persbericht

50 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - TKH kondigde maandag de overname aan van Aasset Security, dat onder meer de merknaam Grundig in zijn portefeuille heeft. ,,Dat merk is van groot belang voor TKH, dat zijn eigen technologie onder die naam op de markt kan brengen'', aldus SNS Securities.

Volgens TKH sluit de aankoop aan bij de doelstelling om de omzet van security systems op te voeren tot 20 procent van de totaalomzet. ,,Dat komt de investment case ten goede'', aldus SNS. ,,Hoewel de zwakke bouwsector een risico vormt voor het volume in de kabelgerelateerde activiteiten, blijven we beleggers aanraden TKH te kopen.''

TKH noteerde rond 9.20 uur onveranderd op 17,96 euro.
[verwijderd]
0

Uitgaande van een winst per aandeel boven de 1,50 in 2012 is TKH toch wel een koopje met nog geen 12* de winst!!
[verwijderd]
0
TKH Group doet overname, lagere k/w en hoger dividendrendement

Maandag 12 maart 2012


TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met betrekking tot de overname van 100% van de aandelen in Aasset Security International (Aasset) gevestigd te Parijs (Frankrijk), met dochterondernemingen Aasset Frankrijk en Aasset Duitsland en vestigingen in Italië en het Verenigd Koninkrijk. De activiteiten van Aasset zullen deel uitmaken van het sub-segment security systems, onderdeel van Building Solutions. Aasset heeft 88 medewerkers (FTE) en een omzet van € 35 miljoen op jaarbasis. Deze acquisitie sluit aan bij de doelstellingen van TKH om de omzet van security systems verder uit te bouwen tot 20% van de totaalomzet.

De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd. Verwacht wordt dat de overname van Aasset vanaf het tweede kwartaal 2012 positief zal bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.

TKH Groep komt woensdag met haar resultaten over 2011. De meeste analisten verwachten een hogere omzet van TKH Groep en noemen het aandeel fors ondergewaardeerd. Dit wordt mede gereflecteerd door het gemiddelde van de koersdoelen (van 22,9 euro) dat aanzienlijk lager ligt dan de huidige beurskoers. De meeste analisten gaan uit van een gestegen winstmarge in combinatie met een hoger nettoresultaat.

Analisten verwachten omzetgroei TKH Groep

De omzet van het europese / Amerikaanse beursbedrijf over 2011 komt volgens de verwachtingen van de analisten uit op 1,06 miljard euro, dit betekent een stijging van 19,08 procent. In 2010 kwam de omzet uit op 893,52 miljoen euro.
TKH Group apparatuur

Over het huidige jaar wordt een omzet van 1,06 miljard euro verwacht. De verwachting van de totale EBITDA vorig jaar ligt op 104 miljoen euro (over dit jaar ligt de verwachting op 106,8 miljoen euro). Hierdoor komt de EBITDA-marge op 9,77 procent te liggen. De consensus voor het nettoresultaat ligt op 54,9 miljoen euro. Vorig jaar kwam het nettoresultaat uit op 40,21 miljoen euro. Lagere kw en boekkorting TKH Groep
Analisten rekenen op een resultaat per aandeel van 1,44 euro. Hierdoor komt de geprognosticeerde koers/winst/verhouding over dit jaar uit op 12,47. Over het lopende jaar wordt een resultaat per aandeel van 1,44 euro verwacht. Op basis van de huidige koers komt zo de forward PE op 12,47 te liggen. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de sector over 2010 bedraagt 16,65. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 2,33. De sector wordt verhandeld op 3,01 maal haar intrinsieke waarde. Het bedrijf wordt momenteel op 16,78 maal de EBITDA over 2010 verhandeld (EV/EBITDA-2011 is 12,29).

De vrije kasstroom per aandeel komt naar verwachting uit op 1,71 euro (dit komt neer op 118,75 procent van het resultaat per aandeel. Voor 2012 ligt de verwachting van de kasstroom per aandeel op 2,2 euro.

Hoger dividend dan de sector

Per aandeel wordt een dividendbetaling van 0,73 euro verwacht. Mocht dit bedrag uitgekeerd worden dan bedraagt het actuele dividendrendement 4,06 procent. Het dividendrendement van de peergroup bedraagt 3,73 procent. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar een dividend per aandeel van 0,74 euro verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 4 procent.

Het aandeel TKH Groep sloot vrijdag 3,16 procent hoger op een koers van 17,96 euro.


De winstmarge komt zodoende naar verwachting op 5,16 procent uit. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 54,4 miljoen euro.

[verwijderd]
0
HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group heeft in 2011 een recordomzet behaald van ruim 1 miljard euro. Dat meldde de onderneming woensdag.

De opbrengsten stegen het afgelopen jaar met 18,8 procent tot 1,06 miljard euro. Op autonome basis was sprake van een omzetstijging met 15,5 procent. TKH zette een nettowinst in de boeken van 54,1 miljoen euro.

In het vierde kwartaal was volgens de onderneming sprake van afzwakkende marktomstandigheden in de industriële sector. In deze verslagperiode kwam de omzet uit op 257,6 miljoen euro en de nettowinst op 13,8 miljoen euro.

Impact

,,We hebben nog geen duidelijk beeld wat de impact zal zijn voor 2012 van de afzwakking van enkele eindmarkten vanaf het derde kwartaal'', aldus topman Alexander van der Lof.

Gezien de onzekere economische omstandigheden geeft TKH nog geen winstverwachting voor heel 2012 af. De marktomstandigheden laten volgens TKH een wisselend beeld zien voor de segmenten waarin het opereert. ,,Onduidelijk is welke impact de economische omstandigheden hebben in het komende jaar''.

Investeringen

Wel denkt TKH dat binnen de divisie Telecom Solutions de investeringen in glasvezelnetwerken verder zullen toenemen. Binnen Building Solutions is de verwachting dat door een lager niveau aan investeringen in de bouw- en constructiesector de marktomstandigheden uitdagend zullen zijn.

Een kleinere orderportefeuille bij Industrial Solutions ultimo 2011 zal waarschijnlijk een negatief effect laten zien op de omzet en winstgevendheid van dit onderdeel in 2012.
[verwijderd]
0

'TKH solide bedrijf'AMSTERDAM (AFN) - De prestaties over 2011 van TKH Group waren beter dan de verwachting van ING. Ze lagen over het algemeen ook in lijn met de gemiddelde consensus, aldus het effectenhuis woensdag.

ING wijst er op dat TKH nog geen verwachting voor 2012 afgeeft. "We hebben zelf een daling van de winst staan, maar dat is door onzekerheid in de eindmarkten", aldus de analist. "Het is nog vroeg in het jaar", zo benadrukt hij.

Het TKH-dividendvoorstel van 0,75 euro per aandeel omschrijft ING als "goed". Het aandeel TKH noteerde woensdag omstreeks 09.35 uur 1,45 procent lager op 18,03 euro.


Bron: ANP
Publicatiedatum: 14 mrt 2012 09:48:47
Copyright (c) 2012 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP

TKH
[verwijderd]
0

Metb zo'n lage k/w verhouding gaan we met TKH nog heel wat meemaken. Nu vandaag een outlook uitblijft is de markt misschien een beetje teleurgesteld maar TKH is een mooi aandeel wat nog flink omhoog kan !
[verwijderd]
0
Welk bedrijf kan nou wel een terechte uitspraak doen over de rest van het jaar in deze omstandigheden?
Waar ik op vaar mbt TKH is dat het bedrijf goed en degelijk geleid wordt en dat het toekomstgericht is.
Als de economie weer aantrekt dan kan de koers zeker hoger gaan, maar belangrijker vind ik dat ik vertrouwen heb in de leiding. Heb de aandelen voor de langere termijn en is onderdeel van mijn "privé pensioenfondsje" en dan deren dagkoersen mij minder.
voda
0

Advies TKH omlaag naar hold van buy - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS verlaagt zijn advies op TKH (TWEKA.AE) naar hold van buy, in reactie op de jaarcijfers die het concern woensdag voorbeurs rapporteerde. Volgens analist Gert Steens impliceren de cijfers dat, zoals werd gevreesd, het momentum van de groep is verdampt en de winstmarges harder dan verwacht zijn gekrompen. Volgens de analist zorgt de volatiliteit van de winstmarges voorlopig voor een negatief effect op het opwaarts potentieel van het aandeel. Het koersdoel wordt verlaagd naar EUR18,00 van EUR27,00. Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel TKH 0,5% hoger op EUR18,39, terwijl de ASX met 0,6% stijgt. (PBU)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.comvoda
0
TKH presteert boven verwachting ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet van TKH (TWEKA.AE) over het vierde kwartaal ligt 8% hoger dan de raming van ING en de EBITA van EUR23,1 miljoen overtrof de verwachting van de bank met 27%, zegt analist Tijs Hollestelle in een reactie. De grootste bijdrage aan de winst werd geleverd door onderdeel Industrial Solutions, dat een 26% hogere omzet behaalde en een EBITA van EUR69,6 miljoen. De 'indrukwekkende prestatie' van machines voor bandenproductie leverde een belangrijke bijdrage aan dit succes. Het advies is buy met een koersdoel van EUR20. Woensdag omstreeks 10.50 uur noteert het aandeel 0,8% lager op EUR18,15, terwijl de ASX met 0,4% stijgt. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
TKH cijfers zoals verwacht, dividend omhoog - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet en winst van TKH (TWEKA.AE) in 2011 en de onderliggende trends waren conform de verwachtingen van Kepler. De analist merkt op dat het management van mening is dat de vertraging in orders van bandenfabrikanten van korte duur zal zijn en wijst ook op het dividendvoorstel van EUR0,75 per aandeel, wat een stijging is van 23%. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR19,50. Omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel 1,5% hoger op EUR18,02, terwijl de ASX met 0,2% daalt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
TKH koersdoel omhoog naar EUR23 - Rabo


AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank verhoogt het koersdoel voor TKH (TWEKA.AE) naar EUR23 van EUR22 in reactie op de jaarresultaten van een dag eerder. Voor de lange termijn blijven de analisten positief over de groeiperspectieven en het advies blijft buy. Ze zijn van mening dat in 2012 winstgroei mogelijk is. De tijdelijke orderdaling in het bandenbouwsystemen segment, zal volgens hen meer dan gecompenseerd worden door uitbreiding van een fabriek voor glasvezel in China, verbetering van marges in onderdeel Building en kleine overnames. Omstreeks 10.55 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR18,35, terwijl de ASX vlak noteert.(LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
TKH koersdoel omhoog naar EUR21 - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler heeft het koersdoel voor TKH verhoogd naar EUR21,00 van EUR19,50, terwijl het advies op buy blijft staan. Rekening houdend met de recente overname van beveiligingsbedrijf Aasset en een vertraagd herstel van de marges in onderdeel Building, verlagen de analisten hun verwachtingen voor de winst per aandeel in 2012 met 3%, maar verhogen ze de taxaties voor de jaren daarna met 3%. Ze voegen toe dat een herstel van orders van bandenfabrikanten later in het jaar de aandelenkoers een impuls kan geven. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 0,6% hoger op EUR18,34, terwijl de ASX vlak noteert.(LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
TKH Group koersdoel omhoog naar EUR21,70 - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING heeft het koersdoel voor TKH Group (TWEKA.AE) verhoogd naar EUR21,70 van EUR20,00, terwijl het advies buy blijft. Ondanks dat de bandenbouwmachine activiteiten volgens de analist een lager resultaat zal behalen dit jaar is dat geen reden om winst te nemen op het aandeel. De investeringsplannen van bandenfabrikanten wijzen op groei dit jaar en daar komt volgens de analist ook bij dat het management er vertrouwen in heeft dat de marges in onderdeel Building zullen verbeteren. Het aandeel is woensdag gesloten op EUR18,10. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH wil zijn in Duitsland genoteerde branchegenoot Augusta Technologie overnemen. Dat maakte de onderneming dinsdagavond laat bekend.

TKH biedt 21 euro in contanten per aandeel voor Augusta, wat neerkomt op een overnamesom van 161 miljoen euro. Het bod biedt een premie van 17 procent ten opzichte van de slotkoers van Augusta op 3 april.

Het bod wordt gesteund door een aantal grootaandeelhouders van Augusta met een gezamenlijk belang van circa 28 procent, die hebben toegezegd hun stukken aan te melden.

Goedkeuring

TKH zal het bod gestand doen wanneer minstens 75 procent van het aandelenkapitaal is aangemeld en wanneer er goedkeuring is gekregen van mededingingsautoriteiten. De financiering is door TKH veiliggesteld.

Augusta is de holding van een groep ondernemingen, gericht op de vision-technologiemarkten, met name op het gebied van digitale camera-oplossingen en optische sensoren.

De groep heeft 481 werknemers in dienst, het hoofdkantoor in München en vestigingen in Europa, Azië, de Verenigde Staten en Canada. In het boekjaar 2011 bedroeg de omzet 101,3 miljoen euro en het bedrijfsresultaat (Ebitda) 17,9 miljoen euro.
voda
0
UPDATE: TKH doet bod op alle aandelen Augusta Technologie


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'TKH doet bod op alle aandelen Augusta Technologie' om extra informatie toe te voegen.)


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)-- Technologiebedrijf TKH Group (TWEKA.AE) heeft een overnamevoorstel uitgebracht op het Duitse Augusta Technologie AG (AWE1.XE) en heeft reeds de steun van ruim een kwart van de aandeelhouders. Toch schatten analisten de waarde van Augusta hoger in dan het bod.

Dinsdagavond maakte TKH bekend een overnamebod van EUR21 uit te brengen waarmee het Duitse bedrijf wordt gewaardeerd op EUR161 miljoen. Het bod biedt een premie van 17% ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Augusta op 3 april van EUR17,93.

Duitse analisten hebben echter hogere koersdoelen staan voor het bedrijf uit Munchen. Analist Adrian Pehl hanteert een koersdoel van EUR25 en een buy advies. "De premie van 17% lijkt hoog, maar je moet er rekening mee houden dat het aandeel vorig jaar al op de EUR20 a EUR21 stond en daarna is gedaald vanwege de economische zwakke omstandigheden", zegt Pehl.

Omstreeks 11.30 uur noteert het aandeel Augusta 19,3% hoger op EUR21,38. TKH verliest 1,5% op EUR20,20.

Andreas Wolf van Warburg Research hanteert een koersdoel van EUR24 en een buy advies. Hij wijst op de synergievoordelen die de overname TKH kan opleveren, aangezien Augusta de wereldwijde nummer twee is op het gebied van industriele digitale camera's die worden gebruikt voor onder andere verkeersoplossingen en medische applicaties.

TKH meldt dat grootaandeelhouders, goed voor 28% van de uitstaande aandelen Augusta, een onherroepelijke toezegging hebben gedaan om hun aandelen aan te bieden onder het bod. TKH doet het bod gestand als minstens 75% van de aandelen zijn aangemeld.

De grootste aandeelhouders zijn de Spaanse participatiemaatschappij N+1 (10,6%), Daniel Hopp (9,7%) en investeringsmaatschappij Lincoln Vale (8,7%) volgens informatiesysteem FactSet. Augusta heeft zelf 10% van zijn eigen aandelen in handen.

Bestuursvoorzitter Amnon Harman van Augusta geeft in het persbericht aan dat een combinatie van beide bedrijven "zeer aantrekkelijk is en gunstig is voor de onderneming". Of het management van Augusta het bod ook zal steunen moet nog worden bepaald. Een definitieve beoordeling volgt na een "finale analyse" van het bod door het bestuur en de Raad van Commissarissen "gebaseerd op het biedingsbericht en een externe fairness opinion".

Augusta is een holding waar meerdere bedrijven onder vallen en specialiseert zich in nichemarkten voor optische sensoren en industriele digitale cameras. Ook is het bedrijf uit Munchen actief op het vlak van meetsystemen.

In 2011 behaalde Augusta een omzet van EUR101 miljoen en een winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie van EUR18 miljoen. De onderneming is behalve in Europa ook actief in de Verenigde Staten, Canada en Azie.

Volgens ING analist Tijs Hollestelle zou Augusta 10% toevoegen aan de jaarlijkse omzet, maar belangrijker is dat divisie Security Systems zal verdubbelen door de overname. Analist Peter Olofsen van Kepler noemt de deal "op het eerste gezicht interessant". Gezien de hogere koersdoelen voor Augusta sluit hij de kans op een hoger bod niet uit.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


voda
0
TKH koersdoel omhoog naar EUR24,00 - Rabo


AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank heeft het koersdoel op TKH Groep (TWEKA.AE) verhoogd naar EUR24,00 van EUR23,00, vanwege hun positieve houding ten opzichte van de plannen van TKH om het Duitse beursgenoteerde bedrijf Augusta, met een omzet van EUR101 miljoen en een Ebitda van EUR18 miljoen in 2011, over te nemen. Rabo stelt dat de overname perfect past binnen de strategie van TKH om uit te breiden binnen de veiligheidssector. Daarnaast stelt Rabo dat de overname potentieel 13% kan toevoegen aan de verwachte winst per aandeel in 2013. Rabobank handhaaft het buy-advies. Omstreeks 16.35 uur noteert het aandeel 1,5% lager op EUR20,20, terwijl de ASX met 1,6% daalt. (EVG)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
TKH koersdoel omhoog naar EUR29 - ABN Amro


AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro heeft het koersdoel op TKH (TWEKA.AE) verhoogd naar EUR29 van EUR27 na het overnamevoorstel op de Duitse vision-technologiespecialist Augusta. De analist merkt op dat vision-technologie ook een kerntechnologie voor TKH is en dat beide bedrijven daarom goed bij elkaar passen. Hij schat in dat de overname in eerste instantie EUR0,16 aan de winst per aandeel toevoegt, maar deze bijdrage kan later groter worden. Het advies blijft buy. Omstreeks 15.00 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR20,18, terwijl de ASX met 0,9% daalt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0


Mijn mening is dat TKH 1 van de mooiste beursparels is op de Nederlandse beurs.

Geert Schaaij (beursgenoten) is afgelopen week ook weer in TKH getspt zie via de verplichte beursmeldingen zie ik.

Mijn voorspelling is dat TKH voor de zomer rond 23-25 euro staat, een stijging van 10-20% tov huisige koers! Let maar op!

voda
0
TKH koersdoel omhoog naar EUR23.50 - ING


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING verhoogt het koersdoel voor TKH (TWEKA.AE) naar EUR23,50 van EUR21,70, in reactie op de acquisitie van het Duitse Augusta. De analisten zeggen dat TKH zich met de overname een leidende positie in de groeimarkt beveiligingssystemen verwerft en ze verhogen de taxaties voor de winst per aandeel in 2013 met tenminste 10%. Ze constateren dat de beveiligingssystemen nu 30% van de omzet van de groep uitmaken en blijven optimistisch over de ontwikkelingen in de andere divisies. Het buy-advies blijft gehandhaafd. Het aandeel is donderdag gesloten op EUR20,32. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0

Aanstaande zondag zit Geert Schaaij weer bij business class. Uit de meldingsplicht zie ik dat hij o.a. TKH in zijn portefeuille heeft. Vaak komen de aandelen die hij bezit aan de orde in het programma.

Ik vermoed dus dat TKH aan de orde komt en koers maandag zal stijgen. We zullen zien
50 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 17:35
Koers 25,420
Verschil -0,580 (-2,23%)
Hoog 26,080
Laag 25,400
Volume 125.865
Volume gemiddeld 178.297
Volume gisteren 160.382

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group