Johnson & Johnson « Terug naar discussie overzicht

Johnson & Johnson

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
IEX - Forummoderator
0
Welkom op dit nieuwe forum voor Johnson & Johnson. Geopend op verzoek van de IEX community.

Gr.
Henk

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) is een wereldwijd Amerikaans bedrijf dat actief is in de farmaceutische industrie, medische- en consumenten producten.

Johnson & Johnson werd opgericht in 1886 en maakt deel uit van de Dow Jones Industrial Average en de Fortune 500-lijst met grootste bedrijven.
Brogembank
1
JNJ:
Eén der bluest-blue chips die er te vinden is.
Geeft ondanks de hoge waardering P/E~20 reeds 52 jaar hogere dividenden, heeft een AAA rated balans (samen met Exxon en Microsoft), is gediversifieerd in verschillende marktsegmenten (consumer, devices en pharma) en is wat mij betreft een buy-keep-add- stock.

andere JNJ-liefhebbers op IEX?

FORT1944
0
JANSSENS pharma in BEERSE (BELGIE) is een zeer winstgevend dochterbedrijf .
Waren de eerste die een fabriek bouwde in CHINA , wijlen PAUL JANSSENS .

Bezit het al jaren , natuurlijk koop je het voor het dividend , hebben een goede pijplijn van nieuwe producten .
Brogembank
0
www.iex.nl/Column/136130/Tekmira-vers...
met dank aan ArendJan,

Ik blijf long in JNJ en zeker niet alleen vanwege ebola. Wat @geobeo opmerkte bij bovenstaand artikel over ebola, dat het zo'n dodelijk virus is dat het zichzelf snel uitroeit door z'n dodelijkheid is waar. Enige is dat de incubatietijd kennelijk nogal lang kan zijn...

Hoe dan ook, de toekomst voor big pharma in 't algemeen en die van JNJ in het bijzonder ziet er erg goed uit: langere levensverwachting, meer zielen, hogere welvaart....
Begin dit jaar JNJ op zeldzame dip gekocht net onder $90, nog bijgekocht tijdens de augustus zomerdip, misschien ooit op een nieuwe dip meer bijkopen en laat maar een jaar of 30-40 compounden, dan zullen mijn kleinkinderen mocht ik ze ooit krijgen mij ooit zeer dankbaar zijn, zie dit mooie artikel dat vanmiddag op SA uitkwam betreffende ruim 40jaar JNJ:
seekingalpha.com/article/2531185-john...

Buy&hold voor altijd en geniet van de dividendflow

FORT1944
0
@ brogembank , ik ben er in 2011 ingestapt , de koers is bina verdubbeld en heb er nog geen minute spijt van gehad , mooi dividend dat groeit , zeker bijhouden als je ziet met de hoeveelheid nieuwe of verbeterde producten ze elk jaar op de markt komen en ze nemen regelmatig ook een bedrijf over .
Janssens Pharma uit BEERSE (BELGIE) is een echt winstmachine voor hen .
Brogembank
0
quote:

FORT1944 schreef op 1 oktober 2014 17:26:


@ brogembank , ik ben er in 2011 ingestapt , de koers is bina verdubbeld en heb er nog geen minute spijt van gehad , mooi dividend dat groeit , zeker bijhouden als je ziet met de hoeveelheid nieuwe of verbeterde producten ze elk jaar op de markt komen en ze nemen regelmatig ook een bedrijf over .
Janssens Pharma uit BEERSE (BELGIE) is een echt winstmachine voor hen .


@FORT, grappig om te zien op hoeveel fora/stockpicks wij elkaar tegenkomen. Gefeliciteerd met jouw tijdige aankoop van JNJ. Vasthouden en indien mogelijk wat bijkopen als de long overdue correctie in USA zich serieus aftekent zou ik zeggen! mooie herinvestering van Vivendi-gelden als die superdividenden ooit binnenlopen...

succes
Brogembank
0
FORT1944
0
@Brogembank , inderdaad wij doen ongeveer een beetje hetzelfde nl. goed ons huiswerk maken . Met EBOLA niet vergeten dat GSK vandaag ook een rol wilt spelen in dit verhaal en als NOVARTIS geregeld is gaan ze 5,2 MILJARD € aan de aandeelhouders teruggeven . GSK geeft ook een leuk dividend in aandelen dit terloops . Natuurlijk zal GSK zich toeleggen op een vaccin en JNJ op een medicatie veronderstel ik . Aan VIVENDI moet je echt niet twijfelen da
FORT1944
0
Aan VIVENDI moet echt je niet twijfelen , dat geld is opkomst maar dat is met alle deals zo , geduld moet je hebben !
FORT1944
0
J&J gaat hun vaccin voor EBOLA versnellen , JANSSENS PHARMA uit BEERSE heeft die opdracht gekregen met de nodige middelen .
Brogembank
0
Over een halfuur komen de cijfers van JNJ; consensus ligt tussen US $1.26 op 18.56B omzet...

Als de cijfers goed zijn zal dat voor Wall Street positief zijn voor zowel Healthcare sector als voor (fast moving) consumer staples/goods.

Brogembank
0
Cijfers: een hogere WPA maar lagere omzet en valutaire tegenwind. Pharma divisie draait als een trein, Consumer en Medical devices ietsje minder. Thuisland VS/N-Am draait top, rest wereld stagneert wat.

Ik heb op de cijfers en koers (nu -3,5%) put feb 100 geschreven tegen aantrekkelijke premie vs. looptijd; hetzij extra inkomen bij koersherstel/stabilisatie, ofwel uitbreiding van mijn positie in een pure blue chip en één van de mooiste dividend growth bedrijven voor de langere termijn.
Brogembank
0
JNJ beats estimates once again, ondanks valurtaire tegenwind etc:

Johnson & Johnson (NYSE:JNJ): Q1 EPS of $1.56 beats by $0.02.
Revenue of $17.37B (-4.1% Y/Y) beats by $60M.
Shares -0.15% PM.
flosz
0
quote:

Brogembank schreef op 22 oktober 2014 11:00:


seekingalpha.com/news/2046975-j-and-j...

JNJ begint zich met de Ebola hype te bemoeien; als het ze lukt is dat goede marketing dunkt me.

brogem

Stukje geschiedenis mbt Crucell ebola-vaccin:

Voormalig Crucell heeft sterke positie in race naar ebolavaccin

Thieu Vaessen
01-06-2015
Voormalig Crucell heeft sterke positie in race naar ebolavaccin (PDF)
Het voormalige Crucell — tegenwoordig Janssen geheten — is nog volop in de race voor de ontwikkeling van een ebolavaccin. Sterker nog: het in Leiden ontwikkelde vaccin lijkt vooralsnog zeer geschikt voor toepassing in een situatie zoals die zich nu voordoet in West-Afrika, waarbij de epidemie relatief lang aanhoudt.


Hanneke Schuitemaker
Dat zegt Hanneke Schuitemaker in een gesprek met het FD. Schuitemaker geeft mede leiding aan het vaccinonderzoek van Janssen en is hoogleraar aan het AMC in Amsterdam. Een groot aantal farmaconcerns en ­biotechbedrijven is bezig met het ontwikkelen van een vaccin voor ebola, een ziekte waarvoor nog geen vaccin of medicijn bestaat. Het farmaconcern Johnson & Johnson kocht Crucell enkele jaren geleden en heeft het inmiddels ondergebracht bij zijn dochterbedrijf Janssen.

De epidemie in West-Afrika lijkt momenteel teruggebracht tot beheersbare proporties, maar is nog niet onder controle. In die situatie is behoefte aan een vaccin dat langer werkt. Volgens Schuitemaker belooft het vaccin van het voormalige Crucell daar goed in te voorzien. Ook GlaxoSmithKline (GSK) en Merck zijn vergevorderd met de ontwikkeling van een vaccin.

‘Toen de uitbraak snel om zich heen greep, was een vaccin nodig dat snel bescherming bood’, aldus Schuitemaker. ‘Maar nu de epidemie op haar retour is, is een vaccin dat snel werkt niet voldoende. Het moet juist langer bescherming bieden, langer dan een halfjaar.’

Het vaccin van Johnson & Johnson belooft relatief lang bescherming te bieden omdat naast het middel van Janssen nog een tweede medicijn wordt toegediend, een zogenoemde ‘booster’. Die is ontwikkeld door het Deense biotechbedrijf Bavarian Nordic. Deze booster zorgt dat een vaccin langer werkzaam blijft.

GSK liep aanvankelijk wat voor, dankzij een vaccin dat vergelijkbaar is met dat van Janssen. Alleen besloot GSK pas in een later stadium ook een booster toe te voegen. Schuitemaker: ‘Het leek er eerst op dat het te lang duurde voor ons vaccin immuniteit opwekte. Maar nu is de situatie in West-Afrika veranderd. Die is minder acuut. Nu wordt erkend dat een booster echt nodig is, omdat langdurige bescherming belangrijker is geworden.’


Ebola vrijwilligers met beschermende kleding in Monrovia, Liberia.
De Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwde vorige week dat het waarschijnlijk nog wel een halfjaar zal duren voordat de ebola-epidemie in West-Afrika onder controle is. In Liberia zijn al enkele weken geen nieuwe gevallen meer gemeld, maar uit Guinee en Sierra Leone komen nog steeds berichten over nieuwe besmettingen. Sinds begin vorig jaar zijn in de drie landen meer dan 11.000 mensen overleden aan de ­gevolgen van ebola.

Naast Janssen en GSK wordt ook het Amerikaanse farmaconcern Merck vaak genoemd als een van de bedrijven die relatief ver zijn gevorderd met ontwikkeling van een vaccin. Merck werkt ook met een booster, maar heeft meer last van bijwerkingen. ‘Als de nood heel hoog is, wordt er natuurlijk minder op bijwerkingen gelet’, zegt Schuitemaker. ‘Maar nu gaat dat mogelijk zwaarder ­wegen.’

De virologe van Janssen onderstreept het belang van meerdere onderzoeken naast elkaar. ‘Ik was vorige maand bij een seminar van de WHO waar mensen zich afvroegen waarom we niet verder gaan met één vaccin. Maar het is heel riskant om op één kandidaat te gokken. Er zijn altijd afvallers.’

Hoewel de werking van het vaccin nog niet overtuigend is aangetoond, is Janssen al wel begonnen met productie. Het farmaconcern heeft tot nu toe 450.000 doses geproduceerd en hoopt eind dit jaar vaccins te hebben liggen voor twee miljoen mensen. Die liggen dan klaar als een nieuwe ebola-uitbraak zich voordoet. Pas dan zal blijken of het middel werkelijk effectief is.
tophound 01-06-15 11:31
www.iex.nl/Forum/Topic/1263868/4/Cruc...

clinicaltrials.gov/ct2/results?term=C...
crucell.com/history

Uit de krochten van IEX:
www.iex.nl/Forum/Topic/1092379/Crucel...
www.iex.nl/Forum/Topic/1054549/Crucel...
Geschorst en weet niet waarom
0
Een speciale veelbelovende neusspray tegen depressiviteit biedt mogelijk verlichting voor de miljoenen mensen die onder deze ziekte lijden. Bovendien is er grote kans dat het aandeel van het Amerikaanse bedrijf dat dit medicijn heeft ontwikkeld flink gaat stijgen in de toekomst.


Beursgoeroe Geert Schaaij, oprichter van Beursgenoten, maakte zelf in zijn zeer naaste omgeving een geval van depressiviteit mee en weet hoe de slachtoffers hieronder gebukt gaan. “Voor mensen die lijden aan een depressie wordt gezocht naar een juiste mix of weging van medicijnen zodat ze zich wat beter gaan voelen. Maar die zoektocht kan wel maanden duren. Al die tijd lijden deze mensen en ik weet hoe erg en zelfs levensbedreigend dat kan zijn. Met het nieuw ontwikkelde medicijn wordt die periode ingekort tot een paar dagen. Als je zelf hebt gezien wat een depressie met mensen doet, dan besef je hoeveel waarde zo’n spray kan hebben. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft het licht op groen gezet voor de commercialisering van Spravato, zoals de spray heet, en ik verwacht er veel van. Ik hoop ook heel erg dat het een succes wordt. Voor al die mensen die er iets aan kunnen hebben.”

Schaaij zou zijn geld dan ook op Johnson & Johnson zetten; het bedrijf dat de spray heeft ontwikkeld. “En zeker niet alleen omdat ik flink rendement verwacht op dat aandeel. De veelbelovende spray is een goede ontwikkeling. Als je als belegger je geld hierin steekt, help je ook nog eens mee om de wereld van 300 tot 500 miljoen mensen wereldwijd beter te maken.”

Schaaij heeft met zijn analisten van Beursgenoten een grondige fundamentele analyse gemaakt van het aandeel Johnson & Johnson om te onderzoeken of het aandeel een koopwaardige belegging is. “Daarbij hebben we niet alleen naar de ontwikkeling van het nieuwe medicijn tegen depressie gekeken, maar ook naar het bedrijf zelf. Dit heeft een geweldige historie. Het aandeel is in de geschiedenis van haar bestaan maar liefst verhonderdvoudigd. Het heeft dus een geweldig track-record. En als de veelbelovende spray de markt verovert, maken ze de reputatie waar die ze al hebben. Daarbij is dit een thema-aandeel, dat je nu moet hebben. De vooruitzichten rond de economie zijn toch wat somberder en dan kun je beter geen industriële economisch-gevoelige aandelen kopen. Pharmacia aandelen doen het in elke markt goed.”

Schaaij vindt het niet leuk om over een aandeel te spreken en dan niet van de hoed en de rand te vertellen. “Voor de lezers van DFT is de analyse die de analisten van Beursgenoten hebben gemaakt gratis en geheel zonder verplichtingen te lezen door op de link te klikken. Hierin staat bovendien ook nog eens hoe je een soort extra dividend kunt creëren van bijna 5% per jaar met dit aandeel.”

Beursgenoten is een bedrijf dat voortdurend de krenten uit de pap probeert te vissen voor beleggers die zich als abonnee hebben aangesloten. En Schaaij heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd, waarbij hij aandelen ontdekte die voor anderen verborgen bleven en uiteindelijk goud waard werden. “Verborgen pareltjes”, noemt Schaaij dat, die een aanzienlijk kapitaal vergaarde met beleggingen.

Deze keer wil hij dus een van die parels ook weggeven aan niet-abonnees. “Ik vind het voor het aandeel van Johnson & Johnson vanuit meerdere standpunten van belang om hier de analyse ervan gratis prijs te geven. Dit bedrijf verdient veel geld en maakt veel meer geweldige medicijnen. Wanneer bedrijven winstgevend zijn kunnen ze dit soort medicijnen ontwikkelen en daardoor depressieve mensen helpen aan een nieuwe toekomst. Als dan ook nog eens dat aandeel enorme potentie heeft om in waarde te stijgen, heb je het echt over een win-win situatie. Een aandeel met een gezonde toekomst”, sluit Schaaij lachend af.

www.telegraaf.nl/partnercontent/33548...
svenhedin
0
Attentie voor dit bedrijf. CORONA oplossing?

Wordt wellicht een kaskraker.


September 2020 proef op mensen. Versnelde goedkeuring verwacht. Begin 2021 start vaccin. 1miljard..tegen kostprijs? Ontving 1 miljard voor dit onderzoek. Een Nederlandse onderzoekster uit Heerhugowaard (v/h Crucell).
s.lin
0
Johnson & Johnson draagt ??bij aan de schuldenwaanzin, leent $ 7,5 miljard om Momenta te kopen
Gepubliceerd: 20 augustus 2020

Een J & J-obligatie met een looptijd van 40 jaar levert 2,5% rendement op

ohnson & Johnson maakte donderdag gebruik van zijn hoogste AAA-kredietratings om voor $ 7,5 miljard aan goedkope financiering te lenen voor de overname van Momenta Pharmaceuticals, Inc.

J&J, dat medicijnen, consumptiegoederen en medische apparatuur maakt, is de enige andere grote Amerikaanse onderneming, afgezien van Microsoft Corp MSFT, + 2,32%, die nog steeds de hoogste kredietwaardigheid van AAA heeft, die volgens Planet Money van NPR verwant is aan de hoogst mogelijke score in consumentenkrediet.

In theorie betekent dit dat J&J toegang zou moeten hebben tot goedkopere financiering dan bedrijven met een lagere kredietwaardigheid die als een hoger risico op wanbetaling of downgrade worden beschouwd, hoewel de door pandemieën aangewakkerde hausse in het lenen van bedrijven de grenzen van wat als 'laag' of "Hoge" opbrengsten.

Lezen : een eetbui? Ardennen? Of gewoon de nieuwe norm voor schulden in Amerika, aangezien de Fed helpt om een ??reeks records aan te sporen

Vraag naar J & J's JNJ, + 0,68% Een zesdelige deal met bedrijfsobligaties hielp het meer dan 130 jaar oude conglomeraat vast te houden aan een aantal van de laagst mogelijke financieringen die in jaren beschikbaar waren.

De definitieve prijsinformatie koppelde het rendement op de kortste vijfjarige obligatie op 0,57% en op 2,49% voor de langste 40-jarige schuldklasse.

Met de pandemische steun van de Federal Reserve hebben Amerikaanse investment-grade bedrijven dit jaar een recordbedrag van $ 1,4 biljoen aan obligaties geleend tegen record-lage rendementen, waarbij ze volgens gegevens van BofA ongeveer 74% meer schulden hebben uitgegeven dan in dezelfde periode vorig jaar.

De nieuwe financiering zal grotendeels door J&J worden gebruikt om Momenta MNTA te kopen , -0,01% in een contant bod, ter waarde van $ 6,7 miljard, dat woensdag werd aangekondigd en aandelen van het in Cambridge, Massachusetts gevestigde biotechnologiebedrijf 69% hoger deed sluiten op $ 52,12 per aandeel.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst betaalt J&J $ 52,50 voor elk uitstaand Momenta-aandeel. De deal zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 worden afgerond.

De rest van de schuldfinanciering was gekoppeld aan algemene bedrijfsdoeleinden.

Moody's Investors Service gaf de schuldfinanciering een AAA-rating, maar met een negatief vooruitzicht. Hoewel het kredietbeoordelingsbedrijf verwacht dat de farmaceutische activiteiten van J & J de komende jaren een "gemiddelde tot hoge eencijferige groei" zullen genereren, staat dit in contrast met de lagere groeiverwachtingen voor zijn andere bedrijfsonderdelen, die ook te maken hebben met risico's die verband houden met "onopgeloste geschillen". waarbij opioïden en talk betrokken zijn, 'wat de vrije cashflow' gedurende meerdere jaren 'zou kunnen beperken.

Johnson & Johnson, Moderna Inc. MRNA, -0,27%, Pfizer Inc. PFE, + 1,20% en AstraZeneca PLC AZN, + 0,46%, racen om proeven op gang te brengen om de ontwikkeling van een COVID-19-vaccin te helpen versnellen, waarbij J&J van plan is om eind volgende maand een wereldwijd onderzoek van 60.000 personen te starten om te testen of het mensen tegen het virus kan beschermen.

De hoop op vaccins is een katalysator geweest die heeft geholpen om belangrijke Amerikaanse aandelenindexen terug te brengen naar of voorbij hun eerdere recordhoogtes vóór de pandemie, met de S&P 500 index SPX, + 0,31% deze week markeert het snelste herstel in de geschiedenis .

www.marketwatch.com/story/johnson-joh...

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 okt 2021 22:00
Koers 161,300
Verschil +1,190 (+0,74%)
Hoog 161,810
Laag 160,410
Volume 6.918.407
Volume gemiddeld 5.880.819
Volume gisteren 4.580.894

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront