Forum: Air France - KLM » Info » Pagina: 137 | Beursduivel.be

Info

2.821 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Kamer buigt zich over aandelenkoop Air France-KLM

Gepubliceerd op 5 mrt 2019 om 16:08 | Views: 531

Air France-KLM 16:35
10,98 -0,11 (-0,95%)

DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer buigt zich deze dinsdagavond over de opzienbarende aankoop van aandelen Air France-KLM door de Nederlandse staat. Het parlement wil alle details weten van de betrokken ministers van Financiën en van Infrastructuur en Waterstaat. De aankoop kost 744 miljoen euro.

Een brede meerderheid in de Kamer steunt de stap, waarmee het kabinet de belangen van KLM en Schiphol wil veiligstellen. Maar Frankrijk reageerde als door een wesp gestoken. Geniepig, klonk het daar. Minister Wopke Hoekstra van Financiën toog persoonlijk naar Parijs om de plooien glad te strijken. Hij erkende dat het kabinet ,,onorthodox'' heeft gehandeld, maar het zou wel het beste zijn geweest voor zowel Nederland als Frankrijk.
Mijn Vriend
0
Oeps, beetje langzaam van begrip; het moet natuurlijk een vliegende middelvinger voorstellen.
voda
0
Air France-KLM plaatst met succes converteerbare obligaties

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,535 -0,19 -1,77 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,535 -0,19 -1,77 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft woensdag succesvol converteerbare obligaties met een waarde van ongeveer 500 miljoen euro. Dit meldde het Frans-Nederlandse luchtvaartbedrijf woensdag nabeurs.

De uitgifte van de converteerbare obligaties werd vanmorgen voorbeurs al aangekondigd.

De leningen, die converteerbaar zijn in nieuwe en/of bestaande aandelen, hebben een looptijd tot 2026 en een coupon van 0,125 procent.

De converteerbare obligaties zijn volgens het bedrijf onderhands geplaatst bij particuliere institutionele beleggers. De nominale waarde van de obligaties is uitgekomen op 17,92 euro. Dat is een premie van 70 procent bovenop de huidige koers van Air France-KLM.

De opbrengst van de uitgifte wordt gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag 1,8 procent lager op 10,54 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Air France-KLM sluit akkoord met Grieken

Gepubliceerd op 5 apr 2019 om 12:10 | Views: 351

Air France-KLM 12:17
10,74 +0,03 (+0,28%)

PARIJS (AFN) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met het Griekse Sky Express. Onderdeel van het akkoord is het stroomlijnen van de dienstverlening tussen Parijs, Amsterdam en Griekse bestemmingen.

Klanten kunnen nu met een enkel ticket vliegen tussen luchthavens Charles de Gaulle of Schiphol en 24 Griekse bestemmingen. In eerste instantie wordt op Athene gevlogen, waarna Sky Express met kleinere vliegtuigen de lokale routes voor zijn rekening neemt.

Volgens Sky Express komt de samenwerking onder meer het toerisme op de Griekse eilanden ten goede. Air France biedt wekelijks 39 vluchten naar Athene aan. KLM vliegt wekelijks veertien keer op de Griekse hoofdstad. De samenwerking faciliteert ook reisarrangementen.
voda
0
KLM wil Jan Kees de Jager als commissaris

Gepubliceerd op 5 apr 2019 om 08:28 | Views: 1.192

Air France-KLM 12:24
10,74 +0,03 (+0,28%)

AMSTELVEEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM wil oud-minister Jan Kees de Jager benoemen als commissaris. De benoeming van de huidige financieel topman van telecomconcern KPN staat op de agenda van de aandeelhoudersvergadering van KLM die op 25 april wordt gehouden.

Naast De Jager wil KLM ook Janine Vos, personeelsdirecteur van Rabobank, in het toezichthoudende orgaan van de onderneming. De twee vullen de vacatures in die ontstaan door het aftreden van Annemieke Roobeek en voorzitter Hans Smits.

Verder staat de benoeming van Ben Smith, de topman van moederbedrijf Air France-KLM, als commissaris op de rol. Die vacature ontstaat door het aftreden van Jean Peyrelevade. Daarnaast staan de herbenoemingen van KLM-baas Pieter Elbers en operationeel directeur René de Groot op de agenda.
voda
0
Air France-KLM vervoert meer passagiers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,705 -0,07 -0,65 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,705 -0,07 -0,65 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in maart meer passagiers vervoerd, terwijl het vrachtvervoer ook steeg. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal miljoen 8,3 passagiers, een stijging van 3,4 procent op jaarbasis.

Het passagiersverkeer bij Air France en KLM, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 2,7 procent. De ingezette capaciteit nam daarbij met 2,4 procent toe, en de bezettingsgraad daalde met 0,4 procentpunt naar 87,0 procent.

Bij Transavia, de prijsvechter van Air France-KLM, steeg het aantal passagiers met 8,4 procent naar 1,2 miljoen. Bij Transavia lag de bezettingsgraad in maart 0,6 procentpunt hoger op 94,2 procent.

Het totale passagiersverkeer bij de luchtvaartmaatschappij, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 2,8 procent, terwijl de bezettingsgraad met 0,3 procentpunt daalde naar 87,6 procent.

Het vrachtverkeer bij Air France-KLM steeg in de afgelopen maand, gerekend naar omzet per ton per kilometer, met 1,5 procent op jaarbasis. De capaciteit steeg met 2,2 procent en de beladingsgraad lag op 62,2 procent, een daling van 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Frank13055
0
Beste Voda,
Bedankt voor al je berichten op dit lijntje. Inmiddels beter bekent en geclaimd als het Voda-lijntje. Iedereen had het waarschijnlijk al gelezen wat jij hier post. Een open deur.
Lange leve de snelle berichtgeving op internet. Een Vodaforum op AFKLM voegt dus niks toe. Dank alvast voor het begrip voorals je echt solo gaat.
voda
0
quote:

Frank13055 schreef op 8 apr 2019 om 19:32:


Beste Voda,
Bedankt voor al je berichten op dit lijntje. Inmiddels beter bekent en geclaimd als het Voda-lijntje. Iedereen had het waarschijnlijk al gelezen wat jij hier post. Een open deur.
Lange leve de snelle berichtgeving op internet. Een Vodaforum op AFKLM voegt dus niks toe. Dank alvast voor het begrip voorals je echt solo gaat.

Zo hee, je eerste post sinds 2 november 2017. Waar heb jij in hibernatie gelegen?
voda
0
AF-KLM breidt capaciteit naar India uit

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 12:50 | Views: 408

Air France-KLM 13:29
11,13 -0,03 (-0,27%)

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM breidt het aantal vluchten naar India uit. Dat maakt de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie bekend in een mededeling over het wegvallen van vluchten naar India via samenwerkingspartner Jet Airways.

Vorige week werd bekend dat Jet Airways vrijwel al zijn internationale vluchten annuleerde als gevolg van geldproblemen. Jet heeft een zogeheten code share-overenkomst met Air France-KLM, waardoor reizigers met één ticket kunnen reizen op gecombineerde routes van de maatschappijen.

KLM laat in een mededeling weten dat er geen code share-vluchten met Jet meer worden aangeboden. Reizigers die tussen donderdag en het einde van de maand zouden vliegen krijgen informatie over hoe ze kunnen omboeken. Voor vluchten daarna wordt de capaciteit van Air France en KLM op routes naar India verhoogd.
voda
0
Hoogste baas AF-KLM nu commissaris bij KLM

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 15:53 | Views: 130

Air France-KLM 15:49
10,44 +0,01 (+0,10%)

AMSTELVEEN (AFN) - Ben Smith, de topman van Air France-KLM, heeft sinds donderdag zitting in de raad van commissarissen van KLM. Ook oud-minister Jan Kees de Jager, de financieel eindverantwoordelijke van telecomconcern KPN, is toegevoegd aan de toezichthoudende raad. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van KLM.

Over de benoeming van Smith was de voorbije periode een hoop te doen. Vooral binnen KLM bestond grote weerstand tegen zijn benoeming, uit angst voor het verder overhevelen van taken en macht van Amstelveen naar Parijs. Scheidend president-commissaris Hans Smits van KLM legde eerder uit dat de aanstelling van Smith nu mogelijk is, omdat de positie van topman en voorzitter bij Air France-KLM sinds kort uit elkaar zijn getrokken.

Pieter Elbers ontkende eerder dat de aanstelling van Smith onderdeel was van zijn herbenoeming voor een periode van vier jaar als baas van KLM. Elbers kreeg donderdag formeel de steun van de aandeelhouders evenals operationeel directeur René de Groot, die ook werd herbenoemd.

Verder werd akkoord gegaan met de benoeming van Janine Vos in de raad van commissarissen. Zij is personeelsdirecteur van Rabobank. Carlsberg-topman Cees ’t Hart schuift door naar de voorzitterspositie, als opvolger van Smits. Naast Smits nam ook Annemieke Roobeek afscheid als commissaris.
voda
0
Beursblik: rode cijfers Air France-KLM verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal van 2019 rode cijfers geboekt, terwijl de omzet slechts licht aantrok. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de luchtvaartmaatschappij publiceerde, waaraan veertien analisten bijdroegen.

Volgens de analisten boekte Air France-KLM afgelopen kwartaal een omzet van 5.947 miljoen euro met een operationeel verlies van 287 miljoen euro. Het nettoresultaat wordt gemiddeld geschat op 302 miljoen euro negatief.

Een jaar eerder, in het eerste kwartaal van 2018, boekte Air France-KLM een omzet van 5.806 miljoen euro. Dit resulteerde in een operationeel verlies van 118 miljoen euro en een nettoverlies van 269 miljoen euro. De maatschappij had toen te kampen met stakingen, hogere brandstofkosten en ongunstige valutabewegingen.

Het onderdeel KLM zag toen het operationele resultaten verbeteren met 32 miljoen euro tot 60 miljoen euro.

Outlook

Air France-KLM stelde bij publicatie van de jaarresultaten in februari van dit jaar, rekening te houden met de onzekere geopolitieke omstandigheden en een stijging van de brandstofkosten.

Air France-KLM verwacht voor het passagiersnetwerk voor het gehele jaar een capaciteitsverhoging van 2,0 tot 3,0 procent. Transavia zal met 9 tot 11 procent groeien.

Het bedrijf is dit jaar waarschijnlijk ook 650 miljoen euro meer kwijt aan brandstofkosten.

De kosten per unit nemen dit jaar vermoedelijk met 0 tot 1,0 procent af, gerekend tegen constante wisselkoersen.

Air France-KLM opent vrijdag voorbeurs de boeken over het eerste kwartaal. Het aandeel koerste dinsdagochtend 0,1 procent lager op 10,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Operationeel verlies Air France-KLM'

Gepubliceerd op 30 apr 2019 om 10:17 | Views: 2.303

Air France-KLM 14:12
10,34 +0,01 (+0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM heeft het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting afgesloten met een operationeel verlies van 251 miljoen euro, waar een jaar eerder een tekort van 118 miljoen resteerde. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten die door de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie zelf zijn gepolst. Het bedrijf opent vrijdag de boeken.

Air France-KLM waarschuwde bij de presentatie van de jaarcijfers al voor de negatieve impact van met name hogere brandstofkosten op de resultaten. Daarnaast merkte het bedrijf op dat het aantal boekingen iets achterbleef ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens de marktvorsers komt de omzet waarschijnlijk uit op bijna 6 miljard euro, waar over het eerste kwartaal vorig jaar 5,8 miljard euro in de boeken ging. Onder de streep resteert naar verwachting een tekort van 271 miljoen euro. Dat is ietsje meer dan de min van 269 miljoen euro in de meetperiode een jaar eerder toen stakingen, extra pensioenlasten en wisselkoerseffecten een hap uit de winst namen.

Personeelskosten

In een jaar tijd is er veel veranderd bij Air France-KLM. De nieuwe topman Ben Smith wist de onderhandelingen over een nieuwe cao bij Air France vlot te trekken, maar daarvoor moest hij wel de portemonnee trekken. De loonakkoorden zadelden het bedrijf vorig jaar al op met 1,8 procent hogere personeelskosten.

Verder resteert de vraag in hoeverre Air France, dat qua marges duidelijk achterblijft bij KLM, in staat is het verschil qua winstgevendheid met de Nederlandse zustermaatschappij te verkleinen. Bij de presentatie van de jaarcijfers meldde Smith dat de strategie van Air France onder de loep wordt genomen. Onder meer de vluchtschema's van de Fransen gaan op de schop. Het opdoeken van prijsvechter Joon moet deze zomer zijn voltooid.

De Nederlandse staat verraste onlangs vriend en vijand met het nemen van een aanzienlijk belang in het luchtvaartconcern. Daarmee wil het kabinet de belangen van KLM en Schiphol waarborgen. Volgens kenners heeft het toch al lastig te besturen bedrijf door die stap er een strategische eigenaar bij gekregen. Dat kan voor spanningen zorgen in het bestuur van de onderneming. Ook zou het besluitvorming kunnen vertragen.
TProfit
0
Iemand een visie :
Cijfers en berichten horen zich niet als allerbest aan, desondanks stijgt de koers als aanloop naar de presentatie van de cijfers morgen. Valt het dan allemaal wel mee, of ...........
voda
0
Brandstof en prijsdruk tarten Air France-KLM

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 07:27 | Views: 1.584 | Onderwerpen: luchtvaart

PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft een ,,uitdagend" kwartaal afgesloten met een operationeel verlies van 303 miljoen euro. Het leeuwendeel van het tekort van de luchtvaartcombinatie kwam voor rekening van Air France, maar ook KLM schreef rode cijfers. Hogere brandstofkosten en prijsdruk door concurrentie zetten het resultaat onder druk.

Volgens topman Ben Smith wist Air France-KLM wat het te wachten stond. Daarbij wees de Canadees op de capaciteitsgroei binnen de Europese luchtvaartindustrie, die ervoor zorgde dat vliegtickets tegen een lagere prijs werden verkocht. Verder zaten ook negatieve wisselkoerseffecten de luchtvaartcombinatie dwars.

Een jaar eerder leed Air France-KLM een operationeel verlies van 118 miljoen euro. Destijds zadelden stakingen bij personeel van Air France het concern op met een extra kostenpost van 75 miljoen euro. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 2 procent tot bijna 6 miljard euro, geholpen door capaciteitsgroei. De omzet per gevlogen kilometer per stoeltje daalde wel.

Personeelskosten

Bij Air France was sprake van een operationeel verlies van 256 miljoen euro, terwijl voor KLM een tekort van 56 miljoen euro resteerde. Prijsvechter Transavia sloot het kwartaal af met een tekort van 71 miljoen euro, ondanks een stevige groei.

Smith wist kort na zijn aanstelling de plooien met het personeel van Air France glad te strijken. Daarvoor trok hij wel de portemonnee. De personeelskosten in het voorbije kwartaal stegen op jaarbasis met 6,4 procent. Het bedrijf maakte ook extra kosten om de capaciteitsgroei het hoofd te bieden. Al met al ging het om 1050 extra medewerkers, waaronder 450 piloten.

Brandstof

De brandstofrekening steeg in vergelijking met een jaar eerder met 140 miljoen euro tot 1,2 miljard euro. Eerder dacht Air France-KLM dit jaar 600 miljoen euro meer kwijt te zijn aan kerosine. Dat is nu 650 miljoen euro.

Volgens financieel directeur Frédéric Gagey moeten de resultaten van het bedrijf worden afgezet tegen de prestaties van sectorgenoten als Lufthansa, IAG en easyJet. Dat toont volgens hem aan dat Air France-KLM in staat is om te kunnen concurreren.

Het concern handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Verder gaat Air France-KLM zijn aandeelhouders in november bijpraten over de te voeren strategie.
voda
0
'Kosten bij AF-KLM daalden te langzaam'

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 09:15 | Views: 1.065 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 12:27
9,86 -0,37 (-3,64%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Air France-KLM heeft niet aan de verwachtingen voldaan in het eerste kwartaal omdat de kosten langzamer daalden. Ook de toenemende olieprijzen zaten de luchtvaartcombinatie dwars, schrijven analisten van Bernstein in een reactie op de kwartaalcijfers.

De omzetgroei van Air France-KLM was met 2 procent in lijn met de verwachtingen en de vooruitzichten voor de korte termijn zijn beter. Volgens de Bernstein-analisten, die een market perform-advies hebben voor Air France-KLM, bieden de cijfers van de luchtvaartcombinatie beleggers wat rust.

Marktvorsers van Citi wijzen vooral naar personeelskosten voor het missen van de verwachtingen. Zij menen echter dat de resultaten niet veel invloed zullen hebben op de verwachtingen die analisten in doorsnee hebben voor de rest van het jaar. Wel denkt Citi dat het commentaar van de top van de luchtvaartcombinatie over het tweede kwartaal goed zal vallen op de markt. Citi heeft een neutral-advies voor Air France-KLM.

ING

Ook ING, dat een hold-advies heeft met een koersdoel van 8 euro, wijst op de verwachtingen voor het tweede kwartaal die goed zijn. Dat de resultaten in het eerste kwartaal tegenvielen wijten de analisten van de bank onder meer aan technische en weerfactoren en de timing van Pasen. Ook de toegenomen capaciteit in de sector in de wintermaanden en wisselkoerseffecten zaten Air France-KLM dwars. ING verwacht een lichte verbetering van de omzet, met name bij de langeafstandsvluchten.

Het aandeel Air France-KLM stond vrijdag rond 09.30 uur 4,4 procent lager op 9,79 euro.
voda
0
Beursblik: bemoedigende vooruitzichten Air France-KLM

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,80 -0,43 -4,20 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,80 -0,43 -4,20 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft een bemoedigende outlook voor het tweede kwartaal afgegeven. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING vrijdag in reactie op de cijfers van de luchtvaarder.

Mulder noemde de resultaten over het eerste kwartaal zwakker dan verwacht, vanwege onder meer de weersomstandigheden voor KLM, de timing van Pasen, wisselkoerseffecten en de druk op de omzet per unit.

Toch ziet de outlook er volgens de analist goed uit, waarbij de planning voor de zomermaanden een hogere beladingsgraad zal laten zien in een markt met weinig capaciteitsgroei. Mulder verwacht een lichte groei van de omzet per unit, vooral voor de langeafstandsvluchten.

De outlook voor het lopende kwartaal ziet er volgens Mulder dan ook goed uit, terwijl Air France-KLM geen aanpassingen deed aan de outlook voor heel 2019.

"Al met al zal de zwakte uit het eerste kwartaal vermoedelijk worden gecompenseerd door een bemoedigend tweede kwartaal", aldus de marktvorser.

ING handhaafde het Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 8,00 euro.

Het aandeel Air France-KLM daalde met 4,9 procent tot 9,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dongen
0
quote:

voda schreef op 3 mei 2019 om 12:58:


Beursblik: bemoedigende vooruitzichten Air France-KLM

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,80 -0,43 -4,20 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,80 -0,43 -4,20 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft een bemoedigende outlook voor het tweede kwartaal afgegeven. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING vrijdag in reactie op de cijfers van de luchtvaarder.

Mulder noemde de resultaten over het eerste kwartaal zwakker dan verwacht, vanwege onder meer de weersomstandigheden voor KLM, de timing van Pasen, wisselkoerseffecten en de druk op de omzet per unit.

Toch ziet de outlook er volgens de analist goed uit, waarbij de planning voor de zomermaanden een hogere beladingsgraad zal laten zien in een markt met weinig capaciteitsgroei. Mulder verwacht een lichte groei van de omzet per unit, vooral voor de langeafstandsvluchten.

De outlook voor het lopende kwartaal ziet er volgens Mulder dan ook goed uit, terwijl Air France-KLM geen aanpassingen deed aan de outlook voor heel 2019.

"Al met al zal de zwakte uit het eerste kwartaal vermoedelijk worden gecompenseerd door een bemoedigend tweede kwartaal", aldus de marktvorser.

ING handhaafde het Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 8,00 euro.

Het aandeel Air France-KLM daalde met 4,9 procent tot 9,73 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.


geef er ook even de tijd bij dat dit bericht door ABM gelanceerd is. Dan kunnen we zien hoe laat je uit je bed bent gekomen. Kortom: oud nieuws alweeren geen toegevoegde waarde.
voda
0
Fors meer passagiers voor Air France-KLM

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 07:54 | Views: 1.195

Air France-KLM 12:34
8,73 +0,04 (+0,48%)

PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft in april fors meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Toen zorgden stakingen bij Air France ervoor dat tal van vluchten werden geannuleerd. De passagiersgroei kwam vrijwel geheel op conto van de Franse tak van het luchtvaartconcern.

Al met al checkten afgelopen maand bijna 7,5 miljoen reizigers in bij Air France en KLM. Dat betekende een stijging van bijna 9 procent op jaarbasis. Inclusief prijsvechter Transavia steeg de totale passagiersstroom tot 9 miljoen reizigers. Air France zag de passagiersstroom met ruim 14 procent aandikken, terwijl KLM een groei van 1,8 procent in de boeken zette. Transavia kende een groei van bijna 11 procent.

Het aantal beschikbare vliegtuigstoelen steeg de voorbije maand met bijna 9 procent. Ook de capaciteitsgroei kwam vrijwel geheel voor rekening van Air France, en dan met name als gevolg van de personeelsacties een jaar eerder. Exclusief de impact van de stakingen was, exclusief Transavia, sprake van 1,2 procent capaciteitsgroei.

Hoop op meer

Bij KLM zijn ze vooral blij dat er na de krimp in het eerste kwartaal nu weer sprake is van groei. KLM-baas Pieter Elbers had wel gehoopt op meer. De passagiersgroei was bij KLM met name te zien op bestemmingen in Azië.

De vrachtdivisie van Air France-KLM zag de volumes op jaarbasis met 3,3 procent stijgen. De ruimen van vliegtuigen zaten in doorsnee wel minder voor. De beschikbare ruimte voor luchtvracht steeg in de meetperiode met 6,4 procent.
voda
0
'Air France wil 465 banen schrappen'

Gepubliceerd op 12 mei 2019 om 13:58 | Views: 2.738

PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France gaat maandag een plan aan de vakbonden voorleggen om 465 banen te schrappen. Dat schrijft de krant Le Journal du Dimanche. Het zou gaan om een vrijwillige vertrekregeling waarbij geen gedwongen ontslagen vallen.

De banen verdwijnen bij het grondpersoneel. Ook hangen er andere maatregelen met het plan samen zoals het wijzigen van een aantal routes en de frequentie van vluchten. Ook worden op sommige routes kleinere vliegtuigen ingezet.

Eerder deze maand liet Air France al weten dat het banen bij het grondpersoneel wilde schrappen.
2.821 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-okt-19 14:57
Koers 10,195
Verschil -0,040 (-0,39%)
Hoog 10,280
Laag 10,105
Volume 673.093
Volume gemiddeld 2.549.343
Volume gisteren 2.308.315

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group