NXP Semiconductors NV « Terug naar discussie overzicht

NFC

19 Posts
[verwijderd]
0
Een nieuwe groep...hier kan je van alles posten mbt NFC.
Niet in de iPhone 5. Wel in zo'n beetje alle moderne Android en Windows smartphones.

Ik vrees dat het niet zo snel gaat na het afhaken van Apple. Tegelijkertijd: wellicht extra motivatie voor Google om er vaart achter te zetten.
Wat zijn de ontwikkelingen rondom Google Wallet?

Toch: er zijn ook leuke 'sociale' functies te bedenken voor Apps. Het is een heel algemene UI functie om je telefoon ergens dicht bij te houden. Biedt Windows 8 RT hier toevallig gemakkelijke hulpfuncties aan voor ontwikkelaars?
Erg chebbi
0
Koers zakt alweer terug na piek in eerste kwartier. Stijging viel eigenlijk wel mee. 68.55
Erg chebbi
0
Ga wel een gokje wagen, maar wanneer? De volgende piekmomenten laat zich raden...9 september en de dag dat Apple bekend maakt dat ze in de eerste week er 100 miljoen van hebben verkocht.

Ik wil niet al te slim overkomen, maar die i-watch zal toch ook NFC hebben lijkt me.
Erg chebbi
0
Apple heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Visa en Mastercard. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op gezag van ingewijden. De samenwerking met de creditcardmaatschappijen versterkt andermaal het vermoeden dat Apple een telefoon ontwikkelt waarmee het mogelijk is om contactloos te betalen.

Eerder werd op basis van ingewijden al gemeld dat Apple een samenwerking is aangegaan met de Nederlandse chipfabrikant NXP. De chips van NXP zijn nodig om het mogelijk te maken contactloos te betalen met de iPhone, via zogeheten near field communication (nfc).

Apple presenteert de nieuwste generatie iPhones naar verwachting op 9 september van dit jaar.

Het wordt serieus. De vraag is; wat is het effect op NXP?
Erg chebbi
0
DEN HAAG (ANP) - Winkeliers, pomphouders, horeca en banken willen dat er over 4 jaar meer betalingen worden gedaan met de pinpas dan met contant geld. Ook moeten klanten minder last van pinstoringen krijgen de komende jaren en moeten de kosten van het betalingsverkeer laag worden gehouden. Daarover hebben de partijen woensdag afspraken gemaakt.

Nu worden nog 6 op de tien transacties contant gedaan, terwijl 62 procent van de omzet wordt gepind. ,,Aan contant geld kleven veel veiligheidsrisico’s. Door de afspraken die we vandaag maken moet het aandeel contant geld in de kassalade afnemen. Hierdoor neemt de kans op overvallen af. Een veiliger winkelomgeving dus voor winkelier, medewerker en klant'', zegt Jacques Parson, bestuurder bij Detailhandel Nederland.

De ondernemers en banken hebben woensdag een convenant betalingsverkeer, dat in 2005 werd gesloten, verlengd.

Over vier jaar moeten we toch een beetje lachen om bovenstaand bericht. Het betalingsverkeer zal door NFC (ook op pompstations!) gaan lijken op het in en uitchecken in het OV. Apple gaat nog dit jaar daar een flinke duw aangeven.
Erg chebbi
0
Onderstaand bericht staat ook op amerikaanse blogs etc. Apple gaat de portemonnee laten verdwijnen. Het wordt dus de watch even over de reciever halen en je hebt betaald. Lijkt me logisch dat NFC-chip in de watch ook van NXP is, maar zeker is dat uiteraard zonder bevestiging niet.

Gerucht: Apple-smartwatch krijgt nfc voor mobiele betalingen

Door Bauke Schievink, donderdag 4 september 2014 19:43, reacties: 65, views: 10.734 • Feedback

Nieuwe geruchten wijzen erop dat Apple voor zijn nog uit te brengen smartwatch van plan is om nfc-functionaliteit in te bouwen. Hiermee zou het mogelijk moeten worden om via het slimme horloge betalingen uit te voeren. Ook zouden er twee versies komen, beide met oled-schermen.

Volgens The Wall Street Journal, waarvan bekend is dat zij bronnen hebben bij Apple, moet de langverwachte smartwatch ondersteuning krijgen voor het uitvoeren van betalingen om producten en diensten te kopen. Dat zou werken met de korteafstandstechnologie nfc, die nu voornamelijk wordt gebruikt in smartphones. De aanwezigheid van nfc in de smartwatch betekent waarschijnlijk ook dat nieuwe iPhones hier over zullen beschikken, iets waar overigens verscheidene eerdere geruchten ook al op wezen.

Met de Apple-smartwatch kunnen gebruikers volgens de bronnen van The Wall Street Journal aankopen doen met gekoppelde creditcards waarvan de details zijn opgeslagen in iTunes. De betaalfunctie komt overeen met eerdere geruchten die verschenen over een betaaldienst van Apple. De dienst zou met ondersteuning voor Mastercard, Visa en American Express worden opgezet. De dienst moet een concurrent worden voor Wallet van Google en betalingen via de iPhone, en dus vermoedelijk ook Apples smartwatch, mogelijk maken.

The Wall Street Journal stelt dat de Apple-smartwatch in twee maten beschikbaar komt. Beide varianten zouden uitgerust worden met een oled-scherm en gebruikelijke features, zoals het bijhouden van fitness- en gezondheidsgegevens, zouden aanwezig zijn. Eerdere geruchten wezen erop dat Apple overweegt om 400 dollar voor zijn smartwatch te vragen, maar dat er ook goedkopere versies zouden komen. Wat de verdere verschillen zijn tussen de modellen, op de afmetingen na, is nog onduidelijk.

Vermoedelijk kondigt Apple op 9 september twee nieuwe iPhones aan, net als de nieuwe smartwatch. Het Apple-horloge is echter waarschijnlijk pas ergens volgend jaar verkrijgbaar, al is het aannemelijk dat er eerder wordt begonnen met het aannemen van pre-orders.
Erg chebbi
0
Leuk zo'n draadje voor jezelf..

NXP supplies nearly half of all secure ICs in payment cards, according to industry analysts IHS

Eindhoven, Netherlands, and San Jose, CA. July 2, 2014 – NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI), today announced that it is has extended its leadership in the market for secure ICs in payment cards with 48% market share in million units for 2013, growing from 32% in 2012. In its recent report, ‘Payment and Banking Cards Report – 2014,’ industry analyst IHS, a global leader in critical information and insight, reported that NXP notched a significant increase in total sales.

The figures represent the use of secure integrated circuits used in the production of credit and debit ‘smart cards’, and the report looks at the how payment cards are being developed and deployed around the globe. Use of secure ICs is not yet universal, but is growing as a proportion in both credit card and debit card applications. The report also projects future growth to 2019 and suggests that use of secure ICs will grow throughout the next five years
Erg chebbi
0
ErikB
0

Over Philips schrijven we hele topics vol maar over NXP heeft niemand het, terwijl het toch heeeeel veel beter doet. I'm in!
ErikB
0
Erg chebbi
0
Daling gaat steeds hard. Tot heden steeds herstel.
TSMC heeft mooie cijfers laten zien n.a.v. de iPhone6. NXP had ze al bij het derde kwartaal.Ik wacht het af, zie geen enkele aanleiding voor een daling.
Erg chebbi
0

In glow of Apple, NXP pitches tap-to-pay technology to car makers.

Dit nieuws is van oktober. NXP is druk ingesprek met de automotive industrie. Het idee; Als NFC zit is de androids en de appels, dan kun je via die technology ook "praten" met de electonica van een auto.

Of de electronica van een PC/laptop.
NXP en ASML (en T2)spelen echt mee om de big money.

19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mrt 2023 22:00
Koers 186,490
Verschil +4,870 (+2,68%)
Hoog 186,820
Laag 180,360
Volume 2.081.239
Volume gemiddeld 2.064.831
Volume gisteren 2.933.577

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront