Sectornieuws

2.050 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Heathrow en easyJet uiten kritiek op Brits quarantaineplan

Gepubliceerd op 11 mei 2020 10:02 | Views: 716

LONDEN (AFN/RTR) - Het plan van de Britse premier Boris Johnson om mensen die naar het Verenigd Koninkrijk reizen, verplicht veertien dagen in quarantaine te houden, krijgt kritiek vanuit de luchtvaartsector. Prijsvechter easyJet roept de Britse overheid op de quarantainemaatregelen zo kort mogelijk te laten duren. Volgens luchthaven Heathrow is een plan nodig om de grenzen weer te openen.

Volgens Johnson zijn de maatregelen nodig om een tweede piek van het virus te voorkomen. De strenge maatregelen zijn volgens de klagers een volgende klap voor de sector die door de crisis al zwaar heeft. Door mensen verplicht veertien dagen in quarantaine te houden, worden ze ontmoedigd om te reizen.

Vanuit de luchtvaartsector klinkt onder meer kritiek op het gebrek aan duidelijkheid. Zo is niet bekend wanneer regels ingevoerd en hoe lang ze gelden. Ook is niet duidelijk of maatregelen met regelmaat worden herzien.

Regelmatig toetsen

EasyJet pleit ervoor de regels zo kort mogelijk te laten duren, en het effect regelmatig te toetsen. Volgens Heathrow zijn internationale afspraken nodig, zodat reizigers zonder problemen kunnen reizen naar landen waar een relatief laag risico geldt.

In april zag Heathrow, doorgaans de drukste luchthaven van Europa, de passagiersstroom met 97 procent opdrogen. Door de strenge regels zullen nog minder mensen gaan reizen, zo is de verwachting.
voda
0
Spanje pleit voor Europese aanpak luchtvaartcrisis

Gepubliceerd op 11 mei 2020 11:22 | Views: 1.105

Air France-KLM 11:55
4,08 -0,14 (-3,28%)

MADRID (AFN/RTR) - Spanje wil een gezamenlijke Europese aanpak voor de crisis in de luchtvaartsector. Dat heeft de Spaanse minister van Economie Nadia Calvino gezegd.

Door reisbeperkingen om de coronapandemie in te dammen staan de meeste vliegtuigen van maatschappijen aan de grond. Volgens Calvino is een Europese reactie gewenst.

Daarbij zouden steunmaatregelen van overheden aan maatschappijen in landen afzonderlijk niet concurrentieverstorend mogen werken. Het kan volgens Calvino niet zo zijn dat luchtvaartmaatschappijen van landen met "de diepste zakken" voordelen genieten ten koste van die uit andere landen.

Air France-KLM

De tot dusver toegezegde steun verschilt sterk per land. KLM spreekt momenteel over steun van 2 miljard tot 4 miljard euro uit Den Haag, terwijl Parijs al 7 miljard aan steun heeft beloofd aan Air France-KLM.

In Duitsland worden gesprekken gevoerd tussen de regering en Lufthansa. Het Spaanse Iberia, onderdeel van IAG, heeft 1 miljard euro aan Spaanse steun toegezegd gekregen.

De minister sprak andermaal de wens uit voor een gemeenschappelijk Europees herstelfonds dat door de lidstaten gevuld zou moeten worden.
voda
0
Ryanair naar rechter om Franse steun voor luchtvaart

Gepubliceerd op 11 mei 2020 17:43 | Views: 0

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Budgetvlieger Ryanair heeft een klacht ingediend tegen de Europese goedkeuring voor Franse steun voor luchtvaartmaatschappij Air France. De Ierse prijsvechter meent door de voorwaarden die aan die staatssteun werden gekoppeld onterecht te zijn benadeeld.

Het gaat specifiek om een Franse regeling die aan luchtvaartbedrijven van eigen bodem betalingsuitstel biedt voor bepaalde belastingen. Air France komt hier als Frans bedrijf wel voor in aanmerking, maar bijvoorbeeld Ryanair niet. Vandaar dat Ryanair nu klaagt bij het Europees Gerecht.

De maatschappij had al eerder aangekondigd de staatssteun voor luchtvaartmaatschappijen aan te zullen vechten. Onder meer de staatssteun die Denemarken en Zweden aan SAS boden kunnen op vergelijkbare bezwaren van het Ierse bedrijf rekenen.

Air France kan te midden van de coronacrisis overigens aanspraak maken op veel meer steun dan de genoemde uitstelregeling. Om luchtvaartcombinatie Air France-KLM van de ondergang te redden heeft Frankrijk wel 7 miljard euro aan financiële hulp toegezegd. Over 2 miljard tot 4 miljard euro aan noodsteun vanuit Den Haag wordt nog onderhandeld.
Wilbar
0
'Luchtvaartconcern Emirates overweegt groot banenverlies'
Gepubliceerd op 18 mei 2020 08:57

DUBAI (AFN) - Luchtvaartconcern Emirates Group uit Dubai overweegt tot 30.000 banen te schrappen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Vanwege de maatregelen om de virusuitbraak te beteugelen staat de vloot van Emirates vrijwel volledig aan de grond.
Emirates heeft meer dan 100.000 werknemers in dienst en zoekt naar manieren om de kosten te verlagen. De maatschappij zou ook mogelijk haar vloot van Airbus A380's versneld uit dienst willen nemen vanwege de crisis in de luchtvaartsector. De overheid van Dubai heeft al steun aangekondigd voor Emirates.
Emirates is de grootste van de zogenoemde Golfmaatschappijen en een belangrijke aanbieder van intercontinentale vluchten.
voda
0
easyJet slachtoffer van cyberaanval

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
easyJet PLC
£ 5,429 -0,087 -1,58 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) easyJet is het doelwit geweest van een cyberaanval, waarbij de gegevens van circa 9 miljoen klanten zijn buitgemaakt. Dit meldde de Britse prijsvechter dinsdag.

"Zodra wij ons bewust werden van de aanval, hebben we onmiddellijk stappen ondernomen", zei easyJet in een toelichting, eraan toevoegend dat ook forensische experts zijn ingeschakeld om de kwestie te onderzoeken.

Uit het onderzoek is gebleken dat van ruim 2.000 klanten creditcardgegevens zijn gestolen. Daarnaast zijn de emailadressen en reisgegevens van ongeveer 9 miljoen klanten gestolen.

De luchtvaartmaatschappij zei met alle 9 miljoen klanten de komende dagen contact op te nemen. De klanten waarvan de creditcardgegevens zijn gestolen krijgen ondersteuning aangeboden van easyJet.

Er is volgens de maatschappij vooralsnog geen bewijs dat de persoonlijke gegevens ook daadwerkelijk zijn misbruikt.

Het aandeel easyJet steeg dinsdagmiddag 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Transavia begint in juni weer met vliegen

Gepubliceerd op 20 mei 2020 15:59 | Views: 351

Air France-KLM 15:57
3,66 -0,11 (-2,81%)

SCHIPHOL (AFN) - Transavia start vanaf 4 juni stap voor stap zijn vluchtschema weer op. Volgens de luchtvaartmaatschappij kan dat door geleidelijke versoepeling van reisbeperkingen in Nederland en andere landen in Europa. Ook zou er bij klanten weer belangstelling zijn voor reizen.

Transavia vliegt vanaf 4 juni vanaf Amsterdam op zes bestemmingen in Griekenland, Portugal en Spanje. Per week zal onderzocht worden of en welke vluchten en extra bestemmingen hier de komende tijd aan toegevoegd kunnen worden.

"Dit is een belangrijk besluit na een periode van negen weken waarin wij niet hebben gevlogen op de repatriëringsvluchten na", zegt topman Marcel de Nooijer. "De situatie verandert per dag en veilig en gezond vliegen is en blijft ons belangrijkste uitgangspunt. Toch hebben we een goede balans gevonden tussen de maatregelen die per land bestaan, de inreismogelijkheden én de wens van onze passagiers. Als vanzelfsprekend nemen we ook extra maatregelen om het vliegen zo veilig mogelijk te maken."
voda
0
Lufthansa ontvangt mogelijk miljardensteun

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Lufthansa AG
7,918 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft donderdag bevestigd dat de maatschappij in gesprek is met het economische stabiliteitsfonds in Duitsland om aanspraak te maken op een steunpakket.

Onder de voorlopige afspraken, zou Lufthansa tot 9 miljard euro kunnen ontvangen, waarvan 3 miljard euro in de vorm van een lening. Het fonds wil ook een passieve aandeelhouder worden in de luchtvaartmaatschappij met een belang van 20 procent.

Ook zal er een converteerbare obligatie worden uitgegeven, die recht geeft op een belang van nog eens 5 procent plus één aandeel. Het fonds wil alleen in uitzonderlijke gevallen haar stemrecht gebruiken.

In een buitengewone aandeelhoudersvergadering moet besloten worden wanneer de kapitaalverhoging plaatsvindt. Verder moet de Europese Commissie nog akkoord geven op de plannen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
easyJet hervat vluchten op 15 juni

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
easyJet PLC
£ 5,468 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) easyJet zal vanaf 15 juni weer vluchten uitvoeren op routes waar voldoende vraag naar is. Dit maakte de Britse luchtvaartmaatschappij donderdagochtend bekend.

Het vluchtschema zal aanvankelijk vooral bestaan uit binnenlandse vluchten in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

In de komende weken zullen er meer routes bekend worden gemaakt als de vraag aantrekt en de lockdown-maatregelen in Europa verder worden teruggeschroefd.

easyJet zegt ook de nodige maatregelen te treffen om de gezondheid van passagiers en werknemers te waarborgen, waaronder een grondige reiniging van het vliegtuig en mondkapjes voor cabinepersoneel en reizigers.

De luchtvaartmaatschappij wil dit jaar blijven schaven aan het vluchtschema en de capaciteit en blijft onverminderd focussen op het terugbrengen van de zogeheten cashburn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bestuur easyJet wint slag van oprichter

Gepubliceerd op 22 mei 2020 13:40 | Views: 117

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het bestuur van prijsvechter easyJet heeft de steun gekregen van de aandeelhouders in een ruzie met oprichter en grootaandeelhouder Stelios Haji-Ioannou. Die had aangestuurd op het vertrek van vier bestuurders waaronder topman Johan Lundgren, financieel directeur Andrew Findlay en voorzitter John Barton.

Haji-Ioannou, die een derde van de aandelen easyJet in bezit heeft, strijdt al jaren tegen plannen van achtereenvolgende bestuurders die volgens hem te veel investeringen vergen. Hij verweet het huidige bestuur dat de plannen voor de aanschaf van 100 nieuwe toestellen van Airbus te duur waren. Hij wilde dat die bestelling geannuleerd werd. Bovendien zou easyJet zijn vloot moeten inkrimpen van 318 naar 250 vliegtuigen.

Lundgren reageerde door de levering van 24 toestellen uit te stellen, wat het bedrijf op de korte termijn 1 miljard pond aan investeringen scheelde. De order annuleren was volgens de topman onverstandig omdat easyJet als het vliegverkeer weer aantrekt zijn vloot moet kunnen vernieuwen. Bovendien was het contract met Airbus bijzonder flexibel.
voda
0
'Berlijn akkoord over steunpakket Lufthansa'

Gepubliceerd op 25 mei 2020 12:20 | Views: 169

Air France-KLM 12:20
3,76 +0,15 (+4,22%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 22 mei
8,05 -0,19 (-2,35%)

BERLIJN (AFN) - Het management van Lufthansa en de regering in Berlijn lijken het eens te zijn geworden over een pakket maatregelen om de Duitse luchtvaartreus door de crisis te loodsen. Persbureau DPA meldt op basis van ingewijden dat er na weken van onderhandelingen een akkoord is bereikt over een miljardensteun. Een stuurgroep van de Duitse overheid en Brussel zouden nog wel hun fiat moeten geven, zo klinkt het. Ook binnen Lufthansa moet het steunpakket nog door bepaalde organen worden goedgekeurd.

Volgens de berichten neemt Berlijn een belang van 20 procent in de luchtvaartonderneming. Daarmee heeft de Duitse overheid niet het vermogen om beslissingen voor Lufthansa te kunnen blokkeren. Eerder gingen berichten rond dat Berlijn voor 9 miljard euro aan staatssteun zou garanderen.

De Duitse regering en Lufthansa steggelen al weken over de noodsteun voor de geplaagde onderneming. Door de crisis houdt Lufthansa een groot deel van zijn vloot noodgedwongen aan de grond, met uitzondering van de vrachtvluchten. Ondertussen lopen de vaste kosten door en dreigt het geld van de onderneming op te raken.

Banen op de tocht

Bij de Lufthansa Group werken in totaal zo'n 138.000 mensen. De banen van tienduizenden werknemers staan op de tocht.

De Duitse regering had eerder als crisismaatregel besloten om, indien nodig, een belang te nemen in belangrijke bedrijven. In de stuurgroep die daarover gaat zitten vertegenwoordigers van ministeries zoals het ministerie van Financiën.

Bondskanselier Angela Merkel zei vorige week nog dat snel een besluit te verwachten is. De regering zou intensieve gesprekken voeren met het bedrijf en de Europese Commissie. In het reddingsplan moet rekening worden gehouden met strikte EU-vereisten en de Europese Commissie moet ermee instemmen. Deelname kan ook slechts tijdelijk zijn. De Duitse staat moet daarom ook een 'exitstrategie' ontwikkelen.
2.050 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 98 99 100 101 102 103 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 mei 2020 17:35
Koers 3,768
Verschil +0,164 (+4,55%)
Hoog 3,768
Laag 3,558
Volume 3.413.299
Volume gemiddeld 6.064.992
Volume gisteren 3.282.413

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group