Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

onrust weer terug??

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 januari 2011 17:50
    het ging zo leuk. Gunstige cijfers uit de VS. Totdat:

    'Schuld VS serieuze bedreiging voor stabiliteit'
    De tekorten en de schuld van de VS zijn een hele serieuze bedreiging op de langere termijn voor de stabiliteit in de VS. Als geen actie wordt ondernomen kunnen op een termijn van 3-5 jaar wel eens hele grote problemen ontstaan. Bekijk het bijzondere interessante gesprek tussen onze twee columnisten

    Klik verder voor de Kijker aan Z: 'Probleem is dat politieke bereidheid ontbreekt om maatregelen te nemen'

    Moody's: tijd VS dringt om schulden aan te pakken
    Geithner: fors en snel snijden onverantwoord
    Amerikaanse economie groeit 3,2 procent op jaarbasis

    Lees ook de column van Mathijs Bouman:
    'VS het nieuwe Griekenland?'

    3-5 jaar
    Dat zeggen de economen Valentijn van Nieuwenhuijzen van ING Investment Management en Joost van Leenders van BNP Paribas Investment Partners in de Kijker aan Z. ''Op de korte temijn is er geen reden tot zorg, maar er komt een moment dat er zo weinig vertrouwen in de rest van de wereld is en ook in het deel van de VS waar nog wel wordt gespaard dat er niet meer wordt belegd in Amerikaanse staatsobligaties. Op een termijn van 3-5 jaar kunnen wel eens hele grote problemen ontstaan.'' De vraag is of de Amerikaanse politiek in staat is om stappen te zetten die noodzakelijk zijn om de overheidsfinanciën op orde te brengen.''

    60% van uitgaven ligt vast
    ''Probleem is dat 60% van de uitgaven min of meer vast ligt in langjarige programma's. De rest bestaat voor de helft uit defensie-uitgaven'', alus Joost van Leenders. ''Het begrotingstekort is groter dan alle flexibele uitgaven bij elkaar. Als je de hele defensie zou wegsnijden, dan nog zou maar de helft van het tekort zijn opgelost. Dat geeft aan hoe groot het probleem is. Het kan wel, het is deels een politiek probleem. Je moet alles aanpassen, de uitgaven, grote vastliggende programma's, de belastingen, anders kom je er niet uit.''

    'Risico dat groot deel economie onproductief raakt'
    Van Nieuwenhuijzen voegt eraan toe in de VS nu echt het risico ontstaat dat op de langere termijn de economie vastgeroest raakt, dat een groot deel onproductief gaat worden en dat een groot deel van de werknemers onproductief gaat worden en niet meer kan worden ingezet. ''Door op korte termijn te stimulerren loopt het tekort dit jaar en volgend jaar weliswaar op, maar je verlaagt het risico dat een groot deel van de beroepsbevolking in de jaren erna niet meer in staat is om te produceren.'' Probleem blijft wel dat er geen politicus erover denkt in de defensie-uitgaven te snijden. Er blijft alles bij elkaar maar 20% van de uitgaven over om op te bezuinigen.''

    Kans op negatieve spiraal
    ''De lagere overheden mogen geen tekorten hebben, dus als de inkomsten daar hard dalen, dan moet er meteen de tering naar de nering worden gezet'', aldus Joost van Leenders. ''Er is een kans dat de lagere overheden, staten en gemeenten, niet aan alle verplichtingen zullen kunnen voldoen, temeer omdat de pensioenverplichtingen veel te genereus zijn geweest.'' '''Als de politieke bereidheid om met goede oplossingen te komen ontbreekt en zich dat doorvertaalt naar federaal niveau in Washington DC, dan kom je in een hele negatieve spiraal terecht'', aldus Van Nieuwenhuijzen. ''Uiteindelijk kan dat leiden tot politieke en economische instabiliteit, waar ook buitenlandse beleggers niet meer in de staatsschuld van de VS willen beleggen.''

    China en vooral belastingbetalers VS draaien ervoor op
    ''De rekening komt voor een deel te liggen bij buitenlandse beleggers, zoals China, maar voor het grootste deel bij de Amerikaanse belastingbetalers'', aldus Van Nieuwenhuijzen.

    Bekijk de uitzending van de Kijker aan Z:
    Special: De Kijker Aan Zet /4

  2. [verwijderd] 28 januari 2011 18:59
    Nasdaq bank aandelen staan alweer diep in het rood

    Hoe bestaat het met al die groei cijfers, Miljarden maken die bedrijven winst en dan weer zo krater

  3. [verwijderd] 28 januari 2011 19:50
    quote:

    Prognose schreef:

    Nasdaq bank aandelen staan alweer diep in het rood

    Hoe bestaat het met al die groei cijfers, Miljarden maken die bedrijven winst en dan weer zo krater

    De index is in 4 maanden zowat 40% gestegen en nu daalt-ie 2,5% en is het 'huilie, huilie'.
  4. forum rang 10 voda 28 januari 2011 19:56
    quote:

    Kethelbinkie schreef op 28 januari 2011 19:50:

    [...]
    De index is in 4 maanden zowat 40% gestegen en nu daalt-ie 2,5% en is het 'huilie, huilie'.
    Ja, ik snap ook die "commotie" niet.
    Hele normale beweging dit. gewoon weer even terug, om daarna verder (hoger) te gaan. Aan de bedrijfsresultaten ligt het niet.
  5. forum rang 10 voda 28 januari 2011 21:45
    Olieprijs sluit hoger, na onrust in Egypte


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is vrijdag hoger gesloten, nadat de protesten in Egypte tegen de regering zijn toegenomen, wat leidt tot zorgen over het gevaar van verspreiding naar de grote olieproducerende landen in de regio.

    De maartfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange $3,70 hoger op $89,34.

    De Egyptische president Hosni Mubarak heeft vrijdag het leger ingezet om de demonstraties neer te slaan in Cairo waar tienduizenden mensen aan meedoen. Tanks bezetten straten in de Egyptische hoofdstaat en de politie gebruikte rubberen kogels, traangas en waterkanonnen tegen de betogers.

    Egypte is geen grote olieproducent, maar toch ontstond vrijdag bezorgdheid onder beleggers dat de onrust kan overslaan naar andere landen in de regio die wel over grote olievoorraden beschikken.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com

  6. [verwijderd] 29 januari 2011 10:41
    volgende negatieve bericht. Zou mij niets verbazen dat komende teken komt te staan van dit soort berichten. Kortom, de oude onrust gaat dan m.i. weer terugkomen...... Bron www.rtlz.nl
    Chinese kredietbeoordelaar: VS schuldig in kredietoorlog
    Chinezen zagen aan stoelpoten van dollar als reservemunt
    Het ultra-soepele monetaire beleid van de Verenigde Staten is het decor voor 'een wereldwijde krediet-oorlog'.

    'Staatsobligaties VS verkopen'
    Dat zegt het Chinese rating agentschap Dagong Global Credit Rating. Het bureau tilt de vrees voor een wereldwijde valuta-oorlog een tree hoger door te suggereren dat China en andere opkomende landen hun bezittingen aan Amerikaanse staatsobligaties zullen moeten terugbrengen om ''onvoorspelbare verliezen op hun bezittingen te voorkomen''.

    Twijfels over rol van de dollar
    De Chinese kredietbeoordelaar zei ook dat de monetaire verruiming in de VS ' de legitimiteit van het mondiale monetaire stelsel met de dollar als de belangrijkste reservemunt heeft uitgehold. ''De verruiming brengt de kredietwaardigheid van de dollar in een kwetsbare positie.''

    'Rating China hoger dan die van de VS'
    Dagong is een relatieve nieuwkomer tussen bekende namen als Moody's, S&P en Fitch. In juli vorig jaar verlaagde Dagong de kredietwaardigheid van de VS naar AA, dat is lager dan de AA-plus rating voor China.

    Eerdere waarschuwingen voor schuldpositie VS
    Het is zeker niet voor het eerst dat wordt gewaarschuwd voor de tekorten en de schuld van de VS. Moody's gaf recent nog aan dat VS steeds minder tijd hebben om orde op zaken te stellen, anders zou het binnen 2 jaar mogelijk de 'outlook' voor de rating van de VS naar 'negative' moeten bijstellen. Een dergelijke wijziging is veelal een opmaat naar een daadwerkelijke verlaging van de kredietwaardigheid. Een lagere rating leidt ertoe dat beleggers een hogere rentevergoeding vragen, waardoor de rentelasten zullen oplopen.
    Moody's: tijd VS dringt om schulden aan te pakken
    Geithner: fors en snel snijden onverantwoord

  7. [verwijderd] 1 februari 2011 13:17
    en de volgende ontijding dient zich alweer aan (bron:http://nieuws.nl.msn.com/economie/nieuwe-bankencrisis-in-2015)

    'Nieuwe bankencrisis in 2015'
    De kredietcrisis is nog nauwelijks weggeëbd, of we kunnen ons opmaken voor een nieuwe klap over vier jaar, aldus een pessimistische adviseur.
    Reageer
    Je beveelt dit aan44%Je beveelt dit niet aan56%10 keer gedeeld


    Z24.nl

    De financiële crisis van 2008 en de recessie van 2009 liggen achter ons. Langzaam trekt de wereldeconomie weer aan. Maar er zijn marktvorsers die alweer nieuw onheil zien voor banken. In 2015 om precies te zijn.

    Bij het Wereld Economisch Forum in de Zwitserse stad Davos schetste strateeg Barrie Wilkinson van adviesfirma Oliver Wyman een scenario waarbij doemspecialist Nouriel Roubini z'n vingers kan aflikken.

    "De zaken die de vorige crisis veroorzaakten - soepel monetair beleid en een onevenwichtige internationale handel - zijn ernstiger dan destijds", aldus Wilkinson tegenover persbureau Bloomberg.

    Rendement banken
    Wilkinson schreef een rapport van 24 pagina's waarin hij aangeeft, hoe het weer mis kan gaan. De crux ligt bij banken die door de strengere kapitaaleisen van toezichthouders meer eigen vermogen moeten aanhouden. Daardoor zou het rendement op het vermogen van banken moeten dalen.

    De vrees van Wilkinson is dat bankbazen verwoede pogingen zullen doen om extra winst te maken door risico's te nemen met beleggingen in grondstoffen en opkomende markten. Dat zal opnieuw gebeuren via ondoorzichtige vehikels waar toezichthouders weinig greep op hebben, en die een gevaar vormen voor het financiële systeem.

    De boodschap van risicospecialist Wilkinson is simpel. Banken en hun aandeelhouders moeten accepteren dat ze een lager rendement op het eigen vermogen zullen boeken. "De echte test om te bepalen of banken schulden afbouwen, is dat de hele financiële industrie het rendement op het eigen vermogen ziet dalen. Als dat niet gebeurt, word ik zeer achterdochtig. Dan zitten er waarschijnlijk verborgen risico's in het systeem."

  8. ooievaar49 1 februari 2011 16:02
    Onrust VS? Ik denk dat de toestand in het Midden-Oosten meer impact zal hebben. Onstabiel en dan wordt er minder in die landen geïnvesteerd. Tienduizenden ontvluchten de regio en als Israël weer beschoten gaat worden is het hek van de dam. Olie gaat op de bon.

    Willem
  9. Kaiser 1 februari 2011 19:33
    'Ook Saoedi-Arabië gaat voor de bijl'
    dinsdag 01 feb 2011

    Na Tunesië, Egypte en in mindere mate ook Jordanië, wordt Saoedi-Arabië het volgende slachtoffer van de crisis in het Midden-Oosten. Dat schrijft Ambrose Evans-Pritchard, de business-editor van de Telegraph, in diezelfde krant. Een wat boude bewering, die om meer uitleg vraagt.

    Volgens Evans-Pritchard zijn er drie redenen waarom het koninkrijk Saoedi-Arabië de volgende dominosteen wordt:

    1. De jeugdwerkloosheid bij de 20 à 24-jarigen bereikte een astronomische 42%
    2. De Shia - een religieuze minderheid - vormen 10% van de bevolking
    3. De demografische diversiteit van het land: een op elke drie inwoners is een buitenlander

    Daarbovenop leven de Shia, de meest misnoegde bevolkingsgroep die makkelijkst zal revolteren, vlakbij de uitgebreide oliereserves van het land.
    Er zijn al protesten gesignaleerd in het koninkrijk, al hadden die veelal te maken met de zwakke reactie van de regering op de recente overstromingen. Of deze protesten zullen uitmonden in iets groters valt nog af te wachten.


    Midden-Oostenspecialisten noemen de beweringen van Evans-Pritchard 'absurd'. Volgens cijfers van de Federation of American Scientists blijft Saoedi-Arabië Amerika's grootste klant op vlak van wapenbestellingen en verder bezit het land genoeg oliereserves om elke vorm van protest af te kopen met voedsel en benzinesubsidies. (FZ)

    www.telegraph.co.uk/finance/comment/a...

  10. [verwijderd] 3 februari 2011 16:31
    quote:

    HerrKaiser schreef op 1 februari 2011 19:33:

    'Ook Saoedi-Arabië gaat voor de bijl'
    dinsdag 01 feb 2011

    Na Tunesië, Egypte en in mindere mate ook Jordanië, wordt Saoedi-Arabië het volgende slachtoffer van de crisis in het Midden-Oosten. Dat schrijft Ambrose Evans-Pritchard, de business-editor van de Telegraph, in diezelfde krant. Een wat boude bewering, die om meer uitleg vraagt.

    Volgens Evans-Pritchard zijn er drie redenen waarom het koninkrijk Saoedi-Arabië de volgende dominosteen wordt:

    1. De jeugdwerkloosheid bij de 20 à 24-jarigen bereikte een astronomische 42%
    2. De Shia - een religieuze minderheid - vormen 10% van de bevolking
    3. De demografische diversiteit van het land: een op elke drie inwoners is een buitenlander

    Daarbovenop leven de Shia, de meest misnoegde bevolkingsgroep die makkelijkst zal revolteren, vlakbij de uitgebreide oliereserves van het land.
    Er zijn al protesten gesignaleerd in het koninkrijk, al hadden die veelal te maken met de zwakke reactie van de regering op de recente overstromingen. Of deze protesten zullen uitmonden in iets groters valt nog af te wachten.


    Midden-Oostenspecialisten noemen de beweringen van Evans-Pritchard 'absurd'. Volgens cijfers van de Federation of American Scientists blijft Saoedi-Arabië Amerika's grootste klant op vlak van wapenbestellingen en verder bezit het land genoeg oliereserves om elke vorm van protest af te kopen met voedsel en benzinesubsidies. (FZ)

    www.telegraph.co.uk/finance/comment/a...

    historische tijden..... de globalisering wordt steeds meer werkelijkheid.
12 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.270
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.307
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.040
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.767
Alfen 12 16.226
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 327
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.245
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.260
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.646
ASML 1.762 76.825
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.649
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht