Forum: Koffiekamer » Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer. » Pagina: 1882 | Beursduivel.be

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

37.699 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1877 1878 1879 1880 1881 1882 1883 1884 1885 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
izdp
0
Kom je weer met een vraagje Kid?

Laat ik je gelijk uit je natte droom halen: dit stuwt enkel de huizenprijzen op.
Je genoemde cijfers uit het VK voor 1 project, voor de NL-markt gebruiken is belachelijk.

Zoveel jaar fout zitten en nog steeds een harde kop.
izdp
0
Aanbod op Funda is behoorlijk gedaald in de laatste maand(en).
Van vrij stabiel rond de 106.000 naar onder de 99.000.
Seizoenseffect of doorzetten van de trend?
De rente blijft voor de koper geweldig.

www.funda.nl/koop/heel-nederland/
Sean Davis
0
er lijkt iets aan de hand :)

www.huffingtonpost.ca/amp/2019/01/05/...

maar europa is vast veilig voor de werelwijde trends.
Immers wij hebben een ECB die nog steeds de rente op 0% houdt, met een economische groei van 2%.
DeZwarteRidder
0
fd.nl

'Tempo van prijsstijgingen op woningmarkt neemt komende jaren flink af'

Inmiddels zijn huizen in Nederland 4% duurder dan tijdens de piek in 2008. Gecorrigeerd voor inflatie ligt de woningprijs nog altijd 10% onder die piek.
voda
0
Video: Stijging huizenprijzen zwakt af

(ABM FN-Dow Jones) Econoom Philip Bokeloh van ABN AMRO presenteert de woningmarktmonitor van januari 2019. De huizenprijzen stijgen tot 2021 verder door, al zwakt deze toename in 2019 en 2020 wel af. Voor dit jaar wordt een stijging voorzien van 6 procent. Ondertussen blijft het aantal woningverkopen dit en komend jaar verder afnemen. De econoom voorziet voor 2019 een afname van 5 procent.

www.youtube.com/watch?v=_G-UTpGozLU

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Tempo van prijsstijgingen op woningmarkt neemt komende jaren flink af'

De Nederlandse woningmarkt komt langzaam tot rust. Afnemende betaalbaarheid van woningen, een geringere inhaalvraag en groeiende onzekerheid over de economie zorgen ervoor dat de snelle stijging van de huizenprijzen afzwakt.

Dat stelt het Economisch Bureau van ABN Amro woensdag in zijn jongste Woningmarktmonitor. Voor dit jaar rekent de bank op gemiddeld 6% hogere prijzen, na een plus van 9% in 2018. Voor 2020 ligt een verdere verzwakking tot 4% in het verschiet. Op dat niveau ligt de prijsstijging nog maar iets boven het historisch gemiddelde.

Ook de Van Bruggen Adviesgroep geeft woensdag aan te rekenen op een lichtere stijging van de woningprijzen in 2019. De hypotheekadviseur plakt er evenwel geen percentage op.

De snelle stijging van de woningprijzen zwakt af door afnemende betaalbaarheid woningen, een geringere inhaalvraag en groeiende onzekerheid over de economie.Foto: Peter Hilz/Hollandse Hoogte

4% boven de piek
Na vijf jaar van aanhoudende prijsstijgingen ligt het prijspeil nu bijna een derde hoger dan tijdens het dal van 2013, stelt analist Philip Bokeloh van ABN Amro. Inmiddels zijn huizen in Nederland 4% duurder dan tijdens de piek in 2008. Maar, zo benadrukt Bokeloh, indien er gecorrigeerd wordt voor inflatie, ligt de woningprijs nog altijd 10% onder die piek. Ook afgezet tegen het besteedbaar inkomen ligt het huidige prijsniveau lager dan destijds.

Overigens staan er nog maar weinig huizenbezitters 'onder water'. Het merendeel van de mensen die om die reden tijdens de crisis een verhuizing vooruit hebben geschoven, is inmiddels verhuisd.

Uit cijfers van Eurostat blijkt dat de prijzen binnen de EU alleen in Ierland, Hongarije, Portugal en Slovenië harder zijn gestegen. Buurlanden België, Duitsland, Frankrijk en het VK volgen Nederland op gepaste afstand, en in deze landen beginnen de prijzen nu duidelijk af te zwakken. 'Dit is mogelijk een voorbode voor Nederland', aldus Bokeloh.

Recordaantal hypotheekaanvragen
De aanhoudend lage hypotheekrente en het krappe aanbod - volgens makelaarsvereniging NVM daalde het woningaanbod in 2018 met 30% - schragen vooralsnog de prijsvorming in Nederland. Wel blijft het aantal verkopen afnemen, juist vanwege het achterblijvende aanbod. Voor dit jaar en 2020 rekent ABN Amro op 5% minder transacties, vergelijkbaar met de min in 2018. Doorstromers gaan vaak eerst op zoek naar een andere woning voordat ze hun huidige woning in de verkoop zetten.

Het beeld dat de bank schetst komt ook naar voren in de Jaarmonitor van de Hypotheekshop. Daaruit blijkt dat het aantal hypotheekaanvragen vorig jaar met bijna 5% is gestegen tot 385.000, het hoogste aantal sinds 2011. Daar voegt de op één na grootste hypotheekadviseur aan toe dat deze groei voor een groot gedeelte te danken is aan oversluitingen. Volgens het Kadaster lagen die in het derde kwartaal van vorig jaar 30% hoger dan een jaar eerder.

Lage rente
De forse groei van het aantal oversluitingen komt enerzijds doordat tussen 2006 en 2008 veel hypotheken met een tienjaars rentevastperiode zijn afgesloten die nu aflopen, maar anderzijds ook doordat mensen vanwege de lage rente hun hypotheek oversluiten, stelt Martin Hagedoorn van De Hypotheekshop. Dat dan soms een boeterente moet worden betaald, nemen mensen voor lief.

Uit een peiling door de Van Bruggen Adviesgroep komt overigens naar voren dat consumenten en hypotheekadviseurs in doorsnee op een lichte stijging van de lange rente rekenen. De twintig jaar vaste hypotheekrente op basis van annuïteit met hypotheekgarantie zal eind dit jaar op 2,81% staan, denken consumenten. Dat is 0,35 procentpunt hoger dan eind 2018. De gepolste adviseurs verwachten gemiddeld een iets grotere stijging van bijna 0,45 procentpunt naar 2,88%.
Algemeen directeur Michiel Meijer van Van Bruggen verwacht de komende weken overigens eerst nog een rentedaling. 'Sinds oktober hebben we geen echt serieuze hypotheekrenteverlaging meer gezien en vertonen de gemiddelde 10 en 20 jaar vaste hypotheekrentes een vlakke lijn, terwijl de kapitaalmarktrente wel met ruim 0,3% is gedaald. Ik verwacht dat geldverstrekkers in dit nieuwe jaar actief inzetten op een betere concurrentieposi

Hogere hypotheken
De hoogte van de gemiddelde hypotheek steeg in 2018 naar ruim €245.000.
€245.000
Hoogte van gemiddelde hypotheek in 2018

De leeftijdsgroep 40 tot 45 jaar sloot met gemiddeld €303.000 de hoogste hypotheek. Zestigplussers vroegen met gemiddeld €167.000 de laagste hypotheek aan. Voor starters is het nog steeds moeilijk om een huis te kopen: het aantal hypotheekaanvragen in de leeftijdsgroep onder 35 jaar daalde vorig jaar. In het tweede kwartaal van 2018 verrichtten starters nog maar een derde van de aankopen, stelt ABN Amro. Tijdens de crisis waren ze nog goed voor meer dan de helft.

fd.nl/ondernemen/1284891/record-aanta...
Tom Riddle®
0
NVM: Gekte op de huizenmarkt wordt wat minder
10 januari 2019 09:59
www.nu.nl/wonen/5674895/nvm-gekte-hui...
--De NVM vindt nog steeds dat er te weinig nieuwe woningen worden bijgebouwd. "Waar we zeker 80.000 nieuwbouwwoningen per jaar nodig hebben, blijft ook dit jaar de teller steken op minder dan 70.000 woningen."

--De nieuwbouwprijzen worden volgens de NVM opgestuwd door hoge bouwkosten, de focus op bouwen binnen de stad en de transitie naar gasloos bouwen. "Onze makelaars in en rond de grotere steden schetsen een negatief beeld van onbetaalbare nieuwbouw voor een steeds grotere groep geïnteresseerden."
ooievaar49
0
Zal nog wat worden met dat gasloos! Hoorde dat waterstof in de oude gasleidingen naar de huizen gebracht kan worden omdat de meeste gasleidingen van PVC zijn en waterstof dat niet aantast. Maar hoe zit dat dan met de leidingen binnen in de huizen? Dat zijn toch meestal leidingen van koper? Dus hak en breekwerk in de muren of moeten de nieuwe leidingen aan haken in het plafond opgehangen worden zodat je daar je jas aan op kunt hangen? Leuk om als minister gasloos te verkondigen maar niet weten hoe dat op te lossen.
Trouwens: in Groningen de kraan dicht maar bij Hardenberg meer gas uit de grond halen. Hoe verzinnen ze het!
rationeel
0
quote:

ooievaar49 schreef op 10 jan 2019 om 11:34:


Zal nog wat worden met dat gasloos! Hoorde dat waterstof in de oude gasleidingen naar de huizen gebracht kan worden omdat de meeste gasleidingen van PVC zijn en waterstof dat niet aantast. Maar hoe zit dat dan met de leidingen binnen in de huizen? Dat zijn toch meestal leidingen van koper? Dus hak en breekwerk in de muren of moeten de nieuwe leidingen aan haken in het plafond opgehangen worden zodat je daar je jas aan op kunt hangen? Leuk om als minister gasloos te verkondigen maar niet weten hoe dat op te lossen.
Trouwens: in Groningen de kraan dicht maar bij Hardenberg meer gas uit de grond halen. Hoe verzinnen ze het!


In 1 dagje zijn de buizen vervangen. Dat wil zeggen, men laat ze zitten. Nodig na lekkage. Die schijnt trouwens veel voor te komen en er wordt niet op gecontroleerd. Inderdaad nieuwe aan het plafond opgehangen, dwz boven tegen de muur.
Kijk je toch niet naar boven:)
Beperktedijkbewaking
1
Dan maar huren?
Wordt ook steeds duurder...

www.aedes.nl/artikelen/financi-n/fisc...

"De motie laat wat Aedes betreft zien dat het bewustzijn bij politici toeneemt, dat de belastingdruk voor corporaties behoorlijk oploopt en dat er grenzen zijn aan de financiële mogelijkheden om hun opgaves te realiseren.
Een ander discussiepunt tussen de Tweede Kamer en staatssecretaris Snel was of het binnen de Europese regels al dan niet mogelijk is om woningcorporaties uit te zonderen van de nieuwe belasting ATAD. Uiteindelijk bleek dat de Europese Commissie daarover geen formele uitspraak heeft gedaan, maar dat het een politieke keuze van het kabinet is."

BEN RisQuant
0
Grappig trouwens dat het eigenlijk een soort beperking HRA aftrek is voor corporaties.
Beperktedijkbewaking
0
@ BEN RisQuant: NONSENS.
Rente betaald door een particulier is wat anders dan rente betaald door een VpB-plichtig bedrijf of instelling.

Tom Riddle®
1
€ 445.000 k.k.
www.funda.nl/koop/den-haag/appartemen...
==================

Ik ken die buurt goed. Huizen hebben hier géén spouwmuren en gepleisterde rietplafonds (erg gehorig).
2012 kostte een vergelijkbare -niet opgepimpte- woning hier +/- €229.000 k.k.
Had je die toen opgepimpt, uitbouw zonder geïsoleerde spouw, alles op gas en zonder dakisolatie, dan was je 8 jaar terug hooguit op €269.000 k.k. uitgekomen.

Mijn gevoel is, dat dit helemaal uit de hand aan het lopen is ... want je ziet dit niet alleen in de grote steden, maar ook in kleinere steden >100k inwoners gebeuren.
Er hoeft maar iets mis te gaan met de rente e/o gasbesluit en de drama's worden groter dan in 2008, vermoed ik
rationeel
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 13 jan 2019 om 20:39:


€ 445.000 k.k.
www.funda.nl/koop/den-haag/appartemen...
==================

Ik ken die buurt goed. Huizen hebben hier géén spouwmuren en gepleisterde rietplafonds (erg gehorig).
2012 kostte een vergelijkbare -niet opgepimpte- woning hier +/- €229.000 k.k.
Had je die toen opgepimpt, uitbouw zonder geïsoleerde spouw, alles op gas en zonder dakisolatie, dan was je 8 jaar terug hooguit op €269.000 k.k. uitgekomen.

Mijn gevoel is, dat dit helemaal uit de hand aan het lopen is ... want je ziet dit niet alleen in de grote steden, maar ook in kleinere steden >100k inwoners gebeuren.
Er hoeft maar iets mis te gaan met de rente e/o gasbesluit en de drama's worden groter dan in 2008, vermoed ik


Als je het niet eens bent met de belasting verhogingen, de klimaatgekte, en de immigratie overvloed. dan vallen de Kartel partijen dus af.

Degeen die gezorgd heeft dat bovegenoemde punten op de agnda zijn gekomen is helemaal het werk van Baudet:)

Neem de moeite om direct uit zijn mond te horen, wat hij daar vandaag over zegt.

www.youtube.com/watch?v=VI0LlddguRk
izdp
1
Nee, de partij van de oenen wil een nexit.
Nee, dat gaat ons rijk maken.

Dus propper ga een huisje verder en hou deze draad verschoont van je rotzooi.
Belegde boterham
0
quote:

izdp schreef op 13 jan 2019 om 23:11:


Nee, de partij van de oenen wil een nexit.
Nee, dat gaat ons rijk maken.

Dus propper ga een huisje verder en hou deze draad verschoont van je rotzooi.


Het is toch simpel voor de simpelen:

Grenzen dicht, uit de EU, lagere belastingen en we worden 'schatrijk' met zijn allen.

Alleen de idiootx300.000 kan dit bedenken; Baudet, Wilders en Rationeel, met helaas nog tienduizenden makke lammetjes.

We zijn denk ik nog nooit zo rijk geweest als individu en als maatschappij, maar er zijn uiteraard altijd wensen, maar iedere Nederlander schatrijk en gelukkig gaat hem niet worden, nu niet en ook niet in een Baudet- of Wilders-tijdperk; de rijkdom zit hem imo in Nederland in de mogelijkheden en vrijheden die je als individu hebt. Wat je ermee doet is een ander verhaal.

Kansloos op je zolderkamertje je gelijk halen op een anoniem fora is nogal armoedig.. maar gelukkig zijn er nog de aanmoedigingsprijzen, de likes!

Een armoedig bestaan is ook een bestaan, zo prijst dit forumgenoot (heb het over het forumgenoot waarop IZ reageert een zekere R;)
rationeel
0
Er is een interessante discussie in Cafe Weltschmerz over corruptie. Een vorm van corruptie de lobbycratie ihb.

www.sypwynia.nl/wyniasweek/wynias-wee...

Filmpje! Met Willeke Slingerland, bij Café Weltschmerz
Al enkele jaren voer ik bij het YouTube-programma Café Weltschmerz gesprekken over actuele en brandende onderwerpen, en dan met name over lobbycratie. Deze keer werden de rollen (gedeeltelijk) omgedraaid, want nu stelde ik vooral de vragen – aan corruptie-expert dr Willeke Slingerland.
BEN RisQuant
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 13 jan 2019 om 20:39:


€ 445.000 k.k.
www.funda.nl/koop/den-haag/appartemen...
==================

Ik ken die buurt goed. Huizen hebben hier géén spouwmuren en gepleisterde rietplafonds (erg gehorig).
2012 kostte een vergelijkbare -niet opgepimpte- woning hier +/- €229.000 k.k.
Had je die toen opgepimpt, uitbouw zonder geïsoleerde spouw, alles op gas en zonder dakisolatie, dan was je 8 jaar terug hooguit op €269.000 k.k. uitgekomen.

Mijn gevoel is, dat dit helemaal uit de hand aan het lopen is ... want je ziet dit niet alleen in de grote steden, maar ook in kleinere steden >100k inwoners gebeuren.
Er hoeft maar iets mis te gaan met de rente e/o gasbesluit en de drama's worden groter dan in 2008, vermoed ik


Koopje als het in Amsterdam zou staan.
37.699 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1877 1878 1879 1880 1881 1882 1883 1884 1885 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 498,11 -1,76 -0,35% 13:57
AMS25-24h 498,14 -1,73 -0,35% 13:58
BEL 20 3.423,10 -23,87 -0,69% 13:57
BRX20-24h 3.423,10 -23,87 -0,69% 13:57
BEL Mid 4.823,25 -11,40 -0,24% 13:42
France40# 4.788,25 -22,49 -0,47% 13:58
Germany30^ 10.884,00 -47,24 -0,43% 13:58
Dutch15-index 13.972,28 -19,75 -0,14% 13:42
Euro30-index 15.304,04 -55,01 -0,36% 13:42
US30# 24.080,79 -122,71 -0,51% 13:58
US500# 2.602,27 -14,06 -0,54% 13:58
Nasd100# 6.631,19 -37,37 -0,56% 13:58
Japan225# 20.243,58 -199,17 -0,97% 13:58
WTI Crude Oil ... 52,00 -0,11 -0,21% 06:13
Brent Crude Oi... 61,30 +0,66 +1,09% 16 jan
Gold World Spo... 1.294,00 +0,50 +0,04% 13:57
EUR/USD 1,1402 +0,0006 +0,05% 13:57

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Galapagos 93,100 +1,100 +1,20% 13:38
AB InBev 62,260 +0,430 +0,70% 13:38
Colruyt 62,900 +0,040 +0,06% 13:34
Dalers Laatst +/- % tijd
Telenet Group 38,800 -1,120 -2,81% 13:38
KBC Groep 59,540 -1,580 -2,59% 13:38
Aperam 24,930 -0,620 -2,43% 13:27

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group