Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

7,275
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    227.592 Gem. (3M) 272,7K
  • Bied

    7,100  
  • Laat

    7,300  
+ Toevoegen aan watchlist

TomTom Beleggersdag 10 februari

189 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Energy 13 februari 2017 19:27
    6 maart autosalon Genève.

    quote:

    Tom2HD schreef op 13 februari 2017 17:19:

    Naar aanleiding van alle nieuwe info hier (bedankt daarvoor!), verwacht ik het komende half jaar helemaal niets. Cijfers Q1 en Q2 gaan geen positieve verrassing opleveren vrees ik. Bij Q3, update van het orderboek en een vooruitblik naar 2018 is er weer ruimte voor koersstijging.

    Tussendoor hopen op een deal met Nissan of GM is leuk, maar lijkt meer op gokken dan op beleggen. Bovendien zijn het niet de individuele deals die het aandeel structureel hoger zetten.

    Ik heb 1/3 verkocht, 2/3 laat ik staan.
  2. apollo 13 februari 2017 20:46
    quote:

    Was here schreef op 13 februari 2017 19:27:

    6 maart autosalon Genève.

    [...]
    Ja je kunt alle autosalons wel aflopen, maar het enige wat je oploopt zijn blaren
    Dat zit en loopt niet fijn
  3. emilio!.! 13 februari 2017 21:01
    nog een event wat niet op de site staat in berlijn 6-7 maart
    autonomous-driving-berlin.com/en/spea...

    Reaching Level 3 – 5: Europe’s No. 1 event on vehicle automation
    The Automotive Tech.AD is the world’s leading knowledge exchange platform bringing together all stakeholders who play an active role in the vehicle automation scene. The event provides you with precise insights into new business prospects and technical strategies while offering you the chance to discuss specific roadmaps for vehicle automation. Discover the next era of mobility - now!
  4. forum rang 4 holenbeer 13 februari 2017 21:03
    quote:

    xynix schreef op 13 februari 2017 10:39:

    [...]
    En niemand heeft waarschijnlijk het lef gehad om vragen aan Taco te stellen over die toch tamelijk duidelijke voorkennis handel afgelopen maandag?! Of die wanvertoning rond Q3?

    Ik kon er i.v.m. privé plannen niet bij zijn. Anders was ik wel gegaan. Maar wel met stevige tegenzin, omdat dit soort dagen uiteindelijk niet gaan over de onderwerpen die ook aan de orde moeten kunnen worden gesteld. Kritische geluiden zijn niet gewenst. Terwijl daar toch alle aanleiding toe is.

    Maar naar ik begrijp dus ook geen vragen over de prominente aanwezigheid HERE op die Bosch Connected World Conference?! En de onzichtbaarheid van Bosch-partner TomTom, die toch een erg logische keynote speaker zou hebben moeten zijn?! Iedereen wil zichzelf kennelijk graag in slaap laten sussen? Terwijl de koers aangeeft dat je je terecht zorgen zou kunnen maken?!
    Klinkt als een functioneringsgesprek, mag hopen dat het niet zo bedoeld is?
  5. emilio!.! 13 februari 2017 21:05
    quote:

    emilio!.! schreef op 13 februari 2017 21:01:

    nog een event wat niet op de site staat in berlijn 6-7 maart
    autonomous-driving-berlin.com/en/spea...

    Reaching Level 3 – 5: Europe’s No. 1 event on vehicle automation
    The Automotive Tech.AD is the world’s leading knowledge exchange platform bringing together all stakeholders who play an active role in the vehicle automation scene. The event provides you with precise insights into new business prospects and technical strategies while offering you the chance to discuss specific roadmaps for vehicle automation. Discover the next era of mobility - now!
    7 mrt 8:00 TOMTOM

    Connected Maps and Services for ADAS and Autonomous Driving
    TomTom Automotive

    Frans de Rooij
    Director Product Management , TomTom Automotive

    Discuss the crucial role maps can play in providing a reference for localization, anticipating what’s up further ahead, and ensuring a comfortable ride
    Learn how TomTom’s map-making platform leverages input data from the global driver community, dedicated mapping vehicles and other sources to create an accurate representation of the road and the world around it
    Discover how GPS traces and sensor data are processed with deep neural networks that can recognize traffic signs and other road attributes to make detailed and up-to-date maps
    Consider how the resulting maps with lane information, lateral depth data, and live map layers can be used in ADAS and AD systems

  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 14 februari 2017 06:13
    quote:

    xynix schreef op 13 februari 2017 11:24:

    [...]
    Heb je de ontwikkeling van de ARPU gezien?
    (Q4) Monthly subscription ARPU (€) 14.5 15.8 –8%
    (Full year) Subscriber installed base (# in thousands) 696 605 15%

    Ik heb George de Boer ook enkele keren ontmoet. Bijzonder vriendelijke man. Enthousiast. Dat is allemaal leuk.

    Maar ik zou niet te zwaar tillen aan zijn voorspellend vermogen. Harde ambitieuze resultaatdoelstellingen zul je niet horen bij TTT. Die suggestie van verdubbeling is niet meer dan dat: een suggestie. Kijk, als ze nu voor 2017 >20% toename van de abonnementenbase zouden durven voorspellen, dan zou het tellen. Hebben we iets gehoord over de resultaten uit de PSA-deal qua extra omzet en/of abonnementen? Nee. En wel hierom: omdat het bitter tegenvalt! Anders was de ontwikkeling bij TTT in 2016 gegarandeerd beter boven de marktgroei geweest.
    ...
    Je bent het laatste jaar behoorlijk sacherijnig over TT, xynix. Ik begrijp dat niet helemaal.
    Maar over die ARPU heb je gelijk, dat viel mij ook op. Is dat een tijdelijk effect? Veroorzaakt door de overname van een Poolse club met lage tarieven die nog 'aangepast' moeten worden? Laten we het hopen.

    Anders gaan die eerdere suggesties van HG over TTT (jaarlijkse groei 25-30%, verdubbeling in 3 jaar) niet uitkomen. Eigenlijk kunnen we nu al zeggen: dat gaat niet gebeuren. Al blijft TTT natuurlijk een pareltje, tot op heden is deze BU goed voor vrijwel de hele ebit van TT.

    Toch gek dat HG dat TTT zo ophemelde, en nu -volgens mij- Automotive zo downplayt. Want ja, dat doet hij. Kijk eens goed naar die CC plaatjes met de omzet + defrev bij Automotive. De defrev valt pas in 4-8 jaar vrij, maar die defrev-groei komt voorlopig elk jaar terug. Het cumuleert dus. Ik laat verder gereken hier achterwege, maar de echte + uitgestelde omzet bij Automotive zal na 2017 geweldig gaan groeien. It's in the stars, my friends.

    Jij, xynix, vroeg je vaak af waar de kopers blijven. Ik vraag jou waarom de meeste analisten hun koersdoelen rond of ver boven €10 handhaven.

  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 14 februari 2017 06:44
    quote:

    Hik schreef op 13 februari 2017 13:02:

    [...]
    ...
    Ik denk eerlijk gezegd niet dat het richting TomTom veel nut heeft om de klaagzangen hier keer op keer te blijven repeteren. Het is nu denk ik wel zo'n beetje gezegd en duidelijk gemaakt. Aanwezigheid op een AVA heeft, lijkt mij, des te meer nut. Als ik kan ga ik daar zeker ook naar toe. Dus de Wiesjes, Xynixen en Harrysnels van deze aardbol: hier op het forum moet je denk ik niet zijn om meer 'druk te zetten', op de AVA des te meer!
    Ik overweeg het komend voorjaar ook eens te komen (mag dat van jou?). Aangemoedigd door @Misschien (Tini) die al jaren de 'moeder' van bezorgde TT-beleggers is en volgens mij een correcte AVA-bezoekster.

    Al zal ik vermoedelijk mijn mond houden. Niet uit microfoonvrees. Heb eigen verhalen gehouden voor 800 man in Brussel en elders. En geloof me, ik kan bobo's in openbare bijeenkomsten enorm irriteren, vraag Fotis Karamitsos maar.

    Maar goed, als ik vragen heb zijn die zodanig dat HG die bij afwezigheid van R-P niet kan beantwoorden. Zal ook niks over defrev vragen. dat snap ik beter dan Taco. Het is me een raadsel hoe hij het tijdens de CC over 4 cent pa uitgestelde winst kan hebben. Hoe ik ook reken, ik kom niet lager uit dan 5 cent, maar eigenlijk op 6-7 cent. (Met waardering voor @accuboor en anderen die in de februaridraad al de juiste redenering beschreven).

  8. [verwijderd] 14 februari 2017 07:17
    @BDW,

    bij leven en welzijn zal ik er zijn.
    Ik wil alleen voorstellen om vragen die er zijn niet meer hier openlijk te presenteren, maar naar een email door te sturen.

    Dan selecteer ik weer een drietal vragen en zal die onder de aandacht brengen tijdens de AVA.

    Een vruchtbare dag,

    Tini
189 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht