Iep Invest (voorheen Punch International) « Terug naar discussie overzicht

Waarde Punch

1.279 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
[verwijderd]
0

De favoriete aandelen van Bart Goemaere
www.standaard.be/cnt/DMF20130506_006

Punch International (5,57 euro - ISIN BE0003748622; Euronext Brussel):

Met Punch International kan u 2 vliegen in één klap vangen. U koopt een ondergewaardeerde holding met een korting van 26% op zijn intrinsieke waarde en u kan met een kleine schuldhefboom profiteren van het overnamepotentieel van de grafische dochter Xeikon.

Xeikon, daar krijgen sommige beleggers nog steeds rillingen van. Het vroeger op de Nasdaq-beurs genoteerde Xeikon was een spin-off van Agfa en gespecialiseerd in digitale productieprinters. Het bedrijf trok heel wat interesse aan van beleggers gezien veel van de activiteiten in België plaatsvonden. Nu kon het management de torenhoge beloftes niet waarmaken en ging de zaak op de fles. Alle Xeikon-beleggers hun centen kwijt…

Guido Dumarey, de oud-topman van Punch International, rook zijn kans en kocht voor een prikje de activa van het failliete Xeikon en bracht die onder in Prolion Holding dat nadien omgetoverd werd tot Punch Graphics. Punch Graphics kreeg een beursnotering op Londen. Gezien de matige interesse werd uiteindelijke alles verhuist naar Nederland waar Punch Graphix de naam Xeikon toebedeeld kreeg.

Naast de overname van de activa van het failliete Xeikon werden ook de Ieperse Computer-to-Plate activiteiten van Strobbe Graphics gekocht.

Een lang verhaal en ingewikkelde spaghetti om u maar te vertellen dat het huidige Xeikon niks meer met het oude Xeikon te maken heeft. Alhoewel… CEO Dumarey sneed van het failliete Xeikon en Strobbe Graphics alle overtollige vet weg en herstructureerde de zaak tot op het bot waardoor Xeikon plots winstgevend en beetje bij beetje het kroonjuweel van de Punch-groep werd.

Terwijl iedereen in de grafische industrie kreunde onder de financiële crisis slaagde Xeikon er de voorbij 3 jaar in zijn bedrijfkasstroom te laten oplopen tot 32 miljoen euro (+55%) wat een marge van maar liefst 24,5%(!) inhoudt. Zet daar 55% recurrente inkomsten (toners & onderhoud) en een beperkte schuldgraad tegenover en je merkt onmiddellijk waarom we van een kroonjuweel spreken.

Nu staat Xeikon officieus te koop. Dat werd impliciet toegegeven toen het bedrijf begin januari aankondigde gesprekken te starten met een geïnteresseerde koper. Onze kleine beursteen wist ons zelfs te vertellen dat er gesprekken met 2 partijen lopen.

Voor dergelijke kwaliteit zal stevig in de buidel getast moeten worden. Wij rekenen op een overnameprijs die in de buurt van 6 euro/aandeel komt wat neerkomt op 6 keer de bedrijfskasstroom over 2012.

Xeikon is met 66%, los van wat schulden en een kleine participatie in de vastgoedholding Accentis, het belangrijkste actief van Punch International. Bij Punch zal men dus met een hefboom profiteren bij een verkoop van de grafische dochter. Houden we rekening met een overnameprijs van 6 euro/aandeel Xeikon dan ligt de intrinsieke waarde van Punch op 8,86 euro. U heeft dus meer opwaarts potentieel bij Punch dan bij Xeikon!
[verwijderd]
0
Punch International maakt bekend dat het 'vergevorderde' gesprekken voert rond een overname van Xeikon. De geïnteresseerde partij - die niet met naam wordt genoemd - zou 5,85 euro per aandeel overhebben voor de grafische groep. Momenteel noteert het aandeel op 5 euro. Om 13u hervat de handel.
De productie-afdeling van Xeikon in Lier
Het bod heeft een totale waarde van 168 miljoen euro. Xeikon heeft een beurswaarde van 143 miljoen euro.
De noteringen van Punch International op Euronext Brussel en van Xeikon op Euronext Amsterdam werden deze ochtend opgeschort. Volgens Kees Vlasblom, financieel directeur van Xeikon, kwam de schorsing er op vraag van de Belgische en Nederlandse beursautoriteiten.
Het aandeel Xeikon zat in Amsterdam tot aan de schorsing van de handel met ruim 7 procent in de lift. En woensdag kwam er ook al 6,5 procent bij. Punch steeg vanmorgen tot aan de schorsing 6 procent, gisteren 3,8 procent en woensdag 3,1 procent. Het kan er op wijzen dat het nieuws over de gesprekken bij sommige investeerders al bekend was. Om 13 uur kan er opnieuw handel zijn in de aandelen.
Punch International meldde op 8 januari dat het onderhandelde met een niet nader genoemde partij die een openbaar bodzou uitbrengen op Xeikon. De Tijd kwam te weten dat de interesse voor Xeikon uitging van het Nederlandse investeringsfondsGilde.
De onderhandelingen vorderden echter moeizaam. In mei luidde het dat er ‘nog geen duidelijkheid’ was ‘over de mogelijke voorwaarden en modaliteiten’ en dat Punch meer informatie zou verschaffen zodra daar reden toe was.
In een persbericht zegt Punch nu: 'De gesprekken zitten in een vergevorderd stadium en zouden op korte termijn kunnen worden afgerond, doch er bestaat op dit moment nog geen zekerheid over alle voorwaarden en modaliteiten en evenmin over de succesvolle afronding. Indien en zodra ontwikkelingen daartoe aanleiding mochten geven, zullen nadere mededelingen worden gedaan volgens de wettelijke bepalingen.'
Als Xeikon de deur uitgaat, bestaat Punch enkel nog uit cash en de vastgoedvennootschap Accentis. De vraag is dan welke toekomst Punch International nog heeft. Een ontbinding van de vennootschap is dan een realistische optie.
[verwijderd]
0
Watnu met:
1) de intrinsieke waarde van Punch op 8,86 euro

2) De vraag is dan welke toekomst Punch International nog heeft. Een ontbinding van de vennootschap is dan een realistische optie.

Wat is/zijn gevolgen???
[verwijderd]
0

Gevolgen dan lijken me positief!
En dan hebben we het alleen nog maar over de intrinsieke waarde, dwz het strikte minimum. Wie zal niet beweren dat het nog meer kan/zal zijn?
[verwijderd]
0

Zie ik dit nu verkeerd?

- Punch heeft 11903000 uitstaande aandelen.
- Punch vangt 66% (aandeel in Xeikon) van de 168 Mio, dwz 112 Mio
- Dus 112 Mio : 11,9 Mio aandelen = 9,41 Euro opbrengst, per aandeel Punch

Of sla ik de bal volledig mis??
[verwijderd]
0
quote:

Vanquish schreef op 12 juli 2013 15:25:

Zie ik dit nu verkeerd?

- Punch heeft 11903000 uitstaande aandelen.
- Punch vangt 66% (aandeel in Xeikon) van de 168 Mio, dwz 112 Mio
- Dus 112 Mio : 11,9 Mio aandelen = 9,41 Euro opbrengst, per aandeel Punch

Of sla ik de bal volledig mis??
Volgens mij niet. Intrinsieke waarde van Punch Int. is na verkoop aandelen Xeikon ieder geval > € 8,00. Voor mij is het dan ook moeilijk te begrijpen dat we gisteren op € 6,25 zijn gesloten. Lijkt mij dat hier zeker nog +25% te halen moet zijn de komende tijd?!
WEBJE
0
ik denk dat het moeite is om de aandeeltjes gewoon bij te houden vroeg of laat doe je hier een goede zaak mee met een geringe risico ,gewoon geduld hebben mocht het nu niet doorgaan .Maar ik denk dat we een 30 procent bijhalen tegen het einde van de week er gaan nog velen instappen nu ze weten dat je met punch zo een zaak kan doen
WEBJE
0
wat zou het aandeel van accentis in totaal waard zijn mocht er iemand die ook overnemen
[verwijderd]
0

Advies omschrijving

Brussel - Op 15-07-2013 herhalen de analisten van KBC Securities hun koopadvies voor het Belgische technologiebedrijf Punch Int. (ISIN: BE0003748622 / Mnemo: PUN). Het 12-maands koersdoel wordt opwaarts bijgesteld van € 6,30 naar € 8,60.

In 2011 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2011) 3,05.
De forward PE (de slotkoers van 12-07-2013 gedeeld door de winst per aandeel over 2011) bedraagt 6,25.
Over 2011 rapporteerde het bedrijf een omzet van € 130.80 miljoen

www.analist.be/advies/2013/07/15/1436...
[verwijderd]
0
quote:

Bart32 schreef op 25 juli 2013 18:36:

Sssssst.......Dit bedrijf is tussen de 9 en 10€ per aandeel waard.
Sla je slag, zou ik zeggen, dan houd ik het verder ook stil. Succes! Ik zelf zit op houden, kopen gaat helaas niet meer (zou indruisen tegen enkele hoofdregels der beleggingskunst).
[verwijderd]
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 26 juli 2013 16:59:

Ik doe ook maar even mee, heb 1K Punch gekocht.
Nu ff een maandje laten rijpen tot 23 augustus. Ik blijf erbij, een dikke 8 moet hier zeker tot de mogelijkheden behoren!
Guus_Geluk
0
quote:

Vanquish schreef op 26 juli 2013 17:20:

[...]
Nu ff een maandje laten rijpen tot 23 augustus. Ik blijf erbij, een dikke 8 moet hier zeker tot de mogelijkheden behoren!
Dat lijkt mij ook wel. We zullen het gaan zien.
keffertje
0
quote:

Vanquish schreef op 12 juli 2013 15:25:

Zie ik dit nu verkeerd?

- Punch heeft 11903000 uitstaande aandelen.
- Punch vangt 66% (aandeel in Xeikon) van de 168 Mio, dwz 112 Mio
- Dus 112 Mio : 11,9 Mio aandelen = 9,41 Euro opbrengst, per aandeel Punch

Of sla ik de bal volledig mis??
Die opbrengst klopt - volgens mij - wel maar er zitten een paar onduidelijkheden in, die ervoor zorgen dat er twijfel is over hetgeen er uiteindelijk uitgekeerd kan worden:

a. werkkapitaal van 6 miljoen verstrekken aan Xeion tot 2019 twv maximaal 6 miljoen
b. lenng aan Xeikon aflossen van (ik dacht) 5 miljoen
c. accentis kopen voor 9 miljoen
d. (wellicht)additionele financiering verschaffen aan Accentis

Trek er dus maar 20 miljoen af (niet van de intrinsieke waarde maar van de uitkeerbare bedragen) en dan kom je (met de onzekerheden en de tijdsduur erbij rond de huidige koers uit).

Voorlopig moet dit het dus zijn (maar zodra er meer duidelijkheid is, zal het hogere koersdoel wel in zicht komen). Afwachten dus.

adri67
0
Naast de opbrengst voor Xeikon komt er ook 0,8 miljoen binnen voor de verkoop van Point-it. Die 9,6 miljoen voor Accentis trek ik niet van de opbrengst af. Ze zullen dat belang mogelijk doorverkopen of de aandeelhouders van Punch krijgen naast cash ook aandelen Accentis (die je weer kunt verkopen op de beurs). Accentis krijgt 9,2 miljoen voor de verkoop van kantoren en een productieruimte in het Belgische Ieper aan Xeikon. Waarom zouden ze dan additionele financiering nodig hebben ?
1.279 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 60 61 62 63 64 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mrt 2023 16:00
Koers 5,050
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,050
Laag 5,050
Volume 27
Volume gemiddeld 1.326
Volume gisteren 270

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront