Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Grondstof

Silver World Spot (USD) XD0002747208

Laatste koers

28,71
  • Verschill

    -0,17 -0,58%
  • Volume

    0
  • Bied

    28,68  
  • Laat

    28,74  
+ Toevoegen aan watchlist

Zilver en met name Silver mining Companies GROOT potentieel komende tijd !

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Etna 29 november 2012 12:02
    Als je het net als ik leuk vindt om potentiele goede tips te lezen....

    Reeds enige jaren volg ik edelmetalen en met name zilver. Zilver is op meedere fronten interessanter dan goud. Goud wordt welliswaar als beleggings commodity gebruik, waar een groot percentage van het zilver geconsumeerd wordt in de industrie. Denk aan computerchips, camera's maar ook machines en o.a. medisch. De beschikbare hoeveelheid zilver is beperkt en produktie zal niet echt meer groeien de komende jaren. Daar staat tegenover dat zowel de industriele consumptie sterk zal stijgen, alsmede dat meer edelmetalenbeleggers zilver als meest interessant zien. Zo zijn er recentelijk fondsen opgericht om specifiek zilver te kopen en hoor je dagelijks dat zilver een groot potentieel heeft. De ratio tussen zilver en goud is dan ook al jaren niet zo laag geweest. De verwachting is dus dat zilver een behoorlijk opwaards potentieel heeft. Daarnaast zijn de waarderingen van mining companies op dit moment aan de lage kant en hebben deze met name richting begin van het volgend jaar een serieus opwaards potentieel. Naast de grote mining namen zijn er ook kleinere mining companies die als pareltje bestempeld kunnen worden. Let hierbij op dat het betreffende bedrijf 1) Operational is 2) Gefinancieerd is 3) bewezen voorraden met projecten naar de toekomst.

    Een Company waar mijn oog op gevallen is heet " SilverCrest Mines Inc ". silvercrestmines.com/
    Dit bedrijf staat genoteerd aan de Canadese beurs ( ook USA,Frankfurt ) en is te vinden op tmx.com symbol SVL : tmx.quotemedia.com/quote.php?qm_symbo...

    Dit bedrijf heeft een solide management is volledig operationeel alsmede volledig gefinancierd en een cashflow die de zeer veel belovende toekomstige projecten financieren. Het is een kleiner zeer ambitieus bedrijf met een enorm goed trackrecord dat keer op keer haar beloftes nakomt en zeer transparant communiceerd. Ook goed benaderbaar uit eigen ervaring door frequente conference calls met Vancouver.

    De performance van het aandeel is zeer volatiel conform de branche, echter over de afgelopen jaren ongeveer 50% stijging per jaar gemiddeld.

    Het aandeel zal echter de komende jaren pas echt op stoom komen. Dit door de bewezen grote voorraden aan goud/zilver van projecten die dan operationeel gaan. Het mooie is dat ze voor slechts $8 zilver uit de grond halen en de prijs van zilver alleen maar oploopt. Men weet redelijk nauwkeurig wanneer en hoeveel er in de komende tijd aan output oz goud & zilver komt. Hiermee een goede inschatting van de cashflow op basis van lage ingeschatte edelmetalen koersen.

    De outlook van silvercrestmning is dan ook naar mijn mening zeer positief met een lage koers/winst verhouding. Niet alleen de amerikaanse beurs controleerd het bedrijf, ook meerdere analisten krijgen deze relatief kleine speler in het oog. Kijk maar eens naar research en forecast: tmx.quotemedia.com/earnings.php?qm_sy...

    Als je ook van mening bent dat met name zilver groot potentieel heeft en met een hefboom miningcompanies, dan is het zeker de moeite waard om dit fonds te volgen.

    Dit bedrijf krijgt meer en meer bekendheid en met een cashflow die zal verveelvoudigen de komende jaren zeker interessant. Dit op basis van de bewezen voorraden en operationele status. Je kan het fonds gemakkelijk aankopen via elke broker ( Alex etc.. ) op Canadese beurs fondscode 145177. Prettige bijkomstigheid is een zeer solide Canadese dollar.

    Enjoy !

  2. Etna 10 december 2012 18:30
    WSJ: "Goudmijnen!"
    10 december 2012 - 11:35u

    Goudliefhebbers roepen het al tijden, beleg in die achterblijvende goudmijnen. Wall Street Journal zegt dat nu ook.

    Goud? Misschien is goudmijnen een beter idee dan het goedje zelf. Was getekend, Wall Street Journal. Niks nieuws onder de zon voor goudliefhebbers, maar dat juist deze krant hier uitgebreid aandacht aan besteedt misschien wél:

    "Although mining stocks can be more volatile than bullion in the short term, over the medium to long term they could boom if gold—which remains about 10% below its 2011 peak—resumes its bull run. Gold has risen 10% this year, but the Philadelphia Gold & Silver Index, has fallen 8%, on concerns that mining costs and political risks are increasing."

    "Over the past five years, while gold has more than doubled to $1,721, the Philadelphia index has fallen 2%. It is near its lowest level versus the gold price since FactSet began tracking the data in 1984. To put it simply: the price of an ounce of gold today would buy more stock in gold-mining companies than at any point in a quarter century."

3 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht