Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,986
  • Verschill

    +0,180 +4,73%
  • Volume

    1.515.663 Gem. (3M) 1,4M
  • Bied

    3,850  
  • Laat

    3,990  
+ Toevoegen aan watchlist

BAM februari 2017

2.159 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 108 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 manuss 8 februari 2017 19:29
    quote:

    Winstbejag schreef op 8 februari 2017 19:11:

    Ik bezit aandelen BAM.
    Verder distantieer ik mij geheel van dit forum draadje.

    Geeft niet gelukkig kan men wel inhoudelijk praten op de draadjes van mijn andere fondsen.

    So longggggggggggggg.............

    Jammer! Laat je toch niet wegjagen door ruzie-zoekende idioten!
  2. [verwijderd] 8 februari 2017 19:46
    Zou mooi zijn als we morgen een bevestiging krijgen van die 1 miljard opdracht
    Alleen al door die opdracht moet de forecast 2017 er stralend uitzien
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 8 februari 2017 21:38

    8 februari 2017 - BAM Infra bv
    Renovatie tunneltechnische installaties formeel van start

    (Nieuwsbericht N.V. Westerscheldetunnel:) Borssele, 7 februari 2017 - Met 800 ballonnen is vanmiddag het bouwbord met de aankondiging van de renovatie van de tunneltechnische installaties van de Westerscheldetunnel onthuld door Harald Schoenmakers, algemeen directeur van de N.V. Westerscheldetunnel, en Jan Willemsen, voorzitter van de Raad van Bestuur van onderhoudsaannemer Westerscheldetunnel Maintenance.

    Dit is het officiële startsein voor het project dat gericht is op het vervangen van de elektronica in de inmiddels veertien jaar oude Westerscheldetunnel. Denk daarbij aan de stilstandsdetectie, de verkeerssignalering en communicatiesystemen, als video-, omroep- en noodtelefooninstallaties. Ook alle besturingscomputers, netwerken, glasvezelverbindingen en bedieningssystemen worden vernieuwd. De renovatie duurt tot en met juni 2018.

    Uitgangspunt van de renovatie is dat de revisiewerkzaamheden worden uitgevoerd met zo min mogelijk overlast voor de klant. De Westerscheldetunnel is immers een belangrijke verbinding voor de regio, waardoor een afsluiting voor langere tijd geen optie is. De werkzaamheden worden daarom gefaseerd uitgevoerd. De meeste nieuwe systemen worden parallel aan de bestaande systemen opgebouwd. Dit vergt inzicht en vernuft van de betrokken partijen. Deze werkwijze maakt het ook mogelijk dat de kritische systemen van de tunnel al getest zijn zonder dat de tunnel zelf is omgebouwd.

    De ombouw in de tunnelbuizen vindt in de nachtelijke uren plaats en zoveel mogelijk binnen de regulier geplande maandelijkse onderhoudsnachten. Eind 2017 zijn er naast de reguliere onderhoudsnachten ook een aantal extra nachten waarin één tunnelbuis is afgesloten. Het verkeer kan dan in beide richtingen van de andere tunnelbuis gebruik maken.

    De renovatie maakt onderdeel uit van het onderhoudscontract met onderhoudsaannemer Westerscheldetunnel Maintenance. Een combinatie van Croonwolter&dros, Mobilis en BAM, die verantwoordelijk is voor het onderhoud aan de Westerscheldetunnel. Na de renovatie kan de apparatuur weer vele jaren mee. Zo blijft een veilige en vlotte passage ook in de toekomst gewaarborgd.
  4. bambricks 8 februari 2017 23:04
    quote:

    Wilbar schreef op 8 februari 2017 20:19:

    Die bevestiging komt op zijn vroegst op vrijdag 17-02 of zaterdag 18-02.
    dan kan die mee in de nog uitvoeren projecten portefeuille die gepresenteerd word met de jaarcijfers.
  5. [NL]HardcoreHolland 9 februari 2017 01:35
    quote:

    HenkdeV schreef op 8 februari 2017 18:21:

    [...]

    Laat ik nu altijd gehoord (ik zeg niet gedacht) hebben dat de oerknal al miljarden jaren geleden geweest is. Hoor ik nu dat hij/zij nog moet komen. Het is een wondere wereld waar wij in leven.
    Zo Henk, je gaat van bijbel spreuken corrigeren naar een oerknal corrigeren (ik lees idd gedacht want dat knaletje is nooit geweest, althans niet zoals de ongelovige wetenschap beschrijft) ... het is idd een bijzondere wereld waarin we leven!
  6. [verwijderd] 9 februari 2017 07:19
    Nieuw hoofdkantoor

    De NAVO-top kan niet aansprakelijk worden gesteld als zodanig in het nieuwe hoofdkantoor van de Alliantie voor de vertragingen in het werk en veiligheid infrastructuur, volgens geallieerde bronnen hebben verteld Europa Press dat zelfs geschud huur een conferentiecentrum " in het midden "van de hoofdstad. Dit kan uiteindelijk ook te vergemakkelijken "een gezamenlijk diner" met de Europese Unie.

    "Het plan is om de top in het nieuwe hoofdkantoor hebben," hield ze geallieerde bronnen. Het nieuwe hoofdkantoor, met een totaalbedrag van 1.100 miljoen euro, die in 1999 werd overeengekomen, was oorspronkelijk gepland om te concluderen in 2015.

    De BAM-consortium won het contract voor de bouw van 458 miljoen, 210 miljoen minder dan oorspronkelijk geraamd door de NAVO, al in 2014 beweerde een meerprijs van 245 miljoen te voltooien.
  7. [verwijderd] 9 februari 2017 07:26
    Uit DFT:

    Huisbanken ING en Rabo stuurden op verkoop tafelzilver

    Heijmans in afbouw

    2 uur geleden Yteke de Jong en Edwin van der Schoot

    AMSTERDAM - ING en Rabobank zijn erin geslaagd hun blootstelling aan Heijmans verder af te bouwen. De geplaagde bouwer zelf heeft vooral tijd gewonnen met een miljoenenopbrengst van de verkoop van Belgische dochterbedrijven.

    ING en Rabobank zijn de huisbanken van Heijmans en zijn al jaren bezorgd over de financiële positie van bouwbedrijven in het algemeen en Heijmans in het bijzonder. Contractvormen waarbij bouwers een groot deel van het executierisico op hun balans krijgen zijn in Nederland in zwang geraakt (Design Build Finance Maintain-contracten), wat tot problemen leidt bij het niet halen van mijlpalen binnen de afgesproken tijd. Ook lijkt de sector sinds het uitkomen van de bouwfraude te kampen met overcapaciteit.

    Met aandelenemissies in 2009 en 2013 werden eerder al gaten in de balans van Heijmans gedicht. Bij die laatste ronde met de pet werd echter door gebrek aan animo bij beleggers amper €13,5 miljoen opgehaald, waardoor men intern bij ING en Rabobank een nieuwe (claim)emissie wil vermijden. Daarom sturen de banken al langer op verkoop van tafelzilver.

    De verkoop van de Belgische dochters (Heijmans Bouw, Heijmans Infra en Van den Berg, samen goed voor €250 miljoen jaaromzet) aan de Belgische bouwer Besix, levert nu €40 miljoen op, een boekwinst van ruim €15 miljoen. Dat bedrag wordt gebruikt om schulden af te betalen.

    Met de deal levert Heijmans echter ook verdiencapaciteit in. Zoals analist Luuk van Beek (De Groof Petercam) schrijft: „Heijmans is nu nog afhankelijker van de Nederlandse markt.” En laat dat nu net die markt zijn met probleemprojecten. Zo is de aanleg van de 42 kilometer lange N32 (De Westfrisiaweg van Heerhugowaard naar Enkhuizen) een molensteen om de nek geworden. De verliezen zouden volgens bronnen rond het bedrijf tegen de €75 miljoen aan zitten, en nog altijd oplopen.

    Heijmans heeft nu in totaal voor €55 miljoen aan tafelzilver verkocht. Eerder gingen activiteiten in Duitsland de deur uit. Daarmee werd €15 miljoen verdiend. Het levert extra tijd op, waarin Heijmans kan meeprofiteren van een mogelijk herstel van de woningbouw in ons land.

    Hoewel binnen de banken wordt gehoopt dat dit een definitieve oplossing is voor Heijmans, houden ING en Rabo Heijmans nog wel aan een kort lijntje. „Gesprekken met de banken lopen nog steeds. De verkoop is een belangrijke stap in deze gesprekken”, zegt een woordvoerder van Heijmans in een toelichting over de relatie van Heijmans met haar twee huisbanken. In 2016 schond Heijmans de convenanten met de banken, de nettoschuld liep hoger op dan afgesproken (maximaal 2,5 maal het bedrijfsresultaat). Omdat de Belgische activiteiten positief bijdroegen aan het resultaat waarop de bankafspraken zijn gebaseerd, lijkt de verkoop een oplossing voor de korte termijn. Het bedrijfsresultaat moet immers juist omhoog, in plaats van omlaag.

    In oktober meldde deze krant dat de huisbanken al geprobeerd hadden een koper voor het gehele bouwconcern uit Rosmalen te vinden. Maar dat is niet gelukt. Daarom is een scenario van schulden omzetten in aandelen, al dan niet in combinatie met een door de banken onderschreven claimemissie, nog altijd niet uitgesloten.

    De problemen bij Heijmans hebben voor een leegloop in de top gezorgd. Bestuurslid Ton Hillen moest kort geleden ceo Bert van der Els opvolgen. Daarna kondigde financieel bestuurder Mark van den Biggelaar zijn vertrek aan. Van beide was de relatie met de huisbanken na talloze moeilijke gesprekken ’stroef’ geworden, heet het.

    Opvallend aan de deal is dat Rik Vandenberghe begin deze maand zijn vertrek als topman van ING België aankondigde. Hij werkte er sinds 1984 en liet weten over te stappen naar Besix, het grootste bouwbedrijf van België, dat nu Heijmansonderdelen koopt. Toen zag niemand daarin een connectie met Heijmans. Nu is de timing wel erg toevallig, erkent een betrokkene. Vandenberghe en ING zijn al jaren een vertrouwd gezicht bij Besix. ING ontkent dat Vandenberghe een actieve rol heeft gespeeld.

    Over het eerste halfjaar van 2016 boekte Heijmans €12 miljoen verlies. Over twee weken presenteert de bouwer jaarcijfers en een update over de dialoog met zijn banken.
  8. [verwijderd] 9 februari 2017 08:28
    quote:

    [NL schreef:

    HardcoreHolland id=9871816 date=201702090135]
    [...]

    Zo Henk, je gaat van bijbel spreuken corrigeren naar een oerknal corrigeren (ik lees idd gedacht want dat knaletje is nooit geweest, althans niet zoals de ongelovige wetenschap beschrijft) ... het is idd een bijzondere wereld waarin we leven!
    Het mooie in dit land is: ieder mag zijn mening hebben. Dat geldt voor jou en mij. Gelukkig maar, het kan ook heel anders. Nu maar hopen dat we allebei graag willen dar BAM omhoog gaat.
  9. Jan Willem 9 februari 2017 09:02
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 8 februari 2017 19:46:

    Zou mooi zijn als we morgen een bevestiging krijgen van die 1 miljard opdracht
    Alleen al door die opdracht moet de forecast 2017 er stralend uitzien
    Maar wie zegt er dat beleggers dit als positief zullen gaan zien, tenslotte is het een wel erg grote opdracht en kan ik me indenken dat er mensen zijn die risico's verwachten . Voor mij is het reden geweest om even wat vergelijkingen te maken met de totale omzet van BAM 2015 7.423 miljard en de orderportefeuille van meer dan 11 miljard, en dan zie ik wel in dat dit gespreid over meerdere jaren een goede opdracht zal zijn . Gelukkig is Ierland een euro land hetgeen de risico's sterk beperkt .
  10. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 9 februari 2017 09:07
    Er zijn ALTIJD risico's bij contracten, groot of klein. Er worden alleen nog opdrachten gedaan waarop voldoende te verdienen valt. Dat is het nieuwe beleid bij BAM. Nuttall heeft zeer ruime ervaring in het bouwen van hospitalen.
  11. [verwijderd] 9 februari 2017 09:08
    quote:

    Jan Willem schreef op 9 februari 2017 09:02:

    [...]

    Maar wie zegt er dat beleggers dit als positief zullen gaan zien, tenslotte is het een wel erg grote opdracht en kan ik me indenken dat er mensen zijn die risico's verwachten . Voor mij is het reden geweest om even wat vergelijkingen te maken met de totale omzet van BAM 2015 7.423 miljard en de orderportefeuille van meer dan 11 miljard, en dan zie ik wel in dat dit gespreid over meerdere jaren een goede opdracht zal zijn . Gelukkig is Ierland een euro land hetgeen de risico's sterk beperkt .
    Ik denk dat geen orders in ieder geval slecht is voor BAM. Je mag er toch vanuit gaan dat ze hun huiswerk goed gedaan hebben. Ze hebben beloofd dat ze beter op de winstgevendheid van hun opdrachten gingen letten. Risico's horen bij het "bouwvak". Tegen de tijd dat deze opdracht is uitgevoerd hoop ik er toch wel "uit te zijn".
  12. forum rang 4 Marinus-86 9 februari 2017 09:47
    quote:

    analyse_A3CD schreef op 9 februari 2017 09:44:

    Och ja je bent belegger of je bent het niet!?
    Al een jaar of 40 beleg ik, dus kom maar met je verhaaltjes.
2.159 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 108 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in