Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

NSI NL0012365084

Laatste koers (eur)

17,280
  • Verschill

    -0,700 -3,89%
  • Volume

    56.335 Gem. (3M) 33,9K
  • Bied

    17,200  
  • Laat

    17,480  
+ Toevoegen aan watchlist

NSI ziet voorzichtig herstel vastgoed

110 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 juni 2009 17:48
    NSI ziet voorzichtig herstel vastgoed
    25 juni 2009, 17:40 | ANP
    HOORN (AFN) - De vastgoedmarkt vertoont voorzichtige tekenen van herstel. Er vinden weer transacties plaats en banken zijn weer wat soepeler met de kredietverstrekking. Dat zei bestuursvoorzitter Johan Buijs van vastgoedbedrijf Nieuwe Steen Investments (NSI) donderdag in een interview.

    ,,Op de kantorenmarkt is een tijdje sprake van stilstand geweest. Je ziet nu dat er weer transacties plaatsvinden'', zei Buijs. Ook een versoepeling van het uitleengedrag van banken wijst op een afzwakking van de crisis. ,,Banken willen graag weer uitlenen aan gezonde bedrijven. Dat geeft ook een duidelijk signaal dat er wat verbeterd is.''

    Door de kredietcrisis en de recessie verkeert de vastgoedmarkt in zwaar weer. Veel vastgoedbedrijven hebben flink moeten afschrijven op de waarde van hun bezittingen. Buijs verwacht niet dat zijn bedrijf nog omvangrijke afschrijvingen zal moeten doen. ,,Wij zien dat de herwaarderingen de bodem aan het bereiken zijn.''

    Verzekeringspolis

    Hij wees erop dat NSI sinds het derde kwartaal van 2008 voor ongeveer 70 miljoen euro aan vastgoed verkocht heeft. De verkoopprijs lag hierbij altijd op, of boven de boekwaarde.

    Eerder deze maand deed het bedrijf een aandelenemissie. NSI haalde hiermee bijna 40 miljoen euro op. Buijs beschouwt het verse kapitaal voorlopig als een verzekeringspolis. ,,De emissie geeft ons meer lucht voor het geval we in een heel harde neerwaartse economische spiraal komen.''

    Duidelijkheid

    De topman verwacht dat na de zomer duidelijk zal worden hoe bedrijven en de economie ervoor staan. Hij voorziet dat het aantal koopjes op de vastgoedmarkt zal toenemen. Dit komt doordat sommige partijen door hun banken gedwongen worden hun panden te verkopen. ,,Een aantal banken in Engeland is schoon schip aan het maken. In de Londense City worden goede panden, met goede huurders, onder druk van de bank verkocht. Dat kun je hier ook gaan zien.''

    NSI streeft naar een een-op-een verhouding tussen schulden en eigen vermogen. Het bedrijf kan bovenop het verse kapitaal nog een keer bijna 40 miljoen euro lenen. Hierdoor heeft het een oorlogskas van ongeveer 80 miljoen euro om aankopen te doen als de kans zich eind dit jaar of volgend jaar voordoet.

  2. forum rang 10 voda 18 juni 2010 14:23
    INTERVIEW: Focus NSI-CEO nog altijd internationaal


    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe Steen Investments nv (NSI) wil zijn strategie om de vastgoedportefeuille te verdubbelen in de komende vijf jaar uitvoeren.

    Aanvankelijk ligt de focus op uitbreiding van de portefeuille in Nederland en Zwitserland, waarna in de tweede helft van volgend jaar gezocht zal worden naar een fusiepartner of overnamekandidaat in Frankrijk, waarmee het vastgoedfonds per 2015 twee nieuwe 'thuismarkten' aangebracht hoopt te hebben.

    "Eerst is Zwitserland aan de beurt, pas in de tweede helft van 2011 verwacht ik de eerste schreden op de Franse markt te zetten", aldus chief executive officer Johan Buijs in gesprek met Dow Jones Nieuwsdienst. Eind januari zei het bedrijf te verwachten in het vierde kwartaal van 2010 de Franse markt te betreden.

    Diversificatie, spreiding van risico's en markten lagen ten grondslag aan de reeds uitgestippelde internationale ambities van het vastgoedfonds bij het aantreden van Buijs in september 2008.

    Hoewel een portefeuille met winkels en kantoren, vrijwel op 50-50 basis, van circa EUR1,3 miljard voor Nederlandse begrippen 'redelijk' is, gelden internationaal echter andere maatstaven, dus kwam het bedrijf uit op een gewenste portefeuilleomvang van EUR2,5 miljard, een verdubbeling van de waarde van de huidige portefeuille. Volgens Buijs een logische maat voor een internationale setting.

    Naast handhaving van de omvang van de portefeuille in Nederland, heeft het bedrijf zijn vizier gericht op winkels in Zwitserland, volgens NSI waardetechnisch en qua huurinkomsten een stabiele en transparante markt. "Als je naar verdubbeling van de portefeuille wil moet je dat echter niet in te kleine landen doen", aldus Buijs.

    NSI streeft in Zwitserland naar een portefeuille omvang van EUR300-400 miljoen - momenteel pakweg EUR100 miljoen - en er wordt uitgekeken naar een derde markt, waarbij het uitkwam bij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

    Allereerst viel het Verenigd Koninkrijk af vanwege valuta-risico's. Duitsland bleek bij nader inzien wel een grote markt, maar het investeringsklimaat bleek te versnipperd door de onderlinge concurrentie tussen de deelstaten.

    Om de gewenste verdubbeling van de waarde van zijn vastgoedportefeuille tot EUR2,5 miljard te kunnen realiseren heeft het bedrijf zijn vizier daarom gericht op kantoren in Frankrijk bij voorkeur middels een overname of een fusie met een lokale partij, waarbij het bedrijf streeft naar een gewenste portefeuille-omvang van EUR0,8-1 miljard, aldus Buijs.

    Hoewel het fonds op lange termijn onverkort vasthoudt aan zijn internationale ambities, laat het vastgoedfonds zich in de uitvoering grotendeels leiden door de waan van de dag. Waar NSI vond dat het zijn verdiende euro's in het vierde kwartaal van 2008 nog het beste kon besteden in Zwitserland, ziet het nu meer kansen in Nederland. "Vanwege de forse afwaardering van het vastgoed in Nederland en de constante waarde van vastgoed in Zwitserland, is Nederland nu goedkoper. Dat kan over enkele maanden anders zijn", aldus Buijs. Voor nu ligt de focus echter op Nederland.

    Binnen deze context haalde het bedrijf begin juni met de uitgifte van 3,9 miljoen aandelen in totaal EUR55 miljoen op om daarmee een tweetal retailaankopen van ongeveer EUR90 miljoen in de randstad te kunnen financieren.

    Ook het streven naar een portefeuille-omvang in Zwitserland van EUR300-400 miljoen middels de mogelijke oprichting van een Zwitsers fonds met buitenlandse partners lijkt met het verstrijken van de tijd achterhaald. "In Nederland was het in 2009 vrijwel onmogelijk om geld op te halen, dat was op dat moment anders in Zwitserland. Inmiddels is dit echter ook weer mogelijk in Nederland. Het plan om dit in Zwitserland te doen staat nog steeds, maar is hierdoor minder urgent", aldus Buijs.

    Qua internationale ambities kreeg NSI in 2007 bijval uit onverwachte hoek. In dat jaar bracht de Israelische investeerder Hertzel Habas, vanuit het idee 'iets' te willen doen in Nederland, een bod uit op alle uitstaande aandelen van NSI. Het belang van 13% dat hij destijds in handen kreeg is inmiddels uitgebreid tot 20,8%. Tevens is Habas voorzitter van de Raad van Commissarissen.

    Buijs is blij met een grootaandeelhouder als Habas. Zo bleek het netwerk van de Israelische investeerder, niet alleen op het gebied van vastgoed, maar ook op de financieringsmarkt, cruciaal bij de introductie van het vastgoedfonds op de Zwitserse markt. "Bovendien is het bijvoorbeeld in het geval van een emissie erg prettig dat je weet dat er reeds voor 20,8% commitment is", aldus Buijs.

    Of Habas, zoals in eerste instantie het geval was, ooit nog een poging waagt om alle uitstaande aandelen in handen te krijgen betwijfelt Buijs. "Het zou kunnen, maar ik krijg niet de indruk", reageert hij.

    Naast de internationale groeimogelijkheden voor het vastgoedfonds zag de Israelische investeerder ook kansen in de herontwikkeling van panden in de portefeuille van NSI. Een activiteit die destijds nog niet door het bedrijf werd uitgevoerd.

    "In de huidige verzadigde markt, onder andere vanwege de overcapaciteit op de kantorenmarkt, is echter steeds minder behoefte aan nieuw vastgoed, dus ga je vervangen en herontwikkelen. Dat vergt een nieuwe strategie", aldus Buijs. "Met de oprichting van een team dat zich specifiek met herontwikkeling bezig houdt is er nu de basis, een eerste herontwikkelingsproject is inmiddels in Spijkenisse gestart, om ook in Nederland op dit vlak verder te groeien."

    "Daarnaast spelen kwesties als de vergrijzing van de bevolking, de trek van het platteland naar de steden, verandering van werk/kantoor-concepten, bereikbaarheid, een goede kwaliteit van leven en functievermenging van vastgoed een belangrijke rol bij het aantrekkelijk houden van je vastgoed voor huurders", aldus Buijs.

    Binnen deze context startte NSI ook zijn verkoopprogramma van kleine panden. Eind april kondigde het bedrijf de verkoop aan van nog eens drie panden, waarmee het totaal aantal verkochte panden voor in totaal EUR114 miljoen uitkomt op 41. Het aantal panden dat het bedrijf over een periode van drie jaar nog hoopt te verkopen is 55.

    Het NSI-kantoor te Hoorn op een bedrijfsterrein aan de rand van de stad - NSI overweegt zelf naar Amsterdam te verhuizen - is een goed voorbeeld van het type panden dat het vastgoedfonds wenst te verkopen. Het is een type kantoor dat alleen voor een specifieke lokale markt geschikt is, met het openbaar vervoer moeilijk is te bereiken en waar qua leefomgeving het een en ander aan schort. "Je kan in de buurt nog niet eens een broodje kopen", stelt de CEO.

    Daarnaast is het bedrijf qua management-efficiency net zo veel tijd kwijt aan een klein gebouw als aan een groot gebouw. "Daar hebben we een ondergrens aan gesteld. Dientengevolge stoten we de kleine panden af", aldus Buijs.

    Hoewel op het gebied van retail al jaren sprake is van schaarste, ziet Buijs in Nederland nog volop kansen. "Het is echter een vervangingsmarkt, waarbij we zoeken naar winkelcentra waaraan iets gedaan moet en kan worden, door bijvoorbeeld een kleine uitbreiding of het creeren van een betere doorloop. In tegenstelling tot de hoogtijdagen op de kantorenmarkt in 2007 mocht er op retailvlak niet zo maar bijgebouwd worden", aldus Buijs. "Dus is nu de vraag: Waar kan ik nog upgraden en waarde toevoegen?"

    "
  3. forum rang 10 voda 8 februari 2011 16:04
    UPDATE:Gesprekken fusie NSI en VastNed O/I in laatste fase


    (Update van het eerder gepubliceerde bericht 'Gesprekken fusie NSI en VastNed O/I in laatste fase' om extra commentaar toe te voegen van NSI-woordvoerder Frank Gerards mbt ontbinding managementcontract VastNed O/I.)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) meldt dinsdag dat de fusiegesprekken met VastNed Offices/Industrial nv (VNOI.AE) in de laatste fase zijn beland, waarbij NSI meldt aangegeven te hebben dat uiterlijk begin volgende week overeenstemming over een mogelijke fusie en de ruilverhouding moet zijn verkregen.

    VastNed O/I directeur investor relations Arnaud du Pont meldt echter aan Dow Jones Nieuwsdienst dat een overeenkomst wat VastNed betreft op geen enkele wijze aan een tijdlijn is gebonden.

    Reeds tien december werd bekend dat de twee Nederlandse vastgoedfondsen in gesprek zijn over een eventuele fusie.

    Op basis van de slotkoers van het aandeel van 10 december biedt NSI met een premie van 15% EUR12,72 per aandeel VastNed O/I, waarbij sprake is van een gesloten transactie en NSI nieuwe aandelen zal uitgeven om de voorgestelde ruil in aandelen, tegen een ratio van 0,85 NSI-aandelen voor een aandeel VastNed O/I, te bekrachtigen.

    Na afronding van de due diligence gaf VastNed O/I vorige week vrijdag aan de gesprekken te hervatten, waarmee volgens NSI de onderhandelingen in de laatste fase zijn beland en de laatste uitstaande punten, waaronder de ontbinding van het VastNed O/I-management contract deze week nader besproken zullen worden.

    "Aangezien de kosten nu worden gedeeld tussen VastNed O/I en zusterbedrijf VastNed Retail ziet VastNed Retail zich in het geval van een fusie plotseling geconfronteerd met dubbele kosten", meldde Du Pont eerder aan Dow Jones Nieuwsdienst "Omdat dit niet te verkopen is aan de aandeelhouders van VastNed Retail en deze kosten gedekt moeten worden, komt het concern op een afkoopsom uit van EUR10 miljoen, waarover overigens niet onderhandeld kan worden", aldus De Pont.

    In een reactie meldt NSI-woordvoerder Frank Gerards dat het vastgoedfonds in het geval van een fusie met VastNed O/I het niet meer dan vanzelfsprekend vindt om een deel van de reorganisatiekosten van VastNed voor zijn rekening te nemen. "Wij komen echter bij verre na niet uit op een bedrag van EUR10 miljoen", aldus Gerards.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; patrick.buis@dowjones.com

  4. forum rang 10 voda 8 februari 2011 16:04
    PREVIEW: NSI boekt licht hoger direct resultaat 2010


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) rapporteert woensdag voorbeurs over 2010 een licht hoger direct beleggingsresultaat, is de gemiddelde verwachting van drie door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. Zij ramen het cijfer op EUR53,1 miljoen, tegen EUR51,6 miljoen een jaar eerder, waarbij de retailportefeuille met een relatief hoge bezettingsgraad goed presteert, maar de bedrijfsresultaten gedrukt worden door de voortdurende problemen in de kantorenmarkt. Twee analisten voorzien een negatief indirect resultaat van achtereenvolgens EUR41,2 miljoen negatief en EUR16,1 miljoen. Een analist verwacht een bezettingsgraad van 88,6%, in vergelijking tot 89,8% ultimo september 2010. Analisten kijken met name uit naar nieuwe details omtrent de fusiegesprekken met VastNed O/I. NSI meldde dinsdag dat de fusiegesprekken in de laatste fase zijn beland, waarbij het concern heeft aangegeven aan VastNed O/I dat uiterlijk begin volgende week overeenstemming moet zijn bereikt. Omstreeks 13.00 uur noteert het aandeel vlak op EUR14,90, terwijl de ASX met 0,3% daalt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  5. forum rang 10 voda 9 februari 2011 16:03
    UPDATE:NSI boekt licht hoger direct resultaat '10


    (Update van het eerder gepubliceerde bericht 'NSI boekt licht hoger direct resultaat '10 om extra informatie toe te voegen.)


    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) heeft in 2010 een licht hoger direct resultaat geboekt, vanwege een stabiele bezettingsgraad in de kantorenportefeuille en dalende leegstand in de segmenten winkels, bedrijfsgebouwen en woningen, aldus het vastgoedfonds tijdens de presentatie van zijn bedrijfsresultaten woensdag voorbeurs.

    Het concern stelt een slotdividend voor van EUR0,30 per aandeel.

    Het direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, kwam in 2010 uit op EUR52,4 miljoen, van EUR51,6 miljoen een jaar eerder, waarbij analisten rekenden op EUR53,1 miljoen.

    Het indirecte resultaat, waar de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed in zitten, kwam in 2010 uit op EUR29,0 miljoen negatief, van EUR66,2 miljoen negatief een jaar eerder, waarbij gerekend werd op een indirect resultaat varierend van EUR41,2 miljoen negatief tot EUR16,1 miljoen negatief.

    Het totaal beleggingsresultaat komt daarmee uit op EUR23,4 miljoen, in vergelijking tot EUR14,6 miljoen negatief een jaar eerder.

    De bezettingsgraad kwam eind 2010 uit op 90,0%, tegenover 90,9% een jaar eerder en 89,8% ultimo september 2010.

    Analist Michiel Mol van Petercam noemt de jaarresulaten in zijn geheel weinig verrassend. De huuropbrengsten kwamen licht boven de verwachtingen uit en het direct resultaat was lager dan verwacht, aldus de analist die een reduce-advies hanteert en een koersdoel van EUR13,00.

    Daarnaast meldde Nieuwe Steen tijdens de presentatie van zijn bedrijfsresultaten zijn verkoopprogramma van kleinere, management-intensieve panden voort te zetten. Het afgelopen jaar verkocht het vastgoedfonds 6 objecten.

    De focus staat volgens het concern in 2011 in het teken van verdere groei, waarmee het vastgoedfonds onder andere refereert naar de fusiegesprekken die het voert met VastNed O/I (VNOI.AE). Dinsdag meldde het concern dat de gesprekken in de laatste fase zijn beland.

    Tijdens een toelichting op de jaarcijfers herhaalt NSI-Chief executive Johan Buijs dat begin volgende week toch echt definitief overeenstemming bereikt moet worden over een fusie.

    "In het geval maandag 99% van de overeenkomst rond is, komt het als vanzelfsprekend niet op een dag aan, maar op een gegeven moment moeten we gewoonweg verder", aldus Buijs.

    Analist Michiel Mol meldt, refererend naar de fusiegesprekken met VastNed O/I, dat zijn voorkeur zou uitgaan naar een uitbreiding van de retailportefeuille in plaats van de kantorenportefeuille. De analist zegt te twijfelen over de veronderstelde voordelen van schaalvergroting van de kantorenportefeuille.

    Alle fusiegesprekken ten spijt, meldt de bestuurder tevens dat de plannen van het vastgoedfonds tot uitbreiding van de vastgoedportefeuille in Zwitserland nog steeds op tafel liggen.

    "De huidige omvang van de Zwitserse portefeuille ter waarde van EUR117,5 miljoen vinden wij niet optimaal, dus wij kijken nog steeds naar mogelijkheden tot uitbreiding, hoewel de prijzen daar de laatste tijd ook erg omhoog gegaan zijn", aldus Buijs. Het concern gaf eerder aan in Zwitserland te streven naar een portefeuilleomvang van EUR300-400 miljoen.

    De eerder aangekondigde ambitie om in de tweede helft van 2011 toe te treden tot de Franse markt via een overname of een fusie met een lokale partij, waarbij het bedrijf aangaf te streven naar een gewenste portefeuilleomvang van EUR0,8-1 miljard, is vanwege de fusieplannen met VastNed O/I volgens Buijs ver in de tijd vooruitgeschoven.

    Tevens meldt Buijs nog steeds geinteresseerd te zijn in een aantal winkelcentra van vastgoedreus Unibail-Rodamco (UL.FR). "Daar zijn we deels mee bezig, maar met het verstrijken van de tijd zijn ook de prijzen van dit vastgoed aanzienlijk gestegen, waardoor bepaalde objecten nu gewoonweg te duur zijn."

    Omstreeks 11.35 uur noteert het aandeel vlak op EUR12,74, waarbij de AEX 0,4% lager noteert.


    Door Patrick Buis, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; patrick.buis@dowjones.com


  6. forum rang 10 voda 9 februari 2011 16:07
    NSI-CEO:14/15 feb definitieve deadline fusiegesprekken VastNed


    (Correctie om spelfout in de kop van het bericht te corrigeren.)


    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) Chief executive Johan Buijs herhaalt woensdag tijdens een toelichting op de jaarcijfers van het vastgoedfonds dat begin volgende week toch echt definitief overeenstemming bereikt moet worden over een fusie met VastNed Offices/Industrial nv (VNOI.AE).

    "In het geval maandag 99% van de overeenkomst rond is komt het als vanzelfsprekend niet op een dag aan, maar op een gegeven moment moeten we gewoonweg verder", aldus Buijs.

    Alle fusiegesprekken ten spijt meldt de bestuurder tevens dat de plannen van het vastgoedfonds tot uitbreiding van de vastgoedportefeuille in Zwitserland nog steeds op tafel ligt. "De huidige omvang van de Zwitserse portefeuille ter waarde van EUR117,5 miljoen vinden wij niet optimaal, dus wij kijken nog steeds naar mogelijkheden tot uitbreiding, hoewel de prijzen daar de laatste tijd ook erg omhoog gegaan zijn", aldus Buijs. Het concern gaf eerder aan in Zwitserland te streven naar een portefeuille omvang van EUR300-400 miljoen.

    De eerder aangekondigde ambitie om in de tweede helft van 2011 toe te treden tot de Franse markt middels een overname of een fusie met een lokale partij, waarbij het bedrijf aangaf te streven naar een gewenste portefeuille omvang van EUR0,8-1 miljard, is vanwege de fusieplannen met VastNed O/I volgens Buijs ver in de tijd vooruitgeschoven.

    Tevens meldt Buijs nog steeds geinteresseerd te zijn in een aantal winkelcentra van vastgoedreus Unibail-Rodamco (UL.FR). "Daar zijn we deels mee bezig, maar met het verstrijken van de tijd zijn ook de prijzen van dit vastgoed aanzienlijk gestegen, waardoor bepaalde objecten nu gewoonweg te duur zijn."


    Door Patrick Buis, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; patrick.buis@dowjones.com


  7. forum rang 4 New dawn 13 februari 2011 10:12
    NSI heeft een groot percentage geïnvesteerd in kantoorpanden. Zoals het er nu uitziet, vanwege de overcapaciteit in die cyclische sector, zal zich dat niet op korte termijn verbeteren.

    Ik heb NSI de vraag gesteld of het niet beter zou zijn meer in winkelpanden te ïnvesteren waar die problemen op A-locatie afwezig zijn.

    Ik kreeg als antwoord terug dat de aanvangsrendementen op kantoorpanden aanzienlijk hoger zijn dan op winkelpanden. Dit klopt, maar in kantoorpanden is geen waardestijging van de panden te verwachten, geen huurverhoging is denk ik mogelijk, en de leegstand is veel groter.

    Bij leegstand gaan de vaste lasten gewoon door terwijl er geen inkomsten zijn. (vaste lasten: rente, onderhoud, verzekering, energie etc)

    Kantoorpanden zijn cyclisch en vertonen veel minder de waardevaste aspecten van onroerendgoed zoals winkelpanden en woningen. Het dividend wordt er niet beter op zodat ik me afvraag of hun redenering werkt.
  8. forum rang 10 voda 14 februari 2011 13:58
    Einde fusiegesprekken VNOI/NSI ongunstig - RBS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Bank of Scotland noemt de beeindiging van de fusiegesprekken tussen Nieuwe Steen (NISTI.AE) en VastNed O/I (VNOI.AE) niet de meest wenselijke uitkomst voor aandeelhouders, waarbij de bank maandag druk op de koers van het aandeel VastNed O/I voorziet. Het koersdoel luidt EUR12,10 en het advies wordt gehandhaafd op hold. Omstreeks 12.25 uur noteert het aandeel 6,5% lager op EUR11,79, terwijl de ASX met 0,4% stijgt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  9. forum rang 10 voda 14 februari 2011 14:04
    UPDATE: VNOI gooit deur niet dicht mbt fusiegesprekken NSI


    (Update van het eerder gepubliceerde bericht 'VastNed O/I gooit deur niet dicht mbt fusiegesprekken NSI', om extra commentaar NSI, VastNed O/I en analisten toe te voegen.)


    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Hoewel Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) bevestigt dat de fusiegesprekken met VastNed O/I nv (VNOI.AE) voor nu wel degelijk over zijn, houdt VNOI de deur op een kier.

    "Een ruime kier", meldt VastNed O/I directeur investor relations Arnaud du Pont aan Dow Jones Nieuwsdienst.

    "Nog steeds is VNOI beschikbaar voor gesprekken met NSI, vooropgesteld dat deze wel zinvol zijn en tot een voor beide partijen aanvaardbaar resultaat kunnen leiden", meldt VNOI. "Wij snappen de rationale achter het bod van NSI, maar willen een redelijke vergoeding voor onze aandeelhouders", stelt Du Pont.

    NSI-woordvoerder Frank Gerards meldt echter dat de gesprekken wat NSI betreft wel degelijk over zijn. "Tenzij VastNed O/I ons definitieve verbeterde bod tegen een ruilverhouding van 0,88 NSI-aandelen voor een aandeel VastNed O/I accepteert", aldus de woordvoerder.

    Tevens meldt NSI te blijven zoeken naar alternatieven voor realisatie van zijn groeiambities. "Er staan momenteel in Nederland heel veel leuke dingen te koop, zoals de vastgoedportefeuilles van verschillende banken", stelt Gerards.

    Analist Ruud van Maanen van ABN Amro noemt het teleurstellend dat VNOI zijn aandeelhouders niet aan het woord heeft gelaten over een mogelijke fusie. De analist wijst daarentegen op de mogelijkheid dat de aandeelhouders van de twee vastgoedfondsen, de aandeelhoudersbasis van de twee bedrijven komt ongeveer overeen, er bij NSI op aan zullen dringen VastNed O/I toch nog iets meer onder druk te zetten. De analist hanteert voor NSI een koersdoel van EUR14,00 en hold-advies. Zijn waardering voor VastNed O/I staat met het beeindiging van de fusiegesprekken onder herziening.

    Analist Michiel Moll van Petercam noemt de beeindiging van de gesprekken geen verrassing, aangezien de berichtgeving van de twee vastgoedfondsen over de gesprekken een weinig constructieve en eenduidige indruk maakte. Het verbeterde bod van NSI van een ruilverhouding van 0,88 NSI-aandelen per aandeel VastNed O/I noemt de analist 'fair'. Voor de aandeelhouders van VastNed O/I zou een fusie wel positief geweest zijn, meent de analist, maar hij was weinig enthousiast voor de aandeelhouders van NSI. Moll hanteert voor NSI een koersdoel van EUR13,00 en reduce-advies. Voor Vastned O/I een koersdoel van EUR12,30 en een hold-advies.

    Reeds 10 december werd bekend dat de twee Nederlandse vastgoedfondsen in gesprek waren over een eventuele fusie.

    Op basis van de slotkoers van het aandeel van 10 december bood NSI met een premie van 15% EUR12,72 per aandeel VastNed O/I, waarbij sprake zou zijn van een gesloten transactie en NSI nieuwe aandelen zou uitgeven om de voorgestelde ruil in aandelen, tegen een ratio van 0,85 NSI-aandelen voor een aandeel VastNed O/I, te bekrachtigen.

    Na afronding van de due diligence gaf VastNed O/I 4 februari aan de gesprekken te hervatten, waarmee volgens NSI de onderhandelingen in de laatste fase waren beland en de laatste uitstaande punten, waaronder de ontbinding van het VastNed O/I-management contract nader besproken zouden worden.

    Rond 10.20 uur noteert het aandeel Nieuwe Steen 2,1% hoger op EUR15,15, waarbij VastNed O/I6,5% verliest tot EUR11,80 en de Smallkap 0,3% wint.


    Door Patrick Buis, Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; patrick.buis@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

  10. forum rang 10 voda 14 februari 2011 14:05
    Teleurstellend dat VNOI aandeelhouders negeert - ABN Amro


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ruud van Maanen van ABN Amro noemt het teleurstellend dat VastNed O/I (VNOI.AE) zijn aandeelhouders niet aan het woord heeft gelaten over een mogelijke fusie van het vastgoedfonds met Nieuwe Steen (NISTI.AE). De analist wijst daarentegen op de mogelijkheid dat de aandeelhouders van de twee vastgoedfondsen, de aandeelhoudersbasis van de twee bedrijven komt ongeveer overeen, er bij NSI op aan zullen dringen VastNed O/I toch nog iets meer onder druk te zetten. De analist hanteert voor NSI een koersdoel van EUR14,00 en hold-advies. De waardering van VastNed O/I staat met het beeindiging van de fusiegesprekken onder herziening. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel NSI 2,1% hoger op EUR15,15, terwijl VastNed O/I 6,5% lager noteert op EUR11,80. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  11. forum rang 10 voda 21 februari 2011 16:52
    NSI advies omlaag naar reduce - ABN Amro


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro verlaagt het advies op Nieuwe Steen Investments (NISTI.AE) naar reduce van hold, aangezien het aandeel zijn hoogste niveau sinds 6 maanden bereikte na de beeindiging van de fusiegesprekken met VastNed O/I, waardoor het koersdoel 8% onder de huidige koers van het aandeel ligt. Het koersdoel wordt gehandhaafd op EUR14,00. Omstreeks 16.45 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR15,08, terwijl de ASX met 1,0% daalt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 2 maart 2011 16:01
    PREVIEW: VastNed O/I boekt 10% hoger direct resultaat KW4


    AMSTERDAM (Dow Jones)--VastNed Offices Industrial nv (VNOI.AE) zal donderdag nabeurs over het vierde kwartaal van 2010 een 11,5% hoger direct resultaat boeken, ondanks een toenemende leegstand die de huurinkomsten onder druk zet. Dat is de gemiddelde verwachting van drie analisten, vooraf geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst. Zij rekenen op een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van EUR6,8 miljoen, in vergelijking tot EUR6,1 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Over het indirect resultaat, waar de herwaarderingen van het vastgoed inzitten, varieren de meningen. De prognoses van drie analisten varieren van EUR8,8 miljoen negatief tot EUR18,2 miljoen negatief. De bezettingsgraad daalt volgens een analist tot 81%, van 87% ultimo 2009 en 83,2% eind september 2010. De analisten zijn benieuwd naar details over de beweegredenen achter het vorige week aangekondigde besluit het gedeelde management van VNOI en zusterbedrijf VastNed Retail (VASTN.AE) per 1 januari 2012 te ontbinden en te vervangen met een eigen management. Onlangs liepen fusiegesprekken tussen VastNed O/I en Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) op niets uit. Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel 1,4% lager op EUR12,09, terwijl de ASX met 0,8% daalt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  13. forum rang 10 voda 11 mei 2011 16:11
    UPDATE: NSI boekt 13,5% lager direct resultaat in KW1


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Nieuwe Steen boekt 13,5% lager direct resultaat in KW1', om extra informatie toe te voegen.)


    Door Patrick Buis

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) heeft over het eerste kwartaal van 2011 een 13,5% lager direct resultaat geboekt, blijkt uit de eerstekwartaalresultaten van het vastgoedfonds woensdag voorbeurs.

    De daling is toe te schrijven aan een eenmalige bate in het eerste kwartaal van 2010 van EUR2 miljoen in verband met het vertrek van een huurder. Exclusief die bate is sprake van een ongewijzigd resultaat.

    Daarnaast herhaalt het concern dat 2011 in het teken zal staan van verdere groei van de portefeuille, waarbij de nadruk in 2011 zal liggen op het voorbereiden van de op 20 april aangekondigde fusie met VastNed Offices/Industrial nv (VNOI.AE).

    "In 2010 heeft NSI de weg naar groei weer ingeslagen. Deze trend wordt in het eerste kwartaal 2011 voortgezet", stelt NSI CEO Johan Buijs. "Een aankoop, een stabiele bezettingsgraad met een stijging van de bezettingsgraad in de kantorenportefeuille en een verdere stijging van het totaal beleggingsresultaat zijn hiervan de kenmerken."

    Het Nederlandse vastgoedfonds geeft verder aan dat de nadruk in 2011 zal blijven liggen op verhuren. "Met name voor de kantorenportefeuille zal dit gezien de nog steeds moeilijke kantorenmarkt de hoogste prioriteit hebben", aldus het fonds.

    Het direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, kwam uit op EUR12,8 miljoen. Twee vooraf door Dow Jones geraadpleegde analisten gingen uit van een direct resultaat van EUR13,7 miljoen. In dezelfde periode een jaar eerder kwam het direct resultaat uit op EUR14,8 miljoen.

    In lijn met zijn beleid om het totale directe resultaat als dividend uit te keren, is voor het eerste kwartaal een interimdividend vastgesteld op EUR0,30 per aandeel.

    Het indirecte resultaat, waar de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed inzitten kwam in 2010 uit op EUR5,9 miljoen positief, van EUR11,0 miljoen negatief een jaar eerder. Prognoses voor het indirect resultaat waren niet beschikbaar.

    Het totaal beleggingsresultaat komt daarmee uit op EUR18,7 miljoen, in vergelijking tot EUR3,8 miljoen een jaar eerder.

    De bezettingsgraad kwam eind maart 2011 uit op 90,1%, van 90% eind 2010.

    Analist Pieter van der Meijden noemt de eerstekwartaalresultaten weinig verrassend en volledig in lijn met zijn verwachtingen, maar wijst op het positieve indirecte resultaat van EUR5,9 miljoen, dat met name voortkomt uit een opwaardering van derivaten en niet zo zeer uit een positieve herwaardering van het vastgoed.

    Hoewel de retailportefeuille het afgelopen kwartaal werd opgewaardeerd met EUR2 miljoen en de kantorenportefeuille afgewaardeerd met EUR7 miljoen had Van der Meijden erop gerekend dat de herwaarderingen van de retail- en kantorenportefeuille elkaar zouden compenseren. De analist hanteert een hold-advies en koersdoel van EUR13,00.

    Na vier maanden van moeizame onderhandelingen werd 20 april bekend dat Nieuwe Steen Investments VastNed O/I overneemt.

    Met de fusie ontstaat een vastgoedonderneming met een portefeuille ter waarde van EUR2,4 miljard, waarbij op de middellange termijn gestreefd zal worden naar een gemengde portefeuille van 50% winkels en 50% kantoren. Op basis van voordelen op het gebied van financieringsmogelijkheden en synergie meldde NSI's chief financial officer Daniel van Dongen een dividendrendement te voorzien van 9%.

    Omstreeks 10.35 uur noteert het aandeel 0,4% lager op EUR14,60, terwijl de ASX met 0,5% stijgt.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com

  14. forum rang 10 voda 11 mei 2011 16:20
    NSI-cijfers KW1 weinig verrassend - ING


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Analist Peter van der Meijden van ING noemt de eerste kwartaalcijfers van Nieuwe Steen (NISTI.AE) weinig verrassend en vrijwel volledig in lijn met zijn verwachtingen. De analist wijst erop dat het positieve indirect resultaat van EUR5,9 miljoen met name voortkomt uit een opwaardering van derivaten en niet zozeer uit een positieve herwaardering van het vastgoed. De retailportefeuille werd opgewaardeerd met EUR2 miljoen en de kantorenportefeuille afgewaardeerd met EUR7 miljoen, waar de analist had verwacht dat deze herwaarderingen elkaar zouden compenseren. De analist hanteert een hold-advies en koersdoel van EUR13,00. Omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel 0,8% lager op EUR14,55, terwijl de ASX met 0,3% stijgt. (PBU)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  15. forum rang 4 New dawn 17 mei 2011 13:05
    De fusie met Vastned O/I zal een bedrijf opleveren dat percentueel nog meer kantoorpanden bezit en dus nog cyclischer wordt.

    Ik vond het een slechte beslissing, maar de toekomst zal leren of het meerwaarde opleverde.
  16. forum rang 10 voda 21 juni 2011 21:00
    NSI tekent overeenkomst herontwikkeling winkelcentrum Deventer


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nieuwe Steen Investments nv (NISTI.AE) heeft een overeenkomst getekend over de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum Keizerslanden in Deventer, meldt het Nederlandse vastgoedfonds dinsdag.

    Nieuwe Steen tekende de overeenkomst met Multi Vastgoed, de gemeente Deventer en woningcorporatie ieder1.

    De betrokken partijen zullen in totaal ruim EUR25 miljoen investeren in het project, meldt het vastgoedfonds.

    Daarnaast meldt de onderneming dat reeds in november 2010 overeenstemming werd bereikt over samenwerking.


    Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com


  17. forum rang 10 voda 10 april 2012 16:25
    NSI sluit huurovereenkomst
    Gepubliceerd op 10 apr 2012 om 07:49 | Views: 285

    HOOFDDORP (AFN) - Vastgoedbedrijf NSI en Visser & Smit Hanab (V&SH) hebben een huurovereenkomst gesloten voor een kantoorgebouw in Rotterdam. Dat maakte NSI dinsdag zonder vermelding van financiële details bekend.

    V&SH huurt het pand van NSI om het projectteam te huisvesten dat verantwoordelijks is voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van het duurzame warmtenetwerk in de regio Rotterdam.

    Het ruim 2.000 vierkante meter grote kantoorgebouw met 63 parkeerplaatsen aan de Albert Plesmanweg wordt voor 2 jaar verhuurd. Er zijn ook verlengopties afgesproken.
  18. forum rang 10 voda 11 april 2012 18:00
    Nieuwe Steen advies omhoog naar buy - Petercam


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Petercam heeft het advies op Nieuwe Steen (NISTI.AE) verhoogd naar buy van add, alsmede het koersdoel naar EUR11,50 van EUR11,00, vanwege toekomstige contracten op het gebied van flexibele kantoorruimte vergelijkbaar aan het contract in de Rode Olifant in Den Haag. Volgens analist Stephan van Weeren van Petercam is de flexibele invulling van bepaalde kantoorpanden een grootse prestatie op zichzelf en een goede manier om te zorgen dat de winst per aandeel in de komende jaren niet teveel zal dalen of zelfs enige opwaartse ruimte krijgt. Daarnaast noemt de analist het winkelvastgoed, kostensynergien en verkoop van bepaalde activa als ondersteunende factoren. Omstreeks 11.10 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR8,61, terwijl de Midkap met 0,1% daalt. (EVG)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
110 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht