Forum: Koffiekamer » 2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN » Pagina: 972 | Beursduivel.be

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.005 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 ... 997 998 999 1000 1001 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Trump wil flink snoeien op milieu, cultuur en ontwikkelingshulp

Bezuinigingen moeten militaire uitgaven bekostigen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump wil zwaar bezuinigen op ontwikkelingshulp, cultuur, milieubescherming en op de Amerikaanse publieke omroep, om een groter militair apparaat en grensbewaking te kunnen bekostigen. Dit bleek donderdag uit een gepubliceerde conceptbegroting.

Het begrotingsvoorstel zal veel weerstand oproepen in het Amerikaanse Congres, waar wetgevers van beide partijen al hebben aangekondigd dat ze de zware bezuinigingen waarschijnlijk niet gaan doorvoeren in de daadwerkelijke begrotingswet.

Het voorstel omvat zware ingrepen bij de ministeries voor milieubescherming en buitenlandse zaken en de nationale zorginstellingen. Ook zou financiering worden geschrapt voor de publieke omroep, nationale cultuur- en kunstsubsidies en andere onafhankelijke overheidsinstanties waar sommige conservatieve Republikeinen het al langere tijd op gemunt hebben.

Als de bezuinigingen doorgaan, zullen veel ambtenarenbanen verdwijnen. Zo moeten de bezuinigingen op milieuzaken leiden tot "circa 3.200 banen minder bij het ministerie".

"Je kunt niet het moeras droogleggen en alle mensen laat zitten", zei de begrotingschef van de president, Mick Mulvaney.

Het is Trumps eerste poging om een aantal campagnebeloftes te vertalen in harde cijfers. Het laat zien hoe weinig bewegingsruimte de president heeft, als hij, zoals beloofd, het federale begrotingstekort handhaaft en tegelijk de belastingen verlaagt en uitkeringen ontziet.

Het begrotingsvoorstel schrapt in totaal ongeveer een zesde van de federale uitgaven. Veel voorstellen zullen waarschijnlijk sneuvelen voordat ze aan bod komen, zelfs in een Congres met een Republikeinse meerderheid.

De bezuinigingen moeten compenseren voor een stijging van de defensie-uitgaven met 54 miljard dollar, om te voorkomen dat het begrotingstekort stijgt. Het begrotingsbureau van het Congres raamde dat tekort op 487 miljard dollar in 2018.

De circa 2.500 miljard dollar aan overheidsuitgaven aan zorg, sociale zekerheid en andere verplichte kostenposten worden niet geraakt door het plan.

In mei volgen nadere belastingplannen een meer gedetailleerde begrotingsvoorstellen voor het komende begrotingsjaar, dat op 1 oktober begint.

Amerikaanse presidenten doen vaak begrotingsvoorstellen die onmogelijk door het Congres komen en die vooral dienen om een boodschap over te brengen.

Het begrotingsvoorstel van Trump is met circa 50 bladzijden veel korter dan 130 pagina's van de vorige president Barack Obama en het document van 200 pagina's van diens voorganger George W. Bush.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Venezuela pakt bakkers aan
58 min geleden

CARACAS - De Venezolaanse autoriteiten hebben deze week vier bakkers opgepakt die illegaal brownies, croissants en andere lekkernijen maakten. Ze hielden zich daarmee niet aan een nieuwe regel die bepaalt dat 90 procent van de beschikbare tarwe moet worden gebruikt voor het bakken van brood.

De socialistische president Nicolas Maduro wil met de maatregel de grote tekorten aan eerste levensbehoeften terugdringen. Hij stuurde daarom militairen en inspecteurs op pad om de honderden bakkerijen in hoofdstad Caracas te inspecteren.

Bakkers zitten in hun maag met de nieuwe regel. Volgens hun brancheorganisatie kunnen veel ondernemers het hoofd niet boven water houden als ze geen duurdere producten mogen verkopen. Ook houden veel broodbakkers de regering verantwoordelijk voor een landelijk tekort aan tarwe.

De regerende socialisten verdenken op hun beurt zakenlieden die de oppositie steunen van het saboteren van de economie door prijzen op te drijven en producten achter te houden. De president waarschuwde deze week dat de verantwoordelijken voor de ,,broodoorlog'' zullen boeten.
bik
0
Ach,mien jong,als ut Silver maer stijgt,daer giet ut toch maer allemaele umme niet dan,ja toch,wel dan,niet dan? Het ergste is dat die Trumpettisten de klimaat problematiek "Een verzinsel van China" noemen,dat gaat ons binnen enkele jaren de kop kosten,NU en niet die na ons komen,maar het is Nu allang begonnen.Riempjes vast,helmpjes op.Op hoop van zegen.Recht zo die gaat.[Peru] Grmpffft.
DeZwarteRidder
1
‘Lig niet wakker van de dure beurs'
18 maart 2017 01:00
door Kris Van Hamme

Vergeet de waarschuwingen over een aandelenzeepbel. Wie wacht op een correctie, dreigt een pak rendement te laten liggen, waarschuwt Philipp Vorndran van Flossbach von Storch.

Het publiek van de jaarlijkse Investors Top die dinsdagavond in Brussel plaatsvond, moet goedgemutst huiswaarts gekeerd zijn. Philipp Vorndran, de marktstrateeg van de Duitse vermogensbeheerder Flossbach von Storch, had tijdens zijn toespraak een lange reeks pluspunten van de aandelenmarkt opgesomd.

Voor wie geen hoogtevrees heeft, zijn aandelen dus de topbestemming. Zeker omdat de rente volgens hem nog heel lang extreem laag blijft, Donald Trump niet zo erg is als we denken, en de onvermijdelijke implosie van de euro economisch potentieel zal ontketenen.

Het mag duidelijk zijn dat Vorndran aan de boom durft te schudden. Sinds 2009 doet hij dat voor Flossbach von Storch, een onafhankelijke speler met ruim 30 miljard euro onder beheer. De vermogensbeheerder, in 1998 opgericht door twee ex-bankiers van Goldman Sachs, verdeelt sinds 2014 ook beleggingsfondsen in België. Vorndran werkte eerder voor Credit Suisse en Julius Baer.
‘Het ondenkbare denken’, luidde het thema van uw toespraak. Welke andere ondenkbare gebeurtenissen staan beleggers nog te wachten na de brexit en de verkiezing van Donald Trump?

Philipp Vorndran: ‘Je moet op een middellange tot lange termijn denken, in plaats van te veel te focussen op kortetermijnrisico’s. Zo is het voor de meeste mensen ondenkbaar dat de rente een hele generatie extreem laag zal blijven. Toch zijn wij ervan overtuigd dat de drijfveren van die lage rente niet snel zullen verdwijnen.'

Iedereen stelt zich vragen over de dure beurs, in plaats van over de echt dure alternatieven zoals obligaties en vastgoed

'De hoge en stijgende overheidsschulden zijn de belangrijkste factor, in de VS, Europa en Japan. Die landen kunnen zich geen normale rentestijging permitteren, want dat zou hun begrotingen doen exploderen. Ook privéschulden zitten in de lift: denk aan Amerikaanse autoleningen, die stilaan de richting van de subprimehypotheken van goed tien jaar geleden uitgaan. Kortom, de enorme hoeveelheid schuld in de wereld zet een stevige rem op rentestijgingen.’
U ziet financiële repressie door overheden en hun centrale banken - die de rente laag houden en hopen op inflatie - als uitweg uit het schuldenmoeras?

Vorndran: ‘Financiële repressie wordt typisch geassocieerd met een negatieve reële rente (nominale rente minus de inflatie, red.), waarbij de inflatie de reële schuld doet krimpen. De situatie doet mij denken aan die van de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk meteen na de Tweede Wereldoorlog. De schuldgraad van de VS als percentage van het bruto binnenlands product (bbp) bedroeg toen 110 procent. Onhoudbaar volgens de politici, die slim actie ondernamen door een wettelijk plafond op de rente in te voeren: 0,375 procent voor de dagrente, 2,5 procent voor de rente op tienjarig staatspapier.’

‘In het begin reageerden beleggers zoals vandaag: ze parkeerden hun geld op zichtrekeningen in afwachting van een hogere rente om te beleggen. Maar na drie jaar was de rente nog altijd onveranderd, terwijl de gemiddelde inflatie 3,5 tot 4 procent per jaar was geweest. De koopkracht van hun spaargeld was dus met ruwweg 12 procent geslonken.'

'Uiteindelijk drong door dat de lage rente misschien een generatie lang zou duren en dat ze op een andere manier moesten beleggen. Ze beseften dat de lage rente goed was voor iedereen die krediet nodig had, vooral bedrijven. Je moest dus beleggen in aandelen, die uiteindelijk gemiddeld 10,5 procent per jaar opbrachten in de dertien jaar dat de overheid de rente plafonneerde. Dat is het straffe aan de situatie vandaag: beleggers hebben schrik om in aandelen te beleggen tegen de huidige waarderingen.’
Omdat aandelen duur zijn en hier en daar sprake is van een zeepbel.

Vorndran: ‘Aandelen worden als duur beschouwd, maar er is geen enkel interessant alternatief. Met een koers-winstratio van 15 tot 16 voor de verwachte winsten van 2017 zijn aandelen fair gewaardeerd. Al de rest - overheidsobligaties, Belgisch vastgoed - oogt veel duurder. Ik vind het opmerkelijk dat iedereen zich vragen stelt over de dure aandelenmarkt, maar niet over de echt dure alternatieven.’
Moeten beleggers dan meteen in de aandelenmarkt springen of wachten op een correctie?

Vorndran: ‘Het hangt ervan af hoe je portefeuille er vandaag uitziet. Als je zoals wij al 60 procent in aandelen belegt, kan je wachten op een correctie van 10 tot 15 procent om de resterende 20 procent cash in aandelen te beleggen. De meeste beleggers hebben vandaag slechts 10 tot 20 procent aandelen, dat zou op termijn beter 40 tot 50 procent zijn. Je moet proberen vandaag al voor 25 tot 30 procent in aandelen te zitten en hopen op een goedkoper instapmoment om de rest van de cash aan het werk te zetten.’
Welke triggers ziet u voor een correctie en op welke termijn?

Vorndran: ‘Op middellange termijn is een forse overwaardering een typische trigger. Zoals bij de Japanse aandelenboom in de jaren 80, met een koers-winstverhouding van 80. Dat geeft meteen een idee over hoeveel aandelen kunnen stijgen terwijl je geparkeerd bent in oninteressante alternatieven.'

De VS zijn tot nu toe een heel open economie geweest, op het naïeve af zelfs. De grootste protectionist is net Europa!

'De huidige beursindices kunnen verdubbelen voordat ze nog maar de helft van die Japanse koers-winstratio van 80 bereiken. Daarom is het beter niet te rekenen op een correctie. Een terugval met 20 procent zie ik trouwens niet gebeuren. Een politieke crisis - zoals een inval van de VS in Noord-Korea - is altijd mogelijk, maar niemand heeft zo’n kristallen bol.’

‘Je moet trouwens de moed hebben om in de markt te stappen wanneer iedereen nerveus is. Toen de Mexicaanse peso 2,5 maanden geleden fors onder druk stond door de heisa over de grensmuur die Trump wil bouwen, hebben wij onze positie in Mexicaanse aandelen opgedreven. De Mexicaanse economie is te sterk om kapot gemaakt te worden door Trump. Zelfs met een muur blijft het businessmodel overeind. Zo kunnen Amerikaanse auto’s niet gebouwd worden zonder de airbags uit Mexico. De rest is maar theoretisch gepraat.’
DeZwarteRidder
0
2)
Zijn er naast Mexico nog regio’s waar u kansen ziet?

Vorndran: ‘Wij beleggen niet op basis van regio’s of landen. Wij kijken naar bedrijven en goede businessmodellen, naar aandelen die overleven in een woelig klimaat. Robuuste bedrijven, graag ook met een verdedigingsmuur tegen nieuwe concurrenten. Met een duurzaam dividendbeleid waarbij pakweg 60 procent van de winst uitgekeerd wordt en de rest geherinvesteerd om zo de toekomstige dividenden te verdienen. Plus een incentivestructuur die ervoor zorgt dat het management de belangen van de aandeelhouders behartigt. Dat laatste is een van de redenen waarom we sinds 2007 Europese banken mijden: het management denkt er enkel aan de eigen bonus.’
Hoe moet een belegger omgaan met de onzekerheid die een figuur als Trump creëert?

Vorndran: ‘Je moet oppassen met krantenkoppen als ‘Europa dreigt ten prooi te vallen aan nationalisten’, want dat jaagt buitenlandse beleggers weg. Nu Mark Rutte de populist Geert Wilders geklopt heeft in de Nederlandse verkiezingen, stellen beleggers misschien vast dat het gevaar van populisme overdreven is. De kans dat de socialist Martin Schulz de verkiezingen in Duitsland wint, is groter dan dat Alternative für Deutschland enorm sterk presteert, terwijl Schulz’ economisch beleid totaal fout is. Dáár moet je je zorgen over maken.’

‘Hetzelfde met Trump, over wie we in Europa elke dag lezen hoe dom hij is. De waarheid is typisch genuanceerder. De soep wordt ook niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.’
We hoeven ons dus geen zorgen te maken over protectionisme en een handelsoorlog?

Vorndran: ‘De grootste protectionist is net Europa! Vraag een Ethiopische landbouwer eens hoe moeilijk het is zijn producten naar Europa uit te voeren. Niemand in Europa steunde trouwens het handelsverdrag TTIP met de VS, want er zou wel eens genetisch gemanipuleerd voedsel naar hier kunnen komen. Dat is onze manier van protectionisme.’

‘De VS zijn tot nu toe een heel open economie geweest, op het naïeve af zelfs. Ze willen nu meer een level playing field creëren. Trump is natuurlijk een ideale vijand, met zijn vreemde kapsel en jaloezie opwekkende rijkdom. Hij verliest bovendien regelmatig de pedalen. Ik ontken niet dat er veel zaken zijn om je zorgen over te maken, maar begin niet over handel of zijn banden met Rusland.’
Er zijn nog de centrale banken, die volgens u indirect een bodem onder de aandelenmarkt leggen wanneer ze zoals die van Zwitserland en Japan aandelen opkopen in het kader van hun monetair beleid.

Vorndran: ‘Ik zou liefst een wereld hebben waarin centrale banken in geen enkele markt tussenbeide komen. Een wereld zonder centrale banken tout court zou zelfs beter zijn: we hebben hen niet nodig om de juiste rente te vinden. Maar goed, als een centrale bank instaat voor de rijkdom van de bevolking en toch moet investeren, dan heb ik liever dat ze productieve activa koopt in plaats van Grieks staatspapier. De Zwitsers kopen kwaliteitsvolle aandelen zoals Apple of Toyota.’
Winst maken is toch niet de taak van een centrale bank zoals de ECB? Wel de economie laten draaien en het financieel systeem bewaken, inclusief de euro.

De euro zal falen, maar het leven zal daarna gewoon verdergaan. Het opdoeken ervan zal zelfs economisch potentieel vrijmaken

Vorndran: ‘Moet de centrale bank iets proberen te vermijden dat sowieso onherroepelijk is: de ondergang van de euro? Je moet denken aan een oplossing, niet het onvermijdelijke uitstellen enkel omdat politici hun electoraat niet boos willen maken.’
De euro mag voor u dus best zo snel mogelijk verdwijnen?

Vorndran: ‘De euro zal falen, maar het leven zal daarna gewoon verdergaan. Het opdoeken ervan zal zelfs economisch potentieel vrijmaken. Vandaag is de euro enkel een voedingsbodem voor al die populistische bewegingen. De munt brengt ons niet dichter bij elkaar. De muntzone kan alleen werken als alle wettelijke, sociale en belastingstructuren geharmoniseerd zijn. Dat zie ik niet gebeuren in Europa. Fransen willen niet bestuurd worden door een Duitse minister van Financiën, Duitsers moeten niets hebben van een Italiaanse financiële aanpak.’

‘De muntzone zal dus verdwijnen, maar de vraag is wat dan moet gebeuren met de euro. Een goede oplossing lijkt mij een soort ecu, een korfmunt zoals vóór de euro bestond. Landen kunnen dan opnieuw een nationale munt invoeren, waarbij je als consument de keuze hebt te betalen in de Europese of de nationale munt. Je behoudt zo de voordelen van de euro - contracten in euro, toeristen die geen geld hoeven te wisselen - terwijl landen opnieuw de flexibiliteit krijgen hun munt te laten depreciëren om concurrentieel te worden.’
En als het allemaal fout loopt, is er nog altijd goud als belegging. U pleit ervoor tot 10 procent goud in een portefeuille te stoppen als verzekering tegen calamiteiten.

Vorndran: ‘Goud is een verzekering tegen schokken in het financieel systeem - zoals ongerustheid over de gezondheid van banken - niet tegen politieke fouten of natuurrampen. De beste verzekering tegen politieke crisissen zijn kwaliteitsvolle bedrijven: die overleven alles.’
voda
1
:-)

Record: de wereld telt 2043 mega-Dagoberts

Er zijn meer miljardairs dan ooit, meldt zakenblad Forbes. Vooral de Chinezen zijn in opkomst.

Bob van Huet 20-03-17, 13:43

Bill Gates is voor de vierde maal op rij de rijkste persoon op aarde. © AFP

Recordstanden op de beurzen, lage olieprijzen en een sterke dollar hebben geen slechte invloed gehad op de megarijken der aarde. Sterker, het aantal miljardairs is hoger dan ooit. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes zijn er het afgelopen jaar 233 miljardairs bijgekomen.

Het aantal mensen met negen nullen op hun bankrekening was het jaar daarvoor gedaald, maar staat nu op 2043. Een record, zo blijkt uit de zojuist gepubliceerde Top 500.

Ongeëvenaard rijk blijft Bill Gates met een geschat vermogen van 86 miljard dollar, 11 miljard meer dan vorig jaar. Voor het vierde achtereenvolgende jaar is hij de rijkste man ter wereld. Op het erepodium ook weer belegger Warren Buffett (75,6 miljard, 14,8 miljard meer dan vorig jaar) en voor het eerst Amazon-baas Jeff Besos (72,8 miljard). Hij had het beste jaar van iedereen en voegde 27,6 miljard dollar toe aan zijn vermogen. De baas van Zara, Amancia Ortega (71,3 miljard) viel uit de top 3 en staat vierde. Mark Zuckerberg deed het ondanks de kritiek op Facebook prima en klom met 11,4 miljard erbij naar de vijfde plaats. De 31-jarige wereldverbeteraar heeft een fortuin van 56 miljard dollar.

Heineken

Bestuursvoorzitter Charlene de Carvalho van Heineken. © ANP
Er waren dit jaar 195 nieuwkomers. Daarvan 76 Chinezen tegen ‘slechts’ 51 nieuwe Amerikaanse miljardairs. In totaal blijven de Verenigde Staten China nog ruim voor: 565 tegen 319.

In de lijst staan negen Nederlandse Dagoberts. Rijkste is Charlene de Carvalho-Heineken met 13,1 miljard. Ruim drie keer meer dan uitzendbaas Frits Goldschneding.

www.ad.nl/economie/record-de-wereld-t...
voda
1
ECB kocht voor ruim 16 miljard euro aan obligaties op

Centrale bank koopt meer op dan week eerder.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor 16,1 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, iets meer dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die maandag werden gepubliceerd.

Door de aankopen in de week eindigend op 17 maart steeg de teller op weekbasis met 16,1 miljard euro van 1.419,4 miljard naar 1.435,5 miljard euro. Een week eerder kocht de centrale bank nog voor 15,5 miljard euro op.

De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van 213,8 miljard naar 214,7 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 23,9 miljard euro, iets meer dan de 23,8 miljard euro een week eerder.

Afgelopen week kocht de ECB verder voor ongeveer 3,9 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 72,2 miljard euro bedragen.

Maandelijks wil de centrale bank gemiddeld voor 80 miljard euro aan obligaties en andere leningen opkopen. Vanaf april 2017 zal de ECB dit tempo evenwel verlagen naar 60 miljard euro per maand.

De euro/dollar noteerde maandag op 1,0753.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Peperdure machines in parken Peking: 700 euro
Stukje wc-papier alleen na scan
1 uur geleden Redactie

PEKING - In de strijd tegen notoire wc-papierdieven zet de Chinese hoofdstad Peking zwaar geschut in. In één van de drukste openbare toiletten in de stad is vanaf nu alleen nog wc-papier te krijgen uit een machine die alleen werkt op gezichtsherkenning.

Nadat de toiletganger drie seconden in de camera heeft gekeken, spuugt het apparaat een bescheiden strook pleepapier uit. Wie daarna nog meer nodig heeft, kan het schudden. Pas na negen minuten wachten kunnen toiletbezoekers opnieuw een stukje krijgen.

Niet iedereen is blij met de maatregel. Zo klagen velen over de veel te korte stukjes papier. De parkmanager zegt dat vooral buurtbewoners en armen met de rollen papier aan de haal gaan.

Als de proef een succes is, krijgen ook andere openbare toiletten de papiermachines, die per stuk zo’n 700 euro kosten.
josti5
0
quote:

henk38 schreef op 20 mrt 2017 om 23:57:


Moeten dit soort onzin berichten nou echt hier geplaatst worden ?


De Wake-up draad van Dream'on heeft-ie ook al verknald.
Treurig, maar het mag allemaal...
voda
0
Recordstijging temperatuur in 2016

Het klimaat in 2016 maakte geschiedenis met een recordstijging van de temperatuur, een uitzonderlijk geringe hoeveelheid zee-ijs en een onverminderde stijging van de zeespiegel. 

De Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) publiceerde dinsdag een rapport over het klimaat. Daarin concludeert de WMO ook dat het extreme weer en klimaat dit jaar doorzetten. 

De WMO publiceert haar jaarlijkse rapportage in de aanloop naar de Wereld Meteorologische Dag, op 23 maart. Het rapport is gebaseerd op meerdere internationale data.

"Dit rapport bevestigt dat 2016 het warmste jaar ooit was, met een opmerkelijke 1,1 graad Celsius boven het niveau in de pre-industriële periode en 0,06 graad boven het vorige record in 2015. Deze stijging van de mondiale temperatuur gaat gepaard met andere veranderingen in het klimaatsysteem", zegt WMO-secretaris-generaal Petteri Taalas.

"De wereldwijde gemiddelde temperatuur van het zeeoppervlaktewater bereikte ook een recordhoogte, de wereldwijde zeespiegel blijft stijgen en de ijsmassa op de Noordpool was voor het grootste deel van het jaar ver beneden het gemiddelde", zei hij.

Menselijke invloed

Met niveaus kooldioxide in de atmosfeer die voortdurend nieuwe records breken, wordt de invloed van menselijke activiteiten op het klimaatsysteem meer en meer duidelijk, volgens Taalas.

Opmerkelijke extreme gebeurtenissen vorig jaar waren ook de ernstige droogte met voedseltekorten als gevolg voor miljoenen mensen in zuidelijk en oostelijk Afrika, maar ook in Midden-Amerika.

Orkaan Matthew veroorzaakte groot leed in Haïti en was ook de oorzaak van aanzienlijke economische verliezen in de Verenigde Staten. Zware regens en overstromingen teisterden oostelijk en zuidelijk Azië.

www.msn.com/nl-nl/weer/nieuwsoverzich...
DeZwarteRidder
0
quote:

henk38 schreef op 21 mrt 2017 om 12:55:


Used Car Prices Plunge Most in Any Month Since 2008, Only 2nd February Decline in 20 Years.

Dat is heel goed nieuws voor de arme mensen in Amerika..!!!

Ze zullen Trump wel dankbaar zijn...!
voda
0
Beursblik: ECB bouwt QE in loop van 2018 af

Draghi zou eerst 'oogwit' van de kerninflatie willen zien.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank (ECB) gaat zijn opkoopprogramma QE in de loop van 2018 verder afbouwen en kan tussentijds ook de negatieve depositorente eenmalig verhogen, maar een nieuwe reeks renteverhogingen zal pas tegen eind 2019 worden gestart. Dat voorspelde Pictet Wealth Management donderdag in een rapport.

Analist Frederik Ducrozet ziet goede redenen om de negatieve depositorente van 0,40 procent op korte termijn te verhogen: het negatieve tarief drukt de rentemarge van banken en een verhoging zal de kredietverstrekking goed doen. Daarbij zou het als excuus kunnen dienen om langer obligaties te blijven opkopen, met het oog op de politieke en financiële risico's in Italië.

De eenmalige renteverhoging is wel lastig te communiceren met de markt, omdat dit ten onrechte het beeld van monetaire verkrapping oproept, zei de analist.

De economische omstandigheden blijven verbeteren in de eurozone, maar de voorwaarden die Draghi stelt aan de inflatie doen Ducrozet geloven dat de centrale bankier de trekker voor het afbouwen van QE pas overhaalt als "het oogwit" van de kerninflatie te zien is.

Ducrozet voorspelt dat de ECB in juni de mogelijkheid oppert om de depositorente eenmalig te verhogen, wat in juni 2018 een feit kan zijn. In september van dit jaar zou de ECB de afbouw van QE kunnen aankondigen, wat voor eind 2018 afgerond kan zijn.

Verdere renteverhogingen verwacht Pictet vanaf september 2019, in een geleidelijk tempo, met 25 basispunten per zes tot negen maanden, tot een eindniveau van circa 1,75 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
Zwitserse wietsector bloeit op
7 min geleden

BERN - Niet al te sterke cannabis is al zes jaar legaal in Zwitserland, maar de laatste tijd is de bedrijfstak ineens sterk tot bloei gekomen. Vorig jaar was er nog maar een handvol bedrijven op de markt, maar inmiddels zijn dat er al 140. De douane, die belasting heft over de legaal verkochte softdrugs, voorziet dat dit jaar voor ruim 90 miljoen euro over de toonbank zal gaan. Een kwart van dat geld stroomt naar de schatkist.

,,Het begon geleidelijk vorig jaar en toen werd het ineens een gekkenhuis'', zegt een woordvoerder van de douane. De genoemde cijfers zijn een voorzichtige schatting. Als de trend doorzet, kan het bedrag veel hoger uitvallen.

In Zwitserland is alleen lichte marihuana legaal te koop en te gebruiken. Er mag slechts 1 procent van de werkzame stof, THC, in zitten. Dat wil nog niet zeggen dat de autoriteiten gebruik overal toestaan: zo nemen Zwitserse politieagenten die mensen wiet zien roken het spul nog vaak in beslag. Ze kunnen namelijk niet op het eerste gezicht zien hoeveel THC erin zit.
20.005 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 ... 997 998 999 1000 1001 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 540,02 -1,80 -0,33% 18:05
AMS25-24h 539,99 -1,83 -0,34% 19:37
BEL 20 3.969,19 -1,43 -0,04% 18:05
BRX20-24h 3.971,92 +1,30 +0,03% 19:37
BEL Mid 4.879,33 +0,80 +0,02% 18:05
France40# 5.350,45 -15,70 -0,29% 19:37
Germany30^ 12.975,30 -192,24 -1,46% 19:37
Dutch15 14.380,24 -18,41 -0,13% 17:29
Euro30 17.677,67 -106,77 -0,60% 17:29
Dow30# 23.519,57 -71,27 -0,30% 19:37
US500# 2.596,98 -2,06 -0,08% 19:37
Nasd100# 6.381,61 +2,98 +0,05% 19:37
Japan225# 22.413,69 -2,79 -0,01% 19:37
WTI Crude Oil ... 57,69 +0,86 +1,51% 06:14
Brent Crude Oi... 62,79 +0,22 +0,35% 00:00
Gold World Spo... 1.292,33 +11,94 +0,93% 19:37
EUR/USD 1,1797 +0,0063 +0,54% 19:37

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ackermans & v.H 148,400 +3,600 +2,49% 17:35
UCB 63,440 +1,380 +2,22% 17:35
Bekaert 35,740 +0,725 +2,07% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
Umicore 38,380 -0,895 -2,28% 17:35
Galapagos 77,570 -1,710 -2,16% 17:35
Ontex 27,475 -0,325 -1,17% 17:35

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group