persbericht

50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
2eUPDATE: Koperprijs noopt TKH tot verlagen winstverwachting20 nov 2008, 12:03 uur
(Update2 van eerder gepuliceerd bericht 'TKH verlaagt winstverwachting heel 2008' om informatie toe te voegen)

Door Harm Luttikhedde

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv heeft zijn winstverwachting voor 2008 verlaagd, vanwege de sterk gedaalde koperprijs en uitgestelde orders voor connectivity systems. Dat meldt het technologiebedrijf uit Haaksbergen donderdag in de publicatie van de derdekwartaalcijfers.

TKH rekent nu op een nettowinstgroei v o o r amortisatie en voor bijzondere belastingbates van 18% tot 23%, tegen een eerdere groeiverwachting met zo'n 30%. Analisten gingen er over het algemeen van uit dat TKH zijn winstdoel zou handhaven.

Het bedrijf ziet een trend bij klanten "in met name het segment connectivity systems binnen Building en Industrial Solutions om voor het einde van het jaar voorraden af te bouwen". Dit zal naar verwachting een negatief effect hebben op de uitleveringen in het vierde kwartaal. Connectivity systems is verantwoordelijk voor bijna de helft van de omzet.

De winstverwachting werd bovendien onder druk gezet door de recente en snelle daling met 35% van de koperprijs. Daarop moet de onderneming een last nemen van EUR6,5 miljoen. "Zonder deze last zouden we heel dicht tegen onze oude winstverwachting aan zitten," aldus chief executive officer Alexander van der Lof.

Tussen het moment dat TKH koper op de markt inkoopt en producten uitlevert zit gemiddeld anderhalve maand, geeft Van der Lof aan. Aangezien de verkoopprijs van TKH-producten is gekoppeld aan de koperprijs moet het bedrijf afschrijven op zijn voorraad koper.

De nettowinst na amortisatie en bijzondere belastingbates zal over heel 2008 naar verwachting uitkomen op EUR48 miljoen tot EUR50 miljoen, neerwaarts bijgesteld van een eerdere verwachting van circa EUR52 miljoen. Belastingbates bedragen opgeteld EUR4,7 miljoen, waardoor het resultaat wordt gedempt met een last per saldo van netto EUR1,8 miljoen.

De omzet bedroeg in het voorbije kwartaal EUR247,3 miljoen, een stijging van 18,4% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Autonoom groeide de omzet 9,9%. De overige groei werd gerealiseerd door de in 2007 en 2008 overgenomen bedrijven CAE, SecuriyWorks, Pantaflex, Keyprocessor en AVO Techniek. De ROS, rendement op omzet, steeg naar 7,9% van 7,2%.

Het bedrijfsresultaat voor goodwill-amortisatie, de EBITA, bedroeg EUR19,5 miljoen, licht onder verwachting van analisten. De daling van de operationele marge met 170 basispunten op kwartaalbasis tot 7,9% vindt analist Pieter Zwinkels van RBS een zorgwekkende ontwikkeling.

In het derde kwartaal van dit jaar steeg de nettowinst met 31%. Het nettoresultaat kwam uit op EUR11,7 miljoen vergeleken met EUR8,9 miljoen in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Bestuursvoorzitter Alexander van der Lof: "Ondanks duidelijke tekenen van een afzwakkende economie kon, gedreven door de innovaties, een sterke autonome groei gerealiseerd worden. TKH is echter niet immuun voor de afzwakkende economie en zal hiervan ook effecten zien."Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com

[verwijderd]
0
TKH blijft op overnamepad
HAAKSBERGEN (AFN) - TKH, het voormalige Twentsche Kabel, blijft actief op het overnamepad. ,,We hebben een lijstje van twintig tot dertig bedrijven waar we actief naar kijken'', aldus topman Alexander van der Lof donderdag tegen ANP-Reuters.

TKH ziet vooral mogelijkheden om de veiligheids- en zorgsectoractiviteiten van TKH te versterken. Volgens Van der Lof heeft TKH voldoende financiële ruimte voor overnames. ,,We hebben ongeveer 100 miljoen euro tot onze beschikking.''

Het bedrijf uit Haaksbergen moest donderdag een winstalarm afgeven. ,,TKH is niet immuun voor de afzwakkende economie en zal hiervan effecten zien.''

Het technologiebedrijf, dat onder meer glasvezelnetwerken en veiligheidsystemen maakt, gaf deze zomer nog aan te rekenen op een winsttoename van 30 procent in 2008. Die verwachting is nu verlaagd naar een stijging van de winst van 18 tot 23 procent tot 48-50 miljoen euro.

In het derde kwartaal steeg de nettowinst met 31 procent tot 11,7 miljoen euro. De omzet groeide met ruim 18 procent naar 247,3 miljoen, het bedrijfsresultaat nam toe met 30 procent tot 19,5 miljoen euro.

Ondanks de afzwakkende economie en de gevolgen daarvan voor TKH, maakt Van der Lof zich weinig zorgen over volgend jaar. ,,Gedreven door innovaties haalden we in het derde kwartaal een autonome groei van 10 procent. Dat doen niet veel bedrijven ons na.'' Hij verwacht ook in 2009 de effecten van de afzwakkende economie hiermee op te kunnen vangen.

Zakenbank Petercam verwacht dat de winstgevendheid van TKH in 2009 onder druk komt te staan door uitstel van projecten en lagere investeringen bij klanten van TKH. De analisten van Petercam verlaagden eerder week al het advies voor TKH naar reduce van hold.

Beleggers op het Damrak reageerden negatief op het derdekwartaalbericht van TKH. Het aandeel noteerde bijna 9 procent lager in de ochtend.

,,De resultaten in het derde kwartaal waren ok, maar elk slecht nieuws wordt in deze markt hard afgestraft'', aldus ING-analist Frederike Kamphuis, die haar buy-advies voor TKH under review heeft gezet. De AEX belandde donderdag op het laagste niveau van het jaar.Publicatiedatum: 20-11-2008 10:51

[verwijderd]
0
TKH Group (Kopen), verwachting omlaag, advies in heroverweging

--------------------------------------------------------------------------------

Samenvatting
TKH Group (Kopen), boekt een goed resultaat over het derde kwartaal. De verwachtingen voor de rest van het jaar worden verlaagd. Het advies is in heroverweging.

TKH draait een goed derde kwartaal
De omzet bedroeg in het derde kwartaal EUR 247.4 miljoen, een stijging van 18.4% ten opzichte van een jaar eerder. EBITA bedroeg EUR 19.5 miljoen (+29.5%), en de winst per aandeel EUR 1.13 (+32.8%). De cijfers waren boven de verwachting van analisten. Volgens TKH droegen alle segmenten hun steentje bij aan de winststijging. De aquisities die TKH in 2007 en 2008 pleegde dragen ongeveer voor de helft bij aan de groei (de andere helft is autonoom). Wel heeft het bedrijf de winstverwachting voor geheel 2008 naar beneden bijgesteld van een stijging van 30% naar een stijging van 18% tot 23%.

Verwachtingen omlaag
Gezien de marktomstandigheden is het weinig verrassend dat het bedrijf de verwachtingen verlaagt. TKH Group profiteert van een aantal positieve trendontwikkelingen zoals het uitbesteden van machinebouw door bandenfabrikanten (TKH-dochter VMI is hierin wereldmarktleider), een toenemende vraag naar beveiligingsoplossingen en de opwaardering van telecomnetwerken. Tezamen met de solide kredietwaardigheid vinden wij dit positieve onderscheidende factoren ten opzichte van vele andere industriele ondernemingen. Wij denken dat TKH Group hiermee bovengemiddeld uitgerust is om de huidige moeilijke economische omstandigheden te trotseren. Toch moeten wij, mede gezien de recente koersontwikkeling, het advies in heroverweging nemen.


Klik hier voor het uitgebreide advies van TKH Group.


Publicatiedatum: 20-11-2008 10:16

s.lin
0
PERSBERICHT: TKH Group N.V. Press release / persbericht: Voordracht benoeming lid Raad van Commissarissen
Gepubliceerd: 08:17
*** Please find attached the full and original pdf version(s) of the press release. ***

Persbericht TKH Group NV

Voordracht benoeming lid Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van TKH Group N.V. zal in een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op woensdag 14 december 2011 in Haaksbergen, aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TKH Group N.V. de voordracht doen voor de benoeming van de heer Ir. Rokus van Iperen als lid van de Raad van Commissarissen.

De heer Van Iperen zal daarmee de vacature invullen die is ontstaan vanwege het terugtreden van de heer ir. A. van der Velden uit de Raad van Commissarissen per 19 oktober 2010.

De heer Van Iperen (58 jaar) heeft de Nederlandse nationaliteit en is thans voorzitter van de Raad van Bestuur van Oc N.V. in Venlo. De heer Van Iperen is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van Technische Universiteit Eindhoven, voorzitter Raad van Toezicht Academisch Ziekenhuis Maastricht en lid van de Board of Directors van RTI International Metals, Inc. te Pittsburgh.

Voor nadere informatie over de BAVA op 14 december 2011 wordt verwezen naar de website van TKH: www.tkhgroup.com.

Haaksbergen, 28 oktober 2011

Raad van Commissarissen TKH Group NV

s.lin
0
TKH draagt Rokus van Iperen voor als lid RvC
Gepubliceerd: 08:33
AMSTERDAM (Dow Jones)--Technologiebedrijf TKH Group nv (TWEKA.AE) draagt Rokus van Iperen voor als lid van de Raad van Commissarissen, meldt het concern vrijdag voorbeurs.

De voordracht zal ter stemming worden gebracht tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van 14 december.

Van Iperen zal daarmee de vacature opvullen die is ontstaan met het terugtreden van Aad van der Velden op 19 oktober 2010.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group heeft in het derde kwartaal meer winst en omzet behaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een peiling onder analisten. TKH maakt donderdag voorbeurs de cijfers over het afgelopen kwartaal bekend.

De omzet is naar verwachting met 14 procent gestegen tot 253 miljoen euro. De nettowinst nam waarschijnlijk met 49 procent toe tot 12,2 miljoen euro.

Voor heel 2011 verwacht TKH een nettowinst voor amortisatie van 55 tot 60 miljoen euro. In de eerste helft van dit jaar bedroeg de winst 31,3 miljoen euro.

Vooral bij de divisie Industrial Solutions deed TKH goede zaken in het eerste halfjaar. Daar steeg de omzet met bijna 46 procent.
s.lin
0
TKH Group handhaaft outlook, realiseert 38% meer nettowinst KW3 2011
Gepubliceerd: 08:09
Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group (TWEKA.AE) heeft in het derde kwartaal 38% meer nettowinst geboekt dan een jaar eerder en handhaaft de outlook voor het volledige jaar.

TKH maakt donderdag bekend nog steeds te rekenen op een nettowinst voor amortisatie tussen de euro55 mln en euro60 mln.

De omzet steeg in de derde verslagperiode met 14,6% naar euro254,2 mln van euro221,7 mln. De winst voor rente belastingen en afschrijvingen (ebitA) nam met 20,4% toe tot euro20,7 mln.

De nettowinst steeg naar euro11,4 mln van euro8,2 mln. Voor amortisatie liep de nettowinst met 37% op tot euro12,7 mln.

"De ontwikkelingen van omzet en resultaat in het derde kwartaal waren in lijn met onze verwachtingen. Binnen enkele eindmarkten zijn afzwakkende marktomstandigheden te signaleren. De impact hiervan is beperkt geweest in het derde kwartaal, hoewel de orderintake in het industriele segment wel enigszins afnam ten opzichte van vorig jaar", zei Chief Executive Officer (CEO) Alexander van der Lof in het begeleidend persbericht.

Het aandeel is donderdag gesloten op euro16,10.

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
Trading Update Q3 2011: sterke verbetering resultaat

www.tkhgroup.com/wps/wcm/connect/tkh%...

knap staaltje vooruitzichten....
Nettowinst


40,3


24,2


+ 66,6
Op basis van het gerealiseerde resultaat in de eerste negen maanden van 2011 en de vooruitzichten voor de komende maanden, handhaaft TKH haar verwachting dat de nettowinst voor amortisatie, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, over geheel 2011 binnen de eerder afgegeven range van---------
€ 55 tot € 60 miljoen zal uitkomen.

Rabobank is voor de lange termijn nog steeds positief over TKH, maar enigszins voorzichtig op de korte termijn. Rabobank hanteert een 'hold'-advies.
vierde kw. nw plus 15 tot 20 mln?

s.lin
0
Cijfers TKH vallen Rabobank enigszins tegen

Gepubliceerd op 10 nov 2011 om 09:40
AMSTERDAM (AFN) - De cijfers van technologiebedrijf TKH Group over het afgelopen kwartaal waren niet zo goed als Rabobank had verwacht. De groei viel wat tegen, aldus de bank.

De omzet van TKH kwam uit op 254,2 miljoen euro, terwijl Rabobank had gerekend op 258 miljoen euro. De ebita bedroeg 20,7 miljoen euro. Hier ging Rabobank uit van 21,8 miljoen euro.

De autonome groei bedroeg 11,3 procent. Volgens Rabobank is dat cijfer wel in orde, maar is de groei niet zo sterk als eerder het geval was. Ook is de teneur in het kwartaalbericht iets meer bedeesd dan voorheen, aldus de analisten.

Hold advies

Rabobank is voor de lange termijn nog steeds positief over TKH, maar enigszins voorzichtig op de korte termijn. Rabobank hanteert een 'hold'-advies.

Donderdag om 9.29 uur noteerde het aandeel 0,9 procent lager op 15,96 euro.
s.lin
0
MARKET TALK: TKH cijfers aan onderkant verwachting - SNS
Gepubliceerd: 10:11
AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group (TWEKA.AE) heeft derdekwartaalcijfers bekendgemaakt die aan de onderkant van de verwachtingen uitkomen, volgens Gert Steens van SNS Securities. Uit de resultaten maakt de analist op dat de autonome groei in de afgelopen maanden is afgenomen en daarom past hij zijn taxaties licht aan. Steens verwacht niet dat de economische neergang zo veel impact zal hebben als eerder. Zijn advies blijft buy. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 1,8% lager op euro15,81, terwijl de ASX met 1,1% daalt. (LDF)

(c) 2011 Dow Jones & Company,
[verwijderd]
0
bij een nw over 2011 van 55 mln :37.935 mln aandelen zou dit een wpa betekenen van pm 1.45.bij een koers van 15.85 een kw verhouding van pm 10.9.
de verwachting hier op- fundamenteel-[bovenaan] is een wpa van 1.67 om dit te kunnen halen is er een nw 2011 nodig van pm 63.351.450.

kopen houden verkopen....voor de techneuten

www.forexpros.nl/equities/tkh-group-t...

www.forexpros.nl/equities/nederland

www.forexpros.nl/indices/indexen-futures


www.boursorama.com/cours.phtml?symbol...
s.lin
0
MARKET TALK: TKH derde kwartaal solide - ING
Gepubliceerd: 11:09
AMSTERDAM (Dow Jones)--De kwartaalresultaten van TKH (TWEKA.AE) zijn in lijn met de verwachtingen van analist Tijs Hollestelle van ING Research. Dat het management melding maakt van een afnemende vraag in verschillende eindmarkten is volgens de analist niet verrassend gezien de recente economische ontwikkelingen. Hollestelle merkt op dat TKH een bekende kostenbespaarder en kasstroom manager is in een economische neergang, de balans gezond is en de onderneming actief is in enkele eindmarkten met een hoog groeipotentieel. Het advies blijft buy en het koersdoel bijft euro20. Omstreeks 11.00 uur noteert het aandeel vlak op euro16,09, terwijl de ASX met 0,5% daalt. (LDF)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
Rokus van Iperen benoemd tot lid Raad van Commissarissen
De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van TKH Group NV heeft op woensdag 14 december 2011 ingestemd met de benoeming van de heer ir. Rokus van Iperen als lid van de Raad van Commissarissen voor een periode tot na afloop van de eerste Algemene Vergadering die wordt gehouden nadat vier jaren zijn verstreken na de benoeming.

De heer Van Iperen (58 jaar) heeft de Nederlandse nationaliteit en is thans voorzitter van de Raad van Bestuur van Océ N.V. in Venlo. De heer Van Iperen is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van Technische Universiteit Eindhoven, voorzitter Raad van Toezicht Academisch Ziekenhuis Maastricht en lid van de Board of Directors van RTI International Metals, Inc. te Pittsburgh.
[verwijderd]
0
TKH sluit nieuwe kredietfaciliteit af
VRIJDAG 23 DECEMBER 2011, 18:12 uur | 65 keer gelezen
HAAKSBERGEN (AFN) - TKH Group heeft een nieuwe kredietfaciliteit van 250 miljoen euro afsloten met zes banken. Dat maakte het technologiebedrijf vrijdag bekend. De nieuwe faciliteit heeft een looptijd van 5 jaar en vervangt de bestaande faciliteiten van in totaal 125 miljoen euro.
De nieuwe faciliteit heeft een looptijd van 5 jaar en vervangt de bestaande faciliteiten van in totaal 125 miljoen euro. De nieuwe faciliteit is afgesloten met ABN Amro, BNP Paribas, Commerzbank, ING, Rabobank en RBS.

Volgens TKH is met de herfinanciering de continuïteit van de financiering voor de komende jaren gewaarborgd. Ook biedt de faciliteit een basis om de groeiambities te verwezenlijken, aldus TKH.
[verwijderd]
0
TKH wint IR-award
TKH wint Dutch IR-award voor beste IR-professional. Tevens nominatie beste IR-onderneming
De Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR) reikt jaarlijks prijzen uit voor de beste ondernemingen op het gebied van Investor Relations evenals voor beste Investor Relations-professionals. De categorieën zijn AEX, AMX en AScX/Overig. Investor Relations (IR) is het onderhouden van de relaties en het communiceren met potentiële en bestaande investeerders (meestal beleggers) van een onderneming. Activiteiten die onder IR geschaard kunnen worden zijn bijvoorbeeld het organiseren van cijferpresentaties (jaar- en halfjaarcijfers), het jaarverslag, Roadshows met beleggingsanalisten, de communicatie met (potentiële) investeerders en financiële media evenals het bijhouden van het financiële deel van de website van de onderneming.

De winnaars van de NEVIR IR-Award zijn gekozen op basis van onderzoek van Thomson/Reuters onder Europese analisten en institutionele beleggers in combinatie met aanvullend onderzoek en een onafhankelijke vakjury. De winnaars zijn beoordeeld op toegankelijkheid, expertise, transparantie en 'best practice'.

Alexander van der Lof heeft de Award in ontvangst mogen nemen voor de beste IR-professional, categorie AScX en overige bedrijven.

Daarnaast is TKH genomineerd als beste IR-onderneming (AScX / Overig), waarmee zij tot de laatste drie ondernemingen wist door te dringen.

Hiernaast kun u het persbericht downloaden van de NEVIR over de IR-awards.
voda
0
TKH advies omhoog naar buy bij Rabobank


AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank heeft het advies voor TKH Group (TWEKA.AE) verhoogd naar buy van hold. De analisten vreesden een vertraging in het industriele onderdeel van TKH, maar stellen vast dat economische signalen meer bemoedigend zijn dan verwacht, vooral in Duitsland. Om die reden richten ze zich weer op de aanjagers voor de lange termijn en de succesvolle "buy and build" strategie. Het koersdoel stijgt naar EUR22 van EUR18. Omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel 1,9% hoger op EUR17,37, terwijl de ASX met 0,7% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0

Ik ben zeer benieuwd naar de cijfers volgende week en ook of TKH een verwachting uit gaat spreken...
Ik heb 2000 stuks gekocht!
[verwijderd]
0

Belangrijke strategische uitbreiding TKH in security-systemen
TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met betrekking tot de overname van 100% van de aandelen in Aasset Security International (Aasset) gevestigd te Parijs (Frankrijk), met dochterondernemingen Aasset Frankrijk en Aasset Duitsland en vestigingen in Italië en het Verenigd Koninkrijk.
Aasset is een toonaangevende leverancier van security-oplossingen en videobewakingssystemen en biedt toegevoegde waarde in de vorm van het ontwerpen en ontwikkelen van gespecialiseerde software en apparatuur. Het bedrijf behoort tot één van de grootste distributeurs in Europa op het gebied van CCTV-producten. In Frankrijk en Duitsland heeft Aasset een top-3 positie in CCTV-distributie.

Alexander van der Lof, CEO TKH: "Deze overname versnelt de groeistrategie van TKH in het security-segment. Aasset heeft een sterke marktpositie in Frankrijk en Duitsland. Aasset's merkenportfolio op de Duitse markt omvat onder meer de merknaam GRUNDIG. TKH zal dit merk verder positioneren binnen Europa. Daarnaast krijgt Aasset toegang tot het totale TKH-portfolio wat interessante groeimogelijkheden creëert voor zowel Aasset en TKH."

Yoram Assous, CEO Aasset: "De technologieën en kennis van de security-systemen van TKH zijn van strategisch belang voor Aasset. Als onderdeel van de TKH-groep zullen we in staat zijn om complete security-oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Bovendien kan TKH profiteren van ons sterke netwerk dat we hebben opgebouwd sinds onze oprichting, bijna 30 jaar geleden."

De activiteiten van Aasset zullen deel uitmaken van het sub-segment security systems, onderdeel van Building Solutions. Aasset heeft 88 medewerkers (FTE) en een omzet van € 35 miljoen op jaarbasis. Deze acquisitie sluit aan bij de doelstellingen van TKH om de omzet van security systems verder uit te bouwen tot 20% van de totaalomzet.

De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd. Verwacht wordt dat de overname van Aasset vanaf het tweede kwartaal 2012 positief zal bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.
50 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jul 2020 17:35
Koers 36,080
Verschil +0,500 (+1,41%)
Hoog 36,160
Laag 35,460
Volume 65.329
Volume gemiddeld 131.951
Volume gisteren 82.589

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group