Arcadis « Terug naar discussie overzicht

Draadje met nieuwe opdrachten voor Arcadis

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Forecast2006
0
Beste Forumleden,

Het lijkt wel of iedereen al op vakantie is, zo stil is het op dit forum.

Elke nieuwe opdracht vanaf nu, komt in dit draadje dus blijf kijken.

Kind regards,

Forecast.
Forecast2006
0
Afvalwatercontract voor Arcadis in VS
Gepubliceerd: Thursday 7 July 2011 09:11

AMSTERDAM (AFN) - Ingenieursbureau Arcadis gaat het zuiveringssysteem voor afvalwater van het waterbedrijf WSSC in de Amerikaanse staat Maryland verbeteren. Dit maakte Arcadis donderdag bekend.

Arcadis zal verschillende ingenieursdiensten leveren waaronder het ontwerp van een nieuw zuiveringssysteem, het regelen van milieuvergunningen en het toezicht op de bouw van rioleringen. Ook zal het bedrijf de contacten omtrent de werkzaamheden met de lokale bevolking in de betreffende gemeenten onderhouden.

,,Met dit programma helpen wij WSSC met het verbeteren van het systeem dat afvalwater opvangt en verwerkt, waarmee de kwaliteit van het oppervlaktewater in de staat Maryland, inclusief de gevoelige Chesapeake Bay, beter beschermd kan worden'', aldus de Amerikaanse waterspecialist Jack Hartigan van Arcadis. ,,We zetten op dit project onze kennis op het gebied van sleufloze technologie in om zo deze ondergrondse infrastructuur te verbeteren met minimale bovengrondse verstoringen.''

Het contract heeft een waarde van 15 miljoen dollar (10,5 miljoen euro) en een looptijd van 5 jaar.

Kind regards,

Forecast
Gunther
0
NOORD/ZUIDLIJN GEEFT BOUWCOMBINATIE VIA NZL OPDRACHT VOOR AFBOUW Amsterdam, 21 juli 2011- Vandaag is duidelijk geworden dat VIA NZL, een combinatie van bouwbedrijf Visser & Smit Bouw bv en technisch dienstverlener Imtech Building Services bv, van de Dienst Noord/Zuidlijn van de Gemeente Amsterdam de opdracht zal krijgen voor de afbouw van de nieuwe metrolijn. Deze opdracht, met een omvang van ongeveer 270 miljoen Euro, is opnieuw een belangrijke stap in de realisatie van de Noord/Zuidlijn. Partners Imtech Buildings Services bv en Visser & Smit Bouw bv (onderdeel van VolkerWessels) werken bij dit project samen met Imtech Infra bv en VolkerWessels-ondernemingen VolkerRail Nederland bv en BKB Infra vof. ARCADIS Nederland bv heeft een belangrijke rol op het gebied van engineering en systeemintegratie. De Noord/Zuidlijn in Amsterdam is een nieuwe metrolijn met een lengte van 9,7 kilometer en een achttal stations. De metrolijn begint bovengronds in Amsterdam-Noord en gaat vervolgens 7,1 kilometer ondergronds onder het centrum naar het bestaande bovengrondse trein- en metrostation Zuid.
voda
0
Opdracht in Midden-Oosten voor Arcadis
Gepubliceerd op 5 mrt 2012 om 10:58 | Views: 255

AMSTERDAM (AFN) - EC Harris, een dochterbedrijf van ingenieursbureau Arcadis, heeft de opdracht gekregen om de volgende fase te begeleiden van de ontwikkeling van Hamad Medical City. Dat maakte Arcadis maandag bekend zonder financiële details te vermelden.

Hamad Medical City wordt het grootste ziekenhuiscomplex in het Midden-Oosten en één van de grootste ter wereld, met een vloeroppervlak van 482.200 vierkante meter. Hiervan zal EC Haris voor circa 250.000 vierkante meter het programmamanagement verzorgen.

In de volgende fase worden vier nieuwe afdelingen toegevoegd. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Het contract heeft een looptijd van 2 jaar.
voda
0
Arcadis legt watersysteem in Breda aan
Gepubliceerd op 22 mrt 2012 om 07:35 | Views: 276


AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft van de gemeente Breda de opdracht gekregen om het duurzaam watersysteem 'Waterakkers' te realiseren. Dat maakte het advies- en ingenieursbedrijf donderdag bekend.

Het 27,5 hectare grote gebied gaat het hemelwater van de omliggende woonwijken afvoeren en zuiveren. De natuurgebieden ten noorden van Breda en de natuurgebieden van het nabij gelegen Teteringen worden met elkaar verbonden.

Met de vrijkomende grond wordt een deel van de nieuwe wijk Bouverijen opgehoogd en de noordelijke en zuidelijke verbindingsweg naar Brede School De Mandt aangelegd. In totaal wordt ongeveer 200.000 kubieke meter grond verzet.

Met de opdracht is een bedrag van 5,9 miljoen euro gemoeid. Het project moet in oktober 2013 zijn afgerond.
voda
0
Arcadis aan de slag in Qatar

Gepubliceerd op 23 mei 2012 om 07:45 | Views: 360

AMSTERDAM (AFN) - EC Harris, onderdeel van het advies- en ingenieursbedrijf Arcadis, heeft in Qatar een opdracht in de wacht gesleept.

EC Harris gaat samen met branchegenoot Mace aan de slag met een infrastructuurproject ter waarde van 72 miljoen Britse pond.

De opdracht heeft een looptijd van 5 jaar, met een mogelijkheid om met 2 jaar te verlengen. EC Harris en Mace nemen onder meer de planning en het ontwerp op zich van scholen, ziekenhuizen, havens, sportfaciliteiten en parken.
voda
0
BAM en Arcadis leggen opstelterrein metro aan

Gepubliceerd op 31 mei 2012 om 15:31 | Views: 43

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM en advies- en ingenieursbedrijf Arcadis gaan samen opstelterreinen aanleggen voor de Amsterdamse metro. Met het project is een bedrag gemoeid van ruim 30 miljoen euro. Dat maakte BAM donderdag bekend.

Het betreft de vernieuwing, uitbreiding en herinrichting van opstelterreinen op de locaties Isolatorweg en Amstel en een uitbreiding van de sporen op de locatie Gaasperplas in Amsterdam. Het project voorziet ook in de aanleg van twee wasstraten en een quickservice, alsmede de vernieuwing van kabels en leidingen.

Met het project stijgt het totale aantal opstelplaatsen van 19 naar 33. Eind 2012 gaat de uitvoering van start. Medio 2015 is het project gereed.

voda
0
Arcadis krijgt opdracht natuurproject voor EUR1,2 mln


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) gaat in opdracht van Vereniging Natuurmonumenten het herstelproject Wooldse Veen bij Winterswijk uitvoeren, maakt het advies- en ingenieursbureau maandag bekend.

De opdrachtsom voor het project, waarbij verdroogde bosgrond weer wordt omgevormd naar een hoogveengebied, is EUR1,2 miljoen.


- Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
voda
0
Arcadis helpt bij uitbreiding metro Santiago

Gepubliceerd op 3 jul 2012 om 08:10 | Views: 266

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis heeft een contract in de wacht gesleept voor advieswerkzaamheden rond de uitbreiding van de metro in de Chileense hoofdstad Santiago. Met het project is een totaalbedrag van 9 miljoen dollar gemoeid, waarvan 3 miljoen aan Arcadis toekomt.

Het bedrijf voert de opdracht uit in een consortium met de ondernemingen Ara WorleyParsons en Sener Ingenieria y Sistemas. Van Arcadis zullen er 25 mensen aan het project werken. Het huidige metrostelsel van Santiago van zo'n 100 kilometer zal worden uitgebreid met twee nieuwe lijnen van in totaal bijna 40 kilometer.
voda
0
Arcadis krijgt contract in Chili


Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) gaat voor $9,5 miljoen een contract uitvoeren in opdracht van Codelco in Chili, maakt het advies- en ingenieursbureau donderdag bekend.

Arcadis gaat meewerken aan de bouw van een fabriek die is bedoeld om de gevolgen voor het milieu te beperken. Codelco is de grootste koperproducent ter wereld.

Het project heeft een looptijd van vijftien maanden.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com
voda
0
Vastgoedstrop van EUR37 mrd dreigt - media


AMSTERDAM (Dow Jones)--De schuldencrisis leidt ertoe dat bedrijven, beleggers en overheden voor zeker EUR37 miljard aan verlies moeten nemen op bedrijfspanden, blijkt uit berekeningen van ingenieursbureau Arcadis dinsdag gepubliceerd in dagblad Trouw.

Trouw geeft aan dat de waardedaling met name voor banken grote gevolgen kan hebben, omdat deze voor EUR80 miljard aan leningen uit hebben staan in commercieel vastgoed. De gebouwen dienen daarbij als onderpand in het geval de hypotheek of lening niet betaald kan worden.

Volgens Trouw heeft Arcadis de waardevermindering berekend over alle Nederlandse kantoren, winkels, scholen en zorginstellingen, samen goed voor een waarde van EUR253,7 miljard in totaal.

De door ABN Amro vorige week gepubliceerde verwachting op een waardedaling van 10% is wat Arcadis betreft te hoog, meldt het dagblad. Het ingenieursbureau stelt dat de bank daarbij nauwelijks rekening houdt met aanvragen van eigenaren voor een lagere Waardering Onroerend Zaak (WOZ)-waarde. Die aanvragen worden volgens Arcadis vrijwel altijd toegekend en leiden dan tot een gemiddelde daling van 20%.

Met meeberekening van de lagere WOZ-waarde komt Arcadis tot een totale afname van de vastgoedwaarde met EUR46,3 miljard, geeft Trouw aan. Omdat Arcadis meent dat slechts 20% hiervan al is afgeschreven resteert er dus nog ongeveer EUR37 miljard, meldt het dagblad.


- Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


[verwijderd]
0

ARCADIS winst multi-million dollar federal environmental restoration contract16 augustus 2012

ARCADIS (NYSE EURONEXT: ARCAD), a leading international consultancy, design, engineering and management services company, today announced it has been selected by the Air Force Center for Engineering and the Environment (AFCEE) to provide restoration services at Moody Air Force Base under its $3B Worldwide Environmental Remediation framework contract. The Moody AFB Performance Based Remediation task order extends through September 2020 with a total value to ARCADIS of approximately $18 million.

Under the Air Force’s Performance Based Remediation Program, ARCADIS will deliver remedies and strategies that meet federal and state environmental restoration standards while reducing costs to the Air Force, accelerating the project timeline for a firm fixed price and aiding in restoration on the more than 11,000 acre property.

“Each of the sites identified for cleanup will require individual analysis and a technological approach designed to address the specific characteristics of the contamination,” said Steve Blake, chief executive officer for ARCADIS U.S. “The base will benefit from our innovative approach to restoring these sites with minimal impact to base residents and their mission in support of the nation’s national security.”

This task order, under the AFCEE Worldwide Environmental Remediation Contract, provides for the environmental restoration of twelve sites on the World War II era Air Force Base including several landfills, industrial and vehicle maintenance shops, fueling stations, disposal and burn areas, and the associated soils, groundwater plumes, and drainage areas.
voda
0
Arcadis wint Braziliaans luchthavencontract
Gepubliceerd op 18 sep 2012 om 07:55 | Views: 343

Arcadis 16:10
EUR 16,55 -0,13 (-0,78%)


AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft in Brazilië een contract gewonnen voor adviesverlening en projectmanagement bij de eerste fase van de uitbreiding van de luchthaven Guarulhos bij São Paulo. Het contract heeft een looptijd van 27 maanden. Dat werd dinsdag bekendgemaakt zonder financiële details te vermelden.

De opdracht is gewonnen door de Braziliaanse dochter Arcadis LOGOS. Guarulhos is de grootste luchthaven van Brazilië met 25 miljoen passagiers per jaar. De uitbreiding hangt samen met de werkzaamheden in het land voor het wereldkampioenschap voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016.

Met de expansie van de luchthaven is 1,1 miljard euro gemoeid en de eerste fase moet begin 2014 worden afgerond. De uitbreiding met een nieuwe terminal en andere faciliteiten moet leiden tot een vergroting van de capaciteit van 30 miljoen passagiers nu tot 60 miljoen passagiers per jaar.
voda
0
Arcadis werkt mee aan metrolijn Toulouse
Gepubliceerd op 9 okt 2012 om 07:53 | Views: 261

AMSTERDAM (AFN) - Arcadis werkt mee aan de uitbreiding van het metrostelsel van Toulouse. Dat maakte het ingenieursbedrijf dinsdag bekend. De totale waarde van de opdracht bedraagt 12 miljoen euro, het aandeel van Arcadis is 8,2 miljoen euro.

De opdracht behelst de verlenging van een bestaande metrolijn met 5 kilometer. Daarvan moet 4,5 kilometer verhoogd worden aangelegd. Ook worden vijf verhoogde stations gebouwd. Het project maakt deel uit van een omvangrijke herontwikkeling van het openbaar vervoer in de omgeving van de Zuid-Franse stad, waarvan de totale kosten 168 miljoen euro bedragen.
voda
0
Arcadis consortium krijgt opdracht van Defensie


AMSTERDAM (Dow Jones)--Een consortium van Arcadis nv (ARCAD.AE), Ekwadraat en Liandon heeft een opdracht gekregen van het ministerie van Defensie, meldt Arcadis woensdag.

Het consortium gaat de verduurzaming van de energievoorziening van alle Defensie objecten in Den Helder onderzoeken.

Financiele details zijn niet bekendgemaakt.

Er wordt onder meer gekeken naar de energie-efficiency van gebouwen, de manier waarop de medewerkers van Defensie zich verplaatsen en de mogelijkheden voor eigen duurzame energieproductie.

Het onderzoek moet begin 2013 leiden tot een eerste resultaat in de vorm van een masterplan Energie, waarna beoordeeld wordt of en welke aanbevolen projecten daadwerkelijk worden uitgevoerd.


- Door Robin van Daalen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; robin.vandaalen@dowjones.com
voda
0
Onderdeel Arcadis krijgt opdracht
Gepubliceerd op 11 okt 2012 om 07:52 | Views: 245

AMSTERDAM (AFN) - Langdon & Seah (L&S), het Aziatische onderdeel van advies- en ingenieursbureau Arcadis, heeft een opdracht verworven in Hongkong. Dat werd donderdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.

L&S wordt een zogenoemde 'full-service quantity surveying consultant' voor de eerste fase van het museum M+ in het West Kowloon culturele district van Hongkong.
voda
0
Eerste fosfaatopvang om blauwalg tegen te gaan

Waterschap Vallei & Eem heeft maandag in de Lunterse Beek op de Veluwe de eerste fosfaatopvang van Nederland geplaatst. Het gaat om drie bakken, die trapsgewijs in de bodem van de beek zijn aangebracht, waarin met fosfaat vervuilde bagger kan bezinken.

Fosfaat komt vooral door de landbouw in het oppervlaktewater terecht. De stof zorgt voor een sterke groei van blauwalg. Als de fosfaatopvang tussen Lunteren en Renswoude een succes is, heeft dat een gunstig effect op de Randmeren, waar altijd snel sprake is van voor de mens schadelijke blauwalg, zo hoopt het schap.

Door de bezinking in de fosfaatopvang worden slib en fosfaat van elkaar gescheiden. Het slib wordt hergebruikt als meststof op akkers en ook het fosfaat wordt geschikt gemaakt voor hergebruik.

Ingenieursbureau Arcadis, dat bij het Nederlandse experiment is betrokken, heeft in Duitsland al goede ervaringen opgedaan met fosfaatopvang in het water. Als de opvang in de Lunterse Beek succesvol is, plaatst waterschap Vallei & Eem dergelijke bakken in meer beken op de Veluwe.


www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
s.lin
0
Beursblik: Arcadis hoger op speculatie opdrachten door orkaan Sandy
30/10 17:18
De ravage die orkaan Sandy in New York en omstreken heeft aangericht leidt tot speculatie dat advies en ingenieursbureau Arcadis betrokken kan worden bij de wederopbouw, zeggen handelaren en analisten.

“Het is wel duidelijk dat Arcardis goed gepositioneerd is in dijkbescherming en [de stad] New York is al klant,” aldus analist Dieter Furniere van KBC Securities uit Brussel.

Furniere begrijpt de speculatie, die zorgt voor een koerswinst van 4,8 procent bij bovengemiddelde volumes. De analist noemt de koersreactie “redelijk assertief” en vindt het nog te vroeg om concrete uitspraken te doen omdat de schade als gevolg van het natuurgeweld nog moet blijken.

Arcadis heeft naar aanleiding van orkaan Katrina, die huishield in augustus 2005, geholpen met de dijkbescherming van New Orleans. Arcadis maakte in januari 2007 bekend dat het een contract had gekregen van 150 miljoen dollar voor het verbeteren van de dijkbescherming in de stad.

Door: ABM Financial News.
22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 jan 2023 17:35
Koers 39,820
Verschil +0,240 (+0,61%)
Hoog 39,840
Laag 39,400
Volume 52.294
Volume gemiddeld 83.771
Volume gisteren 39.442

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront