Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ALMUNDA PRO NV NL0010696704

Laatste koers (eur)

1,220
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0 Gem. (3M) 622
  • Bied

    1,270  
  • Laat

    1,290  
+ Toevoegen aan watchlist

Ego Lifestyle voert gesprekken over overbrugg

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 november 2009 21:55
    Ego Lifestyle voert gesprekken over overbruggingsfinanciering


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ego Lifestyle Holding nv, het voormalige Koninklijke Begemann Groep nv, voert momenteel gesprekken over een overbruggingsfinanciering om het voortbestaan van de onderneming te garanderen, zo meldt het bedrijf woensdag.

    Het bedrijf heeft het overbruggingskrediet nodig om de tijd te creeeren om structurele financiering aan te trekken. "Het succesvol afsluiten van beide is van cruciaal belang voor het voortbestaan van de onderneming in haar totaliteit in de huidige vorm", licht Ego toe.

    Ego-Lifestyle Holding (ELSH) vroeg in juli surseance van betaling aan voor dochterbedrijf Ego Lifestyle BV, waarin de productie, marketing en verkoop van exclusieve consumentenelektronica was ondergebracht. Aan het einde van de maand werd vervolgens het faillissement uitgesproken.

    ELSH heeft daarna alle aandacht gericht op het onderzoeken van een mogelijke doorstart van de activiteiten vanuit dit faillissement, stelt het bedrijf. "Cruciaal daarin blijft het vinden van financiers", aldus het concern.

    Inmiddels zijn bezittingen, zoals merknaam, domeinnamen, octrooien en contracten aangekocht door een derde partij, die bereid is deze te verkopen aan ELSH waardoor de onderneming toegang heeft tot deze assets op het moment dat de benodigde financiering wordt gevonden.

    Het bedrijf maakte ook financiele resultaten bekend. Het nettoverlies over het eerste halfjaar van 2009 bedroeg EUR737.000, tegen EUR1.384.000 vorig jaar. De omzet kwam uit op EUR324.000.

    Het bestuur van ELSH wil medio december 2009 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders uitschrijven, waarin toelichting zal worden gegeven op de ontwikkelingen. Verder zal het toekomstperspectief van de onderneming gepresenteerd worden.



    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com



1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht