Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

Mijn perpetual en steepener porfefolio

2.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 135 136 137 138 139 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
De 9% SRLEV 2011-41 heb ik ook in de verzameling.
Voorlopig 9% coupon, en vanaf 2021 tot 2041 6,165% + 12 mnd euribor, dus dan moeten er gekke dingen gebeuren als dit niet boven de 8% eindigt.
Dit alles is momenteel in de aanbieding voor 96% ?
Voor de hele lange termijn inderdaad een leuke, maar op de kortere termijn verwacht ik een verdere daling totdat het rendement een beetje vergelijkbaar wordt met de 11,25%, momenteel ~103, dus ruim 10½ %.
[verwijderd]
0
quote:

goudvisje schreef op 18 juni 2011 12:37:


De 9% SRLEV 2011-41 heb ik ook in de verzameling.
Voorlopig 9% coupon, en vanaf 2021 tot 2041 6,165% + 12 mnd euribor, dus dan moeten er gekke dingen gebeuren als dit niet boven de 8% eindigt.
Dit alles is momenteel in de aanbieding voor 96% ?
Voor de hele lange termijn inderdaad een leuke, maar op de kortere termijn verwacht ik een verdere daling totdat het rendement een beetje vergelijkbaar wordt met de 11,25%, momenteel ~103, dus ruim 10½ %.

Er is wel een verschil in debiteur. SR leven is de verzekeringspoot van SNS (leven) en levert dus duidelijk minder risico op dan de 11,25%. Vandaar is het rendement ook iets lager, maar ook deze zullen nog een daling kunnen krijgen bij verdere onzekerheid. Denk er wel om dat de liquiditeit niet erg groot is.
de belg
0
@ Goudvisje en King,

Bedankt voor jullie input.
Ik begreep het verschil met de 11.25 van SNS inderdaad niet.
Van SNS ben ik altijd weggebleven; voel ik mij ook gezien de discussies in dit forum niet lekker bij.
Met SR leven heb ik minder problemen.
Ik slaap nog een nachtje en kijk volgende week wat de koers doet om dan wat in te kopen.
Altijd leuk voor de spreiding en het huidige rendement van 9.3 is ook wel lekker.
The Third Way...
0
Verder is de 11.25% niet cumulatief! Mijn hoop is ook dat de koersen nog wat dalen bij dit iets "spannender" kredietje.

Mijn vraagteken bij de SRLEV 9% is de clausule dat er een aanpassing mag worden doorgevoerd indien door Solvency II regels deze hybrid minder mag worden meegerekend tot het EV. Ik heb dit nog niet bestudeerd, een ander forumlid wel?

[verwijderd]
0
quote:

Kingcash schreef op 16 juni 2011 21:31:


[...]

Hoi Free,

Ik heb vanmiddag voor een totale investering van Euro 15000 een zestal perps gekocht en daarnaast wat meer aandelen TT2 en Aegon. Op behoorlijk lagere koersen. Bewust heel erg bescheiden rekening houdend met de liquiditeiten. Ik hou nog rekening met een verdere daling, maar als ik de perps in portefeuille heb dan is het veel makkelijker om ze in de gaten te houden en om eventueel direct aan te schaffen met grotere aantallen. Ik verwacht dat niet op korte termijn maar we zien wel. De 5,185% Aegon, 4,156 Aegon, 6% Eureko, 3,61 ING, 4,01 ING en RBS YKMN waren al fors gedaald evenals aandelen Aegon en TT2.
TT2 blijft een favoriet van mij om hier contrair tegen de markt in te beleggen. In december wilde alle particulieren ze kopen tegen de 8 euro en ben ik er zelf uitgestapt. Op langere termijn zie ik grote mogelijkheden in HD traffic, maar de particulieren kopen telkens op hoge niveaus en stoten die weer af op veel lagere niveaus gevoed door angst voor verdere dalingen. Twee jaar geleden en ook vorig jaar heb ik hier alleen al een aangekocht studentenpandje bijna van kunnen betalen.
Ik wens jou al het goede in de onzekere tijden, maar ik hoop zelf eerst op een (tijdelijke) grote val van de perps en aandelen om dan weer te kunnen inslaan.

Groetjes,Nadat ik gisteren weer wat grotere posities had ingeslagen. Heb ik vandaag alle perps en aandelen weer verkocht. Mijn reis naar Amerika weer ruim terugverdiend en afwachten maar wat Griekenland zal brengen.
Portisch
3
@ Kingcash.

Wellicht is het een goed idee als je je persoonlijke mails met Free ook
daadwerkelijk persoonlijk houdt. Dus niet via dit forum.
Je zelfingenomenheid stoort me al langer.

[verwijderd]
0
quote:

Portisch schreef op 21 juni 2011 19:06:


@ Kingcash.

Wellicht is het een goed idee als je je persoonlijke mails met Free ook
daadwerkelijk persoonlijk houdt. Dus niet via dit forum.
Je zelfingenomenheid stoort me al langer.
Zelfingenomenheid verwart jij zeker met tegendraads. Ik kondig altijd alles direct aan zonder achteraf alleen maar mee te delen hoe goed ik het wel niet gedaan heb. Ik kijk veelal langer dan de kortzichtige waan van de dag op de beurs en daarvan hebben velen kunnen profiteren. Ik ben inderdaad geen kuddedier zoals vele anderen. Op het dieptepunt van de perps heb ik vele zaken aanbevolen en inderdaad meestal te vroeg verkocht. Ik zeg altijd met beleggen er gaat geen belletje als de hoogste koers is bereikt, maar zonder te traden heb je de laatste jaren weinig kunnen verdienen. Maar als je eraan stoort dan zal ik je tegemoetkomen. Je ziet mij niet meer op dit forum en wat mij betreft blijf je lekker een kuddedier zoals zovelen.
Jij hebt vast en zeker al een paar jaar ervaring met beleggen: succes ermee. Anderen en vooral free laat je niet leiden door figuren als portisch: het kan anders wel eens lijden worden.
berendien
2
@ kingcash en @ Portisch

Heren, of misschien wel dames ;-)

Ik vind dit forum erg leerzaam en goed om te lezen en ik heb het altijd erg gewaardeerd dat er weinig of geen onzin op te lezen valt. Bovendien wordt er niet gescholden en vallen we elkaar bijna nooit af. Kortom, een hardstikke nuttig en goed forum!! En dat gaan we gewoon zo houden. Toch? Met King Cash en met Portisch.
Als iemand zich ergert aan berichten van iemand anders, dan mag je dat voor jezelf denken en volgens mij alleen maar ventileren als het een forum verpest. En dat doen de posts van Kingcash volgens mij echt niet. Dus hopelijk willen jullie er nog eens een nachtje over slapen en staan jullie morgenochtend met gezond verstand weer op (volgens mij is dit een variatie op Sonja Barend)!!!!
[verwijderd]
0
Eens met berendien, ik volg dit forum al een tijdje en ben mn geinteresseerd in 'tegendraadse' opvattingen. De adviezen tot nu toe hebben mij hier geen windeieren gelegd. Zelf probeer ik buiten de Euro te investeren ( Heb Russische obligaties genoteerd in SFR tegen met een koupon van 6%+) en inmiddels een woning gekocht in ijsland (60% gedaald).

King Cash en Portisch gewoon verder zo!
Lk-33
0
Ik sluit me hierbij aan, in ben een beginnende belegger en vooralsnog een kuddedier, en hoop op een gegeven moment de kudde op een rationeel beredeneerde manier achter me te kunnen laten. Mijn beleggersinstinct kan nog zeker worden aangescherpt.

Kingcash prikkelt mij in zijn opmerkingen en dat vind ik inspirerend. Verder vind ik het leuk om te zien dat hij het geduld heeft om op de dipjes te wachten, en daar concreet resultaat mee boekt. Ik wil op een gegeven moment ook wel een studentenhuisje kunnen kopen van mijn beleggingsrendement, daar zeg ik helemaal geen nee tegen. En wie zegt dat er niet zo'n kans gaat komen in de toekomst. Kingcash zijn signalen neem ik daarin heel serieus. Dat is de meerwaarde van een forum.
[verwijderd]
0
Helemaal mee eens met Berendien.
Het is heel goed voor het forum als niet iedereen dezelfde mening heeft.
Ik waardeer de bijdragen van zowel Portisch als KingCash.
Hopelijk gaat iedereen lekker door.
artware
0
Ook ik sluit mij voor 100% aan bij Berendien!

Hopelijk verlaat niemand dit forum, ik lees met veel plezier de verschillende invalshoeken en meningen. Juist ook omdat dit hier altijd in goede harmonie gaat (nou ja, ging.. :-)
de belg
0
Verstandige woorden Berendien !

Misschien kun je hier bij je buren ook eens de heren De Wever en di Rupo aanspreken ? Die hebben ook wat probleempjes.

Serieus: ik waardeer zowel de bijdragen van Kingcash als Portisch en hoop dat beiden blijven.
ONN
0
Heibel hier moeten we inderdaad niet hebben maar ik kan me de reactie van Portish wel voorstellen. Mijn idee; Portisch neem ik serieus, Kingcash (steven) een stuk minder.

Persoonlijk heb ik ook moeite met schreeuwers met alleen maar hosanna verhalen en 'kijk mij eens goed zijn'.

Ugh !
[verwijderd]
0

reactie Laat iedereen zijn zegje kunnen doen svp als je niet wil hoef je niet te lezen Dus iedereen doorgaan hier met info etc cootje22
PerpLex
0
Als Kingcash alleen maar liep te pronken zou ik het eens zijn met Portisch en ONN, maar hij geeft ook aan waarop zijn transacties gebaseerd zijn en daar kun je dan over nadenken, of daar wat inzit (bijvoorbeeld over een nieuwe bankencrisis die hij ziet aankomen). Dat is nuttig voor dit draadje; de borstklopperij kun je overheen lezen. Bovendien meldt Kingcash transacties niet alleen maar achteraf zoals zovele 'geniale' beleggers elders op dit forum. Kortom, eens met Berendien, en ik hoop dat niemand wegblijft.
[verwijderd]
1
Gezien de reacties van de verschillende deelnemers begrijp ik dat er bij sommigen toch behoefte bestaat aan mijn commentaar. Ik zal nog meer proberen niet pronkerig over te komen, zodat ik een enkeling niet meer echt kan storen met mijn commentaar. Ik heb al vaker aangegeven dat ook ik meerdere malen verkeerd heb gekozen. Zo zit ik nog met twee scheepvaartfondsen die niet echt goed gaan.
Ik ben blij dat de meerderheid inziet dat ik niet iemand ben die transacties pas veel later meld om dan te pronken met zijn beslissingen. Als ik achteraf gezien een verkeerde keuze maak en die wel direct gemeld heb, dan kan het immers ook verkeerd uitpakken en dan wordt pronken leedvermaak. Niemand maar dan ook niemand zit altijd goed en er gaat geen belletje als het hoogste of laagste koersniveau is bereikt. Zo begon ik de perps te kopen toen deze nog wel 20% verder daalden, maar ik kocht wel steeds bij en gelukkig heb ik het grootste gedeelte op vrijwel het laagste nivau gekocht. Zo ook met preferente aandelen in de VS van ING en Aegon, aandelen ING, Aegon en TT2 en zo kan ik nog wel doorgaan. In het begin zat ik zwaar op verlies door het tegendraads beleggen, maar achteraf waren de winsten heel erg fors. Ook toen verkocht ik meestal op achteraf een te laag niveau, maar dat brengt tegendraads beleggen nu eenmaal met zich mee. Dus s6 verhalen dat valt wel mee. Het enige wat ik wel altijd als strategie aanhoudt is om nauwelijks gebruik te maken van bevoorschotten van de aankopen. Dan kun je bij een verder en fors dalende koers ineens gedwongen worden door de bank/broker om te verkopen en dan kun je het wel goed gezien hebben, maar werkt de tijd tegen je.
Ik zal dus wel, maar veel minder vaak bij IEX blijven posten en zal meer algemeen mijn visie geven en zeker niet meer vertellen wat ikzelf heb gekocht of verkocht en hoeveel.
Ik hoop dan ook dat een enkeling zich niet meer aan mijn post zal storen, maar waak je ervoor om mijn adviezen of commentaar blindelings te volgen. Immers een adviseur heeft 50% kans om het goed te doen. Je adviseert om een aandeel/obligatie te kopen of om liquide te blijven en je kan adviseren om iets te verkopen of aan te houden. Dus eigenlijk kun je zeggen beleggen is kop of munt. Door de onzekere tijden van de laatste jaren is een ouderwetse buy en hold strategie helemaal niet aan te bevelen.

S6 allen.
ONN
0
quote:

Kingcash schreef op 22 juni 2011 15:03:


Door de onzekere tijden van de laatste jaren is een ouderwetse buy en hold strategie helemaal niet aan te bevelen.

We hebben het hier op deze afdeling van het forum over perpetuele en soortgelijke leningen. Er is maar 1 crash geweest tot nu toe en iedereen weet (achteraf) het hoe en waarom. Op een paar naschokken na, vooral bij individuele (buitenlandse) Finnen, kun je toch wel stellen dat die markten gewoon weer Boven Jan zijn en dat de bewegingen tegenwoordig nog maar weinig voorstellen. Het idee is dat de balansjes van de banken er op termijn beter voor komen te staan en dat proces is allang gaande. Denk aan de bij bijna alle banken hoger ontstane Tier ratio's.

Niettemin is men nog wel bang voor de schuldenproblematiek van de overheden maar die angst wordt vooralsnog niet echt vertaald in zware koersdalingen voor genoemde leningen. Oke, vorige week iets lagere standen maar paniek ? Zie jij het ?

Op de aandelenmarkten gaat het er, zoals vanouds, allemaal wat ruiger aan toe.

En tuurlijk, het blijft achtergesteld papier en dat geeft meer risico maar een tweede crash zou volgens mij het einde van het hele financiele stelsel betekenen. Dan hoef je volgens mij ook niks meer op te vangen op 20 of 30 procent. Ik ga er vanuit dat dat een 'once in a lifetime opportunity' is geweest.
[verwijderd]
0
ik denk dat bij de volgende financiele schok overheden niet meer bijspringen, maar obligatiehouders (en zeker de achtergestelden) het haasje zijn. zie ook nieuwe wetgeving ierland, denemarken, uk die ook in de rest van de EU zal worden ingevoerd.

europese (en zeker nederlandse) banken hebben nog nauwelijks hun balans hersteld, ja optisch gezien met betere tier1 ratio's. straks met nieuwe basel3 komt pas echte balansherstel, mits markten er zin in hebben om miljarden aan eigen vermogen te fourneren.

vond de perpetuals in Q4'08/Q1'09 goedkoop, maar nu?

maar goed, misschien komt er nooit meer een financiele schok,
ONN
0
quote:

BJL schreef op 22 juni 2011 17:04:


vond de perpetuals in Q4'08/Q1'09 goedkoop, maar nu?

Ja he he Ben, alleen toen wilde bijna niemand ze hebben :P2.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 135 136 137 138 139 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

BRX20-24h 3.245,30 0,00 0,00% 29 mei
BEL 20 3.202,95 -78,95 -2,41% 29 mei
AEX 532,57 -6,05 -1,12% 29 mei
Germany30^ 11.672,30 +85,45 +0,74% 29 mei
Europe50^ 3.070,93 +20,73 +0,68% 29 mei
UK100 6.095,65 0,00 0,00% 29 mei
US30^ 25.411,08 0,00 0,00% 29 mei
Nasd100^ 9.559,06 0,00 0,00% 29 mei
België 10 jaar -0,0310 0,0000 0,00% 29 mei
US500^ 3.045,07 0,00 0,00% 29 mei
Japan225^ 21.911,60 0,00 0,00% 29 mei
Gold spot 1.739,45 +10,05 +0,58% 01:36
WTI^ 35,28 -0,05 -0,13% 01:36
Brent^ 37,68 +0,04 +0,11% 01:36
BTC/USD 9.428,9300 +52,6000 +0,56% 01:36
EUR/USD 1,1116 +0,0019 +0,17% 01:36
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Sofina 246,000 +4,500 +1,86% 29 mei
UCB 90,000 +1,560 +1,76% 29 mei
Colruyt 54,380 +0,620 +1,15% 29 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
Solvay 68,480 -4,460 -6,11% 29 mei
KBC Groep 47,070 -3,030 -6,05% 29 mei
Ageas 30,670 -1,280 -4,01% 29 mei

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group