Forum: Air France - KLM » Sectornieuws » Pagina: 87 | Beursduivel.be

Sectornieuws

1.886 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Ryanair vraagt extra geld voor handbagage: ACM is alert

Ryanair rekent vanaf vandaag extra geld voor handbagage. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat controleren of de vliegtuigmaatschappij die nieuwe bijbetaling wel duidelijk meldt als iemand een ticket boekt. Italië heeft de prijsvechter inmiddels verboden passagiers te laten betalen voor handbagage.

Ton Voermans 01-11-18, 20:13 Laatste update: 20:29

,,Het allerbelangrijkste is of het de consument op het moment van boeken duidelijk is waarvoor wel en niet betaald wordt’’, zegt Saskia Bierling van de ACM. ,,Dat gaan we goed in de gaten houden.’’ Meteen op het moment van boeken moet duidelijk zijn dat er extra kosten zijn voor het bij andere maatschappijen standaard rolkoffertje.

Sinds vandaag mag een rolkoffertje niet meer gratis mee bij Ryanair. Klanten moet tussen de 8 en 10 euro extra betalen per vlucht. Alleen heel kleine tasjes (maatje laptoptas) die onder de stoel passen mogen nog gratis mee. Wie bij de gate toch met een rolkoffertje of te grote gratis tas arriveert betaalt 25 euro.

Deze maatregel leidt in heel Europa tot gemopper. In Italië heeft de mededingingsautoriteit vandaag zelfs verboden dat Ryanair extra geld vraagt voor het standaard rolkoffertje, omdat consumenten mogen verwachten dat dit bij de ticketprijs is inbegrepen. Consumenten kunnen geen duidelijke prijsvergelijking maken als Ryanair kosten rekent die bij andere maatschappijen niet bestaan, redeneren de Italianen. In Spanje is de mededingingsautoriteit door consumentenorganisaties gevraagd om naar de nieuwe regels van Ryanair te kijken.

De Nederlandse Consumentenbond is nog niet zo ver. ,,We zijn niet blij met Ryanair, maar zover we het nu bekeken hebben mag het wel. Ze prijzen zichzelf hiermee wel uit de markt. We gaan er wel op letten of ze met de juiste ticketprijs adverteren. Als blijkt dat er nog kosten bij de geadverteerde prijs komen dan melden we dat bij de ACM want dat mag absoluut niet’’, zegt woordvoerster Joyce Donat.

Beboet
Vorig jaar werd brancheorganisatie ANVR er nog op gewezen door de ACM dat er geen verborgen kosten mogen zijn als de consument een reis boekt. Ryanair werd in 2013 beboet met 370.000 euro omdat klanten tijdens het boeken met onvermijdbare kosten zoals luchthavenbelastingen en boekingskosten bovenop de ticketprijs werden geconfronteerd.

Ryanair zegt dat de handbagagekosten niet tot extra inkomsten leiden maar alleen bedoeld is om geen vertraging op te lopen. De Ierse prijsvechter vliegt met de Boeing 737-800 en heeft daar 189 zitplaatsen in weten te persen. Er is echter maar plaats voor zo’n 90 rolkoffertjes. En dat leidt tot eindeloos passen meten totdat de bagagekleppen gesloten kunnen worden. Prijsvechters willen weer zo snel mogelijk vliegen om zoveel mogelijk vluchten per dag te kunnen maken.

Stedentrips
Vooral op de korte vluchten voor stedentrips speelt het probleem. Wie met een prijsvechter vliegt probeert alles in de handbagage te proppen want koffers inchecken kost geld en wachten op de bagageband kost tijd. Het gevolg is dat nagenoeg iedereen met een rolkoffertje bij de gate staat. Ryanair probeert dit met het tarief voor handbagage te voorkomen. De rolkoffertjes gaan het ruim in.

De Italiaanse mededingingsautoriteit verplicht Ryanair om het vrachtruim gratis ter beschikking te blijven stellen voor de handbagage als er in de cabine niet genoeg plaats is. Ook het Hongaarse Wizz Air dat geld wil vragen voor handbagage is vandaag door de Italiaanse ACM teruggefloten.

www.ad.nl/economie/ryanair-vraagt-ext...
valk008_
0
Turkish Airlines zal dankzij de nieuwe megaluchthaven in Istanbul een deel van de transferpassagiers die Schiphol gebruikt als overstappunt naar zich toe trekken.

Dat zegt de Nederlandse luchtvaartdeskundige Rogier Lieshout, tevens voorzitter van het cluster Luchtvaart bij het wetenschappelijk instituut SEO Economisch Onderzoek. De organisatie doet ook onafhankelijk toegepast economisch onderzoek in opdracht van de overheid en bedrijfsleven.

“Luchthaven Istanbul Atatürk kampt met capaciteitsproblemen. Daarom was een nieuwe luchthaven met een capaciteit (eerste fase) van 90 miljoen passagiers nodig, om ook de luchtvaart te laten blijven groeien”, vertelt Lieshout in een interview.

De luchtvaartdeskundige merkt ook op dat het Turkse megavliegveld niet alleen het grootste ter wereld wordt qua capaciteit, maar ook op het gebied van vluchtnetwerk en aantal passagiers. “Dankzij de nieuwe luchthaven zal Turkish Airlines haar netwerk kunnen uitbreiden. Komend vijf jaar koopt Turkish Airlines 200 nieuwe vliegtuigen voor nog betere vluchtconnecties met de wereld. Daardoor zal Istanbul een aantrekkelijker overstappunt worden en flink concurreren met andere centra in Europa en het Midden-Oosten.”

Lieshout laat ook weten dat die grote concurrentie ook gevoeld zal worden door KLM
voda
0
'Ryanair zet piloten Eindhoven voor het blok'

Gepubliceerd op 2 nov 2018 om 13:43 | Views: 1.013

EINDHOVEN (AFN) - Piloten van prijsvechter Ryanair die vanaf Eindhoven werken, hebben de keuze om in te stemmen met een overplaatsing of een vertrekregeling met het bedrijf overeen te komen. De Ierse prijsvechter heeft dit via een brief laten weten aan de zestien piloten die een rechtszaak aanspanden tegen het bedrijf, zo meldde pilotenvakbond VNV. De vliegers hebben tot vrijdag 18.00 uur de tijd om te beslissen.

Ryanair wil de basis Eindhoven per 5 november sluiten. Zestien piloten spanden daarover een kort geding aan. De rechter oordeelde donderdag dat de Nederlandse piloten niet zomaar mogen worden verplaatst naar andere landen. Of de uitspraak geldt voor al de Nederlandse bemanningsleden van Ryanair is nog niet duidelijk.

Over het sluiten van de basis zelf deed de rechter geen uitspraak, al viel hier volgens de rechtbank wel het nodige op aan te merken. Volgens de VNV opent Ryanair zijn trukendoos om werknemers onder druk te zetten. De bond raadt zijn leden aan om niet op de 'vrijwillige overplaatsing' in te gaan.

Overplaatsing

Bij vakbond FNV Luchtvaart, die het cabinepersoneel van Ryanair vertegenwoordigt, is tot zover bekend nog geen brief met een dergelijke strekking binnengekomen.

De zestien piloten zouden overigens al wel de roosters voor de komende weken hebben gehad. Volgens VNV doet zich de onwerkelijke situatie voor dat personeel geacht wordt van bijvoorbeeld het Marokkaanse Fez naar Eindhoven en weer terug te vliegen. Er wordt van uitgegaan dat de piloten zich maandagochtend in Noord-Afrika zullen melden. De piloten zullen echter niet instemmen met overplaatsing. Mogelijk leidt dit tot uitval van vluchten.

Verder wordt personeel uit andere landen ingezet voor reizen op Eindhoven. Vluchten van en naar het Spaanse Málaga worden volgende week bijvoorbeeld in omgekeerde volgorde uitgevoerd door Spaans personeel. Dus van Spanje naar Eindhoven en weer terug in plaats van andersom.
voda
0
Groeiversnelling bij moeder British Airways

Gepubliceerd op 2 nov 2018 om 12:00 | Views: 681

Air France-KLM 15:59
9,30 +0,18 (+1,93%)

LONDEN (AFN) - Luchtvaartonderneming IAG, moederbedrijf van onder meer British Airways, voorziet de komende jaren een groeiversnelling. Het bedrijf verhoogde zijn winstvooruitzichten voor de periode tot en met 2023. Het nieuwe winstdoel ligt 11 procent boven een eerdere prognose. Ook voert de onderneming zijn investeringen fors op.

IAG wil onder meer zijn vloot uitbreiden. Tegen 2023 moet deze met 130 toestellen zijn uitgebreid tot 716 vliegtuigen. Daarbij houdt het bedrijf rekening met een langere levensduur van een aantal van zijn Boeings 747. Tegen 2020 moeten er daar vijf meer in de lucht zijn, dan waar het eerder van uitging.

De verbeterde vooruitzichten van IAG, waar naast British Airways ook het Spaanse Iberia en Vueling en het Ierse Aer Lingus onderdeel van uitmaken, komen op een opvallend moment. Luchtvaartmaatschappijen kampen juist met oplopende brandstofrekeningen en overcapaciteit.
voda
0
Icelandair lijft landgenoot WOW Air in

Gepubliceerd op 5 nov 2018 om 15:30 | Views: 404

Air France-KLM 16:08
9,50 +0,21 (+2,22%)

REYKJAVIK (AFN/RTR) - De IJslandse budgetluchtvaartmaatschappij WOW Air wordt ingelijfd door landgenoot en rivaal Icelandair. Als merk zal WOW, bekend van zijn goedkope verbindingen tussen Europa en de Verenigde Staten via thuisbasis Reykjavik, wel blijven bestaan. De deal wordt volledig in aandelen afgehandeld.

Beide maatschappijen zijn de afgelopen jaren stevig gegroeid, maar hebben het de laatste tijd moeilijk. De overname is dan ook bedoeld om beide IJslanders meer slagkracht te geven om de concurrentie van andere maatschappijen aan te kunnen. Samen hebben ze een marktaandeel van ongeveer 3,8 procent op de trans-Atlantische luchtvaartmarkt.
voda
0
EasyJet vervoerde meer passagiers in oktober

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in oktober van dit jaar meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Dit bleek dinsdag uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Vergeleken met oktober 2017 steeg het passagiersvervoer van easyJet met 14,1 procent naar krap 8,6 miljoen passagiers. De bezettingsgraad daalde op jaarbasis echter met 2 procentpunten van 92,5 procent naar 90,5 procent.

Het passagiersvervoer steeg de in de twaalf maanden tot en met oktober met 10,6 procent. In totaal vervoerde het concern in de afgelopen twaalf maanden ruim 89,5 miljoen passagiers tegen 80,9 miljoen vorig jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groei vraag naar vliegtickets zwakt af

Gepubliceerd op 6 nov 2018 om 14:23 | Views: 476

GENÈVE (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hebben in september meer passagiers vervoerd dan in diezelfde maand een jaar eerder. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA zwakte de groei wel af. Deels had dat te maken met de nodige orkanen en tyfoons in september.

Het aantal kilometers dat vliegtuigpassagiers gezamenlijk aflegden ging op jaarbasis met 5,5 procent omhoog. De capaciteit steeg iets harder, waardoor de vliegtuigen gemiddeld minder vol zaten. De bezettingsgraad daalde voor het eerst in acht maanden, naar 81,4 procent.

IATA-topman Alexandre de Juniac waarschuwde in een toelichting dat de almaar oplopende brandstofkosten drukten op de groei. Hierdoor lagen de ticketprijzen immers relatief hoger. Ook heeft toenemende onzekerheid als gevolg van handelsspanningen mogelijk invloed gehad.
voda
0
Ryanair bereikt akkoord met Duitse vakbond

Gepubliceerd op 8 nov 2018 om 15:02 | Views: 487

Air France-KLM 16:24
9,65 -0,01 (-0,12%)

DUBLIN (AFN) - De Ierse prijsvechter Ryanair heeft een akkoord bereikt met de Duitse vakbond Verdi over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel. Personeel mag nog stemmen over het onderhandelingsresultaat, aldus Ryanair. Verdi vertegenwoordigt circa duizend cabinemedewerkers van Ryanair.

Net als veel van de Europese collega's legde ook het personeel van Ryanair in Duitsland meermaals het werk neer om hun roep om verbeteringen kracht bij te zetten. De Duitsers eisten eerder een loonsverhoging en meer sociale zekerheid. Daarnaast wilden ze dat het Duitse arbeidsrecht op hen van toepassing is, in plaats van het Ierse. Details over het akkoord werden donderdag niet gegeven.

Verder zou volgens de maatschappij Italiaans cabinepersoneel in meerderheid hebben ingestemd met een onderhandelingsresultaat met Italiaanse bonden. Ook heeft Ryanair bonden in Zweden en Griekenland erkend. In die landen wordt nu ook onderhandeld over betere arbeidsvoorwaarden.

Eindhoven

In Nederland besloot Ryanair om zijn basis in Eindhoven te sluiten. Dat kostte meerdere personeelsleden hun baan. Met tientallen Nederlandse piloten en cabinemedewerkers ligt Ryanair in de clinch over hoe het dienstverband te beëindigen. Dit omdat het personeel verplichte overplaatsing naar andere bases weigert.

Ook zette Ryanair zes medewerkers op straat vanwege het verspreiden van een foto. Volgens de luchtvaartmaatschappij gaat het om een nepfoto, waarop is te zien dat cabinepersoneel op de grond slaapt van een Spaans vliegveld.

Het kiekje werd veel verspreid op sociale media en zorgde voor ophef. De foto zou namelijk aantonen hoe slecht de werkomstandigheden zijn voor het Ryanair-personeel. De prijsvechter vindt dat de foto voor reputatieschade zorgt, die veroorzaakt is door het zestal. Eerder verspreidde Ryanair al een foto waarop werd aangetoond dat de foto in scène is gezet.
voda
0
Olieprijs drukt ook winst Singapore Airlines

Gepubliceerd op 13 nov 2018 om 12:35 | Views: 672

Air France-KLM 16:35
9,91 +0,35 (+3,62%)

New York WTI spot 12 nov
59,93 -0,26 (-0,43%)

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines kampt, net als veel branchegenoten, met de stijgende olieprijzen. De voorbije maanden, het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van de Aziaten, zorgde de duurdere tankbon er mede voor dat de winst 81 procent lager uitviel dan een jaar eerder.

De nettowinst in de drie maanden tot en met september kwam uit op omgerekend 36 miljoen euro. De omzet steeg in de periode met bijna 6 procent tot ruim 2,6 miljard euro. De brandstofrekening van Singapore Airlines viel bijna een kwart hoger uit op 746 miljoen euro.

Eerder bleek uit cijfers van luchtvaartconcerns als Air France-KLM, Lufthansa en Air China een soortgelijke worsteling met de olieprijzen. De oplopende brandstofprijzen noopte branchevereniging IATA al om de vooruitzichten voor de winst dit jaar voor de hele sector met 12 procent te verlagen, ten opzichte van een eerdere raming.
voda
0
Winstval Emirates door brandstofkosten

Gepubliceerd op 15 nov 2018 om 13:14 | Views: 688

Air France-KLM 16:16
10,02 +0,15 (+1,55%)

DUBAI (AFN) - Luchtvaartconcern Emirates Group heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de winst stevig zien dalen, onder druk van de stijgende brandstofkosten en negatieve wisselkoerseffecten. De omzet ging wel omhoog dankzij groei bij het passagiersvervoer.

De nettowinst in de eind september afgesloten eerste jaarhelft zakte met 53 procent tot 1,1 miljard dirham, omgerekend 265 miljoen euro. Emirates zag zijn brandstofrekening met 37 procent stijgen vergeleken met een jaar eerder. De omzet steeg met 10 procent tot omgerekend 13 miljard euro. Emirates vervoerde 30,1 miljoen passagiers, een groei van 3 procent.

Emirates is de grootste van de zogenoemde Golfmaatschappijen. Het staatsbedrijf is uitgegroeid tot 's werelds grootste aanbieder van intercontinentale vluchten.
voda
0
Update: recordaantal passagiers voor EasyJet

(ABM FN-Dow Jones) EasyJet heeft een recordaantal passagiers vervoerd in de afgelopen twaalf maanden van zijn gebroken boekjaar. Dit maakte de Britse prijsvechter dinsdag voorbeurs bekend.

Het aantal passagiers steeg met 10,2 procent naar 88,5 miljoen. Volgens EasyJet is dit onder meer te danken aan de expansie van het bedrijf, inclusief het Berlijnse vliegveld Tegel. Sinds eind vorig jaar gaan er vluchten van EasyJet van Tegel.

De totale omzet steeg in het jaar dat eindigde op 30 september, met 16,8 procent tot ruim 5.898 miljoen Britse pond.

De omzet per stoel steeg met 6,4 procent naar 61,94 Britse pond.

De capaciteit nam met 9,8 procent toe naar 95,2 miljoen stoelen. In Nederland steeg de capaciteit van EasyJet met 3 procent. Dankzij de overname van een deel van AirBerlin nam de capaciteit in Duitsland met liefst 48 procent toe.

De bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg op jaarbasis van 92,6 naar een recordniveau van 92,9 procent.

CEO Johan Lundgren sprak van een "geweldige prestatie". “Opnieuw een recordaantal passagiers en de hoogste bezettingsgraad ooit. De integratie van nieuwe activiteiten op het vliegveld Tegel gaat voorspoedig ”, aldus Lundgren.

Het afgelopen boekjaar is de olieprijs verder opgelopen, maar volgens EasyJet kan het bedrijf de oplopende brandstofkosten het hoofd kunnen bieden door zijn "solide hedging-positie", waarmee risico's afgedekt kunnen worden.

Outlook
Voor het komende halfjaar rekent EasyJet op een capaciteitsgroei van circa 15 procent. Voor het gehele jaar zal dit uitkomen op 10 procent. Het aantal boekingen voor de zomer zijn volgens het bedrijf al veelbelovend.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Ryanair bedankt voor uitnodiging Tweede Kamer

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 15:38 | Views: 651

Air France-KLM 16:10
9,80 +0,24 (+2,53%)

DEN HAAG (AFN) - Ryanair-topman Michael O'Leary peinst er niet over om aan te schuiven bij een rondetafelgesprek met de Tweede Kamer over veiligheid en arbeidsomstandigheden in de luchtvaart. Hij vindt de overige sprekers niet deskundig genoeg en vreest dat de bijeenkomst bedoeld is als ,,een niet op feiten gebaseerde publiciteitsactie tegen Ryanair''.

Dat schrijft O'Leary in een brief aan de Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat, die de luchtvaartmaatschappij voor het gesprek had uitgenodigd. Hij schrijft daarin ook dat hij het onterecht vindt dat Kamerleden hem ervan betichten dat hij zijn personeel te weinig betaalt. Beweringen over te korte rusttijden voor personeel zijn volgens hem eveneens pertinent onwaar.

Ryanair sloot onlangs zijn basis op Eindhoven Airport. Het bedrijf had het al geruime tijd aan de stok met het personeel daar, dat eiste naar Nederlandse maatstaven te worden betaald en behandeld.
voda
0
Brussel onderzoekt boekingssystemen luchtvaart

Gepubliceerd op 23 nov 2018 om 12:01 | Views: 32

Air France-KLM 11:53
10,15 +0,16 (+1,63%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie gaat onderzoek doen naar boekingssystemen binnen de luchtvaartsector. Mogelijk worden door aanbieders mededingingsregels overtreden. In het bijzonder wordt gekeken naar de banden tussen IT-dienstverleners Amadeus en Sabre aan de ene kant en luchtvaartmaatschappijen en reisbureau's aan de andere kant.

Volgens Brussel bestaan er zorgen over de open markt voor boekingssystemen. Mogelijk zorgen bepaalde regelingen in contracten met het Amerikaanse Sabre en het Spaanse Amadeus er voor dat luchtvaartmaatschappijen beperkt worden in hun keuzevrijheid. Daardoor zouden consumenten uiteindelijk duurder uit kunnen zijn.

De Europese Commissie benadrukt dat het openen van een onderzoek niet automatisch betekent dat betrokkenen schuldig zijn.
voda
0
Flybe bevestigt gesprekken met Virgin

Gepubliceerd op 23 nov 2018 om 13:23 | Views: 351

Air France-KLM 13:48
10,17 +0,19 (+1,88%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met Virgin Atlantic over een verkoop. Op de beurs in Londen schoot Flybe vrijdag omhoog door speculaties over een overname van de onderneming.

Volgens Flybe is Virgin Atlantic een van de partijen waarmee wordt gepraat. Het is niet zeker of er daadwerkelijk een bod gedaan zal worden. Andere partijen die interesse zouden hebben in Flybe zijn volgens Britse media prijsvechter easyJet en het bedrijf Stobart Group, dat zich onder meer bezighoudt met luchthavens.

Flybe worstelt al enige tijd met tegenvallende resultaten en heeft zichzelf te koop gezet. Er werken circa 2300 mensen bij het bedrijf. Het aandeel Flybe noteerde vrijdag aan het begin van de middag een plus van bijna 50 procent op de beurs in Londen.
voda
0
Meer loon voor cabinepersoneel Transavia

Gepubliceerd op 27 nov 2018 om 15:43 | Views: 332

Air France-KLM 16:29
10,17 -0,03 (-0,29%)

AMSTERDAM (AFN) - Het cabinepersoneel van Transavia krijgt structureel meer loon. Ook worden twee extra salaris-tredes toegevoegd aan het loongebouw. Dat staat in het principe-akkoord dat de luchtvaartmaatschappij afsloot met vakbond VNC, zo meldt de bond.

Transavia zat al enige tijd om tafel met VNC over de cao voor het cabinepersoneel, die betrekking heeft op meer dan duizend medewerkers. Naast de loonsverbetering zijn de partijen ook betere afspraken over het doorgeven van vakanties overeengekomen.

Verder is er gesproken over het ,,zo gewenste" ouderenbeleid. Volgens de VNC zijn tijdens recente bijeenkomsten goede stappen gezet om tot een oplossing te komen voor dit complexe onderwerp. De komende dagen worden meer details bekendgemaakt over het principe-akkoord. Ook volgt meer informatie over het stemproces voor vakbondsleden.

FNV zat niet aan de onderhandelingstafel. Die bond probeerde dat eerder via de rechter wel voor elkaar te krijgen, maar de rechter wees die vordering af.
voda
0
Samenvoeging Icelandair en Wow Air afgeketst

Gepubliceerd op 29 nov 2018 om 10:24 | Views: 325

Air France-KLM 10:51
10,14 +0,31 (+3,13%)

REYKJAVIK (AFN/RTR) - De IJslandse budgetluchtvaartmaatschappij WOW Air wordt toch niet ingelijfd door landgenoot en rivaal Icelandair. Dat hebben de twee partijen na overleg besloten.

Volgens Icelandair kon niet aan alle voorwaarden voor de overnamedeal worden voldaan voor de aandeelhoudersvergadering die vrijdag stond gepland. Daarom is het niet mogelijk om aandeelhouders in te laten stemmen met de deal.

De overname was bedoeld om beide IJslanders meer slagkracht te geven om de concurrentie van andere maatschappijen aan te kunnen. Samen hebben ze een marktaandeel van ongeveer 3,8 procent op de trans-Atlantische luchtvaartmarkt.
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in november meer passagiers vervoerd, terwijl de bezettingsgraad een pas op de plaats maakte. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

Ryanair vervoerde in november 10,1 miljoen passagiers. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde maand een jaar geleden.

Lauda, waarin Ryanair een belang nam, was goed voor nog eens 0,3 miljoen passagiers, waardoor het totaal aantal passagiers uitkwam op 10,4 miljoen. Daarmee was er, inclusief Lauda, een passagiersstijging van 11 procent.

De bezettingsgraad van Ryanair bleef onveranderd op 96 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Voorzitter Franse pilotenbond niet herkozen

Gepubliceerd op 4 dec 2018 om 14:23 | Views: 693

Air France-KLM 16:15
9,40 -0,53 (-5,30%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Philippe Evain is niet herkozen als voorzitter van de Franse pilotenvakbond SNPL. Hij was sinds 2014 voorzitter bij SNPL en gold als een hardliner in de contractonderhandelingen met luchtvaartconcern Air France.

Evain verklaarde na zijn verkiezingsverlies dat de piloten voor verandering bij SNPL hebben gekozen en dat hij met trots terugkijkt op zijn termijn. Evain was voorstander van de stakingen door piloten bij Air France om hun eisen voor betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. Deze acties kostten Air France honderden miljoenen.

In oktober werd een cao-akkoord bereikt met het merendeel van de bonden bij Air France. SNPL wilde niet tekenen omdat een grotere loonstijging wordt geëist.
voda
0
Deal Ryanair met Duitse piloten

Gepubliceerd op 4 dec 2018 om 10:36 | Views: 1.014

Air France-KLM 16:20
9,34 -0,58 (-5,87%)

FRANKFURT (AFN/RTR) - Ryanair heeft een voorlopige deal gesloten met de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) over verbeterde arbeidsvoorwaarden. Het betreft afspraken voor een periode van vier jaar over onder meer loon, pensioen en verlofregelingen.

Volgens de Ierse prijsvechter wordt de komende tijd gewerkt aan de details en zou tegen eind februari een definitief akkoord getekend moeten worden. Piloten in meerdere Europese landen, waaronder Duitsland, hebben afgelopen jaar het werk neergelegd om betere arbeidsvoorwaarden te eisen. Ryanair voert in meerdere Europese landen overleg met zijn vliegers.

Ryanair besloot onlangs om zijn basis in Eindhoven te sluiten. Dat kostte meerdere personeelsleden hun baan. Met tientallen Nederlandse piloten en cabinemedewerkers ligt Ryanair in de clinch over een vertrekregeling. Het gaat om personeel dat weigert zich te laten overplaatsen naar andere bases.
voda
0
Luchtvracht blijft groeien

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale luchtvrachtverkeer is in oktober sneller gestegen dan in september, toen de laagste groei in jaren werd gemeten. Dit bleek woensdag uit cijfers van de internationale brancheorganisatie IATA.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten naar tonnage en aantal kilometers, steeg met 3,1 procent op jaarbasis. In september was dit 2,5 procent. Gemiddeld lag de groei in de afgelopen vijf jaar rond 5 procent

De capaciteit steeg in oktober op jaarbasis met 5,4 procent. De capaciteit groeide voor de achtste maand op rij sneller dan de vraag, waardoor de beladingsgraad afnam met 1,1 procentpunt naar 50,4 procent.

"Langzame maar gestage groei zet door, ondanks de spanningen in de handelsbetrekkingen", zei directeur Alexandre de Juniac. "De groei van e-commerce maakt de zwakte in de meer traditionele markten meer dan goed. En de rendementen worden sterker in het traditioneel drukke vierde kwartaal. We moeten ons bewust zijn van de economische tegenwind, maar de sector lijkt het jaar met een positieve noot te kunnen eindigen".

Op alle continenten groeide het vrachtvervoer, met uitzondering van Afrika, waar een krimp van 4,2 procent werd gemeten. In Europa groeide de luchtvracht met 1,4 procent, in Azië met 1,9 procent en in Noord-Amerika zelfs met 6,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.886 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15-okt-19 17:35
Koers 10,220
Verschil +0,080 (+0,79%)
Hoog 10,325
Laag 10,050
Volume 2.348.456
Volume gemiddeld 2.711.731
Volume gisteren 2.685.508

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group