Hunter Douglas in 2014

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
kolifant
0
buy&hold-style
0
Ik ben gisteren ingestapt voor het eerst -al heeft dat geen doorslaggevend effect op het volume gehad kan ik je verzekeren. Zou er ingekocht worden door HD/Sonnenberg met oog op intrekking beursnotering..? Ik hoop het niet, wat dit lijkt me een pracht bedrijf voor een zeer schappelijke waardering waar ik graag van meegeniet.
voda
0
CNV in de clinch met Luxaflex

DONDERDAG 6 FEBRUARI 2014, 16:14 uur | 15 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Vakbond CNV Vakmensen heeft raambekledingsbedrijf Luxaflex donderdag een ultimatum gesteld. Uiterlijk maandag om 18.00 uur moet er een goed sociaal plan liggen voor de circa 60 medewerkers die in de loop van dit jaar hun baan verliezen, anders volgens acties in de vorm van werkonderbrekingen of stakingen.


Hunter Douglas, het moederbedrijf van Luxaflex, wil de productie uit kostenoverwegingen verplaatsen naar Tsjechië. CNV wil dat er een goed sociaal plan komt met voldoende keuzevrijheid voor de mensen die daardoor zonder werk komen te zitten. Onderhandelingen daarover zijn volgens de bond echter vastgelopen
voda
0
Stakingen Hunter Douglas voorlopig van de baan na aangepast voorstel

AMSTERDAM (Dow Jones)--Vakbonden CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben maandag van de directie van Hunter Douglas/Luxaflex een aangepast voorstel voor een sociaal plan gekregen, waarmee de bondsbestuurders tevreden zijn. Ze gaan het voorstel nu eind deze week voorleggen aan hun leden, die het dan definitief moeten goedkeuren of afwijzen. Tot die tijd zullen er volgens CNV-bestuurder Jacqueline Twerdain ieder geval geen stakingen of andere acties plaatsvinden.

De vakbonden waren ontevreden over het door Hunter Douglas nv (HDG.AE) aangeboden originele sociaal plan voor de betrokken zestig medewerkers en eisten vorig week dat voor maandag 18.00 uur het plan moest worden aangepast. Zo niet dan zouden werkonderbrekingen of stakingen volgen, meldden de twee vakbonden afgelopen donderdag via een persbericht.

De bonden vonden dat Hunter Douglas de betrokken medewerkers te veel eisen oplegt, zoals gedwongen vertrek naar een andere productievestiging en het werken in vijfploegendienst. Ze zeiden dat de directie van de Luxaflex-vestiging in Tolbert na vier maanden onderhandelen te weinig in hun richting bewoog.

De bonden willen een sociaal plan dat doorloopt tot een jaar na de datum van het laatste ontslag, met onder meer ontslag- en mobiliteitsvergoedingen, en compensatie voor verminderde pensioenopbouw voor werknemers van 58 jaar en ouder.

CFO Leen Reitenbagh van Hunter Douglas erkende vorige week dat er een conflict was, maar vond dat de medewerkers in Tolbert een voor Nederlandse arbeidsverhoudingen "normaal, redelijk en realistisch" sociaal plan was geboden. Over de reden van de verplaatsing van de productie naar Tsjechie, omdat dat daar goedkoper zou kunnen, zei hij: "Wij laten onze productie met de economische ontwikkelingen mee bewegen".

Financieel directeur Reitenbagh zei ook dat er geen plannen zijn om de productie van Luxaflex jaloezieen in Hardinxveld ook naar een andere locatie over te brengen.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; bart.koster@wsj.com

buy&hold-style
0
Vandaag bij opening -8% bij een volume van 5 stuks!! Zo kan je als piepkleine belegger toch een hele impact maken...
RT2014
0
quote:

buy&hold-style schreef op 12 februari 2014 09:33:


Vandaag bij opening -8% bij een volume van 5 stuks!! Zo kan je als piepkleine belegger toch een hele impact maken...


Die verkoper is flink geflest...Dat is uiteraard het risico van beleggen in illiquide aandelen. Nooit met bestens orders werken.
buy&hold-style
0
Flinke uitslag vandaag; +8% bij een behoorlijk volume (naar HD maatstaven). Iemand belang aan het uitbouwen?
kolifant
0
Binnenkort:
Upcoming Calendar Events
March 12, 2014
Press release Hunter Douglas 2013 results

voda
0
Hunter Douglas boekt hogere winst en omzet in 2013 - Update
(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Hunter Douglas boekt hogere winst en omzet in 2013', om informatie en commentaar CFO toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Hunter Douglas nv (HDG.AE) heeft in 2013 een hogere winst en omzet geboekt dankzij hogere volumes, bijdragen van acquisities en lagere herstructureringslasten, zo maakt de producent van raambekleding en bouwmaterialen woensdag voorbeurs in een persbericht bekend.

De volumestijging deed zich in alle regio's voor, met uitzondering van Europa, waar volumekrimp plaatsvond en ook voor 2014 nog geen verbetering van consumentenvertrouwen en van de huismarkten wordt voorzien.

Het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) steeg met 1,4% naar $260,9 miljoen van $257,4 miljoen een jaar geleden. De omzet steeg met 1,9% naar $2,636 miljard tegen $2,588 miljard in 2012. De nettowinst steeg met 5,9% naar $107,1 miljoen van $101,1 miljoen in 2012.

De herstructureringslasten daalden in 2013 naar $11,5 miljoen tegen $44,4 miljoen het jaar ervoor. "We hebben in 2013 aanzienlijk minder reorganisaties hoeven doen dan in 2012 en ook voor dit jaar voorzien we geen grote reorganisaties en daarmee gepaard gaande lasten", zegt CFO Leen Reijtenbagh in een toelichting tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

De operationele cash flow steeg in 2013 naar $220 miljoen tegen $154 miljoen het jaar ervoor, wat volgens Reijtenbagh vooral te danken is aan verbeterd voorraadbeheer dankzij consolidatie van magazijnen.

In 2013 werd 41% van de omzet in Noord-Amerika gerealiseerd, 38% in Europa, 10% in Latijns Amerika, 7% in Azie en 4% in Australie. Van de totale omzet kwam 81% uit de verkoop van Luxaflex en andere raambekledingsmiddelen.

Het bedrijf met 169 vestigingen in meer dan 100 landen, voorziet verbeterende economische omstandigheden in de VS en Azie, stabiele omstandigheden in Latijns Amerika, maar aanhoudend uitdagende omstandigheden in Europa. Hunter Douglas geeft zoals gebruikelijk geen kwantitatieve outlook.

Hunter Douglas stelt voor over 2013 een dividend van EUR1,25 per aandeel te betalen, gelijk aan het dividend over 2011 en 2012. Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR35,40.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Hunter Douglas volumes stijgen in alle markten
Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Hunter Douglas nv (HDG.AE) heeft in de eerste drie maanden van 2014 een licht hogere nettowinst behaald op een gestegen omzet door stijgende volumes in al zijn markten.

De producent van raam- en gevelbekleding verwacht verdere verbetering van de economische omstandigheden in de VS en Azie, stabiliteit in Latijns Amerika en aanhoudend uitdagende omstandigheden in Europa tot het consumentenvertrouwen en de huizenmarkt in deze regio verbetert.

De omzet van het bedrijf uit Rotterdam, dat voor meer dan 80% in handen is van de familie Sonnenberg, steeg de afgelopen verslagperiode met 4,6% tot $606 miljoen van $581 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Het concern, dat onder meer Luxaflex verkoopt, zag de volumes in alle geografische markten toenemen. De omzetstijging is het gevolg van 5,2% hogere volumes en negatieve valuta-effecten van 0,9%.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) kwam uit op $39,7 miljoen ten opzichte van $34,5 miljoen een jaar eerder.

De nettowinst kwam het afgelopen kwartaal uit op $10,6 miljoen waar het concern $10,4 miljoen winst rapporteerde over het eerste kwartaal van 2013.

Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; levien.defeijter@wsj.com


kolifant
0
Kan dit nieuws niet helemaal begrijpen........Weet iemand meer?

Hunter Douglas : Assigned Patent
06/10/2014 | 07:13am US/EasternRecommend:
By Targeted News Service

ALEXANDRIA, Va., June 10 -- Hunter Douglas, Pearl River, New York, has been assigned a patent (8,739,852) developed by Richard Anderson, Whitesville, Kentucky, and Steven R. Haarer, Whitesville, Kentucky, for an accumulating wand.

The patent application was filed on June 22, 2012 (13/530,175). The full-text of the patent can be found at patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Se...,739,852.PN.&OS=PN/8,739,852&RS=PN/8,739,852

Written by Sudarshan Harpal; edited by Jaya Anand.
voda
0
Hunter Douglas omzet en winst stijgt in eerste helft
Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Hunter Douglas nv (HDG.AE) heeft in de eerste helft van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet, en zag de volumes in al zijn regio's toenemen.

De producent van bouwmaterialen en raambekleding zoals Luxaflex voorziet een verbetering van de marktomstandigheden in de Verenigde Staten en Azie, een stabilisering in Latijns-Amerika en aanhoudende uitdagende markten in Europa, totdat het consumentenvertrouwen en de huizenmarkten zullen herstellen.

De nettowinst steeg 8,2% tot $64,7 miljoen van $59,8 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) nam met 10,8% toe $133,3 miljoen van $120,3 miljoen.

De omzet groeide 3,2% tot $1,324 miljard ten opzichte van $1,283 miljard een jaar eerder. De volumes groeiden met 3,5% en lieten in alle regio's van het concern een stijging zien. Valutaschommelingen zorgden voor een negatief omzeteffect van 0,3%.

Het concern, voor ruim 80% in handen van bestuursvoorzitter Ralph Sonnenberg, meldt dat in Europa de omzet op jaarbasis met 7% is toegenomen. Hier stegen de volumes met 2% en leverden valuta effecten een positieve bijdrage van 5%. In Noord-Amerika en Azie stegen de inkomsten met respectievelijk 1% en 6%, terwijl de volumes in deze gebieden met 2% en 8% opliepen. De omzet in Latijns-Amerika kwam 3% lager uit als gevolg een negatief valuta-effect van 13%, terwijl volumes 10% hoger lagen.

Het aandeel is dinsdag gesloten op EUR33,21.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


voda
0
Meer winst en omzet Hunter Douglas

DONDERDAG 30 OKTOBER 2014, 08:25 uur | 397 keer gelezen

ROTTERDAM (AFN) - Raambekleder Hunter Douglas heeft over de eerste 9 maanden van dit jaar een hogere winst en omzet behaald. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.
De nettowinst steeg met ruim 14 procent naar 97,7 miljoen dollar (77,5 miljoen euro) in vergelijking met een jaar eerder. De omzet nam met bijna 3 procent toe tot 2 miljard dollar. Volgens Hunter Douglas steeg de Europese omzet met 5 procent, die in Noord-Amerika met 2 procent en klom de omzet in Azië met 6 procent. In Latijns-Amerika ging de omzet juist met 5 procent omlaag, terwijl die in Australië onveranderd bleef.

Het bedrijf gaf aan een verbetering van de economie in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Azië te verwachten, een stabiele situatie in Latijns-Amerika, maar een aanhoudend uitdagend economisch klimaat in continentaal Europa.

Herstructureringslasten

In het derde kwartaal werd door Hunter Douglas een nettowinst geboekt van 33 miljoen dollar, een stijging met 28,4 procent op jaarbasis. De omzet nam met 2,3 procent toe tot 688,3 miljoen dollar. In het afgelopen kwartaal zette Hunter Douglas voor 6 miljoen dollar aan herstructureringslasten in de boeken, voornamelijk gerelateerd aan Noord-Amerika en Azië.

De investeringen in de eerste 9 maanden van dit jaar bedroegen 47 miljoen dollar, terwijl de afschrijvingen op 59 miljoen dollar uitkwamen. Voor het gehele jaar rekent Hunter Douglas op investeringen van circa 70 miljoen dollar en afschrijvingen van 80 miljoen dollar.

Louis van Gaaltje
0
Vandaag ruim 8500 stukken Hunter Douglas omgezet, merkwaardig dat de omzet qua stuks betrekkelijk hoog is terwijl het in het bid en laat book niet zichtbaar was.

Iemand een uitleg? Hoe zien jullie dit fonds en wat zijn de verwachtingen?
RW1984
0
Ik zie het helemaal zitten in lijn met de kwartaalberichten uit de afgelopen kwartalen. De waardering is conservatief, de financiering is zeer conservatief en de resultaten zijn sterk verbeterd. Met name buiten Europa, daardoor kunnen we ook een positief dollar effect verwachten. Bovendien zou er dit jaar ook wel eens verbetering in de Eurozone kunnen optreden.
shaai
0
maar in de Hunter Douglas prefs (HUNDP) gebeurt weinig, terwijl die langzamerhand wel een leuke coupon opleveren.

This percentage amounts to 2.25% per annum over the European Central Bank’s deposit rate on the last working day of May of the affected year.
en dat over een par value van 24ct
Spes
0
Ik zie het ook helemaal zitten. Begin deze week een positie ingenomen. Gezien de handel gisteren denk ik dat Hunter Douglas nu bij meer beleggers op de radar ligt en denk ik dat de koers snel kan oplopen.
RW1984
0
De rapportage van Hunter Douglas is volledig in dollars. De omzet en winst nemen toe in dollars, in euro's is de toename nog veel groter.
36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 sep 2020 17:35
Koers 47,700
Verschil +0,200 (+0,42%)
Hoog 48,300
Laag 47,700
Volume 1.307
Volume gemiddeld 4.810
Volume gisteren 1.335

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group