PB

813 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Heineken kan impact coronavirus nog niet inschatten

Gepubliceerd op 12 februari 2020 07:32 | Views: 79

Heineken 11 feb
97,76 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Brouwer Heineken weet nog niet wat de impact van het nieuwe coronavirus is op de resultaten voor de onderneming. Dat meldde de brouwer bij de jaarcijfers over 2019. Heineken verkocht meer bier tegen hogere prijzen, maar zag ook de kosten stijgen. Voor dit jaar rekent de onderneming op winstgroei, al wordt er een slag om de arm gehouden. Ook omdat Azië een belangrijke markt is voor de onderneming.

Heineken sloot 2019 af met een omzet van 28,5 miljard euro. Dat betekende een stijging met 6,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. De operationele winst steeg met 16 procent tot 3,6 miljard euro. Onder de streep bleef bijna 2,2 miljard euro over. Dat is ruim 13 procent meer dan een jaar eerder.

Topman Jean-François van Boxmeer, die recent zijn vertrek aankondigde, sprak van opnieuw een jaar van "superieure omzetgroei", met aanhoudende sterke prestaties in de tweede helft van het jaar. Het merk Heineken was goed voor een groei van 8,3 procent, geholpen door de opmars van Heineken 0.0 dat nu in 57 landen te koop is.
voda
0
Beursblik: solide outlook Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
97,76 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft voor 2020 een solide outlook afgegeven. Dit constateerde analist Edward Mundy van Jefferies woensdag.

In 2019 behaalde Heineken een 3,9 procent hogere operationele winst van nipt meer dan 4 miljard euro. Dat was conform verwachting, aldus Mundy.

Voor dit jaar rekent Heineken op een "superieure" omzetgroei dankzij hogere volumes, dito prijzen en 'premiumisatie'. De operationele winst zal autonoom met ongeveer 5 procent stijgen. Volgens de analist is Heineken prima gepositioneerd om dit ook te kunnen realiseren.

"Met de nieuwe CEO per juni zijn we niet heel erg verrast dat er nu geen grote nieuwe strategische initiatieven werden aangekondigd", schreef Mundy.

Dinsdagavond kondigde Heineken al het vertrek van CEO Jean Francois van Boxmeer aan. Hij vertrekt na meer dan 15 jaar aan het hoofd van de Amsterdamse brouwer te hebben gestaan en wordt opgevolgd door Dolf van den Brink.

Jefferies handhaafde het koopadvies op Heineken met een koersdoel van 108,00 euro. Volgens Mundy is het aandeel momenteel niet duur, kijkend naar de groeivooruitzichten. Het aandeel sloot dinsdag nog op 97,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: geen grote verrassingen bij Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
97,76 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in 2019 conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux woensdag.

De omzet steeg met 5,6 procent iets harder dan verwacht, maar de toename van de operationele winst met 3,9 procent autonoom was exact zoals vooraf voorzien, aldus Kepler.

In de Amerika's ontwikkelde de operationele winst zich beter dan verwacht, maar in de andere drie regio's viel dit juist wat tegen.

Verder wees Kepler er nog op dat CEO Jean Francois van Boxmeer een jaar eerder vertrekt dan zijn contact afloopt en wordt opgevolgd door Dolf van den Brink, de jongste persoon in het bestuursteam van Heineken. Stefan Orlowski, topman van Heineken in Europa, besloot na de benoeming van Van den Brink, op te stappen.

Voor dit jaar rekent Heineken op een "superieure" omzetgroei dankzij hogere volumes, dito prijzen en 'premiumisatie'. De operationele winst zal autonoom met ongeveer 5 procent stijgen. Kepler wees erop dat de consensus voor de cijfers van vanochtend wees op een groei van 5,7 procent.

Per saldo was de update van Heineken volgens Kepler in lijn met de verwachtingen in de markt. Grote veranderingen in de consensus zijn dan ook niet te verwachten, denken de analisten.

Het advies voor Heineken blijft Reduceren met een koersdoel van 92,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Heineken N.V. 2019 Q4 - Results - Earnings Call Presentation


Feb. 12, 2020 9:12 AM ET | About: Heineken N.V. (HEINY), HINKF
The following slide deck was published by Heineken N.V. in conjunction with their 2019 Q4 earnings call.

Voor meer, zie link:

seekingalpha.com/article/4323429-hein...
voda
0
Jean-François van Boxmeer denkt niet in kwartalen maar in decennia

Jean-François van Boxmeer vertrekt na vijftien jaar als ceo van Heineken. Onder zijn bewind onderging het bierconcern een gedaanteverwisseling, maar bleef het trouw aan zijn oorsprong. De ideale ceo voor een beursgenoteerd familiebedrijf.

Cv
1961 Geboren in Elsene (België)
1979 economie in Namen1984 begonnen bij Heineken als trainee
1987 sales- and marketingmanager in Rwanda en DRC
1993 general manager Democratische Republiek Congo
1996 general manager Zywiec in Polen
2000 general manager in Italië
2001 opgenomen in de directie van Heineken
2005 ceo van Heineken
Van Boxmeer is toezichthouder bij Mondelez, Henkel, Nationale Opera & Ballet en Institut Royal pour Sourds et Aveugles Foundation in België

Op het laatste World Economic Forum loopt Jean-François van Boxmeer ontspannen door de besneeuwde straten in Davos. Van vervoer per limousine wil hij niet weten. In al die jaren dat hij deze conferentie bezoekt, gaat hij steevast te voet. Zijn schoeisel is erop uitgekozen. Slechts één keer, bekende Van Boxmeer vorige maand op zo'n wandelingetje, is hij onderuit gegaan.

In de Zwitserse sneeuw schetst de 58-jarige Belg de ontwikkeling die het bierconcern in de afgelopen vijf decennia heeft doorgemaakt. Van de expansie in Europa, de noodzakelijke verzakelijking van Freddy Heinekens familiebedrijf, de onstuimige groei in de opkomende economieën, de innovaties en dan nu de noodzakelijke aandacht voor duurzaamheid, hét gespreksthema afgelopen januari in Davos.

Voormalig Heineken-cfo René Hooft Graafland herkent deze brede blik direct. Voor nogal wat ceo's begint de geschiedenis van de onderneming bij hun eigen aantreden, zegt hij. Zo niet voor Jean-François Van Boxmeer, die daarmee een ideale leider is van een - weliswaar beursgenoteerd - familiebedrijf. 'Hij kijkt heel ver terug, heeft een groot historisch besef. Als we bijvoorbeeld bezig waren met een overname, dan wilde hij altijd een terugblik van het overnamedoelwit van tien jaar hebben.'

Van babyboomers naar opkomende economieën
De expansie in opkomende markten, met miljardendeals in bijvoorbeeld Mexico en het verre oosten, is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Heineken leunt begin deze eeuw voor 80% op de westerse wereld, met een grote hoeveelheid babyboomers die richting de 50-plus gingen. Hooft Graafland: 'Van Boxmeer keek naar de demografische ontwikkelingen in de wereld. Van de nieuwe generatie van de familie Heineken kregen we vervolgens de kans om in de opkomende markten te gaan groeien. Nu komt twee derde van de omzet uit deze markten en is het bedrijf helemaal op de toekomst gericht.'‘We waren jonge broekies. Na het werk zaten we te filosoferen wat er allemaal moest veranderen bij Heineken’

Eind jaren tachtig zien de twee het groeipotentieel met eigen ogen, als ze voor Heineken in Congo terechtkomen, destijds Zaïre geheten. 'We waren jonge broekies. Na het werk zaten we te filosoferen wat er allemaal moest veranderen bij Heineken. Professioneler moest het worden, scherper, met meer oog voor de performance.'

Eenmaal samen op het hoofdkantoor zetten ze hun bravoure om in daden. Bij de vele overnames is Van Boxmeer de pessimist die alle risico's in kaart wil hebben. 'Jean was de absolute dealmaker', herinnert de voormalige cfo zich. 'Hij drukte op het juiste moment door. Hij had de gave om met mensen een vertrouwensband te creëren en de deal te sluiten.'

Het kantoor uit
Michiel Herkemij leidt de Heineken-activiteiten in Nigeria en Mexico, voordat hij in 2011 aan de slag gaat als ceo van koffieconcern DE Master Blenders. ‘Omdat Van Boxmeer zoveel verschillende posities binnen het bedrijf heeft gehad, begrijpt hij als geen ander hoe het is om een land te leiden. Hij geeft de lokale directeuren onverwijld vertrouwen’, zegt hij. ‘Dat is heel verfrissend, want vaak is er spanning tussen het hoofdkantoor en de mensen in de markt.’

‘Daar zag je hem in optima forma. En altijd precies een straat in die niet in de planning staat’

Van Boxmeer geniet volgens Herkemij van de bezoeken in deze landen. Zo’n reis betekende: het kantoor uit, op pad, om alles met eigen ogen te zien. ‘Daar zag je hem in optima forma. En altijd precies een straat in die niet in de planning staat.’

Privékwestie raakt hem diep
De aanhoudende kritiek op Heinekens activiteiten in Afrika - na onthullingen bijvoorbeeld over misstanden rond promotiemeisjes - raken hem dan ook diep. Zeker als het bericht naar buiten komt dat hij als jonggetrouwde Heineken-medewerker een buitenechtelijke relatie had met een medewerkster die biermeisjes aanstuurde. De kwestie belandt zelfs in de aandeelhoudersvergadering.

'Ik vind het enorm lastig, want het gaat over mijn privéleven', zegt hij er eind vorig jaar zelf over tegen het FD. 'Want dit gaat over mijn privéleven. Vanaf nu zal dit telkens opnieuw opduiken en telkens als ik erop reageer lijkt het dan alsof ik mijzelf wil verdedigen. Ik herhaal wat ik de aandeelhouders heb verteld: dit is het verhaal van meer dan 25 jaar geleden tussen een man en vrouw die toen 26 en 24 jaar oud waren. Als mensen daar vandaag een machtsverhouding van willen maken tussen een ceo en een promomeisje, kan ik enkel zeggen: you have it all wrong. Die beschuldiging was laag-bij-de-gronds.'

Vergaderstukken als studiemateriaal
Na zijn vertrek als ceo, per 1 juni, krijgt Van Boxmeer tijd voor andere functies. Sinds 2013 is hij al voorzitter van de raad van toezicht bij de Nationale Opera & Ballet. Een nieuwe wereld waar hij opeens te maken heeft met subsidiestromen, kunstenplannen en uitvoerende artiesten. 'Hij is nieuwsgierig en ook ongelooflijk geduldig', zegt medebestuurslid Shula Rijxman, tevens bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep.

'Hij kijkt nooit op de klok', bevestigt Jos Nijhuis, voormalig Schiphol-topman en eveneens toezichthouder bij de Nationale Opera & Ballet. Het doornemen van de vergaderstukken noemt hij zijn studiemomenten. 'Dat is voor hem geen corvee. Dan is hij aan het studeren.'

Familie dienen in nieuwe rol
Helemaal los van Heineken zal Van Boxmeer wel nooit meer komen, na een loopbaan die hij er in 1984 als trainee begon. Eenmaal vertrokken als ceo treedt hij aan als commissaris van Heineken Holding. Daarin hebben de nazaten van de oprichtersfamilie de zeggenschap over het bierconcern in handen.

Eind 2018 zegt hij tegenover het FD hoe hij zijn rol bij Heineken ziet: 'Ik vul mijn blad in en geef het boek dan door aan iemand anders die de volgende bladzijden invult.' Zijn voortijdige vertrek - tien maanden voor het einde van zijn termijn - is op eigen verzoek. 'Echt, een jaar langer Van Boxmeer gaat na vijftien jaar niet meer het verschil maken', verklaart hij woensdagochtend, daags na het bericht dat hij opstapt als ceo. 'Daar ben ik heel relaxed in.'

fd.nl/profiel/1334443/jean-francois-v...
voda
0
Wijziging in top Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
91,54 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft een nieuwe Supply Chain Officer benoemd en voor het eerst een Chief Digital and Technology Officer aangesteld. Dit kondigde de Nederlandse bierbrouwer woensdag voorbeurs aan.

Magne Setnes zal in april 2020 aantreden als nieuwe Supply Chain Officer. Setnes volgt Marc Gross op. Setnes is nu nog algemeen manager bij Brau Union, een divisie van Heineken in Oostenrijk.

Ronald den Elzen zal per direct het uitvoerende team van de Nederlandse bierbrouwer aanvullen als Chief Digital and Technology Officer.

Het aandeel Heineken sloot dinsdag op 91,54 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Manofaction
0
Reuters verkreeg een concept van een Italiaans regeringsdecreet
Italië gaat bij decreet bioscopen, openbare gelegenheden en openbare bijeenkomsten afsluiten .Schoolsluitingen die vanochtend aangekondigd werden gaan waarschijnlijk ook door, Dit geldt voor heel Italie.
samui
0
De inkomsten zullen vanaf april in Nederland verder omlaag gaan in kroegen. Dan worden er controles uitgevoerd in cafés op het roken. Dit zal effect hebben op de café bezoeken dus ook het drink gedrag.
voda
0
Beursblik: UBS ziet kansen voor Akzo, Heineken en DSM

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel
70,16 -1,93 -2,68 % Euronext Amsterdam
DSM
106,90 -3,15 -2,86 % Euronext Amsterdam
Heineken
89,24 -3,46 -3,73 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag een lijst met aandelen gepubliceerd waarvan de Zwitserse bank inschat dat het een aantrekkelijke risico-rendementsverhouding heeft voor de komende 12 tot 18 maanden.

In de lijst van UBS bevinden zich drie AEX fondsen, AkzoNobel, Heineken en DSM. De analisten van de bank benadrukten wel dat ze geen voorspelling doen over de diepte en duur van de impact van het coronavirus op de aandelenmarkt.

Het neerwaartse risico schat UBS voor Akzo op 3,0 procent. In het negatieve scenario zou de EBITDA voor Akzo uit kunnen komen op 1,3 miljard euro in 2020. Dit zou in de modellen van de bank overeenkomen met een aandelenkoers van 75 euro. "In ons basisscenario gaan we uit van een EBITDA van 1,6 miljard euro en een koersdoel van 98,00 euro", aldus UBS. Dit geeft een opwaarts potentieel voor de koers van 35 procent. In het meest positieve scenario zou de koers van Akzo zelf kunnen stijgen naar 135 euro.

In het negatieve scenario voor DSM gaat de Zwitserse Bank uit van een autonome omzetgroei van 2,5 procent en een marge voor Nutrition van 18,5 procent en een koers van 100 euro. Hoewel DSM een exposure van 12 procent heeft naar China denken de analisten dat de sterke marge bij Nutrition mogelijke negatieve effecten kan opvangen. Het grootste risico voor de waardering van DSM ziet UBS in het mogelijk scherp afwaarderen van de Consumer Chemicals sub-sector. Voor DSM hanteert UBS een koersdoel van 126 euro, met een potentie in het positieve scenario naar 142 euro.

Voor Heineken komt UBS in het negatieve scenario op een koersdoel van 88,00 euro uit. Daarbij gaan de analisten uit van een vertraging van de autonome groei naar 4,7 procent in vergelijking met het gemiddelde van 5,6 procent de afgelopen drie jaar. Het koersdoel dat UBS voor Heineken hanteert is 110 euro. In het meest optimistische scenario zou het aandeel op kunnen lopen naar 115 euro.

Andere namen die UBS selecteerde, zijn Adecco, Danone, Nestlé en Credit Agricole.

Het aandeel AkzoNobel noteerde vrijdag 2,4 procent lager op 70,28 euro, DSM daalde 3,0 procent tot 106,75 euro en Heineken koerste 3,7 procent lager op 89,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Heineken investeert in zijn Braziliaanse bierfabriek

Gepubliceerd op 10 maart 2020 07:57 | Views: 78

Heineken 09 mrt
84,38 0,00 (0,00%)

Heineken Hld. 09 mrt
74,35 0,00 (0,00%)

SAO PAULO (AFN/RTR) - Heineken heeft een miljoeneninvestering gedaan in zijn Braziliaanse bierfabriek. De bierbrouwer steekt 865 miljoen real, omgerekend 161 miljoen euro, in de loop van dit en komend jaar. De fabriek genaamd Ponta Grossa is de op twee na grootste fabriek in staat Parana. Brazilië is volgens kenners een nog belangrijkere markt voor de omzet van Heineken dan Europa of de Verenigde Staten.

De investering van Heineken moet de productie van biermerken Heineken en Amstel met 75 procent opvoeren. "Kort samengevat, we zijn een nieuwe brouwerij aan het bouwen," aldus Mauricio Giamellaro, hoofd Brazilië bij Heineken.

Heineken heeft momenteel ruim een vijfde van de Braziliaanse biermarkt in handen. Het marktaandeel groeide de afgelopen jaren, waardoor de voorsprong van de marktleider Anheuser-Busch InBev slonk.

Anheuser-Busch Inbev kondigde een paar dagen geleden een investering aan van zo'n 372 miljoen euro in een nieuwe bierfabriek in het noorden van Brazilië.
voda
0
'Heineken goed gepositioneerd voor langere termijn'

Gepubliceerd op 20 maart 2020 10:36 | Views: 2.479

Heineken 15:07
75,58 +0,74 (+0,99%)

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken is goed gepositioneerd voor de langere termijn, ondanks het effect van de coronacrisis op de bierverkopen. Dat meldden analisten bij KBC Securities.

KBC wijst daarbij op cijfers van China Resources Beer, waarin Heineken een belang van bijna 21 procent bezit. De Chinese brouwer zag de omzet in de eerste twee maanden van dit jaar met 26 procent dalen. Dat onderstreept de impact van het virus op de Chinese biermarkt. Door de verspreiding van de ziekte naar andere landen, wordt verwacht dat de consumptie in andere regio's ook geraakt zal worden.

KBC handhaaft zijn accumulate-advies en koersdoel van 105 euro voor Heineken. Het aandeel noteerde vrijdag omstreeks 10.20 uur een plus van 2,4 procent op 76,72 euro.
voda
0
Heineken haalt 1,4 miljard euro op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
73,00 1,56 2,18 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft woensdag met de uitgifte van twee obligaties 1,4 miljard euro opgehaald. Dit meldde de Nederlandse bierbrouwer nabeurs.

Heineken plaatst een vijfjarige obligatie ter waarde van 600 miljoen euro met een coupon van 1,625 procent. Met een tienjarige lening met een coupon van 2,25 procent haalt de bierbrouwer 800 miljoen euro op.

De vervaldata van de twee leningen zijn op 30 maart 2025 en 30 maart 2030.

De opbrengsten worden door Heineken gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Heineken meldde ook dat er op 18 maart 100 miljoen Zwitserse frank werd opgehaald met een vijfjarige oblitgatielening. Hier was de coupon 0,6375 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Heineken hervat werkzaamheden Maleisische bierbrouwerij

Heineken HEIA€72,70+2,71% gaat zijn operaties in Maleisië weer voor een deel oppakken, nadat het bedrijf op aandringen van de lokale overheid de deuren van zijn bierbrouwerij vorige maand dicht deed.

De Nederlandse bierbrouwer schreef zondag toestemming te hebben ontvangen van de autoriteiten om de werkzaamheden met een minimale bezetting voort te zetten. De overheidsmaatregelen, die de meeste bedrijven en kleine ondernemers dwingen gesloten te blijven, zijn van kracht tot 14 april.

Maleisië telt ruim 3662 officiële bestemmingsgevallen. Zeker 61 zijn bezweken aan de gevolgen van het coronavirus.

Thuiswerk
Heineken meldt dat slechts minder dan 10% van de werknemers weer op locatie aan de slag gaat. De rest van het personeel blijft thuiswerken.

'We voelen ons verplicht om de keten van onze producten, het behoud van werkgelegenheid en een positieve bijdrage aan het economisch herstel van het land te waarborgen', aldus de bierbrouwer.

Islam
Toch werd het besluit niet overal positief ontvangen. Annuar Musa, sinds vorige maand minister van Federale Gebieden, liet op Twitter weten dat de beslissing niet in lijn ligt met de 'overeengekomen afspraken'. 'Er moet onmiddellijk actie ondernomen worden', stelt hij. Enkele leden van de oppositie opperden de verleende vergunning in te trekken.

In Maleisië is de islam sterk vertegenwoordigd: het merendeel van de bevolking is moslim. Mede hierdoor heeft het virus zich snel kunnen verspreiden. Volgens de New York Times ligt een religieuze bijeenkomst van 16.000 man bij een Maleisische moskee zelfs ten grondslag aan de verspreiding van het virus in Zuid-Oost Azië.

In 2012 kreeg Heineken voet aan de grond in dat werelddeel. Toen nam het bedrijf Asia Pacific Breweries grotendeels over voor €3,3 mrd. Vier jaar later kreeg Heineken de bierbrouwer achter merken als Bintang en Tiger volledig in handen.

fd.nl/ondernemen/1340470/heineken-her...
813 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 41 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 apr 2020 17:35
Koers 72,700
Verschil +1,920 (+2,71%)
Hoog 73,520
Laag 72,140
Volume 1.847.290
Volume gemiddeld 965.635
Volume gisteren 1.479.039

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group