Hunter Douglas kwartaalwinst daalt, Europa blijft uitdagend

2 Posts
voda
0
Hunter Douglas kwartaalwinst daalt, Europa blijft uitdagend


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Hunter Douglas nv (HDG.AE) heeft in de eerste drie maanden van 2013 een lagere omzet en nettowinst geboekt ten opzichte van een jaar eerder en zag volumegroei in Noord- en Latijns-Amerika en Azie, maar volumedaling in Europa en Australie, meldt de producent van raambekleding en bouwmaterialen dinsdag voorbeurs tijdens de presentatie van zijn eerstekwartaalcijfers.

De omzet van het bedrijf uit Rotterdam, dat voor ruim 80% in handen is van bestuursvoorzitter Ralph Sonnenberg, daalde de afgelopen verslagperiode met 2,2% tot $581 miljoen van $594 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Het concern, dat onder meer Luxaflex verkoopt, zag de volumes in Azie, Noord- en Latijns-Amerika stijgen. In Europa en Australie was echter sprake van volumedaling.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) kwam uit op $34,5 miljoen, van $35,2 miljoen een jaar eerder.

De nettowinst kwam het afgelopen kwartaal uit op $10,4 miljoen, 52% minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen het concern $21,5 miljoen winst rapporteerde. Deze winstdaling kwam vooral door sterk gedaalde inkomsten uit beleggingen naar $1,1 miljoen, tegen $12,1 miljoen een jaar eerder.

Het concern verwacht verdere verbetering van de economische omstandigheden in de VS, Latijns-Amerika en Azie, maar "aanhoudend uitdagende omstandigheden" in Europa, zolang het consumentenvertrouwen en de huizenmarkt niet verbeteren.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com

voda
0
Hunter Douglas cijfers verrassen niet - TGB


AMSTERDAM (Dow Jones)--Hunter Douglas (HDG.AE) komt met kwartaalcijfers die niet positief, maar ook niet negatief verrassen, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist wijst op de goede resultaatontwikkeling in Noord-Amerika, maar de aanhoudend slechte resultaten in Europa. Hij merkt op dat het bedrijf door de afbouw van zijn beleggingsportefeuille een "normaal" bedrijf wordt, dat zich kan concentreren op zijn operationele kernactiviteiten, maar hij sluit niet uit dat het bedrijf, gezien de geringe handel in het aandeel, op enig moment geheel van de beurs wordt gehaald. TGB houdt op Hunter Douglas 'niet aanbevolen' als advies. Omstreeks 09.05 uur noteert het aandeel vlak op EUR32,40. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 sep 2020 17:35
Koers 47,700
Verschil +0,200 (+0,42%)
Hoog 48,300
Laag 47,700
Volume 1.307
Volume gemiddeld 4.810
Volume gisteren 1.335

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group