FONDSEN UITGELICHT: TKH en Spyker


Door Harm Luttikhedde en Eelco Hiltermann

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Een week waarin zorgen rond Griekenland opnieuw de kop opstaken en lagere grondstofprijzen zorgden voor dalende koersen van fondsen als ArcelorMittal en Shell, verloor het aandeel Spyker ruim 17% door een misgelopen financiersovereenkomst. TKH ging tegen de trend in en zag de beter dan verwachte kwartaalcijfers beloond met een weekwinst van bijna 14%.


TKH MAAKT INDRUK MET STERKE GROEICIJFERS

TKH Group nv (TWEKA.AE) is deze week overtuigend de stijger van de week, na beter dan verwachte resultaten in het eerste kwartaal en de hoogste kwartaalomzet in de geschiedenis van het techonologiebedrijf.

De resultaten waren voor zowel ING Research als SNS Securities reden om het koersdoel voor het aandeel te verhogen, naar respectievelijk EUR26,50 en EUR27,00.

De van oorsprong Twentsche Kabelfabriek boekte een omzet van EUR278,6 miljoen, een stijging van 40%. "De sterke omzetgroei kon gerealiseerd worden door een efficiente organisatie en tijdige maatregelen om de capaciteit uit te breiden", aldus chief executive Alexander van der Lof in een toelichting op de cijfers.

Het operationele resultaat steeg met 84% tot EUR23,0 miljoen. De nettowinst steeg met 131% tot EUR15,0 miljoen.

TKH herhaalde de eerder afgegeven outlook bij de jaarresultaten. Toen zei het bedrijf uit Haaksbergen te rekenen op een groei van zowel omzet als resultaat in 2011 in vergelijking met 2010.

Die outlook vindt analist Martijn den Drijver van SNS Securities aan de voorzichtige kant gezien de sterke resultaten. Hij merkt op dat de groei niet alleen uit de Industrial-divisie komt, zoals werd verwacht, maar ook uit Building.

Het aandeel won deze week 13,7% op EUR23,35.