Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

7,275
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    227.592 Gem. (3M) 272,7K
  • Bied

    7,100  
  • Laat

    7,300  
+ Toevoegen aan watchlist

off-topic

23.279 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 1164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 maart 2017 22:55
    quote:

    Oeps..! schreef op 15 maart 2017 14:55:

    @Hik
    Hartelijke dank.
    De cijfers vallen in goede aarde: voorbeurs +10%!
    (Ik heb ze overigens niet, ze staan echt sky-high nu).
  2. [verwijderd] 30 maart 2017 07:12

    @ BDB

    APPLE toch maar vasthouden en bijkopen op een zomer-correctie ?
    wel volgens WB, Apple's grootste single investeerder

    volgens sommigen gaat APPLE als werelds 1e trillion $ company noteren, huidige beurswaarde 770 miljard $, verder zien sommigen geen reden dat APPLE met haar earning power, aankoop eigen aandelen programma, verhogen dividend aan 17 X de jaarwinst noteert, waar GooGle met een beurswaarde van 580 miljard $ aan 30 X de jaarwinst noteert, ook een super track-record voor earnings, maar toch beduidend minder dan Apple.

    conclusie: Apple op een correctie bijladen, op naar 1 trio$ company voor 2019 en dat met 3% dividend ? ... deze mag toch grof in de porto aanwezig zijn.
  3. [verwijderd] 2 april 2017 09:53

    voor al hen die gespreid willen investeren, maar vaak niet weten waarin , kun je altijd overwegen wat Bershire te kopen, dat kan voor A en B shares, volkomen gelijkwaardig enkel verschil in weging voor stemrecht
    A shares gaan aan 250.000$ per share en B shares aan 166$ per share
    WB betaald géén dividend uit, dus je zal het echt moeten zien als een strategische groei investering, maar daar geeft hij dan ook de returns na, wel shaky en soms heftig, maar voor de ouderen onder ons, of je vader of Opa, hadden die in 1965 voor 1.000 $ gekocht in WB's fonds, hadden ze vandaag 10 miljoen $ op hun rekening staan

    zo is er ook eentje in Nederland en die noemt HAL Trust, ook deze investeringsonderneming van de van der Vorm's , geeft mooie returns en betaald dividend uit.

    heb ze beiden, soms wat meer, soms wat minder spijtig genoeg niet vanaf midden jaren 60, want vooral van 1965 tot 2004 scoorde WB ongelofelijk, maar mag zeker niet klagen.

    dus wil je wat voor je kinderen of kleinkinderen, een paar aandeeltjes in beiden wellicht is het een overweging, je zit in ieder geval gespreid.
  4. [verwijderd] 6 april 2017 13:23

    @ Edhv & Closer

    maar even hier om erger te voorkomen van anderen op de TT draadjes
    nogmaals ik zeg niet wat goed of fout is, stel enkel zoals het nu eenmaal is

    je zegt Cuba is niet van toepassing, maar het was juist daar een Revolutionair die een Dictator heeft vervangen, dat deze Revolutionair daarna zelf een dictator is geworden kon toen niemand aanzien komen
    de Castro's hebben altijd gezegd de Cubanen zijn nog niet klaar voor verkiezingen en dat zeggen ze nu al 60 jaar

    dat Shell haar eigen shit moet opruimen is een must, maar Nigeria is geen Amerika
    BP moet tot de laatste cent betalen en betaald nog steeds, ze over-betalen zelfs want ze hebben nu claims ontvangen die niets met de milieu-ramp te maken hebben en dit hebben ze dan ook in court aangevochten en hun gelijk gekregen
    maar voor de vervuiling betalen ze 100% en ook voor de economische gevolgen voor de regio vanwege de vervuiling, in Amerika vervolgen ze je tot je erbij neervalt.
    Dat Shell hier in Nigeria grotendeels is mee weggekomen is schande en het is precies die organisaties die van giften en goede doelen leven die het opruimen en dat is prachtig dat mensen geven aan organisaties als een Greenpeace die zich hiervoor inzetten, maar is allemaal op basis van giften

    de Nederlandse regering, laat me niet lachen
    in de vorige eeuw hebben ze jaren achter elkaar tomaten en aardappelen gedumpt in de Noordzee, melk en boterbergen vernietigt, allemaal om de prijzen hoog te houden, productie op peil om boeren zo min mogelijk te financieren met subsidies

    ze hadden het ook naar Afrika kunnen verschepen waar de mensen vanwege droogte vele hongersnood jaren hebben gehad, maar Neen dat werkt niet, want 30% van wat je daarheen verscheept komt hier weer terug op de markt, want ze hebben liever cash en dat verziekt hier weer de kunstmatig hoog te houden markt.

    de gaswinning in Groningen, kan morgen dicht gedraaid worden, maar dan zegt de Nlandse regering kan niet, want dan heeft een groot gedeelte van Nederland een te kort, onzin je hoeft Gazprom maar te bellen en die leveren je voor de volgende 100 jaar, maar ja dan moet je betalen ipv van ontvangen en dan klopt je balans van inkomsten en uitgaven niet meer.

    nogmaals ik zeg niet wat goed of fout is, het begon met een overweging op een correctie Nestlé te kopen en het eindigt in wie wat mag produceren aan welke prijs en voor welke markt en wat is ethisch correct, zou het niet weten.

  5. Edhvvvvv 6 april 2017 19:55
    @w sorry voir de trage reactie maar ben in US voor werk. Dus qua tijden niet handig.
    Ook al werken de non profit org. Op basis van giften doet niet veel af aan het feit dat dit dus wel werkt. Ze hoeven zich niet te verrijken over de rug van basis behoeften.
    Dat de NL regering van alles fout doet is zo klaar als een klontje. Soms net maffia met achterkamer deals, zelfverrijking, elkaar slachtofferen enz enz
    Ik denk dan ook niet dat een regering een non profit organisatie is. En zeg ook niet dat dan het water bij hun in goede handen is. Er zijn betere oplossingen. Ik denk alleen dat een nestle (of bijv. Monsanto, bayer) het met slechte intenties doet. Dwz de verrijking van een zeer select klein groepje 'uitverkorenen'.
    Ik heb wat minder levens ervaring dan jij en weet dan ook minder van cuba/casteo. Maar ik ken geen 1 vooorbeekd van een persoon die met geweld de macht naar zich toehaalde en vervolgens echt alleen oprecht de beste intenties had. Oor het'volk'.
  6. Levy 7 april 2017 14:33
    @W, Carrefour staat wat onder druk, hebben die een downgrade gekregen?
  7. [verwijderd] 7 april 2017 14:56
    quote:

    Levy schreef op 7 april 2017 14:33:

    @W, Carrefour staat wat onder druk, hebben die een downgrade gekregen?
    Neen, niet bij mijn weten
    zie dat de aanbeveling nog steeds ongewijzigd zijn, maar denk wel dat er wat meer signalen komen van een algehele correctie aan de Beurzen.

    verder bekruipt beleggers ook wat angst van hoe gaat het nu verder met Trump, hij heeft blijkbaar niet lang hoeven na te denken een eerste mep uit te delen, de vraag is smaakt dit bij deze ego-tripper naar meer en slaat hij dadelijk Noord Korea vol op de muil.

    zit gelukkig goed in t Goud en Zilver en heb ook de nodige Oliewaardes in de porto, je weet maar nooit.
  8. [verwijderd] 8 april 2017 07:09

    UBS is blijkbaar vrijdag uitgekomen voor dit nieuwe kwartaal met updates voor verschillende fondsen en daar hebben ze Carrefour voor koersdoel naar beneden aangepast van hold 24 euro naar sell 19,50 euro
    dat zal dan de reden zijn van de drop vrijdag, want verder lees ik geen nieuws
  9. Levy 8 april 2017 09:41
    Bedankt W. Dat verklaart veel. Voor Ahold-Delhaize is UBS dan nog mild met 20 euro hold.
  10. mightymilt 14 april 2017 10:01
    Off-topic.

    Op zoek naar een kansrijk tech aandeel met een lage K/W wat binnenkort ook € 0,34 dividend p/a gaat uitkeren ? Neways Electronics.
  11. [verwijderd] 16 april 2017 12:19
    "Toppers uit het Belgische bedrijfsleven die actief beleggen en met hun bevoorrechte kennis meer dan normale winsten opstrijken. Ze bestaan. Wij brengen de miljoenenorders van de insiders voor het eerst in kaart.

    Op de beurs is een beperkte groep van bijzonder goed geïnformeerde beleggers actief die met hun kennis buitengewoon grote winsten opstrijken. Het gaat om zo’n 350 topmensen uit het bedrijfsleven, vooral kaderleden, bestuurders en familiale aandeelhouders. De jongste tien jaar waren ze goed voor ruim 8.000 aandelenorders met een waarde van 16 miljard euro, gemiddeld 2 miljoen euro per transactie."

    www.tijd.be/markten-live/nieuws-algem...

  12. relpinda 26 april 2017 22:14
    Ik vond deze column wel aardig om te delen. LZA

    Inefficiëntie: het geschenk van kunstmatige intelligentie aan de mensheid

    Voor een informatiejunk als ik is het moeilijk kiezen tegenwoordig. Kranten en blogs staan vol met de nieuwste ontwikkelingen in technologie. En het hele jaar door zijn er interessante events van hoge kwaliteit. Maar buitenkansjes als de keynote van Kevin Kelly op de Conference for the Curious, die zijn er niet zo vaak. Op pad naar Eindhoven dus. Kelly (1952, technologiegoeroe) is een van de oprichters van technologiemagazine Wired. Graag deel ik een paar conclusies en gedachten met je.

    Een echte goeroe
    Even schrok ik, toen Kelly aan het begin een scène uit Minority Report van Steven Spielberg aanhaalde. Zo origineel is dat namelijk meestal niet. Maar wat blijkt: Kelly is de bedenker van de verschillende technologische snufjes in deze film. Hij praat inmiddels al dertig jaar over virtual reality, en ziet toepassingen hiervan nu breed omarmd worden. Een echte goeroe dus.

    Intelligentie uit het stopcontact
    Volgens Kelly zitten we op dit moment in een tweede industriële revolutie. De eerste ging om kunstmatige kracht, door de uitvinding van de stoommachine. Nu leven we in industriële revolutie nummer twee, waarin we kunstmatige intelligentie breed beschikbaar maken. Met een slimmere wereld als gevolg. Binnenkort kunnen we kunstmatige intelligentie even makkelijk gebruiken als elektriciteit uit het stopcontact. Google neemt met Cloud Vision API alvast een voorschotje, uiteraard via de cloud.

    Centaurs
    Via technologie is de mens met zichzelf bezig, volgens Kelly. Dat hoorde ik onlangs ook van Peter van der Putten van Universiteit Leiden, op de ABN AMRO Innovation Friday over Centaurs. Van der Putten concludeert dat de mens via robots veel over zichzelf kan leren. Met als mooi voorbeeld de positieve invloed van expres hulpeloze robot Paro op mensen met alzheimer.

    Intelligent samenspel
    Volgens Kelly zijn er veel verschillende soorten intelligentie, waarvan de menselijke intelligentie er maar één is. Daarbij gaat het niet om slim, slimmer, slimst. De voorspelling dat computers ooit slimmer zullen zijn dan de mens is dan ook niet zo interessant. Allerlei vormen van intelligentie zijn dat al. Zo kan een eekhoorn bijvoorbeeld veel beter onthouden waar hij noten begraaft, en vindt je autonavigatie per definitie veel sneller de kortste route. Ook van een rekenmachine wint de gemiddelde mens het echt niet. Maar juist door verschillende intelligenties samen te brengen, kunnen we waarde toevoegen.

    Efficiëntie is voor robots
    Als we de wereld slimmer maken met kunstmatige intelligentie, krijgen we robots. En die zijn volgens Kelly bij uitstek geschikt om werk te doen waarbij herhaling, efficiëntie en productiviteit belangrijk zijn. Robots gaan dus onze banen herdefiniëren. Maar door robots komt er ook een hele nieuwe categorie van arbeid bij. Bijvoorbeeld banen waarin je taken voor robots verzint. Bij ons werk zullen we steeds vaker samenwerken met andere vormen van intelligentie. Eigenlijk zoals we op dit moment ook al vaak doen met computers, smartphones en andere technologische hulpmiddelen. Het feit dat de mens goed is in inefficiënte dingen zoals wetenschap, kunst, innovatie en menselijke relaties komt daarbij goed van pas.

    X + AI of AI + X
    De formule voor veel nieuwe bedrijven in de toekomst is volgens Kelly de volgende: X + AI of AI + X. Vrij vertaald betekent dat iets bestaands nemen en kunstmatige intelligentie toevoegen. Of andersom: je neemt kunstmatige intelligentie en voegt hier iets aan toe. Hij raadt bedrijven aan hiermee te experimenteren.

    Je bent nooit te oud om te leren
    Kelly sloot af met een positieve boodschap: jullie zijn niet te laat. We staan nog maar aan het begin van het begin van het eerste uur. Een hoopvolle boodschap en eentje waar ik in geloof. Het is nooit te laat om iets nieuws te starten, om iets nieuws te leren. Koester inefficiëntie daarom juist en gebruik die op plekken waar deze deugt, zoals bij innovatie en menselijke relaties.
  13. RESEARCH 2 mei 2017 21:16
    quote:

    mjmj schreef op 2 mei 2017 19:55:

    Iemand een visie op de VIX? Staat erg laag....

    www.zerohedge.com/news/2017-05-02/vix...
    Ook Dr. Doom maakt zich hier zorgen over. Misschien binnenkort zelf ook maar gaan afbouwen.

    money.cnn.com/2017/05/02/investing/ro...

    Another measure of fear, the VIX (VIX) volatility index, plummeted this week to just 9.9, the lowest level since February 2007. By comparison, the VIX surged to nearly 90 during the 2008 financial crisis and hit 53 in August 2015 amid fears about China's economic slowdown.
  14. [verwijderd] 3 mei 2017 07:21

    Apple Q2 : solide cijfers, toch echt impressive wat een geld-machine Apple wel niet is

    China is echter wel een probleem voor the Phones, daar is de concurrentie zeer sterk vd de lokale merken (xiaomi & huawei ) deze price-fighters zijn de gap in kwaliteit met de Iphones aan het dichten, gelukkig is Apple een soort van hype-merk in China waardoor hun omzet nog altijd groot is, maar loopt wel terug

    dit zal waarschijnlijk wat aanleiding geven met Apple tegen ATH aan om wat winsten te nemen, maar de aanbevelingen zijn toch voor buy correcties, LT kan Apple naar 175 en mogelijk 200$

    earnings Q2 : 11,3 bio vs 10,2 last year
    earnings growth yoy : 4,8%
    eps Q2 : $ 2,10 vs 1,90 last year
    eps growth 10,5 %
    revenue Q2: 52,9 bio vs 50,56 last year
    revenue change yoy 4,6%

    verder gaat dividend met 10% omhoog voor dit kwartaal
    buy-backs ( inkoop eigen aandelen programma ) zal met 30 miljard ( bio) aanzwellen ( dat is voor het lang-lopende inkoopprogramma eigen aandelen)

    dividend jaar basis op Apple groeit langzaam, nog steeds niet echt spectaculair, maar Apple geeft voorkeur aan inkoop eigen aandelen, dat werkt ondersteunend voor de share-price en is positief voor eps. ( minder aandelen blj stijgende winsten geeft steeds hoger rendement)

    Apple's cash positie zwelt verder aan, maar je moet naar de netto positie kijken , daar men toch wel LT financiert voor en dividend en inkoop eigen aandelen, maar dan nog is het buitengewoon impressive wat Apple aan cash reserve heeft

    mooi aandeel voor de LT belegger, soms wat winst nemen, maar altijd een ijzeren positie aanhouden en opladen bij correcties - die soms best hevig kunnen zijn, Apple's money-machine draait nog steeds op volle toeren.
  15. [verwijderd] 3 mei 2017 11:37

    voor diegenen die interesse hebben in BAM heb een rapportje
    " Dutch Construction Sector Report 03/05/2017 " van ESN samengevat op t BAM-forum

23.279 Posts
Pagina: «« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 1164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht