Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Snowworld Weekdraadje van 27 jan t/m 2 feb

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 januari 2014 21:02
    Bij deze maar even een nieuw Weekdraadje aangemaakt.
    Ook vandaag weer reclame bij Harry om de zaak te promoten.
    Ben wel benieuwd hoe de emissie gaat verlopen.
    dhr. Hendriks heeft aangegeven dat Snowworld een soort volksaandeel zou moeten worden.
    Dan moet er nog wel wat gebeuren, getuige het feit dat er nog maar weinig animo is om zelfs een weekdraad aan te maken.
    Hoe dan ook, succes aan de Snowworld believers.

    TZ
  2. ch@rter 28 januari 2014 09:09
    Voor snowplanet zullen er wel even 500.000 nwe aandeeltjes worden uitgeprint voor de believers.
    Succes.
  3. arreno 28 januari 2014 09:14
    Redactie ABM Financial News - 28 januari 2014, 07:56
    Overname 5,5 tot 6,0 miljoen euro.
    SnowWorld heeft een intentieovereenkomst gesloten om SnowPlanet uit Spaarnwoude over te nemen. Dit bevestgide de uitbater van indoor skibanen dinsdag in een persbericht nadat het nieuws al in de media uitlekte.

    "SnowPlanet vormt een uitstekende aanvulling voor SnowWorld", waarbij CEO Koos Hendriks verder liet weten "aanzienlijke synergievoordelen" te verwachten.

    SnowWorld meldde verder dat de voorgenomen overname direct zal kunnen bijdragen aan de resultaten en de winst per aandeel.

    Met de overname zal een bedrag van 5,5 tot 6,0 miljoen euro gemoeid zijn. SnowWorld gaf aan dat de transactie op 1 mei 2014 zal zijn afgerond.

    SnowWorld sloot maandag op 13,15 euro.
  4. kammetje 28 januari 2014 12:07

    Beursblik: SnowWorld aantrekkelijke belegging

    Redactie ABM Financial News - 28 januari 2014, 11:56
    Extra aandelenuitgiftes volgens Theodoor Gilissen nodig.

    SnowWorld zal op de lange termijn een aantrekkelijke belegging zijn. Dit schreef analist Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers dinsdag in een rapport.



    Beleggers hebben volgens Muller met de komst van SnowWorld op de beurs "een nieuwe mogelijkheid gekregen om te investeren in de vrijetijdssector".



    Volgens de analist zal de uitbater van indoor skibanen de activiteiten de komende jaren uitbreiden in zowel Frankrijk als Spanje, wat bij kan gaan dragen aan de winstgevendheid. Ook de accomodatie in Zoetermeer gaat op de schop en krijgt een nieuwe baan naast de al twee bestaande banen.



    Muller liet echter wel weten dat de uitbreidingen voor een deel plaatsvinden met extra eigen vermogen, wat SnowWorld bijeen wil brengen met de uitgifte van nieuwe aandelen. In totaal schat de analist dat er 98 tot 122 miljoen euro is gemoeid met alle uitbreidingen.



    Theodoor Gilissen heeft momenteel nog geen rating op het aandeel SnowWorld. Aan het einde van de ochtendhandel noteerde het fonds een half procent hoger op 13,22 euro, terwijl grootaandeelhouder Value8 4,1 procent steeg. Het Damrak won 0,2 procent.
  5. largo33 29 januari 2014 17:30
    kan iemand me vertellen of het interessant is om mee te doen met claimemmisie, ik heb er nog een paar rechten staan
  6. The Duck Master 30 januari 2014 01:05
    En hoe lees je dit dan:

    We hebben vaker gezien dat dergelijke grootse plannen beleggers verleiden te investeren. Voordat er uiteindelijk winst wordt gerealiseerd, als die al word gerealiseerd, is de meeste pijn geleden door de avonturiers die als eerste aan boord zijn gestapt. Denk maar eens aan de Eurotunnel of aan de mislukte overname van iCenter door Sabon dat inmiddels ter ziele is gegaan. Beursgenoten blijft veilig aan de zijlijn, en zal het bedrijf nauwlettend volgen. Een belegging in Snowworld is in onze ogen zeer risicovol.


    quote:

    arreno schreef op 30 januari 2014 00:18:

    [...]
    Geert Schaaij heeft geen waarschuwing gegeven om niet in te schrijven
  7. [verwijderd] 30 januari 2014 10:32
    In tegenstelling tot de groteske plannen van Bob Ultee waarbij winstgevende activiteiten van iCenter zouden worden ingebracht met als doel Sabon te redden, maak ik op dat vanaf 2009 enkel verlies gemaakt wordt door Snowplanet. Dat maak ik althans op uit de berichten van Nedvim. Deze overname lijkt mij riskant en de informatievoorziening rondom Snowworld en de overname is van het niveau lik mijn vestje. Peter Paul de Vries was bij Sabon betrokken en nu weer, ik ben oprecht benieuwd of het nu wel gaat lukken geld op te halen. Mocht dat niet lukken dan hoop ik dat er geen penalty van 17 mio is overeengekomen indien de deal niet doorgaat.
  8. arreno 30 januari 2014 10:36
    quote:

    The Duck Master schreef op 30 januari 2014 01:05:

    En hoe lees je dit dan:

    We hebben vaker gezien dat dergelijke grootse plannen beleggers verleiden te investeren. Voordat er uiteindelijk winst wordt gerealiseerd, als die al word gerealiseerd, is de meeste pijn geleden door de avonturiers die als eerste aan boord zijn gestapt. Denk maar eens aan de Eurotunnel of aan de mislukte overname van iCenter door Sabon dat inmiddels ter ziele is gegaan. Beursgenoten blijft veilig aan de zijlijn, en zal het bedrijf nauwlettend volgen. Een belegging in Snowworld is in onze ogen zeer risicovol.


    [...]
    Dat verhaal is van helemaal in het begin toen de koers 22.23 aantikte.
    Wat dat betreft heeft hij gelijk gekregen, gezien de huidige koers.

    Over wel of niet meedoen met de emissie heeft hij geen uitspraak gedaan.

    Persoonlijk lijkt me de huidige koers de werkelijke waarde.
  9. [verwijderd] 31 januari 2014 17:58
    Kleine correctie het goedgekeurde prospectus van 21 januari 2014 ziet er netjes uit. Wat ik echter niet begrijp is dat een week later de overname plannen van Snowplanet worden gecommuniceerd met veel te weinig informatie. Men is bezig met een goed prospectus geld uit de markt te halen en dan verwacht ik gewoon meer informatie over deze mogelijke overname. Want het kost allemaal geld, wat er maar in beperkte mate is. Het is een vastgoedfonds met veel schulden en inderdaad een leuke activiteit in het vastgoed. Wat ik verder niet begrijp, zal aan mij liggen, is hoe ze de buy-out verwerken van de heer van Breukhoven, de onderneming heeft zichzelf uitgekocht? Aandelen gaan toch bovenlangs? Is de koopsom van 5.6 mio dan geen lening geweest aan Hendriks Beheer zodat hij 100% aandeelhouder kon worden door 5.6 mio te betalen voor het 49% belang van de heer van Breukhoven?
  10. Buts 4 februari 2014 19:38
    SnowWorld neemt SnowPlanet over

    Gepubliceerd op 4 feb 2014 om 19:14 | Views: 104
    Artikel


    AMSTERDAM (AFN) - De beursgenoteerde uitbater van skihallen SnowWorld heeft dinsdag meer informatie naar buiten gebracht over de voorgenomen aankoop van SnowPlanet uit Spaarnwoude. De verwachte overnamesom is nu vastgesteld op 5,6 miljoen euro. Daarnaast gaat SnowWorld 1 tot 1,5 miljoen euro investeren in de verbetering van de ski-accommodatie, zo maakte het bedrijf bekend.

    Beleggers krijgen tot 13 februari 15.00 uur de tijd om zich in te schrijven. Daarmee wordt de biedingsperiode met 5 werkdagen verlengd. Bestaande aandeelhouders van SnowWorld krijgen een voorkeursrecht om zich in te schrijven op een nieuw aandeel.

    De onderneming maakte verder bekend dat de overname van SnowPlanet, dat nu een jaaromzet heeft van 3,8 miljoen euro, een bijdrage aan de ebitda zal leveren van tenminste 1,5 miljoen euro. Dat is 15 tot 20 procent van de huidige ebitda van SnowWorld.

    SnowWorld denkt de acquisitie met 60 tot 70 procent vreemd vermogen te financieren. Het bedrijf is al met de banken hierover in gesprek. Voor de rest van de financiering met eigen vermogen ,,worden op dit moment verschillende opties onderzocht''
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht