Sligro Food Group « Terug naar discussie overzicht

is Sligro de vogende +5% deelneming van Teunis Van Wettum (na zijn recente deelnemingen in Beter bed en Accell)???

21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
het lijkt dat deze successfole nederlandse vastgoed miljardair op zoek is naar goede nedeerlandse small caps waarin al Darlin (een nederlands small caps bellegingsfonds van Frederik van Beuningen) al zit als aandeelhouder en als het het geval was voor Beter Bed, het lijkt dat Darlin gaat voor de +5% belangen van Teunis Van Wettum zorgen, dus zou ik verwachten dat de volgende +5% deelneming van Teunis Van Wettum kan in Sligro zijn (Darlin zit al in TKH, Macintosh, Beter Bed, Sligro, Accell, Grontmij, Kendrion, ICT en Nedap, maar Teunis Van Wettum kan ook een +5% belang in TKH, Macintosh, Grontmij, Kendrion, etc. nemen.

ook zie ik onlangs een grote koper in Sligro met “big blocks” van 150,000 stuks, 100,000 stuks, etc….,

laten we wachten, mischien niet te long:)
[verwijderd]
0
Die grote koper zie ik eigenlijk eerder als grote verkoper. als je de 150K transaktie van afgelopen maandag bedoeld. op 23,75
luister het aandeel sligro is niet voor snel geld !
ik zie het als een spaarpot.
de zoektocht naar wat de consument wil en voor wil betalen is eindeloos dat is evident.
laten we Mr van wettum het nakijken geven.
ik ben van mening dat we genoeg investeerders hebben.
[verwijderd]
0
dank fC voor je reactie,

i deel je visie dat het aandeel Sligro is niet voor snel geld (foodretail is defensief dus geen cyclisch non-food retailer als Beter Bed en Macintosh) en dat we hebben al genoeg grote aandeelhouders bij Sligro (als Darlin, Kempen, ING, Boron, Fidelity, Threadneedle, Navitas, Robeco, Arkelhave,etc.), maar mijn voorkeur gaat altijd naar goede small caps met betrokken Nederlandse small cap +5% beleggers (als Darlin, Kempen, Delta Lloyd, Fortis/ASR, ING, Navitas, Boron, Driessen, Breedinvest, etc.); ik ben geen grote fan van anglosachsische grote aandeelhouders die zitten in Nederlandse small caps en kunnen elke moment uitstapen en het aandeelkoers under druk zetten……(het aandeelkoers van Sligro was EUR 14 ruim 2 jaren geleden maar er was bijna niks mis met de winstgevendheid…). Dus mijn punt was als Teunis van Wettum een +5 belang neemt in Sligro, dan gaat waarschijnlijk Darlin (van super smallcapbelegger Frederik van Beuningen) voor dat belang zorgen, dus zullen we meer 5% van de aandeelkapital van Sligro in goede handen hebben en minder bang zijn dat de anglosacsen gaan weer massaal hun belangen verkopen (er zijn al genoeg anglosacshische hedgefondsen in Sligro………….)

ik bedoelde de recente “big blocks” van 150,000 stuks, 100,000 stuks, 55,000 stuks, etc. en je hebt gelijk dat “voor een koper er is altijd een verkoper”, maar het is wel mogelijk dat alle deze “big blocks” zijn door dezelfe partij gekocht……………

mvg!
[verwijderd]
0
Ik denk dat financiele chris wel een paar goede punten maakt in zijn betoog. Sligro is een mooi bedrijf en het wordt tijd dat iemand eens aan de Bell trekt zodat dit muurbloempje verandert in het mooiste meisje van de beurs (bar...).
[verwijderd]
0
Vandaag een mooie volume met een big block van 200,000 stuks. Ik hoop dat de koper een goede langetermijnbelegger Nederlandse betrokken aandeelhouder is, en niet een kortetermijn Anglosachs (ik zag dat Goldman Sachs had zijn kleine belang in Sligro begin dit jaar verkocht............)
[verwijderd]
0
Weer een mooive volume vaandag van ruim 150,000 stuks met een big block van ruim 133,000 stuks
[verwijderd]
0
Consument krijgt meer vertrouwen

Gepubliceerd op 18 nov 2010 om 09:57 | Views: 157
DEN HAAG (AFN) - De stemming onder consumenten is voor de tweede maand op rij verbeterd. In november kwam de indicator van het consumentenvertrouwen uit op -7. Dit is 3 punten hoger dan een maand eerder. Het vertrouwen is bijna drie jaar niet zo hoog geweest, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
Consumenten waren in november vooral minder pessimistisch over het economisch klimaat. Dit onderdeel van het consumentenvertrouwen steeg 4 punten en kwam uit op -6. Daarbij verbeterde het oordeel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden het meest. De kijk op de economische situatie voor het komende jaar verbeterde ook.
Dit veranderde overigens maar weinig aan de koopbereidheid in november. Deze indicator steeg 1 punt en kwam uit op -8. Consumenten waren minder negatief over hun eigen financiële situatie in de afgelopen 12 maanden. Ze vonden de tijd ook minder ongunstig voor het doen van grote aankopen. Maar de stemming over de eigen financiële situatie voor het komende jaar was iets pessimistischer dan een maand eerder.
[verwijderd]
0
Vaandag ook een hoge volume van ruim 150,000 stuks met een big block van 130,000 stuks op EUR 23.22
[verwijderd]
0
de lage koers van vandaag slaat nergens op , het aandeel zou juist meer waard moeten worden . om kwart voor 5 begon het ineens te dalen. nergens voor nodig en ik kan het weten.
[verwijderd]
0
Ow sorry ik bedoel 4 uur , licht herstel om 16.50 wat mij betreft kunnen we verder omhoog . geen vuiltje aan de lucht bij de sligro
[verwijderd]
0
Als het marktsentiment zo blijft, gaat Sligro misschein naar EUR 25 p.a. in januari
aextracker
1
Smallcap,

Deze visie op SLIGRO deel ik niet;

Waarom ?
De NL FS markt is dalend sinds 2009 qua volume en stagneert in omzetgroei (facts).
SLIGRO is binnen de NL Foodservice markt overwogen in institutionele business, die weliswaar stabiel (gevangenissen, overheden etc) of licht groeiend (ziekenhuizen) is.
Deze business zal de komende jaren onder druk van de overheidsuitgaven echter onder (prijs)druk blijven staan.
Actueel hapert de SLIGRO formule door het niet kunnen kiezen van "handelaar in voedsel o.b.v. macht en internationale acquisities" naar marketen van foodconcepten en het uitbouwen van de retailtak in Nederland.
SLIGRO Food group zit in een spagaat. De groei vertraagd en winstgroei zal tanend worden. Over 2 a 3 jaar is de Foodservicemarkt weer in bloei en zal het aandeel interessanter zijn voor de LT belegger.
SLIGRO heeft in hun retaildivisie te kleine stappen gemaakt om het JUMBO geweld (speculatieve zet afgelopen 2 jaar) in de oorlog met Ahold , C1000 en BIJEEN via de inkoopcombi met Superunie bij te houden.
Het Superunie inkoopbolwerk vertoont daarbij scheuren in de inkoopmacht. De organisationele ontwikkelingen binnen Superunie duiden niet op "versterkte inkoopmacht".
Dat in een SLIGRO retailtak die het vnl. moet hebben van "inkoopmacht", daar de SLIGRO formules in retail niet in staat blijken meerwaarde front end aan hun business model toe te voegen (zoals Albert Heijn en JUMBO dat wel lijken te kunnen).

Ik verwacht dat SLIGRO uitkijkt naar kleine specialistische acquisities in met name Foodservice in Nederland en mogelijk Belgie.
Op de nederlandse retaimarkt gaan overnamekansen komen (kijk de Quote 500 maar eens na), echter die zullen (te) hoog geprijsd zijn door het enorme strategische belang en de waarde van het vormen van stevige machtsblokken met marktaandelen van rond de 25-30%. Lager dan dat is "doomed to fail in proftabillity". Neem de UK\BRD als grote retailmarkten als voorbeeld.
Het gaat in retail om ;
a.) de highest possibly buying power" (LIDL).
b.) The best retailing format creating value (TESCO jaren 2000 - 2008).

Ik schat dat SLIGRO het komende jaar rustig onderuit zakt naar niveau's tussen de Euro 20 - 22 als eerste koersdoel.

Tot die tijd zie ik het voorlopig nog even vanuit de zijlijn aan.

Tracker
[verwijderd]
0
Dank Tracker voor je interessante AB-waardige post,

Als ik zei ik ben een kleine zelfstandige aandelenhandelaar, dus kijk ik gewoon 1-2 maand vooruit. Ik ben geen grote analist of econoom (heb minder dan 5 jaar ervaring met de Nederlandse small caps), de redenen dat ik vind mogelijk dat Sligro kan naar EUR 25 p.a. is de "January effect" (small caps stijgen gewoon in januari), het martksentiment is nog niet slecht, ik zie onlands hoge dagelijke volumes bij Sligro, in januari komt Sligro met 2010 cijfers en ik denk niet dat de Q4 cijfers gaan tegenvallen, etc.

Ik how gewoon mijn posities voor een paar weken, ik kan niet voorspellen wat gaat het aandeelkoers Sligro zijn over 2-3 jaar (veel hangt van af het marktsentiment (2 jaar geleden was Sligro nog EU 14 p.a., maar er was niks mis met de winstgevenheid, dus "Markersentiment is a strage thing")

Maar zeker, Sligro is een defensiefaandeel (maar heeft nit hoge dividend) en is anders dan Macintosh en Beter Bed.

smallcap
[verwijderd]
0
19 euro en ik stap met alles wat los en niet vast zit in ,
zorba gaat weer dansen.
nonfood trekt aan en horeca ook.
goed gewaardeerd is goed gewaarderd.
het sligro aandeel heeft geen zin om te zakken.

[verwijderd]
0
als het aandeelkoers Sligro zakt naar EUR 21.5-22 in de komende weken (er lijkt een kleine verkoopdruk te zijn op Sligro in de afelopen dagen), dan zal ik waarschijnlijk een kleie (kortetermijn/handels) positie nemen in Sligro van een paar honderd stuks................... Ik denk niet dat de januari cijfers gaan tegenvallen
[verwijderd]
0
Supermarkten verwachten topdrukte rond kerst

Donderdag 16 december 2010 12:51
LEIDSCHENDAM (ANP) - De supermarkten verwachten dit jaar een stijging van de kerstomzet van 4 procent. De omzet zou daarmee uitkomen op 810 miljoen euro, aldus het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) donderdag.
In de week voorafgaand aan kerst geven consumenten traditioneel zo'n 200 miljoen euro meer uit aan boodschappen dan in een normale week. Vorig jaar was de kerstomzet in de supermarkten 778 miljoen euro. De omzet rond de kerstdagen levert samen met die van Pasen een belangrijke bijdrage aan de jaaromzet van de supers.
Volgens een woordvoerster van het CBL zullen de luxe huismerkproducten van de supermarktketens de hoofdrol spelen in het kerstdiner. ,,Verder blijft het samen gourmetten en fonduen populair en is geen kerst compleet zonder uitgebreid kerstontbijt.'' Veel consumenten laten zich ook inspireren door de kersteditie van de supermarktfolders.

Kerstomzet supermarkten 4% hoger dan een jaar eerder - CBL

Donderdag 16 december 2010 12:42 AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse consumenten besteden dit jaar in de kerstperiode 4% meer in supermarkten dan een jaar geleden, verwacht het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).
De branchevereniging rekent op een kerstomzet van EUR810 miljoen, terwijl de kerstverkopen een jaar eerder uitkwamen op EUR778 miljoen.
Het CBL rekent erop dat consumenten in de week voorafgaand aan de kerstdagen rond EUR200 miljoen meer uitgeven aan boodschappen dan in een normale week
[verwijderd]
0
Dirk Gerritsen tipt Sligro (ook Accell) en hij zit zelf ook in Sligro................................................................

De top van 5 van Dirk Gerritsen op basis van waarde en risico
Vrijdag 24 december 2010

De afgelopen tijd heeft u hier diverse toplijsten van grote banken kunnen lezen. Omdat we de verwachtingen voor de Nederlandse aandelen ook een keer een academisch perspectief willen bekijken hebben we aan Dirk Gerritsen (onderzoeker Universiteit Utrecht) gevraagd naar zijn visie hier over. Zonder diep in te gaan op de materie zijn er al veel gelijkenissen met Warren Buffett te ontdekken.

Voorkeur voor laag risico
Kijkende naar interessante beleggingen geeft Gerritsen vooral de voorkeur voor aan aandelen met die zowel qua waardering als qua risco koopwaardig zijn. Dit sluit aan bij de lezing van de beroemde finance professor Robert Haugen. Haugen gaf onlangs een seminar bij de VBA op het Damrak. Haugen stelde hier dat de klassieke theorie van een hoger rendement bij een hoger risico lang niet altijd opgaat. Het blijkt zelfs dat aandelen met een lager risico ook een hoger rendement behalen. Haugen omschrijft dit als de “low-volatility-bias”. Gerritsen sluit zich op dit gebied bij Haugen aan. Volgens Gerritsen zouden beleggers moeten kiezen voor aandelen met een lager risico in combinatie met aantrekkelijke waarde-karakteristieken.

Top 5 Dirk Gerritsen

• Accell
• Royal Dutch Shell
• KPN
• Acomo
• Sligro

Het aandeel Accel Group wordt door heel veel analisten al tijden de hemel ingeprezen. Het aandeel behoort dit jaar ook tot de best presterende aandelen van het Damrak. Ook Royal Dutch Shell (voorheen Koninklijke Olie) komt ook op veel andere toplijsten voor. Vooral het relatief hoge dividendrendement wordt vaak als fundament voor het aandeel genoemd. Hetzelfde geldt in weze voor KPN: ook hier is een relatief fors dividendrendement in het verschiet. Acomo blijkt goed te kunnen profiteren van de toenemende vraag naar grondstoffen. Als laatste Sligro, door veel analisten een typisch value-aandeel genoemd, komt ook veel voor op de toplijsten van analisten.

Waardefilter methodiek
De bovenstaande toplijst is opgesteld door een filtermethodiek. Eerst werden alle Nederlandse aandelen aflopend gesorteerd op basis van het dividendrendement over 2010. Dit werd berekend door middel van het dividend per aandeel dat in 2010 werd uitbetaald te delen door de slotkoers van donderdag 23 december. Natuurlijk komen dan de aandelen met de hard gedaalde koersen en die toch nog dividenden uit hebben kunnen betalen bovenaan te staan. De aandelen met de hoogste dividendrendementen krijgen de hoogste waardering.

Na deze 1e schifting worden de aandelen oplopend gesorteerd op basis van hun koers/winst-verhoudingen: de koers/winst-verhoudingen over de jaren 2010, 2011 en 2012. De koers/winst-verhoudingen over 2010 zijn berekend op basis de slotkoers van donderdag 23 december gedeeld door de winst per aandeel over 2010. De waarden bij 2011 en 2012 zijn berekend op basis van de verwachtingen van analisten. Op deze manier worden alleen de aandelen van winstgevende bedrijven meegenomen. De aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen krijgen de hoogste waardering.

Corrigeren voor risico’s
Door middel van de eerste toekenning van de waarde per aandeel dient er nu nog voor de risico’s gecorrigeerd te worden. Dividendrendementen kunnen heel hoog en koers/winst-verhoudingen kunnen heel laag zijn maar dit zijn meestal addertjes onder het gras. Want hoe lager de koers beter de waardering lijkt.

Gerritsen heeft daarom per aandeel de standaarddeviatie per aandeel berekend (waarbij de standaarddeviatie is berekend op basis van de dagrendementen over de afgelopen 2 jaar). De aandelen met de lagere volatiliteit krijgen meer punten en vice versa. Op deze manier worden de aandelen met een hogere volatiliteit minder gewaardeerd.

Dirk Gerritsen heeft posities in de genoemde fondsen. Klik hier voor de website van Dirk Gerritsen
[verwijderd]
0
Gaat Sligro naar EUR 25 p.a. eind januari 2011, als het macronieuws meevalt????

www.analist.nl/advies/2010/12/27/9637...

Beursadvies Beursexpres over Sligro

--------------------------------------------------------------------------------


Datum Bank Aandeel Advies Koersdoel Verw. rend.
27 december 2010 Beursexpres SLIGRO Kopen - -

--------------------------------------------------------------------------------

Advies omschrijving:
Amsterdam - Op 27-12-2010 herhalen de analisten van Beursexpres hun koopadvies voor het Nederlandse levensmiddelenconcern Sligro (ISIN: NL0000817179 / Mnemo: SLIGR).

Een koersdoel wordt niet afgegeven. In 2009 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2009) 14.18.
De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2009) bedraagt 13.64.

[verwijderd]
0
super volume vaandag met een big block van ruim 650K stuks, misschien zal Teunis Van Wettum een belang in Sligro nemen, na zijn recente belangnemingen in Beter Bed en Accell...............
[verwijderd]
0
quote:

smallcap schreef op 24 februari 2011 21:28:

super volume vaandag met een big block van ruim 650K stuks, misschien zal Teunis Van Wettum een belang in Sligro nemen, na zijn recente belangnemingen in Beter Bed en Accell...............
vaandag meer 400K stuks verhandeld, zeker straks een nieuwe +5% aanmelding, ben benieuwd wie de (ver)koper is
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 jan 2023 17:35
Koers 17,720
Verschil -0,260 (-1,45%)
Hoog 18,120
Laag 17,500
Volume 57.264
Volume gemiddeld 38.711
Volume gisteren 35.180

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront