Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Europa 2017

2.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 maart 2017 12:15
    quote:

    Coldplay schreef op 21 maart 2017 11:49:

    Wissels K2 2017

    2 opgaven van marique en maliqun met resp. 5 en 4 wissels en voorzien van een onderbouwing van de keuze.

    marique/ACOMO/BESI/CRBN/ICT/TWEKA/SIOE/VAN/FIE/FPE3/ZIL2
    maliqun61/BINCK/ECMPA/KPN/RDSA/EURN/BN/DEQ/VOW3/ABE/MRL

    geen wissels :
    RoyalDutchPim

    De wissel periode sluit zondag op maandag 3 april middernacht 0.00 CET.

    Bij het doorgeven van de wissels dient de volledige portefeuille te worden doorgegeven in het bekende format (hoofdletters, gescheiden door '/', voorafgegaan door IEX-alias, in volgorde keuzelijst hoog -> laag, links -> rechts).

    De keuze lijst staat hier. Klik door op vergrootglas (Apple IE) voor een scherp beeld.

    www.aandelenfabriek.nl/beurscompetiti...

  2. [verwijderd] 25 maart 2017 07:50
    Week 12

    1 Bianchi 2 Bloom 3 BEN

    Bianchi komt als weekwinnaar uit de bus. In een week waarin de koersen aanvankelijk flink onder druk stonden, eindigt hij met een winst van 3.8%. Interpump en Reply zijn hiervoor verantwoordelijk met plussen van resp. 8.9 en 9.4%.

    Bloom sprint met hem de week uit. De jaarcijfers van Pfeiffer Vacuum en United Internet zijn goed ontvangen en zorgen voor winsten van resp. 10.4 en 4.5%.

    BEN speelt LEONI uit - waar het lek blijkbaar boven water is (+15%).

  3. [verwijderd] 25 maart 2017 11:33
    BC EUROPA Totaal Klassement

    Bianchi heeft de leiding overgenomen van Nobahamas. Met een felle demarrage heeft hij zich los gemaakt van zijn achtervolgers. Nobahamas staat plots op 4.5 pp achterstand.

    Bloom is door een goede weekprestatie naar de 3e plaats opgeschoven (van 8) net voor leonardus. Isaandie is de 2e en laatste met een groen lintje. Hij stijgt naar 5 (van 10).

    BB en Wuyvae wisselen van plaats.

    BEN weet vlak voor het einde van het kwartaal op te schuiven naar zijn hoogste notering tot dusverre. Hij komt op een 8e plaats terecht. flosz schuift door naar 9 en die heeft nu de gehele lijst doorlopen. Begonnen op 3, in no-time afgezakt naar 44 en vervolgens in de daaropvolgende weken langzaam maar zeker opgeklommen tot de 9e plaats.

    Bij haas gingen de alarmbellen af deze week. Hij zakt naar 10 (van 4). Hosternokke heeft een inzinking. Hij is na Bianchi de meest regelmatigste renner en heeft alleen in de 1e week buiten de beste 7 gestaan. Nu gezakt naar 12.

    Henker maakt een reuzesprong naar 18 (van 30). Zijn aandelen houden goed stand deze week. Nauwelijks verliezen en met Corbion (+4.8) en Ferrari (+3.7) verdient hij zijn stijging. Ivan maakt de omgekeerde beweging : zijn volatiele portefeuille maakt water en hij zakt naar 29 (van 16). Michiel zit in hetzelfde schuitje. Hij zakt naar 32 (van 19). Na de eerste weken bij de besten gestaan te hebben is hij nu toch wel ver afgezakt. Voor thepouw geldt hetzelfde - na een aanvankelijk goed begin zakt hij er flink doorheen. In 1 week naar 39 (van 26).

    Met kck, raar, Fred en Peter laten de nieuwelingen zien dat het 1e jaar niet gemakkelijk is. 6/10 staan in het 'rechterrijtje' en Wuyvae en hosternokke zijn de enige 2 overgebleven nieuwe deelnemers die excelleren. maliqun en NewKid bivakkeren rond de middenlijn.

    ved behoudt de laatste plaats. Hij wordt nu voorafgegaan door b.e.g.b en bolo die in de vuile wind zitten met Gemalto.

    De BCE Wannabees staan het huilen nader dan het lachen. Het is een uiterst volatiele verzameling van meest gekozen aandelen in de competitie - die in 1 week wordt afgeslagen naar een schamel rendement van +1.7%. BeleggersBelangen doet het inmiddels veel beter. Alleen met Ordina zit het wat tegen maar verder is het rendement van de portefeuille meer dan uitstekend (+9.2%).

    Voor de modelportefeuilles kom ik inmiddels superlatieven tekort. Met 18 portefeuilles een gemiddelde behalen van +9.3% is een geweldige prestatie.

    Alle rangen en standen zijn inmiddels geüpdatet en staan in de aandelenfabriek. Incl. beste/ slechtste aandelen van de week, de beste/ slechtste short-list aandelen, grafieken en tabellen. De nieuwe aandelen voor K2 staan ingedeeld in de sectoren en zijn op de sector pagina terug te vinden. De model portefeuilles in lichtkrant en individueel op de modellen pagina.

    Veel plezier met alle overzichten.

    www.aandelenfabriek.nl
  4. forum rang 6 marique 25 maart 2017 11:48
    HOLLANDS GLORIE

    week 12


    Aan kop weinig verandering.
    Vanaf plaats 6 en lager des te meer.
    Vooral @bolo zakt ver weg, met dank aan Gemalto (deze week -21,1%).

    Eerste kwartaal bijna voorbij.
    Met voorlopige conclusie dat het gemiddelde rendement achter blijft op de drie indexen.
    Anders gezegd, de deelnemers blinken niet uit in juiste keuzes.
    Is ook duidelijk te zien aan de modelporto's onder aan de lijst.

    Gemiddeld rendement is ook lager dan dat van de BCE.

  5. [verwijderd] 25 maart 2017 13:55
    quote:

    h980577. schreef op 25 maart 2017 12:48:

    Wow, ik stijg met superstip :)
    Werk aan de winkel, als je het mij vraagt. De wissels kunnen tot volgende week zondag worden doorgegeven :)
  6. nobahamas 25 maart 2017 16:57
    Heb je nog adviezen Coldplay?
    Industrial engineering en Technology is wel erg hard gestegen, moet ik mijn koers verleggen naar automobiles- and parts?
  7. forum rang 7 rene l 25 maart 2017 21:57
    De energie lijkt even uit de beurs verdwenen te zijn, er wordt wat gas teruggenomen en een tandje teruggeschakeld.

    Schone energie is momenteel een hot item en het wordt hoog gespeeld in Europa.

    We moeten wel van Europa en het staat in wel heel schril contrast met wat ik deze week ergens las, windmolens kampen met een schaarste aan wind.
    Mijn onderbuik begint op dat moment te schudden omdat ik inwendig moet lachen, het zijn dikke subsidieslurpers die draaien op mijn belastingafdrachten.

    Een tijdje terug zag ik op tv ook nog een documentaire over de schalieboeren in de VS.
    Het zijn slimme jongens, een soort moderne goudzoekers die zeer snel kunnen schakelen, een jonge variant van JR maar dan zonder cowboyhoed.
    Ze weten door ervaring dat er rondom de lege olievelden gewoon nog veel valt te halen en kunnen met de huidige techniek zelfs binnen 2 weken operationeel zijn en verwachten dat binnen een jaar of 5 de kostprijs van een barrel beneden de 25 Dollar zal liggen.
    Wel vraag ik mij af wat het gevolg van het kraken van de aardkorst op termijn zal zijn.
    Trump wil er natuurlijk vol op met zijn eigen pipe-line en volledig self-supporting zijn.

    Deze week zag ik op tv ook nog een programma over de mooie dochters van de olie-sjeiken in Saoudi-Arabie.
    Daar is nog olie zat, en op termijn dus ook schalie-olie in overvloed.
    Deze meiden zijn hoogopgeleid, werken mogen ze niet, ze mogen ook geen autorijden, wel leven ze in extreme luxe en ze komen de dag door met het verbranden van geld van hun ouders door het kopen van spullen die voor normale arbeiders onbetaalbaar zijn.

    En wij blijven maar doormodderen met ons lege gasveld en nu willen ze ook alle kolencentrales sluiten omdat het slecht is voor het milieu en ze willen inzetten op wind en zon.
    Kijk echter eens naar onze industrie, het produceren van staal, aluminium vraagt nog meer energie, de baksteenindustrie, de papierproductie en de spuitgietmachines voor kunststoffen.
    Ik ben vroeger bij al dit soort bedrijven binnen geweest en ik kan vertellen dat het op het moment van productie het er binnen heel erg heet is omdat er veel energie benodigd is.
    Vaak draaien dit soort bedrijven ook 24/7 omdat het proces dit vraagt en het niet even stilgelegd kan worden.
    Voor dit soort processen heb je gewoon kolencentrales nodig die op het moment dat de vraag daar naar is direct een tandje kunnen bijschakelen en kunnen leveren.
    's Nachts schijnt de zon niet, meestal waait het ook minder dan overdag, het zijn gewoon natuurwetten.

    Ik hoop dat we in Europa en zeker in ons kikkerlandje een beetje nadenken over wat we gaan doen.
    De opwarming van de aarde is zeker een groot probleem, maar wie kan ons de garantie geven dat we over een paar honderd jaar niet weer getroffen worden door een ijstijd.

    www.youtube.com/watch?v=jFmlPHHE7Lo

  8. [verwijderd] 25 maart 2017 23:09

    Rene leuk die praktijkgerichte beschouwingen van je. Zet tot denken aan over wat dat dan zou moeten betekenen voor de aandelenkeuze hier in de BCE en in de echte porti.

    Mijn indruk is dat het wat moeilijk is en wordt met die olie business. Spreken de OPEC-landen wat af om de prijs te houden boven de 50 dan lukt het niet want dan gaan dan die Amerikaanse schalieboeren van af de 40 weer meer pompen.

    Ook niet best voor olieservice zoals Boskalis, Fugro. Toch hoe sterk Boka wel is blijkt wel uit dat in Korea de off shore steeds meer staatssteun nodig heeft. Over vrije markten gesproken!

    Over de menselijke invloed op klimaatverandering ben ik sceptisch. Bovendien zou ik het bijzonder prettig vinden als het hier wat warmer wordt. Kan ik gewoon lekker hier overwinteren in de toekomst. Palmbomen aan de Maasboulevard en sinaasappelbomen op de Coolsingel.

    Prachtig toch? Wordt het te heet in Afrika? Dan kunnen de Afrikanen mooi naar afgekoeld Siberië. Ruimte zat daar. Naast kolencentrales zijn er overigens gascentrales, maar dat beetje kolen dat we hier verstokken is natuurlijk peanuts.

    Gezien mijn positie in de BCE denk ik toch aan enige wisseling. Wel lastig want uit Coldplay-analyse blijkt dat ik slecht wissel.

    Groet, Jonas

  9. [verwijderd] 25 maart 2017 23:47

    Hier klopt in ieder geval geen donder van. Dat weet ik zelfs. Maar goed belijd je jouw Groene Geloof en eren de nieuwe Jesus en Guru Jesse Klaver in zijn witte overhempje met zijn softe gezegende onzinpraatjes.

    "En als allerlaatste nog ’n leuke quote om in het groot nog even over de zaken na te gaan denken: …..
    “Verschillende nieuwe typen kerncentrales hebben een vermogen tussen 1200 en 1600 megawatt. Als we uitgaan van een levensduur van zestig jaar én van gemiddeld 1400 megawatt, dan moeten er twintig kerncentrales per jaar gebouwd worden en dat veertig jaar lang. ”"

    Groet, Jonas
  10. h980577. 26 maart 2017 10:00
    quote:

    Coldplay schreef op 25 maart 2017 13:55:

    [...]

    Werk aan de winkel, als je het mij vraagt. De wissels kunnen tot volgende week zondag worden doorgegeven :)
    Ik zal er niet aan ontkomen, maar mijn NL porto was in elk geval wat aan het herstellen. In eigen porto ben ik de onderkant aan het afdekken, zal de high beta namen maar wat gaan mijden denk ik. Mja, dan gok je op verliezen bij anderen...
  11. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 26 maart 2017 16:31
    quote:

    rene l schreef op 25 maart 2017 21:57:

    De energie lijkt even uit de beurs verdwenen te zijn, er wordt wat gas teruggenomen en een tandje teruggeschakeld.

    Schone energie is momenteel een hot item en het wordt hoog gespeeld in Europa.

    Vaak draaien dit soort bedrijven ook 24/7 omdat het proces dit vraagt en het niet even stilgelegd kan worden.
    Voor dit soort processen heb je gewoon kolencentrales nodig die op het moment dat de vraag daar naar is direct een tandje kunnen bijschakelen en kunnen leveren.
    's Nachts schijnt de zon niet, meestal waait het ook minder dan overdag, het zijn gewoon natuurwetten.
    ...
    Gut, ik dacht dat je het over kerncentrales had...
    Groet van een fysicus.

  12. nobahamas 26 maart 2017 22:52
    quote:

    jonas schreef op 25 maart 2017 23:09:

    Over de menselijke invloed op klimaatverandering ben ik sceptisch. Bovendien zou ik het bijzonder prettig vinden als het hier wat warmer wordt. Kan ik gewoon lekker hier overwinteren in de toekomst. Palmbomen aan de Maasboulevard en sinaasappelbomen op de Coolsingel.

    Prachtig toch? Wordt het te heet in Afrika? Dan kunnen de Afrikanen mooi naar afgekoeld Siberië. Ruimte zat daar. Naast kolencentrales zijn er overigens gascentrales, maar dat beetje kolen dat we hier verstokken is natuurlijk peanuts.

    Gezien mijn positie in de BCE denk ik toch aan enige wisseling. Wel lastig want uit Coldplay-analyse blijkt dat ik slecht wissel.

    Groet, Jonas

    Toch een beetje jammer Jonas.
    Ik mis hier toch wel enige realiteitszin.
    Wanneer de toendra’s in Siberie een klimaat hebben wat vergelijkbaar is met het Europees klimaat, dan is er voldoende CO2 uit deze bodem door rotting vrijgekomen om het leven van ook jouw nieuw benoemde Jesus hier in Nederland te beëindigen.
    p.s. denk ook niet dat jouw kinderen hier dan nog enig geluk zullen vinden.
    Jouw peanuts, mijn peanuts, en de peanuts van miljoenen anderen is een hele berg peanuts.
    Mijn advies betreft wisselen?
    Wissel alleen wanneer je zelf begrijpt waarom je zou moeten wisselen, en als je dat niet begrijpt, blijf dan toch lekker in je eigen verstokte gelijk geloven.

    Waarop hebben jouw kinderen gestemd?
  13. [verwijderd] 26 maart 2017 23:57
    Het is hier in Europa al veel warmer geweest dan nu en ook toen leefden er mensen in het huidige Nederland.

    Niet voor niets heet Groenland zo.
  14. forum rang 6 NewKidInTown 27 maart 2017 05:05
    quote:

    BEN stierig schreef op 26 maart 2017 23:57:

    Het is hier in Europa al veel warmer geweest dan nu en ook toen leefden er mensen in het huidige Nederland.

    Niet voor niets heet Groenland zo.
    Tegenwoordig is alles maakbaar, dus een eventuele opwarming van de aarde, hetzij door de zon, hetzij door de mens veroorzaakt, zullen we in de toekomst wel kunnen opheffen of repareren. Ik denk daarbij zelf aan de schommeling van de as van de aarde stopzetten waardoor we geen "last" meer hebben van koude winters en hete zomers en desnoods de aarde een stukje verder van de zon af plaatsen waardoor het ook een stuk koeler wordt, want eigenlijk is de temperatuur op aarde nu precies "goed", tijdens ijstijden was het "verkeerd" en mocht het warmer worden, dan is het ook niet "goed". De vroegere tijden toen de mens in staat was zich snel en goed aan te passen aan veranderende omstandigheden en daardoor wist te overleven, kunnen we definitief achter ons laten, we gaan vanaf nu de natuur aanpassen aan ons zelf. De meest geniale oplossingen zijn vaak het simpelste. We zullen het ze wel leren, die vervelende natuur en die lastige routes van de planeten. En tegen die tijd dat de zon begint uit te doven, plaatsen we de aarde elk jaar weer een stukje dichter naar de zon toe en tegen het uur u hebben we allang een nieuwe ster ontdekt waar we de hele aarde naar toe kunnen verplaatsen en waar we nog een stuk langer plezier van zullen hebben. Mankind rules !
  15. [verwijderd] 27 maart 2017 10:32
    quote:

    nobahamas schreef op 25 maart 2017 16:57:

    Industrial engineering en Technology is wel erg hard gestegen, moet ik mijn koers verleggen naar automobiles- and parts?
    Interessante vraag, Noba.

    Om hier antwoord op te kunnen geven heb ik de ratio's p. sector berekend.

    Sorteer je de uitkomsten op EV/EBITDA dan zie je dat de uitkomsten overeenkomen met je waarneming. Immers, voor de sectoren Industrial Engineering en Software & Computer Services (Technology) zijn beide prijsratio's hoger dan gemiddeld.

    Zeker wanneer je deze waarden vergelijkt met die van de Automobiles & Parts, Technology Hardware & Equipment en de General Industrials sector. Voor deze sectoren zijn de prijsratio's lager dan gemiddeld.

    Echter, dat geldt niet zonder meer voor alle aandelen in de betreffende sectoren. Zo vind ik Intrapump en Picanol binnen de Industrial Engineering sector nog kansrijk en ook Pfeiffer Vacuum presteert bovengemiddeld.
    Binnen de Software & Engineering blijven Alten, Reply, Software ea goede rapportcijfers leveren - ondanks dat de koers sterk is opgelopen. Blijkbaar gaat dit gelijk op met de resultaat ontwikkeling waardoor de bedrijven hun 'houdbaarheid' handhaven.

    Zo zijn er vanuit dit oogpunt ook in de duurdere sectoren nog steeds interessante bedrijven terug te vinden.

    Meegenomen zijn de 161 bedrijven in mijn long-list. Van lijst zijn 8 bedrijven in de Financial Services, Real-Estate en Construction & Materials sector afgehaald. Van een enkel bedrijf zijn de jaarcijfers nog geüpdatet en van een enkel bedrijf zijn de special items niet doorgevoerd. Dit zal het totaal beeld niet veranderen.

    Alle ratio's p. sector staan op de sector pagina van de aandelenfabriek. De ratio's p. bedrijf staan op de value short-list pagina.

    www.aandelenfabriek.nl/super-sectoren/
  16. [verwijderd] 27 maart 2017 11:12
    quote:

    Coldplay schreef op 27 maart 2017 10:32:

    [...]

    Van een enkel bedrijf zijn de jaarcijfers nog geüpdatet en van een enkel bedrijf zijn de special items niet doorgevoerd.

    CORR nog niet geüpdatet
2.479 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.062
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.983
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 323
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.137
AMG 965 125.573
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.084
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.389
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.613
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht