Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TKH Group NL0000852523

Laatste koers (eur)

40,280
  • Verschill

    +0,420 +1,05%
  • Volume

    26.115 Gem. (3M) 87K
  • Bied

    40,260  
  • Laat

    40,340  
+ Toevoegen aan watchlist

TKH boekt hogere winst KW3 en verhoogt outlook

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 november 2010 16:03
    2e UPDATE: TKH boekt hogere winst KW3 en verhoogt outlook


    (2e update van eerder gepubliceerd bericht 'TKH boekt hogere winst KW3 en verhoogt outlook' om meer informatie, analistencommentaar en koersreactie toe te voegen.)


    Door Anton Reijinga

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST


    AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv (TWEKA.AE) heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van EUR8,2 miljoen en ziet de jaarwinst uitkomen aan de bovenkant van de aangegeven bandbreedte, meldt het technologiebedrijf donderdag.

    TKH zei eerder een nettowinst voor amortisatie, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, over heel 2010 te verwachten van EUR34 miljoen tot EUR38 miljoen. Daar voegt het bedrijf nu aan toe dat dit ten minste EUR36 miljoen zal bedragen.

    Een jaar geleden boekte TKH in de driemaandsperiode een nettowinst van EUR1,1 miljoen. De eerste negen maanden resulteerde toen in een verlies van EUR1,6 miljoen, waar de teller voor dit jaar op een winst van EUR24,2 miljoen staat.

    Exclusief amortisatie en bijzondere lasten bedroeg de winst over de maanden tot en met september EUR27,2 miljoen. Over de vergelijkbare periode in 2009 was dit EUR9,1 miljoen.

    De omzet steeg in de eerste drie kwartalen naar EUR642,4 miljoen van EUR532,7 miljoen een jaar eerder, en in het derde kwartaal naar EUR221,7 miljoen van EUR179,2 miljoen.

    Eerder donderdag maakte TKH bekend de leverancier van video-observatietechniek Optelecom-NKF Inc over te willen nemen voor $9,2 miljoen.

    De overname van het aan de Amerikaanse Nasdaq genoteerde bedrijf zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 worden afgerond. De overname zal uit beschikbare middelen worden gefinancierd en naar verwachting een positief effect hebben op de winst per aandeel TKH.

    TKH polste onlangs Nedap of een overname bespreekbaar was, maar Nedap wees dit af. Kort daarop nam TKH een strategisch defensief belang van net iets meer dan 5% in Nedap, zonder de intentie dit verder uit te breiden.

    De nettobankschuld is teruggedrongen en de solvabiliteit van het concern bedroeg eind september 44%. Daarmee zegt TKH ruim binnen de met banken overeengekomen ratio's te opereren.

    Analist Tijs Hollestelle van ING Research, met een buy-advies en een koersdoel van EUR20,00 voor TKH, noemt de overname in een eerste reactie "positief". Martijn den Drijver van SNS Securities, met een accumulate-advies, wijst erop dat de transactiewaarde gering is en ziet ruimte voor vervolgacquisities.

    TKH zegt in een toelichting dat de laatste maanden vooral bij de divisie Industrial Solutions de orderintake op een hoog niveau lag. Ook bij de divisie Telecom Solutions is de orderportefeuille toegenomen.

    Bij Building Solutions ziet TKH de investeringen in met name de utiliteitsbouw in Europa afnemen, maar onder meer in de markt voor alternatieve energieopwekking ziet het bedrijf groei.

    Valutaeffecten en gestegen grondstofprijzen hadden vooral bij Telecom en Building Solutions een drukkend effect op de marges, aldus TKH.

    De cijfers zijn volgens SNS-analist Den Drijver ruim beter dan verwacht. Hij leidt eruit af dat TKH zijn marktaandeel in Industrial Solutions weet te vergroten. Hij zal zijn koersdoel verhogen van de huidige EUR17,00.

    Om 10:15 uur staat het aandeel TKH 0,5% hoger op EUR17,80, terwijl de toonaangevende graadmeters aan het Damrak lager noteren.


    Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213

  2. [verwijderd] 17 november 2010 21:59
    er staat een verkooporder van 10,000 stuks op EUR 17.38, dus het lijkt in de afgelopen dagen dat mischien EUR 18 p.a. is het maximaal op de huidige onstandingheden.........
  3. [verwijderd] 19 november 2010 20:49
    Beursadvies Keijser Capital over TKH Groep

    Op 17-11-2010 herhalen de analisten van Keijser Capital hun koopadvies voor TKH Groep. Het 12-maands koersdoel voor TKH Groep wordt opwaarts bijgesteld van 15.50 euro naar 20.00 euro.
  4. sjaak1918 22 november 2010 16:23
    Ik heb Draka verkocht en wat TKH teruggekocht.
    Al eerder mazzel gehad met Crucell en daaran geprofiteerd van de koerssprong van Galapagos als alternatief.

    Sjaak
  5. [verwijderd] 23 november 2010 20:07
    goede timing!!! maar ik wacht en als het aandeelkoers TKH zakt naar EUR 15.5-16 vanwege wat tegenvallend macronieuws, dan zal ik misschien instappen
  6. [verwijderd] 7 december 2010 19:46
    Koperprijs stijgt naar nieuw record

    Gepubliceerd op 7 dec 2010 om 09:50 | Views: 365

    LONDEN (AFN) - De prijs van koper is dinsdag naar een nieuw recordniveau gestegen van 9000 dollar (6733 euro) per ton. De koperprijs loopt vooral op door zorgen over het krappe aanbod en de verwachting dat de vraag volgend jaar zal toenemen.

    Bij het slot van de handel op de Londense metaalmarkt op maandag stond de koperprijs nog op 8770 dollar per ton.

  7. [verwijderd] 10 december 2010 20:37
    Omzet en productie stijgen in oktober - CBS

    Vrijdag 10 december 2010 10:26 AMSTERDAM (Dow Jones)--Zowel de productie als de omzet van de Nederlandse industrie zijn in oktober gestegen, blijkt vrijdag uit cijfers van het CBS.
    De Nederlandse industrie produceerde in oktober 5% meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. In september nam de industriele productie op jaarbasis toe met 4%. Het statistiekbureau merkt op dat, hoewel de productie in 2010 elke maand groter was dan in de overeenkomende maand van 2009, deze nog altijd onder het niveau van 2008 lag.
    De productiestijging was met 44% het grootst in de transportmiddelenindustrie. De elektrotechnische en machine-industrie en de basismetaal- en metaalproductenindustrie leverden ook aanzienlijk meer productie dan in oktober 2009. In deze branches bedroeg de toename respectievelijk 16% en 10%. In de voedings- en genotmiddelenindustrie lag de productie slechts iets boven het niveau van oktober 2009, in de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie 4% er onder, zo blijkt uit de cijfers van het statistiekbureau.
    Naast de productie nam ook de omzet in de Nederlandse industrie in oktober toe, met 11%. Deze toename is een fractie groter dan die in september. De omzet lag de afgelopen maanden nog altijd ruim onder het niveau van dezelfde maand in 2008.
    Oktober had volgens het CBS in 2010 een werkdag minder dan in 2009. Het negatieve effect hiervan op de omzetontwikkeling wordt geraamd op ongeveer 2,5%. De door de industrie verkochte producten waren 9% duurder dan een jaar eerder.
    Met 20% nam de omzet bij de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie het meest toe. Ook ondernemers in de elektrotechnische- en machine-industrie (18%) en de transportmiddelenindustrie (16%) realiseerden fors hogere omzetten. De omzet van de basismetaal- en metaalproductenindustrie lag 7% boven het niveau van oktober 2009, die in de voedings- en genotmiddelenindustrie slechts 1%.
    De omzet op de exportmarkt was in oktober 20% hoger dan een jaar eerder. Op de binnenlandse markt was de toename een stuk minder groot. Hier werd maar 2% meer omzet gerealiseerd, aldus het CBS.
  8. [verwijderd] 10 december 2010 20:37
    Grontmij, TKH en Besi veelbelovend in 2011
    door Dorinde Meuzelaar
    De AScX-fondsen Besi, Grontmij, TKH gaan een goed jaar tegemoet. Dat zegt investeerder Teslin Capital Management, dat zich specialiseert in de middelgrote, kleine en microfondsen. Fondsmanager Arnoud Wolff: „Deze bedrijven hebben zich tijdens de crisis aangepast en geïnnoveerd. Daardoor hebben zij een mooie uitgangspositie ten opzichte van de concurrentie.”

    Voor het komende jaar verwacht de investeerder een voornamelijk zijwaarts bewegende beurs die 2010 ook kenmerkte. Teslin-directeur Maarten Hartog: „De onzekerheid op de markt houdt nog een tijd aan, bijvoorbeeld rond de positie van de euro. Wel is het vertrouwen onder consumenten toegenomen.”
    Teslin is desondanks weinig gericht op macro-economische vooruitzichten voor 2011. Wolff: „Wij investeren gemiddeld zes tot zeven jaar in een fonds, dus kijken voornamelijk naar de lange termijn.” Daarnaast kiest de investeerder welbewust voor kleine en middelgrote bedrijven. „Bij veel AEX-genoteerde bedrijven is niet transparant waar het vermogen aan wordt besteedt. Beleggen in die bedrijven is dan meer speculeren dan investeren.”
    Bovendien liggen er volgens Teslin meer groeimogelijkheden bij de kleinere bedrijven. Hartog: „AEX-genoteerde bedrijven zijn al aan het eind van hun groeicyclus. Unilever beleefde een hausse in de jaren vijftig en zestig. Daar is de groei nu wel uit. Wij gaan op zoek naar een nieuw Unilever.”
    Die zoektocht lijkt op het eerste gezicht steeds moeilijker te worden. Het aantal nieuwe beursnoteringen neemt af, erkennen ook Hartog en Wolff. Toch zijn ze positief gestemd over mogelijke nieuwe aanwas. “Op dit moment is instappen niet aantrekkelijk voor bedrijven omdat de waardering zo laag is. Banken en private equity zijn echter terughoudend met de financiering, zodat een beursnotering weer een logisch alternatief wordt.”
    Wat betreft nieuwe aanwas verwacht Teslin ook een toestroom uit tot op heden onontgonnen sectoren. Wolff: „Denk daarbij aan een ziekenhuis dat geherfinancierd moet worden. Ook tolwegen kunnen een beursnotering krijgen, in Frankrijk is dat al langer het geval.”
8 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in