Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,700
  • Verschill

    -0,280 -4,68%
  • Volume

    569.243 Gem. (3M) 307,3K
  • Bied

    5,600  
  • Laat

    5,930  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom Beleggersdag 10 februari

189 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dickit o 11 februari 2017 15:06
    quote:

    Turquoisine schreef op 10 februari 2017 18:23:

    Taco vertelde in zijn inleiding:
    - We (TomTom) lezen mee op het forum
    - TomTom leent de aandelen niet uit, nu niet en in het verleden niet
    - TomTom wordt niet van de beurs gehaald.
    Volgens mij worden ''onze'' aandelen WEL uitgeleend!
    De banken hebben die mogelijkheid en het recht, is toch van de gekke dat dit kan zonder dat er toestemming voor is gegeven.

    Of heb ik de klok horen luiden en ben nog op zoek naar de klepel?
  2. Koos99 11 februari 2017 15:21
    quote:

    Dickit o schreef op 11 februari 2017 15:06:

    [...]

    Volgens mij worden ''onze'' aandelen WEL uitgeleend!
    De banken hebben die mogelijkheid en het recht, is toch van de gekke dat dit kan zonder dat er toestemming voor is gegeven.

    Of heb ik de klok horen luiden en ben nog op zoek naar de klepel?

    Dickit, het is mijn beroep. Geloof me, zonder toestemming kunnen de aandelen niet uitgeleend worden.
  3. [verwijderd] 11 februari 2017 15:28

    @ Vici, "full of shit" is een wat populaire uitdrukking voor "veel woorden, weinig daden" , het refereert niet aan een stront-bedrijf
    Justin die in Engeland heeft gewoond en gewerkt zal dit heus wel begrijpen.

    als ik schrijf "laat het geld dan maar zien " schrijf ik dit juist vanwege de erger tussen wat er aan potentie inzit en tussen wat ze laten zien en of dit nu relateert aan upfront kosten of aan kosten die je over de looptijd van een investering neemt zal zeker wel met boekhoudkundige regels te maken hebben, maar ook best wel hoe je met cijfers wenst om te gaan.

    het is geen kwestie van als je het niet ziet zitten, verkoop dan maar je aandelen er is ook nog zoiets en dan refereer ik even aan een artikel op IEX

    investeerders in TT zijn allemaal verliefd op het aandeel, je kunt ook jezelf afvragen
    verliefd of gevangen ?
    zie juist enorm veel waarde in TT, maar weet dat men het wel een keer moet laten zien, je kan niet alsmaar een wissel nemen op volgende keer beter.

    hoelang sinds de transitie zitten aandeelhouders nu al te wachten op een return
    ooit zei HG, zodra de cash positie het toelaat is dividend een overweging, dacht dat die grens lag aan 100mio

    weet je wat het zou betekenen als volgende week TT eens voor 50 mio eigen aandelen inkocht ? weet je wat voor ondersteuning dat zou geven op de stock ?

    Neen, ze doen zelfs indirect het tegenover gestelde om soms aandelen uit te schrijven voor bonus doeleinden ?
    dat is verwateren, ook van jouw en mijn belang en het is ze van harte gegund, als je koersmatig dan ook presteert voor de aandeelhouder die er met zijn eigen centen in zit.

    er zijn ook best nog wel investeerders die in HG zijn verhaal zijn meegegaan voor beter en minder over de jaren heen, nooit 1x heeft TT in haar bestaan aan de beurs iets uitgekeerd naar de aandeelhouder toe

  4. [verwijderd] 11 februari 2017 15:36
    @W

    Soms kom je echt over als een asociale investment banker, die wil opsplitsen omdat het op de korte termijn meer rendement geeft. Ik ben het natuurlijk direct met je eens dat het aandeel sinds de beursgang het niet bijzonder goed heeft gedaan, zeg maar slecht. Een charismatische CEO had de beurskoers ongetwijfeld hoger gezet, maar TomTom heeft mijns inziens verdienstelijk teruggevochten nadat bekend werd dat ze volledig mis zaten met de inschatting wat betreft de smartphone.

    De smartphone had er net zo goed voor kunnen zorgen dat er nu niet meer een beurskoers was en dat een Nvidia, een Apple, een Uber en een Volvo helemaal geen benul meer hadden bij de naam TomTom. Eigenlijk ook een soort van aandeelhouderswaarde. Want zeg nou zelf, de aandeelhouder heeft toch ook een inschattingsfout gemaakt door te blijven zitten in een fonds dat achterhaalde producten(lees: PND's) maakte? Wie is daar verantwoordelijk voor?

    Wij praten op dit forum alsof HD-maps en RoadDNA al aanwezig zijn in elke denkbare auto op het wegennet. Iedereen die in 2015 dacht dat de hele route voor TomTom al mooi geplaveid was en dat het vanaf dat moment alleen maar nog in 1 rechte lijn omhoog zal gaan, moet realistisch zijn en concluderen dat ze een inschattingsfout hebben gemaakt. Het is mijns inziens te gemakkelijk om de schuld volledig bij Goddijn en zijn communicatie te leggen. Het is mij gisteren extra duidelijk geworden dat de weg naar wereldheerschappij lastig en onzeker is, maar niet onmogelijk. Deze eigenschappen passen perfect bij een volatiel aandeel.

  5. VanillaSky 11 februari 2017 16:02
    quote:

    W schreef op 11 februari 2017 13:57:

    [...]

    ja full of shit

    het bekende
    " not for this year, but next year will be better "

    waar is die 1 euro wpa die ook jij voorzag een paar jaar geleden ?
    waar is die 20 euro waardebepaling die jij 2 jaar geleden op de achterkant van een sigarendoosje kon uitrekenen ?

    als ik het goed begrijp heeft Taco de waarde van TT's Maps ten opzichte van Here zowat gehalveerd in één zin ?

    je hoeft mij niet te vertellen wat er in def revenue zit pré-kosten, ik lees het in elk rapport.

    maar dat is nog wat anders dan show me the money, waar we al tijden op zitten te wachten

    je doet er goed aan eens af en toe op het scherm te kijken, waar sectorgenoten aan handelen en waar de beurzen aan noteren

    TT staat niet aan 15 , ze staan aan 7,75 spijtig genoeg en het is echt te hopen dat er geen wereldwijde correctie van de beurzen komt want dan bestaat de kans dat Barclays wederom gelijk gaat krijgen en dat doet in ieder geval bij mij goed zeer.

    voor mij gaat de vlag niet meer uit op beloftes, ik wil het zien aan de koers en dat TT veel krediet krijgt is omdat de analisten geloven in het verhaal, maar je moet het wel een keer bewijzen.

    en verder even goed onthouden, ik zie de rapporten en de adviezen van de Investment Banken waar de analisten toebehoren

    en ik zal het effe voor je quoten

    " The House ( Bank) does and seeks to do business with companies covered in our Research.
    as a result, investors should be aware that the firm may have a conflict of interest that could affect the objectivity of research, investors should consider research as only a single factor in making their investment decision "

    wanneer analisten bij CC soms niet erg beefy overkomen is het omdat ze behalve als analist ook met een bankiers achterban zitten, het is meestal allemaal erg diplomatiek en correct, wat ook hoort, maar zelden beefy.

    daarom is het ook zo moeilijk om een activistische speler te vinden, je moet echt al iemand vinden die niet met 2 petten in de biz staan, een JdM of een Icahn, of een Einhorn of een Soros die kunnen dat , bij een Bank / Broker ligt dan héél gevoelig en begrijpelijk.

    allemaal biz.

    "

    Ach volgens velen hier hadden we al lang een wpa van boven de 1 euro behaald in 2017. Ik ben al jaren een stuk voorzichtiger in mijn prognoses maar dan word je hier altijd als basher uitgemaakt. Het zegt genoeg dat mijn prognoses al een jaar of 5 neerwaarts bij worden gesteld. Het gaat echt wel beteren maar lang niet in die mate die men hier maar blijft volhouden, dit jaar is weer een mooi voorbeeld. Heb voor de gein een aantal maanden geleden aan o.a. martinmartin/justin aangegeven dat wanneer de outlook boven de 35 centen adjusted wpa zou komen ik mijn schoen zou opeten, er werden al grapjes over gemaakt. Mijn prognose was 25-30 centen, en zie hier, onderkant van mijn range is de werkelijkheid.
    En het spel begint weer van voren af aan, HG doet een zeer conservatieve outlook en het gaat toch echt een stuk hoger worden dan de outlook.
    Ik daag de mensen die dit jaar op jaar zeggen eens uit, pak de outlook van de afgelopen 5 jaar erbij en zet daar de behaalde resultaten achter, was HG altijd te conservatief?
    De waarheid is natuurlijk NEE, hij is meestal spot on. Tuurlijk heeft ook hij geen glazen bol en kan het wel eens mee of tegenvallen zoals afgelopen jaar.

    Heb mijn prognoses wederom bijgesteld t/m 2020 ivm de uitspraken van 15% groei op de 3 BUs. Dan kom ik op 30, 35 en 50 centen adjusted WPA voor 2018,2019 en 2020. Maargoed ik zal wel weer een basher zijn :) want zie net al weer posts voorbij komen dat de WPA toch makkelijk eerst naar 3 euro WPA en daarna zelfs naar 15 euro WPA gaat. Ik ben al lang blij als ik niet wederom te positief ben en zou tekenen voor dit resultaat.

    Maargoed laten we maar lekker verder dromen.

  6. [verwijderd] 11 februari 2017 16:11
    @vanilla. Ik heb een tijdje niet gepost maar mijn verwachting was een eps van 30-35 ct voor dit jaar. (zeker niet 1,00 euro) Na de acquisitie van Autonomos heb ik dat voor mezelf verlaagd met 5-10 cent uitgaande van feit dat zo'n research bedrijf vast iets van 10-20 mln kosten met zich meebrengt. Verder vind ik die eenzijdige focus op WPA ronduit kortzichtig, er is veel meer dan dat. Dat de automotive divisie minus Consumer 35 miljoen hoge marge omzet deferren is daar slechts 1 voorbeeld van. De resultaten beteren dus wel degelijk. De brutomarge gaat jaar op jaar stijgen. De outlook is inderdaad gewoon wat voorzichtig aan het begin van het jaar. Ook daar is weinig nieuws aan. Vorig jaar was een uitzondering op de regel, toen de outlook op omzetniveau wat te offensief was, niet op eps niveau.
  7. [verwijderd] 11 februari 2017 16:13

    ik zeg opsplitsen als je het niet kan laten zien in je cijfers
    ik zeg opsplitsen als je daardoor een andere weging krijgt , wat meer aandeelhouderswaarde geeft
    ik zeg niet dat ze moeten uitverkopen
    ik zeg wel als je met deze investeringen en deze assets het niet voor elkaar kan krijgen, dan moet je het een ander laten doen en daar zit wel een houdbaarheidsdatum op en niet van probeer het na deze 5 jaar nog maar eens 5 jaar

    realiseer je dat bijna de helft van de houders van de aandelen gewoon een incentive krijgt uit de toko

    maar goed, ik geef hier enkel mijn mening, net zoals anderen dat doen
    ik chargeer het wellicht wat, omdat ik echt hoop dat ze meelezen en dat niet iedereen zo super tevreden is.

    en weet dat er wat Nederlandse ondernemers overwogen uit de lijkkast bij Imtech enkele waardevolle onderdelen weg te halen ( daar waar de aandeelhouders compleet nat stonden) net voor of tijdens het klappen, als mijn informatie juist was, over gedrag gesproken. ( ik dacht dat de intentie was het op liquidatie condities te krijgen uit de boedel en niet als going concern uit te bieden, voor de zwaar bloedende schuldeisers / aandeelhouders, toch een verschil )

    als laatste vergeet niet dat enkele jaren geleden er een overweging is geweest om TT van de beurs te halen, was wel op hun donkerste moment, maar stel je eens voor op 17 euro naar de beurs brengen en het er op 4 of 5 vanaf halen, heeft niet veel gescheeld.

    kom bij mij niet over ethiek praten, ik beleg met mijn eigen geld, voor mijn eigen risico, ben verantwoordelijk voor mijn eigen winst en verlies en ben vrij mijn mening te ventileren, net zoals een ander.

  8. [verwijderd] 11 februari 2017 16:49
    Ik kom hier niet over ethiek praten, ik zeg dat je soms op mij zo overkomt. Mijn punt is dat TomTom van een sterfhuis is getransformeerd naar een bedrijf met gigantische potentie. Jij stelt dat ze te weinig met de potentie doen, ik vind dat het een moeilijke en lange weg is.

    Overigens is nog uit niets gebleken dat ze volledig achter het net vissen, dus een deelname in TomTom is (tot zover ik dat vanaf de zijlijn kan inschatten) nog niet cruciaal gebleken voor het veiligstellen van de toekomst. Maar goed, dat weet TomTom het beste.
  9. VanillaSky 11 februari 2017 17:03
    quote:

    *Justin* schreef op 11 februari 2017 16:11:

    @vanilla. Ik heb een tijdje niet gepost maar mijn verwachting was een eps van 30-35 ct voor dit jaar. (zeker niet 1,00 euro) Na de acquisitie van Autonomos heb ik dat voor mezelf verlaagd met 5-10 cent uitgaande van feit dat zo'n research bedrijf vast iets van 10-20 mln kosten met zich meebrengt. Verder vind ik die eenzijdige focus op WPA ronduit kortzichtig, er is veel meer dan dat. Dat de automotive divisie minus Consumer 35 miljoen hoge marge omzet deferren is daar slechts 1 voorbeeld van. De resultaten beteren dus wel degelijk. De brutomarge gaat jaar op jaar stijgen. De outlook is inderdaad gewoon wat voorzichtig aan het begin van het jaar. Ook daar is weinig nieuws aan. Vorig jaar was een uitzondering op de regel, toen de outlook op omzetniveau wat te offensief was, niet op eps niveau.
    Nee wellicht geen 1 euro, maar die 30-35 was eerst wel meer, ook bij jou, dat heb je zelf meerdere malen naar beneden bijgesteld. En begrijp niet waar het idee vandaan komt dat de outlook voorzichtig is, ik denk juist dat HG geleerd heeft van afgelopen jaar en daarom een range afgeeft, indien het normaal verloopt zal +- 925 de onderkant zijn en 950 de bovenkant. Misschien dat dat bijv. na Q2 950 dan wel 925 word als vast getal.

    En uiteraard gaat het niet alleen om de winst, maar feit is wel dat zolang er geen sprake is van overname/deelneming oid we toch aangewezen zijn op de resultaten. En het blijkt gewoon verschrikkelijk moeilijk voor TT om een goede boterham te verdienen. De omzetten die hier eerder voorspeld werden van >1.3-2 miljard - wat juist nodig is voor die operational leverage komt er gewoon de komende jaren ook nog maar amper. Denk dat we blij mogen zijn als er in 2020 1100mio omzet gedraaid word. Uiteraard zal dan het netto resultaat een stuk beter zijn als nu - tenminste indien marges in stand blijven en er inderdaad 750mio uit automotive/licensing/telematics komt, ook dat is geen zekerheid. Maar zelfs dan, is het bij lange na niet wat er hier af en toe geroepen word.

  10. forum rang 6 marique 11 februari 2017 17:10
    quote:

    W schreef op 11 februari 2017 16:13:

    ik zeg opsplitsen als je het niet kan laten zien in je cijfers
    ik zeg opsplitsen als je daardoor een andere weging krijgt , wat meer aandeelhouderswaarde geeft
    ik zeg niet dat ze moeten uitverkopen
    ik zeg wel als je met deze investeringen en deze assets het niet voor elkaar kan krijgen, dan moet je het een ander laten doen en daar zit wel een houdbaarheidsdatum op en niet van probeer het na deze 5 jaar nog maar eens 5 jaar
    (...)

    Ik zeg verkoop je aandelen als je het niet ziet zitten.
  11. [verwijderd] 11 februari 2017 17:13
    Dagje buiten geweest en lees een aantal mooie Posts
    Weinig onwaarheden; inhoudelijk en technisch op een zeer goede weg. Het management moet er wel meer uithalen voor de aandeelhouders. Daarvoor is 2-3 keer per jaar naar de koers kijken genoeg.
    Als de verbetering van de cash-positie gebruikt wordt voor een dividend 2016 is het al goed. Gelijk aangeven dat er 2017 zonodig wat meer lean en mean gewerkt gaat worden om ook over 2017 stukje dividend uit te kunnen keren en klaar is het.
    Pensioenfondsen stappen in, shorters eruit en we staan zo op een veel reëlere 12 euro.
    Beste management; wat is daarop tegen?
  12. [verwijderd] 11 februari 2017 17:16
    quote:

    marique schreef op 11 februari 2017 17:10:

    [...]
    Ik zeg verkoop je aandelen als je het niet ziet zitten.

    Ik zeg dat beslis ik toch 100% zelf
    Neem aan dat dit voor jou niet anders is
  13. forum rang 4 holenbeer 11 februari 2017 17:17
    quote:

    holenbeer schreef op 11 februari 2017 09:44:

    Neem bv de put december 2018 15. Die doet 7,50, dus als je die schrijft krijg je al de helft van de danmalige aanschaf kado.
    Dat geld kan je nu aan het werk zetten.

    De kans dat TT 2 jaar onder de 7,5 blijft lijkt me niet zo groot, dus op enig moment kan je die puts goedkoper terugkopen. En zo niet, dan heb je:
    - in december 2018 TT stukken voor 7,5
    - bijna 2 jaar rendement kunnen maken op de 7,5 euro premie

    Uiteraard kan in 2 jaar veel gebeuren, ook een crash of disruptie door anderen. Maar dat kan ook bij kopen van aandelen nu op 7,8.

    Je kan uiteraard van die 7,5 premie ook nu (bijna) een aandeel TT voor de echt lange termijn kopen. Voor als die put waardeloos afloopt. Dan heb je het aandeel voor 7,8 - 7,5 = 0,3.

    Als de put niet waardeloos afloopt heb je dan over bijna 2 jaar 2 aandelen voor 7,5 + 7,8 = 7,65 gemiddeld.

    Alles uiteraard x 100.

    Ik ga dit maar eens in gang zetten.

    Ik heb geen zin in statistiek, maar de uiteindelijke aanschaf ligt tussen 0,3 en 7,65. Zelfs bij een standaardnormale verdeling van de kans tussen die 2 uitersten is dat aantrekkelijker dan andere scenario's. Ik denk dat de kans groot is op een uitkomst dichter bij de 0,3, als TT over 2 jaar > 7,5 noteert.

    Uiteraard heb je wel wat vbr nodig.
    Kleine correctie op de op een na laatste zin:
    Als TT over 2 jaar > 15 noteert. Hopelijk heeft niemand vandaag op deze verschrijving puts verkocht :-)
  14. forum rang 4 Kuiken 11 februari 2017 18:00
    Justin : welkom terug. In de beperking toont zich de meester.
    W: blijf lekker tegengas geven, je doet dit vanuit financiële overwegingen, niks mis mee en het houdt de boel scherp. TT is BEURSgenoteerd, dan mag je er ook wel beurs-technisch naar kijken.
    Een forum is gebaat bij tegengestelde meningen, niet bij onderling gescheld of gesneer.
    Er is behoorlijk op inhoud gewikt en gewogen met elkaar, kom je hier langer dan kan je de bijdrages wel op hun eigen waarde schatten lijkt me.
  15. Dokus 11 februari 2017 18:39
    quote:

    Koos99 schreef op 11 februari 2017 15:21:

    [...]

    Dickit, het is mijn beroep. Geloof me, zonder toestemming kunnen de aandelen niet uitgeleend worden.
    Mag een binck mijn tt aandelen uitlenen? Of moeten ze daar ook toestemming voor hebben? Of staat dat al sneaky in de kleine letters bij het creeren van een account?
  16. [verwijderd] 11 februari 2017 19:16
    quote:

    Dokus_ schreef op 11 februari 2017 18:39:

    [...]

    Mag een binck mijn tt aandelen uitlenen? Of moeten ze daar ook toestemming voor hebben? Of staat dat al sneaky in de kleine letters bij het creeren van een account?
    Volgens mij is het zo dat de Giro uitleent, moet toch ergens wat verdient worden. Je tekent daar ook voor. Binck kan makkelijk rond komen van de transactiekosten, lenen niet uit
  17. RESEARCH 11 februari 2017 19:23
    Blijf het bijzonder vinden dat er maar een paar mensen waren uitgenodigd. Bijzonder Justin dat ook jij een uitnodiging had ontvangen en aanwezig was....
    Wie kan mij duidelijk maken waarom de aandeelhouders geen dividend of aandeleninkoop als "vergoeding" ontvangen en er intern wel incentives toegekend worden zonder enkele "specify targets beforehand"? Kom dan niet aan met behouden van talent want die kun je ook op een andere manier binden. Ik moet ook eerst presteren voordat ik een bonus ontvang, dat is toch niet meer dan normaal.
  18. [verwijderd] 11 februari 2017 21:03
    @ Justin
    Wat denk jij dat de koers de komende maanden gaat doen? Wat vind jij een ondergrens om te kopen? Denk jij dat er weer nieuwe kopers naar het aandeel komen ? Gaan er partijen afscheid nemen ? Zijn er bepaalde optiehandelaren die een range spelen ?
    Kortom koers- en handelstechnische mening ?
  19. forum rang 4 holenbeer 11 februari 2017 21:44
    quote:

    Sunshine Band schreef op 11 februari 2017 19:16:

    [...]
    Volgens mij is het zo dat de Giro uitleent, moet toch ergens wat verdient worden. Je tekent daar ook voor. Binck kan makkelijk rond komen van de transactiekosten, lenen niet uit
    En bij de Giro kan je tegenwoordig ook een account nemen waarmee je aandelen niet uitgeleend worden. Ietsje duurder, maar je faciliteert geen shorters.
  20. forum rang 4 holenbeer 11 februari 2017 21:47
    quote:

    RESEARCH schreef op 11 februari 2017 19:23:

    Blijf het bijzonder vinden dat er maar een paar mensen waren uitgenodigd. Bijzonder Justin dat ook jij een uitnodiging had ontvangen en aanwezig was....
    Wie kan mij duidelijk maken waarom de aandeelhouders geen dividend of aandeleninkoop als "vergoeding" ontvangen en er intern wel incentives toegekend worden zonder enkele "specify targets beforehand"? Kom dan niet aan met behouden van talent want die kun je ook op een andere manier binden. Ik moet ook eerst presteren voordat ik een bonus ontvang, dat is toch niet meer dan normaal.
    Volgens mij was niemand uitgenodigd, maar kon je je inschrijven. Wie het eerst kwam, het eerst maalde.
    En het lijkt me logisch dat er ook mensen van buiten IEX konden inschrijven, immers, niet elke TT-aandeelhouder zit hier. Dus dan is er weinig tijd en plek voor al die IEX-ers.
189 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht