TKH boekt vooruitgang bij grote bandenproducten - Kepler

10 Posts
voda
0
TKH boekt vooruitgang bij grote bandenproducten - Kepler


AMSTERDAM (Dow Jones)--Wanneer TKH (TWEKA.AE) een doorbraak bereikt bij de vijf wereldwijde grootste bandenproducenten, is het opwaarts potentieel aanzienlijk volgens Kepler. De marges voor de bandenbouwmachines die TKH levert zijn namelijk dubbelcijferig. Het is volgens analist Peter Olofsen moeilijk in te schatten wanneer een doorbraak plaatsvindt, maar TKH boekt vooruitgang, aangezien tenminste drie van de vijf bandendproducenten machines testen die ze van de onderneming hebben gekocht. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR19. Omstreeks 12.10 uur noteert het aandeel 1,3% lager op EUR16,88, terwijl de ASX met 0,1% stijgt. (LDF)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
babbeleguchjes
0
Explosieve winst/omzet Vredestein; uitbreiding en banengroei
maandag, 24 september 2012 23:35

Enschede - Het gaat meer dan uitstekend met het bedrijf Vredestein in Enschede. Drie jaar geleden nam de Indiase branchegenoot Apollo Tyres de aandelen van de bandenproducent over van een Russische investeerder. Er werkten destijds dertienhonderd mensen in Enschede, nu zijn dat er al bijna achttienhonderd. Dat is een direct gevolg van de groei, meldt de papieren editie van de Roskam. Er is integendeel sprake van fors oplopende omzet en winst. Twee jaar geleden werd een winst van 23 miljoen euro netto geboekt bij een omzet van 368 miljoen euro. Eén boekjaar later kan directeur Oudshoorn melden dat de omzet is gestegen tot 427 miljoen en de netto winst tot 36,6 miljoen. De spectaculaire groei leidt ertoe dat Vredestein grootse uitbreidingsplannen heeft.

De productie van landbouwbanden wordt met liefst vijftig procent opgevoerd. Dat is ook goed nieuws voor TKH in Haaksbergen, want dat bedrijf gaat de benodigde bandenmachines leveren. Ze kosten per stuik enkelen miljoenen. Er worden in Enschede bijkans zeshonderd types banden geproduceerd. Dat gebeurt gedurende 365 dagen per jaar in ploegendiensten van 24 uur. Deze permanente productie dient vooral om de kostbare machines nog rendabeler te maken. Het investeringsvolume, ter grootte van tientallen miljoenen per jaar, zal verder worden opgevoerd. Er komt een ontwikkelcentrum (R&D) voor kwalitatieve verbetering en productieve stroomlijning. Oudshoorn verwacht dat het marktaandeel van Vredestein in Europa (goed voor negentig procent van de afzet) verder zal toenemen.
babbeleguchjes
0
Hoge omzetten gisteren en vandaag, en een mooie stijging. Bovenstaande berichtgeving begint 'te leven'
[verwijderd]
0
Mooie week voor TKH, gestaag hogere koersen bij aanzienlijke hogere omzet dan geniddeld. Eindelijk ook weer eens goed door die 18 euro heen sinds een half jaar, ligt er technsich goed bij. Wat zal dit gaan brengen in 2013? In de basis natuurlijk een prachtig bedrijf, goede marktkansen, wat tegenwind in bepaalde markten waar hun handel aan gerelateerd is (bv de bouw)Verwacht toch redelijke cijfers nav kw3 bericht. Geven hun verwachting vaak vrij defensief aan.
[verwijderd]
0
De hele dag in de min. In de laatste tikken om 17.35 wordt alles naar binnen gehaald op Eur. 18,75.......
[verwijderd]
0
Grote koper actief op euro 19,50 De laatste dagen wordt langzaam maar zeker bij hogere omzetten dan gemiddeld alles opgepakt.....
[verwijderd]
0
GISTEREN 13:42( LAATSTE UPDATE: GISTEREN 22:46 )
Hoewel technologiebedrijf TKH nu vooral op autonome kracht wil groeien, heeft het bedrijf nog steeds interesse in de Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap). Dat zegt topman Alexander van der Lof zaterdag in een interview met De Telegraaf.
In oktober 2010 kocht TKH een belang in Nedap. De twee voerden oriënterende gesprekken over een fusie, maar Nedap prefereerde een zelfstandige koers. ,,Omdat we aandeelhouder zijn hebben we een voet tussen de deur als een ander bedrijf Nedap over zou willen nemen'', zegt Van der Lof.

Over het eigen bedrijf zegt de topman dat klanten sinds medio 2011 terughoudender waren, maar in het derde kwartaal van 2012 stond de orderportefeuille er goed voor. ,,Een belangrijke afzetmarkt is Duitsland, onze managers daar zijn erg positief.''

TKH is zich meer gaan richten op groeisectoren, zoals de zorg. Over een jaar of vijf moet de omzet in dit segment zijn gegroeid van 30 tot 40 mijoen euro, naar 100 tot 150 miljoen euro, aldus Van der Lof.

©ANP
babbeleguchjes
0
TKH is bijna wessanen weer voorbij in omzet, dus op naar de AMX. Moet lukken gezien de volumes van de laatste weken.
www.behr.nl/koersen/indices
babbeleguchjes
0
voda
0
TKH koersdoel omhoog naar EUR22,00 van EUR20,00 - Rabo
TKH advies ongewijzigd op buy - Rabo

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires


10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 jul 2020 17:35
Koers 36,080
Verschil +0,500 (+1,41%)
Hoog 36,160
Laag 35,460
Volume 65.329
Volume gemiddeld 131.951
Volume gisteren 82.589

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group