Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Alchemie in de olie wat 1500 US-$ een vaatje vermijdt.

269 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 maart 2017 08:27
    Ik ben gemaakt in Ijmuiden en kom er graag. Harde mensen met zeer goede onderneming geest.

    Van de andere draden vernomen, hebben politici's brein cellen die niet verder kunnen bewegen dan 4 jaar. Olie verbranden is een natuurlijke proces en CO2 valt altijd naar de grond en dat is goed voor de planten. Kortom groen praten is de grootst nonsens (make bebieve) verhaal zins het schrijven van bijbels, koran en centrale banken instructie boeken. Bevolking groei is direct afhankelijk van olie verbruik en laatst genoemde daarvan is veel maar dan ook heel veel aanwezig. Dus ja je mag zeggen: met kindjes maken stimuleer je de olie industrie.

    Het echte probleem zit in de schulden of te wel krediet verschaffingen, Bill Gross schrijft leuk en hier 1 van z'n verfrissende verhalen :https://www.janus.com/insights/bill-gross-investment-outlook (show me the money)
    Dus politiek moet in 4 jaar 550 triljoen verminderen wat ten kosten zal gaan van subsidies, pensioen, verzekeringen. Daar op weer een dus: prijs van energie moet net zoals alcohol, tabak en ander soorten drugs gestraft worden. Dan ook; elke geïmporteerde druppel olie of gas gaat gepaard met het exporteren van contanten dus het kortsluiten van banken.

    Elektrisch rijden in Nederland wordt zwaar gesubsidieerd om stemgerechtigden te kunnen manipuleren te stemmen op VVD en PVDA mengsel, dus ook geen efficiënte manier van energie verbruik. Het goede wat naar boven zal spetteren is dat met 'geïntegreerde energie' dus het aan elkaar koppelen van energie verwekkers klappen zal uitdelen op politiek welk weer klappen zal geven op onbeschofte manieren van schuldbrieven uitschrijven. Dat langtermijn.

  2. forum rang 9 objectief 22 maart 2017 09:16
    quote:

    Chokedammam schreef op 22 maart 2017 08:27:

    Elektrisch rijden in Nederland wordt zwaar gesubsidieerd om stemgerechtigden te kunnen manipuleren te stemmen op VVD en PVDA mengsel, dus ook geen efficiënte manier van energie verbruik. Het goede wat naar boven zal spetteren is dat met 'geïntegreerde energie' dus het aan elkaar koppelen van energie verwekkers klappen zal uitdelen op politiek welk weer klappen zal geven op onbeschofte manieren van schuldbrieven uitschrijven. Dat langtermijn.

    Met elektrisch rijden win je geen enkel stem...dat is onjuist.
  3. [verwijderd] 22 maart 2017 10:47
    Fred je bent te kort ingelicht: lees je elektriciteit en je benzine tank rekeningen.
    Voor uw informatie: energie kan je niet maken nog vernietigen maar wel omzetten zo ook geld in de juiste definitie.
    De kosten voor omzetten staat ongeveer 35 euro naar 1400 euro maar de hoeveelheid energie blijft het zelfde! Wat de fok mag je zeggen: 1 euro geeft je 1 euro aan energie.
    Dit aan niemand verklappen maar jouw belasting man verduidelijk dat heel netjes; het verschil ligt in de belasting van 1-ne soort energie tot een ander soort. Zo van: een liter melk in glas fles moet 40 keer meer kosten in een kartonnen fles terwijl de melk komt van dezelfde koe. Dat dan dus makkelijk voor je.

    Tesla doet dat met zijn autoos: elke kilometer wat dat ding rijdt wordt met een multipel van richting 40 betaald door bijvoorbeeld jou Oma die een eitje kookt of thee set. Jij niet want jij doet net alsof je jeesus bent. Ik maakt daar gebruik van in 1 van mijn fabrieken voor Tesla begon met verhoogde capaciteit.

    De markt dicteert en die zegt: dat is fokken scheef: of jouw Oma moet tegen de 40 keer meer betalen of jij (maar blijkbaar jij hebt daar geen zin in) 40 keer minder betalen voor je litertje benzine.
    Dus politiek 1 grote ruzie. Minder belasting op benzine en we kunnen de economie weer opstarten maar niet de schulden betalen of jouw Oma uithongeren maar wel de schulden betalen.

    Ga je naar Ijmuiden dan kan je zien hoe 'energie geïntegreerd' wordt. Het beste voor jouw is: hard schreeuwen met het woord stop. Lucht up maar het doet niks wat er aan het gebeuren is.

    Dus als jij elektrisch fiets even dankjewel zeggen aan enige die een eitje kookt want die kracht achter die fiets kwam niet van jouw!

    De Amerikaanse vloot vaart door de straat Hormuz om 20% van wereld olie handel te beschermen. 75% van die 20% gaat naar China en Amerika maakt 76% hun eigen olie.
    Je zou zeggen laat de Chinezen die straat bewaken.

    Fred jij mag nu de vraag stellen: wat heeft dat met jouw Oma's eitje te maken?
    hint: risico.....

  4. forum rang 9 objectief 22 maart 2017 11:41
    quote:

    Chokedammam schreef op 22 maart 2017 10:47:

    Ga je naar Ijmuiden dan kan je zien hoe 'energie geïntegreerd' wordt. Het beste voor jouw is: hard schreeuwen met het woord stop. Lucht up maar het doet niks wat er aan het gebeuren is.

    IJmuiden ...nee, nooit geweest...leg hierbij een link naar ex-Hoogovens.
    Leek me nooit een goed idee.
  5. [verwijderd] 23 maart 2017 09:42
    Olie prijs = afhankelijk van volume dollars, niet rente nog valuta, dat dan vanochtend in de krant. Ook gaat er gigantische hoeveelheden geld naar opkomende landen waar het veiligers is desondanks ze worden afgekeurd door de drie krediet beoordelaars. Dus we hebben een scenario dat Shell hoofdkantoor kan verhuizen naar Kaapstad waar de rente omlaag gaat.
    Ook wordt de toekomst prijzen van Brent en WTI als onbetrouwbaar beschouwt en der zijn nu zo'n 48 van die prijs adviseurs. Mexican Blend is de nieuwste. Dat hele zooitje van toekomst handelaren liggen nu in een prijs raam van tussen 32 en 55 olie per vat. Dus in plaats van 1 god hebben we nu meer goden. Ze waren der altijd maar het wordt nu goed geadverteerd.
    Kortom de vlucht van geld weg uit olie doet de prijs zakken niet vraag en aanbod van olie. Mijn argument was: jongens het is de vraag en aanbod van geld wat de prijs bepaald.
  6. [verwijderd] 23 maart 2017 09:48
    Schlumberger IJmuiden kan zich beter richten op de garnalen en platvis, de olie is ff rustig nu.
    Vandaag ff een visje halen bij dat straatje met al die viswinkeltjes, verser dan vers.
    Ook vandaag weer is het uitzicht geweldig, alleen hebben de windmolens vandaag wat weinig wind.

    Veel materieel in de haven dat wacht op betere olie-tijden...soms complete boorplatforms....een vreselijk dure bezigheid.

    Steeds minder passages van grotere bulkcarriers bij de sluizen, Tata is ook een beetje mager....
  7. [verwijderd] 24 maart 2017 01:21
    Mij even gek maken, met Visjehalen?
    Ik leef hier op alle soorten dubbel en dwars geïnjecteerde pekel in kip met plof en Indiers koken hier meestal welk een goede nachtrust op de wc garandeert.

    Minder wind? toch even een gemoderniseerde kolen opstarten. Kolen centrales kunnen nu schoner werken dan koeien en mensen wind.

    Volume geld wat weg vlucht uit de olie, welk de prijs van de olie verlaagd maar niet de waarde gaat naar landen met hele lage kredietwaardigheid waaronder Zuid Afrika. Chevron Zuid Afrika vlucht en laat zich verkopen aan Chinees Sinopec. Hier een typisch geval van een spagaat tussen prijs en waarde.

    Dus Chinezen zien waarde en Amerika zoekt prijzen. Zakenlui zien waarde en politiek zoekt belasting, handel investeert in langtermijn en politiek hebben brein cellen die niet langer kunnen koken dan 4 jaar.

    Het is nog steeds mismoedig op de Baltic Index. Het wordt een beetje positief gehouden door schepen uit de handel te halen. Changhai Freight index is laag maar positief.
  8. [verwijderd] 24 maart 2017 17:05
    Gewoon niet meer aan Amerika leveren! De Saudi's beginnen het te begrijpen. Al die Obama scheten wat door mijn president als dollars wordt beschouwd heeft geen zin om in Amerikaanse olie te ontginnen want buitenlandse valuta geeft meer waarde zolang buitenlandse kredietwaardigheid naar tripel min ccc is afgewaardeerd. Ik hoop de zenuwachtige hoge frequentie computer programmeurs kunnen triple min ccc naar triple positief, positief, positief triple AAA omscheppen. Goed dan hebben we ook niet Fitch, Standaard&Poor en Moody niet meer nodig.
    Nu ook Rusland na ze geïnformeerd zijn door Zuid Afrika gaan hun rente omlaag zetten want wat moet je met die dollar/euro/yen troep?
    Ik wonder wie Saudi heeft ingelicht? Was dat jij Fred12345?
  9. [verwijderd] 25 maart 2017 06:22
    De toekomst handelaren zonder poen zoals CME kijken alleen naar de Amerikaanse voorraden terwijl de toekomst olie handelaren met akelig veel geld liever in afgewaardeerde, niet noodwending onstabiele landen beleggen via schuldbrieven en die landen proberen dat te verhinderen door hun rente te verlagen.

    Frankrijk en Zuid Afrika produceren hele goeie rode wijn maar de markt ligt toch in Hong Kong. We mogen dus aannemen de olie markt zal daar ook in die buurt liggen alleen dat toekomst-gespuis met weinig geld weet dat nog niet en moet dat eerst voelen. Dus we gaan een tijdelijke ge-pesterij krijgen en ik kan veronderstellen dat 1 scheep-tanker vol met olie gratis aan Amerika wordt gedoneerd. Dus olie prijs (niet de waarde) even naar nul brengen.

    Dat wordt lachen.
  10. [verwijderd] 26 maart 2017 05:56
    Gaat Saudi Arabia gratis olietankers vol olie trakteren aan de 50-of-zo toekomst markten, gewoon als een tussen doortje? Arabieren hebben de smaak te pakken om te pesten.

    Der zijn twee scholen: de-1 die zegt het gaat bar slecht met het vasteland olie ontginnen in Amerikaanse en de ander school die zegt heel goed omdat de percentage boortorens nog steeds laag is ondersteund door het verminderen van offshore productie en strategisch voorraden met de investeerders die naar ontwikkelende landen zijn gevlucht.

    En de centrale banken die op hun beurt bovengenoemde ondersteunen door willend de rente heel laag te houden voor een hele lange tijdperk.
    De Stenen Tijdperk ging niet ten onder van een tekort aan stenen: in Julie gaat Griekenland net zoals Amerika vragen, maar dan aan de Duitse belasting betalers, om hun schuld-plafond te verhogen. De banken in de wereld zie aan elkaar gebonden zijn met een hele zware ketting gemaakt van onstabiele domino's gaat dan op springen staan.

  11. forum rang 9 objectief 26 maart 2017 08:09
    quote:

    Chokedammam schreef op 26 maart 2017 05:56:

    Gaat Saudi Arabia gratis olietankers vol olie trakteren aan de 50-of-zo toekomst markten, gewoon als een tussen doortje? Arabieren hebben de smaak te pakken om te pesten.

    Pesten hoe doe je dat!!
  12. [verwijderd] 27 maart 2017 07:07
    Politiek hebben het moeilijk om geld te kunnen poepen via makkelijke-schulden uit te schrijven door rente laag te houden en dat spul te exporteren. Digitale stront te ontvangen van buitenlanders kan tot zekere maten maar wat Obama gescheten heeft heb ik goed aan verdient maar de gevolgen zijn dat opkomende landen hebben geleerd 'niet alle stront is goed' en doen nu lokale rente laag te houden en hun munt te versterken.

    Dus een soort filter van tussen goede en slechte dollars, kortom Obama-scheten-dollars versus olie-dollars en laatst genoemde is percentage gewijs heel laag vergeleken met dat 550 triljoen (550+12 nulletjes)

    We hebben kunnen concluderen dat volume van geld beheerd de prijs van olie, niet de vraag en aanbod van olie en dat gehamer van boortorentje meer of minder.

    Het valt op dat de centrale banken van opkomende landen redelijk het zelfde zijn in hun presentaties van lokale rente laag houden en munt verstevigen. We kunnen praten van een massieve golf om die schetendollars wat via olie vrij komt te vermijden. Die jongens die scheten dollars beheren denken dat het olie dollars zijn maar willen dat niet in olie investeren!

    Nederland nu min 30% waard!
  13. [verwijderd] 27 maart 2017 13:32
    Het rommelt hier in het Midden Oosten van 'ben je een buitenlander dan kan je op pleuren want lokaal moet 85% zijn'. Dus niet lokale jongens die met boortoren enzo spullen hebben geïnvesteerd kunnen hun apparaten 'kort' verkopen.
    Aan de andere kant van de wereld in Amerika krijgen we nu berichten dat Private Equity Fondsen zoals Argus de smaak te pakken heeft om de boortorens enzo die van bankroet bedrijven komen voor prikkie op te kopen.

    We mogen aannemen dat een startschot voor komende prijs verhogingen naar waarde in zicht is.
    Der zijn olie bedrijven die voor 20 dollar en vat uit de grond kan krijgen. Ja goed maar of de belasting dienst daar van houdt, dat waarschijnlijk niet.

    Prijzen mogen niet omlaag siegheil, en nu kakelt ieder op los dat het gaat gewoon gebeuren.
    Ik heb vertrouwen in markt krachten.

  14. [verwijderd] 28 maart 2017 11:36
    Wat is het toch met die 85%? Aramco wilt van 100% lokaal eigenaar naar 85% lokaal en 15% buitenlanders. De meeste in de buurt van fiftie, fiftie naar 85%. Waarom niet 100%? Wat we eerder hebben gezegd meer dan 30% buitenlands dan paart men van invasie en minder dan 12,5% van inteelt. In Zuid Afrika slacht je gewoon de 'Hollanders' af, dan ook zo krijg je lokaal zwart meerderheid en dan aan Nederland je goederen verkopen!

    Ieder doet aan portemonnee in eigen broekzak en ook de Duitsers hebben nu 300 ton goud in eigen kluis bijgevoegd, min dat 1-ne munt van 100kg goud wat ze uit een museum hebben gejat. Zo vergeet maar van vertrouwen in internationale handel.
    Het totale goud in de wereld is zo'n 8 triljoen waard. (8 met 12 nulletjes) tegen over 550 triljoen schuld.
    Stel je hebt die 1-ne munt in je rechter broekzak dan kan je bluffen dat je 6875 kg in je linker broekzak kan hebben. Dus zo'n 4 miljoen zo'n 27 biljoen waard. Ik had ooit zo'n argument gehad in Afrika met een paar regering leiders en ze begrijpen dat gewoon niet, mensen laten geloven dat je veel hebt.

    De olie prijzen in Afrika zie ik als: wordt voor een hele lange tijd zeer goedkoop verkocht.

  15. [verwijderd] 29 maart 2017 13:29
    Atoombom centrales zijn uit en steenkool is goed voor de planten en bevolking groei. Dank je wel Trump we zijn op het zelfde vlak.
    Zou ik ook hebben gedaan van kern energie naar veilig steenkool. Hoe kan je in godsnaam in kern energie investeren, geld aan je klanten vragen en tegelijk je klanten voor elektriciteit subsidiëren zodat politici door kunnen blijven zeiken over de zeespiegel die opkomt? Waar moet dat water vandaan komen? Ooit gehoord tektonische plaat verschuivingen?
    Wat interessant voor de dag komt voor beide olie en kern investeringen is dat schulden kunnen niet afbetaald worden. In Amerika gebruiken ze tjepter-elf om aandeelhouders tot nul te verklaren en schuldeigenaars als bezitters met directeurschap aan te stellen en dan kort verkopen terwijl in Noorwegen doen ze: krijg te pleuren met schuldeigenaars en gewoon alles kort verkopen.
    Dus veel gerommel om assets goedkoop te bezitten en schuld vrij weer op te starten. Geen wonder dat volume geld niet naar olievaten gaan als je de machines kan bezitten om olie dan gratis uit de grond te krijgen.
  16. [verwijderd] 30 maart 2017 06:51
    Wilt u goud of olie achter in de tuin in een kippenhok verbergen of 5 triljoen dollars bezitten, desnoods ook in de kippenhok maar dan wel een hele grote?
    Een gouden munt van 100kg in een museum is definitief een 'nee-nee'! Strategische olie voorraden dat houdt je op de weg en 5 triljoen wordt geconfiskeerd en vervangen door plastiek dus daar heb je geen moer aan.

    China met 3 triljoen Obama scheet dollars koopt nu olie van de Amerikaanse Strategische Voorraden. Tot zover 28,8 miljoen voor 550.000 vaten. Klinkt amper als dat 550 triljoen schuld!

    Dat is dan 52 dollar een vat, dat is dan 48 dollar te kort om gemeente schulden enzo te verzorgen.
    Om niet geld te drukken en wel te bezitten moet men dit uit de wereld roulatie halen. Wilbur Ross adviseerde China om met treasuries alle gemakkelijke olie te bezitten. Dat was 1/2 triljoen en nu zit de olie markt in China, niet in Amerikaanse schalie olie en gas.

    En nu verkoopt Amerika hun strategische olie voorraden om dollars te kunnen bezitten dat is 727 miljoen vaten= 38 biljoen of te wel 0,038 triljoen dus het schiet niet op om 3 triljoen weer te bezitten voor die Amerikanen. De Schotten noemen dat: pissen tegen de wind.

    Media noemt dat: Amerikanen exporteren hun eigen olie.
    Ja 1 of 2 boortorens worden er bijgevoegd maar er is niet genoeg poen om die putten af te maken dus hun olie zit nog muurvast onder de grond.

  17. [verwijderd] 31 maart 2017 05:58
    Wel nee, lees elke ochtend heerlijk m'n kranten en een zee van informatie komt vrij, golven hoog of het lijkt of iemand een ventilator heeft aangezet midden op zee waar al het media stront tegen aanslaat. Volgens mijn CIA, dat is zo'n spionnen organisatie, informant, die ontslag heeft genomen van die groep zegt dat 21 April gaan ze de dollar vervangen met een wereldmunt. Niks te doen met Trump gewoon de realiteit.
    Ze ( mensen met veel poen) gaan dan blijkbaar vergaderen en dan de olieprijs gaat naar de olie waarde van 416 dollar een vat puntje puntje conservatief.
    Dus je hebt een verschil van toekomst voorspellers: de 1 die zegt gratis olie en de ander 1500 dollar en vat. Ik heb nog niet over 15000 dollar een vat gelezen, wel nog niet.
    Gebruik je gewoon de wet van gemiddelde dan zit je op 750. Dan mag je weer 416 en 750 weer uitgemiddelen en je zit op 583 per vat. Een soort piramide benadering.
    Gewoon gein.
  18. [verwijderd] 31 maart 2017 11:08
    Uiteindelijk Trump gaat beginnen te regeren: we gaan straf krijgen. Landen die hun munt waarde laag houden door Amerikaanse schatkist bonnen te kopen mogen dat niet meer. Dus Amerikaanse schulden dekken met buitenlandse geld is verboden. Dus ook geen schulden maken mag niet, dus consumeren is ook verboden, dus dus BBP hoog houden mag ook niet.
    Als mogelijk eet ik geen Indisch eten want dan kan ik op de pot slapen. Gaat het eens een keertje goed dan een 1 of ander regering leider moet z'n bek weer verkeerd rekken, ontslaat zijn minister van financiële zaken van Indisch afkomst en Nederland wordt binnen secondes weer 10% te duur.
    Reken maar Trump zal in een gesticht worden opgenomen want olympische spelen munt-devaluatie is overgeslagen van slakegang van 100 jarig schuldbeheer naar politiek bekken rekken wat in secondes verloopt.
    Ik hoop dat die hoge frequentie computer programmeur de hoge frequentie spoed van negatief naar positief aankan.

269 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.083
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.000
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.154
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.248
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.532
ASML 1.762 76.467
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.624
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht