Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Lavide Holding NL0010545679

Laatste koers (eur)

0,286
  • Verschill

    +0,016 +5,93%
  • Volume

    1.013 Gem. (3M) 11K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Jaaroverzicht 2005 Magnus

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Nel 20 december 2005 11:10
    gaan we eens terugblikken wat er met Magnus is gebeurd in 2005 dan komen we tot conclusie dat dit bedrijf zich heeft klaar gemaakt om vanaf 2006 sterk en daadkrachtig de markt gaat betreden als een volwaardig bedrijf met veel potentie in het vooruitzicht.
    we beginnen met met de jaarcijfers van 2004 en de voorspelling die zei zelf aangaven.

    cijfers:

    De omzet van Magnus Holding N.V. over 2004 bedroeg 19,9 miljoen euro (2003: 13,6 miljoen euro). EBIT was 1,2 miljoen euro (2003: 0,3 miljoen euro negatief). Magnus Holding realiseerde een nettowinst van 0,5 miljoen euro (2003: 0,8 miljoen euro nettoverlies). In de cijfers zijn de activiteiten opgenomen van ETX (vanaf 1 juli), Persephone (vanaf 1 september) en Weha (vanaf 1 oktober).

    toevoeging CEO:

    “Het resultaat geeft aan dat we in 2004 de opwaartse trend naar een renderende onderneming hebben voortgezet. Met de acquisities hebben we verder gezorgd voor een uitbouw van onze activiteitenbasis en verbetering van de balansstructuur, belangrijke fundamenten voor de toekomst. We gaan nu een volgende fase in waarin we ons richten op de uitbouw van het bedrijf tot een ‘one stop shop’ voor het middenbedrijf voor standaard en maatwerk bedrijfsapplicaties en de bijpassende diensten en infrastructuren. Dit zal gepaard gaan met autonome en geacquireerde groei, en met verbetering van de winstgevendheid”, aldus Fred Hermans, Chief Executive Officer bij Magnus Holding.

    vervolgens komt in feb het volgende bericht:

    Geplaatst op woensdag 16 februari 2005

    Magnus Holding brengt Qurius IS terug binnen de Groep

    Magnus Holding en Qurius Infrastructure Services hebben een intentieverklaring getekend voor het inbrengen van de activiteiten van Qurius IS binnen de Magnus-groep. Magnus Holding assisteert - via werkmaatschappijen Magnus, Qurius en Qurius ETX - klanten bij de invoering en realisatie van bedrijfsapplicaties, zowel standaardpakketten als maatwerkoplossingen. Met Qurius IS, specialist in het ontwerpen en beheren van (bedrijfskritische) infrastructuren, kan Magnus Holding onder eigen controle een ‘full service offering’ bieden. Qurius IS ontstond in 2002 door een management buy-in uit het later door Magnus Holding overgenomen Qurius Holding. Qurius IS telt 25 medewerkers; de winstgevende jaaromzet in 2004 bedroeg 5,0 miljoen euro.

    de reactie van de CEO was als volgt:

    Logische stap
    “In 2004 hebben we met diverse acquisities gezorgd voor vergroting van onze activiteitenbasis en verbetering van de balansstructuur, belangrijke fundamenten voor de toekomst. Onze ambitie is uit te groeien tot ‘full service provider’ van IT-oplossingen en -diensten voor het middenbedrijf. Klanten kunnen dan via één aanspreekpunt complete oplossingen rond de bedrijfsapplicaties van Microsoft en SAP met de bijbehorende infrastructuren inkopen, van de implementatie van infrastructuren tot het beheer van dan wel ‘hosting’ van bedrijfsapplicaties“, zegt Fred Hermans, CEO van Magnus Holding.

    toen kwam er eind feb het volgende bericht van een samenwerking:

    Geplaatst op maandag 28 februari 2005

    Magnus verbreedt logistieke dienstverlening met simulatie

    Naarden, 28 februari 2005 – Magnus verbreedt de logistieke dienstverlening met simulatie. Daartoe gaat Magnus samenwerken met Incontrol Enterprise Dynamics, fabrikant van het simulatiesoftwareplatform Enterprise Dynamics. “Wij zien twee belangrijke redenen om simulatie te gebruiken voor logistieke processen. De eerste is om de fysieke en economische haalbaarheid van nieuwe logistieke ideeën en processen te toetsen. De tweede is voor het zoeken naar optimalisatie van de bestaande processen binnen logistieke systemen. Het is vaak moeilijk om exact inzicht te krijgen in het dynamische gedrag van dergelijke systemen.

    Met simulaties is gemakkelijk te experimenteren met alternatieven en inzicht te verkrijgen in processen en kosten. Expertisegebieden waar simulatie van toegevoegde waarde is zijn bijvoorbeeld magazijnbeheer en Supply Chain Management,” meent Willem Hulshof, directeur bij Magnus.

    De samenwerking volgt op een gezamenlijk project voor het realiseren van ‘state-of-the-art’ magazijnbeheer bij Medeco, leverancier van producten voor de gezondheidszorg. Op het recente seminar ‘Operational excellence in logistiek’ demonstreerden Magnus en Incontrol Enterprise Dynamics samen hoe simulatie het inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van (nieuw in te richten) bedrijfsprocessen verbetert.

    www.enterprisedynamics.com.

    toen we bij deze berichten de koers omhoog zagen gaan werdt het vervolgens even rustig met het aandeel ,maar de pb fabriek kwam in maart weer op gang de cijfers zoals boven is aangegeven en eind maart het volgende:

    Magnus Holding-dochter Qurius ETX neemt activiteiten FGM3plan over

    Per 1 april 2005 neemt Qurius ETX de activiteiten over van FGM3plan, inclusief alle lopende contracten en de zes specialisten die bij het bedrijf werken. FGM3plan ontwikkelt oplossingen voor Customer Relationship Management en Document Management. Gerard Hermsen, directeur van FGM3plan, ziet dit als een belangrijke stap in de ontwikkeling van zijn bedrijf: “We hebben mooie contracten in de wacht gesleept bij banken, verzekerings- en automotive-bedrijven. Door ons aan te sluiten bij een grotere partner met een professionele interne structuur kunnen we onze klanten de beloofde continuïteit blijven bieden.’’

    Qurius ETX bouwt met de acquisitie van FGM3plan voort op de ingezette groeistrategie. “We kunnen nu een brede propositie neerzetten, waarmee we toegang krijgen tot nieuwe branches in met name de financiële sector. Ook is de door FGM3plan ontwikkelde applicatiegenerator ManageIT! op het Microsoft .NET-platform voor het maken van internettoepassingen een uitstekende aanvulling op onze softwarestraat”, aldus Rob Schut, directeur Qurius ETX.

    een goede zet,met de juiste aanvulling voor Qurius ETX.

    1Q cijfers kwamen er in april spannend was dat hoe is het gegaan en hoe reageerd de koers op dit nieuws,zoals vaak loopt de koers op naar een hoogte punt rond de 61/62 om vervolgens door de uitgegeven aandelen weer tedalen naar de 50 cent dit is bij de beleggers elke keer een teleurstelling mede omdat het bedrijf juist voortgaan maakt en deze op deze manier niet beloond wordt,en ja de cijfers waren goed:

    In het eerste kwartaal van 2005 was het resultaat (EBIT) van Magnus Holding N.V. 0,4 miljoen euro (eerste kwartaal 2004: 0,2 miljoen euro) bij een omzet van 6,4 miljoen euro (eerste kwartaal 2004: 4,2 miljoen euro). Deze omzetstijging is met name het gevolg van de middels acquisities in 2004 uitgebouwde activiteitenbasis. Ook slaagde Qurius erin zijn positie in een aantal specifieke branches verder uit te bouwen en aldus groei te realiseren.

    Belangrijke ontwikkelingen in het eerste kwartaal waren de invoering van een business unit-structuur bij Qurius en de integratie in Qurius ETX van FGM3plan, specialist in Customer Relationship Management en Document Management. Verder lanceerde Qurius een nieuwe brancheoplossing: Q-Zorg, een informatiesysteem voor verzorgings- en verplegingshuizen, thuiszorg- en overige gezondheidszorgorganisaties. De samenwerkingsovereenkomst met To-Increase (het voormalige Watermark Innovation) zal naar verwachting extra impulsen geven aan de softwarelicentie-verkopen.

    Verwachtingen
    Belangrijkste doelstelling van Magnus Holding in 2005 is verdere verbetering van de financiële prestatie. Aandachtsgebieden voor 2005 zijn onder
  2. forum rang 4 Nel 20 december 2005 12:52
    nu nog rustig maar 2006 zal daar verandering in brengen

    succes
  3. forum rang 4 Nel 20 december 2005 13:26
    deel 2

    vervolgens was er in mei dit bericht:

    Magnus Holding-dochter Qurius neemt activiteiten OTI Groep over

    Verbreding Qurius’ oplossingenportfolio met schoolinformatiesysteem

    Qurius heeft de activiteiten overgenomen van de failliet verklaarde OTI Groep, specialist in automatisering van opleidingsorganisaties. Hierdoor krijgt Qurius onder andere de beschikking over schoolinformatiesysteem Schoolvision, dat in gebruik is bij 28 scholen in het voortgezet onderwijs, en personeelsinformatiesysteem HRvision. Deze transactie is van belang voor de gebruikers van deze oplossingen, omdat hiermee de continuïteit van de ontwikkeling en het onderhoud van hun automatiseringssysteem, en de beschikbaarheid van de benodigde expertise zijn zekergesteld. De transactie wordt uit eigen middelen gefinancierd. Met de medewerkers van de OTI Groep worden individuele gesprekken gevoerd over mogelijke indiensttreding bij Qurius.

    Schoolvision en HRvision zijn branchespecifieke oplossingen ter aanvulling op de standaardfunctionaliteit van Microsoft Business Solutions-Navision. Deze transactie past in de strategie van Qurius om zijn positie op de Nederlandse markt voor op Microsoft Business Solutions gebaseerde bedrijfsoplossingen te verstevigen. Mark van Kemenade, algemeen directeur bij Qurius: "Door focus op de Microsoft Business Solutions en de ontwikkeling van aanvullende branchespecifieke modules heeft Qurius een leidende positie in deze markt opgebouwd. Naast autonome groei in de gekozen marktsegmenten, willen we ook nieuwe branches ontsluiten door samenwerking met nationale en internationale aanbieders van beproefde oplossingen en door overname van specialisten of oplossingen. De betreffende oplossingen passen uitstekend in ons productenportfolio. Vanzelfsprekend nemen we op korte termijn contact op met alle gebruikers ervan, dit in nauw overleg met de vereniging van Schoolvision-gebruikers. Aangezien we continu zoeken naar goede specialisten in Microsoft Business Solutions-Navision en –Axapta, zou het ons zeer verheugen als ook medewerkers van OTI besluiten de overstap naar Qurius te maken.”

    Qurius
    Qurius biedt geïntegreerde bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft Business Solutions. Qurius concentreert zich daarbij op de marktsegmenten afvalmanagement & recycling, food/pharma/chemie, groothandel, IT, logistiek & retail, productie/engineer-to-order, sierteelt, verhuur en zakelijke dienstverlening & zorg en heeft ruim 300 klanten in deze segmenten.

    wat weer een goede aanvulling is

    dan moet er weer even gewacht worden en daalt de koers weer richting de 50 cent,beleggers willen wel eens af van die kwartaal dumpen nu de 2Q cijfers in aantocht waren,en die gaven wederom aan dat men op de juiste weg is:

    De omzet van Magnus Holding N.V. over het eerste halfjaar van 2005 was 14,9 miljoen euro: een toename met 67% in vergelijking met dezelfde periode in 2004 (8,9 miljoen euro). Het resultaat na belastingen was 0,7 miljoen euro (H1 2004: 0,2 miljoen euro).

    “De gerealiseerde groei onderstreept dat we met onze op uitbouw van het activiteitenportfolio gerichte strategie op de goede weg zijn. Door autonome groei te combineren met acquisities willen we een bij een beursgenoteerde onderneming passende omvang bereiken. Daarbij blijven winstgevendheid en continuïteit hoofddoelstellingen”, aldus Fred Hermans, Chief Executive Officer van Magnus Holding.

    sept was een mooie maand:

    Magnus Holding werkt aan overname van FAQT Group Belgium

    22 september 2005 - Magnus Holding bereidt de overname voor van Faqt Group Belgium. Dit is een leverancier van ERP-software en –diensten met veel ervaring in de milieu- en de food-, pharma en chemiebranche. FAQT Group Belgium is gevestigd in Gent en heeft 13 medewerkers. De winstgevende omzet in 2004 was 1,9 miljoen euro.

    mooie deal

    en dan eindelijk waar men al tijden op hoopte:

    Geplaatst op vrijdag 30 september 2005

    Kwartaalconversie aandelen B Magnus Holding

    30 september 2005 - Als uitvloeisel van de acquisities van de afgelopen drie jaar zet Magnus Holding N.V. ieder kwartaal een deel van de aandelen B om in aandelen A (‘conversie’). Concreet betekent deze conversie dat de betreffende aandelen bij Euronext in de notering worden opgenomen. Vandaag zijn 3.345.016 aandelen B geconverteerd.

    Algehele conversie
    Voorts kondigt Magnus Holding aan de aandelenstructuur te willen vereenvoudigen door de resterende 16.949.560 aandelen B in één keer om te zetten in genoteerde aandelen. Daarmee komt een eind aan het onderscheid tussen genoteerde en niet-genoteerde aandelen en de kwartaalconversies van niet-genoteerde aandelen B. Deze constructie was noodzakelijk omdat de kosten van een prospectus destijds een beletsel vormden voor de overname van Qurius Holding. Fred Hermans, CEO van Magnus Holding: “De stand van zaken in de onderneming is nu zodanig verbeterd dat we versneld kunnen terugkeren naar een normale aandelenstructuur. Het belangrijkste voordeel daarvan is meer transparantie voor aandeelhouders.” Nadere informatie volgt na definitieve bepaling van de wijze waarop de algehele conversie zal plaatsvinden en van het tijdstip ervan.

    dit is wat men wou,geen kwartaal dumpen meer en dit zal in 2006 zeker aan de koers temerken zijn.
    twijfels waren er ook omdat er toch 17 mln aandelen in de lucht hangen maar zoals bekend zijn deze bij de huidige aandeelhouders gebleven en deze gaan voor de LT in de porto men ziet natuurlijk ook wel dat op deze koers de werkelijke waarde nog niet aanwezig is.
  4. forum rang 4 Nel 20 december 2005 13:35
    deel 3

    toen kwamen de 3Q cijfers eraan en deze waren wederom een bevestiging dat er vooruitgang in zit:

    21 oktober 2005 - IT- en adviesbedrijf Magnus Holding behaalde in het derde kwartaal van 2005 een omzet van 8,3 miljoen euro, 79% meer dan in het derde kwartaal van 2004 (4,6 miljoen euro). Het resultaat (EBIT) was 0,4 miljoen euro (derde kwartaal 2004: 0,3 miljoen euro).

    “Alle werkmaatschappijen hebben goed gepresteerd, zeker gezien het feit dat er in de vakantiemaanden minder manuren beschikbaar zijn voor advies-, implementatie- en beheerwerkzaamheden. Gezien de positieve gang van zaken tot dusver in combinatie met de vooruitzichten voor het vierde kwartaal verwachten we over het gehele jaar een forse omzet- en winststijging te realiseren ten opzichte van 2004”, aldus Fred Hermans, Chief Executive Officer bij Magnus Holding.

    Naar verwachting zal Magnus Holding rond 1 november de overname van Faqt Group Belgium afronden. Dit is een leverancier van bedrijfsapplicaties met veel ervaring in de milieu- en de food-, pharma en chemiebranche. Deze acquisitie is vooral ingegeven door het groeipotentieel in België voor Qurius. De acquisitie van dit in Gent gevestigde bedrijf zal het aantal medewerkers van de Magnus-groep op ruim 320 brengen.

    en dit was voor de laaste keer dat er gedumpt werdt door de betreffende partijen.
    want per 30 Nov gingen de B-aandelen naar A-aandelen toe:

    Algehele conversie B-aandelen Magnus Holding per 30 november 2005

    Sinds oktober 2003 heeft Magnus Holding N.V. ieder kwartaal een deel van de aandelen B omgezet in aandelen A (‘conversie’) als uitvloeisel van de acquisities van de afgelopen drie jaar. Concreet betekent deze conversie dat de betreffende aandelen bij Euronext in de notering worden opgenomen. Van de 54.082.619 uitstaande aandelen (A en B) Magnus Holding zijn 16.949.560 aandelen B nog niet in de notering zijn opgenomen. Magnus Holding gaat bij Euronext Amsterdam een aanvraag indienen om deze aandelen B per 30 november a.s. in één keer om te zetten in genoteerde aandelen. Daarmee keert het bedrijf terug naar een normale aandelenstructuur.

    nu Magnus klaar staat om vanaf 2006 zijn werkelijke kracht tekunnen toonen in de markt zal er een volwassen bedrijf staan en met de parel Qurius hebben ze voldoende daadkracht.
    betreft Qurius kunnen we ook wel een jaaroverzicht van maken wat dit onderdeel heeft door gemaakt in 2005 is verbluffend.
    maar wil je dit overzicht zien ga dan eens naar:

    www.persberichten.com

    en tik Qurius of Magnus in en je weet genoeg.
    betreft de forum: werkelijke waarde Magnus zegt voldoende

    succes voor 2006
  5. forum rang 4 Nel 20 december 2005 15:59
    met de juiste parel in de groep zal dit zeker lukken.
    trouwens nog een leuk plukkie tekoop op 56 maar 16k en we kunnen weer omhoog
  6. [verwijderd] 20 december 2005 16:06
    ik wil ze wel oppikken.

    maar ik weet niet hoe Magnus gaat reageren op dalende indices...

    dus ik blijf nog flink deel cash op dit moment.
  7. forum rang 4 Nel 20 december 2005 16:10
    pennystocks reageren niet op de Index want anders was de boel wel omhoog gegaan bij de stijging van de Index(toch!).
  8. forum rang 4 Nel 20 december 2005 16:11
    oja,je koopt iets als je er op termijn vertrouwen in heb
  9. [verwijderd] 20 december 2005 16:25
    ik heb ze ook.

    Maar zie geen reden om op dit moment uit te breiden.

    Dat ze niet stijgen met de index, wil niet zeggen dat ze niet dalen.
    Als AEX hard daalt willen mensen cash hebben (zekerheid), en verkopen ze ook Magnus.
  10. forum rang 4 Nel 20 december 2005 16:28
    de meeste zijn ingestapt in Magnus en Rood voor LT want zoals bekend zijn de vooruitzichten prima en zit er veel potentie in deze fondsen
  11. forum rang 4 Nel 21 december 2005 19:35
    blijkbaar vandaag uitgebodemd op de 55 dus nu de vaart er in.
  12. forum rang 4 Nel 22 december 2005 20:13
    blijkbaar is men klaar voor dit jaar, boeken sluiten en vanaf 2006 maxi inslaan.

    succes en prettige feestdaggen

    op naar de euro
  13. forum rang 4 Nel 23 december 2005 10:51
    Latijnse 'magnus', met de betekenis 'groot'. nou dat zullen we zien in 2006
  14. forum rang 4 Nel 30 december 2005 09:01
    nou laaste dag ,kijken of we een mooi slot neer kunnen zetten,vanaf jan 2006 kunnen de grote jongens weer instappen.

    succes
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht