2015 weer een topjaar .

624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
RW1984
0
De grote koper is vandaag weer verdwenen. De saboteur heeft gewonnen en heeft zijn blokken weer op 22 euro liggen.
Barbier
0
RW1984
0
quote:

Barbier schreef op 21 januari 2015 22:31:


Denk dat Delta Loyd gedwongen aan het verkopen is en die zijn nog lang niet klaar

In dat geval zullen er snel meldingen volgen. Maar ook Delta Lloyd heeft er geen belang bij de koers vast te zetten toch? De blokken worden elke keer wat lager gezet zodra die ruimte er is.
Barbier
0
Verzekeraar verkocht meer belangen in kleinere fondsen.

Delta Lloyd heeft het belang in Galapagos verkleind. Dit maakte het Belgische-Nederlandse biotechfonds woensdag nabeurs bekend.Delta Lloyd halveerde grofweg het belang in Galapagos naar 4,96 procent.In de afgelopen maanden bracht Delta Lloyd al meer belangen in kleinere fondsen terug. Zo werd het belang in BinckBank eerder deze maand van de hand gedaan en bracht Delta Lloyd eind 2014 het belang in TenCate, TKH Group en BAM Groep terug.Volgens fondsmanager Willem Burgers van het Add Value Fund gebeurt dit onder druk van de toezichthouder in verband met Solvency II.
RT2014
0
Ook in de Delta Lloyd fondsen worden de belangen in small- en midcaps gewijzigd. Belangen in bestaande posities worden verkleind [voor nieuwe posities/cash reserve?]
RW1984
1
www.deltalloydassetmanagement.nl/nl-n...

Kwartaal update Delta Lloyd Deelnemingen Fonds

De verslagperiode 1 oktober t/m 31 december 2014

Rendement vierde kwartaal
Het rendement van het fonds in het vierde kwartaal van 2014 was -2,8%. Dit is inclusief het in december door het fonds uitgekeerde dividend van 0,55 euro per participatie. De maand oktober droeg negatief bij aan het resultaat; in de maanden november en december was sprake van een (lichte) stijging.

Belangrijkste negatieve bijdragen
Het meest negatief droegen Macintosh, Heijmans, Arcadis, Grontmij en Binckbank bij aan het rendement van het fonds.

Belangrijkste positieve bijdragen
De belangrijkste bijdragen aan het rendement in het vierde kwartaal kwamen van Exact Holding, IMCD Group, BAM Groep, Beter Bed en TKH Group.

Beleggingsbeleid
Per ultimo december bedroeg het fondsvermogen circa 470 miljoen euro. Het fonds bestaat uit achttien ondernemingen waarbij in dertien bedrijven een deelneming (belang) van meer dan 5% is genomen. De kaspositie was op jaareinde ongeveer 3% positief.

De tien belangrijkste posities hebben een gewicht in de portefeuille van circa 77%. Dit is duidelijk minder dan aan het einde van het derde kwartaal 2014 (de weging van de top-10 gezamenlijk bedroeg toen circa 83%). Een aantal grote belangen met een individuele weging van meer dan 10% hebben de fondsmanagers in het vierde kwartaal actief verkleind. In het geval van TKH, Ten Cate en Arcadis heeft dit geresulteerd van meldingen onder respectievelijk de 5%, 10% en 3% meldingsgrens. Deze drie ondernemingen blijven zeer belangrijke investeringen in het fonds met een positie in de top-5. Dit op basis van de attractieve business modellen, solide financiële posities, bewezen management teams, aantrekkelijk dividendbeleid en het opwaarts koerspotentieel.

De transacties zoals hierboven beschreven passen in de keuze om meer spreiding en evenwicht in het fonds aan te brengen. Met name posities met een weging van meer dan 10% van het fondsvermogen worden in verband met het potentiële neerwaarts risico verkleind. Tevens is hiermee de negatieve kaspositie zoals beschreven in het bericht over het derde kwartaal gedraaid naar een positieve positie.

Verder is gedurende het vierde kwartaal de weging van BAM Groep in de portefeuille verlaagd. Hierbij is gebruik gemaakt van natuurlijke vraag en herstel in de koers van de bouwer. Dit resulteerde in november in een melding onder de 5%. Gezien het risicoprofiel enerzijds en het significant opwaarts koerspotentieel anderzijds achten de fondsmanagers een weging in de portefeuille van circa 5% passend.

Ten slotte werd het belang in ingenieursbureau Grontmij begin oktober op opgelopen koersen verkleind tot onder de 10%. Een tweetal zeer kleine posities die in opbouw waren zijn verkocht.

Vooruitzichten
Het herstel van de economie in Nederland is in 2014 minder sterk geweest dan eerder verwacht. Ondanks het aantrekken van de (woning)bouwmarkt zijn de resultaten van de bouwbedrijven in portefeuille nog volatiel. In 2015 wordt de eerste impact van de ingezette verbeterplannen op het gebied van aanbestedingen en risicomanagement in de resultaten verwacht. De stijgende lijn in Nederlandse consumentenbestedingen is sinds de tweede jaarhelft goed zichtbaar geworden bij onder andere Accell en Beter Bed en zal zich naar verwachting in 2015 voortzetten. Verder zijn de orderportefeuilles van zwaargewichten zoals TKH, Arcadis en Kendrion goed gevuld voor 2015.

Het fonds belegt in ondergewaardeerd geachte in Nederland op de beurs genoteerde kleine en middelgrote ondernemingen met een leidende marktpositie, solide balans, sterk management team en een aansprekend dividendrendement.

Ten aanzien van het beleggingsbeleid is er zoals hierboven beschreven besloten om meer spreiding en evenwicht in de samenstelling van de portefeuille aan te brengen waarbij met name kritisch wordt gekeken naar te grote belangen in individuele bedrijven en naar te grote gewichten in het fonds.
Barbier
0
"Verder zijn de orderportefeuilles van zwaargewichten zoals TKH, Arcadis en Kendrion goed gevuld voor 2015"
RW1984
0
quote:

GerardK schreef op 22 januari 2015 10:37:


Ging net 2x 30k over de toonbank

Ik zag het ook ja, de hamsterweken gaan weer verder. Ik wacht de belangmeldingen af.
G 60.
0
Het lijkt me dat als je de blokken in de laat steeds wat hoger zet dat je
veel makkelijker van je stukken af komt dan te proberen de stukken op een
laag niveau te blijven verhandelen want voor een stijgende koers is veel
meer belangstelling dan voor een koers die niet vooruit te branden is daarom verwacht ik dat er wat meer speelt dan dat er een grootaandeelhouder van zijn stukken af wil .
[verwijderd]
0
quote:

G 60. schreef op 22 januari 2015 16:20:


Het lijkt me dat als je de blokken in de laat steeds wat hoger zet dat je
veel makkelijker van je stukken af komt dan te proberen de stukken op een
laag niveau te blijven verhandelen want voor een stijgende koers is veel
meer belangstelling dan voor een koers die niet vooruit te branden is daarom verwacht ik dat er wat meer speelt dan dat er een grootaandeelhouder van zijn stukken af wil .Helemaal eens, waarom niet dumpen tijdens een stijgende koers. Gewoon wat laten oplopen en dan verkopen. Dit is gewoon de koers drukken. Geduld maar weer :)
[verwijderd]
0
22-jan-2015 14:54 – Kendrion: SNS Securities raises to buy from accumulate; raises target price to 30 euros
G 60.
0
quote:

GerardK schreef op 22 januari 2015 16:36:


22-jan-2015 14:54 – Kendrion: SNS Securities raises to buy from accumulate; raises target price to 30 euros

Bij Binck staat Kendrion advies SNS Securities 06-11-2014 voor €33 .
Woodygoes
0
conradus
0
Kendrion heeft revolutionaire schokdempers ontwikkeld, die toegepast gaan worden door Audi op zijn parade paardje de R8.
Binnenkort vecht men om de aandelen Kendrion en staan ze boven de € 30,00
RW1984
0
quote:

Woodygoes schreef op 22 januari 2015 17:32:


en ondertussen is Kendrion vandaag een van de weinige verliezers...
dit zijn sowieso dagen dat je gewoon in aex fondsen moet zitten. De midcap en de smallcap blijven allebei achter.
Barbier
0
Heb er een paar bijgekocht... Vandaag toch al weer 42K stukken... DL is toch een keer klaar...
RT2014
0
Ik heb de koers net even door de €22 gedrukt (positie in Hal wat teruggebracht en Kendrion gekocht).
624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 apr 2020 14:45
Koers 9,700
Verschil +0,200 (+2,11%)
Hoog 9,910
Laag 9,530
Volume 6.110
Volume gemiddeld 20.898
Volume gisteren 7.561

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group