Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

tafon
0
Na de instorting van de crypto's ben ik er in gaan handelen.
Super lage handelskosten en daardoor is er met dagelijks handelen een mooie winst te behalen.
De banken zijn als de dood voor het weglopen van klanten naar de crypto handel en willen het graag verbieden.
Joost_K
3
quote:

Baksteen schreef op 20 juli 2022 19:07:

[...]
Ik weet wel hoe het werkt, alleen jij denk nog niet, ik vind het alleen van de zotte dat een tuinder maar 3,1 cent per m3 gas betaald, om tomaten in de winter te belichten, CQ te verwarmen.
www.boerderij.nl/tuinders-betalen-min...
Ah, je bedoelt de belasting. Dit zijn vaak spot of klik-contracten, d.w.z. dat je de dag/uurprijs betaalt op de markt. Die toch nogal hoog zijn. Dan boeit die 16 cent op je energiebelasting nauwelijks.

Het artikel is ook te algemeen en gooit alles op 1 hoop. Tuinders hebben korting op de energiebelasting tot en met de 2e staffel (1e staffel loopt tot 170.000 m3, 2e staffel tot 1.000.000 m3). Daarboven betalen ze gewoon hetzelfde bedrag als alle andere (groot)verbruikers.

Als je zo nodig boos moet worden, pak dan de goede zaken, namelijk dat kleine gebruikers (tot de 170.000 m3) 36 cent/m3 betalen aan belasting, maar grootverbruikers voor alles > 10 miljoen m3 1.3 cent/m3 betalen. Daar zie je dat consumenten toch redelijk zwaar worden belast t.o.v. industrie.
Joost_K
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 20 juli 2022 19:40:

Ik vind eigenlijk dat die woningen ook best wel wat in kunnen leveren, als je alle belangen tegen elkaar afweegt. Nu jammert iedereen dat ze gecompenseerd willen worden om ervoor te zorgen dat ze geen m3 gas hoeven te besparen. Het was beter geweest als ze alleen de accijns op de eerste zoveel m3 verlaagd hadden, en bij verbruik daarboven juist verhoogd.

En inderdaad, ik eet vaak hollandse hutspot. Zuurkool vind ik wel lekkerder, maar kan ook prima in de winter. En er pasta kan ook gewoon met kaas i.p.v. tomatensaus. Die saus kan ik trouwens ook prima van tomaten maken die in de zomer in een potje gestopt waren.
Er valt bij consumenten nog prima gasverbruik te winnen. CV op een wat lagere temperatuur, waterzijdig inregelen (wat wil je nou echt verwarmen?) en je thermostaat op 18/19 zetten in de winter, ipv 21 of meer.

Daarmee heb ik mijn gasverbruik met 20-30% kunnen terugbrengen in een woning die het label C als een schaamlapje draagt langs de triplex gevelplaten.

Stamppot boerenkool blijft hier toch het meest populair. Maar alle stamppotten zijn uitermate goed te eten. Goed spul.
Ron-tron system
0
Shell gaat een hele dag op en neer maar de dayrange wordt kleiner nu is het systeem eerder 10cent winstnemen tussen 24-24,10eur.
Gelukkig even tot 24,20eur vandaag.
Morgen met ecb komt er wel weer richting in.
Bijlage:
snorro1
0
quote:

DeWalt schreef op 20 juli 2022 15:06:

50% verhoging dividend plus dikke aandelenkoop (5-8mrd) is wat ik verwacht bij de Q2 cijfers
Ha ha wat een onzin!
Baksteen
0
quote:

Joost_K schreef op 20 juli 2022 19:58:

[...]

Ah, je bedoelt de belasting. Dit zijn vaak spot of klik-contracten, d.w.z. dat je de dag/uurprijs betaalt op de markt. Die toch nogal hoog zijn. Dan boeit die 16 cent op je energiebelasting nauwelijks.

Het artikel is ook te algemeen en gooit alles op 1 hoop. Tuinders hebben korting op de energiebelasting tot en met de 2e staffel (1e staffel loopt tot 170.000 m3, 2e staffel tot 1.000.000 m3). Daarboven betalen ze gewoon hetzelfde bedrag als alle andere (groot)verbruikers.

Als je zo nodig boos moet worden, pak dan de goede zaken, namelijk dat kleine gebruikers (tot de 170.000 m3) 36 cent/m3 betalen aan belasting, maar grootverbruikers voor alles > 10 miljoen m3 1.3 cent/m3 betalen. Daar zie je dat consumenten toch redelijk zwaar worden belast t.o.v. industrie.
Even goed lezen
Cpt. Willard
0
quote:

Baksteen schreef op 20 juli 2022 21:14:

[...]
Even goed lezen
Inderdaad (zelf) even je artikel goed lezen. Dat artikel gaat alleen over de energiebelasting. Ze betalen dus geen 3,1 cent voor een kuub gas. Ze betalen de gasprijs plus 3,1 cent energiebelasting per kuub (i.p.v. plus 19,3 cent.)
DeWalt
0
quote:

snorro1 schreef op 20 juli 2022 21:05:

[...]

Ha ha wat een onzin!
Hihi wat verwacht jij dan van de aankondiging van Ben?
Baksteen
0
quote:

Cpt. Willard schreef op 20 juli 2022 21:39:

[...]

Inderdaad (zelf) even je artikel goed lezen. Dat artikel gaat alleen over de energiebelasting. Ze betalen dus geen 3,1 cent voor een kuub gas. Ze betalen de gasprijs plus 3,1 cent energiebelasting per kuub (i.p.v. plus 19,3 cent.)
Oftewel, een korting van 16 cent
snorro1
0
quote:

DeWalt schreef op 20 juli 2022 22:45:

[...]
Hihi wat verwacht jij dan van de aankondiging van Ben?
voornamelijk terugkoop aandelen en misschien kleine dividend verhoging. Uiteindelijk ben je daar als lange termijn aandeelhouder beter mee af.
DeWalt
0
quote:

snorro1 schreef op 20 juli 2022 22:50:

[...]

voornamelijk terugkoop aandelen en misschien kleine dividend verhoging. Uiteindelijk ben je daar als lange termijn aandeelhouder beter mee af.
Exxon gewoon 75% hogere Ondernemingswaarde (dan Shell) door het ongewijzigde dividend aldaar. Daar ligt Ben van wakker, hij is een enorme prooi geworden met zijn afgeknepen dividendbeleid.
mathijsjelle
0
Er stroomt weer gas door de pijpleiding! Bodemvorming AEX, olieprijs mooi niveau, goede cijfers Shell en gaan!!
Rookie90
0
Gaat de verhoging van ECB nog iets doen vandaag? 14:15 komen ze met het nieuws toch?
boldie
0
quote:

pietje-2005 schreef op 21 juli 2022 08:24:

Sentiment lijkt, voorlopig vandaag, positief gestemd ? ;-)
Succes
ja rammen zo direct door naar de 25,5 lol
Mylett
0
quote:

DeWalt schreef op 20 juli 2022 23:04:

[...]
Exxon gewoon 75% hogere Ondernemingswaarde (dan Shell) door het ongewijzigde dividend aldaar. Daar ligt Ben van wakker, hij is een enorme prooi geworden met zijn afgeknepen dividendbeleid.

Heeft meer te maken met de premie die wordt betaald voor Amerikaanse olie-aandelen dan het dividendbeleid. Shell's EV is 20% lager dan pre-COVID, Total -10%, terwijl XOM 30% hoger noteert.
Cpt. Willard
0
quote:

Baksteen schreef op 20 juli 2022 22:46:

[...]
Oftewel, een korting van 16 cent
[/quote]

Precies, een korting op de energiebelasting omdat de minister het belang van de tuinbouw groot vindt.

Maar eerder beweerde je nog dit:

[quote alias=Baksteen id=14308129 date=202207201907]
[...]
Ik weet wel hoe het werkt, alleen jij denk nog niet, ik vind het alleen van de zotte dat een tuinder maar 3,1 cent per m3 gas betaald, om tomaten in de winter te belichten, CQ te verwarmen.
www.boerderij.nl/tuinders-betalen-min...

Cpt. Willard
0
quote:

Mylett schreef op 21 juli 2022 08:32:

[...]

Heeft meer te maken met de premie die wordt betaald voor Amerikaanse olie-aandelen dan het dividendbeleid. Shell's EV is 20% lager dan pre-COVID, Total -10%, terwijl XOM 30% hoger noteert.
Heb je daar een linkje van? Want het verbaast me nogal dat XOM (dat vastgehouden heeft aan een hoger dividend) een veel hoger EV zou hebben. Of waarderen zij hun voorraden bijvoorbeeld hoger?
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9499 9500 9501 9502 9503 9504 9505 9506 9507 9508 9509 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 jan 2023 17:35
Koers 27,095
Verschil +0,405 (+1,52%)
Hoog 27,280
Laag 26,830
Volume 10.572.866
Volume gemiddeld 10.317.541
Volume gisteren 6.943.537

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront