Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

27.818 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 ... 1387 1388 1389 1390 1391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Blanco rolling
1
De olieprijs ligt bijna weer op hetzelfde niveau als 1 1/2 maand geleden, nl zo'n 70 USD. De USD is ook redelijk stabiel tov de euro. 1 1/2 maand geleden stond RDS boven de 29 euro. De US beurzen staan ook nagenoeg gelijk, dus lijkt mij dat RDS zomaar kan gaan "sprinten" naar de 29 euro. Zeker gezien de verhoogde koersdoelen.
Thorgall
0
quote:

spell66 schreef op 21 maart 2018 13:49:


[...]

De vraag is of die 29 euro niet een overshoot was.

Daarnaast zorgt een stijgende olieprijs ook voor stijgende kosten. Als die kosten relatief sneller stijgen (zeker als de lonen en de rente echt gaan stijgen) dan hakt dat natuurlijk fors in de vrije cash flow (en de winst). De koers anticipeert natuurlijk op de toekomst, dus dan is het op zich niet raar.

Ik blijf van mening dat die koers nog veel verder omlaag gaat, omdat de winnings-, rente- en en loonkosten steeds hoger worden en dit niet gecompenseerd wordt door een evenredig hogere olieprijs.

De tijden van het makkelijke geld voor oliebedrijven zijn voorbij.
Het is de oliebedrijven nooit komen aanwaaien. De concurrentie is moordend, de investeringen gigantisch. De meesten doen het allemaal zeer vaardig, het meedeinen op de olieprijzen.

Shell heeft zelf aangegeven dat met 60 dollar per vat toe te kunnen om het inkoopprogramma te realiseren de komende 3 jaar. Alles erboven is winst. Ik zie erg mooie winsten in het verschiet, zeker gezien de transitie die Shell heeft gemaakt. Veiliger dan in Shell kun je wat betreft dividend niet zitten. Ik verwacht daarnaast eerder opwaarts potentieel dan neerwaarts. Bij deze olieprijs zitten we met een goede beurs zo op de 30 of erboven zo is mijn verwachting. We zullen het zien in de komende maanden. Mijn trackrecord is in ieder geval niet slechts geweest de afgelopen decennia ;-)
Blanco rolling
0
Bij 25.70 euro is het dividendrendement bijna 6%, Dan nog de nieuwe wetgeving in NL aangaande de afschaffing van de dividendbelasting. Gunstig voor buitenlandse beleggers. Een dividend rendement op zo'n klasse aandeel van 5% is ook fantastisch. Waarom wordt de koers niet teruggerekend naar zo'n rendement, Bij een koers van 29 is het dividendrendement ruim 5,2 %. Dat is nog erg hoog. Bij een koers van 34 is het rendement 4.5%.
Niek Belegger
0
2,5 miljoen stukjes in de slotveiling maar koers hield stand, zelfs 3 cent erbij.
RookieMike
0
quote:

Niek Belegger schreef op 21 maart 2018 17:43:


2,5 miljoen stukjes in de slotveiling maar koers hield stand, zelfs 3 cent erbij.
Manipulatie!!! Hahaha. Gaat lekker zo, de olieprijs flink omhoog en redelijke koersstijging. Beter langzaam up dan grote sprongen omhoog of omlaag, dit past beter bij RD.
jan van delft
0
Blanco, je vergeet dat er een paar grote fondsen aan het afbouwen zijn, let maar op eind van het jaar staat RDSA gewoon op 30 Euro ... rustig bijkopen en compounding doen de rest
Kleine theo
0
Prachtig gedaan rd.ga zo door.ben het eens met het feit dat een of meerdere partijen in 5 Laatste nabeurs minuten
Een of meer grote verkoop plaatsen.vandaag was er weinig of geen afroming.er werd gekeken naar Wallstreet
Alwaar rd een shock naar boven kreeg..dat is voor de beurs AEX morgen een goede opsteker.
Onderstaand de cijfers.koers rd 17.30 omzet 88742216 koers om 17;35 11416679 totaal in 5 min 2542463.
In stuks 2542463. In euro’s 65 miljoen.
Groet Theo.
K-buyssetje
0
quote:

spell66 schreef op 21 maart 2018 13:49:


[...]

De vraag is of die 29 euro niet een overshoot was.

Daarnaast zorgt een stijgende olieprijs ook voor stijgende kosten. Als die kosten relatief sneller stijgen (zeker als de lonen en de rente echt gaan stijgen) dan hakt dat natuurlijk fors in de vrije cash flow (en de winst). De koers anticipeert natuurlijk op de toekomst, dus dan is het op zich niet raar.

Ik blijf van mening dat die koers nog veel verder omlaag gaat, omdat de winnings-, rente- en en loonkosten steeds hoger worden en dit niet gecompenseerd wordt door een evenredig hogere olieprijs.

De tijden van het makkelijke geld voor oliebedrijven zijn voorbij.ik denk dat je het idd verkeerd bekijkt, lles boven de 60 dollar is pure winst, de kosten stijgen niet per sé en ook de rente is nog steeds niet gestegen, kijk naar andere oliebedrijven die hun resultaten bekend gemaakt hebben,allemaal enorm goede kwartaalcijfers! dus de prijs zal echt niet meer onder de 25 duiken zolang de olieprijs hoog blijft, 29 is zeker haalbaar na de cijfers volgende maand, kopen is de boodschap denk ik dan. grts
K-buyssetje
0
Shell
Shell en dividend zijn al jaren nauw aan elkaar verbonden. Shell en de olieprijs zijn uiteraard ook zeer nauw aan elkaar verbonden. Zodra de olieprijs onder druk komt te staan, komt altijd weer hetzelfde naar voren, het dividend van Shell is niet houdbaar.

Toch heeft Shell een reputatie hoog te houden en dat doet men ook. Met de huidige koers van 25,30 euro, is het dividendrendement bijna 6% en dat is natuurlijk meer dan uitstekend.Ik verwacht dat de olieprijs op korte termijn weer naar 70 dollar zal gaan en zodra we boven de 70 dollar uitbreken, de uptrend van de Brentoil zal gaan versnellen richting de 80 dollar. Een stijgende olieprijs zal een boost geven aan de ontwikkeling van het aandeel Shell en ik verwacht dan ook dat we op korte termijn weer op weg kunnen naar de oude top die we in januari nog zagen, op 29,10 euro.

Deze top werd ook in 2015 nog bereikt. Hierboven is de weg vrij naar de top van september 2014 op 31,15 euro. De strategie bij Shell is dan ook buy on the dips.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, BAM, PostNL, VIX en KPN. Privé heeft hij longposities in Ahold, PostNL en Aegon.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.
spell66
1
quote:

K-buyssetje schreef op 22 maart 2018 09:25:


[...]


ik denk dat je het idd verkeerd bekijkt, lles boven de 60 dollar is pure winst, de kosten stijgen niet per sé en ook de rente is nog steeds niet gestegen, kijk naar andere oliebedrijven die hun resultaten bekend gemaakt hebben,allemaal enorm goede kwartaalcijfers! dus de prijs zal echt niet meer onder de 25 duiken zolang de olieprijs hoog blijft, 29 is zeker haalbaar na de cijfers volgende maand, kopen is de boodschap denk ik dan. grts


De rente is niet gestegen? De 6 maands libor was begin januari 2017 net 1% en staat nu al op 2,27% met 31 dagen stijging achter elkaar. Met 55 mld schuld en 14 mld die in 2018 en 2019 doorgerold moeten worden, gaat dat een impact hebben op de FCF.

En natuurlijk is alles boven de 60 niet pure winst. Anders was de FCF wel veel hoger geweest.

Ik geloof toch meer in onderstaand verhaal:

www.zerohedge.com/news/2017-10-17/wor...


Maar we gaan het zien, iedereen wordt afgerekend op zijn keuzes, zowel positief als negatief.
Kleine theo
0
Omzet rd 9.45 1;2 miljoen
Omzet 17,30 9459352
Omzet 17,35 11 miljoen. Stuks

In euro 41 milj.


Fijne avond.
buy&hold-style
0
Uit FD
Shell vertrouwt op zijn aanpassingsvermogen

'Shell wordt sluipenderwijs een beetje groen', 'Shell zet vol in op olie en gas uit schalie', 'Shell neemt grote aanbieder van laadpalen over' en 'Shell wil 11.000 tankstations en 5000 winkels erbij.' Op het eerste gezicht lijken deze krantenkoppen van de afgelopen maanden een schizofreen beeld van Shell te schetsten. Is het immers niet onnatuurlijk voor een bedrijf dat zegt zich gecommitteerd te hebben aan Het Klimaatakkoord van Parijs om miljarden te blijven investeren in olie en gas? Moet Shell niet 100% op duurzaam inzetten?

Minder complexe projecten, meer kortlopende

Nee, zegt Shell. De nog altijd stijgende vraag naar olie en gas in de wereld rechtvaardigt grote investeringen in olie- en gaswinning. Windparken en zonnepanelen kunnen de wereldwijde stroomvoorziening weliswaar vergroenen, maar daarmee wordt slechts 20% van het wereldwijde energiesysteem duurzaam. De overige 80% bestaat uit transport, de verwarming van gebouwen, de industrie en de chemie. Die zijn veel lastiger te vergroenen.

En dus blijft Shell nog steeds elk jaar miljarden uitgeven aan nieuwe olievergunningen en de aankoop van bestaande concessies. Maar daarbij vindt wel een belangrijke verschuiving plaats van investeringen: minder in complexe, dure langetermijnprojecten, die pas over vele jaren in productie komen en vele tientallen jaren in productie blijven en meer in kortlopende projecten zoals schaliegas en -olie, die snel op te starten en weer te staken zijn.

Kasstroom

Die trend is in de hele sector waarneembaar, maar bij Shell meer dan elders. Zo is de zogeheten reservevervangingsverhouding bij Shell gezakt tot onder de 9. Dat houdt in dat Shell bij het huidige productietempo al over negen jaar door al zijn reserves olie en gas heen is, als er geen nieuwe velden worden ontdekt.

Vergeleken met concurrenten is dat een hele korte levensduur. Bij ExxonMobil bijvoorbeeld ligt die verhouding op 14.

Shell-topman Van Beurden ligt er niet wakker van. 'Ik ben minder geobsedeerd door reserves en de levensduur daarvan dan anderen misschien zijn', zei hij eerder dit jaar. 'Voor mij draait alles om de lange termijn en de ruimte in het bedrijf voor het genereren van cash. [..]. Een groot deel van onze kasstroom komt van elders dan de olie- en gasproductie, of het nu gaat om olieproducten of chemicaliën. En ik hoop dat we over tien jaar kunnen zeggen dat ook een groot deel van de kasstroom van New Energies belangrijk is geworden. Dat geeft veerkracht. Het zijn ook hele, hele goede kasstromen met relatief beperkt kapitaalbeslag en onderhoud. En daar houd ik van.'

Verslaving

Zo bezien is de groeistrategie voor de raffinage- en chemietak van Shell en de aangescherpte winstverwachtingen voor die onderdelen, zoals Shell eerder deze week aankondigde geen grote verrassing. Shell investeert daarom ook in windparken, zonnevelden en aast op infrastructuur voor het opladen van elektrische auto's, zoals blijkt uit de overnames in de afgelopen maanden van onder andere NewMotion en First Utility.

Voor veel milieuorganisaties gaat de omslag bij Shell echter veel te langzaam en riskeert Shell een Kodak-moment in de toekomst, als blijkt dat het bedrijf te laat de omschakeling naar nieuwe duurzamere energie heeft gemaakt. Van Beurden gelooft daar niet in. Daarvoor is de verslaving van de wereld aan fossiele brandstoffen en het aanpassingsvermogen van Shell volgens hem te groot.

Stabiel aandeel fossiele energie

Uit een eerder deze week gepubliceerd rapport van het Internationaal Energieagentschap wordt die ontnuchterende waarheid nog eens bevestigd: ondanks de snelle groei van wind- en zonne-energie in de afgelopen jaren is het aandeel fossiele brandstoffen in de wereldwijde energievraag nog altijd 81%.

Nog ontnuchterender: dat aandeel is volgens het agentschap al meer dan drie decennia volledig stabiel.


jaar2018
0
23-3-2018 08:57:50

Beursblik: Societe Generale zet Royal Dutch Shell op kooplijst

Koersdoel onveranderd.

(ABM FN-Dow Jones)Société Générale heeft vrijdag het advies voor Royal Dutch Shell verhoogd van Houden naar Kopen. Het koersdoel bleef onveranderd op 30,50 euro.

De Franse bank merkte op dat het aandeel dit jaar met een verlies van 7,5 procent minder presteert dan sectorgenoten en de markt in het algemeen.

Afgelopen week kwam Shell met een presentatie over de ontwikkelingen bij de tak Downstream, en dit voedde het vertrouwen van de analisten.

Shell herhaalde de verwachting dat de Downstream tak in 2020 een jaarlijkse vrije autonome kasstroom zal opleveren van 6 miljard tot 7 miljard dollar. Vijf jaar later moet dat zijn opgelopen tot 9 miljard tot 12 miljard dollar. Hierbij rekent het energiebedrijf met een olieprijs van 60 dollar per vat.

Shell sloot donderdag op een donkerrood Beursplein 5 krap een procent lager op 25,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
Senior 1936
1
quote:

buy&hold-style schreef op 22 maart 2018 21:43:


Uit FD
Shell vertrouwt op zijn aanpassingsvermogen

'Shell wordt sluipenderwijs een beetje groen', 'Shell zet vol in op olie en gas uit schalie', 'Shell neemt grote aanbieder van laadpalen over' en 'Shell wil 11.000 tankstations en 5000 winkels erbij.' Op het eerste gezicht lijken deze krantenkoppen van de afgelopen maanden een schizofreen beeld van Shell te schetsten. Is het immers niet onnatuurlijk voor een bedrijf dat zegt zich gecommitteerd te hebben aan Het Klimaatakkoord van Parijs om miljarden te blijven investeren in olie en gas? Moet Shell niet 100% op duurzaam inzetten?

Minder complexe projecten, meer kortlopende

Nee, zegt Shell. De nog altijd stijgende vraag naar olie en gas in de wereld rechtvaardigt grote investeringen in olie- en gaswinning. Windparken en zonnepanelen kunnen de wereldwijde stroomvoorziening weliswaar vergroenen, maar daarmee wordt slechts 20% van het wereldwijde energiesysteem duurzaam. De overige 80% bestaat uit transport, de verwarming van gebouwen, de industrie en de chemie. Die zijn veel lastiger te vergroenen.

En dus blijft Shell nog steeds elk jaar miljarden uitgeven aan nieuwe olievergunningen en de aankoop van bestaande concessies. Maar daarbij vindt wel een belangrijke verschuiving plaats van investeringen: minder in complexe, dure langetermijnprojecten, die pas over vele jaren in productie komen en vele tientallen jaren in productie blijven en meer in kortlopende projecten zoals schaliegas en -olie, die snel op te starten en weer te staken zijn.

Kasstroom

Die trend is in de hele sector waarneembaar, maar bij Shell meer dan elders. Zo is de zogeheten reservevervangingsverhouding bij Shell gezakt tot onder de 9. Dat houdt in dat Shell bij het huidige productietempo al over negen jaar door al zijn reserves olie en gas heen is, als er geen nieuwe velden worden ontdekt.

Vergeleken met concurrenten is dat een hele korte levensduur. Bij ExxonMobil bijvoorbeeld ligt die verhouding op 14.

Shell-topman Van Beurden ligt er niet wakker van. 'Ik ben minder geobsedeerd door reserves en de levensduur daarvan dan anderen misschien zijn', zei hij eerder dit jaar. 'Voor mij draait alles om de lange termijn en de ruimte in het bedrijf voor het genereren van cash. [..]. Een groot deel van onze kasstroom komt van elders dan de olie- en gasproductie, of het nu gaat om olieproducten of chemicaliën. En ik hoop dat we over tien jaar kunnen zeggen dat ook een groot deel van de kasstroom van New Energies belangrijk is geworden. Dat geeft veerkracht. Het zijn ook hele, hele goede kasstromen met relatief beperkt kapitaalbeslag en onderhoud. En daar houd ik van.'

Verslaving

Zo bezien is de groeistrategie voor de raffinage- en chemietak van Shell en de aangescherpte winstverwachtingen voor die onderdelen, zoals Shell eerder deze week aankondigde geen grote verrassing. Shell investeert daarom ook in windparken, zonnevelden en aast op infrastructuur voor het opladen van elektrische auto's, zoals blijkt uit de overnames in de afgelopen maanden van onder andere NewMotion en First Utility.

Voor veel milieuorganisaties gaat de omslag bij Shell echter veel te langzaam en riskeert Shell een Kodak-moment in de toekomst, als blijkt dat het bedrijf te laat de omschakeling naar nieuwe duurzamere energie heeft gemaakt. Van Beurden gelooft daar niet in. Daarvoor is de verslaving van de wereld aan fossiele brandstoffen en het aanpassingsvermogen van Shell volgens hem te groot.

Stabiel aandeel fossiele energie

Uit een eerder deze week gepubliceerd rapport van het Internationaal Energieagentschap wordt die ontnuchterende waarheid nog eens bevestigd: ondanks de snelle groei van wind- en zonne-energie in de afgelopen jaren is het aandeel fossiele brandstoffen in de wereldwijde energievraag nog altijd 81%.

Nog ontnuchterender: dat aandeel is volgens het agentschap al meer dan drie decennia volledig stabiel.
dus ik kan gerust nu weer RDS gaan kopen á 25.385 ??
Bir
0
quote:

spell66 schreef op 21 maart 2018 13:49:


[...]

De vraag is of die 29 euro niet een overshoot was.

Daarnaast zorgt een stijgende olieprijs ook voor stijgende kosten. Als die kosten relatief sneller stijgen (zeker als de lonen en de rente echt gaan stijgen) dan hakt dat natuurlijk fors in de vrije cash flow (en de winst). De koers anticipeert natuurlijk op de toekomst, dus dan is het op zich niet raar.

Ik blijf van mening dat die koers nog veel verder omlaag gaat, omdat de winnings-, rente- en en loonkosten steeds hoger worden en dit niet gecompenseerd wordt door een evenredig hogere olieprijs.

De tijden van het makkelijke geld voor oliebedrijven zijn voorbij.


De olieprijs loopt op en jij doet voorkomen alsof dat niet goed zou zijn voor de cashflow en de winst......... suggereert zelfs dat bij een hogere olieprijs eigenlijk een lagere koers van RDS hoort.

Ik heb zelden zo veel bullshit in een paar woorden gelezen. Hoop dan maar dat je het zelf allemaal wel gelooft. good luck with it.

Hogere prijs levert natuurlijk substantieel meer winst op. En het is wonderlijk om te zien dat de koers niet alweer rond 28/29 euro staat.

Grt Bir.
Bir
0
We dalen nu puur op sentiment en gegeven de stijgende olieprijs zou het verwachtbaar zijn dat de koers van RDS begin volgende week hoger gaat koersen richting € 25.90 - € 26.10.
Als dat niveau wordt uitgenomen is er weer wat meer ruimte omhoog.

Grt Bir.
rentmeester
0
quote:

Adek 2001 schreef op 23 maart 2018 17:43:


Olieprijs is 70, rds doet niet mee...


Chevron en Exxon in Amerika ook niet. Dus de oorzaak van de dalende koersen, ondanks de stijgende olieprijs, heeft een andere oorzaak.Echter een stijgende olieprijs is sowieso goed voor Shell, Chevron en Exxon.Dit zal tot uitdrukking komen in de presentatie van de cijfers over kwartaal 1.
Gr. Rentmeester
[verwijderd]
0
quote:

Adek 2001 schreef op 23 mrt 2018 om 17:43:

Olieprijs is 70, rds doet niet mee...Chevron en Exxon in Amerika ook niet. Dus de oorzaak van de dalende koersen, ondanks de stijgende olieprijs, heeft een andere oorzaak.Echter een stijgende olieprijs is sowieso goed voor Shell, Chevron en Exxon.Dit zal tot uitdrukking komen in de presentatie van de cijfers over kwartaal 1.
Gr. Rentmeester

Ja, maar hoeveel kwartalen daarna nog?

De dollar kan nu al eigenlijk niet anders dan dalen. Daar komt straks het eind van de petro dollar bij. En waarschijnlijk nog een paar op de dollar drukkende invloeden als gevolg geopolitieke ontwikkelingen.
27.818 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 ... 1387 1388 1389 1390 1391 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 feb 2020 17:39
Koers 21,465
Verschil -0,395 (-1,81%)
Hoog 22,040
Laag 21,410
Volume 14.458.400
Volume gemiddeld 8.847.003
Volume gisteren 18.438.113