Forum: Air France - KLM » Sectornieuws » Pagina: 91 | Beursduivel.be

Sectornieuws

1.885 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Ryanair moet piloten vliegveld Eindhoven tonnen betalen

Vliegtuigmaatschappij Ryanair moet aan acht piloten vergoedingen betalen van 380.000 tot 480.000 euro. De rechter heeft dat bepaald in een rechtszaak die de piloten hadden aangespannen tegen hun werkgever vanwege de sluiting van de basis in Eindhoven.

Mark Wijdeven 23-04-19, 15:42 Laatste update: 17:23

Volgens de rechtbank is het ongeloofwaardig dat Ryanair om bedrijfseconomische redenen is vertrokken uit Eindhoven. Ook heeft de Ierse prijsvechter ongeoorloofde druk uitgeoefend op de piloten. De rechter legt de schuld van de impasse en de onwerkbare situatie die zijn ontstaan bij het bedrijf.

Lees ook
Ryanair stunt met vliegtickets voor 5 euro
Lees meer
De totale schade voor Ryanair komt uit op meer dan 3 miljoen euro.

Pilotenvakbond VNV is blij met de uitspraak, maar gaat ervan uit dat Ryanair nog in hoger beroep gaat.

Thuis
De piloten zitten sinds het vertrek van Ryanair uit Eindhoven thuis en willen niet langer voor de Ierse prijsvechter werken. In de rechtszaak tegen Ryanair vroegen de piloten vorige maand de rechter in Eindhoven om hun contract te ontbinden. Vanwege grove nalatigheid van de luchtvaartmaatschappij meenden ze dat ze recht hebben op schadevergoeding, die nu inderdaad is toegekend.

Ryanair sloot vorig jaar plotseling de basis in Eindhoven. De luchtvaartmaatschappij noemde de hoge kosten en beperkte groeimogelijkheden als reden. De piloten denken echter dat het gaat om een vergelding vanwege hun stakingen. Ryanair ontkende dat meermaals en herhaalde dat vandaag voor de rechter. De sluiting zou louter economisch gedreven zijn.

www.ad.nl/ad-werkt/ryanair-moet-pilot...
voda
0
Luchtvaartbedrijf SAS geraakt door staking

Gepubliceerd op 26 apr 2019 om 08:02 | Views: 0

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Het Scandinavische luchtvaartbedrijf SAS schrapt vrijdag honderden vluchten als gevolg van een staking van piloten in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Tussen de leiding van het bedrijf en de piloten speelt al langer een loonconflict. De tussenkomst van een bemiddelaar kon geen oplossing bieden.

Ruim zeshonderd vluchten vertrekken door de acties niet, waardoor de reisplannen van circa 72.000 passagiers in de war raken. Het gaat zowel om Europese vluchten als langeafstandsvluchten.

SAS vliegt ook vanaf Schiphol. Vluchten van de maatschappij tussen Amsterdam en Oslo, Stockholm en Kopenhagen die vrijdagmorgen op de planning stonden, gaan als gevolg van de werkonderbrekingen niet door.
voda
0
American Airlines verlaagt winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines heeft het in het eerste kwartaal het met zijn winstgevendheid iets beter gedaan dan verwacht, maar zag zich vanwege de problemen met de Boeing 737 MAX genoodzaakt voorzichtiger te worden met zijn winstverwachting voor het hele jaar. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten.

De aangepaste winst per aandeel kwam over de verslagperiode uit op 0,52 dollar, terwijl analisten zoals deze door FactSet vooraf waren geraadpleegd hadden gerekend op 0,50 dollar.

De omzet steeg 1,8 procent en kwam daarmee uit op 10.584 miljoen dollar.

Begin deze maand waarschuwde al voor minder omzet als gevolg van de Amerikaanse shutdown eerder dit jaar.

De marge voor aftrek van belastingen en zonder rekening te houden met bijzondere posten kwam over het eerste kwartaal uit op 3,0 procent. Vooraf hield American Airlines hiervoor zelf rekening met een bandbreedte van 2,5 tot 4,5 procent. Een jaar eerder lag de marge op 4,4 procent.

Outlook

De luchtvaartonderneming verlaagde zijn outlook en verwacht nu voor 2019 een aangepaste winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,00 en 6,00 dollar. Dat was bij de outlook rondom de cijferpublicatie over 2018 nog 5,50 tot 7,50 dollar per aandeel. Dit gaat gepaard met een marge van 7 tot 9 procent. Niet alleen de problemen met de 737 MAX, maar ook oplopende brandstofkosten raken American Airlines.

Voor het tweede kwartaal wordt een stijging van de omzet per stoel per mijl van één tot drie procent voorzien.

De koers van het aandeel American Airlines noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 3,2 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pilotenstaking SAS loopt in de papieren

Gepubliceerd op 29 apr 2019 om 13:19 | Views: 327

STOCKHOLM (AFN/RTR) - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft duidelijk last van de staking door piloten. SAS-baas Rickard Gustafson sprak maandag van grote financiële gevolgen voor het bedrijf, zonder zich overigens over bedragen uit te laten.

Sinds vrijdag voeren de vliegers acties in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Honderden vluchten, waaronder reizen van en naar Schiphol, zijn reeds geannuleerd. Van de acties zijn duizenden passagiers de dupe.

Gustafson vreest onder meer het tanende vertrouwen van klanten in het bedrijf. Hij heeft de SAS-onderhandelaars opgeroepen om zo snel mogelijk met de bonden naar een oplossing te zoeken. Sinds het begin van de stakingen is er geen contact meer geweest met de vakbonden. Ook staan geen nieuwe gesprekken gepland.
voda
0
Lufthansa ziet verliezen toenemen

(ABM FN) Lufthansa heeft in het eerste kwartaal van dit jaar significant meer verlies geboekt, mede vanwege hogere brandstofkosten en overcapaciteit. Dit maakte de Duitse luchtvaarder dinsdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal realiseerde Lufthansa een verlies van 342 miljoen euro tegen een verlies van 39 miljoen euro een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten voorafgaand aan de cijfers op een nettoverlies van 193 miljoen euro.

De omzet steeg met drie procent van 7,64 miljard tot 7,89 miljard euro. Lufthansa bevestigde de omzetverwachtingen voor dit jaar.

Eerder deze maand kwam de luchtvaartmaatschappij met een winstwaarschuwing. Toen liet de luchtvaarder weten dat het resultaat voor rentes en belastingen negatief zou zijn. Lufthansa realiseerde zoals eerder gemeld een aangepast EBIT-verlies van 336 miljoen euro in vergelijking met een winst van 52 miljoen euro een jaar eerder. De brandstofrekening kwam 200 miljoen euro hoger uit.

"Overcapaciteit, vooral bij korte en middellange vluchten binnen Europa, drukten op de resultaten in het eerste kwartaal", aldus financieel directeur Ulrik Svensson.

Lufthansa verwacht evenwel nog steeds een omzetgroei voor heel 2019, waarbij de omzet per stoel in het tweede kwartaal zal stijgen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Einde pilotenstaking SAS lijkt in zicht

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 17:03 | Views: 0

Air France-KLM 16:48
10,25 -0,06 (-0,53%)

STOCKHOLM (AFN/RTR) - De pilotenstaking bij de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS wordt mogelijk beëindigd. De vliegmaatschappij zou een voorlopig akkoord hebben bereikt met de vakbonden, zo meldt de Noorse krant VG op basis van ingewijden.

Sinds vrijdag voeren de vliegers acties in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Er zijn al 4000 vluchten, waaronder reizen van en naar Schiphol, geschrapt. Zo'n 380.000 passagiers zijn gedupeerd door de acties.

De staking kostte SAS al veel geld. SAS-topman Rickard Gustafson sprak maandag van ,,grote financiële gevolgen" voor het bedrijf. Gustafson vreest onder meer het tanende vertrouwen van klanten in het bedrijf.
Add-dollar
0
Luchtvaartmaatschappij Alitalia wil operationeel blijven samenwerken met Air France KLM, Delta en Virgin op trans-Atlantische routes. Dat zei hoofd verkoop Fabio Lazzerini van Alitalia donderdag tegen Flight Global bij de start van de route tussen Rome en Washington.
voda
0
SAS-topman: einde pilotenstaking na akkoord

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 07:39 | Views: 568

Air France-KLM 12:27
9,86 -0,37 (-3,64%)

STOCKHOLM (AFN/RTR) - De pilotenstaking bij de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is ten einde. Dat laat de topman van de vliegmaatschappij weten, nadat met de vakbonden in Zweden, Denemarken en Noorwegen een akkoord is gesloten.

,,Ik kan met opluchting onze klanten en onze medewerkers informeren dat we dit conflict achter ons kunnen laten. We hebben vanavond een collectieve overeenkomst ondertekend met onze vier pilotenvakbonden'', zei Rickard Gustafson op een persconferentie donderdag. Volgens hem duurt het nog een etmaal voordat heel de dienstregeling weer is opgestart.

Sinds vrijdag voerden de vliegers acties voor betere arbeidsvoorwaarden. Er zijn al 4000 vluchten geschrapt, waaronder reizen van en naar Schiphol. Zo'n 380.000 passagiers zijn door de acties gedupeerd.

De staking kostte SAS al veel geld. Gustafson sprak maandag van ,,grote financiële gevolgen" voor het bedrijf. De SAS-topman vreesde onder meer dat klanten vertrouwen in de vliegmaatschappij verliezen.
voda
0
Lufthansa wil vakantievlieger Condor inlijven

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 11:18 | Views: 496

Air France-KLM 12:34
9,30 -0,09 (-0,92%)

KEULEN (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa bereidt een overnamebod voor op vakantievlieger Condor van Thomas Cook. Ook de aankoop van alle luchtvaartactiviteiten van die Britse reisorganisatie behoort tot de mogelijkheden, maakte Lufthansa-topman Carsten Spohr bekend op de aandeelhoudersvergadering.

Volgens Spohr zijn vooral de langeafstandsvluchten van Condor interessant. Die zouden aan Lufthansa-dochter Eurowings kunnen worden toegevoegd. Vorige week zette Lufthansa nog een streep door een geplande capaciteitsuitbreiding bij Eurowings wegens gestegen kosten bij het moederbedrijf.

Condor vliegt voornamelijk vanaf Duitse luchthavens naar ruim tachtig bestemmingen. Het bedrijf was eerder al in handen van Lufthansa, maar werd begin deze eeuw aan Thomas Cook verkocht.

Thomas Cook maakte in februari bekend luchtvaartactiviteiten te willen verkopen. Met de opbrengst wil het kwakkelende bedrijf zijn schulden afbouwen en investeren in de tak die vakanties aanbiedt. Ook Indigo, Ryanair, IAG, en easyJet worden in media genoemd als mogelijke overnamekandidaten.
voda
0
Luchtvrachtsector groeit weer

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 17:07 | Views: 65

Air France-KLM 17:04
9,17 -0,21 (-2,26%)

GENÈVE (AFN) - De luchtvrachtsector is in maart licht gegroeid. Ten opzichte van een jaar eerder steeg de vraag met 0,1 procent, meldt brancheorganisatie IATA. Dat is een opsteker, want in februari was er nog een krimp van bijna 5 procent. Ook de drie maanden daarvoor was er sprake van krimp.

Gekeken over de eerste drie maanden van het jaar was er een daling van 1,5 procent. In Azië daalde de vraag naar luchttransport in maart. In alle andere regio's was er in de derde maand van het jaar sprake van groei, hoewel die in Noord-Amerika erg zwak was. Afrika groeide met 6 procent het hardst, maar ook Europa en Latijns-Amerika deden het met toenames van 3,6 procent goed.

Overigens stijgt de capaciteit harder dan de vraag. Die nam in maart met 3,1 procent toe ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

De luchtvrachtsector is ondanks de moeilijke periode optimistisch over 2019. Slechts 13 procent van de ondervraagden in een IATA-onderzoek denkt dan de vrachtvolumes dit jaar lager uitkomen dan in 2018.
voda
0
Passagiersvervoer groeit in laagste tempo in negen jaar IATA

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
8,924 -0,306 -3,32 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Het passagiersvervoer in de mondiale luchtvaartsector is in maart gestegen, maar in een erg laag tempo. Dit meldde brancheorganisatie IATA donderdag.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg in maart met 3,1 procent ten opzichte een jaar eerder. Dat was de kleinste stijging in negen jaar tijd. Volgens IATA was dit grotendeels het gevolg van de timing van Pasen.

CEO Alexandre de Juniac ziet maart dan ook niet als een graadmeter voor de rest van het jaar.

De ingezette capaciteit steeg met 4,2 procent en de bezettingsgraad nam met 0,9 procentpunt af tot 81,7 procent.

In elke regio was sprake van groei, met uitzondering van het Midden-Oosten. In de regio Latijns-Amerika was de groei het sterkst met 5,6 procent en in Europa en Noord-Amerika bedroeg de groei 4,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winstval voor luchtvaartbedrijf Emirates

Gepubliceerd op 9 mei 2019 om 08:54 | Views: 1.506

Air France-KLM 15:03
8,71 -0,27 (-2,96%)

DUBAI (AFN/BLOOMBERG) - Emirates heeft de winst in zijn gebroken boekjaar scherp zien dalen. Het luchtvaartbedrijf had naar eigen zeggen veel last van de hogere brandstofkosten, de sterke dollar en toegenomen concurrentie.

Emirates is de grootste van de zogenoemde Golfmaatschappijen. Het staatsbedrijf is uitgegroeid tot 's werelds grootste aanbieder van intercontinentale vluchten. Het afgelopen jaar kwam de winst uit op 871 miljoen dirham, omgerekend ruim 211 miljoen euro. Dat is 69 procent minder dan het resultaat van een jaar eerder, dat 2,8 miljard dirham bedroeg. De omzet steeg met 6 procent tot 97,9 miljard dirham.

Emirates Group als geheel, waaronder ook luchtvaartdienstverlener Dnata valt, zag de winst in de twaalf maanden tot en met maart uitkomen op 2,3 miljard dirham. Ook dat is minder dan een jaar terug. De opbrengsten van de groep groeiden juist.
voda
0
IAG voelt prijsdruk en brandstofkosten

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 08:59 | Views: 661

Air France-KLM 12:31
8,74 +0,05 (+0,60%)

IAG Plc 12:30
505,16 +15,86 (+3,24%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern IAG heeft zijn operationeel resultaat in het eerste kwartaal aanzienlijk zien dalen. De eigenaar van onder andere British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling voelde prijsdruk door concurrentie, in combinatie met stijgende brandstofkosten.

De operationele winst voor eenmalige posten daalde ten opzichte van een jaar eerder met meer dan 60 procent tot 135 miljoen euro. De totale opbrengsten stegen met 5,2 procent tot ruim 4,6 miljard euro, maar de omzet per passagier daalde licht.

Topman Willie Walsh blijft bij zijn prognose dat de operationele winst voor 2019 min of meer gelijk zal blijven aan die van vorig jaar. Hij verwacht onder andere dat IAG in de loop van het jaar betere ticketprijzen kan bedingen.
voda
0
Meerdere biedingen op vliegtak Thomas Cook

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 08:49 | Views: 699

Air France-KLM 12:36
8,28 -0,01 (-0,14%)

Thomas Cook Group 12:36
18,89 -4,10 (-17,83%)

LONDEN (AFN) - De Britse reisorganisatie Thomas Cook heeft meerdere biedingen ontvangen voor haar luchtvaartdivisie of delen daarvan. Dat meldde Thomas Cook in een handelsbericht, waarin het bedrijf ook waarschuwt voor een uitdagend zomerseizoen.

Thomas Cook maakte in februari bekend zijn luchtvaartactiviteiten te willen verkopen. Met de opbrengst wil het kwakkelende bedrijf zijn schulden afbouwen en investeren in de tak die vakanties aanbiedt. Lufthansa maakte onlangs bekend een overnamebod voor te bereiden op vakantievlieger Condor van Thomas Cook. Tot andere potentiële bieders zouden bijvoorbeeld Ryanair, IAG, Virgin en easyJet behoren. Thomas Cook is bezig de voorstellen te bekijken.

Volgens het toerismeconcern stellen veel Britse klanten hun vakantieplannen voor de zomer uit vanwege het brexitproces. De economische en politieke onzekerheid en meer promotie-acties hebben samen met gestegen kosten voor brandstof en hotels een negatieve impact op de winstontwikkeling voor het gehele jaar, aldus Thomas Cook. In de eerste helft van het gebroken boekjaar werd een onderliggend brutoverlies geleden van 245 miljoen pond, omgerekend bijna 281 miljoen euro. Dat was een jaar eerder een min van 170 miljoen pond.
voda
0
EasyJet waarschuwt voor turbulentie

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 09:17 | Views: 1.573

Air France-KLM 12:27
8,30 -0,05 (-0,55%)

easyJet 12:27
1.016,86 +43,86 (+4,51%)

LONDEN (AFN) - Prijsvechter easyJet waarschuwt voor turbulente tijden die onder meer de omzetontwikkeling van het bedrijf in de weg zullen zitten. De Britse luchtvaartmaatschappij verwacht onder meer dat door stevige concurrentie tickets de komende tijd eerder goedkoper dan duurder zullen worden. De omzet per stoeltje zal in de tweede jaarhelft van het gebroken boekjaar naar verwachting dan ook lager uitkomen, waar eerder op een plus werd gerekend.

EasyJet wijst met een beschuldigende vinger onder meer naar de aanhoudende brexitonzekerheden. Die maken dat consumenten terughoudender zijn met het boeken van de zomervakantie en andere reisplannen. Vooral op de thuismarkt zijn vakantiegangers volgens het bedrijf voorzichtiger.

EasyJet bevestigde dat de zes maanden tot en met maart werden afgesloten met een verlies voor belastingen van 275 miljoen pond (315 miljoen euro), wat ook al in de handelsupdate in april werd gemeld. Naast brexitperikelen en oplopende kosten voor brandstof en personeel zaten ook vluchtverstoringen de prijsvechter dwars. De omzet per stoeltje daalde met 7,4 procent. De totale omzet steeg met 7,3 procent tot 2,3 miljard pond, geholpen door de eerdere overname van delen van Air Berlin.

Winstverwachting

Luchtvaartmaatschappijen in Europa kampten met een record aan vertragingen door onder meer stakingen bij luchtverkeersleiders en barre weersomstandigheden. Het bedrijf nam naar eigen zeggen de nodige maatregelen om toekomstige verstoringen zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Zo staan er meer vliegtuigen stand-by en zijn schema's aangepast.

Topman Johan Lundgren van easyJet benadrukte in een toelichting dat de marktomstandigheden voor luchtvaartmaatschappijen een stuk uitdagender zijn geworden. Ook door macro-economische omstandigheden. Volgens kenners speelt ook overcapaciteit een rol. EasyJet rekent evenwel op een capaciteitsgroei in de tweede helft van het jaar van 7 procent.

De prijsvechter handhaafde verder zijn winstverwachting voor heel het boekjaar. De brandstofkosten zullen dit hele boekjaar tussen de 25 miljoen pond en 60 miljoen pond stijgen tot 1,4 miljard pond. Wisselkoerseffecten zullen een positief effect hebben van 10 miljoen pond.
voda
0
Flink meer omzet voor Ryanair

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ryanair Holdings PLC
10,64 -0,165 -1,53 % Irish Stock Exchange
Ryanair Holdings PLC (EUR)
10,61 -0,195 -1,80 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in het afgelopen boekjaar meer omzet gegenereerd door meer passagiers te vervoeren, ondanks dat de kosten opliepen en de ticketprijzen onder druk stonden. Dit bleek maandag uit cijfers van de luchtvaartmaatschappij.

Ryanair behaalde een jaaromzet van 7,6 miljard euro, een stijging op jaarbasis van 6 procent. Exclusief het overgenomen Laude kwam de winst uit op circa een miljard euro en onder de streep restte netto een winst van 885 miljoen euro, wat flink minder was dan de 1,5 miljard euro een jaar eerder.

Er werden afgelopen boekjaar 139,1 miljoen passagiers vervoerd, 7 procent meer dan een jaar eerder. Daarbij steeg de bezettingsgraad met 1 procentpunt naar 96 procent. De ticketprijzen daalden gemiddeld met 6 procent.

De groei werd beteugeld door hogere brandstof- en personeelskosten.

Voor het nieuwe boekjaar blijft Ryanair voorzichtig over de prijzen. Daarbij denkt de maatschappij het aantal passagiers met 8 procent te kunnen laten groeien naar 153 miljoen. Lauda wordt daarin meegerekend.

De winst zal zich volgens Ryanair vlak ontwikkelen.

Ryanair meldde verder de komst van de eerste Boeing 737-Max te hebben uitgesteld naar komende winter door de technische problemen die het nieuwe vliegtuig ondervindt. Toch houdt Ryanair vertrouwen in het nieuwe toestel, dat 4 procent meer stoelen biedt en 16 procent minder brandstof gebruikt.

Later deze week start Ryanair met het inkopen van 700 miljoen euro aan eigen aandelen. Dit inkoopprogramma zal 9 tot 12 maanden duren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EasyJet bezorgd om beleid transferpassagiers

Gepubliceerd op 3 jun 2019 om 13:57 | Views: 635

Air France-KLM 15:47
7,64 -0,10 (-1,29%)

easyJet 15:47
845,33 -25,87 (-2,97%)

SCHIPHOL (AFN) - Ook budgetvlieger easyJet maakt zich zorgen om de positie van transferpassagiers in het nieuwe luchtvaartbeleid. De budgetvlieger stelt dat deze groep reizigers op Schiphol voor een onevenredig klein deel van de welvaart in Nederland zorgt en wil dat het kabinet daar rekening mee houdt. Transferpassagiers vallen niet onder de vliegtaks die het kabinet in 2021 wil invoeren.

Eerder zei de Ierse branchegenoot Ryanair al ongeveer hetzelfde. Die noemde de beslissing om transferpassagiers in de vliegbelasting niet mee te nemen verkapte staatssteun aan KLM. De grootste Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervoert relatief meer overstappers dan budgetvliegers zoals Ryanair of easyJet.

EasyJet pleit voor een vliegbelasting die niet zoals de voorgestelde vliegtaks per ticket geldt, maar per vliegbeweging. De budgetvlieger vindt dat daarmee ''efficiënter vliegen een beloning krijgt en de lasten tussen alle gebruikers van Schiphol eerlijk verdeeld worden''. De overstappers zouden volgens onderzoek in opdracht van easyJet maar 10 procent bijdragen aan de welvaart van Schiphol, terwijl ze goed zijn voor bijna 40 procent van alle vliegbewegingen.
voda
0
Ryanair moet reizigers vergoeden na staking

Gepubliceerd op 3 jun 2019 om 12:50 | Views: 949

EINDHOVEN (AFN) - Ryanair moet passagiers een schadevergoeding tot 400 euro per persoon betalen wegens vertragingen en annuleringen tijdens de pilotenstaking vorig jaar. Dat komt naar voren uit een uitspraak van de rechtbank in Eindhoven in een zaak die was aangespannen door claimorganisatie Aviclaim.

Volgens Ryanair was er door de staking, die zeshonderd vluchten aan de grond hield in Europa, sprake van overmacht en zouden daarom de gebruikelijke, wettelijke regelingen voor compensatie voor passagiers niet gelden. De rechter oordeelde echter dat een staking niet onvermijdelijk was, omdat Ryanair daar wel degelijk invloed op kon uitoefenen.

Volgens jurist Remco Bos is de uitspraak een stap in de goede richting. "Wel zal er per vlucht gekeken moet worden of Ryanair voldoende maatregelen heeft getroffen om de annulering te voorkomen." Mensen die problemen hadden met hun vlucht tijdens de stakingen kunnen nog tot twee jaar later een claim indienen.
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in mei op jaarbasis meer passagiers vervoerd. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij woensdag bekend.

Ryanair vervoerde in mei van dit jaar 13,5 miljoen passagiers. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde maand een jaar geleden.

Lauda, waarin Ryanair een belang heeft, was goed voor nog eens 0,6 miljoen passagiers, waardoor het totaal aantal passagiers uitkwam op 14,1 miljoen. Daarmee was er, inclusief Lauda, een passagiersstijging van 13 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Lufthansa geeft winstwaarschuwing

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Lufthansa AG
15,765 -1,925 -10,88 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft de verwachtingen voor het hele boekjaar neerwaarts bijgesteld, als gevolg van overcapaciteit en de toenemende concurrentie van prijsvechters. Dit meldde de luchtvaartmaatschappij zondagavond laat.

De Duitse luchtvaartmaatschappij voorziet een aangepast bedrijfsresultaat (EBIT) van 2 miljard tot 2,4 miljard euro.

Lufthansa rekent daarnaast op een aangepaste EBIT-marge van 5,5 tot 6,5 procent, terwijl het concern eerder nog uitging van een marge van 6,5 tot 8,0 procent. "Daarbij is rekening gehouden met een stijging van de brandstofkosten van 550 miljoen euro, ondanks de recente daling van de olieprijs", zei het bedrijf.

De luchtvaarder zei dat de rendementen op de Europese korte-afstandsvluchten, met name in de thuismarkten Duitsland en Oostenrijk, "worden beïnvloed door aanhoudende overcapaciteit veroorzaakt door luchtvaartmaatschappijen die bereid zijn om aanzienlijke verliezen te accepteren om hun marktaandeel te vergroten", aldus Lufthansa.

Hierdoor staan met name de rendementen onder druk bij Lufthansa German Airlines, SWISS en Austrian Airlines, maar ook bij Eurowings, zei het concern. Voor Lufthansa German Airlines, SWISS en Austrian Airlines stelde Lufthansa de aangepaste EBIT-marge bij naar 7 tot 9 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een winstmarge van 7,5 tot 9.5 procent. Voor Eurowings voorspelt de groep een aangepaste EBIT-mage van -4 tot -6 procent, terwijl eerder nog werd gerekend op een EBIT-marge van ongeveer 0 procent.

Lufthansa verwacht dat de Europese luchtvaartmarkt op zijn minst voor de rest van 2019 uitdagend zal blijven.

Het concern sprak echter ook van sterke prestaties bij Lufthansa German Airlines, SWISS en Austrian Airlines voor de lange-afstanden, waarbij met name bij de Aziatische routes de vraag hoog blijft. Maar, de sterke prestaties bij de lange-afstandsactiviteiten worden echter teniet gedaan door de prijsdruk in Europa, waar de vraag steeds prijsgevoeliger wordt, wat resulteert in lagere opbrengsten. Dientengevolge is de luchtvaarder van plan de capaciteitsplannen bij Lufthansa German Airlines, SWISS en Austrian Airlines verder neerwaarts bij te stellen. Voor het winterseizoen 2019-2020 bestaan nu slechts marginale uitbreidingsplannen.

Ook bij Eurowings zal de omzet naar verwachting in het tweede kwartaal aanzienlijk dalen. Luthansa voorziet voor het hele jaar een omzetdaling van circa 5 procent.

Bij Lufthansa Cargo is sprake van een zwakkere vraag op de routes tussen Europa en Azië. De omzet over het hele boekjaar zal naar verwachting vlak zijn met een marge van 3 tot 5 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 7 tot 9 procent.

Tot slot meldde het concern over het eerste halfjaar een eenmalige last te nemen van 340 miljoen euro vanwege een Duitse belastingkwestie uit 2001 tot 2005.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.885 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14-okt-19 15:04
Koers 10,050
Verschil +0,040 (+0,40%)
Hoog 10,085
Laag 9,758
Volume 1.417.649
Volume gemiddeld 2.934.150
Volume gisteren 2.902.655

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group