Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Wereldhave NL0000289213

Laatste koers (eur)

14,500
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    137.717 Gem. (3M) 92,8K
  • Bied

    14,440  
  • Laat

    14,600  
+ Toevoegen aan watchlist

Wereldhave in 2017

1.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 maart 2017 11:40
    quote:

    Voorkennis schreef op 23 maart 2017 08:11:

    Het is idd een serieuze mogelijkheid dat de onderkant wordt doorbroken, aan de andere kant hebben we maandag ook even de bovenkant verlaten.
    Qua TA klopt het plaatje vooralsnog dus afwachten.
    Fundamenteel zou ik het niet snappen als de onderkant verlaten wordt, zeker omdat de shorts toch fors worden afgebouwd, de gem koersdoelen stukken hoger liggen, intrinsieke waarde rond de 51 hangt en het dividend er weer aankomt...maar goed vooralsnog afwachten
    Het dividend geeft idd een soort van vangnet onder de koers.

    En dat het dividend per kwartaal betaald wordt helpt ook.

    En dat er opties beschikbaar zijn ook. (vastned heeft geen opties, dat is een serieus nadeel)

    Allemaal zaken die het aantrekkelijk maken.

    Alleen is het dividend van rond de 7,7% bijna te mooi om waar te zijn. Wat zeggen ze daar bij marktplaats ook alweer over?

    Zolang als er voer in de ruif ligt, lekker mee eten. Maar wel goed kauwen, voordat je het weet verslik je je :)
  2. [verwijderd] 23 maart 2017 12:07
    Ja precies, snap alleen niet waarom het fonds zo ver onder intrinsiek noteert.
    Ceo gaf daar recent ook al een opmerking over "het niet te begrijpen"
  3. forum rang 6 matad 23 maart 2017 12:31
    quote:

    JohnCrab schreef op 22 maart 2017 20:07:

    Wereldhave vandaag de grootste verliezer van de vastgoedfondsen.
    Bij Unibail nog steeds dividendvissers aan de vijver.

    Vandaag precies op de steunlijn van de driehoek gesloten. De lijn doet er dus nog steeds toe.

    Toch houd ik rekening met de doorbraak van de lijn naar beneden. Ik schat zo dat we tot 39,75 kunnen zakken, om daarna opnieuw op te veren naar de onderkant van de lijn. Die lijn is dan geen steun meer, maar weerstand geworden.

    Daarna opnieuw terug naar 39,75 en lager ..

    Ik houd ook rekening met nog wat alternatieven, maar dit is volgens mij het meest waarschijnlijke.

    e.e.a. nog eens ingetekend in een plaatje. Ik kleur alleen niet al te best ;)
    Shorters die massaal hun posities sluiten en een aandeel dat dan nog wegzakt? Theoretisch onmogelijk doch practisch lukt dat enkel W.H. Blijf me verbazen doch volg wel even de shorters, wil niet eigenwijs zijn, dus verkoop niets. Volg wel met verbazing je grafiek.

    Met vriendelijke groet.

  4. [verwijderd] 23 maart 2017 13:41
    quote:

    matad schreef op 23 maart 2017 12:31:

    [...]

    Shorters die massaal hun posities sluiten en een aandeel dat dan nog wegzakt? Theoretisch onmogelijk doch practisch lukt dat enkel W.H. Blijf me verbazen doch volg wel even de shorters, wil niet eigenwijs zijn, dus verkoop niets. Volg wel met verbazing je grafiek.

    Ik neem aan dat je verbaasd bent dat het gerealiseerde plaatje toch wel akelig nauwkeurig op de geschetste verwachting lijkt? ;)

    Het mooie van TA is dat je heel lang in de achteruitkijkspiegel kijkt, om vervolgens te bedenken hoe de aanstormde kudde de volgende bocht gaat nemen. Met wat oefening is dat best te doen ..

    Wereldhave is wel een fonds wat ik graag wat langer zou willen vasthouden, en niet als een sprinkhaan steeds het dividend en premie's wil weg kapen.

    Maar daarvoor moet er eerst weer een duidelijke lange termijn bodem komen, en een opgaande trend. Tot die tijd wil op z'n best delta neutraal in zitten ..
  5. [verwijderd] 23 maart 2017 15:54
    Het "lijkt" als de bodem wederom gaat houden (vooralsnog), nu maar eens aan de bovenkant uitbreken, maandag jl een mislukte poging gezien
  6. [verwijderd] 23 maart 2017 17:25
    quote:

    JohnCrab schreef op 23 maart 2017 13:41:

    [...]

    Ik neem aan dat je verbaasd bent dat het gerealiseerde plaatje toch wel akelig nauwkeurig op de geschetste verwachting lijkt? ;)

    Het mooie van TA is dat je heel lang in de achteruitkijkspiegel kijkt, om vervolgens te bedenken hoe de aanstormde kudde de volgende bocht gaat nemen. Met wat oefening is dat best te doen ..

    Wereldhave is wel een fonds wat ik graag wat langer zou willen vasthouden, en niet als een sprinkhaan steeds het dividend en premie's wil weg kapen.

    Maar daarvoor moet er eerst weer een duidelijke lange termijn bodem komen, en een opgaande trend. Tot die tijd wil op z'n best delta neutraal in zitten ..

    Voor het huidige plaatje heeft de TA gebruiker een achter uitkijkspiegel van 3 maanden nodig. In die 3 maanden was het leuk verdienen geweest als de toppen en bodems tevoren waren gemeld echter geen TA-er die dit voor elkaar krijgt. Nu een driehoek zich ontwaart, zien alle TA gebruikers dit en gaat de massa ernaar handelen. In dit staartje van de driehoek is echter niet veel te verdienen.

    Gaat TA ons helpen om aan te geven wat na het driehoek staartje komt, dus april, mei, juni, waar komen de toppen en bodems?

    En met je plaatje geef je aan dat de aanstormende kudde dus bochten naar beneden gaat maken, zoals analist Nooten ook meent. Nooten 'onderbouwt' dit met: de trend is neerwaarts dus... gaan we verder omlaag!

    Het zou kunnen maar net zo goed kan het omhoog gaan of we gaan een tijdje horizontaal...

    Je schrijft ook, wat vaak door analisten bij een driehoek wordt geroepen,: het aandeel moet nu kiezen, naar boven of beneden uitbreken...
    Nee, het aandeel moet niet kiezen! Want het aandeel geeft niets om door mensen getekende driehoekjes etc.
    Het gaat gewoon zijn ding doen en als na verloop van tijd zich weer een beeld aftekent, komen de TA ers weer met plaatjes en vanuit deze achter uitkijkspiegel ook weer met projecties naar de toekomst. En dan is wederom een mooie periode van kansen aan je neus voorbij gegaan. En de kans op het uitkomen van de nieuwe projectie is... 1/3 want er zijn ook dan wederom nog 2 andere mogelijkheden.


  7. [verwijderd] 23 maart 2017 20:18
    @optimu: bij TA hoort ook een plan, en dat is iets wat je bij geen enkele analist leest/hoort.

    Verder kan niemand toppen en bodems voorspellen, dat is ook niet het doel. Het doel is om te anticiperen op wat je ziet en daar een verdienmodel bij te maken.

    Bij de bodem gaat geen bel, dus als je er normaliter in gaat heb je al een stuk van de stijging gemist. En op een top gaat ook geen bel, dus als je eruit gaat verlies je daar ook wat.

    Maar met het juiste plan (instap, stop, target en momenten van bijkopen) kun je toch een mooi rendement maken. Dat is altijd beter dan op gevoel in- en uitstappen. Of denken dat het "goedkoop" is .. of zoiets
  8. [verwijderd] 23 maart 2017 20:23
    Wereldhave is vandaag 0,57% hoger gesloten, op laag volume. Unibail won 0,86% op bovengemiddeld volume. Morgen is de laatste dag voor ex dividend, dat zou het hogere volume kunnen verklaren.
    Vastned won 0,38% op een iets hoger dan normaal volume.
  9. [verwijderd] 23 maart 2017 20:27
    Ik laat de mogelijkheid van dividend van Unibail voorbij gaan; mij te veel gedoe. Daarom heeft Wereldhave mijn voorkeur. Al zit ik nu wel enkel met calls in Wereldhave, maar daar komen nog aandelen bij.
  10. [verwijderd] 23 maart 2017 20:35
    Ik ruim a.s. maandag meteen alle aandelen Unibail :)

    Zag dat de vorige keren na dividend dat ook niet meteen werd ingelopen. De geschreven calls laat ik nog even doorlopen, maar zal die snel genoeg ook sluiten. Als het zo gaat zoals de vorige keren zit daar ook nog iets van rendement. En anders wat tijdswaarde. Nooit verkeerd.

    Met de vrijgekomen middelen doe ik iets met Daimler en ook Randstad ben ik al mee aan het rommelen.

    Na 3 april heb ik dan de handen weer vrij om weer wat te doen met Wereldhave :)
  11. [verwijderd] 24 maart 2017 08:23
    en weer is er -0,10 short gecoverd, wanneer gaan we dat nou eens in de koers terug zien. Van ruim 6% terug naar 3,75%, maar de koers staat nog steeds iets boven YL
  12. [verwijderd] 24 maart 2017 10:23
    En zo zien we dat 3 van de 4 shorters telkens mondjesmaat afbouwende zijn. De 5e shorter verdween 3 weken geleden van het toneel en de 6e nog weer een maand eerder. Wat zou je hieruit concluderen?

    Hoe kan het dan dat de koers er niet wel bij vaart?
    Denk eens aan het driehoekje. Bij een driehoek is de meute geleerd om in de wachtstand te gaan staan. Gevolg: dunne handel afgewisseld met stootjes omhoog of omlaag, onzekere gevoelens variërend tussen hoop en vrees etc. De grotere partijen hebben vrij spel om op dunne handelsmomenten met stootjes de boel omhoog of omlaag te zetten. Bij omlaag lokt het bij de meute verkoop uit en bij stootjes omhoog koop.

    Mijns inziens heeft recentelijk de shorter kans gezien om met stootjes de koers lager te zetten, aanbod uit te lokken en dit aanbod opnemen. Zo konden shortposities telkens lichtjes worden afgebouwd zonder al te grote koersbewegingen. Dankzij capitulerende uitstappers dus.

    Verder: GS, Prudential hebben recent belangen ingenomen, pos. berichten zoals vastgoed klimt uit dal, sectorrotatie gaande, koers beduidend onder intrinsiek, divi hoog, waardestijging vastgoed etc.

    En wie nog gelooft in de propaganda over stijgende rente naar zeg 3% de komende jaren, die mist kennelijk een helder beeld over de wereldwijde schulden...

    Alles bij elkaar: WH up, hup.

  13. [verwijderd] 24 maart 2017 10:32
    Ja dat afbouwen van die shorts op grote schaal geeft mij t volle vertrouwen en zal daarom mijn posities niet afbouwen, sterker nog op dips bijkopen (zoals ik deed vorige week rond 40,35-40,40)
  14. forum rang 7 bezinteergebelegt 24 maart 2017 11:55
    quote:

    Voorkennis schreef op 24 maart 2017 10:49:

    @ john,

    komt ie aan, uitbraak driehoek bovenkant
    Om dat succesvol te maken zal er een berg (koop)volume bij moeten. Zit hier al een tijdje te wachten op een duidelijke trend maar het wil niet erg vlotten met WH.

    En dat met zoveel positieve signalen en feiten (o.a. afbouw shorts, onderwaardering tov intrinsieke waarde ).

    De markt moet dus duidelijk WH weer herontdekken. Kan natuurlijk nog ff duren.
  15. [verwijderd] 24 maart 2017 12:00
    quote:

    Voorkennis schreef op 24 maart 2017 10:49:

    @ john,

    komt ie aan, uitbraak driehoek bovenkant
    waar? :)

    Maar als de uitbraak aan de bovenkant komt (wat heel goed mogelijk is) dan moet je wel een plan hebben!

    In dat geval zou ik de stop op 39,75 leggen, en de instap op 41,50 (bij een terugtest).

    Het eerste target zou dan 42,75 zijn, en mocht het daar aankomen zou ik de stop optrekken tot de instap.

    Bij een uitbraak boven 42,75 zou ik dan de positie verdubbelen, en de stop nog wat optrekken .. zoiets ongeveer ..

  16. [verwijderd] 24 maart 2017 12:33
    @bezinteergebelegt

    Om dat succesvol te maken zal er een berg (koop)volume bij moeten.
    Hoezo zou dat moeten?

    Zit hier al een tijdje te wachten op een duidelijke trend... zit je in de wachtstand?
    maar het wil niet erg vlotten met WH.

    En dat met zoveel positieve signalen en feiten (o.a. afbouw shorts, onderwaardering tov intrinsieke waarde ). Juist daarom nu niet in de wachtstand en een duidelijke trend gaan zitten afwachten = te laat zijn.

    De markt moet dus duidelijk WH weer herontdekken.
    Dat zou een mooi stijgperspectief inhouden en jij ziet het nu al aankomen... kun je er maar beter nu naar handelen lijkt mij.

    Kan natuurlijk nog ff duren. Kan ook snel gaan met zoveel positieve signalen.

  17. forum rang 7 bezinteergebelegt 24 maart 2017 13:44
    quote:

    optimu schreef op 24 maart 2017 12:33:

    @bezinteergebelegt

    Om dat succesvol te maken zal er een berg (koop)volume bij moeten.
    Hoezo zou dat moeten?

    Zit hier al een tijdje te wachten op een duidelijke trend... zit je in de wachtstand?
    maar het wil niet erg vlotten met WH.

    En dat met zoveel positieve signalen en feiten (o.a. afbouw shorts, onderwaardering tov intrinsieke waarde ). Juist daarom nu niet in de wachtstand en een duidelijke trend gaan zitten afwachten = te laat zijn.

    De markt moet dus duidelijk WH weer herontdekken.
    Dat zou een mooi stijgperspectief inhouden en jij ziet het nu al aankomen... kun je er maar beter nu naar handelen lijkt mij.

    Kan natuurlijk nog ff duren. Kan ook snel gaan met zoveel positieve signalen.

    Zonder koopvolume geen stijging, die lijkt me heel helder. En wil je een uitbraak realiseren dan zul je de verkopers moeten aftroeven want er komen verkopers ( lees winstnemers ) als de koers gaat stijgen. Bij een uitbraak omhoog dien je dus te voorkomen dat de koers met micro ordertjes weer in elkaar wordt getrapt. Ik geef je dus mee dat met de huidige omzetjes in WH die uitbraak er niet gaat komen.

    Trend afw88 is mi niet te laat zijn. Liever 1 euro stijging gemist dan te vroeg instappen en de deksel op je neus krijgen. Ik wacht dus op toename volume, gepaard gaande met een stijging. Dan even kijken of er geen terugval plaatsvindt en dan positie nemen.

    Dus daarom nu nog even niet handelen in WH.

    Het kan snel gaan maar WH is geen fonds wat 10 procent pakt in een week. Kijk naar afbouw shorts en de koers. Zie jij up ? Ik niet. Dus een SQ zie ik niet komen bij WH. Daarom tijd genoeg om positie in te nemen.

    1 uitzondering.

    Onverw8 overnamebod maar dat zie ik persoonlijk bij WH nooit gebeuren.
  18. forum rang 6 matad 24 maart 2017 18:34
    Beste bezinteergebelegt,

    Bij WH gebeurt zoveel tegendraads dat geen zinnig mens het koersverloop kan voorspellen. Shorters die hun positie sluiten dienen het aandeel omhoog te zetten en zie wat er gebeurt: koers zakt. Veel posities van shorters zijn gesloten dus moet de koers gewoon zakken doch zie wat er gebeurt: de koers stijgt.
    Kortom rationeel een onmogelijk aandeel doch als je alle seinen bekijkt dan kan de koers maar een kant opgaan en dat is omhoog. Geduld wordt beloond.

    Met vriendelijke groet.
  19. [verwijderd] 24 maart 2017 19:58
    @matad,
    over het aantal uitstaande posities van shorters weten we niet welke partijen na onder de meldingsgrens van 0,5% te zijn aanbeland ook daadwerkelijk verder afgebouwd hebben naar nul. En er kunnen in theorie ook nog partijen zijn die eerder niet de meldingsgrens hadden gehaald maar al wel wat opgebouwd hadden en deze nog altijd hebben.

    Bij shortsell.nl kun je ook het plaatje, zie bijlage, met de <0,5% posities erbij opvragen. Dan zie je dat het % short nog relatief hoog zou kunnen zijn ofwel het is de vraag of inderdaad al veel posities gesloten zijn.

    Ik denk dat reeds afgebouwd versus nog uitstaand eerder in de orde grootte 25% versus 75% ligt dan andersom. Dat zou tevens mogelijk verklaren waarom de koers nog niet het verwachtte + effect heeft opgeleverd.

    Wie weet hebben dat laatste nog tegoed. Prettig weekend.
1.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in