quote:

nobahamas schreef op 26 februari 2020 22:07:


Het ego, ik, bewustzijn, en de anderen.

heb processen geobserveerd, en geprobeerd te begrijpen waarom die processen zich zo vormen.

Ik heb ook geleerd dat in de denkende wereld natuurlijke processen verstoord worden door het ik / ego. Er zijn vele woorden voor deze verstorende factor; materialisme / hebzucht / macht/ heersen / regeren / leiden / opleiden / scholen / opvoeden / etc.

Op vele vlakken worden we gestuurd, en beloond om het ego te versterken.

De laatste jaren heb ik mij verdiept in processen die uit gaan van een balans, evenwicht, wederkerigheid, en een eerlijke beloning.

En weet, na al die jaren zoeken, heb ik het niet in de mens gevonden.

Ik denk dat de aarde ook dit virus zal overleven.


youtu.be/BB0aFPXr4n4

Tuurlijk zal de aarde het overleven. De mens trouwens ook wel. Als 50% sterft, dan nog blijven er 4,5 mld mensen over :-)

De vlakken waarop we gestuurd worden en die het ego versterken zijn ontstaan vanuit datzelfde ego. Dus dat is logisch. Dat is het hele doel van het ego; zichzelf voeden en versterken, zijn bestaan bevestigen.

Als je wil begrijpen waarom al die processen er zijn, zal je als eerste het proces van het ego moeten begrijpen. Hoe is die ontstaan, wat is zijn motivatie en waarom is deze zelfdestructief ?

Een antwoord wat je kan geven is het feit dat het een onoverkomelijke denkfout is. Door de werking van onze hersenen. Of zoals je het kan zien; vooral de beperkingen en onze blindheid om die beperkingen te zien en te erkennen. Vergeet niet dat we vanuit bepaalde gezichtspunten nauwelijks slimmer zijn dan (mens)apen.

Mensen geloven graag dat de natuur perfect is en zo in harmonie is. Maar dat is natuurlijk onzin. De natuur doet maar wat, heeft ook vele zelfvernietigende processen in zich en ontstaat vaak door willekeur die wij dan interpreteren als een of ander plan :-)