Akzo Nobel - 3e kwartaal 2014

10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Akzo Nobel winst hoger op licht lagere kwartaalomzet - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) zal dinsdag voorbeurs een hogere winst op een licht lagere omzet over het derde kwartaal bekendmaken, verwachten analisten. Tien door FactSet geraadpleegde analisten voorzien gemiddeld een 0,6% lagere kwartaalomzet van EUR3,755 miljard. Zeven van hen verwachten gemiddeld een 13% hoger EBITDA-resultaat van EUR516 miljoen en een 29% hogere nettowinst van EUR200 miljoen. De analisten noemen onder meer succesvolle kostenbesparingen, verbeterde operationele aansturing, en bedrijfsbreed commitment voor de marge-, rendements- en schulddoelstellingen voor 2015 als redenen voor het te verwachten verbeterde resultaat. Verwacht wordt ook dat het management in de outlook deze doelstellingen zal herbevestigen, ondanks de fragiele macro-economische omstandigheden. Ook verwachten analisten een update van het reorganisatieprogramma. Kort voor 17.30 uur noteert het aandeel 3% hoger op EUR50,27, terwijl de AEX ook met 3% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Peter€€€
0
Forse winstgroei Akzo Nobel

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft in het derde kwartaal op jaarbasis een flinke winstgroei gerealiseerd, terwijl de omzet nagenoeg gelijk is gebleven. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten. De verfspecialist presenteert zijn cijfers dinsdag om 7.00 uur.

De marktkenners rekenen op een aangepaste nettowinst van 230 miljoen euro, een toename van bijna 28 procent. De omzet is naar verwachting met 1 procent gedaald tot 3,7 miljard euro.

Volgens ING zullen de cijfers aantonen dat AkzoNobel de vruchten heeft geplukt van aanhoudende herstructureringen en besparingen. De bank, die afgelopen vrijdag zijn advies voor het concern verhoogde, verwacht dat de ebit-marges met 100 basispunten zijn gestegen tot 9 procent. Dat is te danken aan ,,operational leverage en lagere herstructureringskosten.''

Op schema

AkzoNobel heeft geen prognose voor heel 2014 afgegeven, maar herhaalde meermaals dat het op schema ligt om de doelstellingen voor 2015 te halen. Een van die doelen, een ebit-marge van 9 procent, wordt volgens ING net aan gehaald. De hamvraag is volgens de bank wat de visie van Akzo is voorbij de huidige doelstellingen en strategische keuzes.

Het aandeel AkzoNobel noteerde maandag omstreeks 10.20 uur 0,9 procent lager op 49,74 euro.
bezinteergebelegt
0
quote:

Peter€€€ schreef op 20 oktober 2014 11:19:


Forse winstgroei Akzo Nobel

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft in het derde kwartaal op jaarbasis een flinke winstgroei gerealiseerd, terwijl de omzet nagenoeg gelijk is gebleven. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten. De verfspecialist presenteert zijn cijfers dinsdag om 7.00 uur.En als dank krijgt het doodschop na doodschop met morgen het voorlopig afserveren met een enkeltje riool. Koers onder de 47 morgen, gewoon omdat het hier kan.
Peter€€€
0

Winstgroei bij AkzoNobel dankzij besparingen

AMSTERDAM (AFN) - Verf- en chemicaliënproducent AkzoNobel heeft in het derde kwartaal vooral dankzij lagere kosten een hogere winst gehaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers die het concern dinsdag presenteerde. AkzoNobel herhaalde op schema te liggen om de doelstellingen voor 2015 te halen.

De omzet daalde met 2 procent tot 3,7 miljard euro. Hierbij werd een 1 procent hoger verkoopvolume tenietgedaan door negatieve wisselkoerseffecten en het afstoten van onderdelen. Het bedrijfsresultaat steeg dankzij doorlopende kostenbesparingen, behalve bij het onderdeel Performance Coatings, met 11 procent tot 335 miljoen euro.

De nettowinst nam met 32 procent toe tot 205 miljoen euro. AkzoNobel wil een interim-dividend uitkeren van 0,33 euro per aandeel. Bestuursvoorzitter Ton Büchner noemde de resultaten ,,solide'', zeker in het kader van de aanhoudende economische onzekerheid.

Afvlakking

Büchner sprak van ,,ongelooflijk moeilijke marktomstandigheden'', met een afvlakking van de economische groei in China en een kwakkelend Europa. ,,De enige groeiregio is Noord-Amerika en dan met name in de VS, onze grootste markt.'' China, de tweede markt voor AkzoNobel, groeide in het derde kwartaal met 7,3 procent, het laagste tempo sinds 2009. Volgens Büchner zijn de negatieve wisselkoerseffecten veel minder sterk dan een jaar geleden, maar wordt de opgelopen schade niet zomaar ingelopen.

AkzoNobel wil de winstgevendheid volgend jaar sterk verbeteren en mikt daarbij onder meer op een rendement van 9 procent op verkopen. In het afgelopen kwartaal was het rendement 9,1 procent. Het rendement zou zonder 55 miljoen euro aan herstructureringskosten mee te rekenen, uit zijn gekomen op 10,6 procent.

Managementlagen

In augustus kondigde het bedrijf aan bij Performance Coatings het aantal managementlagen te reduceren. Dat leidde tot hogere herstructureringskosten, die overigens wel binnen het door AkzoNobel voor dit jaar geraamde totaal van minimaal 250 miljoen euro vallen. De verkoop bij het onderdeel, waar onder meer autolakken worden gemaakt, nam toe. Door negatieve wisselkoerseffecten werd dat echter ook hier tenietgedaan, resulterend in een vlakke omzet.

Bij het onderdeel Specialty Chemicals had AkzoNobel last van de stakingen bij de chloorfabriek in Rotterdam, naast negatieve wisselkoerseffecten en geplande productie-onderbrekingen.

Decorative Paints deed goede zaken in Azië, terwijl de marktomstandigheden in Europa ,,uitdagend'' bleven. Door het afstoten van een onderdeel en winkels in Duitsland daalde de omzet bij het onderdeel, maar het bedrijfsresultaat was hoger dan vorig jaar dankzij lagere herstructureringskosten.
Peter€€€
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 20 oktober 2014 18:25:


[...]

En als dank krijgt het doodschop na doodschop met morgen het voorlopig afserveren met een enkeltje riool. Koers onder de 47 morgen, gewoon omdat het hier kan.


51,050 +1,72 (+3,49%) Nee hoor dikke plus gewoon omdat het kan.
voda
0
Update van eerder gepubliceerd bericht 'Akzo Nobel kwartaalresultaat beter door volumegroei, kostenbesparingen', om meer informatie, commentaar van CEO en analisten en een actuele koers toe te voegen)

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) krijgt dinsdag waardering van beleggers voor de cijfers over het derde kwartaal, hoewel analisten nogal verdeeld reageren. Het aandeel staat dinsdag omstreeks 12.30 uur bijna 5% hoger in een 1,8% hogere AEX-index.

Het concern behaalde in het derde kwartaal een beter operationeel en nettoresultaat, dankzij efficiencyverbetering en lagere herstructureringslasten.

Negatieve valuta-effecten en desinvesteringen droegen echter bij aan een licht gedaalde omzet, ondanks een 2% hoger volume bij Performance Coatings en stabiele volumes bij Decorative Paints en Specialty Chemicals.

Ondanks de aanhoudend fragiele economische omstandigheden zegt de verf- en chemieproducent op koers te liggen voor zijn financiele doelstellingen voor 2015: een EBIT-marge van 9%, een rendement op investeringen van 14% en een nettoschuld van minder dan twee keer het operationele resultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA).

Analisten reageren verdeeld op de cijfers. Voor KBC Securities zijn de resultaten beter dan verwacht, vooral dankzij de goede prestaties van Specialty Chemicals, Decorative en lager dan verwachte herstructureringskosten. Voor Rabo-analist Philip Scholte zijn de cijfers grotendeels in lijn met zijn verwachtingen. TGB-analist Joost van Beek spreekt van een gemengd beeld, met beter dan verwachte resultaten bij Deco en Specialty, maar teleurstellende resultaten bij Performance. Christian Faitz van Kepler Cheuvreux wijst vooral op de naar zijn mening "wederom zwakke prestaties" van Decorative Paints.

De kwartaalomzet kwam 2% lager dan een jaar eerder op EUR3,686 miljard, waar analisten uitgingen van EUR3,755 miljard.

Het EBITDA-resultaat kwam 7% hoger uit op EUR487 miljoen en bleef daarmee achter bij de analistenverwachting van EUR516 miljoen. De nettowinst steeg met 32% naar EUR205 miljoen en overtrof daarmee de analistenconsensus van EUR200 miljoen.

Het operationeel resultaat bij Decorative Paints en Specialty Chemicals steeg als gevolg van kostenbesparingen en lagere herstructureringskosten, maar het resultaat bij Performance Coatings daalde juist door hogere herstructureringskosten.

"Het rendement op de omzet verbeterde voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal, terwijl het bedrijfsresultaat met 11% toenam", zegt CEO Ton Buchner in een toelichting. "Mede dankzij de voordelen uit onze doorlopende programma's voor operationele efficiency blijven we op koers om onze doelstellingen voor 2015 te realiseren."

Het rendement op verkopen steeg in het kwartaal naar 9,1% van 8,0% een jaar geleden. De netto kasstroom uit operationele activiteiten daalde naar EUR489 miljoen van EUR552 miljoen.

De herstructureringskosten zullen dit jaar circa EUR250 miljoen bedragen, tegen EUR350 miljoen in 2013 en naar verwachting EUR150 miljoen in 2015. "Uiteindelijk zullen we deze kosten, indien het niet om grote projecten gaat, opnemen in de reguliere operationele kosten", zegt Buchner.

Akzo Nobel zal zich, naast lopende herstructureringen, focussen op autonome groei en add-on acquisities, maar heeft geen ambities voor grote overnames, zegt de CEO desgevraagd tegen Dow Jones.

Akzo Nobel zal in het vierde kwartaal van 2014 een interim dividend van EUR0,33 per aandeel betalen.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Akzo Nobel resultaten beter dan door KBC verwacht - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) brengt kwartaalcijfers, die beter zijn dan Wim Hoste van KBC Securities had verwacht. De KBC-analist wijst op het beter dan verwachte operationeel resultaat, waarbij vooral Specialty Chemicals positief verraste, Deco beter dan verwacht presteerde door lager dan voorziene herstructureringskosten, terwijl Performance Coatings hem teleurstelde. Hoste gaat zijn taxaties opwaarts bijstellen en meer in lijn brengen met consensus. Gezien de aantrekkelijke waardering handhaaft hij een accumulate-advies bij een koersdoel van EUR61,00. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 5% hoger op EUR51,80, terwijl de AEX met 1,1% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Akzo Nobel's Deco in KW3 weer de zwakste divisie zegt Kepler - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) komt met kwartaalcijfers die grotendeels in lijn zijn met de verwachtingen van Kepler Cheuvreux-analist Christian Faitz. Hij wijst erop dat de divisie Decorative Paintings, en dan vooral in Europa, wederom het zwakst presteert, met een 8% lagere divisie-omzet, waarbij de EBITDA wel met 3% verbeterde. Hij ziet verder een vlakke omzetontwikkeling bij Performance Coatings en Specialty Chemicals. Gezien de relatief zwakke prestaties, afgezet tegen sectorgenoten in de chemie handhaaft hij een reduce-advies bij een koersdoel van EUR46,00. Omstreeks 10.20 uur noteert het aandeel 5,7% hoger op EUR52,12, terwijl de AEX met 0,7% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 apr 2020 17:35
Koers 60,320
Verschil +1,840 (+3,15%)
Hoog 62,180
Laag 59,780
Volume 1.716.241
Volume gemiddeld 1.312.709
Volume gisteren 1.590.146

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group