Holland Colours « Terug naar discussie overzicht

holland collours news

153 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
0
Holland Colours heeft nieuwe commissarissen Apeldoorn (AFN) -
ma 11 jul 2011, 18:44
Pigmentspecialist Holland Colours heeft drie nieuwe commissarissen. De toezichthouders werden maandag benoemd tijdens een bewogen aandeelhoudersvergadering.

Bij de vergadering kwam het conflict tussen grootaandeelhouder Holland Pigments enerzijds en de vertrekkende leden van de raad van commissarissen en andere grootaandeelhouders anderzijds scherp aan het licht. De vergadering stemde tegen een nieuwe governance structuur voor het bedrijf.
De bijeenkomst draaide om de reden en de gevolgen van het in mei aangekondigde vertrek van drie van de vier leden van de raad van commissarissen. Bij de vergadering bleek de rol van Holland Pigments en de manier waarop de werknemersparticipatie daarin is geregeld de oorzaak van het conflict en vertrek van de commissarissen. Holland Pigments heeft ruim 49 procent van de aandelen in handen.

Holland Pigments
Volgens de vertrekkende commissarissen worden de belangen van werknemers binnen Holland Pigments niet voldoende behartigd. Het zou volgens hun beter zijn als de werknemers direct aandelen in Holland Colours zouden krijgen. Maandag bleek ook dat andere grootaandeelhouders waaronder investeringsmaatschappij Monolith grote twijfels hebben bij de rol van Pigments.
Pigments wordt via een stichting gedomineerd door de oprichter van Holland Colours, Jan de Heer. De stichting heeft Een belang van circa tweederde in Holland Pigments. Werknemers van Holland Colours hebben een belang van circa 20 procent. Het belang van Pigments wordt ieder jaar groter doordat de winstuitkeringen in aandelen worden uitgekeerd.

De nieuwe commissarissen waren ook voorgedragen door Holland Pigments. Daardoor hebben ze volgens andere aandeelhouders de verdenking van partijdigheid op zich geladen. Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die een tevergeefse oproep deed aan de vergadering om te stemmen voor uitstel van de benoeming hebben de nieuwe toezichthouders nu een dure plicht om hun onafhankelijkheid te bewijzen.

s.lin
0
11/8 08:58 Monolith verkleint belang Holland C...

Monolith NV verkleint het belang in Holland Colours, blijkt uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Het kapitaalbelang is teruggebracht tot 4,37, blijkt uit een melding gedateerd 9 augustus. De vorige melding van Monlith in Holland Colours is van 9 december 2010. Toen bedroeg het kapitaalbelang 7,25 procent.Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78
Sales: +31(0)20-845 40 59
[verwijderd]
0
Holland Colours waarschuwt voor lagere winst
Gepubliceerd op 17 aug 2011 om 18:09

APELDOORN (AFN) - Pigmentspecialist Holland Colours verwacht in het eerste halfjaar van het boekjaar 2011/2012 door de gestegen grondstofprijzen minder winst te maken dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Holland Colours gaf woensdag tevens aan dat het bedrijfsresultaat en de nettowinst in het eerste kwartaal van het boekjaar al daalden ten opzichte van een jaar eerder. De sterke stijging van grondstofprijzen woog daarbij zwaarder dan de omzetgroei van 3 procent. Concrete cijfers voor de winst en omzet gaf het bedrijf niet.

Holland Colours rekent de hogere prijzen waar mogelijk door aan afnemers. Doordat die doorberekening alleen met vertraging kan plaatsvinden staan de brutomarge en de resultaten onder druk. Het bedrijf deed geen uitspraken over de verwachtingen voor het hele boekjaar.

Omzet

De hogere omzet in het afgelopen kwartaal was vooral te danken aan de markt voor siliconen en plastomeren. De bouw- en verpakkingsmarkten vertoonden slechts een fractionele groei. De omzet in de Amerikaanse bouwmarkt nam af, mede door de zwakke dollar. Op de Europese bouwmarkt trad aan het begin van de zomer een vertraging op, aldus Holland Colours.

Het bedrijf verwacht dat de omzet in de eerste helft van dit boekjaar ongeveer even hoog uitkomt als een jaar eerder.
s.lin
0
MARKET TALK: Holland Colours onder druk - SNS
Gepubliceerd: 10:10
AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours (HOLCO.AE) heeft in het afgelopen kwartaal door allerlei oorzaken een significant lagere omzet en resultaat geboekt, constateert analist Johan van den Hooven van SNS Securities. De hogere grondstofprijzen konden slechts ten dele worden doorberekend. Daarnaast had het bedrijf een jaar geleden een uitzonderlijk goed kwartaal als gevolg van voorraadbeheer en positieve valuta-effecten, waar deze nu negatief waren. De analist ziet voor het hele jaar aantrekkende groei, ondanks dat Holland Colours daar zelf geen uitspraak over doet. Hij gaat zijn accumulate-advies en koersdoel van euro41,00 herzien. Omstreeks 10.05 uur staat het aandeel 0,1% lager op euro30,98. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
s.lin
0
Holland Colours onder herziening SN
4/11 09:32
Holland Colours kampt met een teruglopende omzet en margedruk. Dit bleek uit de kwartaalcijfers die donderdag bekend werden gemaakt. Ook pakt het wisselkoerseffect negatief uit voor de verffabrikant. Dit resulteerde in een flink lagere winst. De winst over het derde kwartaal bedroeg 1,5 miljoen euro, waar Johan van den Hooven van SNS Securities had gerekend op een daling tot 1,7 miljoen euro. Voor het gehele boekjaar rekent de Apeldoornse onderneming op een "lagere omzet en een fors lager nettoresultaat". De analist neemt zijn verwachtingen (Accumulate, koersdoel 36 euro) onder herziening totdat is gesproken met het management van Holland Colours. Het aandeel handelt vrijdag onveranderd op 20,50 euro.

Door: ABM Financial News.
s.lin
0
MARKET TALK: Holland Colours koersdoel omlaag bij SNS
Gepubliceerd: 09:10
AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verlaagt het koersdoel voor Holland Colours (HOLCO.AE) naar euro26,50 van euro36,00, nadat het concern vorige week waarschuwde voor een scherp lagere winst. Hoewel SNS al een lagere winst voorzag, is de verwachting dat de winst in de tweede helft van het boekjaar nog harder zal dalen dan in de eerste een teleurstelling. SNS heeft de ramingen voor de winst per aandeel voor de komende jaren drastisch verlaagd met ongeveer 40%. Het advies blijft accumulate. Maandag kort na opening noteert het aandeel vlak op euro22,75. (BTZ)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
kolifant
0
Vandaag is de BAVA geweest waarin de nieuwe CEO is benoemd. De achtergrond van Rob Harmsen sluit m.i. goed aan op het profiel/ behoeftes van HCA.
De winstvoorspellingen zijn door SNS in november naar beneden gezet. HCA biedt voldoende potentie.Nu de EURO wat is weggezakt t.o.v. de US-$ verbetert het k.t. beeld.

De speculatie blijft rondom het aandeel want op de beurs is eigenlijk geen plaats met de eigendomsverhoudingen zoals het aandeel nu laat zien. Op termijn worden de handen in elkaar geslagen en komt de exit.

Tot die tijd is het huidige koersniveau aantrekkelijk om te beleggen, zelfs in het gure beursklimaat van nu.

Het persbericht van vandaag 5 januari 2012:
APELDOORN (AFN) - De aandeelhouders van pigmentspecialist Holland Colours hebben donderdag ingestemd met de benoeming van Rob Harmsen tot algemeen directeur van het bedrijf. De raad van commissarissen had Harmsen voorgedragen na de aankondiging van het vertrek van topman Bernard van Schaik, in oktober.

Rob Harmsen was tot voor kort operationeel directeur van Nuplex Resins, een Australisch bedrijf dat gespecialiseerd is in onder meer coatings voor diverse toepassingen.

Het afgelopen jaar waren er hevige strubbelingen bij Holland Colours. Drie van de vier commissarissen stapten op als gevolg van de onenigheid over de structuur van het bedrijf, met name wat betreft de participatie van werknemers.
[verwijderd]
0
Als nieuweling vraag ik me af waar de koersdaling vandaan komt sinds de benoeming van de heer Harmsen? Kan ik ergens mijn inzicht in de situatie vergroten?
voda
0
PREVIEW: Holland Colours komt maandag met trading update KW3


AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours (HOLCO.AE) komt maandag voorbeurs met een kwalitatieve trading update over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2011/2012. De producent van industriele kleurpigmenten zal een indicatie geven van de ontwikkeling van omzet en resultaat, gerelateerd aan de ontwikkeling in de belangrijkste afzetmarkten en grondstofprijzen en overige kosten. SNS-analist Johan van den Hooven verwacht dat de trend van het tweede kwartaal, met druk op omzet en brutomarges, zeker nog niet is omgebogen en er nog geen herstel van de vraag is. Mogelijk is Azie het enige lichtpuntje, aldus de SNS-analist, die er daarbij op wijst dat de nieuwe bestuursvoorzitter Rob Harmsen juist daar zijn expertise heeft opgedaan. SNS houdt op het bedrijf uit Apeldoorn een accumulate-advies bij een koersdoel van EUR26,50. Omstreeks 16.10 uur noteert het aandeel 2,6% hoger op EUR18,48. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
Diegy
0
Vandaag maar eens ingestapt op 16,25 koers is wel erg hard naar beneden gestampt de laatste tijd met vandaag als toppunt. Stonden een half jaar geleden nog op 31,50 euro!! Als iemand een paar honderd stukjes uit laat koopt staan we al op 17,50 om maar een voorbeeld te geven hoe snel het omhoog kan gaan. Meeste aandelen zijn in handen van grootaandeelhouders. Vandaag heeft sns een koop advies gegeven met als koersdoel 26,50. Denk dat 16 euro de bodem wel zal zijn alles is vandaag goed opgevangen op die koers en elke kwam er een aardige bied terug op 16 euro en ook rond de 15,85 waren er aardige aantallen in de bied. Ben benieuwd waar we aan het einde van de maand staan denk een stuk hoger.
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef:

Vandaag maar eens ingestapt op 16,25 koers is wel erg hard naar beneden gestampt de laatste tijd met vandaag als toppunt. Stonden een half jaar geleden nog op 31,50 euro!! Als iemand een paar honderd stukjes uit laat koopt staan we al op 17,50 om maar een voorbeeld te geven hoe snel het omhoog kan gaan. Meeste aandelen zijn in handen van grootaandeelhouders. Vandaag heeft sns een koop advies gegeven met als koersdoel 26,50. Denk dat 16 euro de bodem wel zal zijn alles is vandaag goed opgevangen op die koers en elke kwam er een aardige bied terug op 16 euro en ook rond de 15,85 waren er aardige aantallen in de bied. Ben benieuwd waar we aan het einde van de maand staan denk een stuk hoger.

Ik heb dat ook gedaan, de vooruitzichten waren al bekend en daarop was de koers al ruim gedaald !!
Diegy
0
Dat klopt de mindere vooruitzichten waren al lang bekend en dus ook al in de koers verwerkt vandaar de enorme daling van 31,50 naar 18 euro onlangs. Ik denk dat als we volgende week kijken dat de koers dan alweer rond de 18 a 19 euro staat. Op welke koers heb jij ze gister gekocht?
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef:

Dat klopt de mindere vooruitzichten waren al lang bekend en dus ook al in de koers verwerkt vandaar de enorme daling van 31,50 naar 18 euro onlangs. Ik denk dat als we volgende week kijken dat de koers dan alweer rond de 18 a 19 euro staat. Op welke koers heb jij ze gister gekocht?
Ik heb vanaf de 16.50 naar beneden wat gekocht, en als het verder zakt dan koop ik wat bij...
Diegy
0
Ja precies dat doe ik ook maar verwacht niet dat ze nog veel verder zullen zakken. Ik heb gister een groot gedeelte voor 16,25 en een nog wat kleiner gedeelte voor 16,40 gekocht. Orderboek omhoog ligt trouwens helemaal open alleen die 376 stukjes op 16,78 moeten even gekocht worden.
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef:

Ja precies dat doe ik ook maar verwacht niet dat ze nog veel verder zullen zakken. Ik heb gister een groot gedeelte voor 16,25 en een nog wat kleiner gedeelte voor 16,40 gekocht. Orderboek omhoog ligt trouwens helemaal open alleen die 376 stukjes op 16,78 moeten even gekocht worden.

Wordt weer ff ingevuld tot en met de 16...maar dan komen er ook wer biedingen. Druk zal nog wel ff aanhouden, de verkoper zal weer wachten tot dat het rond de 16 weer gevuld wordt met kooporders, denk ik!
Het is net wat je zegt, al een fikse daling van boven de 30 naar 16. Zaken gaan niet best, maar ik persoonlijk heb t gevoel dat er een draai aan zit te komen...
Diegy
0
Orderboek in de laat is toch iets voller als ik gedacht had. Lijkt inderdaad of de verkoper elke keer wacht tot er genoeg in de bied liggen en dan weer verkoopt zo ging het gister ook. Wat is het koersdoel van sns want ik kan het zo gauw niet vinden.
voda
0
Holland Colours advies omlaag naar hold - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verlaagt het advies voor Holland Colours (HOLCO.AE) naar hold van accumulate en het koersdoel naar EUR18,50 van EUR26,50. Na de teleurstellende trading update over het derde kwartaal heeft analist Johan van den Hooven zijn ramingen opnieuw verlaagd en verwacht nu een winstdaling van meer dan 50% over het huidige jaar. Bovendien ziet hij geen sterk herstel volgend jaar, hoewel de vergelijkingsbasis, vooral wat betreft de brutomarge, gunstiger wordt. Voor de lange termijn verwacht de analist dat Azie belangrijker zal worden voor het bedrijf, waarmee het groeiprofiel verbetert. Dinsdag omstreeks 14.05 uur noteert het aandeel 3,1% hoger op EUR16,60. (BTZ)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
PREVIEW: Holland Colours resultaat 2011/12 fors lager - SNS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours (HOLCO.AE) komt vrijdagmiddag met een licht lagere omzet en fors lager resultaat over het gebroken boekjaar 2011/12, verwacht Johan van den Hooven van SNS Securities. De SNS-analist denkt dat het bedrijf vooral in Europa last heeft gehad van verslechterde marktomstandigheden, maar dat de producent van kleurpigmenten het in de VS redelijk en in Azie goed heeft gedaan. Hij voorziet een 53% lagere nettowinst van EUR1,5 miljoen op een 2,5% lagere omzet van EUR59,0 miljoen. De analist is benieuwd naar een marktupdate van de nieuwe CEO Rob Harmsen, maar verwacht geen concrete outlook voor het op 1 april begonnen boekjaar 2012/13. SNS houdt op Holland Colours een hold-advies, bij een koersdoel van EUR18,50. Omstreeks Omstreeks 10.50 uur noteert het aandeel vlak op EUR17,09. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Holland Colours bedrijfsresultaat 2011/12 flink lager


Door Patrick Buis en Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours nv (HOLCO.AE) realiseerde in het op 31 maart geeindigde boekjaar 2011/12 een 40% lager bedrijfsresultaat ten opzichte van een jaar eerder, als gevolg van een terugvallende vraag in Europa, een stagnerende marktontwikkeling in de VS en aanhoudende groei in Azie, meldt de producent van industriele kleurstoffen vrijdag tijdens de presentatie van zijn jaarcijfers over het gebroken boekjaar 2011 - 2012.

Het bedrijf uit Apeldoorn geeft vanwege de voortdurende onzekerheden geen outlook voor zijn boekjaar 2012 - 2013, maar meldt in te blijven zetten op efficientere bedrijfsvoering.

Het bedrijf boekte het afgelopen boekjaar een bedrijfsresultaat van EUR3,2 miljoen, in vergelijking tot EUR5,4 miljoen een jaar eerder.

De nettowinst in het boekjaar is gedaald tot EUR1,7 miljoen van EUR3,2 miljoen in het vorige boekjaar.

De omzet steeg 1% tot EUR61,2 miljoen van EUR60,5 miljoen in het boekjaar 2010/11, waarbij de verschillende regio's een wisselend beeld lieten zien. "In Europa groeide de omzet in de eerste maanden van het boekjaar, maar was er door de slechtere economische omstandigheden sinds de zomer sprake van een daling. Ook in Noord- en Zuid-Amerika daalde de omzet (2%). Alleen in Azië groeide de omzet ten opzichte van het vorige boekjaar met 18%", aldus het concern in het begeleidend persbericht.

De cijfers zijn licht boven de verwachtingen van SNS-analist Johan van den Hooven, die vooraf uitging van een omzet van EUR59 miljoen, een EBIT van EUR3 miljoen en een nettowinst van EUR1,5 miljoen.

Holland Colours stelt voor over 2011/12 een dividend van EUR1,10 per aandeel te betalen.

Het aandeel Holland Colours is vrijdag 1,8% hoger gesloten op EUR17,39.


- Door Patrick Buis en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


153 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 dec 2022 17:35
Koers 132,000
Verschil -7,500 (-5,38%)
Hoog 137,500
Laag 128,500
Volume 501
Volume gemiddeld 264
Volume gisteren 946

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront