Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK DD: Eerlijk zullen we alles delen.

355 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 19 oktober 2010 22:15

    Het is best wel lastig om een stukje te schrijven over beleggen wanneer je zelf besloten hebt om voorlopig te stoppen met beleggen.
    Af en toe volg ik de beurs vanaf de zijlijn en omdat ik al mijn posities gesloten heb kijk ik wat meer ontspannen naar de bewegingen op de beurs en lees ook de verhalen op het koffiekamer forum om een beetje op de hoogte te blijven.

    De AEX beweegt zich nog steeds tussen dezelfde bandbreedte met af en toe onvoorspelbare intraday bewegingen en hoewel de AEX ook vandaag zich weer rond de 340 punten beweegt blijft het onzeker of deze stand boven de 340 punten in stand kan worden gehouden, vandaag er net onder met 339.15.
    Ik kan het je aanraden om je eens met andere zaken bezig te houden dan met beleggen en ook eens een time-out te nemen wanneer je portefeuille dat toelaat natuurlijk.

    Verleden week zondag keek ik naar de 1010 quiz op de Vara en vervolgens op de website www.1010.vara.nl en zag daar de verwijzing naar de documentaire van Sir David Attenborough “ How many people can live on planet Earth”, en omdat dit onderwerp mij bijzonder interesseert heb ik met belangstelling naar die documentaire bekeken.
    Je hoeft geen doemdenker of een geitenwollen milieufreak te zijn om je zorgen te maken over de toekomst van de planeet waarop wij allemaal leven.
    De vraag hoeveel mensen de aarde aan kan houd mij al veel langer bezig en wanneer de groei van de wereldbevolking in het huidige tempo doorgaat met de daaraan gerelateerde vraag naar voedsel, schoon drinkwater, olie en allerlei consumptie goederen dan zijn de grenzen van wat mogelijk is vrees ik spoedig bereikt.

    Gelukkig merken wij hier in het Westen, Europa en noord Amerika, nog niet zo heel veel van de schaarste die elders op de wereld heerst. De winkels en supermarkten liggen vol met een enorm assortiment levensmiddelen, brood, versproducten zoals groente en fruit, vlees en gevogelte, dranken en zoveel meer andere artikelen. Ook wanneer je een bouwmarkt binnenloopt begint het je af en toe te duizelen van de grote hoeveelheid artikelen die daar te koop worden aangeboden, ook hardhout is nog volop te koop. Wat je ook zoekt, het is te koop en natuurlijk in een grote verscheidenheid.
    Afgelopen zondag keek ik naar de documentaire “ Taste de waste” en was verbijsterd over de grote hoeveelheid voedsel die wordt weggegooid door overproductie, (soms nog lang niet ) verlopen houdbaarheidsdatum, te groot assortiment, uiterlijk van het product en het veel meer kopen dan men nodig heeft voor gebruik.
    Alleen al in Europa en Noord Amerika wordt per jaar voor 100 MILJARD euro aan voedsel als afval gedumpt !

    Greed is good heette het in de film Wall Street en helaas is het de werkelijkheid op Wall Street en de rest van de financiële wereld.
    De onverzadigbare honger naar nog meer geld van de grote banken leidde uiteindelijk tot de krediet crisis. Maar het is te kort door de bocht om alleen de bankiers verantwoordelijk te houden voor het ontstaan van de krediet crisis, de klanten van de bank eisten steeds hogere rentes en rendementen op hun vermogen waardoor de banken om aan die wens te kunnen voldoen op zoek gingen naar nieuwe bronnen van inkomsten en steeds complexere financiële producten op de markt brachten. Het gevolg was dat banken en klanten deze producten kochten zonder te weten wat zij nu eigenlijk kochten. Het ging dan ook goed fout, banken gingen failliet en de krediet crisis was een feit.
    Maar ondanks deze crisis of misschien wel juist door deze crisis beloven de financiële dienstverleners je nog steeds behoorlijke rendementen en ook wordt het steeds makkelijker gemaakt om zelf te kunnen beleggen op de beurs. Hoe bevorder je de hebzucht?

    Hebzucht is één van de grootste oorzaken van ongelijkheid, honger, armoede en milieuvervuiling in de wereld. Onze bijna onverzadigbare vraag naar voedsel, goederen, olie en andere grondstoffen putten de mogelijkheden van onze planeet steeds verder uit. Afstanden lijken nauwelijks te bestaan en massaal wordt er gebruik gemaakt van de mogelijkheden om de hele wereld over te reizen en liefst zo vaak mogelijk. Even gaan shoppen in New York of Dubai lijkt de normaalste zaak van de wereld te zijn geworden en een vakantie naar de Caribische eilanden of Nieuw Zeeland is allang niet meer exclusief. Ook zakelijk wordt er enorme afstanden afgelegd, vorige week schreef een kennis mij die onderzoek doet naar de exploratie van nieuwe olievelden dat hij alleen al dit jaar verwachtte meer dan 250.000 kilometer te vliegen.

    Gelukkig begint men zich steeds meer te realiseren dat er grenzen zijn aan de mogelijkheden die de planeet ons kan bieden. Met bijna 7 miljard inwoners op deze wereld zal het roer drastisch om moeten en in een sneller tempo dan nu het geval is. Het zal naar mijn idee steeds minder vanzelfsprekend worden dat wij onze huidige levensstijl op dezelfde voet kunnen voortzetten zonder in conflict te komen met de rest van de wereld. In Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en Ierland heeft men de grootste moeite om de economie op gang te houden en ook de demonstraties in Frankrijk geven aan dat men zich er niet van bewust is dat wij met z'n allen meer geld uitgeven dan wij verdienen en wij de tering naar de nering zullen moeten zetten.
    Terwijl het westen tobt met de economische crisis ontwikkelen China, India, Brazilië en andere landen zich in een hoog tempo en dat zal de machtsverhoudingen ongetwijfeld veranderen.

    Hoewel de koersen zich een beetje te lijken herstellen op Wall Street en de Europese beurzen ben ik behoorlijk bearish en denk ik dat herstel van de economie in het Westerse deel van de wereld nog wel een poosje op zich laat wachten.

    De agenda: www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

  2. forum rang 10 voda 19 oktober 2010 22:25
    Vette AB, wat een opening zeg! Petje af! Complimenten hoor.
  3. nobahamas 19 oktober 2010 22:47
    Ik kan het niet anders verwoorden; geweldige opening!
    Serieus maar realistisch.
    Ik wou dat ik je 10 ab'tjes mocht geven.
    Lees eens wat stukjes van Wessel Aslander, jij begrijpt hem wel
  4. nobahamas 19 oktober 2010 22:51
    Wat mij zo opvalt / verbaast, is dat er veel jongeren in Frankrijk meedoen met de demonstratie tegen het verhogen van de AOW leeftijd.
    Zij begrijpen nog steeds niet dat dit een maatregel is om de pijn voor hun generatie "iets" te verzachten.
  5. [verwijderd] 19 oktober 2010 23:41
    quote:

    nobahamas schreef:

    Ik kan het niet anders verwoorden; geweldige opening!
    Serieus maar realistisch.
    Ik wou dat ik je 10 ab'tjes mocht geven.
    Lees eens wat stukjes van Wessel Aslander, jij begrijpt hem wel
    Helemaal mee eens, of de gemiddelde IEX lezer dit ook zo waardeert is nog maar de vraag, ik vind het een hele verademing de andere kant ook eens belicht te zien.
  6. [verwijderd] 20 oktober 2010 00:08
    Zo'n bijdrage, waarbij zaken in een breed perspectief getrokken worden, lees je op deze site niet vaak. AB daarvoor. En vervolgens gaan we waarschijnlijk allemaal weer leuteren over details, boos worden over dat het op die beurs toch weer allemaal anders loopt, of gelukkig worden voor 10 minuten omdat er een stuiver verdiend is.

    De revolutie zal op IEX echt niet uitbreken, maar het is aan het aantal AB's voor deze opening wel te zien dat een aantal beleggers wat verder denken dan de diepte van hun portemonnee. Prima.
  7. HJ deTuinman 20 oktober 2010 01:41
    Jammer van de verwarring, aangezien er nu twee dagdraadjes zijn..
    Zal evengoed wel aan mijn onoplettendheid liggen, maar toch mijn bijdrage op het andere draadje maar effe hier nog kopiëren en plakken dan.

    "Allereerst een AB voor een goed verhaal. Dat programma over afgedankt voedsel in de supermarkt heb ik ook (deels) gezien en dat is inderdaad stuitend!
    Maar ik bedacht me daarbij tegelijkertijd ook wat ikzelf doorgaans doe (jazeker haha, Tuinman doet soms ook boodschappen)! Ik let ook op die houdbaarheidsdatum en ik werk er dus zelf ook aan mee dat de supermarkt een hoop weggooit, omdat ik het in de schappen laat liggen.
    De hele westerse maatschappij is nu eenmaal "vermarkt" en onderhevig aan vraag en aanbod..
    Zo ook de rol van de banken en daarmee oorzaak en/of gevolg van de kredietcrisis!
    Terugkerend naar de beurs zie je dus duidelijk dat oorzaak tot gevolg en omgekeerd leidt. Zonder kopers geen verkopers en vice versa. Lage omzetten op de beurs leiden tot grote verschillen in de dagkoersen of tot zelfs al een paar dagen helemaal niks. Willen we eindelijk richting kiezen en steun- of weerstand doorbreken, dan zal allereerst de omzet moeten toenemen. Zonder omzet/handel valt het "systeem" stil en gaat de marktwerking tijdelijk op slot. Dan moet er "iets of iemand" zijn die de reset-knop effe weer indrukt en de boel willens en wetens weer op gang brengt.. Dat moet dan wel gepaard gaan zonder de overpeinzingen van 'd Aandelen, want anders zou het nuttiger zijn om maar eens een tijdje, inderdaad, gewoon effe niks te doen en de reset-knop met rust te laten."

    Groet HJ.
  8. [verwijderd] 20 oktober 2010 08:39
    quote:

    Toppertje69 schreef:

    Iedereen gisteren zwaar aan de drank geweest of zo? LOL

    Erg rustig hier.
    Idd. Zit ff door het nieuws te bladeren. TT niet best.
  9. [verwijderd] 20 oktober 2010 08:41
    we zullen zien.

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent woensdag naar verwachting vlak en zal daarmee, in lijn met andere beurzen, het verlies op Wall Street niet volgen.
    De AEX-index sloot dinsdag met een verlies van 0,8% op 339,15 punten. De Midkap zakte op het slot 0,5% op 585,17 punten. De Smallcap eindigde 0,3% lager op 477,82 punten.
    "We zullen naar verwachting vlak openen en dat valt mee", zegt Rob Koenders, handelaar bij Harmony Vermogensbeheer, aangezien dinsdag de slechtste handelsdag "in twee maanden" was voor de Amerikaanse beurzen.
    Wall Street sloot dinsdag lager. Een onverwachte renteverhoging in China, tegenvallers bij kwartaalcijfers en berichten dat Bank of America wordt gedwongen slechte hypotheken terug te kopen bepaalden het negatieve sentiment in New York.
    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,5% lager op 10.978,62 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 1,6% tot 1.165,90 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,8% afstond tot 2.436,95 punten.
    Volgens Koenders is de daling niet opzienbarend, omdat de Amerikaanse aandelenmarkten in de voorgaande twee maanden zo'n 12% stegen. Hij verwacht dat na een adempauze van twee of drie dagen het sentiment weer aantrekt.
    De Nikkei-225 sloot 1,7% lager op 9.381,60 punten. Op andere Aziatische beurzen was het beeld gemengd.
    TomTom kwam voorbeurs met cijfers. Zowel winst als omzet over het derde kwartaal lagen onder de verwachtingen van analisten. Koenders kijkt vooral uit naar nieuws over mogelijke partnerships of zelfs een volledige overname van TomTom in de toekomst.
    De macro-economische agenda bevat woensdag voor Nederland het consumentenvertrouwen over oktober en voor Duitsland de producentenprijzen over september.
    In de VS komen de wekelijkse hypotheekaanvragen om 13.00 uur naar buiten voor de week die eindigt op 15 oktober. Hiervoor zijn geen prognoses beschikbaar. De algemene index steeg in de week ervoor met 14,6%.
    Om 16.30 komen de wekelijkse voorraden olie, benzine en distillaten als stookolie en diesel naar buiten voor de week die eindigt op 15 oktober. Voor olie wordt gerekend op een stijging met 2,4 miljoen vaten, voor benzine op een daling met 1,3 miljoen vaten en voor distillaten op een daling met met 900.000 vaten. De raffinagecapaciteit blijft in de verwachting gelijk op 81,9%.
    Om 18.45 uur houdt de voorzitter van de Federal Reserve van Philadelphia Charles Plosser een rede.
    Om 20.00 uur komt het belangrijke Beige Book van de Federal Reserve uit. Daarin wordt een inzicht gegeven in de belangrijkste economische ontwikkelingen in de verschillende regio's in de VS, varierend van prijstrends tot werkgelegenheid. Dit rapport verschijnt doorgaans twee weken voorafgaand aan het rentebesluit van de Fed.
    De euro noteert om 8.30 uur ten opzichte van de dollar op $1,3780. Dinsdag rond 18.00 uur stond de eenheidsmunt op $1,3819.
    Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213
    (END) Dow Jones Newswires
    October 20, 2010 02:37 ET (06:37 GMT)
    © 2010 Dow Jones & Company, Inc.
  10. pro-visio 20 oktober 2010 08:57
    quote:

    Toppertje69 schreef:

    Euro ook alweer bijna 1 cent aangetrokken tov laagste stand vannacht.
    Edelmetaal trekt bij:( Ik ga wat buit moeten afgeven want zo'n posities aanhouden is niet aan de orde. Helemaal niet slecht al bij al maar mijn hebberige oogjes zijn nu wel beetje kleiner Top!

    Tja, AEX of 339 is een zware steun met wat geflirt er net onder ofwel de zone 335-337 grofweg. Effe aanzien hoe teen en tander gaat bewegen. Shorten vr potentieel 3 4 puntjes is ook niet vet. Op 340 longen is ook niet ongevaarlijk. Lastig.
  11. forum rang 5 ramptoerist 20 oktober 2010 09:13
    quote:

    Toppertje69 schreef:

    Iedereen gisteren zwaar aan de drank geweest of zo? LOL

    Erg rustig hier.
    Integendeel, LOL ;))))

    Denk dat de F5 knop vast zit, of dat er geen internet in de trein was. - 0,24 % moet toch voldoende hitte zijn om te gaan gillen in de keuken.
  12. [verwijderd] 20 oktober 2010 09:24
    quote:

    Deodorant schreef:

    [quote=Toppertje69]
    Iedereen gisteren zwaar aan de drank geweest of zo? LOL

    Erg rustig hier.
    [/quote]

    Integendeel, LOL ;))))

    Denk dat de F5 knop vast zit, of dat er geen internet in de trein was. - 0,24 % moet toch voldoende hitte zijn om te gaan gillen in de keuken.
    nou Deo, van mij mogen we best even 2 puntjes omlaag. Laag openen, snel omhoog, rest vd dag omlaag?
355 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.064
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 379
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.395
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.615
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht