevend, met een plus van 162 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar drukten afschrijvingen ter waarde van 4,5 miljard dollar nog stevig op het nettoresultaat, dat toen resulteerde in een nettoverlies van 4.435 miljard dollar.

    Over het volledige boekjaar 2016 boekte Yahoo een omzet van 5.169 miljoen dollar, tegen 4.968 miljoen dollar over het voorgaande jaar. Onder aan de streep restte over het afgelopen jaar een verlies van 214 miljoen dollar, tegen een min van 4.359 miljoen dollar over 2016.

    Outlook

    Waar Yahoo er eerder nog op rekende de transactie met Verizon in het eerste kwartaal van 2017 af te kunnen ronden, zal dit nu pas in het tweede kwartaal plaatsvinden. Na het afstoten van de kernactiviteiten blijven Yahoo Japan en het belang in Alibaba over.

    Het aandeel Yahoo sloot maandag in de reguliere handel 0,8 procent hoger op 42,40 dollar. In de elektronische handel nabeurs steeg het aandeel 0,5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:55
    Futures Wall Street noteren licht hoger

    Markt richt aandacht op kwartaalresultaten.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,1 procent in het groen op 2.262,25 punten.

    De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zijn land nu formeel uit het Trans-Pacific Partnership teruggetrokken, waarmee hij zijn verkiezingsbelofte nakomt. De handeling was overigens vooral symbolisch, omdat er al vrijwel geen draagvlak meer voor het TPP-verdrag was.

    Trump herhaalde maandag nog maar eens dat de belastingen flink omlaag worden geschroefd.

    Dinsdag kreeg de Britse premier een kleine tegenslag te verwerken met de uitspraak van de rechter dat Artikel 50 eerst ter goedkeuring moet worden voorgelegd aan het Britse parlement, alvorens dit ten uitvoer kan worden gebracht en waarmee een uitreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie tot stand kan worden gebracht.

    De uitspraak kan een zekere vertraging in de hand werken ten opzichte van het schema dat de Britse premiers Theresa May voor ogen heeft staan en waarin maart als moment staat vermeld waarop de regering de bepalingen van Artikel 50 wil uitvoeren. Het Britse pond verloor vandaag 0,4 procent.

    Vanmiddag komen in de Verenigde Staten de voorlopige inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie over januari en de bestaande woningverkopen over december naar buiten.

    Olie noteerde maandag licht lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde nog onveranderd op 52,75 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 55,18 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0731. Dat was lager dan bij het begin van de handelsdag in Europa, toen het muntpaar nog op 1,0751 bewoog en ook lager dan bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag toen er een stand van 1,0743 op de borden stond.

    Bedrijfsnieuws

    Dupont schreef weer zwarte cijfers over het vierde kwartaal en oversteeg de eigen verwachting. Het aandeel Dupont noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger op 73,99 dollar.

    Johnson & Johnson zag de nettoresultaten en de omzet in het vierde kwartaal stijgen. Het aandeel zakte 2,4 procent naar 111,13 dollar.

    Er worden vandaag nog cijfers verwacht van 3M, Alibaba, Verizon, Kimberley-Clark Corporation, Alcoa en Texas Instruments.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.265,20 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 19.799,85 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vrijwel onveranderd op 5.552,94 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:55
    Hogere omzet en winst Johnson & Johnson

    Farmaceut voorziet verdere stijging van omzet en winst in 2017.

    (ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het vierde kwartaal van 2016 last gehad van tegenzittende valutamarkten, maar wist desondanks wel meer winst te genereren. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmaceut.

    CEO Alex Gorsky van Johnson & Johnson sprak van een "versnelde aangepaste groei" in 2016, vooral dankzij de farmatak.

    In het afgelopen kwartaal zag Johnson & Johnson de omzet op jaarbasis met 1,7 procent stijgen van 17,8 miljard naar 18,1 miljard dollar. Onder de streep restte er een nettowinst van 3,8 miljard dollar, tegenover 3,2 miljard dollar een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel in het kwartaal bedroeg 1,58 dollar, tegen 1,44 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    Jaarcijfers

    Over heel 2016 boekte Johnson & Johnson een 2,6 procent hogere omzet van 71,9 miljard dollar. De nettowinst steeg met 7,3 procent naar 16,5 miljard dollar en de aangepaste winst per aandeel kwam 8,5 procent hoger uit op 6,73 dollar.

    Outlook

    Johnson & Johnson mikt voor het lopende jaar op een omzet van tussen 74,1 miljard en 74,8 miljard dollar, waarmee het bedrijf mikt op een operationele groei van 4,0 tot 5,0 procent. De aangepaste winst per aandeel zal naar verwachting van de farmaceut uitkomen tussen de 6,93 en 7,08 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:55
    Minder winst en omzet voor Verizon

    Telecombedrijf verwacht stabiele omzet in lopende boekjaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Verizon heeft over het vierde kwartaal een lagere nettowinst behaald op een gedaalde omzet. Dit maakte het Amerikaanse telecombedrijf dinsdag bekend voor opening van de markten in New York.

    De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op 4.600 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar terug was dit nog 5.513 miljoen dollar.

    De omzet daalde op jaarbasis 5,6 procent op jaarbasis naar een geconsolideerde 32.340 miljoen dollar. Het operationeel resultaat daalde met 17,7 procent van 9.744 miljoen naar 8.023 miljoen dollar.

    Verizon verkocht eerder een aantal operaties en stelde zich na het tweede kwartaal vorig jaar in het bezit van AOL.

    Over het vierde kwartaal van dit jaar kwam het aantal abonnees bij Wireless 591.000 hoger uit en bij Wireline 68.000.

    Outlook

    Verizon verwacht dat de geconsolideerde omzet over heel 2017 grofweg overeenkomt met die over 2016. De investeringen komen dit jaar naar verwachting uit tussen de 16,8 miljard en 17,5 miljard dollar.

    Het aandeel Verizon wordt dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,9 procent lager verhandeld op 51,40 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:55
    Stevige winstgroei Kimberly-Clark

    Kostenbesparingen moeten winst in 2017 verder stuwen.

    (ABM FN-Dow Jones) Kimberly-Clark heeft in het vierde kwartaal van 2016 een stabiele ontwikkeling van de omzet laten zien, wat resulteerde in een flink hogere winst. Dit maakte de Amerikaanse leverancier van producten voor persoonlijke verzorging, zoals van het merk Kleenex, dinsdag voorbeurs bekend.

    De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 0,1 procent van 4.539 miljoen naar 4.544 miljoen dollar. De autonome omzetgroei kwam uit op 1 procent, maar negatieve wisselkoerseffecten drukten de verkopen met 1 procent.

    De operationele winst steeg met 33 procent op jaarbasis tot 839 miljoen dollar, wat zich onder aan de streep vertaalde in een nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders van 505 miljoen dollar, een stijging met 51,7 procent op jaarbasis.

    De aangepaste winst per aandeel steeg met 53,8 procent van 0,91 naar 1,40 dollar.

    Jaarcijfers

    Over heel 2016 boekte Kimberly-Clark een omzet van 18.202 miljoen dollar, tegen 18.591 miljoen dollar in het voorgaande jaar. De autonome omzet groeide daarbij met 2 procent als gevolg van hogere volumes, conform de eigen doelstelling.

    De operationele winst steeg van 1.613 miljoen naar 3.317 miljoen dollar en onder de streep resteerde een nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders van 2.166 miljoen dollar. Over 2015 verdiende de onderneming nog 1.013 miljoen dollar.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 5,99 dollar, tegen 2,77 dollar per aandeel over 2015. Kimberly-Clark mikte zelf op een bandbreedte van 5,95 tot 6,05 dollar.

    Outlook

    Voor 2017 voorziet Kimberly-Clark een stabiele omzetontwikkeling. De autonome omzetgroei zal gesteund door hogere volumes uitkomen op 2 procent, maar negatieve wisselkoersen drukken de omzet naar verwachting eveneens met 2 procent.

    De operationele winst stijgt in 2017 naar verwachting met 2 tot 4 procent, onder meer gesteund door kostenbesparingen. De aangepaste winst per aandeel stijgt van 5,99 dollar in 2016 naar 6,20 tot 6,35 dollar per aandeel in het lopende jaar.

    Het aandeel Kimberly-Clark sloot maandag 0,7 procent hoger op 116,98 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:55
    Vrijwel vlakke omzet 3M

    Wel duidelijk meer winst voor maker Post-it.

    (ABM FN-Dow Jones) 3M heeft in het afgelopen kwartaal een vrijwel vlakke omzet behaald terwijl de winst steeg. Dit meldde de maker van Post-it notitieblokjes en het plakband merk Scotch dinsdagmiddag.

    De omzet kwam uit op 7.329 miljoen dollar, 0,4 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2015. De autonome omzet steeg in dollars met 1,6 procent terwijl overnames en desinvesteringen voor 0,3 procent bijdroegen aan de opbrengsten.

    De operationele winst steeg van 1.500 miljoen naar 1.665 miljoen dollar met een stijging van de operationele marge met 2,2 procentpunt tot 22,7 procent.

    Onder de streep resteerde een nettowinst toewijsbaar aan aandeelhouders van 1,155 miljoen tegenover 1.038 miljoen dollar een jaar eerder.

    Outlook

    3M voorziet voor dit jaar een winst per aandeel die ligt tussen de 8,45 en de 8,80 dollar en een autonome omzetgroei, uitgedrukt in eigen valuta van 1 tot 3 procent.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel 3M vrijwel onveranderd op 178,55 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:56
    Lockheed Martin winst hoger op gestegen kwartaalomzet

    Vliegtuigbouwer voorziet verder stijging omzet en winst in 2017.

    (ABM FN-Dow Jones) Lockheed Martin heeft in het vierde kwartaal en in heel 2016 op jaarbasis een hogere winst op een gestegen omzet gerealiseerd en verwacht deze ontwikkeling in het lopende boekjaar voort te zetten. Dit meldde de Amerikaans bouwer van vliegtuigen en ruimtevaart- en defensiesystemen dinsdag voorbeurs.

    Bestuursvoorzitter Marillyn Hewson sprak van "exceptionele financiële resultaten" en voorziet voor 2017 "nieuwe zakelijke groeimogelijkheden, investeringen in innovatieve oplossingen en waardeteruggave aan aandeelhouders".

    De kwartaalomzet steeg met 19,3 procent naar 13,75 miljard dollar, het operationeel resultaat lag 29,8 procent hoger op 1,43 miljard dollar en de nettowinst nam met 5,9 procent toe tot 988 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel steeg van 3,01 naar 3,35 dollar.

    Jaarcijfers

    Over heel 2016 steeg de omzet 16,6 procent naar 47,25 miljard dollar, steeg het bedrijfsresultaat 17,8 procent hoger op 5,55 miljard dollar en was de nettowinst 47,1 procent hoger op 5,30 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel steeg van 11,46 naar 17,49 dollar.

    De winststijging was mede te danken aan lagere eenmalige kosten, de desinvestering van een divisie en de acquisitie van helikopterfabrikant Sikorsky.

    Outlook

    Het concern verwacht voor 2017 eeen netto-omzet tussen 49,40 miljard en 50,60 miljard dollar met een operationele winst tussen 5,60 miljard en 5,72 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel komt naar verwachting uit op 12,25 tot 12,55 dollar.

    Het aandeel Lockheed Martin sloot maandag 0,1 procent lager op 257,48 dollar. In de elektronische handel voorbeurs gaf het aandeel 2,1 procent prijs.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:56
    Wall Street op weg naar vlakke opening

    Kwartaalcijfers duwen Trump even naar de achtergrond.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd vrijwel onveranderd op 2.262,00 punten.

    De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft maandag zijn land ook formeel uit het Trans-Pacific Partnership teruggetrokken. Trump herhaalde maandag verder nog maar eens dat de belastingen flink omlaag worden geschroefd.

    Dinsdag kreeg de Britse premier een kleine tegenslag te verwerken met de uitspraak van de rechter dat Artikel 50 eerst ter goedkeuring moet worden voorgelegd aan het Britse parlement, alvorens dit ten uitvoer kan worden gebracht en waarmee een uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie tot stand kan worden gebracht.

    Deze uitspraak kan een zekere vertraging in de hand werken ten opzichte van het schema dat de Britse premier Theresa May voor ogen heeft staan en waarin maart als moment staat vermeld waarop de regering de bepalingen van Artikel 50 wil uitvoeren. Het Britse pond verloor vandaag 0,4 procent.

    Vanmiddag komen in de Verenigde Staten de voorlopige inkoopmanagersindex van de Amerikaanse industrie over januari en de bestaande woningverkopen over december naar buiten.

    Alcoa en Texas Instruments publiceren dinsdag nabeurs de cijfers over het vierde kwartaal en heel 2016.

    Olie noteerde dinsdag inmiddels duidelijk hoger. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent hoger op 53,12 dollar, terwijl een maart-future Brent ook 0,7 procent won op 55,66 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0746. Dat was licht lager dan bij het begin van de handelsdag in Europa, toen het muntpaar nog op 1,0751 bewoog, maar licht hoger dan bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag toen er een stand van 1,0743 op de borden stond.

    Bedrijfsnieuws

    Dupont schreef weer zwarte cijfers over het vierde kwartaal en oversteeg de eigen verwachting. Het aandeel Dupont noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,4 procent lager op 72,53 dollar.

    Johnson & Johnson zag de nettoresultaten en de omzet in het vierde kwartaal stijgen. Het aandeel zakte 1,2 procent naar 112,50 dollar. Het verlies is inmiddels wat teruggelopen.

    Verizon heeft over het vierde kwartaal een lagere nettowinst behaald op een gedaalde omzet. Verizon zakte 2,8 procent 50,92 dollar.

    Kimberley-Clark heeft de nettowinst in het vierde kwartaal flink zien oplopen. Het aandeel noteerde dinsdag voorbeurs 0,9 procent hoger op 118,00 dollar.

    Lockheed Martin heeft in het vierde kwartaal en in heel 2016 op jaarbasis een hogere winst op een gestegen omzet gerealiseerd en verwacht deze ontwikkeling in het lopende boekjaar voort te zetten. Het aandeel noteerde een verlies van 3,1 procent op 249,50 dollar.

    3M zag de omzet vrijwel vlak uitkomen, maar boekte wel duidelijk meer winst. De koers van het aandeel zakt voorbeurs 0,9 procent naar 177,00 dollar.

    Alibaba overtrof met de omzet en winst over het vierde kwartaal de verwachtingen in de markt en noteerde 3,7 procent hoger op 102,10 dollar.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 2.265,20 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 19.799,85 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vrijwel onveranderd op 5.552,94 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 24 januari 2017 14:57
    DuPont zet kwartaalverlies om in winst

    Concern verwacht fusie met Dow Chemical in eerste helft van dit jaar af te ronden.

    (ABM FN-Dow Jones) DuPont heeft in het vierde kwartaal van 2016 de resultaten op jaarbasis sterk zien verbeteren en weer winst geboekt, en het concern verwacht de fusie met Dow Chemical in de eerste helft van 2017 af te ronden. Dit meldde het Amerikaanse chemieconcern dinsdag voorbeurs.

    In het afgelopen kwartaal daalde de omzet met 2 procent naar 5,21 miljard dollar, vooral als gevolg van lagere volumes en een negatievere productmix. Ondanks de lagere omzet wist DuPont weer een nettowinst te boeken van 265 miljoen dollar, tegen een verlies van 253 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2015.

    De aangepaste winst per aandeel bedroeg 0,30 dollar, tegen een min van 0,29 dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

    Jaarcijfers

    Over het hele jaar daalde de omzet van 25,13 miljard naar 24,59 miljard dollar en steeg de nettowinst van 1,95 miljard naar 2,51 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel groeide met 36 procent naar 2,85 dollar.

    Volgens bestuursvoorzitter Ed Breen had DuPont in 2016 "de verwachtingen voor winst, kostenbesparingen, groei van operationele marge en verbetering van vrije kasstroom overtroffen".

    Outlook

    DuPont verwacht in het lopende eerste kwartaal een 18 procent lager resultaat dan een jaar geleden vanwege fusiekosten. De voorgenomen fusie met Dow Chemical zal naar verwachting in de eerste jaarhelft worden afgerond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 24 januari 2017 15:10
    Lockheed profiteert van hogere verkoop JSF

    Gepubliceerd op 24 jan 2017 om 14:41 | Views: 104

    BETHESDA (AFN) - Het Amerikaanse Lockheed Martin heeft in 2016 een hogere winst en omzet in de boeken gezet, mede geholpen door een gestegen verkoop van de straaljager F-35, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF). Dat maakte 's werelds grootste defensieconcern dinsdag bekend.

    De omzet steeg naar 47,2 miljard dollar, van 40,5 miljard dollar in 2015. De nettowinst bedroeg 5,3 miljard dollar, tegen 3,6 miljard dollar een jaar eerder. Lockheed verhoogde de productie van de F-35 en leverde meer toestellen aan afnemers.

    Lockheed kreeg kritiek van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump over de hoge kosten van de F-35. Het bedrijf heeft daarop toegezegd de productiekosten van het gevechtsvliegtuig te zullen verlagen.
  17. forum rang 10 voda 24 januari 2017 16:07
    Amerikaanse industrie groeit harder - Markit

    Inkoopmanagersindex in januari op 55,1.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie is in januari harder gestegen. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex steeg van 54,3 in december naar 55,1 in januari. Dit markeert het hoogste niveau sinds maart 2015.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 24 januari 2017 16:07
    Bestaande woningverkopen Amerika gedaald

    Verkopen in december 2,8 procent lager op maandbasis.

    (ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in december gedaald. Dit maakte The National Association of Realtors dinsdag bekend.

    De verkoop van bestaande woningen liep ten opzichte van november met 2,8 procent terug tot een geannualiseerd aantal van 5,49 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op een aantal van 5,51 miljoen stuks.

    Gemiddeld werd in december voor een woning in Amerika 232.200 dollar betaald, een stijging van 4,0 procent op jaarbasis. De huizenprijzen stijgen inmiddels 58 maanden op rij.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 24 januari 2017 21:23
    Trump maakt werk van omstreden pijpleidingen

    Gepubliceerd op 24 jan 2017 om 19:17 | Views: 1.155

    WASHINGTON (AFN) - De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag maatregelen genomen om de aanleg van twee grote, omstreden oliepijpleidingen te versnellen. Daarmee stelt hij de belangen van de Amerikaanse olie-industrie duidelijk boven de zorgen over het milieu, zoals hij in zijn verkiezingscampagne al had beloofd.

    Trump blaast met zijn dinsdag uitgevaardigde decreten het door zijn voorganger Barack Obama geschrapte Keystone XL-project nieuw leven in. Bovendien wil hij het stilgelegde Dakota Access-project laten hervatten. In zijn verkiezingscampagne zei hij al dat onder zijn leiding weer werk zou worden gemaakt van die projecten.

    Obama haalde in 2015 een streep door Keystone, de bijna 1900 kilometer lange leiding die ruwe olie uit de teerzandvelden van Canada zou moeten vervoeren naar raffinaderijen in het zuiden van de VS. Milieugroeperingen protesteerden al jaren tegen het plan en Obama besloot uiteindelijk dat het megaproject niet in het belang van de VS was.

    Sioux

    Dakota Access is naast algemene milieuzorgen, bijvoorbeeld over mogelijke vervuiling door lekkages, omstreden omdat de pijpleiding door een reservaat van de Sioux indianen loopt.

    Het lot van de projecten werd door Trump wel verbonden aan heronderhandelingen over de voorwaarden ervan. Zo wil hij een ,,betere deal'' sluiten met TransCanada, de eigenaar van Keystone XL. Daarbij wil de president onder meer dat het staal voor de leidingen in de VS wordt gefabriceerd. ,,Als we deze leidingen in de VS gaan aanleggen, dan moeten ze worden gemaakt in de VS'', stelde hij.
  20. forum rang 10 voda 25 januari 2017 13:56
    Wall Street richting hogere opening

    Dow zet opmars naar 20.000 punten voort.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag op een hogere opening voor Wall Street. Aan het begin van de middag stonden de futures op de S&P 500 0,3 procent in het groen, net als die op de Dow Jones index. De futures op techbeurs Nasdaq noteerden 0,4 procent hoger.

    "De futures duiden erop dat de Dow Jones index vandaag voort gaat bouwen op de winst van gisteren en hoewel we nog wel een aantal punten verwijderd zijn van de 20.000 punten, is er niet veel meer voor nodig om die psychologische grens te slechten", volgens vermogensbeheerder Remo Fritschi van ADS Securities.

    "Het Amerikaanse kwartaalcijferseizoen blijkt vooralsnog redelijk positief en dit leidt tot nieuw optimisme op Wall Street", stelde de marktvorser in een voorbeschouwing op de handelsdag.

    Op macro-economisch vlak is de agenda woensdag mager gevuld en zal het wekelijkse olievoorradenrapport van de Energy Information Administration vermoedelijk de meeste aandacht trekken.

    Voorafgaand aan die publicatie werd olie goedkoper. De maart-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,0 procent naar 52,65 dollar en de maart-future op een vat Brent werd eveneens 1,0 procent goedkoper op 54,87 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,0752. Woensdagochtend verhandelde het muntpaar op 1,0733, wat nagenoeg gelijk was aan de wisselkoers van het muntpaar bij het slot van Wall Street op dinsdagavond.

    Bedrijfsnieuws

    Alcoa dook in het vierde kwartaal in de rode cijfers, onder meer vanwege de kosten die gemaakt werden door het herschikken van een aantal activiteiten. In de laatste drie maanden van 2016 werd een verlies gemaakt van 125 miljoen dollar, tegenover een verlies van 10 miljoen dollar in het kwartaal ervoor. De omzet steeg wel, van 2,3 miljard dollar in het derde kwartaal naar 2,5 miljard dollar in het vierde kwartaal en dit was licht boven de marktverwachting. Voor 2017 voorziet Alcoa een redelijke balans op de bauxiet- en aluminiummarkten en een stijging van de mondiale vraag naar aluminium van 4 procent ten opzichte van 2016. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs ruim 4 procent hoger.

    Texas Instruments behaalde in het vierde kwartaal een hogere winst en omzet, met name dankzij een sterkere vraag binnen de automotive markt. De omzet steeg van 3,2 miljard naar 3,4 miljard dollar, een stijging van 7 procent op jaarbasis en onder de streep restte een nettowinst van circa 1 miljard dollar, tegenover 836 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2015. Voor het huidige kwartaal gaat de chipfabrikant uit van een omzet in een bandbreedte van 3,17 miljard tot 3,43 miljard dollar en een winst per aandeel van tussen de 0,78 en 0,88 dollar. In deze verwachting zit een belastingvoordeel van 0,04 dollar verwerkt, aldus het concern. In de handel voorbeurs in Amerika steeg het aandeel 0,7 procent.

    Ook woensdag volgen een reeks aan kwartaalcijfers. Onder meer Abbott Laboratories, Boeing en United Technologies publiceren vanmiddag resultaten.

    Na het slot van Wall Street vanavond komen Qualcomm, AT&T en eBay nog met cijfers. Volgens vermogensbeheerder Fritschi zullen met name AT&T en eBay op aandacht van de markt kunnen rekenen, "maar het is onwaarschijnlijk dat eventuele tegenvallende resultaten de rally zullen verstoren", aldus de marktvorser.

    Apple kan woensdag mogelijk ook op aandacht van beleggers rekenen vanwege de berichten dat de techreus dichtbij een akkoord is om in India een fabriek te openen. Hiermee zou het concern uit Cupertino toegang krijgen tot een markt die spoedig de op één na grootste smartphonemarkt ter wereld zal worden, volgens analisten. Het aandeel Apple steeg vanmiddag voorbeurs 0,3 procent.

    Slotstanden

    Dinsdag zetten de S&P 500 en de Nasdaq nieuwe records neer. Bij de slotbel in New York noteerde de S&P 500 index 0,7 procent hoger op 2.280,07 punten en won de Nasdaq 0,9 procent op 5.600,96 punten. Dit waren in beide gevallen nieuwe records. De Dow Jones index steeg 0,6 procent naar 19.912,71 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
25.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 430 431 432 433 434 ... 1261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.091
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.163
AMG 965 125.588
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.479
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht