Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

We zitten NU op toppunt van negativiteit..

69 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2012 17:44
    Ik ga op mijn gevoel af en ik ben geen helderziende, maar volgens mij zitten we nu op het toppunt van negativiteit. Iedereen is negatief.

    Het signaal van Fitch dat Nederland zijn AAA-rating behoudt en het bericht dat de economie weer voorzichtig is gegroeid, is voor mij een ommekeer in de knop.Ik vond het een verademing na al die ellende, ook al is het maar pril.

    Ik ben voorzichtig op koopjes-jacht.
    Hoe denken jullie erover ?
  2. forum rang 7 ffff 26 juni 2012 18:17
    Tiswatzeg,

    Bijdrage van mij als gedachtenoefening: Dat Nederland zijn AAA-rating houdt zegt niet bijster veel. Nederland is een piepklein landje met een heel kleine economie vergeleken met de mondiale economie. De problemen in de Zuid-Europese staten wegen veel en veel zwaarder door daqn het feit dat het in Nederland en trouwens ook in België het relatief goed gaat. Ook in België was er een minimale groei. ( Dank zij Duitsland overigens)

    Dus voor mij is enkel en alleen naar Nederland en België kijken onvoldoende. Je ziet dat trouwens dagelijks op de beurzen. Als er in China maar even iets tegen zit, dan dondert in Brussel Nyrstar en in Amsterdam ArcelorMittal en Aperam in elkaar. Als de Nasdaq even negatief is, is de volgende dag ASML ook de pineut.

    Ik koop ook regelmatig bij. Maar noem dat geen koopjesjacht. Ik noem dat gespreid in de tijd en in je portefeuilles je aandelen opbouwen. En dan maar hopen dat je redelijk goed zat. Gisteren nog Solvay, vorige week Ackermans & VanHaaren, vorige maand Nyrstar en Siemens en Vande velde, Imtech en ArcelorMittal.

    Maar wanneer het sentiment eindelijk omslaat? Stel Turkije neemt wraak, stel Egypte escaleert, stel ( goed mogelijk!!) het komt tot een echte patstelling tussen Merkel en Hollande.......( Terwijl "iedereen moet bezuinigen verhoogt Hollande het minimumloon. Daar zitten we echt in Europa op te wachten...) Stel: China en de USA laten het tot een crisis komen wanneer Europa zijn vliegtoeslag blijft handhaven, ook voor Chinese en Amerikaanse vliegmaatschappijen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan... Dan kan er opnieuw weer wat vanaf......

    Peter
  3. [verwijderd] 26 juni 2012 18:33
    Je hebt helemaal gelijk over de mondiale economie en de kleine rol van Nederland.

    Aan de andere kant, Nederland is een van kleinste Europeese landen qua oppervvlakte, maar toch de 5e Europeese economie.

    Ik vind het onder deze (mondiale) omstandigheden werkelijk ongelooflijk dat Nederland nog een kleine groei weet te bewerkstelligen.
  4. forum rang 7 ffff 26 juni 2012 18:46
    Tja, dat hebben ze toch echt voor een groot deel aan de Duitsers te danken.......We kunnen niet blij genoeg zijn met Mevr. Angela Merkel.
  5. Back 26 juni 2012 19:07
    quote:

    ffff schreef op 26 juni 2012 18:17:

    Tiswatzeg,

    ( Terwijl "iedereen moet bezuinigen verhoogt Hollande het minimumloon. Daar zitten we echt in Europa op te wachten...)
    Peter
    Ja, de problematiek van de kansarmoede wat is daar nu moeilijk aan ( mensen die € 800 binnenkrijgen en gelijk € 600 moeten aan de huisbezitters, want daar gaan uiteindelijk de sociale uitkeringen heen),je kan ze toch gewoon uitroeien? Daar zal je verafgode Merkel ook wel voor te vinden zijn.
    Aleen:op wie ga je dan moeten neerkijken met je arrogante verhalen over het recht van de sterkste?
  6. [verwijderd] 26 juni 2012 19:14
    Maar het ging erom, hoe kijken we tegen dit bericht aan over de Nederlandse groei in de economie. Wat doet dat met je.

    Zoals gezegd, ik vind het zeer bijzonder, dat ondanks alle ellende in Europa, iedereen zijn hand op de knop houdt v.w.b luxe aankopen, huizenprijzen zijn gedaald en mogelijk nog wat dalen, Kunduz en en noem maar op, Nederland er toch nog een kleine groei uitperst.

    En het zou best allemaal nog wat lager kunnen, maar voor mijn gevoel is er wat verandert.
  7. forum rang 7 ffff 26 juni 2012 19:14
    Tja Back....... Ze mogen toch maar blij zijn dat ze een sociale uitkering krijgen. Vroeger moesten ze er gewoon voor gaan werken. Nou ja , vroeger: Zeg maar in vrijwel alle culturen over de gehele wereld de afgelopen vierduizend jaar. Enkel en alleen in een heel klein stukje van deze wereld werd het de afgelopen 80 jaar anders geregeld: Sociale uitkeringen. Maar ik heb het gevoel dat ze doorgeslagen zijn en dat het hoog tijd wordt dat we weer een stukje teruggaan zoals het al vierduizend jaar in de vrijwel alle culteren op deze aardbol was: Voor je onderhoud moet je werken en niet teveel vertrouwen op uitkeringen.

    Dat is niet het recht van de sterkste, maar de survival of the fittest system!

    Peter

  8. Back 26 juni 2012 19:28
    Misschien was dat toch mooi, dat de fittest zich eveneens bekommerde om de minder- fittest, had jij ook kunnen zijn, alleen heb je geluk gehad....niks anders, geluk, geluk dat je bemiddeld geboren bent, met geld en verstand om te studeren, armen en benen, geluk man , niks anders.
    Trouwens, we zijn ondertussen met meer dan 7 miljard, dit maakt elke referentie aan je goede oude tijd verwrongen en onbruikbaar.

    Het neoliberale model dat de markt overal laat binnendringen heeft geen oplossing voor de toenemende ongelijkheid en verandert de wereld in een stinkende puinhoop....;dat maakt ook jou met al je geluk een uitstervende soort.... toevallig heel even the fitest of niet
  9. [verwijderd] 26 juni 2012 19:37
    Ik bedoel, hoeveel slechter moet het nog worden, om Nederland weer in recessie te krijgen.

    Nog heel veel slechter denk ik.

    En dan blijven we waarschijnlijk eerder zo rond groei/krimp balanceren.
    Dat geeft hoop !
  10. willlem2 26 juni 2012 19:37
    quote:

    ffff schreef:

    Dat is niet het recht van de sterkste, maar de survival of the fittest system!

    Peter

    Eigenaardige uitspraak voor een arts . . .
  11. forum rang 4 New dawn 26 juni 2012 19:48
    Binnen de theorie van Darwin die hij als universeel zag voor al het leven bestaat geen moraal en is geen hogere morele macht (God) aanwezig. Het individu probeert te overleven. Het "kuddedier" denkt ook aan de anderen in de groep, maar kiest uiteindelijk toch voor overleven als het er op aan komt.

    Soldaten uit alle lagen van de bevolking met allerlei sociale achtergronden gaan doden als ze beschoten worden.

    Darwin behoef je niet aan te nemen, maar het gedrag van de gemiddelde mens is wel bepalend. Dat gedrag is bekend.
  12. [verwijderd] 26 juni 2012 20:11
    Ik bedoel dat iedereen op dit forum wel iets negatiefs heeft te melden dat is kenmerkend.

    Maar over de eurobonds, die komen er volgens mij echt niet, Nederland en Duitsland doen sowieso niet mee en dat zijn de tripel-A-landen.

    Het ging mij nu juist om het bericht over groei in de Nederlandse economie.
  13. forum rang 5 DurianCS 26 juni 2012 20:22
    quote:

    Hmm schreef op 26 juni 2012 19:48:

    Binnen de theorie van Darwin die hij als universeel zag voor al het leven bestaat geen moraal en is geen hogere morele macht (God) aanwezig. Het individu probeert te overleven. Het "kuddedier" denkt ook aan de anderen in de groep, maar kiest uiteindelijk toch voor overleven als het er op aan komt.

    Soldaten uit alle lagen van de bevolking met allerlei sociale achtergronden gaan doden als ze beschoten worden.

    Darwin behoef je niet aan te nemen, maar het gedrag van de gemiddelde mens is wel bepalend. Dat gedrag is bekend.
    De drang tot overleven van het individu heeft niets met Darwin te maken. Darwin zegt alleen dat de kenmerken die gunstig zijn voor reproductie van de soort in de toekomst dominant worden. En als dat groepsgedrag is, dan zullen uiteindelijk degenen die groepsgedrag vertonen overleven.
  14. [verwijderd] 26 juni 2012 21:04
    quote:

    ffff schreef op 26 juni 2012 19:14:

    Dat is niet het recht van de sterkste, maar de survival of the fittest system!
    Peter, je slaat soms te ver door.

    Vervelende vraag, maar wel een echte vraag:

    Stel je moet als arts een keuze maken tussen twee onverzekerde mensen. Het betreft hier het redden van een leven van één van de twee, voor wie kies je?

    a) Een tachtigjarige vermogende man die de rekening zonder probleem kan betalen.
    b) een zesjarige zoon van een bijstandsmoeder die de rekening niet kan betalen.

    Beide patienten zijn acuut in levensgevaar en je hebt maar twee handen.
    Voor wie kies je?

    Heeft daarnaast iemand recht op acute medische zorg als hij hiervoor niet verzekerd is of als hij dit niet kan betalen?

    Twee vragen dus. Vind het eigenlijk al belachelijk dat ik deze vragen stellen moet. Jouw bijdragen van de laatste tijd nodigen echter uit om deze wel te stellen. Daarnaast: Het zijn vragen waar we met z'n allen naar toe groeien. Steeds vaker wordt iemand beoordeeld naar draagkracht en wordt jouw 'survival of the fittest' grenzelozer.
  15. [verwijderd] 26 juni 2012 21:10
    Nederland groeit weer, ook al is het maar heel bescheiden, maar het is altijd nog beter dan verdere recessie, wie had dat gedacht.

    Dat Nederland groeit en niet verder wegzakt, komt volgens mij met name door de binnenlandse consumptie en de handel met Duitsland.
    Verder zijn we natuurlijk exportland in vooral agrarische produkten en vlees en doorvoerland via Rotterdam port of Europe, maar dat laatste betreft met name het transport, en heeft minder toegevoegde waarde.

    Ik denk dat het belangrijk is de weg van Duitsland te volgen. Zij zijn onze grootste handelspartner. Mocht er ooit een Nord-Euro komen dan zullen we er zeker bij zijn.
    Vooral niet nog meer schulden maken richting Europa en wie doet ons wat ?
  16. forum rang 10 voda 26 juni 2012 21:21
    quote:

    Tiswatzeg schreef op 26 juni 2012 21:10:

    Nederland groeit weer, ook al is het maar heel bescheiden, maar het is altijd nog beter dan verdere recessie, wie had dat gedacht.

    Dat Nederland groeit en niet verder wegzakt, komt volgens mij met name door de binnenlandse consumptie en de handel met Duitsland.
    Verder zijn we natuurlijk exportland in vooral agrarische produkten en vlees en doorvoerland via Rotterdam port of Europe, maar dat laatste betreft met name het transport, en heeft minder toegevoegde waarde.

    Ik denk dat het belangrijk is de weg van Duitsland te volgen. Zij zijn onze grootste handelspartner. Mocht er ooit een Nord-Euro komen dan zullen we er zeker bij zijn.
    Vooral niet nog meer schulden maken richting Europa en wie doet ons wat ?

    En dit is natuurlijk ook een opsteker!!

    DNB: overschot Nederlandse betalingsbalans naar recordhoogte


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het overschot op de lopende rekening van de Nederlandse betalingsbalans is in het eerste kwartaal van 2012 uitgekomen op een recordbedrag van EUR19 miljard, of 13% van het bruto binnenlands product (bbp). Dat blijkt uit cijfers die maandag zijn gepubliceerd door De Nederlandsche Bank (DNB).

    Nooit eerder mat de centrale bank zo'n hoog saldo van inkomsten en uitgaven op de lopende rekening.

    Het overschot is bijna anderhalf keer zo groot als de EUR13 miljard in dezelfde periode van 2011. De sterke stijging hangt volgens de centrale bank mogelijk samen met de achterblijvende binnenlandse bestedingen.

    De exportwaarde steeg in het eerste kwartaal met 9% op jaarbasis, terwijl de import met 7% in waarde steeg. Hierbij spelen prijseffecten een belangrijke rol, stelt DNB.

    Daarnaast spelen relatief grote winsten van multinationals zoals Royal Dutch Shell (RDSA) in het buitenland een rol bij het grote overschot.

    Ook is er sprake van terugkerend vertrouwen in effecten bij beleggers. Buitenlandse beleggers kochten per saldo voor EUR21 miljard aan Nederlandse effecten, en besteedden dit vooral aan door banken uitgegeven geld- en kapitaalmarktpapier. In de twee voorgaande kwartalen trokken beleggers zich nog terug uit Nederlandse beleggingen.

    Omgekeerd kochten Nederlandse beleggers voor EUR18 miljard aan buitenlandse effecten, nadat zij in de voorgaande twee kwartalen nog per saldo voor EUR11 miljard aan buitenlandse beleggingen van de hand deden. Vooral Duitse schulden waren in trek bij Nederlandse beleggers. Posities in Italiaans, Spaans en Grieks papier werden verder afgebouwd.

    Uit de DNB-cijfers blijkt dat het overschot op de Nederlandse betalingsbalans aan het begin van de kredietcrisis snel daalde tot EUR3 miljard in het vierde kwartaal van 2008. Daarna is het overschot echter weer geleidelijk opgelopen. Over de afgelopen vier kwartalen bedroeg het overschot EUR57 miljard, of 9,5% van het bbp.

    Het gemiddelde overschot over de jaren 2009 tot en met 2011 bedraagt 6,5% van het bbp. Dat is hoger dan de bovengrens van 6% die de Europese Commissie hanteert. Boven dat niveau start de Europese toezichthouder een 'Excessive Imbalances Procedure', merkt DNB op. Dit betekent dat Nederland stappen moet zetten om het overschot te verkleinen.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; amsterdam@dowjones.com
69 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.062
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.985
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 323
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.139
AMG 965 125.574
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.086
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.394
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.614
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht